/spanien/barcelona/forum/7340.aspx/spanien/barcelona/forum/7340.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Ronaldinho the original
2013-11-20 18:59
Ser att många här inne tycker att Ronaldo inte ska vinna priset för han har gör flest mål men inte har vunnit någon titel. Men när han vann ligan så sa alla att det var ett individuellt pris och att Messi hade vunnit skytteligan i CL och Ligan då han förtjänar. Visst Dom i Puertan är hycklare för att dom säger att Snejder förtjänade priset år 2010 och Ronaldo förtjänar den det här året och inte Ribery. Men är inte alla här också hycklare då? Ni säger att Messi ska ha guldbollen 2010 men inte Ronaldo det här året. Ronaldo vann skytteligan i CL och var den största faktorn till att Real kom till semi,(vet inte varför alla säger han var osynlig i CL) han gjorde mål i alla slutspelsmatcher förutom hemma matchen mot Dortmund. 2 mål mot Man U, 3 mot Gala och 1 mot Dortmund. Det är imponerande i allas ögon, gjorde 2 mål mot oss i copa del Rey i Camp nou och gjorde ett mål i finalen mot Atletico. Jag vet inte varför många här inne säger att han har bara vart bra oktober-november. Leder just nu skytteligan i CL och Ligan, gjorde 3 mål mot Juventus och krossade Sverige med 4 mål (Messi tog redan Argetina till VM utan play off). Det är väll bra att avsluta året i topp, för det är de man minns mest. Tycker att Ronaldo förtjänar Sitt andra och kanske sista Guldbollen. 2014 så blir det antingen Messi eller Neymar. Säger Neymar för jag tror han tar sitt Brasilien till VM guld och blir turneringens bästa spelare. Nu blickar vi framåt mot Granada matchen Visca el Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-11-20 18:51
Messis val av kostym var ju under all kritik, madre de dios...

Men grattis grattis!!! :)
Barcelona FCBlaugrana
2013-11-20 18:43
Då är det helt bekräftat, tyvärr... Med den formen han har haft!

Anims Victor
Barcelona Baronen
2013-11-20 18:34
Barcelona Baronen
2013-11-20 18:34
Barcelona Baronen
2013-11-20 18:34
Trots alla Ronaldos mål så har jag väldigt svårt att bedöma honom. Hattrick mot ett patetiskt svenskt försvar som går fullt framåt; visst, otroliga avslutningar men man måste beakta motståndet och fördelen att ha en planhalva för sig själv.

Madridistas kan ju liksom inte sitta och gråta över Sneijders "förlorade" Ballon, om man nu vill att Ronaldo ska ha den. Han vann inget, förutom det individuella i CL:s skytteliga.

Och hylla inte Ronaldos målfacit så förbannat, Messi i sitt bästa har alltid gjort fler mål. Alltid.
Barcelona Gio Style
2013-11-20 18:31
Ronaldinho the original Mjo visst, men säsongen 12/13 pågår under kalenderåret 2013 med. Edit: Ser att jag uttryckte mig lite klumpigt i mitt tidigare inlägg. Menar givetvis ligan och skytteligan säsongen 12/13 som också tas i räkning för Ballon D'or då den pågår en bra bit in på 2013.
Barcelona Canaletes
2013-11-20 18:23
Hur tror ni Pinto klarar sig? Jag tror att han kommer klara sig bra som han gjorde det sist när Valdés var skadad. Han höll ju fan nollan ett par matcher i rad om jag inte minns fel.

I länktips, det mest minnesvärda Pinto har åstadkommit än så länge i Barça haha
Ronaldinho the original
2013-11-20 18:21
Gio Style (Barcelona) Det är väll kalenderåret 2013 som räknas och inte säsongen 12/13. Messi har vart skadad många matcher medans Ronaldo har glänst i Messis frånvaro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2013-11-20 18:17
@( Xaviesta ):

Nej men shit vad bitter man kan vara. Vad vill du att vi ska diskutera? Guldbollen är ju högaktuell och Messi är som vanlig inblandad i snacket om det, det är landslagsuppehåll men du kanske vill prata om Barcaträningen igår då 6 a-lagsspelare var tillgängliga och körde el rondo i 20 minuter för att sedan stretcha i 10 minuter innan de avslutade med klockan.

Istället för att komma in och grina så kan ju du bidra med något? Vad vill du diskutera? Sätt bollen i rullning istället för att bara gråta ut.
Barcelona Canaletes
2013-11-20 18:17
Víctor Valdés som skadade sig igår i vänskapsmatchen mot Sydafrika blir ca 6 veckor borta konstaterade läkarna idag som gjorde undersökningen.

Pinto blir som bekant hans ersättare.
Barcelona Gio Style
2013-11-20 18:12
Jo men om vi ska säga så så är det ju ett hån att Ronaldo ska förtjäna den för att han LEDER skytteligan i CL och i ligan (fler matcher spelade) mot Messi som VANN skytteligan och ligan under 2012 som också räknas in. Hans vinst av guldbollen (flest mål) bör också vägas in här då det är under Ballon D'or perioden med. 3 Bra månader ska inte väga upp när Messi överglänst honom resterande 9 månader i både klubblag och landslag. Att han leder när vi inte ens kommit halvvägs i turneringarna betyder ju inte att han kommer att vinna, även om det ser ut så då Messi missat och kommer att missa en del matcher framöver.
Barcelona enkos
2013-11-20 18:11
För mig är det självklart att Ronaldo INTE ska vinna guldbollen 2013. Han har ju inte vunnit en enda titel, han har ju inte varit ens bra i de mest avgörande matcher i ligan, CL och landslaget. Han var borta mot Dortmund, han var borta i viktiga matcher i ligan där Real kostade -15 poäng bakom Barca. Han var totalt osynlig i landslaget och gått mållös i 7 av 9 matcher, ska han hyllas för att ha klarat av Sverige och dess amatörmässiga försvar? varför tog han inte sitt Portugal direkt då ? Även under hösten var han helt borta i de mest viktiga matcher i ligan, varit totalt osynlig mot Barcelona, torsk, Atletico, torsk och Villareal, tappat poäng som kostat Real -6.. Han är en bra avslutare där han nästan hela tiden gör sina mål på kontringar där han får bra bollar, men se honom i övrigt, han är knappast värt att nämnas utan sina mål...
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-11-20 17:52
För mig är det rätt självklart att Ronaldo förtjänar guldbollen år 2013 om man ser till hans makalösa höst. Herregud, det är väl typ 8 mål på 4 matcher i CL och skytteligaledning i La Liga. Han har fullkomligt öst in mål, och den här hösten har han lyft sig ett snäpp högre än alla andra.

Sen kommer jag alltid tycka att Messi är den bättre och mer komplette spelaren av de två men det är en annan femma. I år har Ronaldo presterat bättre, han vann skytteligan i CL förra säsongen och har gjort det fantastiskt i år som sagt. Samtidigt har Messi gått skadad en stor del av året, känns inte riktigt som han har hunnit spela sig in i form sedan hans skada mot PSG, vilket alltså var i april. Jag hoppas både för Barcas och Messis egen skull att han kör på den här rehabiliteringen de har planerat åt honom, blir frisk, kommer tillbaka i bättre slag än någonsin och gör ett riktigt bra 2014, och jag är övertygad om att han är betydligt mer motiverad nu med tanke på konkurrentens framgångar.
Barcelona ( Xaviesta )
2013-11-20 17:40
Canaletes Det är lätt att konstatera att forumet är en kyrkogård men ingen frågar hur det kommer sig. Folk pallar ju inte diskutera när Puertan och Real Madrid är dominerande samtalsämnen på ett Barcaforum. Nivån härinne gör en spyfärdig, det snackas bara Ronaldo hit och Ronaldo dit. Dom som skriver bra, skriver informativt, är objektiva men ändå sunt färgade och som tillför något när dom skriver försvinner ju när det ser ut som det gör här. Vad förväntar du dig egentligen? En smula bittert förstås, men personligen tycker jag att ordet "guldbollen" borde resultera i en automatisk IP-spärr framöver. Men det vore inte politiskt korrekt och kan därför aldrig hända, så man gör som vanligt: väntar snällt och hoppas på bättre tider.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca Barca !!
2013-11-20 17:36
Ni kommer se om Messi vinner guldbollen så kommer alla säga att FIFA är korrupt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-11-20 17:19
Om FIFA hade förlängt rösterna till den 29:e november, så hade det skrivits spalter om Uefalona.

UEFALONA! UEFALONA! UEFALONA!
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-11-20 17:17
Ni är så upptagna med snacket om vem som är bäst att ni har glömt, eller har ingen koll, på att Tata Martino fyller år idag. 51 bast.
Barcelona Lion24
2013-11-20 17:15
Som jag skrev tidigare. För stunden så är Ronaldo världens bästa målskytt. Men Messi är en bättre fotbollsspelare i helhet. När alla pratade om Messi som dom gör med Ronaldo nu, så hade Messi vunnit flera ligatitlar och 2 CL. Men Ronaldo har inte vunnit nåt nu när hans namn kommer upp. Det ska bli kul ifall han får priset. Då måste det vara något som vi aldrig har tidigare upplevt, en spelare som vinner titeln världens bästa fotbollsspelare utan att vinna en titel! (!) & (!!!).

Rösterna har förlängts till 29:e november. De flesta Madrid fans är tysta. Vad skulle hända om det hade varit Messi inblandad?
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-11-20 17:11
Jag länkar en överdrivet bra artikel från Unibet där de förlöjligar FIFAS beslut om att öppna omröstningen igen. Enligt fifa var det för många som inte röstade men när unibet bad de om att offentliggöra rösterna innan omröstningen hörde de inte av sig mer. De kritiserar CRY för att göra fär stor sak av Blatters komedi och att FIFA sla vara emot han och Madrid. Enligt unibet hade ribery vunnit priset men sen det inte blev Ronaldo vill de göra om det. Kan inte France fotboll dela sig från fifa? Den korrupta organisationen kan gå tillbaka till sitt eget pris.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2013-11-20 17:06
Gonzalez_Barca

Tycker inte du att det är ett skämt att han endast vinner guldbollen bara för att han har öst in mål i oktober-november månad?

Ett skämt om vinner, han gjorde inget speciellt och vann inget för att han skall få priset. Ge priset till Ribery och slut.
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-11-20 16:58
Kom igen fan skärp er, så jävla löjligt att ropa på konspirationsteorier hit och dit, gäller både oss culés och madridistas som kommer ropa det beroende på vem som vinner. Exakt vad tjänar Fifa och speciellt Blatter på att ge Ballon d'or till en viss spelare och bara den spelaren? Om en spelare vinner för att han får flest röster av världens spelare, tränare och journalister, då har han vunnit pga det och inte pga Blatter.

Oavsett om Messi eller Cristiano vinner får Fifa den högsta uppmärksamheten man kan få, vilket är det enda dom får ut av att "fuska".

Väx upp bara och inse att vår lilla loppa inte kan vinna varje år, Ronaldinho gjorde inte det när han var på topp, och Messi kommer inte göra det nu heller under sin era.
Barcelona Shanghai
2013-11-20 16:58
Varför ska Ronaldo få guldbollen? Är det bara för att göra honom glad? Är inte Balon d'Or baserat på årets bästa prestationer? Är inte Balon d'Or ett individuellt pris?

Visst är allt detta konspirationsteorier, men ingen kan förneka att Real Madrid CF och Florentino Perez tagit ett snack med Blatter och mutat honom med en massa pengar (Bankia) så att Ronaldo får priset?

Vad har Cristiano Ronaldo vunnit för priser för att han skulle vinna priset? Killen har presterat bra i två månader och de vill ge guldbollen till honom. Vi ska titta närmare vad han har gjort för att han ska få den...

Real Madrid CF vinner inte ligan, och Ronaldo vinner inte skytteligan.

Real Madrid CF torskar mot Dortmund i CL-semifinalen efter att Lewandowski ha gjort 4 mål och Madrid-laget behövde portugisen som allra mest, men gömde sig i stormatcher som vanligt.

Real Madrid CF åker på stryk mot Atlético de Madrid.

Snälla, förklara varför han ska vinna den? Gör han det är det bara korruption som sagt.
Barcelona the cameroonians
2013-11-20 16:52
Det är rätt lustigt att en spelare som fått en extra chans att skina på grund av oförmågan att direkt kvalificera sig till VM kan vinna guldbollen.

Tänk om Messi inte fört Argentina direkt till VM i deras kval, då hade han fan å mig rankats som sämre än Elmander.
Då hade det inte spelat någon roll om han sen hade gjort dubbla hattrick mot Jordanien, samma personer som ny hyllar Ronaldo hade ansett att Messi "bara gjort mål mot skitlag".

Hade varit kul om Messi valt att bojkotta galan precis som en viss annan person ryktats planerat göra - i alla fall tills ett par dagar sen...

För det är ju egentligen så, om Ronaldo vinner så gör han det i Messis frånvaro.
Barcelona LeoMessi
2013-11-20 16:50
Som sagt om Ronaldo vinner guldbollen så är det enbart tack vare höstens prestationer. Messi var den bästa individuella spelaren förra säsongen, han gjorde 46 jävla ligamål trots han missade flera matcher! Han hade kommit över 50 mål om han inte hade skadat sig och då hade han slagit sitt eget rekord. Så låt Ronaldo känna sig bäst nu när hans överman har dragits med skador. En frisk Messi slår Ronaldo på alla plan, spelmässigt, målmässigt och assistmässigt. Ronaldo har inte ens chans mot honom, det är därför han har gråtit så jävla mycket och gråtit till sig en högre lön för han "var ledsen".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2013-11-20 16:50
Den som får guldbollen förtjänar den. Inget snack om saken.
Barcelona ElTriplete
2013-11-20 16:48
Tycker det är helt rätt att man öppnar Ballon d'Or omröstningen. Varför ska man stänga den så tidigt för? Hellre 29 november än 15 november. Ja, Messi kanske inte vinner den på grund av det. Men det är inget vi har mycket att säga till om. Om majoriteten av 600 röstberättigade personer ser Ronaldo/Ribery som bästa spelaren i världen så är det inte mycket snack. Bete er inte som Madridistas och börja med en massa konspirationsteorier.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi i hjärtat
2013-11-20 16:31
Spelar ingen roll vi alla vet att Blatter föredrar Messi, LOL. Ronaldo lyckas till sist att grina sig till en Ballon dor, crynaldo gjorde det mina vänner. I fyra år har madrid och Crynaldo gråtit och bojkottat Ballon dor ceremonin men gissa att hela Madrids ledning kommer vara där. När Portugals största legend tog det som en förolämpning när de frågade honom om Ronaldo var lika bra som honom och att han sa att Messi är bättre än Cry. Det säger en hel del. Tack att vi är Barca fans och att vår klubb inte bölar efter titlar. Vi tar de.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2013-11-20 16:23
Hellre prata om Guldbollen än inget annat. Det här forumet är ju iaf en jävla kyrkogård när inga matcher spelas. Sjukt tråkigt...
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2013-11-20 16:19
Kan inte sluta småle åt tanken om cristiano vinner, det här blir året han vann när Messi var skadad :P
Annons: