/spanien/barcelona/forum/8066.aspx/spanien/barcelona/forum/8066.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Shekha
2013-07-08 02:55
@barcastuff: Blanc (coach PSG): "I think that Thiago Silva will be a PSG players this season. If so, he would have a big chance to be captain" [l'equipe] "Think"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-07-08 02:46
Gio Style Av det jag såg av deras senaste resultat så kom dom sist i Arabiska mästerskapen. Men gud förbanne mig för att jag som fotbollsintresserad inte har stenkoll på det Irakiska u20 landslaget. Då kanske jag bara är lika dödlig som 99.9% av resten av världen ;-) All cred åt Irak dock. Men man kan fortfarande inte sticka under stolen med att dom har skrällt varenda match i mästerskapet. Oddsen var 3.40 på Irak mot Egypten. 5x pengarna mot Chile, 3.5 x pengarna mot Chile, 3x pengarna mot Sydkorea. Men om du hade stenkoll på att dom skulle ta sig så långt så har du antagligen blivit rik vid det här laget :-) Jag håller dock på Ghana av kvarvarande lag. Fantastiskt underhållande fotbollslag, som lyckades vända 2-3 till 4-3 i förlängningen mot Chile. Tror man hade runt 40 avslut mot mål. 3 av 4 anfallare i Ghana-truppen kommer från en fotbollsakademi som heter State Of Liberty som jag hade turen att få bevittna i Gothia Cup. Där krossade man allt motstånd och bjöd på bicicletas och sjuka konstmål till höger och vänster. Följde dom genom hela turneringen. Bästa laget jag någonsin sett på ungdomsnivå.
Barcelona Gio Style
2013-07-08 02:16
@grande jw:

Eller nej, du uttryckte dig inte klumpigt.

Du hade bara helt enkelt noll koll på det Irakiska u20 landslaget.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-08 02:12
Coach Pep,

Fast nu är det ju knappast Katalansk Media som är källan gällande om vi har råd med en storvärvning eller inte...

Utan Frexia har ju själv gått ut på en PK och sagt att man har råd med en storvärvning till och att det finns resurser till att ge Vilanova det han vill ha, vilket då ska vara Silva.

Sen får man ju tycka vad man vill om det, men får vi in Neymar och Thiago Silva under ett och samma fönster så bör man knappast klaga kan jag tycka.
Barcelona Gio Style
2013-07-08 02:11
Min åsikt:
Pengar och resurser har inte ett piss med fotbollstalang att göra.
Brazil har länge varit världens ledande fotbollsnation trots att det alltid funnits ligor och länder där det finns mer pengar.
Det är det som är tjusningen med fotbollen, du kan spela den oavsett hur fattig du är och trots att du har ett heltidsjobb redan som 14-åring.
Fotboll är passion, glädje och en boll.

grande jw
England är alltid överhypade, du förlöjligade dem över det faktum att de inte vann mot Irak utan att tänka på konsekvenserna (att du faktiskt förlöjligade Iraks fotbollstalanger på samma gång).
Bit i det sura äpplet och ursäkta dig över att du uttryckte dig klumpigt. Man får fela ibland!
Coach Pep,
2013-07-08 02:05
Engelsmän kan generellt sett inte spela fotboll, så enkelt är det. Jag känner en del engelsmän. Alla är stelbenta och har en beklaglig touch. Sydlänningar är mjukare och har en mer känslig relation till bollen och därmed också större naturlig fallenhet att behandla den som sig bör. Uppe i norr har man inte riktigt förstått det här med att fotboll är en finskänslig och delikat sport. Om man inte behandlar fotbollen med ömheten och touchen den förtjänar så blir resultatet därefter. Det är fan ingen konstighet att Irak är bättre än England.
Barcelona Lion24
2013-07-08 01:51
grande jw

Inte för att välja sida men jag förstår exakt vad du menar med att England har mer resurser än Irak och det är sant. Men antalet fotbollsspelare i England är mer för att England är en större nation och är ett mer välmående land. Det betyder inte att engelsmän tycker om fotboll mer än irakier. Jag garanterar dig att fotboll är enormt stort i Irak, nästan alla barn spelar eller har spelat på gatorna. Men sedan kommer vi till det där med välmående länder.

I England så är systemet ganska likt som i Sverige skulle jag tro. Jag vet inte om man har fri tillgång till skola där men man har ändå ett välfungerande system där ungdomar i tidig ålder ej behöver gå ut och arbeta för att försörja sin familj utan de kan fokusera på sin fotboll och skola i lugn och ro. Medans i Irak så är det nästan obligatoriskt att gå ut i arbete i tidig ålder, låt säga 15-16 år. Därför är det logiskt att fotbollen kommer i skuggan då man som ung måste vara med och hjälpa försörja sin familj och även samla pengar till framtiden för att gifta sig, köpa hus m.m.

Världen är orättvis, tyvärr. Men jag är enormt glad för Iraks skull att dom tog sig så här långt och hoppas att dom kan vinna hela turneringen för att på så sätt kanske även dom satsa mer resurser på sport.

En skandal ifall Rooney kommer till Barca. Vart ska han spela? Är Rooney redo att acceptera vara en '' plan B '' lösning. Med den lön han har? Med de pengarna han kostar? Jag hoppas att det bara är nyhetstorka.

Barcelona grande jw
2013-07-08 01:38
Tror man ska ta allt man läser från Sport med en nypa salt framöver. Verkar vara nyhetstorka.

"Barcelona is working on a deal with Man United including 3 players: Rooney (to Barcelona for 30M), Thiago and Villa (to Utd for 26M) [sport]"

Coach Pep,
2013-07-08 01:22
Vi har lagt en halv miljard på Neymar och kan inte lägga en halv till på T.Silva. Det är off limits och inte värdigt FC Barcelona. Vi har inte råd oavsett vad katalansk media försöker övertyga sig själva om. Vissa "fans" verkar mer intresserade av affischnamn snarare än att se till klubbens bästa ur ett brett perspektiv. Vi kastar ut Abidal, köper Neymar som kommer gå direkt in i elvan eftersom han såklart ska bringa mer plastsupportrar till läktarna med sitt "swag" samtidigt som Thiago Alcantara kanske inte vågar stanna kvar pga att klubben inte kan garantera honom speltid trots att han är skapt att fylla en extremt viktig roll efter Xavi. Ingen ifrågasätter om Neymar förtjänar att gå in i Barcas elva men är inte sena med att smutskasta vår egen Thiago baserat på medias konsekventa skitsnack under denna patetiska såpopera till silly season. Det fokuseras så mycket på skitsnack och så lite på fotboll. Jag undrar om ens Tito egentligen är så besatt av T.Silva eller om det är några journalister som är besatta av tanken att Tito skulle vara det.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-07-08 01:10
The Real Madrid star [Ronaldo] has been has been named as one of 10 contenders for the prize [Golden Foot], which aims to reward the best player in the world over the age of 28

Enda sättet Ronaldo har en chans att vinna ett inidividuellt pris är om Messi inte får vara med på grund av en teknikalitet.
Barcelona grande jw
2013-07-08 00:58
koeman92 Allt handlar ju inte bara om pengar. Men att fotbollsakademier och annat som satsas på fotbollspelare i tidig ålder förbättrar förutsättningarna är en självklarhet. Sedan är England ett mer välmående land och att det finns fler möjligheter för att bli duktig inom en sport där säger väl nästan sig självt? Men den viktigaste faktorn måste nästan vara fotbollsintresse. Nu har jag ingen aning om direkta siffror, men antalet fotbollspelare i England jämfört med Irak måste vara 10-20 ggr så många. Kolla bara på hur många professionella ligor England har. PL, Championship,League 1, League 2, Conference (?). I League 2 (fjärdeligan) är snittlönen 750 Pund i veckan. Det är i runda slängar 30k i månaden. Klart att sådana löner bör ge möjligheter för spelare att träna på heltid och utvecklas. Vad tror du spelarna i Irak tjänar i sin fjärdedivision?
Barcelona koeman92
2013-07-08 00:44
Grande Jw

Vad förväntar du dig, att Englands pengar och resurser ska kunna köpa och förbättra deras talanger åt deeras landslag? Qatar och Saudi Arabien har båda löjligt mycket pengar, betyder det då att de blir bättre eller får fram bättre talanger eller ett bättre landslag? Och vadå "eyy mannen"? Var du bara tvungen att skriva den där sjukt omogna meningen i slutet av ditt inlägg?
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-07-08 00:44
Man bör verkligen få £15 miljoner för Villa. Han har fortfarande några år kvar och kommer vara oerhört motiverad inför kommande säsong, allt eftersom ta en plats i spanska truppen. Villa kommer garanterat lyckas i vilken klubb som helst.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-07-08 00:38
Om Real kan få 10 milj € för Callejon så borde vi för fan kunna sälja Villa för minst lika mycket.. Denna ledningen alltså
Barcelona Gabriel
2013-07-08 00:36
Blaugrana91 Jag vet inte hur mycket du har hängt med i svängarna under året men Hummels vid upprepade tillfällen sagt att Barcelona är en av få klubbar som han och hans pappa (hans agent) hade accepterat ett bud av. Han har gått ut och sagt att han redan pratar spanska då han pluggade det i skolan samtidigt som han tagit bild med en Barça tröja i bakgrunden. Att han nu bestämt sig för att stanna kvar i Dortmund har absolut inget med att han hade nobbat oss o göra, utan snarare med faktumet att vi inte är intresserade av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-07-08 00:32
grande jw "Men eyyy mannen jag ska hålla min käft nu. Svääär! " Var du tvungen at skriva den där sista raden? All heder ått dig, du har helt rätt i allt du skrev men så kommer den där sista raden och allt man tänker är omoget. Varken "RonaldinhoGaucho! ", "El capitano[Culee]- Faris " eller Koeman92 skrev " eyyy mannen" och den enda anledningen till att du skriver det är att du nu vet att dom har invandrarbakrund. Fett jävla onödig kommentar.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-08 00:24
Gabriel "Jag förstår fortfarande inte varför man inte gå efter Hummels " Antagligen för att Hummels gått ut och sagt att han inte kommer lämna Dortmund utan kommer spela där nästa säsong också. Det är ju svårt att värva en spelare när varken spelaren själv eller klubben är intresserade. Thiago Silva däremot har ju själv öppet gått ut och "flörtat" med Barca ett flertal gånger, samma sak med hans agent. Han har inte sagt rakt ut, men läser man mellan raderna så fattar man att han inte vill något hellre än att spela för Barca. Är ju lättare när det bara är klubben som vi måste övertyga som sagt.
Barcelona messinr1
2013-07-08 00:07
Har ingen bra känsla för brassar som närmar sig 30-strecket, historien har visat att de tappar rätt snabbt i kvalitet då
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-07-08 00:05
@koeman92:
Oj, råkade jag trampa "några" irakier på tårna? Det var jag som påstod att det var skrattretande att England kryssade mot Irak. Men du, och många andra verkade knappast fatta min poäng. Jag sa inte att Irak var dåliga, och jag sa absolut inte att England var bra. Det jag menade var att sett till resurserna, och pengarna Engelsk kontra Irakisk fotboll har, så tycker jag det är skrattretande att England inte lyckas prestera bättre. Förstår du min poäng? Om man jämför t.ex fotbollsakademier, klubbarnas satsningar på ungdomar i tidigt ålder plus hundra andra faktorer så måste England vara ljusår före Irak. Eller hur? Jag tycker det är pinsamt att inte England presterade bättre och det var mer en känga till dom, men all heder åt Irak. Men eyyy mannen jag ska hålla min käft nu. Svääär!
Barcelona Gabriel
2013-07-08 00:01
Ingen spelare i världen kan garantera att vi vinner trippeln. Blir förutsättningarna bättre med Thiago Silva? Ja, väldigt mycket också. Men man måste också sättet en viss gräns för hur mycket som är rimligt att lägga på en spelare som närmar sig 30 strecket. Med det sagt så är han fortfarande mitt första val som mittbacksvärvning. Han är förmodligen världens bästa mittback för stunden, men frågan är som sagt hur länge till han håller. Om man lägger 50 miljoner euro på Silva så kanske man ändå kommer att vara tvungna att köpa in en ny, yngre mittback om 2 år igen. Jag förstår fortfarande inte varför man inte gå efter Hummels som är både yngre och billigare. Är han lika bra som Thiago Silva? Nej men han kan bli det och han har redan mängd med erfarenhet. Sen finner jag det även lustigt hur vissa får han att låta som en korpenspelare när det är en av världens bästa mittbackar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SupremeMan
2013-07-07 23:49
@Frodo:


du måste tänka 50 miljoner euro för världens bästa mittback som kommer göra så att vi vinner trippeln och tjäna de 50 miljonerna på max 1 år !

fast jag tycker faktist att vi borde satsa på Marquinhos istället :)
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-07-07 23:23
@El capitano[Culee:


Jag är Assyrier men farsan e från irak haha, han e fett glad
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-07-07 23:19
Grattis Irakier, själv är jag helt hjärtekrossad efter att Chile förlorat på 121:a minuten mot Ghana! :'(

Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2013-07-07 23:09
@Shanghai - Karbala 680:Också Irakier! Hur glad som helst!
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-07-07 23:09
@koeman92:


+1
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-07-07 23:08
@RonaldinhoGaucho!:


Det är glädje för oss irakier. Vilket hjärta killarna visar.
Barcelona messinr1
2013-07-07 22:51
tror att luiz vore helt fel typ av mittback för oss, speciellt om vi räknar med att pique är ena mittbacken. pique behöver kompletteras med en helt annan spelartyp och med luiz blir det för mycket kaka på kaka.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-07 22:48
1.70-ligan - Remontada épica de Abidal Grejen är ju den att Chelsea knappast kommer nöja sig med €30M för Luiz, speciellt inte efter hans prestation i CC, räkna upp mot €40M. Och då ser jag hellre att man investerar i Silva. Priset på Silva kommer med all säkerhet överskrida €40M, som sagt €45M tror jag krävs. PSG köpte honom för €42M, man vill nog göra en vinst om man ska sälja honom... Dem andra spelarna du räknar upp håller inte, vi behöver en världsback. Annars kan vi lika gärna satsa på Bartra. Frodo Nej jag är allvarlig, om det är vad som krävs för att vi ska få honom, betala det. Vi har råd med en storvärvning till. Lönen har han gått med på att sänka dessutom.
Barcelona casinou1
2013-07-07 22:40
ja undrar hur många här inne har sett Marquinhos?
jag har nog inte missat mer än 10 romamatcher på 3 år och har därmed sett alla Marquinhos matcher..har ni frågor om honom , ställ gärna !
Jeffson
2013-07-07 22:29
1.70

Men PSG köpte honom av ett Milan som behövde sälja honom. PSG behöver knappast sälja pga ekonomiska skäl iallafall. Så om vi får honom för samma pris så är det egentligen inte så konstigt.
Annons: