/spanien/barcelona/forum/7998.aspx/spanien/barcelona/forum/7998.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2013-07-20 14:58
Jag gillar verkligen Lucho men gillar inte tanken att sno honom från Celta. Det känns inte schyst på något sätt. Speciellt inte när de redan värvat flera spelare som han önskat sig och då några på lån från Barça. Laudruo ses som Judas av flera hardcore culés. Tyvärr så är det så även om det var han och Cruyff som inte drog jämt på slutet och Laudrup tvingades bort. Dock så ses han ju också som en stor idol hos många andra culés, bl.a hos Iniesta. Rosell kanske tom gillar tanken att gå emot sin svurne fiende Cruyff? Jag själv är lite inne på Mojitos linje. Det hade nog inte skadat att prova på någon utifrån. Vi står och stampar på samma plats kan jag tycka utan någon som helst förnyelse. Vi behöver kanske lite nya ideér? Den enda lediga person jag kan komma på och som har erfarenhet från att jobba med storklubbar är Mancini. Fast hans namn låter nog inte så sexigt hos culés. :). Inte hos mig heller. Jag hade velat testa med AVB. Känns föga troligt dock med tanke på vad det skulle kosta att lösa honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 14:57
Ride_The_Big_One/

Istället för "Spännande tider framöver!" skulle jag säga att det är oroliga tider framöver. Känns inte som vi har förstärkt laget tillräckligt mycket för att ta tillbaks tronen och vi har enorma interna problem med de som styr klubben. Utnämningen av den nye tränaren kommer make or break Rosell under de resterande tre åren av hans första mandat. För klubbens bästa hoppas jag att han fattar rätt beslut.

Blir det Luis Enrique, som det verkar luta mot, kan det ha en positiv effekt på ungdomarna som han tränade under sin tid i B-laget. Hade varit kul att se Lucho ge ynglingarna förtroende och se de blomma ut. Först just nu känns det också som ett stort problem, att talangerna har stagnerat i utvecklingen. Förhoppningsvis kan Luis Enrique vända på det hela.

Det skadar inte heller att Puyol hyser den största respekten och beundran för Lucho. Hade också gillat att se Luis Enrique ge Piqué en och annan utskällning när det behövs.
Barcelona NeymarMessi
2013-07-20 14:56
Orka med en medelmåttig Luis Enrique. Vi behöver en tränare som Bielsa eller Klopp. Vi kan annars glömma titlar på många år. ALLA är inte Legend Pep Guardiola . Jag fattar inte vad ledningen håller på med.
Atlético addeh
2013-07-20 14:40
1.70

Det är mycket möjligt att Marca refererat till argentinska medier, men just i Spanien väljer jag att i 99 procent av fallen tro på vad de katalanska medierna rapporterar om snarare än Marca, som ofta bara vill vara raka motsatsen. Det är möjligt att det ligger någon sanningshalt i ryktet, men när såväl TV3, rac1 & tidningarna håller Luis Enrique som ett högt namn känns det mer trovärdigt. Och logiskt på alla sätt också för den delen.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 14:36
Jonas - tots units fem força

Frank de boer har gjort det bra med Ajax, som inte hjärnan har det nog med en inre kamp angående dem som redan nämts slänger du in en game changer i legenden Frank!

Nu får ledningen steppa upp och ta in någon med den rätta projektet till att styra oss i rätt riktning, vi vann ligan förra säsongen nu ska vi återta tronen återigen!
Barcelona Rambla~
2013-07-20 14:35
Ni som oroar er över Barças skulder tydligen ingen aning om vad ni pratar om. Sluta tro på vad någon svensk hobby-blogg skriver om. Skulderna är nu nere på under €300m, vilket är lägre än 60% av klubbens årliga intäkter på över €500m. Vilket ses som en hälsosam ekonomi bland klubbar på den här nivån. När man dessutom har årliga vinster på €30m finns det knappast någon oro till att inte kunna betala Messis lön. Lägg till att någon månad efter Neymars värvning så hade klubben intäkter på minst €10m tack vare honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-07-20 14:33
Nya tränare brukar ju ta med sig en eller två favoritspelare till sin nya klubb. Det här är några intressanta dubbel/trippelpaket som kan komma till klubben: De Boer + Eriksen/Alderwield Bielsa + Laporte(?)/chilenare/argentinare Klopp + Hummels (dräggel) AVB + Vertonghen Enrique + mer satsning på gamla Barca B spelare (Bartra) Laudrup + Chico
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-07-20 14:18
Knepigt läge då de flesta tränare är inställda på sin försäsong med sitt nuvarande lag. Om Lucho kan komma känns det tryggt och riktigt bra även om han är ganska oprövad på den stora scenen. Det enda jag vet om Martino är hans många intressenter och hans imponerande facit. Verkar dock som att han förespråkar en defensivare fotboll? Lite stabilisering baktill vore bra men vi är Barca, stolta över världens finaste fotboll. De Boer är en av de jag helst ser. Spelat i Barca så känner klubben, var med och tog Holland till VM-final som assisterande tränare och har gjort ett grymt jobb med Ajax. 3 raka ligaguld och en fantastisk CL-höst där City besegrades. Laudrup är väldigt intressant (trots att han är Judas) men verkar inställd på sitt Swansea och har sagt att han inte vill träna en storklubb just nu. Klopp blir svår men vore fantastisk. AVB skulle jag kunna tänka mig. Så länge vi slipper en gittarspelande Pia Sundhage är jag nöjd. Anims Tito
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-07-20 14:16
Jag känner mig rätt tveksam till Lucho som tränare, det gick ju knappast bra för honom i Roma. Jag vet dock inte så mycket om honom som tränare, kan någon med bättre koll berätta lite om honom och hur ni tror att han hade lyckats i Barça?
Barcelona Blaugrana91
2013-07-20 14:16
LionelMessi10 Ursäkta men vad tusan pratar du om?? Det märks att du har inte har så bra koll på Barcelonas ekonomi. Du pratar för det första om skulder, Barca sänker sina skulder med flera hundra miljoner VARJE ÅR. Sedan Rosell tog över har den totala skulden sänkts med över 1 Miljard kr. Så skulden (vilket är något alla klubbar har) går kraftigt neråt och är inget problem. Sen undrar jag också vad du pratar om när du menar att skulden ökar på grund av värvningen av Neymar?? Tror du på allvar att Barca tagit lån för att köpa Neymar? Man använder enbart klubbens egna resurser numera när man värvar. Dessutom så kommer man såklart inte heller betala hela summan (€57M) med än gång. finns inga företag t.ex. som betalar ut hela summan med än gång när det kommer till investeringar. Detta betalas av under en längre period. Så att Neymars värvning skulle påverka våra skulder negativt eller hela klubbens ekonomi negativt är bara trams. Dessutom har vi ju trots värvningen av Neymar tydligen bra mycket över €60M kvar på banken som enbart ligger och väntar till en mittback och/eller annan värvning. Barcelonas ekonomi är lysande just nu, vilket Rosell själv sa i intervjuen för ett par dagar sen, intäkterna ökar varje år. I år lär vi säkert landa på över €500M i intäkter. Kostander minskar och skulderna minskar. Förra året gjorde vi en rekordvinst på €50M och i år ska den tydligen landa på över €30M. Så Messi kommer aldrig säljas på grund av ekonomin. Säljs Messi någon gång så är det för att han själv vill lämna. Och oddsen på att han vill det finns inte ens. Ekonomin är det sista vi Barcafans ska oroa oss för, som sagt den är lysande.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 14:12
el Flaco - Me, Myself and I

Låt oss hoppas på att ledningen tar ett bra beslut gällande tränarposten, det finns några namn man inte riktigt har koll på som tydligen gjort det bra men räcker det för ledningen?

Känns som dem kommer gå för mer en sure thing i en etablerad tränare, ett nytt projekt men som vet att det är en offensiv klubb med historik man helt enkelt inte gör om lite som man vill som Mou och Capp gjorde med Madrid.

Älskade Lucho som spelare, men som tränare tror jag inte på honom i nuläget och hoppas därför på Villas-Boas och hans projekt. Jag ska läsa och se över dem andra som näms i samma sammanhang, känsligt läge vem är den bästa tränaren för laget för att nå nya höjder?

Spännande tider framöver!
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 14:08
addeh

"Tata Martino är ett spår som Marca är inne och harvar på. Bör nog tas med stora nypor salt. "

Rätta mig gärna om jag har fel, men kommer inte ryktet ursprungligen ifrån argentinsk media?
Barcelona Barca älskare124
2013-07-20 14:03
Jag hoppas alla nyheter om messi om att han ska lämna och skit, är falska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - CP5
2013-07-20 14:02
Lucho känns som ett tryggt val men det hade onekligen varit mer spännande med De Boer eller kanske t.o.m. Cruyff ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-07-20 14:00
Men är Lucho en slipad taktiker? Bielsa vet alla att han är det, men enligt vissa är han för "loco" (dock tycker jag att han vore ett utmärkt val). Den bästa tränaren som Barca kan få tag på just nu är Ajax's de Boer. Hans lag har bokstavligt talat vandrat in den holländska ligan 3 år i rad. Han spelar på ett liknande sätt som oss och känner till klubben mycket väl då han spelat en tid i Barca. Jag tror också att han kommer att ge många chanser till akademi spelarna. Jag ser honom också som en ganska stark kandidat, Rosell har skapat goda kontakter med Ajax de senaste åren och historiskt sätt har Barca alltid haft mycket god relation med klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca älskare124
2013-07-20 13:59
Luis enrique nya tränaren!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fiskfot
2013-07-20 13:56
Min personliga åsikt är att Frank deboer hade vart det bästa alternativet som tränare till bästa säsong. Dels spelar Ajax ett liknande spel dessutom så har han varit i vår klubb som spelare under en period så han vet hur det funkar runt klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2013-07-20 13:50
el Flaco

"Annars ser jag ingen klockren ersättare till Tito. Inte den enklaste uppgiften med tanke på omständigheterna och den nye tränaren måste dessutom kunna arbeta med resten av staben som redan finns och det är aldrig enkelt att jobba med helt nya människor."

Du har väldigt rätt i det du säger, och just därför är det viktigt att man tänker ur alla möjliga vinklar innan man gör något förhastat beslut. Känns Bielsa som en potentiell tränare att infinna sig i rollen utan att styra och ställa? Knappast. Luis Enrique däremot känns som en person som hade kunnat fylla den rollen och dessutom, som är ännu viktigare, fått respekt med sig av alla runt om i klubben med tanke på vad han har uträttat tidigare.

Med tanke på att Lucho finns tillgänglig om man betalar hans utköpsklausul på tre miljoner euro känns han som det klart mest logiska alternativet just nu.

---

Tata Martino är ett spår som Marca är inne och harvar på. Bör nog tas med stora nypor salt.
Barcelona MabastB
2013-07-20 13:22
Grabbar ta det lugnt angående Messi, det som FCB Sverige skrev på fb hade ingen källa och därför ska man inte tro på det. Son sagt, vi går plus nu och har inte någon anledning för att vara tvungna till att sälja Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior - Culé hasta la muerte
2013-07-20 13:17
LionelMessi10 Nu vet jag inte den exakta summan på de skulder vi har men jag vill bara säga den mest avgörande faktorn är inte att vi har skulder utan att vi inte går back varje år. Det spelar inte så stor roll om man har skulder såvida man inte går åt fel riktigt. I dagens Barcelona så vet jag att vi inte går back (kan leta efter källor om ni vill). Det finns nog inte en enda klubb i Europa för tillfället som inte har några skulder. Vi individer har också skulder, tänk dig de som köper en bostadsrätt eller en villa här i Sverige, man får direkt en skuld på över två miljoner eller vad det nu har kostat honom/henne, men det viktigaste är att man kan lyckas betala av denna skuld successivt varje månad eller år. Det jag försöker säga är att vi inte kommer har några problem med våra skulder såvida vi inte börjar gå för lite plus eller t.o.m går back under årsredovisningen. Messi kommer med andra ord inte vara något ekonomiskt problem för Barcelona om inte den dagen kommer och vi får hoppas att den aldrig gör det helller.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-07-20 13:16
Men vafan... om Lucho ska ta över vill jag ju ha Rubi som hans assisterande. Annars tycker jag, eller rättare sagt tror jag, nästan att Martino hade kunnat vara en bra lösning. Känner inte till honom så värst väl, men han ska tydligen ha gjort det riktigt bra i sydamerika. Både med Paraguays landslag och sedan med Newells. Det är flera lag i Spanien som vill ha honom
Barcelona fiskfot
2013-07-20 13:12
Min personliga åsikt är att Frank deboer hade vart det bästa alternativet som tränare till bästa säsong. Dels spelar Ajax ett liknande spel dessutom så har han varit i vår klubb som spelare under en period så han vet hur det funkar runt klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 13:08
Ride_The_Big_One/

Även om jag hade velat se Lucho som Titos ersättare har jag ytterst svårt att se honom bryta sitt kontrakt och ännu mer efter att klubben har värvat och lånat in spelare som han förmodligen har bett om, som t.ex. Rafinha. Så jag sitter inte uppe och hoppas på honom, tyvärr.

Jag vet väldigt lite om Villas-Boas och därför har jag inte spekulerat kring honom. Men med tanke på omständigheterna tycker jag inte det vore fel om klubben bryter mot normen och betalar ut en tränares klausul, om man skulle välja en tränare som redan är upptagen.

Det jag befarar är att jag har noll förtroende överhuvudtaget för individerna som ska fatta det här kritiska beslutet.
Barcelona barca!54
2013-07-20 13:03
Barcelona would give Celta the chance to sign Barcelona assistant coach Rubi as their new coach. [tv3]
Expand
barcastuff ?@barcastuff 2m

Barcelona have chosen Celta coach and former Barcelona player Luis Enrique (43) as successor of Vilanova. He has a 3M buyout fee. [tv3]
Barcelona Andresito
2013-07-20 12:53
LionelMessi10

Det stämmer inte. Det måste gå vääääldigt långt för att Barca ska vara TVUNGNA att sälja Messi.
Oroa dig inte, Messi kommer spela i Barca tills han ruttnar, och sedan avsluta sin karriär i Argentina.

Tack och lov för Messis lojalitet och klubbkärlek, sånt är sällsynt i dagens fotboll
Barcelona LionelMessi10
2013-07-20 12:48
Barcelona hade väldigt många ekonomi skulder innan Neymar kom till klubben. Efter att han skrivit på, så hade Barcelona ÄNNU större skuld! Nu när ekonomin är så låg i Barcelona, så funderar de på att sälja argentinaren till Manchester City, PSG eller Monaco där alla tre klubbarna är villiga att betala utköpsklasulen och buda för argentinaren. Detta låter som inget Messi skulle göra, men om Barcelonas ekonomi blir sämre så kan de endå inte ha kvar Messi.

Med tanke på att Barcelona också sålt Thiago, så har de fått in lite i alla fall. Barcelona har inga andra val än att sälja Leo eller att sänka hans lön som han själv inte är med på.... läste det här på fejjan fc barcelona sverige... vettefan om detta stämmer! men om det gör det.. så är allt ROSELLS FEL! ! fyfan om det här stämmer
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-07-20 12:47
el Flaco - Me, Myself and I Jag vet inte tillräckligt om Rubi för att uttala mig hurvidar han är passande som huvudtränare, men det lilla jag vet känns assisterande rollen som en bra roll för honom. Tränare som jag tror hade lyft laget med att stärka modellen och få ut det bästa ur laget: Andre villas-Boas(tar med sig Vertonghen) Marcelo Bielsa(tar med sig en nypa loco) Michael Laudrup(tar med sig crujff magic) Med tanke på att Laudrup signerat ett nytt kontrakt bör inte han ses som en realistisk efterträdare egentligen men dem andra två hade jag velat komma in med frisk fläkt och styra oss tillbaka till tronen där vi hör hemma! Hyser stor respekt för Lucho, men det är inte hans tid än och vi är inte i någon position att chansa känner jag.
Barcelona Occi
2013-07-20 12:28
Lucho hade varit den perfekta ersättaren. Hans filosofi är i princip densamma som vi haft senaste 5 åren. Varför förstöra något så vackert som vi byggt upp senaste åren? Tror knappast Bielsa eller någon annan kommer hit för att spela tiki taka när de har sina egna filosofier och spelidéer. Nu kommer ju inte Lucho komma tyvärr men isåfall ser jag gärna Rubi som förstatränaren.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-07-20 12:19
Visst är det en bra grej att en tränare känner till klubben, det visar ju både perioderna med Cruyff och Pep. Samtidigt kan det vara läge för helt nytt blod att komma in, någon som ser saker med andra ögon.

Jag kan ibland få känslan att vi inte utvecklats varken som klubb eller individuellt på senare tid. Jag menar inte att man ska sluta tro på själva modellen, men den kan behöva vridas och vändas på ibland för att upptäcka nya möjligheter.

Jag hade helst velat se AVB som ny tränare, det är en tränare som spelar offensivt men som har tydliga idéer även defensivt. Klausul eller inte, nu gäller det att säkra framtiden såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Spelarna kräver en uttalad ledare så att inte omklädningsrummet tas över av 87-orna. En underpresterande back, en vilsen mittfältare och en tyst anfallare är kanske inte vad dagens Barcelona behöver. In med en ledare med pondus tack. Men inte en Bielsa som är för mycket för en familj som los blaugrana.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-07-20 12:16
Ride_The_Big_One/

Delvis för att han har en bra insikt i klubben, har filosofin och kan plocka fram järnhanden när det behövs. Luis Enrique uppfyller många kriterier i mitt tycke. Den enda han saknar, och det är förvisso väldigt viktigt, är erfarenhet från en toppklubb eller t.o.m. en bra klubb i de bästa ligorna. Sejouren i Roma var inte den bästa.

Sen så vet jag inte vilken etablerad tränare som är tillgänglig och som hade kunnat passa i Barça. Om Bielsa har jag redan skrivit vad jag tycker och Heynckes ser jag inte som ett realistiskt alternativ. Vilka namn hade du tänkt dig?
Annons: