/spanien/barcelona/forum/7437.aspx/spanien/barcelona/forum/7437.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2013-10-21 14:22
Sverige fick Portugal, det mest överskattade laget i världen. Jag är inte alls orolig Cristiano är en bra spelare men Sverige har stoppat honom ganska lätt förut. Ronaldo är ingen Messi det vet vi alla om. Messi är kristallklar etta, sen är det jämn mellan Zlatan och Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2013-10-21 14:04
Jag tror att det kan bli ett krigsfält på mittfältet imorgon mot Milan. Det kommer att smälla och man kommer att anväda sig av fula tacklingar för att stoppa spelare som Messi, Iniesta/Cesc och Neymar. Lägg dessutom till att Milan har förstärkt sitt lag med De Jong som inte är speciellt känd för sitt fair-play. Jag hade velat se Song starta imorgon. Han känns i dagsläget den enda i laget som kan trycka till lite extra när det väl behövs. Hade även varit bra att få en utvilad Busquets mot Madrid på lördag. Mitt största frågetecken är Messi. Minsta lilla indikation på att han har någon känning i låret så måste han stå över matchen imorgon, vare sig han vill eller ej. Vår prio måste ändå vara El Clasico denna veckan med tanke på att vi redan har tagit alla möjliga poäng hittills i Champions League. Ett oavgjort eller en förlust betyder inte att vi inte kommer etta i gruppen. Matchen imorgon är med andra ord inte lika avgörande som matchen på lördag kommer att bli. Nu har jag inte hållt mig uppdaterad över Piques skada men firma Puyol-Bartra tycker jag är ett givet mittbackspar imorgon.
Barcelona Barcelonistas
2013-10-21 13:47
Valdes---- Alves - Bartra - Puyol - Adriano Cesc - Busi - Iniesta Sanchez - Messi - Neymar Vi kommer möta en buss i mon därav måste vi spela ett mycket rakare spel. Vi behöver Busquets diagonala passningar så det inte blir för mycket sidledsrull, vi behöver dn Iniesta som öppnar upp försvaret med sitt driv, samt genomskärare!.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-10-21 12:48
Har Zubi tagit semester igen? Haha.. Vad hände med Iniestas kontrakt? Skulle absolut inte bli förvånad om Zubi förlängde innan Iniesta. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-21 12:40
Era tankar kring matcherna?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-21 12:39
Min elva mot Milan. Valdes Alves Bartra Pique Montoya Song Mascherano Cesc Alexis Messi Pedro Xavi, Iniesta och Neymar behöver vila inför El Clasico. Pique behöver match rytm. Bartra och Montoya behöver dessa matcher för att samla på sig erfarenhet. Messi får komma igång och känna på ordentligt motstånd samt öka målskörden.Vi får även se hur Song och Mascherano sköter sig på sina favorit positioner och se en defensivare Barcelona. Son och Masken har fina passningsfötter. Min elva mot Madrid. Valdes Alves Bartra Puyol/Pique Adriano Xavi/Cesc Busquets Iniesta Alexis Messi Neymar Jag verkligen litar på Bartra nu och han kommer ge allt med rätt självförtroende. Puyol fick en gång i tiden samma chanser som Bartra och ingen räknade med honom som den talangfullaste försvararen. Cesc centralt om vi vill spela rakare och Xavi om vi vill spela säkrare och bygga upp spelet försiktigt. Annars föredrar jag Cesc i början. Neymar, Messi och Alexis börjar klicka och jag hoppas på att de spelar som de gör utan Messi. Neymar får gärna spela mer närmare mål med Iniesta precis bakom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2013-10-21 12:00
La liga es Blaugrana Du har rätt i att Neymar i början fick spela centralt i banan, som en forward, under sitt debut år. Claudinei tog dock över A-laget i år medan Neymar blev placerad på kanten ganska tidigt, redan under 2010 om inte jag minns fel. Han fick sedan under åren en allt mer friare roll och kunde spela på vänsterkanten, högerkanten och som forward beroende på matchsituation. Vi alla minns förmodligen hans ständiga positionsbyte i finalmatchen mot oss under Klubb-VM 2011. Min poäng är att han under en väldigt lång tid har haft en ganska fri roll i Santos. Det intressanta vore om man lyckades ge honom samma fria roll i Barcelona (utan att begränsa Messi) om något/några år när han har kommit in i laget mer och samtidigt få det att fungera utan att det blir pannkaka av det hela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Taher (Barça-Red)
2013-10-21 10:51
Hej på er alla. Veckans "Måndag hela veckan" kommer komma ut på onsdag med tanke på att det är Champions imorgon.

Istället har vi nu publicerat en fin artikel skriven av El Flaco om vår legend till kapten, Carles Puyol. Hoppas ni gillar den och tack till El Flaco!

Visca!
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-10-21 09:12
Gio Style (Barcelona) Där har du fel, under Muricy Ramalho som lät Neymar debuterade så spelade Neymar centralt till en början och det var där han gjorde de flesta målen pga hans underbara djupledstänk och hans löpningar. Det var nu under hans sista tid i Santos som deras nye tränare Claudinei Oliveira som förpassade Neymar till kanten. Det kan ha varit så att det var Barca som bad om det då de ville att han skulle anpassa sig till kanten innan han kom. Men det är bara en teori.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca de Corazon
2013-10-21 09:02
jag vill see messi neymar alexis mot milan madrid i mitten fabregas iniesta busi
Barcelona Romario17
2013-10-21 08:35
Och hittade också en intervju med (den bästa) Ronaldo. Han pratar bland annat om Messi, som tydligen hade Ronaldo som idol förr. Bra läsning!
Barcelona Romario17
2013-10-21 08:34
Verkar som att Xavi snart kommer att springa omkring med "reflekterande fotbollsskor"? Vad exakt kommer det innebära? Hoppas det bländar motståndarna haha.
Barcelona Gio Style
2013-10-21 08:03
Jag tycker att det är konstigt att många påpekar att Neymar fått ta ett steg tillbaka och förpassats till kanten, speciellt då han inte ens spelade centralt i Santos och gör inte heller det i landslaget. Givetvis skulle han kunna ha en friare roll som han har i landslaget men hans utgångsposition har alltid vart densamma. För många offensiva spelare med alldeles för otydliga instruktioner är dessutom svårare i praktiken än i teorin. Neymar används precis där han ska vara (förutsatt att alla e friska) och han har levererat otroligt bra med tanke på att han kommer direkt från ett medelmåttlig lag i brasilianska ligan. Kan inte vänta tills denne man exploderar i vår fina klubb om en inte allt för avlägsen framtid :) Btw, jag har alltid varit extra kritisk mot Cesc då han var väldigt dyr och ser loj ut på plan. Men den här säsongen har han vart en av våra vassaste spelare så lämge som han har fått spela på sin rätta position. Så snälla ropa inte efter en försäljning efter en usel match, please!
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-21 07:08
Messi, Neymar and/or Alexis have been directly involved, by scoring or giving the assist, in 24 of Barcelona's 34 goals this season . Bättre fördelning på målen;):D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-10-21 02:47
Tänker bara säga det, det finns ett tredje alternativ som central anfallare i laget efter Messi och Neymar, Alexis. Han är otroligt bra centralt i planen, bättre där än på en kant enligt mig. Messi 1, Neymar 2, Alexis 3. Så hade rangordningen sett ut om det var jag som bestämde. Fabregas borde aldrig någonsin spela i den positionen. Alldeles för seg för stt kunna göra sin försvarare och hitta på något på egen hand. Han ska spela antingen precis bakom den centrala anfallaren i en fri roll eller på mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-10-21 02:16
Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR] ´

Hahaha äger vi fortfarande Keirrison!?! Sjukt!
Hur som helst så har han haft skadeproblem i flera år typ, men lovande var han ett tag. Helt otroligt, fick han 10-årskontrakt eller :S
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2013-10-21 01:19
Brazilian forward Keirrison, on loan at Coritiba, has scored the 2-1 in the Brazilian league game against Cruzeiro (min 72)

Där har vi det, grabbar. Keirrison är pusselbiten! Get him to back to Barca asap.
Barcelona grande jw
2013-10-20 23:46
@*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat:
Jag förstår vad du menar och jag har själv varit stolt över att klubben har så många från ungdomsleden i detta fantastiska lag. Med Pep på tränarposten så fungerade detta forfarande då han tydligt markerade om någon misskötte sig. Men med dagens mer snälla tränare så tycker jag det har gått för långt. Hur länge ska Xavi/Pedro/Iniesta/Fabregas/Pique underprestera innan de mister sin "hedersplats" i Barca eller spanska landslaget? Dessa spelare innehar så mycket respekt i sina namn att dom är garanterade en plats varesig dom tränar hårt eller tar semester en vecka. När man nu rensat ut truppen från färgstarka spelare som Keita, Yaya, Zlatan, Abidal så tycker jag klubben har gått över till en mer "katalansk tråkighet" än den fina balansen man hade förut mellan La Masia och inköpta spelare. Jag hade hoppats att bland annat Neymar skulle tillföra en stor färggladhet i dagens Barca men hittils får han alldeles för lite förtroende utpetad på kanten. Jag tror att Neymar med en större roll som central spelare i ett nytänkande Barca hade gjort succé för oss. Fabregas ska inte vara där överhuvudtaget, och definitivt inte ha någon slags "hedersplats" där så fort Messi är skadad.
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-10-20 23:44
h.Alavi Håller med dig. Läste en artikel inte för så längesedan om falsk 9 historia. Cruyff har spelat där och han använde Laudrup någon gång i den positionen. Den positionen kräver en smart, teknisk spelare som kan det där lilla extra. När Messi inte spelar borde den slopas helt eller spela Neymar som 9a om inte det ta in Jan Marie D!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-10-20 23:09
CuleAK

Kan tycka att det är tråkigt att Dongou inte får chansen i matcher som den igår. Messi skadad och vi ersätter honom med Cesc som uppenbarligen inte klarar av uppgiften, inte på bortaplan i alla fall.

På Camp Nou, mot blåbärslag, har det gått hyfsat. I såna här lite svåra bortamatcher där motståndarna försvarar med 10 spelare behöver man en som tar löpningar och drar isär motståndarna. Dongou och Neymar hade suttit fint i går kväll.

Det gäller för Tata att ta en rejäl funderare kring den biten om det skulle bli så att Leo tvingas vila pga skada.

Dongou kommer inte till A-laget denna säsong permanent om inte nu alla går sönder. Han kommer stanna i B-laget säsongen ut och därför tycker jag då att uppgifterna om Diego Milito lockar lite grann.

Om Diego Milito, eller någon annan anfallare värvas in under januari så kommer denne, iaf enligt uppgifterna i media, inte vara någon startspelare utan någon som accepterar att vara en joker. Diego Milito är en joker. När Messi inte spelar eller laget kraschar i vissa matcher, så skulle en 'Il Principe' sitta skönt.

Sedan vad det gäller Dongou och Deulofeu får man fundera på när säsongen är över, inte just nu....
Jeffson
2013-10-20 23:07
Ojojoj är det bara jag som nästan kommer i brallan av bara tanken att Diego Milito (34) kanske spelar för oss nästa säsong? Fy satan så spännande!

...eller inte.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-10-20 22:45
@grande jw:


De "nackdelar" du tar upp är just därför som jag älskar Futbol Club Barcelona och inte Real Madrid CF eller Manchester United. Just de "nackdelar" du nämner har varit bidragande anledningar till det mest framgångsrika Barca sedan klubben grundades 1899.
Barcelona Golden Barca
2013-10-20 22:32
Vad jag menar är att Victor Valdes inför säsongen 06/07 om jag minns rätt gick ut och sa att han nu lämnar klubben. Men blev övertalad att stanna.

Samma historia om än i mindre omfattning gick han ut med 2010. Jag drar jag har tröttnat. Han blev åter övertalad och effektivt nedtystad dessutom.

Nu går han ut igen och säger jag drar. Återigen jobbar klubben på att övertala honom. Jag tycker klubben gör fel.

Jag vill reservera mig för årtal då jag inte är säker på dessa.

Jag kan hålla med dig i mycket vad du ""grande jaw"" skriver.
Barcelona CuleAK
2013-10-20 22:31
Förstår helt ärligt inte vad vi ska med Milito eller någon annan anfallare för den delen heller när vi har en juvelen Dongou i B-laget.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-10-20 21:20
Inter forward Diego Milito (34), whose contract expires in June and who was linked to Barcelona this week, would cost 5M in January. [cds]
Barcelona grande jw
2013-10-20 21:13
Golden Barca Vad som händer med Victor Valdes? Jag förstår inte riktigt förvirringen. Valdes har varit 100% genomtydlig med att han tänker lämna sedan han faktiskt uttalade sig om det för första gången. Inga konstigheter. Inte den minsta tvekan. Han kommer inte spela i Barcelona nästa säsong. Punkt slut. Personligen kan jag förstå honom. Att han vill testa något nytt. Lämna "boet". Och jag tror nog inte att jag är ensam om att ha tröttnat lite på den "katalanska eran". Hela laget är som en stor familj och visst är det vackert till viss del bland alla dagens köpklubbar. Men nu när vissa spelare inte håller måttet längre så blir man lite irriterad på att inga ändringar sker. Ibland vill jag att spelarna ska vara extremt hungriga och försöka konkurrera ut varandra, men jag känner bara en stor "tråkig" familjekänsla där man ständigt klappar Pique på axeln efter hans dåliga insatser. Eller att man vägrar byta ordning i hiearkin när det gäller frisparksskyttar trots att Neymar är tusen gånger bättre frisparksskytt än "Pappa" Xavi.
Barcelona LeoMessi
2013-10-20 21:09
El capitano[Culee]- Faris (Barcelona) Jag håller med dig om allt du skriver. Men anledning till att iaf jag var sur igår är för att vi sabbar vårt försprång till real matchen innan el clasico. Och nu kan vi ligga lika ifall vi torskar mot dom. För om jag ska vara ärlig så har real haft oss i ett jävla punggrepp det senaste året. Hur uselt dom än presterade i ligan förra året så lyckades dom faktiskt va det bättre laget i el clasico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2013-10-20 21:02
Nu vill jag fanimej ge mig in i den här diskussionen, Igår efter krysset så kom jag in i det här forumet för att läsa lite trevliga kommentarer/diskussioner, Efter 2 min så stängde jag ner det.

Och nu är min fråga till er och till mig också, Varför är vi så bortskämda? Ja jag blev själv sur för att vi skulle få ett jävligt bra läge inför el clasico och ja vi borde ha vunnit matchen. Men är det så jävla lätt och bara dra till en av dom svåraste borta matcherna i La liga och vinna efter landslagsuppehåll och inte nog med det så saknade vi en hel del spelare där jag tänker först och främst på Dani( Montoya var usel igår!) och Sanchez( Pedro usel just nu och Alexis glödhet just nu!).

Ja jag ska inte skylla ifrån mig, Jag är precis sån där jag kräver att Barca ska vinna varje match oavsett vad, Men är det verkligen rätt och tänka så? Ska man verkligen förvänta sig att Barca ska vinna match efter match?
Vi leder ligan, vi har släppt in minst mål och Vi har gjort mest mål.

8 vinster och 1 kryss på 9 matcher, Dom flesta klubbarna skulle nog bli nöjda med det! Kanske ska Barca hamna i en djupare svacka för att vi ska förstå hur bra vi har det nu egentligen!
Barcelona Neymar N11
2013-10-20 18:08
Yesterday was first league game in which Barcelona didn't score since 0-0 away against Villarreal on 28 January 2011 [via @sarmientosandra]

Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-10-20 16:22
Dussel Men med facit i hand är jag glad att vi inte kastade pengar på någon halvdan mittbackslösning. Bartra är en kanonbra backup, jag skulle t o m vilja se honom permanent ett tag tills pique har ryckt upp sig. Sen har vi bagnack på tillväxt också. Två potentiella stöttepelare på sikt. Och då har jag inte ens nämnt sergi Gomez. Vi har inte släppt in mycket mål i år. Det ser betydligt bättre ut än förra hösten och nu är puyol tillbaka också. Hade man bara behållt Abidal också så kunde det knappt varit mycket bättre. Nu har vi kanske lite för lite rutin och fysik om man ser över hela backlinjen.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: