/spanien/barcelona/forum/765.aspx/spanien/barcelona/forum/765.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-21 18:44
Lion24 Fast den här tiden på säsongen tror jag inte något lag kör hundraprocentiga träningar varje dag. Under våren ska spelarna vara helt förberedda fysiskt efter mycket hård träning under försäsong och höst. Just nu handlar det mycket om återhämtning för att inte slita ut sig inför matcher där samtliga spelare måste vara i toppslag för att kunna vinna. Jag tror knappast Real Madrid kör fullt ös hela tiden nu heller, utan det handlar om att slipa på sin egna taktik, förbereda inför matchen genom analys av motståndarlaget och vad man ska ändra på just i den specifika matchen samt att träna för att hålla igång kroppen, dock inte ta ut sig. Problematiken du tar upp stämmer däremot, men där ligger felet i hur man lagt upp försäsongsträning och hur man hanterar denallmäna löp och fysträningen under säsongen för att hitta rätt balans. Det är knappast en dags extravila under den fysiskt mest krävande perioden under året som gör att vi inte räcker till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-21 18:39
Lion24 Intressanta tankar. Jag vet faktiskt inte hur det varit under Lucho, men tidigare har laget tränat hårt under januari för att vara i form under våren när det är stora och viktiga matcher var tredje dag (förhoppningsvis). Kan mycket väl vara så att det sett annorlunda ut nu, och att detta är en del av formsvackorna den senaste tiden. Ändå springer de runt med sina västar med mätare och testvärden mest hela tiden, men som vi vet är kontinuiteten minst lika viktig som själva värdena. Det sätter sig mentalt, och varje tanke ger en kemisk effekt på kroppen. Truppen lär hur som helst behöva en mental coach och lite terapi efter tre säsonger med Lucho...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-04-21 18:38
När man väl vinner en resa till Champions League finalen så lyckas inte 'Barca' nå dit. Nåväl, man får väl hoppas på Real - Juventus där Juventus vinner.. :)
Barcelona Lion24
2017-04-21 18:31
Lyssna på det här: I lördags mötte vi Real Sociedad på Camp Nou, vi vann som bekant den matchen med 3-2. Dagen efter hade spelarna träning och träning efter match brukar oftast vara återhämtningsträning. På måndagen hade spelarna ledigt för att ''vila'' (antar jag) och på tisdagen hade man ännu en träning inför Juve matchen som skulle kicka igång på onsdagen. Alltså gick det till så här inför Juve: lördag=match, söndag=träning, måndag=''vila'', tisdag=träning och onsdag=match.

Nu är det match igen på söndag, ännu en stor match. Så här har det gått till hittills: torsdag=träning, idag (fredag)=''vila'', lördag=träning och söndag=match. Kom ihåg att träningar efter match oftast är återhämtningsträningar. Man återhämtar musklerna, energi och kroppen. Ingen hård träning alltså.

Jag har skrivit ordet deltidsproffs många gånger och spelarna i FC Barcelona är deltidsproffs. Är det inte konstigt att knappt någon spelare varit i form i några månader på raken? Om vi tänker efter de senaste två säsongerna, vem har varit bra? Bra över en lång tid alltså? Helt seriöst, vem? Räkna inte med MSN. Det är otroligt att ett lag bara har tre spelare som varit i form under två år. Det finns spelare som gör en bra match här och där men det dröjer inte länge innan spelaren återigen hamnar i formsvacka. Förutom Umtiti möjligtvis och det är enbart för att han har ett stort hjärta på planen.

Med detta system, och då menar jag allting i systemet kring Luis Enrique, hur man planerar inför matcher, hur man spelar matcher, hur mycket man vilar, detta system är den mest skadliga för en fotbollsspelare. Spelarna i FC Barcelona lever idag inte för fotbollen. Fotbollen är inte längre roligt bland spelarna. Att Luis Enrique inte har förstått eller ser detta är ett under. Jag kommer aldrig fatta hur man inte kan se det när det är så tydligt här uppe i kalla norden. Jag fruktar och tar kraftigt avstånd från detta system som finns i FC Barcelona, tack vare Lucho som har skapat denna ofattbara system. Jag rekommenderar alla att verkligen lära av dessa misstag om man själv nångång kanske har användning av det.

Jag såg några skribenter som försökte lägga upp betyg på spelarna den här säsongen. Från 1-5 kan du antingen lägga 2 eller 5. Nån kan få en 1:a och nån kan få en 4:a, annars är det bara en 2:a eller en 5:a. Det är för att spelarna ''får'' aldrig vara bra över en lång tid. Du får inte vara bra eftersom du inte är en fotbollsspelare på heltid. När du känner att verkligen är i bra form, spelar en bra fotboll så kommer du antingen vara ifrån fotboll 1-2 dagar för att ''vila'', vilket drar ner din rytm och tempo i kroppen eller så får du ''vila'' nästa match för att i matchen efter du vilar återigen självmant får komma upp i form. Jag är extremt orolig inför El Clasico, jag räds inte Real Madrid, även om det är ett fantastiskt lag. Jag räds enbart Luis Enrique.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-21 18:24
Barca4life98 Jag gillar Alaba, det är en duktig och framförallt oerhört mångsidig spelare men jag tycker han har gått ner sig lite. I dubbelmötet var han inte alls så bra som han varit tidigare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-21 18:24
[QUOTE=Soko]Gil Manzano är ännu värre. [/QUOTE] Fast nu är det ju Hernandez Hernandez som dömer på söndag. Om det nu är bättre återstår såklart att se...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-21 18:23
Soko - Viktor Kassai är domaren som rånade Bayern på en semifinalplats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-21 18:16
Barça har som bekant överklagat domarförbundets, RFEF, beslut om Neymars avstängning till sportens skiljedomstol. Om ärendet inte hinner hanteras och ett beslut inte tas innan söndag har Neymar enligt regelverket rätt att spela mot Real. Dilemmat är dock att RFEF varit tydliga i sitt beslut och därför är det kontroversiellt att låta Neymar spela eftersom det vid en vinst ändå kan bli så att Barça straffas i efterhand. Det som gör det ännu mer komplicerat är att klubben gått ut med "strategin" i media. Fortsättning lär följa...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-21 17:58
@Barcelonistas:

Gil Manzano är ännu värre.
Barcelona Barca4life98
2017-04-21 17:37
Vad hade ni tyckt om ett innermittfält med; Alaba - Busquets - Verratti? • Alaba är bra defensivt och offensivt med grym löpstyrka, snabb. • Busquets som läser spelet bra, måste spela enklare bara. • Verratti som kontrollerar tempot och lägger de avgörande bollarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-04-21 17:37
Nainggolan är riktigt bra, men kan inte se hur han skulle kunna ersätta Busi. Däremot hade han varit den perfekta ersättaren för tillexempel Rakitic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-04-21 17:35
Fan om vi slår Real på söndag så har vi trots allt chansen att plocka dubbeln. Då kan säsongen, RESULTATmässigt sätt, räknas som en succé. Om man kollar på hur Las Palmas och Villarreal spelade mot Real på Bernabeu så borde vi kunna göra samma sak.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-21 17:33
Fuerza Suarez ut? Herregud. Vi har köpt honom för 800 miljoner och lyckats få det att fungera för tre stycken världsklassanfallare samtidigt, det krävs inte bara kvalitet i spelarna rent individuellt sett utan att de passar ihop både spelmässigt och personlighetsmässigt. Varför vi ska ge oss in i förhandlingar om Mbappe och betala 1 miljard där när det inte är där vi behöver förstärkning på den positionen förstår jag inte. Sen är lite väl drastiskt att köpa 3 mittfältare och bänka Busquets. Nainggolan är en fantastisk spelare men ingen pivote utan box-box med stora offensiva kvaliteter. Målet ska vara att få in två mittfältare där Verratti ska vara prio 1. Lyckas man därpå få in antingen Thiago, Nainggolan eller annan klassmittfältare är det självklart fantastiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-04-21 17:01
Så länge Viktor Kassai inte dömmer så bör vi ha en chans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2017-04-21 16:51
Hur många våldtäktsmän kan ett lag ha i en startelva och fortfarande kalla sig för gentlemannaklubb?
Barcelona Soko
2017-04-21 16:43
Bosketts.

Vad kan man annars tippa med de rådande omständigheter ?
Real har hemmaplan och förbundet och domarna på sin sida. Real har dessutom förtroende, moralen och turen utan dess like , medan Barca det helt motsata . Real har en taktiker i Zidane medan vi en bedrövlig i Enrique. Jag vågar inte ens se den matchen . Blir det oavgjort eller vår vinst blir jag överlycklig. Därför hoppas jag på under.
ps. Vad tippar du själv ?
Fuerza
2017-04-21 16:41
Vill gratulera Juventus. De var bättre än Barcelona sett över två matcher och uppvisade en fantastisk defensiv i den andra matchen. UT: *Andre Gomes (Kommentar överflödig) *Denis Suarez (Pojkspoling utan cojones - en lallare utan dess like) *Jordi Alba (Världens mest överskattade ytterback) *Ivan Rakitic (Inte alls den Sevilla-Rakitic vi köpte. Blir bara äldre och långsammare. Gjorde sitt efter säsongen 14/15 redan) *Mathieu (Gammal och har tappat en del sedan han var ordinarie mittback i franska landslaget innan den tråkiga skadan våren 2016 som gjorde att Umtiti fick sitt genombrott) IN: *Verratti (Kommentar överflödig) *Nainggolan (Box till box-spelare som gör skitjobbet och besitter en fin fot) *Mendy (Vänsterback till fysmonster i Monaco och i mitt tycke världens bästa vänsterback just nu efter Marcelo. Slår fantastiska inlägg, tar löpningar och vinner dueller ... med det sagt har han inget gemensamt med Alba och det är precis vad klubben behöver) *Bellerin (någon måste konkurrera med Vidal och den här killen har potential att utvecklas) *Thiago (En spelare med finess och en oerhörd mognad för sin ålder) *Bartra (Har fått värdefull erfarenhet i Dortmund och kan definitivt bli vår "Varane" som kan avlasta Pique/Umtiti emellanåt) BÄNK: *Busquets (För långsam för modern fotboll. Bidrar inte ens med finess nuförtiden på sin position) *Iniesta (För gammal men fungerar definitivt som inhoppare sista 30 min åtminstone en säsong till) *Mascherano (Klubben lider av att ha Mascherano då han överutnyttjas i rotationssystemet. Tyvärr innebär hans närvaro att vi aldrig får en samspelt backlinje) *Sergi Roberto (Fungerar som inhoppare men inte startspelare. Har inte det lilla extra för att kunna vara ordinarie och är inte heller ett fysiskt monster som åtminstone kan ta löpningar eller vinna nickdueller/andrabollar) ALTERNATIV: *Luis Suarez UT och Mpabbe IN (Detta kommer dock aldrig hända då Barcelona hellre ser Suarez i klubben tills han är 35 år gammal. Samtidigt kommer Mbappe gå till en annan klubb och göra succé. Dock har Guily uttalat sig om att Mbappe stannar i Monaco ... det innebär att vi borde kunna tänka oss att göra detta skifte inför säsongen 18/19. Ett annat hett alternativ är Dybala i bytesaffär mot Suarez) *Messi flyttas ned till offensiv mittfältare och vi tar in en högerytter som kan löpa sönder högerkanten. Varför inte Adama Traore eller Monaco's Lemar? Kommentarer på detta?
Barcelona Soko
2017-04-21 16:41
Barcelona Visca el Barca 17
2017-04-21 16:38
El clasico
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2017-04-21 16:19
Jag är inte jätterädd för elclasicot sätt till hur Real spelar. De har ett väldigt bra mittfält , förmodligen det bästa i världen just nu. Lägg till ett otroligt bra mittbackspar som är superfarliga på fasta. Men mycket mer spets än det har de inte. Deras anfall är otroligt beroende av laget och klarar inte av att göra mycket själva. Ronaldo har petat in lite mål nu på Bayern men han är otroligt beroende av att sitt lag ska sätta han i bra lägen ( lägg till att offside-regeln inte verkar gälla också) Tänk er om vårt anfall hade fått det understöd reals anfallare får match efter match. Speciellt Bayern-mötet där de ständigt ställdes i kontringssituationer med lika många anfallare som försvarare. Det som talar emot oss är Suarez lite halvdåliga form , Neymars avstängning och vårt otroligt horribla prestationer på bortaplan. Nästan alla riktigt stora plumpar har inträffat på bortaplan , däremot känns det som vi är otroligt starka på Camp nou fortfarande. Vi har absolut inget att förlora förutom vår heder. Men jag vetifan om den redan är förlorad denna säsong. Real kan förlora allt de kommande veckorna, något vi i stort sätt redan gjort. Hoppas det är till vår fördel.
Barcelona Barcelonistas
2017-04-21 16:08
Håller med gett också upp den här säsongen men inte matchen mot Real. Vi ska ta revansch på dom för vad dom gjorde mot Bayern.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-04-21 15:57
@Soko:


Säger mannen som tippar 5-0 till Real :)

Skämt åsido, så har jag mer eller mindre gett upp hoppet om ligan. Även om vi på något mirakulöst sätt kunna tvåla dit Real och de torskar mot Celta, så tror jag inte vi har sex raka vinster i oss just nu.

Väljer istället att fokusera på nästa säsong, och kring de ganska positiva nyheter som cirkulerar (Barto avgår, ny tränare, Barca B i segunda och La Masia uppflytt i A-laget).

Med det sagt ska vi givetvis göra allt vi förmår för att göra resten av säsongen svår för Real. Att ge dem ett helvete på Bernabeu skulle vara en fin start...
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-21 15:34
Malagas tränare är Madridista. Han kommer göra sjukaste WO. Så hoppas inget på dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-21 15:20
Rral kommer att möta Celta den 17 maj. Det är bara 4 dagar innan sista omgången av ligan.

Rral kommer med andra ord att spela matcher var tredje dag hela vägen till den 21 maj när ligan avslutas.
Hade vi inte skänkt 6 poäng mot Deportivo och Malaga hade vi redan nu kunnat vara mästare. Nu är det bara att hoppas på ett under.
Real ska möta Valencia dagar innan första möte med Atletico, åka till Granada mellan och direkt efter Atletico igen möta Sevilla , innan man avslutar med två bortamatcher mot Celta och Malaga.
Barcelona Cule4life
2017-04-21 15:15
Håll koll på Monacos högerback Toure 21 år. Högerfotad Abidal.
Barcelona Soda Popinski
2017-04-21 14:58
Bosketts .. Klockren kommentar! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-04-21 14:51
Om det blir Juventus mot Atletico i final lär ju den matchen hålla på tills nästa gruppspel börjar.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-21 14:45
Salzburg har ju varit bättre. Rättvist.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-21 14:44
Hur kan dom tappa det????
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2017-04-21 14:44
Någon med plus?
Annons: