/spanien/barcelona/forum/792.aspx/spanien/barcelona/forum/792.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Thierry Henry
2017-04-18 11:18
@Gabriel:
Wenger har karaktär och personlighet om någon. Om han kan piska fram respekt från spelare som Henry, Vieira, Adams, V.Perise Fsbregas, Sanchez Bergkamp etc etc. Så kan han vinna våra spelares respekt. Han har enorm erfarenhet på den högsta nivån och har tränat världsspelare i över 20 år och är närmare 70. Kan spelarna respektera och lyssna på Pep och Enrique. Tränare med minimal erfarenhet som tom ligger nära dom i ålder. Så hade dom utan tvekan lyssnat på Wenger. No bodys som Vslverde etc som aldrig tränat storlag förut och aldrig vunnit något av betydelse kommer aldrig kunna införa samma respekt och vördnad som en legend som Wenger. Han hade kunnat få en nytändning hos oss likt Heyneckes när han återvände till Bayern. Sen nämner du att Wenger har förkärlek för bollskickliga spelare. Vilket stämmer. Och hade kunnat bli problematiskt om han skulle bygga ett helt nytt lag med barca och stannat i 10 år. Men han är närmare 70 och hade ärvt ett lag med Neymar Suarez och Messi i anfallet. Truppen saknat precis det han föredrar att värva. Bollskickliga spel fördelade mittfältare! Wenger hade utan tvekan försökt värva spelare som Veratti, Thiago eller Özil för att forma vårt mittfält i sin avbild. Det är ju precis det vi behöver! Bellerin hade utan tvekan hängt med honom till barca direkt utan att blinka dessutom
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-18 11:18
Gabriel Med tanke på vilka alternativ som fanns tillgängliga samt vilka som var realistiska att tro på med den här ledningen känns Valverde som ett av de bästa valen. Jag hade tyckt Pochettino varit intressant men han har samtidigt ett fint projekt på gång borta på öarna. Å andra sidan tror jag absolut inte han hade tackat nej till jobbet som Barcatränare om vi verkligen pushat för det. Sampaolis lag har gått ned sig för kraftigt den senaste tiden för att han ska vara ett seriöst alternativ. Han har trots allt bevisat för lite på klubblagsnivå. Det är ingen stabil tränare utan det kan gå lite hursomhelst. Valverde däremot är stabil. Hans filosofi är nära Barcelonas utan att han själv är en fullfjädrad ideolog, en blandning jag tycker är positiv. Han har byggt ett fint lag i Athletic nu som jag tycker spelar en intressant fotboll. Ett bra passningsspel kombinerat med det baskiska lagets mer naturliga styrkor i det fysiska spelet vilket visar på att han kan anpassa sig. Jag är som sagt relativt nöjd, det kunde varit betydligt värre. Angående en mittback känns inte det som prio 1. Ska vi spela 4-3-3 har vi ett bra mittbackspar, jag har svårt att se att man hittar en bättre och yngre spelare än Umtiti på marknaden som dessutom så snabbt kan anpassa sig till vårt spel. Mascherano är enligt mig fortsatt en bra reserv. Det skulle vara om vi hittade en riktigt ung försvarare som är villig att nöta bänk i 1-2 år innan han kanske lånad ut, alternativt tvärtom. Med andra ord en mittback lämplig att ersätta Pique om 4-5 år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-04-18 11:12
@A good coach is everything!:Jag håller dom du på Arsenal i PL. Då måste du ändå veta att han knappast kommer nöja sig med 2a/3e plats med Barca. Det är ledningen i Arsenal som ej ställer krav på honom mer än att han skall "balance The books" genom att hålla Arsenal i Europa spel genom att använda bara precis så mycket resurser så dom klarar just det.

I barca vet han vad förväntningarna är. Han vet vad han har för resurser till sitt förfogande etc. Jag tror rent taktiskt att Wenger hade fått en nytändning med vårat spelar material. Min åsikt.

Han hade vart 100 gånger mer intressant än namnen som nämns i media iaf
Barcelona zigazaga
2017-04-18 11:12
Gabriel Källa på det? Ingen som har gått ut med det direkt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-18 10:39
Godmorgon culés! Verkar som att valet på den nya tränaren har hamnat Ernesto Valverde. Otroligt tråkigt val kan jag tycka, varken bu eller bä. Med det sagt, det kunde ha varit värrr, men det kunde också ha varit betydligt mycket bättre. Det kunde ha varit Eusebio eller Unzue och det hade seriöst fått mig att börja gråta, men Valverde är fortfarande ingen tränare som får mig att andas optimism inför den nästa säsongen. Den man verkligen hade hoppats på i Oscar Garcia visste man redan från början att det endast var ett rykte taget ifrån ingenstans som saknade trovärdighet och substans. Att sen här ledningen skulle anställa en Cruyff älskade så som Oscar vore som att gå emot allt vad de tror på. Så det blir Valverde. Typ meeeeh känner man inför det. Tänk om Barcelona för en gång skull skulle göra ett val och ta beslut som faktiskt gjorde culés runt om i världen glada och förhoppningsfulla. När var det sist det hände? Nästan alla beslut som tas gör att man som culés bara tappar förhoppningar och blir deprimerad, men aja. Ska inte måla fan på väggen redan innan, vem vet, han kanske överaskar oss och gör ett superbra jobb. Gällande något annat så rapporteras det också att klubben letar efter en till mittback. Namn som nämns är; Marquinhos, Yerry Mina, Yeray Alvarez, Malang Sarr och Lucas Hernandez. Hade jag däremot fått välja en enda mittback till oss idag hade det vart Dayot Upemecano. 18 år gammal fransk mittback som spelar för RB Leipzig och har varit ett monster för dem den här säsongen. Är som en högerfotad Umtiti, men kanske lite mer tuff av sig. Ni får gärna kolla in honom om ni är intresserade, rätt så säker att ni hade blivit imponerade. Nu håller vi på Bayern ikväll även om de i stort sett redan är ute.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-04-18 09:46
Thierry Henry Och ? Skulle kunna skriva en bok om varför Wenger inte ska vara vår tränare. Största anledningen är att han nöjer sig med att komma 2a 3a osv. Så länge han håller sin filosofi som kan anses vara bra av många, så spelar det typ ingen roll att klubben tappar i toppen. Vill vi verkligen tappa greppet om att vara bland dom bästa i världen för Wenger lär göra det möjligt. Jag håller på Arsenal i PL och Wenger har gett mig så många sömnlösa nätter. Skulle bokstavligen inte orka kolla på en match med han vid sidlinjen ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-18 02:50
De här personerna är mer moderna i sitt tänk och hade kunnat hjälpa Wenger att modernisera hans ideologi och även förbättra den, men han är så otroligt enveten och diktatorisk i sitt ledarskap att det enbart får vara hans röst som ska höras i omklädningsrummet, det är just därför han inte tar in några andra som ska hjälpa honom. Det ska vara han som bestämmer och han som talar, punkt slut. Han har blivit som en cancer för Arsenal och jag förstår och tycker även synd om deras fans som får stå ut med honom säsong ut och säsong in. Jag hade blivit galen. Kan aldrig se hur han ska kunna vinna respekten av Messi, Neymar, Suarez, Piqué och våra andra stjärnor som säkert är en hel del att bita i för en tränare. Det krävs en tränare med en stark karaktär och en stor personlighet för det, alternativt en tränare som Oscar Garcia med koppling till Barcelona och en liknande ideologi som Cruyff. Med Wenger som tränare hade vi förvisso fått se ett bollrullande Barcelona med satsning på ungdomarna från B-laget, men vi hade också fått se ett Barcelona som taktiskt sett blivit överlistade i varje topp match i såväl la Liga som i Europa. Wenger hade heller aldrig kunnat styra omklädningsrummet i Barcelona som han älskar att göra i Arsenal, det finns inte en chans Med Messi, Neymar, Suarez och även Piqué. Det hade inte dröjt speciellt länge innan han hade vänt spelarna emot sig. Det här är ingen vinnande tränare, våra spelare är vinnare, de älskar att vinna, men ja de vill göra det på ett sätt som får dem att njuta av att spela fotboll. Vi behöver en tränare som kan få oss att spela den typen av fotbollen, satsa på La Masia och få oss att vinna igen. Den enda jag kan komma på är Oscar Garcia, men det ryktet tar jag med en stor nypa salt.
Barcelona Gabriel
2017-04-18 02:41
Wenger är förmodligen den absolut sista tränaren jag vill se i Barcelona utav flera anledningar. Har man inte vunnit Premier League sedan säsongen 2003-2004 så förtjänar man inte att länkas samman som tränare för FC Barcelona. Visst kan man argumentera i att Wenger har fått göra det bästa av en halvtaskig trupp efter bygget utav den nya arenan Emirates Stadium, men plånboken har på senare tid varit långt ifrån tom och många gooners klagar jämnt och ständigt på Wengers oförmåga att vilja spendera pengar på de nödvändiga spelartyperna, exempelvis som en anfallare utav världsklass. Sedan kan man också argumentera återigen till Wengers försvar och påstå att det faktiskt inte finns speciellt många världsklass anfallare kvar i toppfotbollen och att ifall det blommar ut en ny idag, så tas han snabbt upp av de tre största elefanterna i toppfotbollen; Barcelona, Real Madrid och Bayern München. Men samtidigt, varför spenderade inte Wenger summan som krävdes för Kun Agüero när denne fortfarande spelade i Atletico Madrid och hämtade honom istället för att låta City köpa honom? Eller varför spenderade han inte summan som krävdes för att köpa Luis Suarez innan han gick till oss? Det är sånna beslut som håller Arsenal bakom de största, säsong efter säsong. Det finns flera anfallare än dessa som under årens långa tid hade kunnat göra det bra för Wenger och Arsenal. Falcao, Diego Costa och David Villa är några andra som han borde och med allra största säkerhet borde kunnat fixa att köpa, åtminstone en av de, men han ser inte åt sånna spelare utan förlitar sig nästan enbart på bollskickliga mittfältare eller dribblers. Det är ett ganska så känt faktum att det behövs främst ett bra försvar och ett giftigt anfall i fotboll för att kunna aspirera om de stora titlarna, eller i alla fall antingen eller. Idag har Arsenal inget av det, och har inte haft det sedan deras storhetstid när de sist faktiskt vann ligan med Thierry Henry i laget. Sedan så klagar vi på vårat försvar, med all rätt också, men då ska vi inte ens jämföra oss med Arsenal som är och har varit mycket värre under en lång tid. 5-1 gånger 2 mot Bayern München. 3-0 mot Crystal Palace med fler pinsamma resultat är ett bevis på hur otroligt dåligt deras försvar är. Och visst, just den här säsongen är förmodligen Arsenal det sämsta på väldigt länge, men det har sett ut på ungefär det här sättet i över 10 år nu. Wenger kan inte längre gömma sig bakom argumentet att han har ett ungt lag och bygger upp inför framtiden. Han har sagt så enda sedan Emirates Stadium först var färdigbyggd. Han har byggt i över 10 år och de har fortfarande inte vunnit. Det är egentligen helt sjukt dåligt, faktiskt, och det finns inga försvar eller argument man kan ta till för att försvara Wenger för det här. Antonio Conte kom in i somras i Chelsea, och redan under sin allra första säsong håller han på att vinna ligan. Levels. Nu tänker jag inte ta någonting från Wenger när det kommer till hans mod gällande att satsa på unga spelare, för där är han en klass för sig, med enbart Pep och Van Gaal som sina jämlikar, men det krävs mer än en fin fotollsideologi och en tro på unga spelare för att komma in som Barcelona tränare. Kanske har det helt enkelt gått så långt med Lucho nu att man tom är villig att satsa på den evige förloraren Wenger, det om något säger ganska så mycket om hur illa det blivit Can Barça och hur desperata culers runt om i världen är att hitta tillbaka till "det rätta spåret". Och jag är med dig, jag vill inte uppleva en enda dag till med Lucho som tränare eller träben på mittfältet. Jag vill tillbaks till våra grunder, tillbaka till tekniska, finlirare på mitten som kan dominera ut varenda storlag och trollbinda dem. Men med Wenger som tränare, nej. Det är inte att gå ett steg framåt, utan två steg bakåt. Om vi vill se ett hårt jobbande lag, med ett intensivt press spel och snabb återerövring utav boll - som åtminstone värderas av mig minst lika mycket som ett vackert och fint bollinnehavsspel, så är också Wenger helt fel person för det. Han är ingen intensiv coach som Conte, Jurgen Klopp, eller Diego Simeone som alla gjort sig kända för att få sina spelare att springa för laget. Wenger är mer som mysfarbrorn som ser deprimerad och självmordsbenägen ut när det går åt helvete, nästan så att man själv blir ledsen när man ser honom sittandes där på bänken, för varje match som går får han mer rynkor i ansiktet. Spelarna i Arsenal respekterar inte Wenger, det om något är väldigt tydligt, de springer inte för honom, de kämpar inte för honom och de har förmodligen tröttnat på att ledas utav en person som inte är villig att ändra på sig och göra förändringar för lagets bästa. De har helt enkelt tappat förtroendet för honom, precis liknande som jag tror har hänt med Lucho i Barcelona. När spelarna känner att tränarna inte leder dem på rätt sätt, så händer det. Wenger verkar vara den typen av person som är precis som Luis Enrique, fast med en annan ideologi, men likväl lika irriterande och man stör sig minst lika mycket på hans oförmåga att se sina egna brister och göra förändringar. Där skiljer sig Arsene inte alls från våran nuvarande tränare. I hur många år som helst har man sett att Arsenal saknar en riktigt vass målskytt, men han skiter i det. Varför tar inte Arsene in de gamla storspelarna han hade i sitt lag och jobbar tillsammans med dem? Varför jobbar inte Bergkamp för klubben? Varför jobbar inte Henry för klubben som dessutom erbjöd sig att jobba gratis för klubben på deltid. Wenger tackade nej till Henrys erbjudande eftersom han inte ansåg honom tillräckligt "committed" pga hans andra halva av tiden skulle tillägnas jobbet på Sky Sport. Varför jobbar inte Vieira för klubben, denna Vieira som ver en riktig ledare under hans lag men som alltså jobbade för Manchester City istället. Manchester City? Vad har Vieira för kopplingar till Manchester City? Inget alls, det finns ingen logik till varför Wenger inte tar in hjälp från hans tidigare guldgossar.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-18 02:19
Ernesto Valverde told Bilbao he'll leave the club and could be close to joining Barça as coach (@mundodeportivo)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-04-18 01:31
@A good coach is everything!:Tror Wenger kunnat va väldigt bra för oss. Hans spelfilosofi stämmer väldigt bra överens med barca. Och hans stjärnstatus och erfarenhet hade fått våra spelare att lättare lyssna och underställd sig hans direktiv. Sen är han expert på att hitta potential i unga spelare och hade haft julafton varje dag med La Masia till sitt förfogande.

Man ska nog inte stirra sig blind på kräftgång i Arsenal. Där han förmodligen vart några år för länge. Han har under väldigt lång tid gjort väldigt mycket av ett halvtaskigt spelarmaterial. Med vår trupp hade han kunnat uträtta underverk. Senast han hade en bra spelartrupp i sitt befogade i klass med våran så gick hans lag 49 matcher obesegrade genom Premier League och spelade Europas isärklass bästa och mest attraktiva fotboll. Wenger vill ha kontroll på mittfältet och gillar att packa det med spelfördelare. Han hade aldrig tillåtit att det ser ut som idag. Där mittfältet bara är bollplank åt anfallarna

Ibland behöver spelare och tränare ett miljöombyte. Jag tror det är det som behövs i Wengers fall. Han är en av världens bästa tränare fortfarande.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-18 00:32
[QUOTE=FCB_Messi]El pistolero Utgår du det från en enstaka match eller har du sett fler matcher ? Zidane var också oprövad när han tog över real. Det enda jag kräver är en tränare som spelarna lyssnar på ! Van bronkan känns inte som den rätte i mina ögon . [/QUOTE] Jag har inte sett mycket, kan jag erkänna men pratat med Culés som följer holländska ligan. Van Bronckhorst är inget för oss av vad jag hört.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2017-04-18 00:11
Om Wenger tar över Barca . Då Tar jag en paus från laget tills han är borta !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-04-17 22:25
Om vi nu skulle åka ut mot Juventus samt förlora el classico hur tror ni Lucho mönstrar elvan i de 5 sista matcherna? Eftersom Barca B är i princip klara för playoff, tror ni Lucho ger chansen tilö våra talanger som tillskillnad från A laget presterar fotboll denna säsong eller kommer han tänka på att avsluta med så många vinster som möjligt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-17 22:16
[QUOTE=FCB_Messi]Förresten , vem ska döma el clasico ? Har dom utsett det än ? [/QUOTE] Det blir Hernandez Hernandez, han som dömde bortamatchen mot Betis... och hemmamötet med Valencia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-17 22:01
Kommer vara ett mäktigt Tifo på onsdag! På Camp Nou har vi vunnit alla CL matcher med minst fyra mål och en motiverad Messi kan enkelt göra två mål.
Barcelona FCB_Messi
2017-04-17 21:55
Förresten , vem ska döma el clasico ? Har dom utsett det än ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-04-17 21:42
El pistolero Utgår du det från en enstaka match eller har du sett fler matcher ? Zidane var också oprövad när han tog över real. Det enda jag kräver är en tränare som spelarna lyssnar på ! Van bronkan känns inte som den rätte i mina ögon .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-04-17 21:14
Gott tugg gubbar. Salut e bona nit!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2017-04-17 20:58
Jag är ganska säker på att wenger kommer ta över Barca nästa säsong
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-17 20:25
Van Bronckhorst är lite som Luis Enrique. Föredrar hårt jobbande mittfältare, ger aldrig talanger chansen och kör rätt defensivt på kontringar. Ajax spela ut dom fullständigt för två veckor sen. Kunde blivit många fler mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-17 20:18
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]The most recent name linked with Barça job is G. Van Bronckhorst. Other 2 possible candidates are Koeman
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-04-17 19:50
Det var synd att Vidal gick sönder precis när han cementerade sin plats som högerback. Öste som fan på högerkanten med bra djupledslöpningar och kom ofta på andra bollarna och hann sätta dit en och annan balja. Han verkade tillföra glädje till laget också. Då hade Roberto samtidigt kunnat ge Rakitic en ärlig match om den positionen istället. Vill inte älta men de känns som att vi anpassar hela formationen efter högerbacks platsen.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-17 19:48
The most recent name linked with Barça job is G. Van Bronckhorst. Other 2 possible candidates are Koeman & Pochettino. [@TuttoMercatoWeb] Intressant namn som dyker upp, han håller på att bryta både Ajax och PSVs dominans senaste åren med sitt Feyenoord. Vette fan om inte det är för tidigt för honom att ta över en sån tjänst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-17 19:44
Ha biljetten i telefonen, iPhone = wallet är smidigast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-17 19:43
Vizzla Ja, den funkar. Det är själva streckkoden som ger dig inträde och som kommer att läsas av när du ska in i själva stadion. Så se till att den inte är skrynklig eller skadad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Escobar
2017-04-17 19:41
Vizzla Det funkar med utskrivna :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-04-17 19:07
Ska på matchen på onsdag, Har skrivit ut e-biljett, Funkar de till matchen eller behöver man byta de till riktiga på plats?
Barcelona Iniesta70.
2017-04-17 18:57
Gabriel, en härlig dröm du haft. Jag hoppas den slår in. Själv har jag väl mest fått mardrömmar av grabbarnas misslyckade tvåfotare och halv-taskiga sulfinter under säsongen. Inga "våta" drömmar här inte... De flesta nätter efter att Barca lirat har jag snarare vaknat svettig, flämtandes med ett flicka-skrik efter att tidigare under kvällen behövt bevittnat "Maskens" Nalle Puh lunkande efter Dybala vid Juves 2-0 mål. Eller när man vaknat och febrilt letat och fumlat efter fulwhiskey-flaskan när jag behövt beskåda att Matieu i Heffaklumpen -Style själv hamnat totalt offside i sin hemma-gjorda "offside-fälla". Nää, mina mardrömmar om Barcas Elm-Street lir får självaste Freddy Krueger att framstå som John Blund himself. Men mitt önske/dröm scenario för veckan som kommer börjar redan med matchen imorgon. Kommer att hålla en extra påsk-sabbat för att grabbarna från München klarar av en liten mini-brackwurst Remontada mot ärkerivalerna. Det vore väl trevligt att börja veckan med att skicka ut grabbarna från huvudstan? En liten lagom örfil som får dom att rätta in sig i ledet igen innan den stora käftsmällen landar på deras trutar till helgen..... På onsdag så räknar jag med ett avancemang. Jag accepterar inte ett uttåg. Nix. Allergi kan krita ner taktiska råd över hela jävla Camp Nou, vad hjälper det mot huller om buller tiki-taka med MSN som pricken över i:et. Finns liksom ingen medicin eller botmedel mot det. Chellini kan flasha sitt gamla "bit-märke" från förr. Ja, bäst du duckar Chellini, om du blev "biten" förra gången så kan du räkna med att bli uppäten den här gången, ja, ryktet går att Suarez har blivit satt på diet. Till onsdag kväll runt 20.45 har jag beställt en " inbakad-Remontada" med extra MSN! Mums säger jag bara!!! Edit: Kröjjff, trevligt med en klassisk " två siders"!
Barcelona DM1982
2017-04-17 18:29
[QUOTE=gozo1]Kommer Barca ta tillbaka Gerard deulofeu ? [/QUOTE] Barça har för avsikt att ta hem honom men Gerard måste även gå med på det. Frågan är om han vill sitta på bänken i Barça eller vara en startspelare i Milan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gozo1
2017-04-17 18:24
Kommer Barca ta tillbaka Gerard deulofeu ?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: