/spanien/barcelona/forum/771.aspx/spanien/barcelona/forum/771.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LennyRomario
2017-04-22 09:16
"man förväntas ha allt fler egenskaper på varje position i den moderna fotbollen." Det här är bara ett sömnigt argument som folk använder då och då när de inte vet bättre. Det vore ett sant påstående om vi skulle prata om exempelvis Michael Owen. Ja, fotbollen i dag kräver ofta mer av sin forward än att han ska vara en snabb målskytt. Du måste bidra med mer än så. Men nu pratar vi inte om Owen, utan Busquets. Moderna fotbollen? Va? För 10 år sedan skulle lagen ha elva Drogba. Det var mallen. Stora, starka, hyfsad teknik, "kompletta". "Moderna fotbollen" är bara pendeln som svänger. För 10 år sedan pratade alla om 11 fysiska praktexemplar, sen kom Pep och 11 dvärgar och så svängde pendeln igen - alla skulle spela som Barcelona. Då var det "moderna fotbollen" och så nu svänger pendeln igen. Men låt pendeln svänga, vem bryr sig? Det som kännetecknar ett lag som utvecklat en egen stil är att inte följa pendeln varje gång den svänger, utan att stå kvar, Stå upp för sitt eget. "Moderna fotbollen", det argumentet är allt annat än modernt. Kanske mitt första citat illustrerar problemet många har med Busken? De ser och förstår inte vad han bidrar med. En överstegare kan alla se, att springa som en tok kan alla se, men att du har den smartaste fotbollshjärnan är svårare att se. "You watch the game, you don't see Busquets. You watch Busquets, you see the whole game." - Vincente Del Bosque Busquets is the best defensive central midfielder in the world. He's tactically very strong and will only become more important for Barcelona in the future. He can follow in the footsteps of Carles Puyol and Xavi. He's very humble and calm, but doesn't mind speaking up when he sees fit either. If I was reincarnated as a player, I'd like to be like him." - Pep Guardiola “Without Busquets, Barcelona and Spain could never had achieved what we have achieved” - Xavi "If I were a player, I would like to be like Busquets." - Vincente Del Bosque
Barcelona zigazaga
2017-04-22 09:12
Även om vi på något sätt skulle vinna imorgon (pessimist) så måste marängerna torska en till match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-22 09:05
@Fuerza:

Det är samma sak med Neymar. Han är en fotbolls konstnär och hans talang går inte att ifrågasätta, men det Neymar gör är mer underhållning än det som kallas effektivitet , och just Neymars underhållning i kombination med oseriöst och oansvarigt samt till en del barnsligt beteende har kostat oss en del.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2017-04-22 09:04
Angående Busquets: Fuerza; du har en poäng i det du säger och jag är redo att hålla med (förutsatt att jag förstått poängen rätt). Att jämföra spelare med andra spelare på samma position kanske inte alltid ger en rättvis bild. Casemiro är en perfekt defensiv mittfältare för den spelidé som Real Madrid spelar efter. Ser ingen göra ett bättre jobb än honom i Real. Är han då en bättre defensiv mittfältare än Busquets för det? mitt direkta svar är nej, men inte heller det är så enkelt. Busquets gjorde det helt otroligt bra så länge han hade två kollegor som gjorde sitt jobb ordentligt. Idag ska han agera bollvinnare och samtidigt ta ett större ansvar i omfördelandet. Flera sekvenser i matchen mot Juventus var det Busquets som pressade deras mittbackar, samtidigt skulle han vara framför vår backlinje och vinna andra bollar. I mina ögon har han haft en omöjlig roll för dem egenskaperna han besitter (kanske en omöjlig roll för vilken fotbollsspelare som helst). För mig är detta en tränar fråga. Tränaren ska ge spelarna roller som passar de egenskaperna som spelaren besitter. Idag har Busquets fått en för stor betydelse i försvarsspelet och ska täcka alldeles för stora ytor. Detta leder till att han ofta denna säsong sett ut att vara vilsen (eller slut som andra vill se det). Det finns ingen tydlighet i försvarsspelet i stort. 4-4-2 i försvarsspelet utan två anfallare som försvarar ger våra två innermittfältare.i försvaret en yta på 70x40 meter att täcka. Detta är en omöjlig uppgift för alla, oavsett om du heter Busquets, Casemiro eller Kante. Vi behöver få in en tränare som inser att försvarsspelet är lika viktig som anfallsspelet utan att vi förlorar vår grundidé med bollinnehav och underhållande fotboll för oss supportrar. Det har vi tyvärr inte haft sedan Pep Guardiolas tid. För att summera: Busquets är inte slut utan har hamnat i kläm i ett lag utan en ordentlig tanke för hur de ska försvara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2017-04-22 08:00
Fuerza Jag har alltid sagt , förstår man sig inte på Busquets roll och betydelse så förstår man sig inte på sporten fotboll. Jag orkar inte gå in på dom punkterna du gjorde , utmanar aldrig o.s.v. För det är bara löjligt att komma med såna påståenden . Som sagt , vi som vet , vi vet.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-04-22 01:03
@Caz:


Tråkigare men effektivare.*

... vilket också är min poäng. Underhållningen ska inte kosta oss titlar. Att Busquets spelat en underhållande fotboll i jämförelse med exempelvis Casemiro denna säsong är dessutom att ta i så att det spricker i tarmarna. Lite objektivitet, tack.
Fuerza
2017-04-22 00:59
Vill tillägga, Reymar, att Khedira behärskade sin roll mycket bättre än Busquets i dubbelmötena. Han gjorde det grundläggande i positionen och det är att sopa rent framför backlinjen. Det gör man genom att vinna andrabollar först och främst.

VIll även tillägga att LAM 10 saknar belägg för att Busquets skulle vara bättre än Casemiro offensivt. Om nu Busquets står 40-50 meter från mål och inte ska behöva skjuta, springa förbi motståndare, slå genomskärare eller slå krossbollar ... hur bidrar man offensivt? Paradox.

Era egna "argument" krockar med varandra. Ni får reda ut det själva.

Bona nit =)
Fuerza
2017-04-22 00:51
Reymar

Du frågar dig själv "varför" men förstår inte att man förväntas ha allt fler egenskaper på varje position i den moderna fotbollen. Med det sagt behöver du förstå min tes innan du angriper den på felaktiga grunder. Jag fastnar inte i det förflutna utan ser ett Barcelona med spelare som kan göra fler saker oavsett position. Där har Real Madrid en betydligt bättre gryta med spelare som erbjuder många variationer av egenskaper. Främst är Real Madrids spelare starkare defensivt - i synnerhet inställningen hos mittfältare och backar.

Varane vore inte fantastisk om han inte vore oerhört snabb, teknisk och bra på huvudet ... det vill säga komplett på många sätt. Nu tog jag Varane bara som ett typexempel på en modern fotbollsspelare. Sedan har vi spelare med spetskompetens som väger över tillräckligt för att ge laget det laget behöver för att ta över en match. Kante är ett bra exempel på detta. Han täcker ytor som ingen annan och avbelastar lagkamraterna. Det är hans enorma bidrag till laget.

Men vad har Busquets? Busquets är ingen superskicklig spelare som Xavi som kan prioritera när laget ska gå till anfall eller hålla i bollen. Busquets är definitivt inte lika duktig som Xavi på att visa sig när backarna eller målvakten saknar passningsalternativ. Xavi hade en spetskompetens och det var hans hjärna. Han besatt ett sådant spelsinne att han fick Iniesta och Busquets att glänsa extra mycket tack vare sin närvaro trots sin ringa storlek. Du frågar dig varför Busquets ska kunna skjuta distansskott. Om man har ett erkänt distansskott så drar man till sig motståndare. Vad händer då? Jo, då får medspelarna mer yta och försvaret öppnar upp sig. Detsamma om man kan slå fina krossbollar (e.g. Xabi Alonso) som både drar till sig motståndare och drar isär motståndare. Att påstå att sådana egenskaper inte behövs eller att de är överflödiga på en fotbollsplan 2017 är att svära i fotbollskyrkan.

Den moderna fotbollsspelaren kommer bli "tvungen" att ha allt fler egenskaper för att kunna erbjuda laget en fördel i olika spelmoment: vare sig det gäller offensivt eller defensivt. Där håller inte Busquets när det gäller att ge laget en spetskompetens som flyttar över momentum till lagets fördel. Det var min poäng - inget annat.
Barcelona Caz
2017-04-22 00:43
Busquets slår oftast de bollar som är nödvändiga, är det bättre att slå kort slår han kort, är det bättre att slå långt slår han långt. Att vissa i fotbollsvärlden föredrar Casemiro bekräftar bara det faktum att fotbollen håller på att bli tråkigare och tråkigare.
Barcelona Reymar
2017-04-22 00:08
Fuerza

1. Varför skulle han utmana som en defensiv mittfältare? Du vet vät att om han tappar bollen så är det garanterat mål. Busquets är en världens bolltryggaste spelare och tappar väldigt sällan bollen.

2. Hans roll gör att han inte kommer till skottlägen eller vill du att han drar till från 40-50 meter?

3. Just krossbollar har inte varit hans starkaste sida men under dom senaste säsongerna har man sett en markant förbättring.

4. Att han aldrig slår genomskärare är en myt, han sätter dom ofta med mycket hög precision när han ser en öppning. Han är förmodligen bäst i världen på att slå pasningar mellan linjen där han med en passning kan slå ut ett helt mittfält och han hittar Messi gång på gång men de har du säkert missat.

Att du föredrar spelare som Casemiro och Khedira framför Busquets säger väl det mesta om dig..
Barcelona Iniesta70.
2017-04-21 23:45
Barcadinho

Tack min vän, men skenet bedrar:) Mitt beteende efter Reals "seger" i måndags lämnade mig ofrivilligt på en ny-bäddad soffa i vardagsrummet. Fick stanna där även efter vårt uttåg mot Juventus:) Så jag är nog lagom lustig här hemma emellanåt:) Tur man kan motorsåga av sig här på forumet med jämna mellanrum, annars så skulle man väl få dela soffa med jyckarna på permanent basis...:)
Fuerza
2017-04-21 23:25
Reymar och L.A.M 10 Ni får gärna höja Busquets till skyarna men vi minns alla hur forumet kokade som in i helvete bara för några månader sedan när han slarvade bort bollar. Alla spelare kan vara trygga med bollen när de: 1. Aldrig utmanar 2. Aldrig skjuter 3. Aldrig slår krossbollar 4. Aldrig slår genomskärare Nej, Busquets tid är över så länge han inte får in två mittfältare som kan skapa magi framför honom på mittfältet och synkar med hans spelsinne (vilket Iniesta och Xavi gjorde under sin prime). Era argument är väldigt ihåliga.
Barcelona Barcadinho.
2017-04-21 23:11
Lion24 -
Jag vet inte om just denna specifika vecka är ett bra exempel. Spelarna behöver vilodagar mellan matcherna.
Men jag håller med dig att våra spelare ser allmänt otillräckligt tränade ut. Det beror på flera saker, redan försäsong mm. Det ska absolut inte se ut så här i elite fotboll.
Barcelona Barcadinho.
2017-04-21 23:06
@the cameroonians:


Hernandez hernandez är en bra domare. Hoppas att han får någorlunda lätt match dock.

Den värsta var ju Muniz Fernandez, han med en liter hårolja, gillar vara i centrum, men värst vad känslig han var för kroppskontakt, man fick gulkort bara genom att andas hårt på motståandren. Han är pensionär nu.

Mallenco gjorde ett rikitgt bra jobb igår i matchen United Anderlecht. Det var ett bra kvitto.
Barcelona Barcadinho.
2017-04-21 22:57
Haha Matjöö, det var roligt.
Iniesta70 - du är rolig du, fattar inte hur du kan hitta på roliga små saker hela tiden. Din fru o barn har tur !
Barcelona the cameroonians
2017-04-21 22:34
Tycker riktigt synd om Samper. Han gick på lån till Granada med förhoppning om att utvecklas under en offensiv tränare i Paco Jemez, fick sedan stå till sidan i Lukas Alcaraz och hans defensiva 5-4-1 för att nu sluta låneperioden under Tony f***ing Adams. Fy fan vad jag unnar honom en bättre kommande säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-21 22:33
Har ni sett dom nya Barca tröjorna? Påminner mig väldigt mycket om dom vi hade under Peps sista säsong.
Barcelona II Barça II
2017-04-21 22:29
Treyeh; Nu är du orättvis, hur kan du glömma att vi faktiskt fick legendaren Hleb från Arsenal? Vår bästa värvning någonsin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2017-04-21 22:26
@Soko:

Rulli tillhör Manchester City, han är på lån i Real Sociedad.
Barcelona Treyh
2017-04-21 22:22
@Gabriel:
Vermaelen och Song. Jösses... jag hade glömt bort Lord Song. Han som var så allround. Jack of all trades. Mittfältaren som kunde lira mittback (HAHA..)Douglas ska vi inte ens gå in på... Vad fan hände där egentligen? Jag blir lika mållös varje gång jag tänker på den transfern. Det finns ingen logik. Även om han "bara" kostade 6-10 Miljoner Euro så är det ändå fucking 6-10 miljoner Euro! Höj lönen till vaktmästaren, kockarna, fysoterapeut eller vad fan som helst istället för slänga dom där pengarna i sjön. Umtiti min hjälte, vart har du varit alla dessa ÅR? Arsenal gav oss Fabregas, Song och Vermaelen. Bara massa skrot därifrån. Vill aldrig mer ha nått från den loserklubben. Därför spyr man varje gång mar hör att Bellerin ryktas till oss. Det roligaste ryktet var dock att Messi önskade ett flertal nya spelare för att inför säsong - och Bellerin var en av dom. Haha troligt att Messi, som kommer slutar som den största genom tiderna, har sagt att han vill ha fucking Bellerin?! Haha var det hänt extra som kom med det ryktet eller xD
Barcelona Iniesta70.
2017-04-21 22:16
DM 1982 Perfekt! Passar ju bra ihop med Matjöö när det ska roteras, för han lär vi ju heller inte få såld. Tänk er Vermaelen , Matjöö, och Masken i en trebackslinje . Skapliga offsidefällor, hål i luften och hem jobb i Nalle Puh lunk när Dybala står och laddar utanför straffområdet. Framför dom så irrar rivjärnet Rakitic efter andra bollarna fast vuxen i kvicksand. Blir kanon! Nää, nu va jag hård...
Barcelona Gabriel
2017-04-21 22:10
Vermaelen och Mathieu var alltså våra 2 försvarsvärvningar sommaren 14/15, så illa att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Kostade inte båda dessa två sammanlagt ca 40M€? Och song året innan det? Vad kostade han 24 eller något? Det är iaf ca 60M€ för Song, Vermaelen och Mathieu, haha herregud. Orkar inte ens gå in på Arda, Gomes, Digne och Douglas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-21 22:04
"Cristiano Ronaldo borde bara jämföras med Pele, båda spelade utan offsideregeln"


Den kommentaren är guld.
Barcelona DM1982
2017-04-21 22:03
Ser ut som första värvningen är klar för Barça. Inget nytt men Roma kommer inte köpa Vermaelen så han kommer tillbaka till Barça. Börjar bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-04-21 21:24
Problemet med innermittfältet är att vi har bara Iniesta(mänsklig i år på grund av dålig form)som kan komma ur trånga situationer med boll. Busquets löste dessa situationer bättre tidigare. Idag kan han inte flytta boll en halvmeter fören motståndarna igår in och tar boll. Det här känner han själv av, ställer sig alltid och täcker boll och söker frispark. Detta är ett problem som även Gomes och Rakitic har. Busquets är ändå ovärdelig för Barca med höga lägsta nivå. Min favorit spelare efter .....!
Barcelona Soko
2017-04-21 21:19
Om nu Valverde kommer vad tror ni att han tar med sig Laporte och/eller Williams ? Det är inte ovanligt att tränare tar med sig spelare.
Undrar också varför vi inte värvar Rulli från Sociedad.
Barcelona Lion24
2017-04-21 21:02
L.A.M Nr 10

Jag förstår att när man har så korta dagar mellan matcherna så kan man inte köra hundra procentiga träningar så här in på säsongen. Men det är bättre att du kommer till en träning, får känna på bollen, samlas inom gruppen och sen gå igenom den taktiska analysen, alltså hur vi ska spela eller hur motståndet ska spela. Allt detta räcker inte med en dag. Problemet är att som det är i maj så är det samma sak i augusti, oktober eller februari. Vi har ju vilat mest av alla lag ändå känns vi minst fräscha, varför? Detta katastrofala (milt sagt) system som kommit med Lucho håller på hela året, inte bara försäsongen och inte bara slutspurten.
Barcelona Andreas FCB
2017-04-21 20:49
.
Barcelona II Barça II
2017-04-21 20:24
Busi har varit vår bästa mittfältare den här säsongen. Visst, det fanns en period där han var i en formsvacka, men sett till hela säsongen så anser jag att han har varit den viktigaste samt den jämnaste mittfältaren i laget. Tror faktiskt inte att vi hade förlorat med 3-0 mot Juve ifall han skulle ha varit på plan. Vi må ha många områden som inte fungerar i laget och många positioner där vi behöver förstärka, men just Busi och hans position är absolut inte ett av dessa områden där det behövs någon form av ändring.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-21 20:06
Gällande ryktena kring att Bartomeu steppar down som president och att det blir nyval så hatar jag verkligen att vara den som förstör glädjen för alla, men faktum är att inte mycket lär ändras då Cardoner med största sannolikhet lär vinna valet isånnafall. Cardoner är också klubbens självklara ersättare till Bartomeu, tror på det ledningen gör nu, vice-president osv osv osv. Inget ändras och de som röstade fram Bartomeu (de äldre socios) kommer att rösta på Cardoner. Vi sitter i en dead zone för tillfället, no way out.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: