/spanien/barcelona/forum/7354.aspx/spanien/barcelona/forum/7354.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ( Xaviesta )
2013-11-14 20:02
Capitan \(^.^)/ "Normal people" = allmänheten, dvs inte endast fotbollsfans. Misstolka inte med hjärtat min vän.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-14 20:00
@Capitan \(^.^)/:


Lost in translation. med "normal people" syftar han väl på icke-specifika kategorier, dvs att målgruppen är "människor generellt" och inte fans, Om du förstår vad jag menar.
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-11-14 19:56
Ronaldo (Madrid): "Will City or Barça fans buy my underwear? (laughs) The priority is not to sell to them, but to normal people" [shortlist] Hoppas att han bara driver nu. Om inte så är han en arrogant jävel.
Ronaldinho the original
2013-11-14 19:50
grande jw (Barcelona) Han jämförde inte Riberys trippel säsong med Snejders. Glöm inte att Snejder var den största anledningen till att Holland gick till final i världs mästerskapet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-11-14 19:48
Innan Messi skadade sig sist så var oddset till guldbollen följande:
Ribery 2,10
Messi 2,50
Ronaldo 8,00

dagen efter att nyheten om Messis frånvaro från fotbollen i två månader offentliggjordes så ändrades oddset rejält ..

Ribery nu 1,72
Ronaldo från 8.00 till 3.50
och Messi nu hela 4.50

Barcelona grande jw
2013-11-14 19:41
Jag tycker det är så löjligt att jämföra Riberys trippel mot Sneijders 2010. Sanningen är ju den att Inter inte ens borde gått till CL-final det året. Alla vet att dom borde åkt ut mot Barcelona i semifinalen efter Bojans bortdömda mål i sista matchminuten . Det är samma sak som när Chelsea vann. Var det någon som tyckte att dom var värdiga vinnare och förbländade fotbollsvärlden med deras fantastiska spel? Nej, inte en jävel. Dom vann på tur. Vann Drogba någon Ballon D'or det året? Nej! Messi vann den eftersom alla minns hur Barcelona spelade ut Chelsea efter noter och att det bara var tillfälligheter som avgjorde. Men Riberys Bayern spelade ut Barcelona totalt och körde över alla dom mötte. Man satte en ny högstanivå för hur fotboll ska spelas. Sneijder må ha dom titlarna när han tittar tillbaka på sin karriär men spelmässigt så har han aldrig varit världens bästa, och hans lag har i mina ögon aldrig varit världens bästa heller. När Barcelona mosade United i finalen 2011 var det ingen tvivel om vem som spelade världens vackraste fotboll och vem som var mest delaktig i det. Messi. När Bayern mosat allt motstånd under 2012/2013 har det inte varit någon som helst tvivel att dom varit världens bästa lag, och vem som varit mest delaktig i deras lag. Ribery!
Barcelona enkos
2013-11-14 19:26
The former Real Madrid director feels his fellow Argentine is one of the best players ever and says that the 26-year-old attacker is currently at his peak
Barcelona enkos
2013-11-14 19:21
“Messi was born to play football; he’s the first genius of this sport in the 21st century and there will only be four or five.”

– Ex-Real Madrid coach and Sporting Director Jorge ValdanoBarcelona the cameroonians
2013-11-14 19:07
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

Luis Garcia tillhör det argentinska landslagets läkarteam. Han flögs in för att bedöma storleken på Messis skada utifrån att det ju trots allt var landskamper på schemat.
Väl i Argentina, dit Messi reser 1 december, kommer även Pautasso, Martinos assistent, att övervaka rehabiliteringen.

Garcia är specialist inom kinesiologi, dvs manuell muskeltestning där man ställer diagoser genom att mäta kroppens elektriska impulser.

Zubizarreta nämnde igår att Messi känner sig mer bekväm med Garcia än någon annan tillgänglig läkare.

Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-11-14 19:04
Gabbe *Var det inte Ibra som nickade in första målet i den historiska vändningen i Berlin samt att han låg bakom fjärde målet genom att armbåga en tysk försvar(frispark enligt mig)och bollen hamnade plötsligt framför Elm som nätade. *Det är även Zlatan som snyggt assisterar till Pastores 1-0 målet i CL kvartsfinal returmötet i Camp Nou, ett mål som skulle skicka de till semi men Leo ville annat. *Han står för en one-man-show mot England även om det är en träningsmatch. Varför ska man inte kunna jämföra honom med Ronaldo just nu? Jag tycker inte att Ibra ska få vinna Balon Doro. Jag röstar på RIbery. Men att påstå att Ibra inte presterar mot bra motstånd är bara skitsnack.
Barcelona El Messias
2013-11-14 18:59
Jag håller med dig Gabriel, Jag förstår inte varför Zlatan nämns som en kandidat till guldbollen. Ribery borde verkligen inte få den. Då borde Sneijder ha fått den 2010. För han förtjänade den mycket mer än Ribery. Messi eller Ronaldo borde få den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2013-11-14 17:52
.Andreas
Var man än går så är det detta oändliga tjafs om den där förbannnade guldbollen.

Vem fan bryr sig? Ge den till Anders Svensson.

* Signing out *

Nä han har redan fått en bil det får räcka för han.
Barcelona FCBlaugrana
2013-11-14 17:52
Messis storebror lägger upp mycket roliga och sköna bilder på Twitter.

Ni måste in och kolla!

@_MatiasMessi Heter han på Twitter.
Barcelona Gabriel
2013-11-14 17:47
Orkar egentligen inte med guldbollen diskussioner men tänker bara säga en snabb sak angående den då vissa hävdar att Zlatan ska ha den. Kom igen nu, vad har han egentligen gjort? Han vann franska ligan (wow) och skytteligan (?) sen har han gjort spektakulära mål. Men när han han levererat mot högt motstånd och lyft sitt lag i de matcherna? Never.

Ronaldo tycker jag absolut inte om men anser att det är smått pinsamt när dem sitter i Viasat studion och jämför Zlatan med Ronaldo. Zlatan glänser mot blåbärslag medans Ronaldo glänser mot de bästa lagen. Och det kommer från en som avskyr Ronaldo, men rätt ska vara rätt.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2013-11-14 17:13
@the cameroonians:
Finns det inte någon kritik om att de släppte eller skeppade iväg Messi's gamla fysiker i de katalanska tidningarna? Vad var orsaken att han fick gå? När han jobbade med Messi drog Messi in 4 guldbollar 2 cl.. jag orkar inte rabbla upp allting. Men ni förstår vad jag menar. Jag förstår inte bara varför de släppte honom. Jag kan bara gissa på att han inte slickade Rosell's röv. Varför gick inte Messi och övertalade de att han ska stanna. Så många frågor! Var är balansen och harmonin vi hade i klubben innan! Hade en annan fråga. Läste att Messi ska jobba under den argentinska läkaren genom hans rehabilitering. Vem är den här läkaren? Har han jobbat med Messi innan? Vad är hans specialitet?
Barcelona NoGo™
2013-11-14 17:05
Bilardo (coach ARG 1986): "Messi seems to have a muscle tear. Same thing happened to Maradona before the World Cup in Mexico in 1986." [ole]

Jahapp då var det klart då, Leo vinner VM åt sitt Argentina 2014 precis som Diego :P

Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-14 16:40
@.Andreas:


Kommer man med en sån kommentar så får man se till att ha ett eget förslag till samtalsämne i bagaget. Detta är trots allt ett fotbollsforum och Guldbollen delas ut till den bästa fotbollspelaren, om Mod inte tycker om att detta tas upp får de gärna säga till så slutar jag dra upp ämnet igen. Personligen är gillar jag att läsa konstruktiva kommentarer oavsett vad det berör, förutsatt att det handlar om fotboll.
Coach Pep,
2013-11-14 15:53
@Heywood Jablome - Andrés:


Ja, vi har all anledning att vara oroliga när även egna produkter som Thiago och Valdés lämnar utan vidare. Folk är så säkra på att Barcas ikoner kommer stanna hur länge som helst men Rosell är i full färd med att globalisera och urholka klubben vilket betyder att vad som helst kan hända. Se bara på alla andra själlösa stor-klubbar, det är inte mycket som skiljer oss från dem längre. Mes que un club my ass.

Det är redan flera stora ikoner som lämnat och man kan inte längre vara säker på att ens sådana som Messi och Iniesta vill vara kvar i framtiden. Man måste komma ihåg att Messi och Iniesta är speciella personligheter med integritet och självrespekt som inte gillar att vika sig själv och sin familj utåt. Om de börjar känna att deras värderingar inte uppbackas av klubben längre så kan det vara förståeligt om motivationen försvinner.

Rosells omstrukturering av klubben innebär ekonomisk framgång men också sämre lokal omsorg vilket inte minst kommer återspeglas i ungdomsakademin med fler själlösa och giriga ungdomar som tänker mer på framtid och pengar än kämpaanda och lojalitet, precis som Rosell själv. Man kan snacka om ekonomisk framgång hur mycket man vill men i slutändan står vi där med en hel startelva av inköpta Neymars. Ser inte hur Rosell ska värna om våra ungdomar på bästa sätt och det syns ju redan att det går åt helvete.
Barcelona .Andreas
2013-11-14 15:50
Var man än går så är det detta oändliga tjafs om den där förbannnade guldbollen. Vem fan bryr sig? Ge den till Anders Svensson. * Signing out *
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-14 14:18
B-guden

Nej nu är du helt ute och cyklar, vi alla vet att det är Blatter som bestämmer vem som ska få bollen, fråga alla portuguiser, de är bombsäkra. Och om Portugal skulle åka ut mot Sverige så är det också Blatters fel.

Skämt åsido, jag klistrar in en kommentar jag hittade på aftonbladet(what, what? (O.o), det är nog en av de bästa kommentarer jag och väldigt välfargumenterad. Känns som folk från alla falanger borde läsa denna.

"Det är kul att Pepe pekar på en konspiration och då påtalar att det är otroligt att Cristiano inte vunnit fler ballon dor med antalet poäng han gör. Kan någon snälla väcka lilla Pepe och visa honom att Messi gjort fler "poäng" än Ronlado samtliga år Messi vunnit Balllon dor. Sen är smått löjligt hur en hel del utav er tycker att Messi inte förtjänar Ballon dor. Han förtjänar den, det gör Cristiano, Ribery och Zlatan. Vinner någon annan än dessa fyra då är det oförtjänt.

Om vi väger in dessa 4 spelares bedrifter, då förtjänar Ronaldo den minst.

Ribery hade en fantastisk förra säsong, med mest titlar utav alla fyra. Vann även Europas bästa spelare. Sen var han tongivande i Bayern, men det var även Lahm, Robben, Schweinstiger. Likväl kunde någon av dem varit på podiet istället för Ribery. Men han var nog den främsta av dem. Dock var han inte helt avgörande. Man kan ersätta Ribery med en Götze eller Reus och Bayern hade varit lika eller nästa lika bra.

Det kan man inte säga om Messi, Ronaldo eller Zlatan. Tar men ut dem från lagen de spelar i, så går det inte att ersätta dem, laget blir markant mycket sämre.

Messi: Messi vann spanska skytteligan, ligan och guldskon. Detta trots att han var skadad på slutet. Han var även helt avgörande mot Milan och PSG i CL. Det som talar emot Messi, är att han var skadad på slutet på säsongen. Samt början på den här säsongen. Men då har han ändå gjort 14 mål på 16 matcher och ett antal assist.

Ronaldo; Gjorde otroligt mycket mål. Men Messi gjorde både fler mål, samt assist, trots mindre spelade matcher. Det som talar för Ronaldo är den fantastiska starten på den här säsongen. Ingenting annat egentligen.

Zlatan: Tycker Zlatan är nog den som förtjänar den mest efter Messi. Vann skytteligan, ligan, varit bäst utav alla i Landslagssammanhang. Varit lika bra som Cristiano denna säsong, men gjort betydligt fler spektakulära mål. Det som talar emot Zlatan är nog att det inte talas om Zlatan lika mycket som Ronaldo och Messi.

Summan av det hela, sluta skrik efter konspirationer eller orättvisa om nu Messi väl vinner den. För ska man vara helt ärligt, enda gången någon spelare går om Messi då är det när Messi är skadad."
Barcelona B-Guden
2013-11-14 14:11
@socccerfan1:


Folk kommer rösta på den dom anser är bäst, så därav kommer det inte bli fel person som får den.
På folk som skriver om det där verkar det som att det är 1-5 personer som bestämmer vem som ska utses till den bästa
Barcelona westinho - Sergio #16
2013-11-14 13:44
Barcelona socccerfan1
2013-11-14 13:20
goddag Cules!

Har stört mig på en sak något otroligt..
Till att börja så tycker jag inte att Messi ska vinna guldbollen.

Men att Ribery mest själv och Cristiano och pepe o hans polare har gjort en kampanj och dag in dag ut kommer det upp om guldbollen, att Cristiano ska ha den, att Ribery ska han den.. O ja absolut ska RIBERY ha den men.. VARFÖR hålla på o älta o älta.. tappar lite av det "fina" med den bollen.. är du bäst får du den!

Fråga.
Är Ribery o Cristiano bättre än Messi som fotbollspelare?
Svar.
NEJ!! Men har man varit skadad så mycket som messi så.. tyvärr.!!

Visca!! hoppas han blir bra frisk snart! :)
Barcelona J.Guardiola- King
2013-11-14 12:51
Rey del Blaugrana Vafan skriv ordentligt så man fattar något av det du skriver!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rey del Blaugrana de Barcelona
2013-11-14 12:45
En av orsaker till att situationen i vår klubb blir rörigare och allt mer upprörande är kompisgänget. Rosell omger sig ja sägare nu i alla led och kommer det kritik köps du ut direkt. Rosell och styrelsen tar beslut utan eftertanke och utan debatt. Det är i dag hyggligt normalt att det stormar i klubbar men i FC Barcelona stormar det bara utanför ja sägarnas styrelserum. Är du med i kompisgänget så sitter du tryggt. Eusebio är ett lysande exempel hur är det möjligt att han har sitter kvar. Jo han ingår inte bara i kompisgänget de bor i de närmaste även grannar. Det har blivit för mycket gull i gull i vår styrelse.......Vilket har smittat av sig på våra spelare som nu visar upp sina fruar och barn vid allsköns olika tillfällen......Familjeklubben visst Rosell vill ha FC gull i gull..........Vi supporters vill ha raka rör och en aktivt arbetande styrelse som förnyar kontrakt i god till före dagens tredje golfrunda för Andoni Zubizarreta eller före att Rosell skrivet ett ännu mera lukrativt reklamavtal med i vissa fall diffusa sammarbetspartners...........Styrelsen ser allt mer ut tappa fokus på fotbollen och spelarna.......Jag vet att manna är viktigt men kontrakten är ännu mera viktiga.......Vi minns Thiago Alcantara.........Vi vill ha Montoya, Bartra KVAR i klubben.....
Barcelona Gabriel
2013-11-14 12:36
MESSI.CARLEONE Anledningen till bussvisslingarna under CdR-finalen vet du förmodligen själv om, förtrycket de fick gå igenom under inbördeskriget sitter fortfarande kvar i minnet och de känner sig inte som spanjorer (de som busvisslade, för alla beter sig inte så). Men då är det ju bara bra att de största profilerna från dessa regioner väljer att visa att de även känner sig som spanjorer, även om kärleken för den egna regionen ofta kommer allra först, för i grund och botten när allt kommer till så tillhör Katalonien och Baskien fortfarande Spanien, punkt slut. Ska man tänka så som du gör (med all respekt) så kan lika gärna Xavi, Iniesta, Puyol, Fabregas och Co ge bort deras VM och EM medaljer och skita i landslagsfotboll i framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Abbe.
2013-11-14 12:29
@el Flaco - Me, Myself and I:


Håller med dig helt och hållet angående Brau och hans arbetsuppgifter.
Barcelona the cameroonians
2013-11-14 12:14
Grymt bra artikel av Graham Hunter om Messis skadeproblem.

Frågeställningen lyder som följer;
Har ledningen och tränarna lyckats slarva bort klubbens viktigaste resurs genom ogenomtänkta handlingar?
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-11-14 12:02
@Heywood Jablome - Andrés:


Helt ofattbart att ledningen inte förnyade Ricarts kontrakt. Ytterliggare någon som är hur viktigt som helst för spelarna under den vardagliga tillvaron i klubben. Men inte ens den här inkompotente styrelsen ska kunna lyckas med att få Iniesta att vilja lämna, eller?
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-11-14 09:56
@Abbe.:


Det må vara så att det inte fanns någon konflikt eller distansering mellan Messi och Brau, men är det verkligen klokt av klubben att göra så att Brau inte längre jobbar tillsammans med Messi under denna svåra perioden? Hade jag jobbat inom klubben så hade jag sett till att Brau hade varit Messis skugga med tanke på vilka bra resultat det hade gett tidigare under Guardiola.
Annons: