/spanien/barcelona/forum/725.aspx/spanien/barcelona/forum/725.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Treyh
2017-05-15 15:53
Ifall Juventus vinner trippeln, finns det en chans att vi kan få Allegri? Gubben är helt pazza även vid en 3-0 ledning och klockan tickar 90+ mot Barcelona. Han verkar även vara en duktig taktiker, som de flesta stora italienska tränare.

Självklart vill mesen Bartemjao ha en nickeldocka som lyder minsta befallning, tränare som Unzööö vore perfekt. Han har liksom "Barca-DNA" Fyfan vad jag hatar det där ordet. Som en annan skribent skrev tidigare... en som sån Tuchel har säkert mer "Barca-DNA" än Unzue. Jaja det är bara anställa släktingar och vänner eftersom de har "Barca-DNA"... de har vistas i omklädningsrummet. Det räcker xD
Barcelona Bosketts
2017-05-15 15:49
@Fuerza:


Intressant att veta precis vad i Valverdes karriär som du tycker är "uselt". Han har alltså varit en direkt dålig tränare i dina ögon?
Fuerza
2017-05-15 15:35
Usla/medelmåttiga prestationer (från ledningen, Valverde och Alba) talar för sig själva.
FCB- Culé master
2017-05-15 15:06
@Katalano:
Ja, den här ledningen är ormar och manipulerar allt möjligt. Det är uppenbart alla kan se det, Värre än Rockefeller familjen.
Barcelona Katalano
2017-05-15 14:58
@Barcelonistas:


Då finns det inte så många att välja på. En galen tränare på sidlinjen är ju heller inte synonymt med att det automatiskt går bra i matcherna heller.
Barcelona Katalano
2017-05-15 14:57
FCB- Culé master

Jag håller med om att Valverde inte har det Barca-DNA som ledningen uttryckt att de eftersöker i nästa tränare. Jag håller med Gabriel om att det endast är en rökridå för att kunna välja en nickedocka som de kan styra som de vill, jag skrev ett liknande inlägg som honom häromdagen fast om Unzue och inte Valverde. Jag blir smått glad om det åtminstone inte blir Unzue som blir näste tränare. Förhoppningsvis kommer Valverde in och river om rejält i grytan och att vi får se dansande trianglar återigen kommande säsong.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-15 14:53
Valverde är det en aktiv tränare? Jag vill ha en galen bulldog som tränare slm skriker och står vid sidlinjen och lever sig in i matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-15 14:47
@Katalano:


aa. Dock är den här situationen annorlunda tycker jag. Pep var legend som kom från B laget och Enrique är också en legend men hade tränat två klubbar innan, ett av dem var en " top 15" klubb nämligen Roma. Det gick sådär för honom.

Men det jag vill komma fram till att Valverde inte är en " Barca" om du fattar. Han satt bara på bänken och spelade få matcher, han har lika mycket DNA som Hleb med den logiken ledningen använder, hehe.

Så om dem ska gå för en "annan" tränare är det lika bra gå för en som gjort det på högsta level.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-15 14:45
Skulle hemskt gärna vilja se sampaoli, tuchel, Conte ja t om även pep att basera ett spel inspirerat av cruyff med endast baskiska spelare. Okej garcia var mitt första val och den som "förtjänade" tjänsten pga sitt Barca DNA. Men vad pekar på att tuchel/sampaoli/sarri skulle passa Barcelona mer än valverde?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-15 14:35
Smogen

"Tränare som Sampaoli, Tuschel och Conte verkar inte vara tillgängliga och däremed verkar dom heller aldrig ha varit aktuella."

Både Sampaoli och Tuchel hade simmat till Barcelona om det fanns ett seriöst intresse att anställa de som tränare, så att skylla på att de inte är tillgängliga fungerar inte. Att valet av Valverde kritiseras är inte konstigt, culés är helt enkelt trötta på att ledningen inte väljer att satsa på spännande namn eller de bästa alternativen och istället gå för medelmåttlighet.

Man väljer Valverde pga hans relationer med ledningen samt att man vill ha en nickedocka som gör det ledningen ber om. Att han ska ha Barça DNA pga att han suttit på bänken som en reservspelare i Barcelona från 1988-1990 är bullshit, han har lika mycket Barça DNA i sig som Santiago Ezquerro.

Samtidigt finns det tränare som Oscar Garcia, Sampaoli, Tuchel och Sarri som spelar betydligt mer likt spel det som Cruyff implementerade hos oss än vad Luis Enrique, Unzue eller Valverdes filosofi är. Men med en ledning som distanserat sig allt mer av Cruyffs anda i klubben så är man knappast förvånad.
Barcelona Bosketts
2017-05-15 14:30
Som sagt. Det går inte att dra några större slutsatser ännu. Vi får vänta och se helt enkelt. På samma sätt kan man inte heller skrika om hur allt löser sig genom att värva tränare och spelare som "är perfekta för Barcelona".

Personligen har jag alltid varit imponerad av hur Bilbao lyckats vara strax under toppklubbarna, när det är en klubb som enbart använder sig av baskiska spelare. I Baskien bor det två miljoner människor, och man lyckas ändå få ihop ett lag som kan spöa på både Barca och Madrid med stora siffror. Det ÄR imponerande.

Sen vet man ju, som jag var inne på, aldrig hur det blir. Men jag är nyfiken på Valverde. Jag hade varit mer nyfiken på ett namn som Oscar Garcia. Men jag är ändå nyfiken. Och det räcker för mig.
Barcelona Katalano
2017-05-15 14:21
@FCB- Culé master:


När var senast vi hade en tränare som hade erfarenhet av en top15 klubb i Europa? (frågan är retorisk)
Poängen är att vi inte värvat tränare på det sättet tidigare. För Barca är spelmodell och filosofi mycket viktigare än tidigare meriter i andra lag. I alla fall historiskt. Vi ska inte bara vinna utan även vinna på rätt sätt. Ur detta perspektiv så är jag positiv till att man tittar på andra tränare än de som har erfarenhet av top 15 klubbar i Europa.
Barcelona DM1982
2017-05-15 14:15
[QUOTE=Fuerza]Gjort det bra? Du påminner om vår ledning som har en eftersläpning på ca tre år. Fotbollsvärlden går om. Vi blickar tillbaka och trampar i samma dike trots att vi var långt före alla andra under Guardiola/Laporta. [/QUOTE] Vet inte om du minns det men folk skrek rätt mycket när Pep utnämndes till tränare. Orutinerad och många ville hellre ha Mourinho som var nära att bli tränare för Barça. Finns inte så många bra tränare ute. Jag tror att det kan funka bra med Valverde. Har tränat rätt länge och verkar vara rätt så bra på det taktiska och det är tyvärr något som har saknats rätt mycket de senaste tre åren.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-15 14:15
@Smogen:


Visst, men du måste förstå att det är farligt att komma från average/ medelstora klubbar till en gigant. Han borde tränat minst en top 15-klubb i eruopa tycker jag innan han kommer hit.
Barcelona Bosketts
2017-05-15 14:10
Men herregud, lugn i båten nu.

1. Det kunde varit betydligt värre än Valverde.
2. Ingen av oss som vet vad Valverde vill göra med laget ännu.
3. Det är inte 100% klart att det blir Valverde.

Att klanka ner och vifta bort en ny tränare/spelare innan denna ens skrivit på ett kontrakt är enbart idiotiskt.
Barcelona Katalano
2017-05-15 14:02
Fuerza Idag är Valverde "skit" och "ledningen "skiter" på Messi, igår skulle Alba "spottas ut" ur klubben. Det här snacket kanske funkar på skolgården men det är väldigt barnsligt och sänker nivån på forumet. Inte heller har du någon som helst motivering kring något av dina ordkastningar. Höj nivån!
Fuerza
2017-05-15 14:01
@El Pistolero #9:


Gjort det bra? Du påminner om vår ledning som har en eftersläpning på ca tre år. Fotbollsvärlden går om. Vi blickar tillbaka och trampar i samma dike trots att vi var långt före alla andra under Guardiola/Laporta.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-15 13:53
Jisses vilka människor det finns här, troll på ett eller flera sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-15 13:48
Man ska inte döma folk på förhand. Valverde gjorde ju ett bra jobb med Bilbao som består enbart av baskiska spelare . Bilbao som ändå har varit ett av bättre lagen i La ligan och solat även i Europa. Jag tror i alla fall han kommer göra jobbet bättre än Enrique som inget verkar ta på allvar då han var mera som en kompis med sina spelare än deras "chef". Valverde är äldre och mer seriös och som spelarna ska förhoppningsvis lyssna mer på. Nytt röst är vad som behövs mest just nu.
Barcelona Smogen
2017-05-15 13:17
Ni som direkt dissar Valverde, vad är det ni inte gillar? Kommentarer som "han är medelmåttig" känns ju rätt intetsägande. Är det för att han aldrig tränat en riktig Europeisk toppklubb eller vad?

Själv blir jag jäkligt nöjd om vi väljer Valverde. Visst, det finns andra som hade varit mer spännande men kom ihåg att ledningen verkar ha valt mellan Valverde, Unzue och Eusebio.
Tränare som Sampaoli, Tuschel och Conte verkar inte vara tillgängliga och däremed verkar dom heller aldrig ha varit aktuella.

Valverde har gjort det bra i Bilbao, han har gjort det bra i Olympiakos, han tog Espanyol till final I UEFA cupen, jag hoppas det blir Valverde. Skulle vara otroligt intressant att se vad han kan göra när han får lite resurser att röra sig med.
Barcelona Reymar
2017-05-15 12:51
@Fuerza:

Valverde är en medelmåttig tränare som inte kommer göra några förbättringar till vårt spel, vi måste nog vara den enda klubben i Europa som jagar Valverde. På vilket sätt skiter ledningen på Messi? Såvitt jag vet så pågår förhandlingar om ett nytt kontrakt och då kan ju Messi hota med att inte krita på ett nytt kontrakt om inte dom anställer en bra tränare.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-15 12:39
Valverde anställs inte för att han har varit spelare för klubben tidigare, han anställs för att han har en bra relation till vår ledning samt gjort det bra i Athletic. Kom ihåg att ledningens förstaval 2014 var inte Luis Enrique, det var Valverde som då rejecta oss för att han bara varit i Athletic 1 år och ville fortsätta på "projektet". Ledningen har varit överförtjusta i Valverde långt innan Robert blev vår sportchef.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-05-15 12:27
@Cule4life:


Han ska ha börjat träna. Har sett foton där han springer på en gräsplan.
Fuerza
2017-05-15 12:25
Hur har det gått för Bilbao senaste 3-4 åren? Valverde är skit och ledningen skiter på Messi samt hela laget med denna nyhet.

Samtidigt lyckas Valencia anställa Marcelino. Jösses, vad lågt vår klubb sjunker. Ofattbart.
Barcelona Barclasico
2017-05-15 12:17
Barcelona Barcelonistas
2017-05-15 12:11
Har ingen koll på Valverde alls. Det viktigaste för mig är att vi får tillbaka vårt Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-15 12:05
Detta Barça DNA som Robert och klubben är så besatta av är totalt missvisande och har absolut inget med varken klubbens spelfilosofi eller värderingar och principer som klubben historiskt sett alltid haft o göra med. Valverde anses ha Barça DNA pga att han spelade i klubben i 2 säsonger (88-90) som en reserv/bänkspelare. Det har absolut noll o göra med hur hans spelfilosofi ser ut. Oscar Garcia, Tuchel och Sarris filosofi är mer Barça DNA men de ignoreras eftersom de vill ha en nickedocka som de kan styra som de vill och de får dem o Valverde. Vi kan lika gärna länkas ihop med Santiago Ezquerro som vår nästa tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-15 11:46
Coutinho: "Barça are one of the best teams in the world, Until now, no offer has come directly to me, it goes through my agent." [espn] Han bekräftar mer eller mindre ett bud från klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-05-15 11:26
Jordi Basté and Xavi Torres confirm live on Radio RAC1 that Valverde is Barcelona’s coach for the next two seasons. (enligt RafaelH117 på twitter) Intressant men det känns som jag inte har så bra koll på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-15 10:47
Bosketts

Marlon var riktigt bra. Säker med bollen, trygg och lugn i försvarsspelet. Han ska absolut upp till a-laget nästa år enligt mig. Han sökte ofta passning upp till mittfältare, främst Busquets, istället för att lägga i sidled till Umtiti/Digne också vilket ger ett extra plus i kanten.
Annons: