/spanien/barcelona/forum/795.aspx/spanien/barcelona/forum/795.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bentley King
2018-02-12 16:46
Förresten så har inte Coutinho som har mer erfarenhet inte heller imponerat speciellt mycket. Visst han kanske har bättre bolltouch men jag förväntar mig mer av Coutinho än Dembele.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-02-12 16:45
Tydligen så tränade inte Dembele med resten av laget pga magbesvär. För mig låter det mer som att han inte pallar pressen. Allt snack om att han är skit och inte har talangen är skitsnack! Man märker klart och tydligt att han är själv rädd för att bli en flopp och när man är såpass ung med så stor press på sig kan det lätt hända att man underpresterar pga av nervositet. Det är inte alla som har den mentaliteten som Messi och Neymar har. Andra behöver som sagt mer tid på sig att lugna ner nerverna och slappna av. Nu är han köpt och vi kommer självklart inte få dem pengarna tillbaka. Istället borde vi hålla tummarna på att Valverde känner till hans situation och gör något som kan hjälpa Dembele att sakta men säkert komma in i spelet. Grabben spelar med världens bästa spelare bredvid sig med skyhöga förväntningar i em klubb som han mest av allt vill spela i. Det är mycket som står på spel och det är mer än logiskt att det påverkar hans spel samt hälsa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-02-12 16:44
II Barça II

Jag dömer inte ut Dembele alls hittills, men med det sagt så kan jag ändå svara dig för skillnaden mellan bedömningarna av honom och Coutinho.

Coutinho har visat på en bra bollbehandling och rörelse, inte så många felpass. Han är duktig på små ytor och ger en betryggande bild av att han kommer att passa in bra i Barca framöver.

Dembele har visat en dålig bollbehandling hittills, många felpass och misslyckade dribblingar, felbeslut osv. Han har inte visat att han är att räkna med i framtiden. För att kosta så mycket så förväntar sig folk mer av honom än han visat hittills. hur mycket som beror på skadan och inte är svårt att säga, men han borde oavsett ha presterat bättre än hittills. Nu finns ett tvivel på om han någonsin kommer att vara en startspelare för Barca eller om han aldrig kommer att nå upp till en sådan kvalité.

Som jag nämnde så dömer jag inte ut Dembele än, utan poängterar bara intrycket han lämnat hittills. Jag hoppas att han med tiden kommer att bevisa sig och att han kommer att vara en fantastisk spelare för barca många år framöver. Men det krävs en väldigt stor utveckling jämfört med det han visat hittills.
Barcelona II Barça II
2018-02-12 15:51
I Coutinhos fall handlar det om att han "behöver tid för att hitta sin roll i laget" men Dembele som är fem år yngre och varit skadad i princip hela säsongen behöver inte mer tid för att hitta sin roll i laget? Väldigt logiskt och genomtänkt analys, eller inte.

Varför får Dembeles insats från igår er att ”go bananas”? Vad jag minns så halkade han en gång när han slog en passning till Roberto, sen så råkade han missbedöma (tror att det var S. Roberto?) en lagkamrat i slutskedet där han trodde att lagkamraten skulle fullfölja sin löpning och därmed passade Dembele fel. Utöver dessa händelser, kan ni nämna några andra sekvenser som får er att tappa tron på Dembele helt? Han hade faktiskt ett väldigt fint slaget inlägg till Suarez som resulterade i vår bästa målchans.
Barcelona the cameroonians
2018-02-12 15:10
Adama Traoré för Middlesborough mot Reading i lördags.

Kul att se honom utvecklas under en tränare som uppenbarligen tror på honom.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-12 14:57
Barcelonistas Som sagt, kom ihåg allt du sagt o all narr du gjort av han när han börjar leverera på riktigt. Då har du inte rätten att fira. Att du ens dömer en 20 åring efter 3-4 matcher+plus skador är en stor gåta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-12 14:54
Neymar köptes när Barca befann sig i en kris med Tata Martino som tränare. Barcelona som lag fungerade inte då för fem öre. Trots det såg man hela tiden tendenser i hans spel som visade på världsklass. Lägg därtill att han mer eller mindre bar Brasilien på sina axlar. Men nej han var inte världsklass enligt dig... Dembele? Killen har svårt att passa en boll han misslyckas med dom mest basic sakerna som man ska kunna på en fotbollsplan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-12 14:47
Barcelonistas Nja, tror inte det är magproblem rent av. Förmodligen mår han dåligt i psyket, dåligt självförtroende osv. Att du använder det som en nämnare att göra narr av han är bara skämmigt. Var neymar världsklass när han kom? HAHAHA. Hans första säsong var rent av medioker. Men allt du säger om dembele nu, kom ihåg det när han levererar poäng efter poäng. Då ska du inte ens yttra dig. Så tänk på vad du säger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-02-12 14:43
Ser att monchi har yttrat sig här inne, när Dembele gör mål kommer du skrika högst och först av oss alla. Dembele kommer in gör 2 matcher + 40 minuter, skadar sig och är borta i 4 månader. Kommer tillbaka och spelar i ca 120 minuter och skador sig igen. Borta 2-4 veckor Får 30 minuter mot Getafe och kunde ha stått för 2 assist, men ja han missade en och annan passning. Slutsats= han håller inte. 1,4 miljarder åt skogen och lika bra att göra oss av med honom redan nu. Är det något Barcelona inte behöver så är det färdiga spelare, utan en talangfull spelare som ska få VÄXA in i rollen som stjärna. —————————— Första liga matchen i år som vi inte lyckades göra mål, då har vi ändå suarez, Messi, Paco, coutinho osv på plan. Ibland så vill det sig inte helt enkelt, Getafe gör det bra defensivt. Dom ska ha all cred för att dom fick matchen dit dom ville.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-12 14:40
Jämförde du precis Neymar när han anlände hos oss 2014 med Dembeles nu i sommras? Really? Neymar var en enorm talang 2014 men han var också världsklass. Usel jämförelse. Jag vet hur bonusarna fungerar om vi vinner ligan,Cl elr om Dembele spelar ett x antal matcher. Fortfarande för mycket pengar på en spelare som verkar få problem så fort han tar ett steg. Vad har han för problem nu? Magproblem? Alasas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-12 14:35
Barcelonistas 1.8 miljarder? Really? Helt fel. Summan KAN komma upp till 1.8 beroende på hans prestationer, och om det sker visar det sig ändå vara värt. Lagts på en mer färdig? Exempel tack? Summan som man la på dembele är inte för att han ska prestera nu, det är för framtiden. Utvecklas dembele rätt kan han bli hur bra som helst. Så lägg ner med negativiteten. Ha tålamod istället. Kan gissa att det lät likadant under neymars första säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-12 14:28
Jag minns att Gabriel höjde både Dembele och Mbappe. Skulle gärna vilja höra hans syns på Dembele. Jag står fast vid att pengarna borde lagts på en mer färdig spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-12 14:26
Coutinho behöver tid för att anpassa sig till systemet samt hitta sin roll i laget. Det kan ta tid det köper jag men Dembele så handlar det mer om en kvalitetsfråga. Killen håller inte han är en begränsad spelare som vi kastat 1,8 miljarder för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2018-02-12 14:19
Både Demb och Cou behöver tid. De tänker alldeles för mkt nu när de är nya på hur de ska röra sig och vara på planen. Detta är lätt att det skapar en stressfaktor. När man väl får bollen så kommer tanken igen, detta måste jag göra bra och bevisa hur duktig jag är. När man acklimatiserat sig och känner trygghet så kommer man in i flowet då det bara sker automatiskt och på ren intuition vad man ska göra i varje situation. Kröjjf var inne på samma sak ang Messi och hans straffproblematik. Ge dom tid, framför allt Demb med tanke på ålder och skador. Hade ju även en halvdan försäsong + en helt ny miljö där han ska motsvara sin hype!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2018-02-12 14:16
I mon hoppas jag att jag kan öppna min champagne flaska som redan är i kylen redo! Kom igen nu PSG!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2018-02-12 13:58
@A good coach is everything!:


Jag vill vända på din sista fråga i inlägget: Vilka signaler sänder man spelare på bänken om en tränare inte vågar byta ut en offensiv spelare när man jagar mål, även om de underpresterar? med deta sagt så borde Suarez ibland bytas ut också, men tyvärr har vi endast Paco på bänken som kan agera som en rak ersättare.

Coutinho är ny i laget och i spelsystemet. Han har ännu inte kommit in i sin roll eller med att hitta de andra spelarena. Det tar tid att få kemi och en uppfattning av olika spelares rörelsemönster och tendenser. Även om Coutinho är väldigt duktig så måste han få tid på sig att komma in i laget ordentligt och tills han gjort det och bevisat sig som starter så får han ta lite mindre speltid i ett lag som Barca, liksom "alla" andra stora spelare som anlänt till klubben under sin första period.

Jag anser att Valverde gjorde rätt i att byta ut Coutinho. Coutinho kommer att visa hur viktig han kommer att vara för barca framöver, men han ska inte förväntas göra det på en gång.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-12 13:49
Ja, mot Juve var han riktigt bra. Minns messis första mål. Dembele som till stor del låg bakom det. Riktig klass aktion av dembele där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2018-02-12 13:32
[QUOTE=The Reporter 2.0]Dembele är en megatalang. Han har alla kvaliteer för lyckas. Klubben måste hjälpa honom med psyket. [/QUOTE] Exakt, kolla på hans match mot Juventus i höstas. Där var han faktiskt riktigt bra. Låt honom komma igång, få vara skadefri så ska vi snart se den riktiga Dembele. Det var trots allt Dembele som låg bakom våra 2 hetaste chanser igår. Hörnan som han slog (och fixade) till Mina som nickade utanför. Sen inlägget till Suarez, efter rycket på kanten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2018-02-12 13:27
För mig är det så att man byter inte it en spelare som Coutinho när man jagar mål!! Förstår han gjorde inte stora intryck men än dock mer än exempelvis vissa andra spm fick spela kvar.. Så va ger man för signaler till en spelare som är offensiv när man byter ut honom när man jagar mål .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2018-02-12 13:23
bara jag som tänkte på en sak igår. När det stod 0-0 satt jag hemma och tänkte, men det är lugnt vi måste jaga mål och då blir det perfekt, Dembele får komma in istället för Paco och då har vi en anfallsuppställning i form av Dembele, Suares och Countinho och bakom dom spelar Messi. Men icke, istället kör Valverde safe och byter spelare rakt av.

Jag har absolut inget emot Valverde, han har gjort det helt makalöst bra sett till hur det såg ut på försäsongen och supercup matcherna mot Real Madrid. Men denna feghet mot dom mindre lagen på hemmaplan gör mig galen. Att byta ut Coutinho när vi jagar mål ? Helt ofattbart för mig, visst var han ingen höjdare men han kan alltid skjuta från distans och det är alltid en fördel när spelet såg ut som det gjorde igår. Istället lägger han in en rostig Dembele som har visat klart och tydligt att han har problem mot sittande försvar...den diskussionen vill jag inte in på då det finns delade åsikter här.

Som sagt jag menar inte att Valverde är dålig utan jag förstod bara inte hur han resonerade där.
Barcelona The Reporter 2.0
2018-02-12 12:39
Dembele är en megatalang. Han har alla kvaliteer för lyckas. Klubben måste hjälpa honom med psyket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-12 12:29
Tydligen missade dembele dagens träning pga magproblem. Tror verkligen hans psyke är dåligt. Klubben måste hjälpa han. Känns som hans nerver förstör för han. Han har prestationsångest just nu känns det som.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2018-02-12 10:54
Soko

Messi är ingen anfallare och har inte varit det på flera år. Han spelar som en mittfältare nuförtiden. Sjukt att han ens leder skytteligan med så djup position nere på planen.
Barcelona Soko
2018-02-12 09:37
Samtidigt som Barca vinner titlar är det alltid roligt när Messi eller Suarez vinner guldskon. Jag hade hoppats på att de två skulle dela på i år. Det skulle göra Messi historisk med 5 st.

Konkurrens i år verkar ha aldrig varit så tuff med flera spelare inom några mål bara. Vissa ligor har dock spelat fler matcher än andra. 

I Spanien leder Messi förre Suarez och Aspas jagande strax efter. Man ska inte räkna bort Robaldo heller som är plötslogigt uppe i 11 mål och bara 9 resp 5 mål bakom med en match mindre. 

Världens bästa Messi ska man inte kritisera efter allt han gjort men lite synpunkter kan man ha. Han har inte gjort hattrick sedan Eibar sist och de möter han på lördag. Frågan är om han ens spelar med tanke på Chelsea. Messis frisparkar, visst sätter han en här och där men det blir mer och mer grova missar. Kanske dags att släppa andra ta ibland. Hoppas att han bryter måltorkan mot Chelsea då han aldrig gjort mål på. Kunde han klara av Buffon ska han kunna göra det mot Chelsea också. Det gäller bara att vara närmare målet än idag där han ofta väntar på bollen och vill leda varenda anfall istället att gå i djupled ibland.

Barcelona II Barça II
2018-02-12 08:01
@3L Mist3r Vilken talang menar du ”dagens Barca” har förstört? Sen förstår jag mig inte på de som påstår att de ”inte känner ingen” Barca bara för att vi köper superstjärnor. Vilken upplaga av Barca menar ni INTE värvade superstjärnor? Rivaldo, Romario, Ronaldinho mfl var de egna talanger? När vi pratar överpriser pratar vi då om 700 miljoner PLUS Eto’o för Zlatan år 2010? Eller är det endast ”dagens Barca” som betalar överpriser?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2018-02-12 01:02
Atletico kommer börja spela torsdagar, det kan hända att de kommer bli trötta dessutom kommer de ha ett svårare spelschema under våren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2018-02-12 00:49
Jag var och tittade på matchen idag/igår på camp nou, och jag måste faktiskt säga att jag mest blev imponerad utav hur Busquets och Rakitic jobbar över planen, speciellt den sistnämnda. Båda två förstår varandra utan att ens prata på plan med varandra, går den ena upp i plan så faller den andra bak. Och ja, jag blev positiv överraskad över hur uppskattad Rakitic är bland Barca fansen.

Sen måste jag säga några ord om domaren, han hade verkligen ingen bra dag på jobbet, misstag efter misstaget och man såg och hörde missnöjet i publiken.

Coutinho och Dembele behöver nog tid att anpassa sig, man såg tendenser av Coutinhos bolltrygghet i andra halvlek. Sen förstod jag inte bytet av Paulinho, han rörde ju knappt bollen.
Barcelona Ribohn Fan
2018-02-12 00:02
3L Mist3r

Håller med dig i allt.
Kröjjff har nyligen skrivit några inlägg i ämnet, som är värt att läsa.
Barcelona 3L Mist3r
2018-02-11 23:43
Dagens Barca har blivit som Real och de andra lagen som betalar överpris och köper spelare som får mycket "Hype". Trodde aldrig att jag skulle säga det men dagens Barca är exakt som Real köper talanger för överpris och förstör de.
Saknar verkligen den Barca som stod för "Mes Que Un Club" filosofin och man både trodde och satsade på egna akademin / hittade oslipade diamanter och gjorde de till de finaste ädelstenarna i fotbollens historia.

Klart som fan att spelarna känner en enorm press pga prislappen och tyvärr låser sig själva.
Jag hoppas att jag har fel men Barca kommer bara sjunka mer och mer nu när klubben inte har någon andlighet kvar.

Hur går era tankar kring den nya själlösa FC Barcelona?

Barcelona Ribohn Fan
2018-02-11 23:41
Jag hoppas på att få se Dembele få chans att spela på vänsterkanten, då han kan gå mer på avslut.
Skulle verkligen vilja se oss spela 4-3-3 med:
Busquets
Iniesta(höger), Coutinho(vänster)
Messi, Suarez, Dembele,

Man.C och PSG klarar av att spela så, med samma spelartyper, varför kan inte vi det.
Annons: