/spanien/barcelona/forum/7784.aspx/spanien/barcelona/forum/7784.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ElTriplete
2014-01-24 00:20
En till sak innan läggdags! Tänk på att Barca ska vara "Mes Que Un Club". Mer än en klubb. Tänk på värderingarna klubben haft genom åren och hur Rosell pissat på dem med Qatar-dealen. Vi håller nästan på att bli bara "Un Club". En vanlig klubb, helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-01-24 00:18
Barca King Jag förstår hur du tänker men faktum kvarstår att Rosell pissade på klubbens värderingar och historia när han skrev på med Qatar Foundation. Vi hade inte haft en sponsor på 111 år. Oj, menar självklart NÅGONSIN. Under hela klubbens existens hade vi aldrig haft en sponsor och ändå klarade vi oss väl bra innan, eller? Sedan har han gått ut med korkade uttalanden och skämt ut sig ett flertal gånger så sörjer inte det hela särskilt mycket. Tycker synd om hans familj och att de blir dödshotade är inte alls trevligt, om det nu är sant, men är glad att ett virus har lämnat klubben. Förhoppningsvis lämnar de andra också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-01-24 00:15
Real Madrid en toppklubb sedan 2000-talet? Mellan 2000-2003 sedan hade de en tid fram till ungefär 2009 då ingenting hände. Perez var borta, inga dyra värvningar gjordes. Arrigo Sachi var sportchef. Visserligen vann de två ligatitlar under den perioden, men Real Madrids image var inte Real Madrid.

Sedan är det viktigt att komma ihåg att Real Madrid hade kunnat spela div. 4-fotboll och fortfarande hade supportrarna och laget sett sig själva som en storklubb. De har inte haft en identitet på nästan ett decennium, de har inte vunnit CL på lika lång tid. Hade rollerna varit omvända... hade vi endast mäktat med en ligatitel och en cuptitel medan Madrid hade vunnit 14 titlar på fyra år då hade vi rivit om hela vår grund och byggt om.

Barcelonamodellen som Laporta, Cruyff och senare Guardiola bidrog till är gynnsam för oss. Köp spelare till positioner där det behövs, flytta upp från ungdomsakademin. Däremot ser jag inte möjligheten till det i dag då alla tre herrar är borta. Men att vi ska inte vara populistiska nu.
Barcelona Ronaldinho y Neymar
2014-01-24 00:15
Barcelonistas

Presidenter blir hotade varje vecka. Antagligen har han blivit hotad flera gånger innan men precis när grejen med Neymar blåstes upp så lämnar han med svansen mellan bena? Väl tajmat Rosell, väl tajmat. Man behöver inte vara en raketforskare för att fatta att Neymar dealen inte gick som den skulle och han har kostat mycket mer, tidningarna som till och med är vänliga mot Barca har tagit upp det och Rosell lämnar precis när folk har börjat fatta. Han är ett svin som har skämt ut oss i hela världen.

Laporta är inte heller så mycket bättre om inte ännu värre. Köpa horor, strippor, sprit och festa sönder med klubbens pengar. Han är minst lika vidrig.

Allt detta är bara pinsamt. Att en president ska avgå mitt under en säsong är så pinsamt så man egentligen inte ens vill prata om det.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-01-24 00:15
Barca King - Messi & Neymar run the show (Barcelona) Bra sagt och skrivet :). Håller med dig fullt ut. Lite synd att fotbollen har blivit så. Madrid har jo knappt vunnit något jämfört med oss men ändå så drar dem mest in cash.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-24 00:09
Här ni någonsin funderat varför Madrid har varit en topp klubb sen 2000 talet? Om vi går så långt tillbaka bara. Madrid omsätter mer än oss även om vi har vunnit champions League och kommit till semifinal medans de har åkt ut tidigt! Vad beror det på? Varför har inte intresset för den klubben svalnat? Varför räknas Madrid bland Eliten? Det kan inte bero på oss. Sanningen och svaret ligger i att Madrid köper toppspelare till klubben. Folk, supportrar till andra klubbar vill se dessa mega stjärnor spela fotboll. De vill underhållas av de bästa spelarna i sporten. Milan vann flera CL efter varandra men var är de nu? Titlar vinner dig ära och historia men sanningen ligger i att det här kapitalismens värld, den som tjänar mest betyder mest. Madrid tjänar långt mer än alla utan att ha vunnit några titlar och det beror på deras spelare. Fotbollen tillhör spelarna det är de som gör klubben. Ronaldinho drog hela världens ögon på Barca, han fick folk att vilja kolla på Barca och uppskatta fotbollen vi erbjöd den stora massan. Ajax har spelat tiki taka långt förre än oss och ingen bryr sig ett dugg. Publiken vill underhållas och se de bästa spelarna trixa med bollen. Barca har erbjudit just det och titlar har runnit in på vägen. Messi, Iniesta, Xavi, Yaya toure, Ronaldinho, Eto, Alexis, Puyol och vår nya stjärnskott Neymar lockar allas ögon på Camp Nou. Arsenal fick erfara det vi gör just nu under Henry eran men intresset är svagt nu. Spelarna lyser inte starkt som våra men med Özil vill säkert många följa de. Mina kära cules det är sanningen, stjärnspelare genererar pengar och framgång och det är vad alla klubbar vill uppnå. Därför undrar jag hur i helvete vi ska betala de här spelarnas LÖNER! Tror ni ärligt talat att Barca är en välgörenhets organisation? Messi vill bli bäst betalt i världen, Iniesta ville ha en sista fett kontrakt och vår egen Pep tog 10 miljoner i årslön och jag har inte räknat de andra. Ska de här personerna alla spela för oss med löner på 4-5 miljoner max? Fråga Villa och Alves eller Ibra. Jag tvivlar inte på att de älskar Barca genuint men när självaste Madrid budar på Messi kan allt hända. Juventus kommer bli tvungna att sälja Pogba och Vidal för att de inte klarar av det. Bayern dyrkas ensamt i Tyskland och drar in mest pengar för att alla de bästa spelar för Bayern. Neymar hade varit hos Real. Alla talanger i La Masia hade stannat i Barca oavsett vad eller hur? Men jag är säkert galen och är ute och cyklar. Fuck Reklam och sponsorer, så länge vi vinner bollinnehavet. Messi genombrott hade skett i Barca och han hade köpts för 45 och 7 mille i lön och spelat för Chelsea eller Madrid. God Natt!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-01-24 00:02
La liga es blaugrana!
Rannsaka dig själv innan du "pekar finger" och efterlyser läskunskaper, suck :/
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-24 00:01
Blaugrana91 Tycker du gör fel som lämnar bara för att en och annan nisse inte håller med dig på vissa punkter. Det är ju därför vi har ett forum så att alla som tänker olika får lufta sina idéer, åsikter och tankar. Jag tycker att du är en av dom bättre i forumet och om du lämnar är det Les Rambles förlust. *** För att klargöra en sista gång : Rosell hade god insikt i dom ekonomiska aspekterna en modern klubb behöver röra sig med. Han gjorde en och annan bra sak här under sin mandatperiod men det kommer aldrig att väga upp för allt det negativa han stod för. Inte heller för alla inkompetenta personer han omgav du med heller. På dessa grunder kommer jag aldrig att böja mig - hjärta väger tyngre än sedlar i min bok. Även om han gjorde vissa saker bra var han en mycket ful fisk. Bevis eller inte - människan gav mig kalla kårar längs ryggen från första början, tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-01-24 00:00
Det är skillnad på att vara glad att Rosell har lämnat och att påstå att han har fuskat. I sinom tid kommer vi att få reda på mer. Framför i morgon under presskonferensen då journalister kommer att få ställa frågor till nuvarande president.

Sedan är inte Sandro Rosell åtalad för någonting. (även då är han skyldig till motsatsen har bevisats). Folk har hoppat i båten lite för snabbt. Han avgår, ja. Anklagelser finns mot honom, ja. Åtal? Nej. Kommer han att bli åtalad? Kanske.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-23 23:59
@Barcelonistas:


Allt handlar inte om pengar och ekonomi min vän. Det var inte därför jag började följa Barcelona, utan för klubbens värderingar och principer.
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-01-23 23:57
Blaugrana91 (Barcelona) Eller så är det du som inte är tillräckligt mogen för att föra en diskussion och debattera för dina åsikter. Istället försöker du tvinga dig till att alla ska tycka som du när det du säger inte ens stämmer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-01-23 23:53
Äsch folk här vägrar inse fakta, jag har tröttnat. Går inte att diskutera här längre. Väljer att lämna forumet på obestämd tid.
Barcelona LennyRomario
2014-01-23 23:48
@KarmaIsAKaranka:
Vad är det för skuldredovisning du pratar om är sann? Orkar du inte ta till dig fakta? http://osynligahanden.blogspot.se/2010/07/big-bath.html http://osynligahanden.blogspot.se/2010/12/more-than-club.html Läs! Det är fakta. Barcelonas egna siffror. Och det handlar INTE om att enbart Rosell är en åsna. Det handlar om att det är så "dom gör". Innan Rosell tog över var senaste året Barca gick minus 02/03. Vilket år var det? Jo, sista året på ledningen INNAN Laporta. Laporta gjorde en nyräkning på deras sista år och kom fram till att de gick back. Rosell gjorde samma sak, med något högre siffror. Han läste siffrorna som djävulen läser bibeln. Det handlar inte om sant, inte sant. Det handlar om fakta. Artiklarna är från 2010, inte ifrån idag.
Barcelona papillon
2014-01-23 23:44
KarmaIsAKaranka
Väldigt skrämmande hur vissa här resonerar och uttrycker sig. Rosell har antagligen jobbat på klubbens ekonomi sen dag ett i den utsträckning att man till och med känner att klubben är såpass stabil, ekonomisk, att en renovering av Camp Nou nu är aktuell. Var tidigare presidenter ens i närheten av att förverkliga detta?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-01-23 23:42
Herregud använd er av era läskunskaper och ögon..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-01-23 23:41
Blaugrana91 & Papillon Jag har aldrig sagt att jag föredrar att vi skaffar oss tröjsponsorer, jag har helle inte sagt att jag ser oss ta fler lån för värvningar. Papillon påstod att Neymar inte skulle vara här utan sponsorer och då sa jag att han skulle vara det då klubben skulle ta ett lån för att värva honom oavsett situation för att han var en spelare som dom hållit koll på väldigt länge. Sen så säger jag inte heller att jag föredrar att vi tar lån än att skaffa sponsorer. Om ni läser noga kan ni se att min personliga åsikt inte finns där. Jag sa att det är hur lätt som helst att sätta sig och förhandla fram sponsorer och sälja varenda plats vi har på tröjan då barca är ett av världens största varumärken och med detta menar jag att Sandro inte räddat klubben med varken gudagåvor eller komplicerade lösningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-01-23 23:38
Måste säga att karmals faktiskt har en poäng här. Just i dagsläget finns det inga bevis på huruvida Rosell fuskat elr inte. Att han lämnat tror jag haroch göra med att hans familj blivit hotade till till döds, vilket är väldigt allvarligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-01-23 23:36
Blaugrana91
Tydligen ska de helst finansieras med lån :/ Tycker till och med att Rosell spenderat pengarna väl, enda frågetecknet är väl Song vad jag kan komma på? Innan Rosell, hleb, chygrinsky, caceres, samt ett par till?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 23:33
( Xaviesta )

Samma ledning som köpte in Neymar, Cesc, Alba, Song och Sanchez. Kasta inte sten i glashus. Det finns ännu idag INGA (INGA INGA INGA) fakta på att Rosell och hans ledning har fuskat. I believe it when I see it. Tills dess är du, och många andra, utsökta offer för den propagandan Rosell fått utstå med. Ha lite känsla, tack.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 23:30
Papillon och Blaugrana91:

Skönt med lite folk som kan resonera och inte bara skrika "HATA ALAN HARPER", "DU HAR SÅLT VÅR KLUBB!" etcetera som vissa lite mer IQ-befriade gör här. Kudos till er två :)
Barcelona Blaugrana91
2014-01-23 23:30
La liga es blaugrana! Sorry men är du seriös? Så du menar att du hellre skuldsätter klubben varje gång man ska värva dyrt än att ta in en sponsor... Vissa här är helt jäkla ologiska.... Ge Qatar Airways plats på tröjan eller sälj Messi pågrund av ett skuldberg, nästan så man hoppas på det sistnämnda så vissa här inser fakta!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 23:28
@Bästelona:


Du måste ha lite belägg när du diskuterar saker av denna allvarliga art. Låter lite väl konspiratoriskt. Men det kanske bara är jag ...

Har du tänkt dig detta scenario:

Rosell lämnar klubben pga dödshot mot familjen = SANT
Skuldredovisningen är korrekt = SANT
Neymar kostade de facto 57,1 miljoner euro = SANT

Om det visar sig att sanningen är sådan borde du lämna forumet. Ha lite tålamod och vänta tills vi vet mer. Just nu gör du klubben mer ont och bara bidrar till cirkusen. Capiche?
Barcelona Blaugrana91
2014-01-23 23:24
papillon Väl talat! Folk här gapar dagligen efter värvningar, men verkar ha svårt att fatta att dessa värvningar ska finansieras. Jag frågade tidigare idag hur klubben skulla öka omsättningen för att kunna hänga på oljeklubbarna utan att ta in sponsorer? Fick inget svar. Det roliga är att allas favorit Laporta också på sikt hade infört reklam, som sagt finns inte så många alternativ för en medlemmsägdklubb....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-23 23:23
LennyRomario Precis. Folk försöker vrida och vända på varenda euro runt den här övergången som skapat kaoset när man istället för att fokusera på företagsekonomin borde försöka förstå sig på politiken runt det hela. Det är DÄR nycklarna till svaren ligger. För mig är det fullständigt ointressant med alla länkar folk slänger upp här på forumet som rör den ekonomiska biten. Allt som gjorts, allt som startade hela den här såpan, allt som hade med Rosells tillträde efter Laporta till och med hade med politik att göra. Ett lysande exempel: hur får du en klubb som inte har behov för reklam att skaffa reklam på tröjorna? Du skapar behovet åt dom. Rosell är en mycket ful fisk och det måste alla som ställer diplomatin åt sidan för en stund hålla med om. Även Blaugrana91. Att peka på fina kvartalsredovisningar håller inte, han har infekterat hela klubben under den här, administrativa, tragiska upplagan av FC Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-01-23 23:21
Karmals - reagerade lite när jag såg att skuldberget sjunkit under Laportas sista säsong bara. Men bag tror som sagt precis som du nämnde att Laporta säkert rört om i grytan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona
2014-01-23 23:19
Amen snälla sluta försvara Rosell... Han gjorde enligt mig mer ont och gott för klubben. Han ljög något oerhört när han tog över klubben efter Laporta och sa att klubben hade en risig ekonomi och det för att Laporta hade missköt sitt jobb. Men så var inte fallet! Han fick det att se ut som en katastrof så att han kunde vara ''en hjälte'' när han räddade Barcelonas ekonomi.

FUCK YOU ALAN!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 23:18
@Barcelonistas:
Vi vet om att Laporta fifflade med siffrorna. Det vore lite konspiratoriskt att tro att Rosell gjorde detsamma. Tror dessutom att FC Barcelona har fått krav utifrån (och av sina medlemmar) att minska på skuldberget när det väl uppdagades om hur mycket skuld klubben egentligen hade vilket Laporta hade sopat under mattan. Dagen då Rosell tog över blev klubben mer transparent ekonomiskt och jag litar på att den har varit det sedan dess. Det kommer visa sig att Neymar kostade 57,1 miljoner euro. Sanna mina ord. Du har rätt. Tack. Vet inte hur Laporta betade av 66 miljoner euro från skulden under sitt sista år.
Barcelona Barcelonistas
2014-01-23 23:18
Återigen så vill jag påminna folk här att Laporta utnyttjade Barcelona som klubb. Han använde klubbens pengar bara för att tillfredsställa sig själv. Allt från nattklubbar, till strippklubbar, presenter till sin dotter, han ska även ha roat sig med kvinnor säkert horor som han betalat för. Det här om något är att pissa på klubben!.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-01-23 23:17
La liga es blaugrana!
Lån? Självklart, ta mer lån och skuldsätt klubben ännu mer, bra ide :-/
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-01-23 23:14
papillon (Barcelona) Det hade han visst, då klubben hade tagit lån för att värva honom exakt som Madrid gjorde i Bale affären. Inte så att dom hade 1 miljard och betalade det exakt till Spurs.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: