/spanien/barcelona/forum/8012.aspx/spanien/barcelona/forum/8012.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LionelMessi10
2013-07-26 00:00
Benzema: "Real Madrid behöver inte ersätta Higuain"

Han är ärlig att han vill ha en startplats...
Barcelona Blaugrana91
2013-07-25 23:59
Även om det är störande ifall klubben inte ens försökte övertala Thiago att stanna så känns det "äckligt" om en 22 årig spelare ska börja gnälla och klubben då ska erbjuda någon form av kontraktförlängning som i sig också innebär lönehöjning.

Barca ska absolut inte vika sig för EN spelare. Den här klubben är bra mycket större än så.

Sen stör jag mig på det här med att han gnäller på att han inte känner sig viktig...Jösses.
Han spelar i världens just nu största klubb, har säkert en jävligt hög lön som det är, är bara 22 och hans tid skulle komma. ÄNDÅ har man mage att gnälla på småsaker. Nej fy..

Vidare vet vi inte heller om det nu var så att Thiago ställde någon form av ultimatum till klubben och att det var därför man inte försökte övertala honom.
En 22 årig spelare med storhetsvansinne är ingen man ska vika sig för som sagt.

Mazinho (father Thiago): "He wanted to be a starter and at Barça it was impossible because he competed with the best in the world." [lx]

Som ni ser här, Thiago ville alltså vara startspelare i en klubb som har världens bästa mittfältare i laget. Nog för att killen är grym och har en lysande framtid, men han är ingen startspelare IDAG...Hade han haft lite tålamod så hade han absolut varit det längre fram.

Om hans ultimatum då för att stanna i Barca var att han skulle vara startspelare före Xavi/Iniesta då är det lika bra att han drog. Hade jag varit i Barcas ledning hade jag inte heller försökt övertala honom för isåfall hade man bara ljugit.

Detta bör vissa tänka på som skyller allt på klubben men inte för en sekund faktiskt kan inse att Thiago är en snorvalp med storhetsvansinne och brist på tålamod.

Något som kännetecknar La Masia och våra egna spelare är tålamod och detta har inte Thiago. Men det är hans förlust.
Xavi fick ett erbjudande från Milan, han hade Pep framför sig och övervägde att lämna. Men han hade tålamod och se var han är idag. Något att tänka på.

Barcelona 1.70-ligan - Tika Tata
2013-07-25 23:40
Jag förnekar inte att det vore bedrövligt om klubben ignorerat Thiago ifall dennes förstaval var att stanna i Barca. Dock sa hans farsa häromdan att Thiago ville lämna för att få spela mer. Och ingen spelare kan sätta sådana ultimatum för att man ska stanna. Sen kan jag faktiskt förstå att Fabregas går före i hierarkin. Än så länge är det en bättre spelare i grunden och jag minns fortfarande hans höst/tidiga vinter då han var helt magisk. Att han inte nådde samma nivå under våren är en annan sak, men om sanningen ska fram var inte heller Thiago alltid briljant när han fick chansen. Det är jättetråkigt att en sån stor talang lämnar men man ska nog vara försiktig med att hitta en syndabock. Det kommer nya uppgifter/citat i media varje vecka och ofta säger de emot varandra. Saker och ting kunde säkert ha skötts snyggare, det tror jag också... Men frågan är om det hade hjälpt ändå när konkurrenssituationen på barcas mittfält är som den är, och Pep ville ha honom till varje pris till sitt Bayern. Kanske öppnar sig en dörr tillbaka en vacker dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-07-25 23:39
@Rambla~:


Håller man, man har hållit på med sådana sandlådefasoner så länge jag kan minnas. Det är rent ut sagt skittråkigt. När Laporta först tog över så trodde man ju verkligen att det skulle ändras, men sen började hela den här röran med Laporta vs Rosell och nu sitter vi här men spelare och ledare som lämnar klubben titt som tätt.

Laporta har många fel och jag är inte säker på att jag vill ha tillbaka honom i klubben men jag tror aldrig han hade behandlat Abidal på ett sådant skamligt sätt och han hade nog aldrig skitit så hårt i en supertalang som Thiago. Rosell är väldigt mycket mer efter att fixa sina egna spelare som Neymar till klubben och verkar tyvärr skita i många andra.

Barcelona Rambla~
2013-07-25 23:21
Det är ibland förbannat irriterande att klubben man fastnade för ska styras så mycket av politiska beslut istället för att koncentrera sig på det sportsliga. Presidenter, ex-presidenter ock klubblegender i ständiga osämjor och ständiga kontroverser. Det samma sker ju allt som oftast även i Madrid fast det angår ju inte oss. Att det alltid måste storma i dessa två stora klubbar som båda är medlemsägda. Barça är ju sin egen största fiende. Alltid ställer man till det på ett eller annat sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2013-07-25 23:17
Tycker många här inne är lite väl hårda mot Fabregas. Han har gjort många direkta matchvinnande insatser i sin karriär. Att man inte får ut 100 procent av honom i Barcelona är inte hans fel utan snarare ledningen och tränarstabens "fel". Jag har inget emot att ha honom i laget och jag tror att han till sist kommer finna sin plats ordentligt. Han har fått en väldigt konstigt sits i laget, eftersom laget är så besatt av bollinnehav och Xavi är perfekt för detta. Fabregas är inte som klippt och skuren för den rollen och i "falsk 9a" rollen så har vi givetvis messi. Enda positionen han har kvar att konkurrera om då är Iniestas. Att komma in i ett lag och känna att man har förtroende är otroligt viktigt.. Det är ingen lätt sits han har just nu, tills dess att vi eventuellt ändrar spelsätt lite och Xavi lägger skorna på hyllan. Thiagos kommentarer får mitt blod att koka. BRA att du gick och jag önskar dig allt gott. Det är inte ditt fel att ledningen inte såg din potential.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-07-25 23:14
Tack Rosell och Zubi gå och köp några medelmåttiga backar och Benfodil från inter som mittfältare. "I wanted to feel valued," Thiago revealed to Rac1 on Thursday. "I wanted to leave and the club didn't do anything to make me stay. "They knew I wanted to leave, but nobody from the club got in contact to [try to] persuade me to stay. In any case, you can't dwell on the past - it's better to look to the future. During the summer I had a lot of patience, I was waiting and waiting [for Barca to make an offer] but there comes a [stopping] point. "I would never close the door on Barca though - the club gave me so much."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 23:07
@Rambla~:


Ja, det har ju aldrig varit det sportsliga som gjort att Cesc gått före Thiago, det är en sak som är säker. Rosell eller Laporta, har det alltid funnits en osund besatthet att hämta hem den förlorade sonen och få honom att lyckas oavsett vad priset blir, sportsligt och ekonomiskt.
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 23:03
@Barcelonistas:


Återigen, hur många stormatcher har han startat och är det tillräckligt för att göra rn bedömning av hans generella prestationer i toppmatcher? Hur bra var exempelvis Iniesta och Xavi i sina första få toppmatcher? Cesc har däremot, precis som du påpekat, gång efter annan visat att han är en choker av stora mått.
Barcelona Rambla~
2013-07-25 23:01
Jag har läst runt lite och många som följer Barça är av den uppfattningen att ledningen och då med Rosell i spetsen hela tiden har velat sälja Thiago. Det förklarar tex varför ingen från klubben har hört av sig, enligt Thiago, och försökt övertala honom att stanna. Inget nytt kontraktsförslag. Rosell sa ju själv senast i förra veckan att han endast frågade Thiago om han ville lämna och ingenting annat. Ju mer man tänker på det så verkar det rimligt. Cesc är Rosells värvning, det ligger en del prestige i det. Kontraktet och klausulen sen? Vem vet, det kanske man själv sett till att medvetet "klantat" till? De fick ju trots allt €25m för honom till slut och det hade de varit nöjda med innan Em. Dessutom, Mazinho är nog inte den roligaste att ha och göra med. Vad tror du tarrak, är jag något på spåren? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-07-25 22:55
Tarrak - inte många men dom få som han spelade så hade han problem. Inte bara föra säsongen men även under Pep så hade han det här problemet. Thiago hade förmågan ibland att kladda lite väll extra på bollen, vilket ibland ochså resulterade i att han tappade bollen till motståndarna som ställde om snabbt. Han var inte tillräckligt mogen i sitt spel, och den sista utvecklingen kunde han inte få i Barca, helt ärligt detta var det bästa som kunde hända Thiago. Rambla - allt det du säger stämmer bra, Pep och Tito har kört sönder Xavi tyvärr. Men jag tror Xavi kan komma tillbaka till sin normala nivå, enligt mig är han långt ifrån slut. Hoppas Tata tar de lugnt med Xavi så han hinner att bli frisk så har man han 100 inför stor matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-07-25 22:46
@B-Guden:


Du är medveten om att Thiago var skadad i runt två månader?
Barcelona Rambla~
2013-07-25 22:41
Barcelonistas Det beror troligtvis lite på åldern, naturligt att man blir lite segare på ålderns höst. Fast främst beror det på att Pep och Tito nästan har kört slut på honom, speciellt Tito. Han spelas helt enkelt för mycket och även när han inte är helt frisk. Xavi är så viktig i vårt spelsystem att man inte vågar vara utan honom, kan jag tycka. Spela på smärtlindrande kan knappast vara optimalt för en spelare i hans ålder. Nä, låt honom vila lite oftare, våga spela utan honom i flera matcher än tidigare. Det måste man ändå lära sig förr eller senare då han lägger av en vacker dag. Då har han säkert minst 2-3 säsonger kvar i sig i barçatröjan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Tika Tata
2013-07-25 22:38
Tata håller presskonferens imorgon kl 13:00. Ska bli intressant att höra om han bekräftat, förnekar eller tiger angående det påstådda intresset för vergini. Bekräftar han att man vill ha honom borde det inte ta många dagar att ro affären i hann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 22:35
@Barcelonistas:


Jaså det säger du? Hur många stormatcher fick Thiago ens chans att starta? 2?
Barcelona Barcelonistas
2013-07-25 22:29
Jag gillar inte den här svaga attityden vem bryr sig om Thiago?. Han har lämnat och det är bara att gå vidare, på vissa låter de som om vi kommer gå under nu bara för att Thiago lämnade. Låt han tränas av bedragaren istället... Thiago lider av Cesc syndromet, han klarar bara av att prestera mått små lagen. I dom stora matcherna försvinner han alltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-07-25 22:20
Iniesta börjar gå ner sig? Var våran bästa spelare föra säsongen tillsammans med Messi. Iniesta är i sin prime just nu, Xavi dock har tappat väldigt mycket och de kan bero på flera olika faktorer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-07-25 22:19
Iniesta börjar gå ner sig, Cesc klarar inte en mittfältsroll och jada jada... Herregud, Armageddon är på gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-07-25 22:09
Thiago fick bra mycket mindre speltid den här säsongen än förra säsongen, så ksa det inte kunna gå till, han skulle ha fått mer speltid den här säsongen.
Sen när tito sa att han ville ha kvar Thiago men inte kunde garantera honom mer speltid, ja då var han borta.

förvånar mig inte om vi köper han om 2-3 år när Xavi slutat, Cesc kan inte hantera rollen som mittfältare i Barca, Iniesta börjar gå ner sig.
Men då betalar vi säkert runt 450 miljoner för honom...
Barcelona Arsenal
2013-07-25 22:03
Varför säljs tröjor med Keita och Cuencas namn på Barcas hemsida ? Såg nu att det varm tröjor ifrån säsongen 12/13, men ändå, Keita?
Barcelona Rambla~
2013-07-25 21:54
Tror ni Laporta hade släppt iväg Thiago? Knappast va. Han hade fyllt en av bucklorna med champagne, tänt en cigarr och sen dansat iväg med Thiago till en nattklubb. :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-07-25 21:24
Precis, Thiago var ett steg framåt för vår klubb men nu har vi tagit ett steg bakåt. Ibland undrar jag vem eller vilka sköter vår klubb. Säg vad man vill men Madrid, Bayern, Chelsea, Milan, Juventus, inter och alla andra lag i världen hade tagit hand om en spelare som Thiago. Jag tyckte mig alltid att Thiago inte blev lika väl omhändertagen som de andra La Masia spelarna. Den här catalan mentaliteten gör mig förbannad. Jag kan slå vad om att man ville bli av med Thiago. Varför? Har jag ingen aning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Massimo
2013-07-25 21:04
Barca King Det var väldigt uppenbart att Tito inte brydde sig om Thiago för han gjorde inte ett enda uttalande om att han vill ha honom kvar, spelarna gjorde det men inte Tito. Hur kan man inte vilja ha kvar en sån spelare? Kanske dom som hatade på Thiago ändrar sin åsikt nu för det är uppenbart att det var ledningen som fick han att lämna! Thiago kommer tillbaka nån vacker dag :)
Barcelona Messmargodly
2013-07-25 20:58
Tycker mig se att Alexis har för stor respekt för messi för att själv kunna utnyttja dom bra egenskaper han besitter. Hoppas Tata kan få han o slappna av lite och spela på sin maximala nivå. Då har vi säsongens bästa värvningen där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-07-25 20:53
Gefle vänder 3-0 till 4-3 mot före detta CL-laget Anorthosis och Häcken slår ut Sparta Prag. Mäktigt.
Barcelona Messmargodly
2013-07-25 20:51
Ronaldinho fotbollsguden e en patetisk liten råtta som gnagat sig genom skit och koskit bara för att komma hit te forumet och trolla och skriva skit. Patetisk liten råtta va han e..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-07-25 20:49
Thiago: "I wanted to feel valued and to play more. The club knew I wanted to leave, I waited for them to contact me, but they didn't."" Ser ni, Barca brydde sig inte ett skit. Jag sa det sen början att Thiago ville endast känna sig uppskattad. MADRID, MADRID, REAL MADRID ville värva vår Thiago. Hur kommer det sig att vi släpper en sådan talang full mittfältare när iniesta är 29 och Xavi 32-34? Jag förstår inte det :S....... Rosell kan dra åt helvete och Tito inget illa menat men att du lämna Barca var det bästa som kunde hända, krya på dig. Vilken klubb släpper en sådan talang:S :S
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-07-25 20:48
Eftersom forumplågan Ronaldinho Fotbollsguden verkar ha kommit för att stanna, tänkte jag att det kan vara bra att informera hur den här typen av trollen fungerar. För några år sedan när jag var moderator var forumet öppet för alla. Tyvärr, var det några madridistas som inte kunde hantera gästfriheten (samtidigt som Puertan var stängd) och i ändlösa diskussioner vände de upp och ned på forumet, med sina 100-tals inlägg som skulle bevisa att först Robinho och sedermera Robben, var bättre spelare än Messi (roligt i liten dos, men 24/7 i flera månader direkt skadligt för den psykiska hälsan). Jag spärrade dessa ett antal gånger, men de lyckades alltid blidka mig, med löften om bättring vilket aldrig efterföljdes och till slut innebar permanent banning.

En dag dök det upp ett nick kallat "Sandro Rosell" eller liknande och precis som vårat nuvarande troll var han självutnämnd hardcore culé, som aldrig kunde få nog av att höja Madrid och håna de egna spelarna. Känner ni igen tongångarna? Även om han inte skrev lika frekvent som Fotbollsguden lyckades han ändå under ett halvår författa över 300 inlägg, komplett med måljubel och allt.

Hela tiden var det uppenbart att något var fel och jag tyckte mig känna igen språket hos en av de spärrade marängerna (tillika moderator i Puertan ironiskt nog), när jag en dag kom på att jag tipsats om ett sätt att via admin gå in på andra lags sidor. Väl där, gick det snabbt att se att IP-numret var detsamma hos Puertans moderator och "Sandro Rosell" och jag skickade ett PM, där jag förklarade att om han inte tog bort sin fejkade användare skulle jag kontakta Kviborg. Någon timme senare var den borta.

Var vill jag då komma med den här romanen? För det första vill jag bara visa hur långt många är beredda att gå för att förstöra för andra. För det andra, det bästa sättet (efter att spärra, men det verkar inte vara aktuellt) är att bara ignorerera dessa patetiska människor utan vettigare nöjen här i livet. Och när jag menar ignorera, så gör det fullt ut. Bara scrolla vidare och nämn inte pajasens inlägg med ett ord, så finns det nog en sportslig chans att han till slut ger upp. Det finns INGEN anledning att ge sig i en diskussion, med någon som bara är här för att sänka nivån och ställa till oreda.
Barcelona Blaugrana91
2013-07-25 20:33
Ja PSG är en patetisk klubb. Utan dem där pengarna från Qatar hade ingen brytt sig om dem..

Löjligt att stora spelare som Zlatan, Silva och nu även Cavani slänger bort sina karriärer i den där smutsiga klubben. För nej den klubben kommer aldrig vinna CL.
Barcelona Rambla~
2013-07-25 20:30
Nu vill PSG tydligen ha även Bale. Haha, seriöst det är nu dags för Uefa att stänga av detta skämt till klubb. Om man nu ska införa FFP och alla klubbar ska ha balans i sin bokföring, alltså endast investera kapital man själv drar in, så får man ju för fan statuera exempel och inte bara straffa mindre klubbar som Malaga och Rayo. Platini, agera annars kan du likväl lägga ner hela idén med Finance Fair Play och ta på dig dumstruten.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: