/spanien/barcelona/forum/7843.aspx/spanien/barcelona/forum/7843.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai
2013-09-09 11:44
@barcastuff: Rosell: "We're happy with Zubizarreta, his work and his person. We'll offer him to renew, but he first wants to finish some things." [tv3] Haha. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-09-09 11:38
Vårt gamla lejon har precis meddelat att han slutar i landslaget.Det verkar ha skett pga personliga skäl.

Enligt rykten så ville han ha lite andra spelare i startelvan och när han inte fick som han ville blev detta resultatet.

Han har alltid haft en stark personlighet.Detta öppnar dock vägen till vår lilla diamant som satt på läktaren i sista landskampen.

Lycka till att fylla tröja nummer 9 i landslaget Dongou!
Barcelona Abbe.
2013-09-09 10:55
Jag var på mini-Clásicot förra säsongen, och det är en häftig upplevelse. Biljetterna var slutsålda redan innan jag åkte ner, och jag hade ingen möjlighet att få tag i någon då man inte kunde köpa B-lagets biljetter online. Det var dock inga svårigheter att få tag i en biljett utanför Camp Nou och Mini Estadi. Araujo gjorde två mål och räddade festen. Direkt efter slutsignalen lunkade jag över och såg Messi göra fyra mål på Osasuna. Helt okej fotbollskväll :-).
Barcelona Katalano
2013-09-09 10:33
Deulofeu
DM1982

Tack för info. Åker ner till Barcelona fredag-tisdag för att se Barca-Sevilla. Måste se till att se mini-clasico då också!
Barcelona NoGo™
2013-09-09 10:23
Deulofeu

Härligt att du är tillbaka! :)
Barcelona FCBlaugrana
2013-09-09 10:16
Anims Tito.. Deulofeu, välkommen tillbaka! Ser fram emot intressanta åsikter och bra fakta som alltid!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-09-09 10:16
DM1982 ha ha jag skulle ju tom varit där men det sket sig...
Barcelona DM1982
2013-09-09 10:08
Deulofeu Mini-clasico är på söndag, har du inte bättre koll? ; )
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-09-09 10:07
Deulofeu

Välkommen tillbaka!
Jag ser fram emot att du "spammar" ut dina tankar idag. Och imorgon :)
Barcelona Zubi - I nöd och lust (fd. Dinho the artist)
2013-09-09 09:27
Skönt att du fortfarande är kvar i stallet, deu!
Barcelona Deulofeu
2013-09-09 09:14
God morgon! Jag har inte försvunnit bara tagit en paus.Det är mycket riktigt som många varit inne på, lite för mycket negativt inne i forumet för min smak. Uppskattar de vänliga orden från diverse medlemmar och kommer nog inom kort med lite nya inlägg. Eftersom jag hållit mig borta så länge har man ju samlat på sig lite tankar. Jag har givetvis sett alla b lagets matcher och väntar mest på att det blir lördag(söndag såklart tack dm1982), så vi kan trycka dit Madrids Castilla lag rejält. Avslutar med ett citat jag gillar från en man som fått ustå en hel del kritik. Rosell (president): "The current second kit will, after this season and as long as I'm president, be the third kit." [tv3]
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-09 08:57
Petruus (Barcelona) jag skrev kollar du på dagens matcher eller dom som spelades 2009-2011 för de va dom åren pedro och hela Barca va bra, nu är pedro bara skit och inget att alls räkna med
Postat via SvenskaFans-appen
Petruus
2013-09-09 06:36
RonaldinhoGaucho! (Barcelona) Pedro utmanar inte i 100% av alla lägen som Alexis gör och som jag skrev tycker jag att Pedro är en mycket smartare spelare som värderar situationerna på ett mycket bättre sett. Säsongen 10-11 vem fan i Barca var det som inte gjorde ett par dåliga matcher den säsongen? Kollar du ens på matcherna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2013-09-09 05:57
@ZlatanisDaMannn:

Har med pengar att göra, andrastället byts inför varje säsong så man ska kunna sälja mer tröjor. Folk vill inte ha en "gammal" tröja oavsett hur snygg den må vara, alla vill ha det nyaste det är så det fungerar.

Med tanke på hur bedrövliga bortaställ vi haft senaste åren så hade jag dock gärna sett att man behåller nuvarande bortatröja. Den är både snygg och praktisk.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-09-09 03:21
Gabriel

Oj. Liksom, oj. Nu kan jag sova i frid.
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-09-09 02:35
Gabriel

En fråga bara, jobbar du som författare? :P Dina inlägg är riktigt läsvärda och klockrena måste jag säga. Tycker du borde bli skribent här på SF. :)
Barcelona Gabriel
2013-09-09 02:14
Först och främst vill jag tacka för de fina orden, sånt är alltid roligt att höra.

Angående skribenten "Deulofeu" så har jag redan sagt att det är otroligt tråkigt att han kände sig tvungen att lämna, men det tåls att sägas en gång till - om du ser det här, och alla andra inlägg om dig, så ser du hur uppskattad du och dina inlägg var/är. Ingen ska behöva känna sig tvungen att lämna.

Ser att många tycker att det klagas för mycket här inne. Jag kan förstå hur vissa tänker men samtidigt tror jag att många glömmer att Barcelona förmodligen är den mest komplexa klubb som man kan hålla på. Håller man på Barça är man på ett visst sätt, inte nödvändigtvis för att någon har berättat till dig att "så här är en culé", utan snarare för att man formas på ett visst sätt utifrån vilken klubb man håller på. Den traditionella culén skulle jag personligen sammanfatta med 3 ord - kräsen, otacksam och ängslig.

Var inte för så längesen jag läste en intervju på SPORT med Xavi där han förklarade skillnaden på Real Madrid och Barcelona, och även hur fansen mellan de båda lagen agerade annorlunda. Han nämnde att spelmässigt så fanns det inget han avundas när det kommer till Real Madrid, däremot anser han att Real Madrid alltid har varit ett par steg före Barcelona när det kommer till den mentala biten, att aldrig ge upp och att alltid se sig själva som störst precis som Madrid gör. Han gav också ett exempel och sa att en katalan har en tendens att överhypa motståndarlaget - han kommer alltid att vara rädd (ängslig) vare sig man möter Chelsea, Juventus, Milan, United eller vem som helst och oroa sig för det mesta innan matchen, oavsett hur bra form Barça än är i. Den beskrivningen tycker jag passar in klockrent. Självklart finns det vissa undantag, men jag kan bara tala från den erfarenhet jag själv har med mig och min familj. Som bekant så kommer jag från en rå stark culé familj, både jag, min bror, och min pappa är precis så där "små rädda" utav oss innan CL matcher, min pappa är väl den som är minst på det viset utav oss 3 då men även han har förtjänat sin del utav "the typical culé" - beskrivningen.

En culé kommer ALLTID att hitta något att klaga på, det är på gott och ont, har man inte kommit i underfund med det ännu så gör man det förr eller senare. Och utan att vilja vara respektlös mot någon så kan jag säga som det är, vill man hålla på ett lag där det inte klagas - då är FC Barcelona helt fel lag du valt att hålla på. Det är precis det här som är charmen med "mes que un club" - man har valt att hålla på ett lag som inte enbart är ett fotbollslag. Hade Barça bara varit ett fotbollslag hade det mycket väl räckt med att man spelade bra fotboll och tog sina 3 poängare match efter match, precis som i vilken annan klubb som helst - men nu är Barcelona så mycket mer än att bara vinna sina fotbollsmatcher. FC Barcelona är för många, framför allt katalanerna, fortfarande ett sätt att uttrycka sig via, och många ser fortfarande Barça som budbärarna från Katalonien till omvärlden. Därför är betydelsen kring vad klubben väljer att göra utanför fotbollsplanen minst lika viktigt som att spelarna tar in segrar till klubben för dessa personer. Inga andra fans i världen hade reagerat negativt på att klubben de höll på fixade in en tröjsponsor, snarare tvärtom hade de blivit glada för att de fick in mer pengar - undantaget stavas Barcelona. Det blir så när man haft en historia av att inte ha några sponsorer på tröjan, sen ändras allt bara så där - det kommer att väcka åsikter, känslor och diskussioner, och likväl kommer det att komma dem som klagar på det. Det är oundvikligt - men det var bara ett av många exempel utöver det sportsliga.

Om jag istället ska fokusera mig mer på enbart det sportsliga (annars kommer det här bli hur långt som helst) så är det inte heller egentligen så konstigt att det "klagas" vid minsta lilla som klubben väljer att göra. Många är medvetna om att inget varar för evigt, just därför vill man självklart som supporter av ett lag försäkra sig om att klubben gör allt i ens makt för att förlänga den framgångsera så länge som möjligt när en klubb väl hittat till en "vinnande formula". Jag är absolut inte ensam med att känna att man inte har gjort allt i sin makt för att ge sig själva bästa möjliga chans till att förlänga den framgångsera som vi har haft, och det blir frustrerande eftersom det egentligen inte krävs så mycket, men en sån liten sak som att inte värva en mittback ändå kan komma att avgöra hela CL-ödet i längden. För det kan faktiskt vara skillnaden på att stå i final i Maj, till att åka ut i semifinal igen.

Sen finns det de sentimentala bitarna som inte faller på plats när man ser till vilka värderingar som ska finnas i klubben, och som man absolut inte är blyga med att marknadsföra. Som "seny", mänskliga rättigheter, osv. Att inte hålla sitt löfte om att förnya Abidals kontrakt strider direkt emot allt det här. Än idag förstår jag mig inte på det beslutet. Det hade varit en sak om Abidal inte höll för att spela fotboll på den nivån, men det stämmer liksom inte.

Ska försöka avrunda det här nu för det börjar bli sent och sängen ropar på mig, min poäng är att även ifall jag förstår att det blir tjatigt att läsa om och om igen om samma saker här inne, så måste man ändå förstå det pga att vi håller på den mest komplexa fotbollsklubben som går att hålla på. Sen, helt ärligt, vad annars ska man diskutera? Personligen stör jag mig mer på de som klagar på att man klagar än de som "klagar". Gillar ni inte diskussionsämnena, hitta något intressant att diskutera då och se vilka som hakar på ämnet. Svårare än så är det faktiskt inte.

Vi gör så här då? Vi kryssar för det här:

Att inte prata om;
* Styrelsen (och allt vad det innefattar, alla beslut de tar, sportsliga som ej)
* Mittbacks och försvarsproblemen
* Spelare som är ur form (för det var också tjatigt när det "tjatades om det", eller hur?)

Nu vet vi vilken mall vi har att utgå ifrån, vill höra härliga förslag på vad vi ska prata om. Mitt odds ligger på att om det här ska följas så blir det inga inlägg här inne överhuvudtaget förens matchdagar.

Avslutar detta inlägg med att citera Sandro: "Jag ska fortsätta att försöka med Valdes". Good luck, Chuck till det säger jag bara.

Bona nit!
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-09 01:41
@Lion24:


Pedro har inte presterat på matcher och då ska han inte starta. Höger kanten tillhör Alexis för tillfället men tycker också att Tello ska chansen där från start.
Som någon skrev innan så är han grymt underskattad och kan bli hur bra som helst. Problemet är bara att han är bättre på vänsterkanten då han utmanar och har bra skott!
AndreD -
2013-09-09 01:32
Hahahaha "good in defence"
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-09 01:30
"Capdevila (Espanyol): "Alba is an incredible talent. He's on course to become the best in the world. He'll be better than Roberto Carlos."

Capdevila (Espanyol): "Along with Marcelo, Alba's the best left-back. He's good in both defence and attack and a proven goalscorer." [marca]"

Alba är grym, men han kommer inte bli bättre än R. Carlos!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-09 01:22
@LeoMessi:


För att de har sjukt duktiga skribenter. Cigge, Hombre, Valdebabas, SC1, Radical skriver nästan lika bra som Bank&Niva. Här på forumet är de flesta som mig, dvs "SFI" :D
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-09-09 01:14
Tello är brutalt underskattad.
Barcelona Lion24
2013-09-09 01:08
Alexis och Pedro är två riktigt bra spelare men jag tycker dom har lite olika kvaliteér. Vi måste tänka på vad som är bäst för Barca, inte vem man gillar mest. Pedro är en typ av spelare som man ska använda i spelet UTAN boll. Alltså, han ska bredda och slicka högerkanten och skära in i mitten vid djupledspassningar. Han öppnar upp spelet i mitten för sina lagkamrater när han breddar och kan då själv löpa in centralt när den ytan uppstår och vara beredd på en passning. Det här är för mig det bästa typ av spelare Barcelona behöver på högerkanten för att de andra två anfallarna (Messi & Neymar) är väldigt bollkära och jag tror inte någon av dom är speciellt villiga att offra sig på de sätt Pedro gör eftersom dom två är så bollkära. Vi ska inte heller glömma att Pedro i grund och botten är en klass avslutare när han är i form. Även en grovjobbare i defensiven.

Alexis däremot är mer lik de andra anfallarna, en spelare som vill vara involverad i spelet och ha boll. Alexis kan göra sin gubbe men det är heller inte ofta han gör det, kanske p.g.a brist på självförtroende. Man ser en helt annan spelare när han spelar för Chile. Alexis är också likt Pedro en grovjobbare som kämpar och jobbar hem i defensiven. Jag tycker också Alexis är en bra huvudspelare och har bra spänst för sin längd.

Enligt mig så passar Pedro bäst i dagens Barcelona även om jag tycker båda två är ganska jämnbördiga. Pedro bryter mönster i anfallet och har historiskt producerat mer mål än Alexis. För att öppna upp spelet behövs Pedro, speciellt då vi nästan alltiid möter lag som spelar med 9-10 man i defensiven.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-09-09 00:33
@Petruus:gör sällan en dålig match, driver du med mig? kollar du ens på våra matcher? matcherna som spelas i nutid och inte 2009-2011 ?

han har varit så dålig dom senaste 2åren vilken pedro är det du snackar om?
Alexis kan göra sin gubbe( i vissa fall ) Pedro vågar inte ens utmana, utan han passar bara tillbaka bollen till sidan
Barcelona LeoMessi
2013-09-09 00:30
MESSI.CORLEONE (Barcelona) Och varför följer du deras forum mer än ditt eget?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona .Andreas
2013-09-09 00:26
Hoppas Barcelona håller ett öga på Giovanni Simeone i River Plate. Riktig talang! Editering: Det var man tydligen också. grymt! http://www.nuevofutbol.com/2011/11/03/giovanni-simeone-es-seguido-por-el-barca/
Barcelona ZlatanisDaMannn
2013-09-09 00:17
Vampíro (Barcelona) varför kan det inte vara andraställ för alltid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Barcelona A.Gaudi
2013-09-09 00:16
Inga konstigheter med det. Bale är grymt bra, det är ingen hemlighet.
Annons: