/spanien/barcelona/forum/8054.aspx/spanien/barcelona/forum/8054.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-12 00:41
@Valdés:


Thiago fick inte mycket speltid. T.ex inte ens när ligan var klar. Och om han hade dålig form, om man då inte får spela är det inte lätt att komma i bra form eller visa att man vill vara med och fajtas. Tito har inte sagt i en enda intervju sagt någonting om Thiago eller så. Men Pep som är coach för ett annat lag säger att han är en "superspelare". Tito har inte ens sagt att man vill satsa på Thiago eller någonting. Så det grundar jag min teori på. Några ord till media är inte så jobbigt eller svårt i dagens fotbollsvärld.

Självklart gillar jag inte det. Men tycker inte att han gör något fel när han vill värva en bänkspelare i vårt FC Barcelona. Som hela situationen är känns det ju som han hade gått till Man Utd ändå liksom. Verkar inte vara för pigg på att stanna.

Tänkte att det var relevant för du tog upp Albas namn och sa att det har med hederskodex att göra att man inte lockar med sig spelare från tidigare lag. Pep har inte haft Alba i sitt lag.

Men ingen pajkastning nu. Vi håller på samma lag, samma klubb och vill väl båda två. Tråkigt om Thiago skulle lämna. Men tycker inte Pep borde få skit för det bara. Visca Barca!
Barcelona Valdés
2013-07-12 00:39
Gud är störst! - Pep el rei!; Jag tycker ingenting om det du skriver eftersom jag aktar mig för ryktesspridning och konspirationsteorier - och jag känner inte heller någon eller ens känner någon som känner någon som kan säga något om det du skriver.
Barcelona Rambla~
2013-07-12 00:39
Om klubben vill sälja Thiago och samtidigt tjäna en slant på affären ser man för fan till att spelaren inte köper ut sitt kontrakt för en löjligt låg klausul som bara gäller 1 månad under sommaren. När Isco säljs för 30m kan man anta att Thiago hade hamnat någonstans i närheten, kanske någon miljon lägre. Fast har man klantarslen som Zubi dom ansvarig får man kanske räkna med sånt. Jag tror inte ett skit på att klubben vill sälja Thiago En annan sak. Hur mycket jag än älskar Pep så börjar det bli lite för mycket att han ska målas upp som någon slags ängel som aldrig gör något dåligt. Han är mänsklig, går på skithuset som alla andra och är inte på något sätt ofelbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-07-12 00:37
@Valdés:

Om man nu tror på Thiago är det väl inte speciellt svårt att gå ut i media och säga att Thiago är en vital del i Barcelonas framtid som man verkligen inte vill ska gå eftersom det är han och Cesc som ska ta över Xaviestas arv på mittfältet?

Med ett sånt enkelt uttalande så kan man döda en hel del rykten (inte alla) och samtidigt visa öppet att man tror på Thiago.

Istället säger man att "Thiago kommer att börja försäsongen som vanligt".
Varför duckar man för frågorna?
Barcelona westinho - ¡Sandrusco vete ya!
2013-07-12 00:35
Blaugrana91

Laporta förde oss upp till toppen. Sandro för oss sakta men säkert ner igen. Han har 3 år till på sig, vi får se hur mycket han hinner förstöra.
Barcelona westinho - ¡Sandrusco vete ya!
2013-07-12 00:31
@Valdés:


Men uppenbarligen vill ju Thiago lämna. Jag ser mycket hellre att han går till Bayern och Pep än till de äckliga engelsmännen.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-12 00:29
Tycker faktiskt det är löjligt härinne nuförtiden, jag har full förståelse för att man är besviken för att Thiago väljer att lämna det är jag också, eller att man är missnöjd med hur ledningen sköter saker och ting. Men vissa måste ju verkligen chilla lite här och se saker ur ett någorlunda realistiskt perspektiv.

På vissa låter det som att Rosell och Tito med co. har försatt klubben i ekonomisk konkurrs, bokstavligt spottat på klubbmärket, fått klubben att tvångsnedflyttats till 3e divisionen, sålt Camp Nou till Qatar Airways som dem kan använda som landningsbana, sålt Messi, Iniesta och Xavi till Real Madrid och att Rosell därefter gått ut och sagt "We are still the best team in the World" för att strö extra salt i såren...

Men så är ju inte riktigt fallet eller hur?
Vi har världens bästa lag, har vunnit ligan med 100 poäng, har värvat världens största talang som kommer ha lekstuga tillsammans med Messi kommande säsong. Vi har en stark ekonomi och därmed bra utgångsläge för allt som väntar oss.
Visst spelet vi såg förra säsongen är inte det vi blivit bortskämda med, men snälla spelarna är inga robotar, man kan inte alltid vara bäst.

Sen detta gnäll om Tito, låt han få en hel säsong innan man dömer ut honom, under första halvan av säsongen slog vi poängrekord, och detta berodde knappast bara på spelarna för då hade inte andra halvan av säsongen sett ut som den gjorde. Så uppenbarligen gjorde Tito något bra alla fall.

Däremot är jag helt enig med övriga att det var dåligt av Tito att inte rotera mer, vilket var en stor bidragande faktor till att spelarna var så slitna under slutet av säsongen (Matcherna mot Bayern).

Gällande kritiken mot ledningen så finns det en del som man gjort som kan kritiseras, men samtidigt var knappast Laportas ledning några änglar.

Man klagar på Rosell för att han skaffar en sponsor i form av Qatar som sin tur är för att göra att klubben kan fortsätta att vara en stormakt inom fotbollen, men bryr man sig om att Laporta inledde skumma sponsoraffärer med diktaturen Uzbekistan??

Man klagar på Rosell för värvningar och försäljningar som görs, men bryr man sig om att Laporta höll på att ruinera en klubb som Barcelona med värvningar som Zlatan, Villa, chygrynskiy, kerrison, värvningar som Rosell och hans ledning sen har fått ta smällen av...

Man klagar på Rosell för att han verkar vara skum och oärlig, samtidigt som Laporta använder klubbens egna pengar för att finansiera hans resor och nöjen, hans älskarinnor, restaurangbesök, spionage på spelare och andra ledare. osv

Det jag försöker säga är att båda dessa presidenter är inte några änglar, det som stör mig är dock att alla klagar på exakt allt Rosell gör och samtidigt glorifierar den andre som trots allt knappast har något rent samvete han heller.

Sen gällande det här med Thiago så visst Tito ska kritiseras för att han inte visat mer tro på Thiago och inte spelat honom oftare, Rosell och ledningen ska ha knivskarp kritik på grund av utformningen av hans kontrakt och att man kunnat vara så korkad att förbise såna småsaker.

Men ska Thiago ses som ett offer i detta?? Knappast.
Som sagt han beter sig som en snorvalp, om han nu känner att Tito inte tror på honom till 100% får han väl visa att han vill kämpa om att spela i Barca, att börja klaga så fort man inte får som man vill är inget som går hem i denna klubb, det fick allas vår Zlatan erfara då kan man lika gärna kastas ut med huvudet före.

Som sagt alla är fria att klaga, men när folk börjar prata om två uppdelningar och skriva långa texter om att dem hejat på Barca i si och så många år och refererar detta som någon superkris då tycker jag det har gått alldeles för långt.
Barcelona Valdés
2013-07-12 00:29
FCBlaugrana; Hur vet du eller någon annan om Tito INTE tror på Thiago? Anledningen till minskad speltid kan inte förklaras av långvarig skada och dålig form?

Tycker att det jättefint av Pep att värva supertalanger så länge de inte kommer ifrån Barcelona, det tycker jag är ett jättesvek (större än när andra klubbar hänger utanför la Masia). Jättebra att du har koll på när Alba värvades även om jag inte förstår varför du skrev det. För dig spelar det alltså ingen roll om Pep fortsätter att försöka värva talanger och startspelare från Barcelona?
Barcelona westinho - Sergio #16
2013-07-12 00:28
Hur kan man inte tro på Thiago? Om inte han skulle klara av att efterträda Xavi, vem ska då göra det? För inte fan kommer klubben gå efter Gündogan nu. Cesc måste på allvar börja prestera, annars ser framtiden mörk ut.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2013-07-12 00:23
Valdés Försöker du vara rolig nu? Förlåt jag glömde, HA HA, sådär nu är det skämt fullbordat. Ska dock svara på din fråga ändå trots att du lekte komiker. Han jobbar inte för Barcelona så han spyr inte ut information men jag var ivrig på Thiago situationen och han hade fått tag på denna information. Jag har inte tvingat dig att tro på det här men helt ärligt tycker du verkligen att det låter så olikt vår ledning?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-07-12 00:22
Hur mycket jag än må hata ledningen så måste man ha en del andra faktorer i deras ageranden.

Villa: Spelaren ville uppenbarligen stanna i Spanien. Med den skyhöga lönen han skulle få så var det trots allt bättre än att låta honom spela ut sitt kontrakt. Man kan liksom inte tvinga Villa att signa för en annan klubb om han inte vill det.

Bojan: Hela världen vet att han är oönskad, utlåning måste ha varit det enda alternativet då inga riktiga bud kommit in.

Ang. Thiago-saga så tror jag att det handlar om mer än bara speltid. OM han nu går till Bayern så är han ju självklart medveten om konkurrenssituationen.
Det handlar nog snarare om att spela under en tränare som tror stenhårt på honom till skillnad från Tito som verkar knappt anstränga sig över att få honom att tänka om. Som någon tidigare påpekade så har ingen i Barcelona gått ut och sagt att Thiago inte kommer att säljas, alt. att han kommer att få ett nytt kontrakt eller att man värderar honom högt och vill absolut inte att han ska säljas.

Allt som skriv är rykten som går åt alla möjliga håll. Jag tror i varje fall att det handlar om det i Thiagos fall, att han känner att ledningen inte tror på honom så mycket som man borde göra.
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-12 00:18
Valdés

För det första så har Pep inte tränat ett lag på 1 år. För det andra vill han värva en spelare som vår klubb inte tror på tillräckligt och som är långt ifrån ordinarie i startelvan. Så jag tycker absolut inte han gör något fel. Han visar förtroende för en supertalang han tror på. Som Tito INTE tror på.

Och för att leka lite duktig så spelade inte Alba i vårt a-lag när Pep var coach.
Barcelona Valdés
2013-07-12 00:10
Hur litet eget ansvar ska man behöva ta som fotbollspelare? Handlar det inte i huvudsak om Thiagos egen vilja att stanna och faktiskt kämpa för att överta Xavis plats som startspelare istället för att ledningen, tränaren och lagkamraterna ska gulla med honom och lova honom en startplats.

Gabriel; Du har fel, alla på forumet ser inte hela världen i svart och vitt som du verkar göra. Själv ser jag exempelvis inte Rosell som ofelbar (även om jag anser att han är betydligt bättre än Laporta) och hade jag fått välja tränare så hade det inte varit Tito.

FCBlaugrana; Det är mycket väl vedertagen hederskodex att tränare som lämnar inte försöker locka med sig spelare från det lag man tränat tidigare? Du tycker inte att det hade varit konstigt om han också försökt att locka till sig andra spelare såsom exempelvis Alba, Busquets, Messi och Iniesta?

Gud är störst! - Pep el rei!; Avslöja något mer ifrån din källa med många kontakter i de stora ligorna. Hur många och vilka kommer Barcelona att värva?
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2013-07-12 00:04
Jag är på Gabriels sida helt och hållet. Jag har hört en del angående Thiago från en källa som har många kontakter i de stora ligorna. Thiago vill egentligen vara kvar och hans krav var en garanti på mer speltid, jag fick höra att ledningen vet om det och man erbjöd medvetet ett kontrakt med lite löneförhöjning men ingen garanti på speltid, detta för att både Tito och ledningen tror inte på Thiago, man tror helt enkelt inte att han har vad som krävs för att axla Xavis roll. Klubben VILL sälja Thiago. Man har därför medvetet erbjudit detta nya kontrakt då man vet att det inte får Thiago att vilja stanna och därmed ser klubben ut som "the good guy" och Thiago blir skurken i det hela. Det är alltså ett spel för media och fansen. Jag vet att det är lite svårt att tro på det här, ni tänker säkert vad vet en kille som sitter och skriver på ett forum, men som sagt jag fick lite insider-info av min källa och det här har kommit ut från ledningen. Ni kan välja att tro på det här eller ta det som skitsnack your choice men alla här kan erkänna att ni inte blir förvånade med dagens ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culee
2013-07-12 00:01
Många har sagt det o håller med skurken är först o främst Rosell han gör bort sig gång på gång. Varför inte Thiago vill forsätta är för Tito inte tror på Thiago, titta bara vi var klar segrare med typ 4-5 omgångar kvar o ändå låter han inte bänka o några B-lags spelare spela vrf för att slå något jävla rekord? Kommer ihåg att Pep alltid gav dom unga chansen när ligansegarn var klar.

Att säga att det är Thiago o Peps fel är ju jävligt skämigt. Thiago "går till" Bayern tackvare att han känner att Pep har förtroende för Thiago. Eftersom Titi inte har förtroende för Thiago tycker jag att han gör helt rätt även fast jag ALLTID älskat Thiago! Pep vet hur man hanterar sina spelare o hur man får 100% av dom. Kmr ni ihåg vem som gav Messi den falska 9 rollen, vem som har utvecklad han och gjort han utomjordisk joo Pep gjorde de. Hoppas han o Thiago lyckas i Bayern, trorpå att han går dit

Att Rosell inte sparkat Tito är skumt och att Rosell är President är skumt, lixom han kan inte göra affärer titta bara på Zlatan köpt för 700M såld för 220M? Villa för 400M SÅLD FÖR 5?!?!?

MVH Ett Barca fans som hoppas på förbättring!!
Barcelona FCBlaugrana
2013-07-11 23:54
Helt allvarligt? Hur kan ni säga att Pep gör något fel överhuvudtaget? Han vill sätta sin prägel på Bayern, han ser Thiagos potential och har tränat Thiago sen hans tid i Barca B. Han anser att Thiago platsar kvalitetsmässigt i sitt lagbygge. Thiago har en äckligt låg utköpsklausul. Klart att han tar chansen när den är på ett silverfat?
Annat vore tjänstefel från hans sida.

Jag älskar Pep, men framförallt älskar jag FC Barcelona. Men Pep kan ju knappast klandras för den här situationen som har uppstått. Hade ledningen skött sitt jobb genom att skriva ett bättre kontrakt/Tito spelat Thiago mer eller åtminstone lovat honom mer speltid inför kommande säsong hade denna situationen aldrig uppstått.

Var besvikna på ledningen, och kanske till och med på Thiago. Men det är sjukt hur Pep kan få kritik/hatstämpel för det här. Hur hade ni gjort i hans situation?
Barcelona Smogen
2013-07-11 23:44
Heywood Jablome - Andrés

Enligt ryktet ska ju Xavi försökt snacka med Thiago, samt att Rosell ju träffat THiagos farsa. Men den som verkligen ska övertala Thiago att stanna är ju Tito, han ska fan ha tjatat hål i huvudet på honom varje dag om hur vitkig han kommer vara under nästa säsong och hur mycket han ska få spela. Så har han ju uppenbarligen inte gjort, bara sagt "Ja hoppas du stannar, vet inte hur mycket du får spela".
Sen, som det skrivits några gånger här, att man skriver ett sådant kontrakt är bara skrattretande. Visst, dom lär ha varit hårda på den där utköpsklausulen, men att inte ha koll på antalet matcher, skriva att den inte gäller vid längre skada och sätta den så lågt är pinsamt dåiigt.
Barcelona LeoMessi
2013-07-11 23:38
Iaf så tycker jag att det är skitdåligt av ledningen att inte fixa denna soppan som har uppstått.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-07-11 23:30
Har inget emot att Pep försökte värva Neymar eftersom hem då inte var en barcaspelare. Men jag tycker inte om att han ska värva Thiago eftersom han sa att han inte skulle värva spelare från Barcelona. Och han vet att klubben vill ha kvar thiago och samtidigt hade inte thiago sagt att han kommer att lämna till 100 %. Han utnyttjar situation eftersom thiago inte är säker och på så vis tycker jag inte att hans ursäkt att han endast kommer att värva spelare som är säkra på att dom vill lämna. Fattas bara att han försöker värva sin lilla favorit Busquets. Sen så ska klubben också försöka övertyga thiago till att stanna. Och jag är säker på att dom har försökt men det är väl bara att dom inte har garanterat honom en startplats utan mer speltid istället. Det ska dom sköta bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-07-11 23:29
Då verkar Bayern har lagt ett bud till Barcelona som matcher utköpsklausulen. Verkar som en tidsfråga innan Thiago spelar för Bayern München.

Hahaha. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Med en åldrande Xavi och ändå inte ha tillräckligt mycket övertalningsförmåga att hålla kvar Thiago är nästan pinsam.

Vad jag vet verkar ingen från Barcelonalägret ha ens försökt sig på att övertala Thiago eller gett honom möjligheten till ett nytt kontrakt. 'Bestäm dig. Du har tio dagar på dig' var det senaste. Och Rosell, Xavi eller vem som helst kan prata om att han måste ha tålamod. Men det är skillnad på situationerna.

Guardiola efter första ligamatchen (förlusten mot Numancia) ställde han upp med Busquets och Pedro. Det krävs bollar att göra sådant. Något som Tito helt verkar att sakna.

Annars var väl den stora bomben i dag Guardiolas attack mot ledningen. Wow.
Barcelona Kaptenen
2013-07-11 23:23
Gabriel

Ifall Valdes trivs så dåligt, varför lämnar han inte redan nu då?
När han väl byter klubb så får vi se, ifall det handlade om nya utmaningar, eller nåt annat.

I övrigt håller jag med dig om det mesta angående Rosell.
Barcelona Gabriel
2013-07-11 23:21
Jeffson

Gracias hermano, alltid lika roligt att höra. Önskar dock att det var under roligare förutsättningar och gladare åsikter som jag skrev. Forumet här inne är sjukt uppdelat i två sidor nu.

Rosellistas & Titos och Laportas & Peps. Ni vet vart ni hittar mig.
Barcelona Acrobat
2013-07-11 23:14
Haha det är inte Iniestas bil på bilden! Jag har kompisar på Sardinien och de lade upp bilder på Facebook i veckan på olika Bugattis... Det är en utställning där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
2013-07-11 23:14
Jag har haft den största respekten för Pep som tränare och som människa men det han gör nu är ÄCKLIGT. Det finns alldeles säkert en massa saker mellan honom och Sandro Rosell som gör honom bitter men att försöka sno åt sig först Neymar och sedan Thiago skadar inte i huvudsak Rosell utan klubben. Pep är inte större än FC Barcelona och även om han anser sig ha blivit illa behandlad så har han ingen rätt att svika Tito, alla spelare och fans genom att försöka värva spelare som han vet att Barcelona är intresserade av alternativt själva har utvecklat. Hade han hämnats genom att avslöja hemligheter om Rosell eller genom att vara otrogen med Rosells fru hade jag respekterat honom betydligt mer eftersom det inte hade skadat klubben. Jag hoppas därför att den eventuella värvningen av Thiago blir lika misslyckad som flertalet av de övriga som han, Txiki och Laporta ansvarade för.

Det är många härinne som längtar till 2016, själv längtar jag efter att få se Neymar göra debut i Barcelonatröjan.
Jeffson
2013-07-11 23:12
Gabriel

Jag bara älskar hur du sätter ord på allt det kaotiska som rör sig i mitt huvud just nu. Jag håller med dig till 100% det är bara det att jag varken klarar av att skriva, säga, formulera eller ens tänka så klart som du skriver inlägget nedanför.
Barcelona Smogen
2013-07-11 23:10
Väl skrivet av många här, håller med i kritiken nästan alla skriver här. Vi värvar kanske världens största talang, ändå är detta säsongen jag ser minst fram mot under mina 13 år jag följt klubben. Det är bara Rosells, Zubis och Titos fel. Att springa omkring med diktaturen Quatars egna flygbolag på tröjorna för det fan att äcklas inom mig. Det går mot allt Barcelona stått för som klubb i ca 100år. Sen med Abidal, Zubi, eusebio, fystränare, materialare, uttalanden, Thiago, Villa m.m. Det är verkligen inget bra, ska vi sitta med den här jävla presidenten och hans hantlangare i 3år till? Fy fan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-07-11 23:10
Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]

Haha vafan?! Tidernas mest jordnära person med en Bugatti. Inget ont om Iniesta, tvärtom grymt bra smak!
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-07-11 23:04
Wooooow Don Andrés..
Barcelona Vampíro
2013-07-11 22:41
När det "bara" var United som var med i leken så hade man ändå förhoppningar om att Thiago skulle stanna men nu när Bayern med Pep öppet går ut och säger att de vill värva honom så är det game over. Han lämnar så enkelt är det. Bayern sprängde banken för att få Javi Martinez och Götze, så €18-23M är kaffepengar för deras klubb.

Nåväl det är bara att bita i det suraste av äpplen och inse att Tito och Sandro ännu en gång gjort bort sig. Bli inte förvånade om det dyker upp rykten imorgon om att Thiago sålde knark på la Rambla för Rosell och hans goons kommer som vanligt att göra allt för att skylla ifrån sig och svartmåla de andra. Det är ingen slump att han på så kort tid fått så många fiender. Han verkar vara jävligt jobbig att göra med men så länge vi har en "yes-man" som Tito så kommer ingenting att förändras.

Det kommer absolut inte att värvas någon ersättare heller utan man fortsätter med välgörenhet-tänket och låter Barçasupportern Sergi Roberto ta klivet upp. Ingen dålig spelare men han är hästlängder bakom Thiago och därmed är vi ett snäpp svagare nästa år.

På förhand såg man fram emot den här sommaren. Det var i år saker skulle hända men istället kastar de bort en klubblegend som Éric Abidal, säljer Spaniens bästa forward genom tiderna för en fika och nu lämnar vår bästa mittfältare sen Iniesta. 

Man kan måla upp Thiago som boven hur mycket man vill men han lämnar för att Tito Vilanova inte har förtroende för honom, en av Europas absolut bästa unga spelare. Nej väck mig år 2016, förhoppningsvis så är vi en klubb att räkna med då.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2013-07-11 22:39
Gonzalez_Barca

Bara vår klubb som har utdragna förhandlingar? Madrid och Bale/Illa då? Är det en storspelare eller en framtida storspelare så är det svårt. Vill sedan inte klubben sälja till att börja med ja men då ska det ta tid. Sen känns det så jäkla skönt när man fått en spelare man velat ha ett tag; istället för PANG - BOOM. (även om det också kan vara nice.)
Annons: