/spanien/barcelona/forum/7943.aspx/spanien/barcelona/forum/7943.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Shekha
2013-08-05 19:09
Angående klubbens resor till Palestina och Israel. Och ja det hör hemma här med tanke på att klubben har precis besökt ett religiöst ställe.

Jag är själv Kurd och struntar fullständigt i sånt för att det spelar ingen roll för mig. Jag har tex kollat på Barcelonas Kurdiska fan-page på Facebook och mer än majoriteten (!) har inte sagt ett ord om det här. Men i Asien är folket lite känsligare och vissa har en tendens att förstora upp allting.. Man får tänka logiskt, Barcelona besöker tex bägge länderna och en som Messi tar kort med Palestinas president samtidigt som han "lirar" boll med Israels president. Jag ser inga konstigheter med det.. Sen visst klubben besöker ett religiöst ställe som tillhör Judendomen men de kanske inte hade tid till att besöka en Moske, jag vet inte, jag spekulerar bara..

Ska man kolla på fotboll så ska man inte blanda in religion och politik, så enkelt är det! Majoriteten av alla världsstjärnor är Kristina tex och kan man inte acceptera spelarna som Muslim och Jude så ska man inte kolla på de och inte på fotboll överhuvudtaget. Man ska respektera de för det de är och för att alla inte är likadana. Jag skiter fullständigt i sånt, det är bara larvig enligt mig. Hade jag tänkt på sånt skit så hade jag inte älskat tex ABIDAL som är muslim eller Messi som är kristen. Sen är det 2013 nu och livet går framåt hela tiden, det är dags att lämna stenåldern för vissa!

Men i fortsättningen bör Barcelona kanske undvika såna resor, vissa gillar det och andra inte så det bäste vore bara att skippa det enligt mig.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2013-08-05 19:00
@Hank Moody:


Tack. Californication. Love it long time.


Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-08-05 18:56
RonaldinhoGaucho! (Barcelona) Haha det börjar bli sällsynt nu för tiden. Du och jag får väl upprätthålla det assyriska arvet i Barca forumet ;) Tihe!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hank Moody
2013-08-05 18:55
Tror Suarez med rätt utveckling kan bli ett okej rotationsalternativ för A-laget, en väldigt kreativ spelare som var riktigt lovande när city plockade upp honom. Har stagnerat lite i utvecklingen sen dess, var väl godkänd i u20VM. Inte i närheten av Olivers potential men kan säkerligen bidra väldigt mycket till b-laget. Intressant värvning!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-08-05 18:51
FINT!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2013-08-05 18:50
Kan någon berätta lite om Denis Suarez. Hittade inte så mycket på honom.
Undrade om ni kunde ge mig lite om han kan vara något för oss :)
Barcelona zick9
2013-08-05 18:48
La liga es blaugrana!

Visst, det är sant det du säger... Men jag syftar mer på att medgångare inte har någon klubbkänsla utan bara byter favoritlag lika ofta som de klipper håret. De höll antagligen på Barca eftersom det är/var ett bra lag och nu när de har bytt lag så ser man att det inte är några riktiga supportrar. Ett riktigt fan stannar alltid kvar vid ett lag.
Barcelona Hank Moody
2013-08-05 18:46
Herregud denna tragiska debatt om vem som förolämpat vems låtsaskompis och sagobok ska så långt bort från fotbollen som möjligt. Att folk blir upprörda över detta kunde jag inte bry mig mindre om, här pratar vi fotboll och inget annat. Låt antisemiterna gnälla hur mycket dom vill så kan vi fortsätta med att prata fotboll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior - Culé hasta la muerte
2013-08-05 18:46
Visst hade man kunnat göra saker och ting bättre under turnén men det fanns även väldigt fina saker man gjorde. Att spendera tid med barnen och låta dessa träffa sina idoler är ett exempel.

Sedan kan man fråga sig varför man endast besökte klagomuren och inget i Palestina? Kanske finns anledningar till det som inte vi vet, det kan t ex kunnat ha varit en inbjudan som man inte fick i Palestina och valde att prioritera annat eller så kanske man helt enkelt inte tänkte på det och dess konsekvenser (endast spekulationer). Det är sedan upp till varje person och individ att tolka händelsen på sitt sätt. Själv tycker jag att det är fel att klandra Barcelona som klubb bara för att man blandar in politik och konflikter mellan olika länder med fotbollen.

Det kan mycket väl vara så att jag inte riktigt förstår betydelsen av denna händelsen då det är svårt för mig att sätta mig in i situationen, men det är min åsikt.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-05 18:45
Capitan \(^.^)/
är du Assyr?! trodde inte de fanns så många assyrier här, haha Visca Khoni!
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-05 18:45
zick9 (Barcelona) Nu förstår inte jag riktigt vad du menar, det du säger är fullständigt ologiskt för du verkar totalt missat betydelsen av ordet medgångare! En medgångare är en supporter som börjar hålla på en klubb när den nått nån typ av framgång och så mycket som jag vet så har barca inte vunnit något vid västra muren och därför kommer dom inte ta med sig någon buckla hem från Israel så medgångare är man verkligen inte. Vissa personer bör tänka efter vad man skriver här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taher (Barça-Red)
2013-08-05 18:44
Hej på er alla! Hoppas ni mår bra och att sommaren har varit underbar. Nu börjar säsongen snart och jag har precis lagt upp säsongens första Måndag hela veckan för dem som vill läsa.

På Onsdag kommer också intervjun med Jordi Cardoner, Vicepresidenten av FC Barcelona.


P.S. Jag har också hört att en del har klagat på nivåt på forumet. Ifall det finns personer som är intresserade och som verkligen komme rlägga ner tid, maila mig gärna för att se ifall vi kan utöka forumansvariga som vi har.

Ha det bra och Visca!!
Barcelona zick9
2013-08-05 18:40
@*hjärta* Valdes flint:


Klart som fan att Barca-fans får ha sina åsikter, men om man slutar heja på Barca pga att spelarna bad vid västra muren så är man medgångare och sådana fans klarar vi oss gott utan!

Sen så har spelarna/klubben rätt att besöka vilka ställen de vill. Jag hade inte brytt mig ett dugg om spelarna istället hade besökt en moské... Låt de göra vad de känner för, herregud. Jag tror nog att Palestinierna är glada över att ha fått en skymt av spelarna.

H.Alavi - Magico!

Jag har dålig koll, men får endast muslimer komma in i moskén? Är det därför de inte gick dit eller?
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-08-05 18:38
Där kom det fram! Jag är inte helt säker på att spelarna ändå fick komma in i moskén pga deras kändisstatus, men det skulle ändå inte finna några foton på det. Diskussionen är härmed över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2013-08-05 18:34
Så Neymar har tappat 7 kg? Damn klubben ville sedan tidigare att skulle gå upp 2-3 kg, det lär ju ta ett tag så jag hoppas man matchar in honom långsamt de första veckorna. Ingen brådska då vi har hungriga spelare som vill visa upp sig.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-08-05 18:32
"Normalt sett är det fotoförbud i moskéer, och vad gäller Asqa-moskén så är endast muslimer tillåtna att beträda bönesalen."

Där kom den.
Barcelona Hetfield
2013-08-05 18:32
Det har blivit riktigt tröttsamt att det ständigt ska kritiseras så fort laget gör något. Så fort Rosell petar näsan så ska det komma 100 inlägg om det. Vafan, var stolta över ett lag som har fina värderingar. Barcelona skapades för att vara rebellerna mot den stora huvudstaden, det har alltid varit en klubb som står för frihet och kamp mot förtryck. Oavsett vad man tycker om Rosell så vill han klubbens bästa. Han är kanske inte samma "fan av klubben" som Laporta var, men det betyder inte att han bryr sig mindre om klubben. Visst, jag klagar en hel del på styrelsen angående mittbacksvärvningen, men det finns en gräns. Jag skulle inte trycka ner klubbens värderingar och börja med paranoida spekulationer. Ta det lugnt.
Barcelona the cameroonians
2013-08-05 18:30
Normalt sett är det fotoförbud i moskéer, och vad gäller Asqa-moskén så är endast muslimer tillåtna att beträda bönesalen.

Ibland kan återhållsamhet också vara ett tecken på respekt, islam är en religion som kräver betydligt mer diskretion än judendomen som uppenbarligen inte har några problem med att stå i centrum som PR-jippo.

Det var mina 2 cent i denna ickediskussion.
Barcelona Massimo
2013-08-05 18:27
Barcelona hope to sign Man City midfielder Denis Suarez (19) this week. Would play one season at Barcelona B, then first team. [md]

Nice
Barcelona LeoMessi
2013-08-05 18:26
Vi får nog sluta kommentera religion och politik här innan det urartar. Visst är det tråkigt att dom inte besökte fler muslimska ställen men vi kan inte göra något åt det nu. Jag är "muslim" själv och jag tycker inte mindre om laget för det. Så, tror ni att det blir någon back i år? Känns som att klubben snackar mycket men gör väldigt lite. Verkligen inget konkret om David Luiz.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - Gerardo "Tata" Martino
2013-08-05 18:22
Personligen blev jag besviken på klubben, när jag såg bilderna på spelarna vid muren. Man kunde lika gärna göra utdelning åt båda hållen och inte bara en. Det hade jämnat sig om de skulle ta kort i moskén och sånt. Dessa bilder kommer att förstöra Barcelonas image i Arabvärlden och andra delar av världen. Ville bara säga mitt. Nu lägger vi detta bakom oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Tika Tata
2013-08-05 18:05
Martin Skrtel sägs vara klar att lämna Liverpool för Napoli. Låter högst osannolikt att de släpper Agger också isåfall.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2013-08-05 18:04
Trodde jag aldrig skulle säga detta men håller med Barcelonistas, gör det rätt eller skit i det helt och hållet. Tydligen verkar ledningen väldigt desperata på att gå tillbaka till "Mes que un club" som det sakta hållit på och riva ner senaste åren. Peace tour? Kom igen, vi vet alla att det här var för att stärka Barcas varumärke... FCB har inte förbättrat ett skit med sitt besök, tror man något annat då är man rejält insnöad.
Barcelona Bàckis
2013-08-05 18:03
Snälla sluta diskutera religion och politik här inne.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2013-08-05 18:01
@zick9:


Precis, Barca fans ska inte ha egna åsikter, eller hur?

Det som många är upprörda över beror nog på att resan var tänkt att förmedla "equality", men med facit i hand så la KLUBBEN ner mest uppmärksamhet på Israel vilket sänder ett visst budskap.

EX 1. Barca spelarna träffar Israles president, Messi bollar med honom = Vi stöttar dig i allt du gör.

EX 2. Spendera tid på klagomuren vs inget heligt i Palestina = Pro-judar?

Barca gick ju ut med att turnén var tänkt att föra samman israeler och palestinier. Därför kunde Barca ställt krav på att Israels lag skulle bestå av judar och araber eller så skulle man ställa in matchen. Men självklart var det för mycket pengar på spel, något som Rosell absolut inte vill gå miste om. Med andra ord:

"Okej då, glöm araberna, vi lirar matchen ändå :D:D:D happy happy!"
Barcelona Barcelonistas
2013-08-05 17:58
Man kan ju fråga sig varför religion överhuvudtaget existerar idag, när det finns så mycket bevis som visar oss att evolutionen är 100%ig fakta. Barcelona ska inte ens behöva åka ner ditt för och lösa någon konflikt. Blev själv upprörd när jag såg Barcelona därr nere, i en osäker miljö.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-08-05 17:57
För att byta ämne, något positivt om en B-spelare. @barcastuff: Barcelona B player David Babunski (19) has been called up by Macedonia for a friendly game against Bulgaria on 14 August. #fcblive Någon som vet mer om Babunski... har inte så bra koll på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter
2013-08-05 17:57
@H.Alavi - Magico!:


Tur det ! Alla ska ha sina tankar och åsikter, det är det som är fantastiskt ! :)
Barcelona Boznanedim
2013-08-05 17:57
visst jag kan förstå att man beslutade att laget skulle åka på en peace tour till Israel/Palestina för att främja fred (eller vad man ville göra nu), men om man ordnar en sån resa så ska man visa lika mycket respekt för båda sidor.

T.ex. vrf ska man i princip sätt tvinga spelarna att göra en skolutflykt till klagomuren? men så besöker man inte al-aqsa mosken? och varför lät man israels president Peres ledaren för en av de största terrorstaterna i Världen slå den första bollen? medan Palestinas ledare inte fick vara med vid öppningen?

Har följt Barca i ungefär 12 år och jag har aldrig varit så besviken på klubben som nu
Barcelona FCBlaugrana
2013-08-05 17:56
H.Alavi - Magico! Agree! Nu pratar vi fotboll istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: