/spanien/barcelona/forum/7842.aspx/spanien/barcelona/forum/7842.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2013-08-11 01:45
Fais Du tar inte till dig något av någon skriver eller hur? Du bara fortsätter med ditt mantra som förstör forumet! Ja jag väljer att vara positiv, dels för att JAG VET att det inte kommer påverka om jag sitter på ett forum och skriver massa trams och dels för att jag vet att det skapar dålig stämning på forumet. Med det sagt så är denna diskussion avslutad tills dess att du kliver ur sandlådan...
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-11 01:44
RonaldinhoGaucho!

Vad synd att ingen av våra tränare någonsin har använt sig av den slowmotion-teknik du sitter på och analyserar. Ett tips: maila klubben och berätta om den tekniken!!! Pep och Tito gick bara på matcherna, kollade aldrig om på nån match, gick direkt och la sig i deras grotta och kom aldrig på att Pique suger... mannen.
Fais
2013-08-11 01:38
Barcelonito / Lucho Enrique 21

*Bland alla mittbackar som Barca har så får Pique förtroende* efter några glas vin kommer du med den här bomben. Kan du räkna åt mig vilka mittbackar du pratar om? Puyol som har varit borta ett år? Masken som är Dm? Du kanske menar Song, nej det måste vara Adriano? För diskussionens skulle lägg till Busquets också.

upplys oss snälla. Vilka mittbackar du pratar om?

*Pep anställde en privatdetektiv för att han började märka av att han blev sämre och slappare speciellt när Abi fick cancer. Som du minns Pep's sista år blev Pique bänkad av Pep. Vet du att man får dålig minne av alkoholen?Blaugrana91

Vi kan hålla handen och sjunga hippie låten kumbayaa, Kumbayaa. Fast jag beundrar din optimist om att vi ska vänta till transferfönstret stänger. Tills det sjung den låten och kom tillbaka när styrelsen har gjort sig värd sin lön. Det betyder att de har värvat minst en mittback värdig FC Barcelona.
Barcelona Blaugrana91
2013-08-11 01:17
Seriöst vad är det frågan om härinne nuförtiden??

Man har ju numera noll jävla lust att skriva härinne så som stämningen är.
Vissa här är rent utsagt odrägliga mot varandra och det är fan pinsamt att läsa vissas kommentarer.

I princip varje inlägg handlar antingen om hur dåligt lag vi har (tillåt mig att skratta), hur dåliga styrelsen är, hur patetisk klubben är och tjafs 24/7 om mittbackar....

Visst jag håller liksom alla andra med om att vi är i behov av en mittback och det har Tata, styrelsen, Sport, MD, spelarna osv ALLA kommit överens om. Men låt mig nu ställa en fråga, tror ni som tjatar om det 24/7 att en mittback kommer värvas in snabbare bara för att ni skriver hur jävla dåliga vårt lag är eller hur dålig ledningen är hela tiden? Det bidrar NOLL och förstör bara stämningen på forumet!

Det bästa vi kan göra är att vänta, samtliga spelare som folk skriker efter här är knappast lätta att värva och då spelar det ingen roll hur mycket pengar vi har. Som sagt vänta tills transferfönstret stänger och med facit i hand kom med er dom då. För så som det är nu så är det patetiskt.

På många här låter det som vi just nu har tappat Messi, Iniesta, Xavi, ja alla stjärnor har blivit sålda och vi har istället tagit in spelare från B-laget och andra divisionen. Vi kom 5a förra året i ligan och kommer få spela EL, i CL förra året så kom vi sist i gruppen på 0 poäng, Camp Nou har sålts till Qatar Airways som kommer bygga om det till en ny och exklusiv landningsbana för deras jumbojeter....Det ser illa ut. :/

Eller är det så att vi förra året vann ligan med 100 poäng, 15 före vår värsta rival, vilket är ett rekord. Gick till semifinal i CL där vi åkte ut mot ett formstarkare Bayern?
Att vi har världens bästa lag om man ser till spelare, har värvat världens bästa unga talang, håller på att återinföra det som gjorde oss störst och bäst, dvs pressspelet och snabbt erövrande av boll.

Man kan ju undra vilket som stämmer av dessa påståenden, på många här låter det förstnämnda mest troligt faktiskt.

Visst med tanke på tidigare års framgångar så förstår jag att man har höga förväntningar, det har jag med. Men titta först på det vi faktiskt har innan man spyr ur sig massa skit. Det enda vi saknar är en mittback och låt oss invänta transferfönstret och därefter utvärdera.

Jag har absolut ingen lust att fortsätta skriva härinne om vissa inte skärper sig och stämningen blir bättre!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-08-11 01:01
Vad säger man?
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-11 01:01
haha mannen vi ser hans misstag på tv, och inte nog med det REPRISER MED!! i slowmotion! man ser allt! dom till o med ringar in försvarare när dom analyserar försvarspel o allt, vi ser mer än tränarna under matcherna
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-11 00:56
Gråt på om hur dålig Pique är, som tur är har han alla tränarnas förtroende, Peps, Titos och Tatas. Faktum är att han är den mest givna backen i laget och det är inte ni som ser honom träna och spela från nära håll dag in dag ut. Jag menar, för helvete, Pep anställde en privatdetektiv för att snoka i hans liv och se hur han sköter sig och han hittade inte ett jävla skit. Sen kan ni komma med Shakira hit och dit, att han är loj, tror han är bäst osv osv.

Vad jag såg i Bayernmatchen på hemmaplan så sprang Pique upp och ner, varenda anfall den sista kvarten, inte för att vända ett 7-0 underläge på egen hand, men visade ett jävlaranamma för att visa lite seny och barcelonismo som ingen annan gjorde. Varsågod och titta på matchen igen om ni vill se det.
Barcelona zick9
2013-08-11 00:39
@La liga es blaugrana!:
Kom igen, detta är inte ens subjektivt. Alexis jobbar hårt i försvaret. Även om få orkar slösa sin fritid till att sätta ihop klipp som visar Alexis försvarsarbete så har du ett här. Du kan sluta trolla nu.
Barcelona Culee
2013-08-11 00:36
Nu ska jag säga er vrf Pique var så bra från 09-11. Han kom tillbaka från Man Utd där han tränade med a-laget o spela med dom där han lärde sig spela agressiv fotboll som man gör i England.

Han kommer till ett lag som har problem med offensiven o defensiven o som har en ny tränare som tror på Pique. Ett lag som använder en agressiv hög press som passar han perfekt efter att komma från en liga där man ligger i rygg på anfallaren o inte avvaktar.

Pique vinner Peps förtroende o det ökar han självförtroende. Han har en General (Puyol) som lärare i mittlåset. Pique behövde inte heller ta så mycket ansvar då allt nästan allt ansvar låg på Puyol. De vill säga att Pique kunde komma sakta men säkert in i sin roll. Han hade även hjälp av Abidal som var MB men blev omskolad till VB. Enligt mig var han den bästa VB en mot en o defensivt men även stark offensivt. Han fick mycket hjälp av Abi med så han hade understöd hela tiden. O den höga pressen o de enorma bollinnehavet gav han inte så mycket att göra o mycket tid att tänka o läsa de få bollarna som kom.

Men sen när tito tog över så va Puyol ofta skada o det gav han strort ansvar i backlinjen då vi inte hade en riktig mittback o fick köra med DM i baklinjen, men vi fick även dom sorliga nyheterna om att Abi hade cancer. Som var ett stort avbräck defensivt. Som ersattes av en Alves kopia Alba. som båda är väldigt starka offensiva men svaga defensiva o båda gick upp ofta samtidigt. det är okej men problemet var då presspelet som spelades halvhjärtat dvs 70 procent o motståndarna kunde då spela sig ut o kontra o komma till 3 mot 4-5 situationer. o så har det varit. Pique har ett stort ansvar och är inte redo att ta hela ansvaret själv. Därför går det som det går Puyol gick sönder för tidigt o kunde inte lära Pique fullt ut. Han har inte understödet längre som han en gång hade med Puyol o Abi.
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-08-11 00:31
Barcelonistas

det är sättet jag pratar på, ska jag ändra mig för dig? o vem är du?
det är inte förortssnacket som började allt de va när jag kritisera pique sen kom ni som rövslickar våra la masia spelare och vägrar erkänna att dom är dåliga,

pique's inviduella prestationer är dåliga, han är en av dom längsta och kan inte markera när han har nån som är med honom i duellen, hans markeringar är inte bra på något sätt och han är för bekväm i sin plats,

jag blev irriterad när du eller någon annan här inne kalla mig medvindare när denhär klubben är en jävligt stor del i mitt liv, ni kanske tror jag överdriver men jag hade inte hängt här inne under jobbtid och på min fritid och läser varje jävla rykte eller nyhet som kmr ut om jag var medvindare, som en hängiven supporter så blir jag irriterad o arg när spelarna inte skjöter sig och tänker, aa jag är startman i 11an och ingen kmr kunna ta min plats

hade jag varit fucking tränare hade jag kört fontas och bartra bara för att ''prove a point'' för pique..

Han bråkar med tito och pep bara för att dom sa till fabregas att jobba mer eller vad hela den såpan handlade om, ingen respekt för killarna som gjorde han till den han är, vafan e de för spelare?
Fais
2013-08-11 00:28
Barcelona SUPERBUSQUETS
2013-08-11 00:26
Alexis e fan som en jävla maskin tsm med alves, och alba, dom som kommer jävligt lindrigt undan är inesta och xavi ! dom som påstår något annat kan ta sig en kall dusch !!!!!!
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-11 00:12
zick9 (Barcelona) Du kan ju visa mig ett kort klipp på Youtube som visar att Alexis jobbar hem för av det jag sett på matcherna dricker Alexis kaffe med motståndarmålvakten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-08-11 00:11
En spelare som fuskar mycket i försvarsspelet är er käre gullegris Iniesta. Xavi och Busi har alltid tagit större ansvar bakåt senaste säsongerna. Idag får max 1 spelare fuska i hela laget ... om man vill uppnå resultat.
Barcelona zick9
2013-08-11 00:03
@La liga es blaugrana!:


Haha, troll. Ett kort klipp på youtube som bevisar att Sanchez inte jobbar hem tillräckligt bra... Titta på Barcas matcher istället för Alexis är en av de som löper hem och pressar motståndarna.
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-11 00:01
Fais

Den mest intressanta frågan i sammanhanget är vad som var kärnan till Barcelonas försvarsproblem under förra säsongen.

Och den frågan tycker jag precis att du besvarade på ett alldeles utmärkt sätt.
Fais
2013-08-10 23:43
Himne del Barcelona Jag har inte sagt att allting är Piques fel. Vad jag bedömde var Pique's individuella skicklighet. Mano vs Mano. Snabbheten, i nickduellerna, brytningssäkerheten o.s.v. Medans du pratar om den kollektiva försvaret. Är vi på samma nivå nu? Jag håller med att han har inte har världens bästa mittbackar i sitt lag. Han har bredvid sig Masken som är i grunden DM. Barta som tappade all självförtroende när han fick sitta på läktaren föra säsongen utav Tito, ibland Adriano, SOng, Busquets. (Vad sysslar ledningen med egentiligen??) Klart det påverkar. Inte nog med det så är Busquets lite för ensam i mitten medans Xavi haltar runt eller tittar på. Lägg till att presspelet har inte varit detsamma sen Pep stack.Det är många olika faktorer som spelar in. Vad jag kritiserar är Pique's individuella utveckling. That's all. Jag skulle inte säga ett ord om han fyllde 34 år. Men så är inte fallet. Pique har inte hållit samma nivå som han hade 2009-2011. Det var inte många spelare som kunde ta sig runt honom.(Mano vs Mano). Men Nu i 2013 skickar thailänderna honom till nudelkiosken på gatan med sina finter. Jag hoppas innerligt att det vänder för honom. Men börjar han inte prestera den här säsongen så sälj honom till Celta Vigo eller skicka honom ner till B-laget ,,
Barcelona Barcelonistas
2013-08-10 23:31
While Valencia defender Jeremy Mathieu (29) has a general buyout clause of 20M after his renewal, the buyout fee for Barcelona is lower [md]


Hahahahha, herregud jag trodde jag hade läst atllt, va håller ledningen på med?.
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-08-10 23:27
zick9 (Barcelona) Du förstår fortfarande inte va? Det finns bevis på det bara kolla på videon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2013-08-10 23:24
Bara för att klargöra: Jag tycker inte att Piqué ska säljas utan bara att han ska få hård konkurrens då det är uppenbart att han just nu inte duger som förstaval. Han måste förbättras eller bänkas. Helst ska två nya mittbackar in, Mascherano är ju inte bättre. Han kan lika bra säljas så att han får spela på mittfältet i en annan klubb.
Fais
2013-08-10 23:19
Rambla~

Oj, Obs, jag skrev små ungar stället för småungar. Ring polisen vet jag.
Att spy galla behöver jag inte hjälpa dig med. Det sköter du utmärkt själv.

Vi må ha olika åsikter vart försvaret brister men din feminina attityden tog mig på sängen. Du kommer in här och spyr på alla och alla. Sen säger du bespara mig det. Varför ens kommentera om du tycker att det är inte värdigt dig. Om du inte är ute efter likes förstås.

Jag kan se såna som dig 100 mil innan de kommer. Det skulle vara en annan femma om du var inne i diskussionen och kallade oss för skitungar efter det. Men bara komma in och förolämpa folk så där. Säg mig vad du vill säga då?

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-10 23:10
Tror inte nån av er upplevde Christanval, Anderson, Coco, Bogarde i backlinjen, då blir man lite bortskämd! hahaha
Barcelona ViscaBarca1899
2013-08-10 23:04
Himne del Barcelona (Barcelona) Sant… håller med visst Pique har blivit sämre men om han får lite hjälp i defensiven så klarar han sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-08-10 23:03
Fais Jag sa småungar, inte små ungar. En viss skillnad. Kallar du det ni håller på med för konstruktivt? Nej du, då håller jag mig hellre utanför. Det enda ni gör är att spy galla på enskilda barçaspelare som ni ger skulden för en bristande defensiv utan att kunna se helheten på problemet. Just fina fans ni är. Likes? Snälla, bespara mig. Det just sådant småungar tycks anse vara viktigt. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-10 23:01
Fais

Jag gillar egentligen inte listor då resultatet helt beror på vilken utgångspunkt man har i sin värdering av spelarna. Sen är det ju även så att vi alla har olika förväntningar och tidigare upplevelser av spelarna som gör att vi värderar dem på olika sätt. Därför tycker jag det är oväsentligt vilka som kommer på plats 1,2,3 osv. Men med det sagt tycker jag absolut att Piqué tillhör toppskiftet när det gäller mittbackar.

När det gäller de två senaste säsongerna skulle jag ljuga om jag sa att Piqué inte har gått ner sig om man jämför med när han var som allra bäst. Men jag anser fortfarande att han håller tillräckligt hög nivå för att vara mittback i Barcelona och det med god marginal.

Enligt mig handlar Barcelonas försvarsproblem inte om kvalitén på enskilda spelare utan snarare om ett systemfel och bristande motivation.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2013-08-10 22:59
Fais Ok, ska vara tydligare. Jag menade att när laget och de andra spelarna var bättre så är han också bättre, han får mindre hjälp, laget försvarar sig sämre och vi har förlorat 2 viktiga defensiva jättar utan att ersätta dom bra och därför ser Pique sämre ut än vad han är. Hur man inte kan fatta poängen i det jag skrev är helt ofattbart. Jag är vaken, inser att laget har blivit sämre defensivt och man har ersatt Puyol med en innermittfältare och balansen i backlinjen (Abidal) med världens offensivaste vänsterback som har vissa problem i defensiven. Att Pique får ta ansvaret för alla är helt åt helvete fel. Så nu har jag skrivit det på 2 olika sätt. Förstår alla poängen? Nu blir det vin istället, Rambla har ändå en poäng...
Barcelona zick9
2013-08-10 22:56
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Det roliga är att Piqué bänkades redan 2012, när vi hade ett ganska bra försvar. Det är inte bara balansen det är fel på, utan Piqué också. När han blir avdribblad så kan man inte skylla på kollektivet. Han är dålig individuellt.
Fais
2013-08-10 22:51
Rambla~

Små ungar? Och du var dagens besserwisser. Stället att komma med något konstruktivt så söker du efter likes. Well,ok jag går ner längre ner och ger dig en nu.
Barcelona zick9
2013-08-10 22:49
@La liga es blaugrana!:
Så du menar att Alexis inte gör ett bra jobb i det defensiva?!?! Det är ju en av de få sakerna som han gjorde bra ifjol. Hans presspel samt hårda slit i försvaret är något som utmärker honom som spelare. Pedro är också duktig på den fronten.
Fais
2013-08-10 22:49
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Så var det samma nyckelord igen. *När Pique var som bäst* När Pique var som bäst* Vi är inte i 2009/eller 2011. Har du varit i koma? Hur tycker du att Pique är just nu? Är han fortfarande bäst eller näst bäst eller 10.e bäst.

Han har inte varit sig lik sen 2011. Vaknaaa.

Annons: