/spanien/barcelona/forum/747.aspx/spanien/barcelona/forum/747.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2017-05-09 17:08
Visca el Barca 17

Förstår fortfarande inte hur det är ett skämt och inte heller varför du skriver Wilson. Antar att du syftar på Robinson Crusoes boll-kompis men sammanhanget är otydligt. tror du försöker göra dig rolig på min bekostnad dock. Skriv så att folk förstår är du snäll.
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-09 17:06
Det finns inget vackrare än att se Barcelona spela fotboll och det tack vare M och N. Det är bara synd att resten av laget inte kan bidra mer till underhållningen. Men tack Gud för att vi har M och N, det räcker gott och väl för mig.
Barcelona Visca el Barca 17
2017-05-09 16:53
@Katalano:


Ett skämt Wilson...
Barcelona Katalano
2017-05-09 16:50
neymar JR || Cillessen #1

Jag ser inte Munir som en förlorad talang. Men jag ser att han hade kunnat fylla Pacos roll denna säsong på ett fullt dugligt sätt och menar att det var onödiga pengar i sjön, speciellt när Lucho inte ger Paco något förtroende ändå, vilket han borde göra när man investerat 300 miljoner i spelaren. Sedan vet man inte vad Munir kunnat utvecklas till om han gjort det bra på Pacos plats i år. han var inte redo när han började spela med a-laget hos oss, men när han lämnade hade i alla fall jag sett mycket utveckling i honom och ett helt annat självförtroende och kyla framför målet.

Värvningarna är lika mycket ledningens som Luchos ansvar. Visst att han inte får alla spelare han pekar på, men hade han velat ha grimaldo som en del av a-laget istället för att värva Digne så hade ledningen gjort just detta för att ta ett exempel.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-09 16:27
Ska verkligen munirs namn tas upp angående förlorade talanger? När samtliga här inne förutom @rambla som ville ha kvar honom. Att talanger som sandro och munir fick så otroligt mycket speltid utan några som helst prestationer är obegripligt då Adama gjort mer under endast en match. Angående uppbyggnaden av spelartruppen även där är jag lite mer fundersam än att bara rikta allt mot lucho. Värvningarna planerades redan innan lucho kom till klubben, både Mats och rakitic bland annat. Efter 3 år har han fortfarande inte fått sin högerback och fick nöja sig med vad han fick. Hur mycket har han haft att säga till om? Då gäller även dom värvningar som har lyckats som Suarez. Umtiti hade han absolut ingen koll på alls för den delen heller. Arda turan? Han användes av barto för att vinna valet :). Likt nu hur den här jävla skit ledningen planerar sin EGNA värvningar utan något jävla fotbolls kunnande och en tränares idéer. Men dom planerar med den nya tränaren jo men tjenare. Nu till vart lucho har skjutit sig själv i foten utöver hans taktik under stora delar. Både ledningen och spelarna har ställt sig över honom och han har inte gjort något åt det. Den spelaren han var är han absolut inte som tränare, då struntar jag i det taktiska utan inne på det karismatiska, hjärtat och viljan.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-09 16:27
@the cameroonians:


OK, tack!
Barcelona Katalano
2017-05-09 15:30
Thierry Henry Jag vill argumentera för att den underhållande fotboll vi spelade under Luchos första säsong berodde på arvet han fick och som hängde kvar innan han hunnit nedmontera det helt och hållet, som han gjort idag. Sen inser jag hur sjukt det låter, att han borde ha lämnat efter trippelsäsongen, men det är just det jag menar att man ser nu i efterhand, när han fått sätta sin prägel på laget fullt ut. Jag tycker att man ska skilja på spelaren Lucho och tränaren Lucho och att kritik ska ges när det förtjänas på samma sätt som hyllningar. Som tränare så förtjänar Lucho mycket kritik för hur han lett laget senaste 2 åren. Jag tycker också att jag varit tydlig med att jag inte endast tittar på titlar utan helheten. hur han bygger spelartruppen, hur han matchar spelarna, taktiken på planen, både offensivt och defensivt osv. Att ge kritik till Lucho som tränare innebär inte att man pissar på en legend. Den rätten avsade han sig samma dag som han blev tränare för vårt lag. Sedan finns det olika sätt att ge kritik och där kan jag hålla med om att vissa kan gå över gränsen. Edit: Visst var Thiago en fantastisk talang och jag avskyr att vi tappade honom, men han ingår inte i diskussionen om Luchos syn på la Masia över huvudtaget. Under hans period har vi släppt iväg spelare som Grimaldo, Samper och Munir trots att alla dessa hade kunnat fylla den roll som Digne, Gomes och Paco fyller i dagens trupp. De spelare jag nämner kanske inte är några storstjärnor idag eller lika stora talanger som thiago, men med tid att utvecklas i laget som utfyllnads och rotationsspelare så är det möjligt att de kunnat ta en startplats i framtiden. Eller i alla fall att vi sparat pengarna vi lagt på de andra spelarna och haft råd med Veratti redan denna sommar.
Barcelona Cule4life
2017-05-09 15:22
@Barcelonistas:

Otroligt konstigt att man blir överviktig när man har världens bästa förutsättningar till att träna. Match vecka ut vecka in. Det borde vara omöjligt att gå upp o vikt om man nu inte har en sjukdom. Suarez måste lätt deffa 5kg.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-09 15:19
[QUOTE=Barcelonistas]Bara jag som är orolig över Suarez? Visst gör han mål men det könns som något är fel. Ser otrolig klumpig ut och seg. [/QUOTE] Det jag skrivit. Borde ta lärdom av Lewandowski om hur man sköter sin kropp som professionell fotbollsspelare. Han är tjock och omotiverad denna säsong. Fattar inte ens hur ledarstaben accepterar det.. Kolla hur bra han var i liverpool när han var slim...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-05-09 15:08
@Katalano:Det är väldigt lätt att vara efterklok. Säga att någon skall lämna direkt efter en trippelsäsong.... förövrigt så spela vi Europas bästa fotboll under den säsongen så visst sjutton vann vi underhållande?!?

Långsiktigt eller inte. Utan Lucho hade vi förmodligen inte vunnit titlar alls dom senaste säsongerna. Det va han med sin redan etablerade status inom klubben som vågade gå in strukturera om. Bänka Xavi, sätta Messi på en kant. Revolutionera vårt sätt att spela. Han pressa fram en till trippel genom att visa stake där nicke dockor som Martino saknat dom.

Lucho har ett fint facit med barca. Och ja hans tid är förbi. Men att som många här inne verkar göra vända kappan efter vinden och spotta på en klubblegend som gett oss allt både som spelare och tränare i så många år får mig att spy i min mun. Det är ovärdigt oss att behandla en klubb legend som vore han skit efter att ha gett oss så mycket. Va tacksamma istället för att kasta skit. Lucho är en av Barcas främsta någonsin för det han gjort för oss. Det är ren statistik och fakta. Inget ni kan prata bort hur ni än vill det!!!

Det va inte Lucho utan Pep och Tito som va tränare när Alcantar va i klubben. Det va deras val att spela Cesc före honom som fick honom att lämna. Det va vår sista stora talang. I dagens barca finns det inte utrymme eller talang nog för att forsla upp unga spelare som det fanns innan och under Peps tid. Spelare som Xavi Puyol Iniesta med mera va sedan länge redan introducerade i truppen innan pep tog över . Thiago skulle vart den som Lucho kunnat luta sig emot. Men iom hans föregångares beslut. Fans inte den möjligheten
Barcelona Iniesta70.
2017-05-09 14:57
Thierry Henry

Ja, jag står för mina pajas fasoner till åsikter. Och jag tänker inte debattera i frågan. Vi är oense, simpel as that!
Barcelona Katalano
2017-05-09 14:57
@Fuerza:


Men kom igen. För mig så förlorade bilden helt humorn då jag visste direkt att siffrorna inte stämde, och då blev jag besviken. Hade det stämt så hade även jag tyckt att det var skoj. Så släpp saltet nu. :)
Barcelona Katalano
2017-05-09 14:50
Thierry Henry

Om man väljer att fokusera på titlarna och inte spelet runt om så förstår jag ditt tankesätt. Själv tycker jag att det är viktigare att bygga långsiktigt, att hålla kvar vid Barcas spelidé och vinna fackert snarare än att vinna "med alla medel". Lucho har ju nedmonterat vårt mittfält och gått helt ifrån våra rötter samtidigt som han inte förlitat sig på La Masia och det är inte så jag vill vinna titlarna, det är inte långsiktigt.

Barca var inget sjunkande skepp så som du beskriver det när han tog över, det är ett sjunkande skepp som han lämnar.

Nog för att vi kanske vunnit fler titlar dessa 3 år med Lucho än vi hade gjort annars. Men vi kanske också missar många fler titlar de kommande 5 åren tack vare honom, just för att han tillsammans med ledningen inte varit långsiktiga i sitt sätt att spela fotboll och bygga laget.

Jag vill förtydliga att Lucho var precis vad som behövdes just den säsongen han tog över, men han var endast en kortsiktig lösning och borde och borde han lämnat redan efter den säsongen enligt mig nu när man är efterklok och ser hur allt utvecklat sig. Att han skulle gå såhär långt från Barcas spelmodell var det nog ingen som anade. Nu lämnar han oss i mycket sämre skick än när vi tog över som sagt.
Barcelona Treyh
2017-05-09 14:47
Jag hade känt mig hedrad som fotbollsspelare om Messi hade haft min tröja i sin samlingsbild =)

Notera att Messi har "Franco" och "Perez" i sin samling xD Lite ironiskt...
Fuerza
2017-05-09 14:42
@Katalano:


Du måste vara rolig på fester...
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-05-09 14:40
the cameroonians

Den bilden är väl ändå på hans grabb? Schh tänkande smiley och ett hjärta.
Barcelona Thierry Henry
2017-05-09 14:14
@Iniesta70.:Det fanns inget MSN i barca när Lucho kom hit. Suarez köptes på hans initiativ. Han är initiativtagaren till MSN och Messis pånyttfödelse. Cred skall ges där Cred förtjänas
Barca hade gått in Med öppna ögon i en gigantisk vägg innan Lucho tog över. Hans primitiva och mer direkta sätt att se på fotboll va det som räddade från en lång titellös period av återuppbyggnad. Han gav barca konstgjord andning med sina val av spelare, direkta taktik och användning av Messi. Ingen kan ta ifrån honom varken det eller titlarna han vunnit. Nu har han nått vägs ende
Det är bara att tacka för tiden och minnena vi fått fram till nu. Att som vissa hör inne gör cridtera allt på MSN är för mig pajas fasoner. Lucho är en legend både som spelare och tränare för barca. En person likt pep vars prestationer för klubben kräver respekt! Mycket mer än han får av visa här inne..
Barcelona Mido
2017-05-09 14:07
[QUOTE=Soko]Stämmer det att Barça stal Neymar från Real, att han genomgick medicinska tester hos Real ? [/QUOTE] Nix, jag följde hela dramat live via en brasiliansk tv station. Dealen var klar med Barcelona, fattades Neymars signatur. RM kom in i sista stund och till och med Man city och erbjöd Santos och Neymars pappa det dubbla. Hans pappa blev tveksam och bad Neymar att vänta. De åkte hem och hela journalistkåren följde med och väntade utanför. Kl 02 efter midnatt kom de ut. Neymar gav sitt besked att hans hjärta och dröm är Barcelona. Några dagar efter var han på plats för presentation.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-05-09 14:06
@Cule4life:Valverde garanterat
Barcelona Thierry Henry
2017-05-09 14:05
@Barcelonistas:Han är fet. Borde sättas på diet direkt och säljas i sommar om det inte gett resultat till dess
Barcelona Barcelonistas
2017-05-09 13:54
Bara jag som är orolig över Suarez? Visst gör han mål men det könns som något är fel. Ser otrolig klumpig ut och seg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-05-09 13:49
Är det någon som vet vem våran sportchef Robert är och vad han har för bakgrund, vad har han gjort för att kvalicera sig som sportchef för världens största klubb?

Nu kommer det fram att tack vare Robert så hamnade inte Gabriel Jesus i Barcelona då han var tveksam om hans talang och dröjde med affären och då hann City snappa upp honom kvickt.
Barcelona Iniesta70.
2017-05-09 13:45
Själv kan jag egentligen inte vara allt för hård mot Lucho. Jag må vara en whiskey pimplande hycklare men vem skulle inte ta den gyllene genvägen som uppenbarade sig när han snubblade och landade rakt på fotbollens svar av "Den Heliga Graalen" i form av MSN.
Tränarlicens? Vettefan, hade nog funkat lika bra med ett nytaget simborgarmärke.

Att ha de killarna studsandes omkring i sina gyllene-skor och skjuta tripplar o dubblar både till höger o till vänster hade iallafall gjort mig fartblind och mina skygglappar hade definitivt åkt på. Behövde ju liksom inte titta åt nåt annat.

Så, när Lucho tillslut står med solen i ögonen, bländad av sina tre sydamerikaners solskens-lir så utvecklades resterande trupp, ja, röset, till nån form av ett fotbolls U-land. Underutvecklade. Undernärda. Ja, hela gänget fick en släng av skörbjugg med jämna mellanrum.
Visst blixtrade någon från Röset till med att stjäla lite rubriker o agera livräddare vid sällsynta tillfällen. Men det roterade snart mister bort. Han snurrade iväg lirarna till både bänk och läktare, tills de oftast slutade som vimsiga alibi lirare utan klara direktiv.

Medan medalj efter medalj hängdes runt Luchos nacke så började såklart tyngden av de ädla metallerna ta ut sin rätt. Snart så hade misters huvud sjunkit rakt genom sanden. Och där står han nu. Med huvudet begravt i sand.
Så när de övriga lagen, ja, speciellt pokal -aspirants lagen luskat ut det "hemliga recept" som LE kokat ihop så står mister kvar med huvudet där solen inte skiner och viftar febrilt i grytan. Men den enda krydda som sätter nån form av smak på skiten är den utrotningshotade Rosario kryddan.

Okej, vad vill jag ha sagt med detta dravel? Jo, vi gnäller över att vissa av råvarorna är både omogna och övermogna. Sure, ett par har ruttnat efter att ha legat för länge i MSN:s heta solsken och bör hamna på komposten.
Och visst behöver vi balansera upp den här jäkla soppan vi hamnat i med ett par nya fräscha råvaror.

Börja med att byta ut kocken så kommer vi märka att det inte va nåt större fel på de mesta av ingredienserna.

Ja menar, nu har vi mickrat snabbmakaroner med MSN under tre säsonger. Kanske dags att laga till nåt nytt?


Barcelona S.Eto'o
2017-05-09 13:44
Källa tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-05-09 13:31
Barca säger att dom redan har gjort klart med tränare men vill ej säga pga av respekt till Lucho. Vem kan denna tränaren vara? Konstigt att det inte har läckt ut. Oscar Garcia är den ultimata.
Barcelona Katalano
2017-05-09 13:20
@Fuerza:


Det är missvisande statistik. För Messi har de räknat mål i alla turneringar. För United endast ligamålen.
Fuerza
2017-05-09 13:15
Hehe
Barcelona Soko
2017-05-09 13:14
Stämmer det att Barça stal Neymar från Real, att han genomgick medicinska tester hos Real ?
Barcelona Katalano
2017-05-09 11:37
@Visca el Barca 17:


Vad talar du om? Jag förstår inte alls. vilken omröstning?
Barcelona Visca el Barca 17
2017-05-09 11:12
Jag tror vi förlorar ligan på ön... 6 röster på Barca men 7 på Real..
Annons: