/spanien/barcelona/forum/7739.aspx/spanien/barcelona/forum/7739.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Jeffson
2013-08-26 01:04
Bentley King

Tack. Det var fina ord. Visst ska det få finnas utrymme för diskussion, analyser och kritik men jag önskar att det kunde vara en allmänt positiv atmosfär här efter en bortavinst. Samtidigt så får man också ha förståelse för att vi faktiskt har blivit bortskämda de senaste åren och att många därmed har lite för höga krav/förväntningar. Den förståelsen behöver jag själv träna på.

Men överlag tror jag att forumet hade mått bättre om vi försökte fokusera lite mer på det positiva och kärleken till klubben istället för att leta fel och vara negativa, men det är inte alltid lätt med Zubi som sportchef ;)
Barcelona Dongou & Bagnack
2013-08-26 00:47
Bentley King (Barcelona) Tack Försöker bara få folk att förstå att man inte kan spela sambafotboll/tiki taka varje match speciellt när man spelar på borta plan. Man måste förstå att vi självklart koma åka på farliga lägen när vi möter ett lag på deras hemma plan om det är Malaga eller Celta vigo spelar inte roll, för du kan inte räkna bort att de inte skapar mål chanser på deras hemma plan även om du har Thiago Silva och Kompany som mittbackar. Det verkar som folk har inne har för stora kräver på våra spelare, det är liksom om man inte vinner varje match med 5-0 så måste hela laget ändras. Kollade på Juventus forum igår kväll efter deras vinst borta mot Sampdoria och alla där var riktigt nöjda med det trots bara 1-0 vinst. Men harinne måste man vinna varje match med 5-0 annars är Xavi slut och Pique måste säljas omedelbart. Tar hellre 1-0 vinst än och att vår försvar sätts på prov än 5-0 och inte veta hur bra de håller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-08-26 00:26
Celta Vigo tar en stor skalp borta mot Betis. Gamla barcaspelaren Nolito gör 2-0. Rafinha är också på planen och gjorde assist till 1-0 målet 4 minuter efter att han byttes in.
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-08-26 00:21
Barca King - Messi i hjärtat (Barcelona) 2013-08-26 00:02 Tycker att pique vann många fina nickdueller idag, han nicka också bort ett par farliga inlägg så det var bättre än vad det har varit på länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-08-26 00:13
Början av säsongen, vi spelar vår andra raka match där vi tar 3 poäng alltså?
Det räcker för mig godnatt
Barcelona Bentley King
2013-08-26 00:07
Rambla~

Dongou & Bagnack

Jeffson

Gabriel

Júnior - Culé hasta la muerte


Ni är riktiga fans! Jag hoppas att eran förståelse och tolamod för vårt älskade barca sprider sig till alla andra fans!
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-08-26 00:02
Förra säsongen visade det sig och även nu! Vi gnäller inte men sanningen är att varje gång vi möter bättre motstånd så är det alltid samma svagheter som framhäver sig. 1. Backlinjen, Pique kan inte längre vinna en nickduell. Backlinjen är i döds behövs av en back. 2. Xavi är inte samma gamla Xavi. Tycker att Tata spelar honom på fel sätt. Han går upp i anfallen till ingen nytta då han är varken teknisk att vända eller dribbla för att skjuta. Han är som bäst längre ner där han får sättq de avgörande passningarna. Hur många gånger tappa han inte bollen? Innan brukade han löpa in i straffområdet. Nu är han där för att ta emot omöjliga bollar. 3. När Messi är skadad vill jag inte se en falsk 9a roll. Spela Alexis central med Neymar och Pedro i ständigt rotation precis som på Ronaldinhos era.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana són els colors!
2013-08-25 23:29
Shanghai Helt ärligt, vad är det du alltid ser som vi verkar missa hela tiden? Kollar vi på samma matcher och samma spelare och deras prestationer?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior - Culé hasta la muerte
2013-08-25 23:26
Brukar vara bäst med att vänta ca 5 matcher innan man börjar kritisera spelarnas former. Man måste ta hänsyn till att många nyligen har kommit tillbaka från semestern och för vissa krävs det mer tid innan de hittar tillbaka till matchtempot. De är inga maskiner direkt. Vi gjorde en hyffsat bra match idag. Tre viktiga pinnar som betyder oerhört mycket, det är aldrig lätt att vinna borta mot Malaga. Att Messi och Busquets saknades syntes, de skapar väldigt mycket stabilitet för laget och jag jag tror att det även är en mental skillnad för medspelarna att ha de två på planen. Visst matchen slutade 1-0, kunde ha slutat 1-1 men man kan dock inte bortse från att vi var närmare på att göra 2-0 än att de skulle få kvitteringsmålet. Denna matchen kunde lika gärna ha slutat 3-0 eller 4-0, Caballero gjorde en grym insats.
Barcelona Andresito
2013-08-25 23:23
@Shanghai:


Hade varit värre om han hetat Pedrinho då han inte kan utmana för fem öre. Kommer inte ihåg senaste gången han tog sig förbi en motståndare i Barcatröjan
Barcelona Krabban94
2013-08-25 23:22
P*talotti skrev någon här?! Vore ju trevlitgt om vi kunde föregå med gott exempel och inte hålla på slänga onödiga namn och kommentarer om andras tränare etc. Någon respekt tycker iaf jag att det bör finnas och han har väl ett namn som bör användas oavsett om han är rival eller ej!
Barcelona Andreas-
2013-08-25 23:19
Förstår inte riktigt heller varför alla är så nöjda med Alexis. Jag ser ingen pondus hos chilenaren, som att han inte riktigt tror på sig själv. Så fort han utmanar en spelare är det som att han vet att han kommer bli av med bollen, lyckas dessutom alltid snubbla på bollen också. Önskar bara att han kan gå ut på planen, ta tag i bollen o dra upp 2-3 spelare på läktaren sen bomba upp den i krysset. Efter såna prestationer kan vi börja snacka, egentligen behöver den inte sitta i mål. Gör mig inget om han missar arenan några gånger. Så länge man ser att han har tron på sig själv o kommer igenom gång på gång, så är det bara en tidsfråga tills han börjar göra mycket klassmål också.
Barcelona Shanghai
2013-08-25 23:19
Jonas

Han krigade, skapade ytor och löpte rätt konstant under den speltiden han fick.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-08-25 23:18
Det här "gnället" har en djupare innebörd än att man inte är nöjd. Det handlar om att vi utövar konsten att vinna med en säkerhetsmarginal. Vår spelfilosofi har alltid handlat om att kontrollera boll och kontrollerar man boll så kontrollerar man matchen förutsett att man skapar chanser och förvaltar dessa. Jag tycker personligen inte att Barca är ett farligt lag utan spelare som Messi, Neymar och Tello dvs spelare som kan utmana sin spelare, ta sig förbi sin spelare och göra mål. Sanchez, Pedro och Iniesta räknar jag inte med pga att jag inte varit särskilt övertygad det senaste året eller två av dessa tre herrar. Sanchez snubblar framåt ganska mycket även om han har varit bättre den senaste perioden. Pedro's kreativitet har försvunnit helt. Det känns som att han trampar framför sin försvarare för att bara lägga en sidledspass sekunden senare. Iniesta drar max 1 gubbe nuförtiden och hans krafter kommer till ingen nytta med tanke på att han bidrar till NOLL defensivt. Det samtliga tre herrar har gemensamt är förmågan att överarbeta situationer.
Barcelona Bästelona
2013-08-25 23:18
@Shanghai:


Nej ingen blundar för att han heter Pedro. Han gjorde ingen bra match idag, ''heroisk insats'', skojar du med mig? Tycker generellt att du skriver mycket dumma saker här inne på forumet, detta va inget undantag.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-08-25 23:17
Shanghai Vad gjorde Pedro för heroiskt mot Atletico och Malaga?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-08-25 23:17
Valdes, Fabregas och Song måste jag hylla idag. Valdes som många glömmer bort och bara fokuserar på tabbarna han gör. Räddar barca idag!
Song som vann närkamper och alltid va på rätt ställle.
Fabregas bara fortsätter göra succe. Spelar bra på Messis position, men ser honom helst i mittfältet där han är mer kreativ och skapar lägen till andra och sig själv.

3 sköna poäng som satt långt inne. Det kommer inte att hålla om vi spelar så här på onsdag mot Atletico eller mot bättre motstånd då de kommer utnyttja ytorna vi ger och straffa oss.

Hoppas på den här elvan på Onsdag
Alves-Pique-Mascherano-Adriano,
Fabregas-Sergio-Iniesta
Alexis-Messi-Neymar
Barcelona NoGo™
2013-08-25 23:16
Martino: "Neymar not reacting to Gamez' headbutt? Very good, we talk a lot with him, focus only on playing, he has a good example (Messi)."

Bra där!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-08-25 23:12
De flesta spelarna spelade som förväntat idag förutom två spelare: Xavi och Iniesta. De var under all kritik. De borde ta på sig mer ansvar i den här typen av match. De har erfarenheten och förmågan. De kan inte gömma sig. Tycker att de verkar vara allt mindre säkra och kreativa med bollen. De bidrar ju inget i defensiv väg så man kan väl förvänta sig kvalitet framåt åtminstone? Gamla meriter intresserar mig inte.
Barcelona Shanghai
2013-08-25 23:12
"Pedro känns fortfarande ur form, trots målen mot Levante. Dålig idag, dålig mot Atletico.M"

Tycker snarare tvärtom. Han gör en heroisk insats, men folk blundar bara för att han heter "Pedro". Jag minns att Pep uttalade sig om Pedro för nåt år sedan och sa om hans namn var "Pedrinho" skulle han vara uppskattad och överskattad. Ack så rätt Pep hade, efter några år kritiserar alla honom även om han gör bra matcher.
Barcelona Rambla~
2013-08-25 23:09
Xavi och Iniesta dålig form? Det kan inte bero på kort semester och en kort försäsong? Jag vet att Cesc haft samma förutsättningar som de men vissa människor reagerar olika. Jag försvarar inte deras form utan försöker bara hitta en orsak.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2013-08-25 23:07
adriano gör sjuka mål som vanligt och blir skadad som vanligt neymar blir bara bättre och bättre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2013-08-25 23:07
Tycker att det är oerhört jobbigt att vi kan kontrollera matcher men att resultaten ändå hänger på en skör tråd av den enkla anledningen att vi saknar en ledare/ordentlig huvudspelare i backlinjen. Det spelar med andra ord INGEN ROLL hur bra vi presterar offensivt när vi inte har en stabil grund där bak. Just nu känns det som att varje anfall mot oss kan resultera i mål vare sig det är inlägg, instick, hörna osv.

Laget måste kunna ha en trygg backlinje att luta sig mot när det går motigt framåt. Tyvärr saknas en sådan trygghet i dagsläget. Om vi kollar på de senaste lagen som har vunnit CL genom åren så är det för att de ständigt haft en stabil backlinje rakt igenom mästerskapen (inklusive FC Barcelona). Det är en prioritet att vara stabil bakåt om man inte gör mål framåt. Målen kommer ändå med de spelare vi har ... om det så vore att Messi var den ende offensive spelaren vi hade i truppen.
Barcelona Gabriel
2013-08-25 23:06
Angående dagens match så ska jag säga att jag är nöjd med vinst ikväll. Man kan inte alltid spela sambafotboll och vinna med 5-0, ibland måste man grisa till sig vissa vinster och dagens match var en sådan. I slutändan är det ändå det som räknas, att vi tog 3 poäng även om det satt hårt inne på slutet. Anledningen varför vi inte skapar mer målchanser har mycket med vårat spel att göra, ett spel som jag tycker att Xavi styr över. Jag har sagt det innan och säger det igen, tempot blir för segt med Xavi på plan. Alla lag har lärt sig tiki-taka fotbollen, och alla stänger sig och ställer alla deras spelare framför eget mål. Det behövs mer spelare som tänker rakt fram, som vågar slå avgörande passningar eller bara gå på skott. Xavi är mästare på den fotboll som han spelar, men det är också den enda fotboll som han kan spela. Det gör faktiskt ont att skriva så mycket illa om Xavi som jag just nu gör, men jag hoppas att Tata inser att han måste börjas förpassas till bänken. Om vi ska ta upp en annan sak så är hans första touch på bollen inte heller i närheten av vad den brukar vara, han är inte direkt i form heller så det ska inte glömmas. Hur som helst så behövs det fler snabba spelare, fler oförutsägbara spelare. Då är Messi, Fabregas, Iniesta, Neymar etc helt rätt spelare att satsa på. Så fort Neymar kom in hände det något, precis som Messi tar han bollen och skapar saker helt på egen hand - även när matchen är låst. Var det bara jag som dog av skratt lite när han sa till Xavi att han skulle ta frisparken? Det såg liksom bara roligt ut, typ som "du, det räcker nu. Ge mig bollen." Ni får inte heller glömma att vi brukar starta lita halv knackigt rent spelmässigt i början av säsongerna. Så var det båda åren vi vann CL med Pep, och de gångerna tappade vi även poäng - något vi än så länge inte gjort. Så ta med er det positiva från ikväll. Jag tar med mig Adrianos mål, Neymars inhopp, Piqués insats, Fabregas fortsatta fina form och de 3 poängen. En sak angående CL, och missförstå mig inte nu, vi är Barcelona och självklart har vi alla möjligheter som helst att kunna vinna den, men jag ska vara ärlig nu, jag räknar verkligen inte med att vinna den. Det hade behövt en mittbacksvärvning, jag tycker att den positionen bredvid Piqué är på tok för svag. Med en Hummels bredvid Piqué hade jag sett oss som stora favoriter, men inte nu. CL för mig den här säsongen är ett stort plus bara.
Jeffson
2013-08-25 23:06
Jävla gnäll här så fort vi inte vinner med minst 3 bollar. Herregud, vi tar 3 poäng och bara för att inte spelet satt till 100% så reagerar många här precis som om solen har slocknat.

Puyol, Busquets, Messi och Neymar saknades från start. Säg mig vilket lag som inte skulle vara påverkade av det? Ändå förde vi spelet mestadels av matchen.

Roligt att se Neymar komma igång mer och mer nu. Precis som nån sa här nedanför, man får samma vibbar som första gångerna man såg Ronaldinho och Messi börja springa med bollen. Och det var förbannat jävla skönt att Xavi släppte frisparken, och vips så kändes det farligt på riktigt istället.

Nu vill jag se en frisk Messi och en fit Neymar tillsammans från start!
Barcelona Dongou & Bagnack
2013-08-25 23:05
Kan Folk Inte fatta att när man spelar på borta plan det enda som räknas är att ta med sig 3 poäng inte mer Det spelar inte roll hur spelet ser ut. 3 pinnar är 3 pinnar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2013-08-25 23:05
Andreas- Du borde vi det här laget veta att det inte ör nu laget ska vara på topp. Säsongen har precis börjat, Tata fick helt plötsligt hoppa in som ny tränare mitt i sommaren. Han är ingen mirakelman som kan få till ett perfekt spelande lag på bara några veckor. Förväntar du dig det? Du borde inse att det tar lite tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2013-08-25 23:04
Både Xavi och Iniesta är i dålig form, vilket inte är ovanligt för en normal fotbollsspelare, men för dessa båda herrar hör det till ovanligheterna. Det tror jag dock inte vi behöver vara speciellt oroliga för. De kommer att komma tillbaka och prestera på topp när det behövs i de viktiga matcherna. Desto mer glädjande att se Fábregas ta ett större ansvar i Messis frånvaro när varken Xavi eller Iniesta levererar. Jag är helt övertygad om att Fábregas kommer att växa ju mer ansvar han får, vilket jag tycker han visade idag även fast han inte var lika bra i andra halvlek. Tycker trots allt det är smart att matcha in Neymar långsamt, men det blir nog svårt att hålla honom utanför startelvan särskilt länge till, då han tillför Barcelona precis det som laget har saknat under ett antal säsonger nu. Ingen särskilt bra insats av Barcelona ikväll, men ingen katastrof heller.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-08-25 23:03
Tycker kritiken mot pique är obefogad, han skötte sig bra rätt idag. Han tillhör dock inte de tre spelare jag tyckte stack ut positivt i en annars ganska medioker tillställning: +++ Fabregas ++ Valdes +Song
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Massimo Tiki Tata
2013-08-25 23:01
Barcelonistas

Det är så ALLA matcher ser ut när vi möter ett lag som parkerar bussen. Det är deras taktik, dom ställer sig rätt och bara väntar på det rätta tillfället. Vi som då håller i bollen under hela första halvlek ska kunna hota deras målvakt mer än vad vi gjorde idag. Jag tror att Adriano och Iniesta var dom ända som drog ett skott utanför straff området.
Hade Malaga haft lite mer skärpa idag hade det blivit kryss men som tur håller Valdes oss kvar i matchen. Jag tycker inte vi gör en usel match för vi har ju ändå Messi, Busquets ur start elvan men jag tycker inte att vi gör en bra match heller som vissa här vill få det till.
Man kan inte bara stirra sig blint på bollinnehavet, utan det måste också leda till nåt.
Annons: