/spanien/barcelona/forum/7237.aspx/spanien/barcelona/forum/7237.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Corro Cnorro
2013-12-08 02:16
Jag tror som sagt inte han hade gjort sitt val, han visste vad han skulle mötas av i Bayern nämligen spelare i hans egna ålder på hans position som är ungefär lika bra som honom. En stor utmaning med andra ord, det fanns en utmaning för honom i Barca också och det var peta Xavi vilket inte många managers gör frivilligt. Här brister det återigen från styrelsen och hela Barcelona, hade det varit smarta hade de tillsammans med hans agent lagt upp en plan hur han inom några år förmodligen skulle vara en "frontman" i Barcelona. Något sådant hände med största sannolikhet inte utan han ville hellre gå till Bayern och alla dess mittfältare istället för att kämpa med/mot(mot låter lite fel men ni fattar) Xavi. Återigen ett fel av styrelsen om ni frågar mig. Men som sagt det är fotboll och i fotboll tenderar man att tycka olika (kanske låter bekant) men så är det ur mitt sätt att se det hela.
Barcelona Júnior.
2013-12-08 02:05
Även om klubben kunde skött Thiagos situation mycket bättre så tror jag inte att det hade påverkat Thiagos val. Man kanske hade kunnat tjäna in 5-10 miljoner euro extra men thats it. Han är inte den spelaren som prioriterar klubbens framgång framför sin egna karriär, det är i alla fall den uppfattningen jag fått utav honom. Han hade bestämt sig och då är det ingen ide att tvinga kvar eller försöka övertala en spelare. Det hade skadad mer än vad det hade gynnat klubben. Det Thiago inte förstod var att han hade samma förutsättningar som alla andra reserver i klubben och alla andra reserver i olika klubbar runt om i världen. Man spelar när man får tid och gör det bästa utav situationen, och så har det alltid varit. Många unga fotbollsspelare idag verkar ha den mentaliteten av någon anledning, man är så ivrig över att så tidigt som möjligt få en stjärnstatus och få en startplats i något stort lag. Men verkligheten ser annorlunda ut. Han konkurrerade dessutom med Xavi och det är inte en spelare man ersätter efter bara några bra prestationer. Jag tror dock att Thiago hade fått den bästa utvecklingen i klubben och i staden han var uppvuxen i. Det enda som krävdes var tålamod och hårt arbete men han hade inte det förstnämnda. Han hade en framtid i vår klubb och kunnat utvecklas till en fenomenal spelare inom ett par år. Jag ser dock inte att han har samma möjligheter med tanke på konkurrensen i Bayern. Han kan ha skjutit sig själv i foten när han valde de tyska giganterna.
Barcelona ElTriplete
2013-12-08 01:32
Fuck Thiago. Han fick sina chanser men tog de aldrig. @barcastuff: In his first two seasons with the first team, Thiago played 81 Barcelona games. Xavi played 58 in his first two seasons, Iniesta 26 [via as]
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2013-12-08 01:26
LeoMessi som sagt jag ser det så är det mer styrelsens fel än Titos fel fast han givetvis var en "bov i dramat". Hade de påverkat han tillräckligt mycket iom Titos avgång så hade den där vågskålen som han hålt i (Barca eller Bayern) lutat åt att fortsätta i Barca istället. Här misslyckades som sagt styrelsen totalt och det är där det stora problemet var/är.

Minns inte vad klausulen hade blivit om han fått sina extra minuter, men förmodligen så hade han spelat mer för Barca i år om han stannat än att bli en del av Bayerns redan skickliga innermittfält.
Barcelona LeoMessi
2013-12-08 01:13
Corro Cnorro (Barcelona) Jag håller med dig, vår styrelse failade stort där och dom lyckades inte övertyga thiago alls och han valde Bayern pga Pep, vad jag tror alltså. Tito var den enda som kunde rädda situationen styrelsen satte thiago och klubben i. Hade thiago fått spela när ligan var över och några skitmatcher han gott kunde ha spelat så hade den klausulen höjts och man hade behållit thiago eller eventuellt fått en stor summa pengar för honom. Hur många minuter ifrån var han för att klausulen skulle höjas?
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2013-12-08 01:03
LeoMessi, jag föstår även hur du tänker kring hur Tito behandlade Thiago. Enligt rapporter jag fått så är det dock så att Thiago visste att Tata skulle bort, grejen var dock den att Thiago likt de andra spelarna visste detta och här brister styrelsens arbete. Bayern med Pep vägde tydligen tyngre än att fortsätta i Barca under den nya regimen (inte övertygad nog helt enkelt), så denna strid förlorade framförallt Barcas styrelse och de blev en mittfältare mindre tråkigt nog.

Klart att man kan kritisera Tito hur han skötte det med speltid osv för Thiago men likt förbannat (ursäkta) så kunde inte styrelsen övertyga honom om en fortsättning i Barca. Han väljer hellre att gå till Pep och Bayern och framförallt till ett lag som redan har ett x antal spelare som spelar på hans position.

En plump i protokollet för styrelsen minst sagt.
Barcelona LeoMessi
2013-12-08 00:50
Corro Cnorro (Barcelona) Jag förstår vad du menar och jag håller med dig. När det gäller thiago så ligger den största skulden hos tränaren själv. För det är även upp till tränaren att ge en talang som thiago speltid och få honom att känna att han är en del av framtiden. Tito misslyckades stort där och han gjorde inget för att övertyga honom att dom ville ha kvar honom. Han spelade inte ens honom i betydelselösa matcher för det kändes som att han hellre ville slå poängrekord än att ge thiago förtroende och låta honom visa vad han går för.
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2013-12-08 00:41
Kan dra vissa paralleller mellan inkompetensen i Barcas styrelse när man sålde Thiago till Bayern för kaffepengar och när Man utd köpte Fellaini. Lite udda jämförelse tycker många härinne och jag förstår er, men faktum är att Barcelona aldrig verkade ha en långsiktig lösning kring hur man skulle implantera Thiago i klubben. Det långsiktiga arbetet fanns inte där utan Bayern fick honom till ett mycket trevligt pris och Barca blev en "prins" mindre.

Jämförelsen med Man Utd gör jag iom att deras styrelse (som visserligen byttes ut lite iom Ferguson, var inte bara tränarstaben då ordf Gill bla gick). Det är här jag kan hitta likheterna mellan "inkompetensen" hos Man utd och Barca nämligen att styrelsen inte hade en röd tråd i hur saker och ting skulle skötas. Var det tänkt från första början att Barca skulle sälja Thiago billigt till Bayern? Var det tänkt att Fellaini skulle bli en dyr värvning för Man utd sista dagen på transferfönstret?

Jag tror inte det. Kan förövrigt vara en dum jämförelse av mig att jämföra fallet Thiago och Fellaini men jag tillhör de som tycker att inkompetensen inom organisationen påminner om varandra. Framförallt i hur det gäller i både det långsiktiga och kortsiktiga tänket och vad man egentligen vill.

Ber om ursäkt för ev stavfel och grötig text.
Barcelona Krabban94
2013-12-08 00:25
Lite OT: då ja försöker streama via ipaden har jag problem, kunde inte läsa in, kunde inte avkoda etc! har nån annan samma problem eller löst det på nåt sätt.. min dator e sönder också, så undrar om man kan lösa det via tex nån app eller något annat?
Barcelona Smogen
2013-12-08 00:22
läser lite om Werder Bremen - B.munchen som slutade 7-0 till Bayern. Dom ställer upp med Müller, Kroos, Götze och Thiago på mitten. Vilket jäkla mittfält, och alla är unga spelare, helt vansinnigt. Dessutom så dominerade tydligen Thiago matchen. Kommer fan aldrig förlåta Tito, Zubi och Rosell för att dom släppte iväg den killen.
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2013-12-08 00:13
Lugnt, jag tänker endast skriva här och ge min syn på saker och ting som händer i Barca samt övriga fotbollsvärlden.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2013-12-07 23:58
Corro Cnorro Fantastisk story! Fortsätt med sådana inlägg det uppskattas. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2013-12-07 23:25
Måste bara flika in lite snabbt att som supporter till fotbollen och alla dess värdegrunder så är nationella cuper bland det mest fantastiska man får skåda. Det är häftig när ens lag slåss om titlar och man åker runt på den ena "feta" arenan efter den andra. Men det är något speciellt när man ser dessa klubbar från de lägre divisionerna få ta emot mer etablerade lag.

Det är något speciellt att se dessa små arenor får ta emot dessa miljardbenägda klubbar och det kokar i hela arenan. Det är inte bara i spansk fotboll utan detta sker i alla länder. Glömmer aldrig i FA-cupen (var det säsongen 01-02?) då en spelare som normalt sett jobbade som vaktmästare på en skola i England gjorde mål på självaste Manchester United. Minnet kan som sagt svikta men om jag inte minns fel så så mottogs han i skolan med stående ovationer när han på Måndagen gick tillbaka till sitt jobb.

Folk kan sitta och skrika efter den och den spelaren som kostar en halv miljard eller liknande, det är normalt idag tro mig. Men det är i dessa cuper på de mindre arenorna man får se vad fotboll egentligen handlar om.

Väl mött gott folk.
Barcelona Baronen
2013-12-07 21:51
LeoMessi

Jag håller med dig. Och som nu i juletider är det inte fel att få drömma. Jag drömmer dygnet runt om vårt lag, och eventuella nytillskott.
Barcelona LeoMessi
2013-12-07 21:33
Baronen

Kanske dags för en lite kaxig spelare som inte viker sig för andra. Självklart ska han inte få filma och liknande men han får gärna bita ifrån. Tycker att han gör något många av våra mittfältare inte gör och det är att springa som om deras liv hängde på det. Han är liten men tuff.

haha ja det är lite som Boja, känns som dom har varit med i 10 år

Många har hyllat Costa härinne och när det gäller att vara dryg och kaxig så är det ingen som slår honom, han får muniain att framstå som ett lamm.
Barcelona Baronen
2013-12-07 21:24
Muniain känns som han har varit med i tio år, men ändå är han bara 21. Tycker han ser lite kaxig och dryg ut. Men vad vet man.
Barcelona Baronen
2013-12-07 21:22
LeoMessi

Nej, visst. Men såsom vissa spelare har presterat i höst men ändå är fastankrade i startelvan, så är viss besvikelse ändå befogad. Självklart borde de dock hålla käften och ge sig själva en ärlig chans.

Barcelona LeoMessi
2013-12-07 21:15
Baronen (Barcelona) Vi kan knappt ha reserver för alla tycks börja bitcha och vill dra så fort dom blir bänkade en match. Vilket är jäkligt synd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-12-07 21:14
Måste bara säga att jag diggar munian otroligt mycket! Hans bollkontroll och teknik är riktigt bra! Han vågar trycka till och sliter oerhört mycket. Visserligen så kan han förbättra målskyttet lite. Skulle inte gråta floder om vi värvade honom:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2013-12-07 21:13
Det är det jag menar.
Barcelona LeoMessi
2013-12-07 21:09
Baronen (Barcelona) Deras reserver är lika bra som startspelarna, därför påverkar inte skador som så brutalt som man kan tro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baronen
2013-12-07 21:07
När jag läser om Bayerns kross, om hur de spelat och vilka spelare som inte ens var med; Vi måste värva.

Jag är avundsjuk. Det gör ont.
Barcelona Lion24
2013-12-07 21:05
Jag spelade fotboll förra lördagen med ett grabbgäng och efter ca 20 minuters spelande så fick jag helt plötsligt en oerhörd smärta i ryggen. Jag kunde knappt spela vidare så jag valde att vila istället, jag vilade i ca 30 minuter och sen så spelade jag igen fastän jag hade riktigt ont, men jag älskar verkligen fotboll! När jag spelade så blev ryggen bättre men jag antar att det var för att ryggen blev varm och då börjar smärtan lindra lite, men efter när jag hade kommit hem så kom den riktiga smärtan. Jag kunde knappt gå, kunde knappt röra mig. Men jag blev faktiskt bättre efter 3-4 dagar och jag valde att spela igen idag. Jag måste säga, jag har aldrig varit så rädd för en skada som jag var idag. När jag körde till stället vi skulle spela på så kunde jag inte sluta tänka ''tänk om jag skadar ryggen igen''. Det var det ända i mitt huve. Efter ett tag blev jag så rädd att jag tänkte att jag skulle skada mig bara för att jag var just rädd. Men som tur är så är jag nyss hemkommen och jag mår bra även om jag presterade långt ifrån det jag kunde.

Vad vill jag med detta? Jag började tänka på Messis situation. Hur han brådskade tillbaka till planen och hur mycket en skada verkligen påverkar en spelare. Nu ska jag inte jämföra mig med Leo (haha) men jag tror att den mentala biten påverkar alla. Det tar verkligen på ens prestationer, man tänker mindre på fotboll och man spelar med en rädsla som vägrar att försvinna. Nu var jag ju ''skadad'' bara några dar, tänka sig då när en spelare blir borta några månader. Då är det ännu värre då man måste hitta matchrytmen + all det jag nämnde. Man ska inte heller glömma all press professionella spelare har med sig samtidigt som man inte kan ge sitt allt.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-12-07 21:01
Förresten, Sport känns mer oseriösa än vanligt idag. RVP och/eller Guarin till Barca?
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-12-07 20:34
@Rambla~:


Jag tycker det är bra att klubben har sådana här regler, men i detta fallet är det frustrerande. Sanabria är en riktig juvel, killen kan bli något oerhört stort. Jag vill verkligen inte se honom lämna.
Barcelona LeoMessi
2013-12-07 20:17
Visst är det tråkigt att en talang som Sanabria inte blir kvar. Men jag har svårt att sörja en spelare som vid den åldern försöker hora till sig mer pengar och a-lagspel utan att ha en gått en säsong i b-laget. Det är just dessa spelare som blir blåsta totalt med löften från andra klubbar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2013-12-07 20:15
Bojan gör mål för Ajax!
Barcelona Capitan \(^.^)/
2013-12-07 19:58
@Rambla~:


Tycker också att Patric har förbättrat sig något avsevärt den senaste säsongen. Han har dessutom imponerat de få gångerna han har fått chansen i A-laget.
Barcelona Rambla~
2013-12-07 19:54
Deulofeu För att han ska vilja stanna behöver Barca förbättra hans kontrakt ganska så rejält. Tyvärr så har klubben en strikt lönepolicy när det gäller juvenils från La Masia. Eller tyvärr, det är ju ganska sunt kan man tycka. Det är skillnad på tex Arsenal som är en av de klubbar som betalar högst löner till sina ungdomar. Varför tror du så många lockas dit. Det är inte bara löften om speltid. Dessutom så lovar de ofta med a-lagstruppen för att sen ofta inte alltid hålla det löftet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2013-12-07 19:44
Stabil vinst för b kul och det bästa var att sopan Eusebio var på läktaren!

Snälla varför kan inte vi låna ut Sanabria?

Sanabria är ju vad vi behöver i a-laget nu... target och bra speluppfattning djupledsspel och finurlig trist att han verkar försvinna.
Annons: