/spanien/barcelona/forum/7133.aspx/spanien/barcelona/forum/7133.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Júnior.
2014-01-03 21:03
Enkos

Absolut! Min far t ex, som är från Brasilien, började följa Barcelona som ung och lyckades få mig att finna samma intresse för klubben. Mitt inlägg var aningen generaliserat.
Barcelona enkos
2014-01-03 20:48
Júnior.
Om PL är mer populär bland skandinaver så är La liga mycket mer populär av bla sydamerikaner.. det har med kultur också att göra
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-03 20:48
Júnior. Mycket bra inlägg!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-03 20:45
enkos Fakta är att när jag släpper ett äpple faller det till marken pga gravitation. Det du presenterar kallas statistik och statistik ljuger alltid beroende på hur man väljer att läsa av den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-01-03 20:39
Det är svårt att avgöra vilken liga som är ”bäst”, olika ligor tilltalar olika personer helt enkelt. Vi kan däremot konstatera att lagen från den spanska ligan har varit de mest framgångsrika i de europeiska sammanhangen. Bara det talar för hur kvalitativ den spanska ligan är och hur underskattad den är idag i Sverige.

Rent generellt har de flesta i Sverige Premier League närmast hjärtat och man har här länge haft en stark tradition av att följa engelsk fotboll, mycket tack vare stryktipset. Medan väldigt få följde spanska ligan under 80-talet så följde majoriteten sitt lag i den engelska ligan. Denna tradition fördes sedan över till barnen och i sin tur till barnbarnen. Jag tvivlar på att lagen på alla barns läppar då var Barcelona, Bayern eller Real utan man pratade då om Liverpool, Nottingham etc. Detta är aningen generaliserat och det finns absolut undantag.
Rent marknadsföringsmässigt så är dagens Premier League l å n g t mycket bättre och större än La Liga. De engelska klubbarna är även starkare rent ekonomiskt vilket i sin tur genererar ännu mer medial uppmärksamhet, speciellt under silly-season.

Premier League ligger alltså i mina ögon före på två fronter, den ekonomiska biten och den mediala. Medan vi här inne vet vad den spanska ligan går för så gör kanske inte den stora massan gör det på samma sätt. Intresset är helt enkelt inte lika stort i Sverige. Det är en utav anledningarna till att många blir överraskade av att spelare som Silva, Mata, Cazorla, Michu, Toure, Aguero etc kommer till England och visar sig bli antingen en utav den bästa spelaren i laget eller den absolut bästa i ligan. Samtidigt som många som följer La Liga redan spått hur väl dessa skulle påverka den engelska fotbollen, för vi vet hur kvalitativ den spanska fotbollen egentligen är. Jag själv finner exempelvis mycket mer kvalite och underhållning under en match mellan Villareal mot Sevilla än ett stormöte mellan United och Chelsea, men en anglofil skulle aldrig få för sig att ens kolla 15 minuter på en sådan match. De har tyvärr ingen aning om hur mycket fotbollsgodis de missar pga den medialt hypade ligan.
Barcelona enkos
2014-01-03 20:37
Och 3 av 4 bästa lag är från Spanien..

1 FC Barcelona
2 Real Madrid
3 Bayern München
4 Atlético Madrid
Barcelona enkos
2014-01-03 20:34
Fakta ljuger inte

1. Spanien
2. England
3. Tyskland
4. Italien
Barcelona Kalixavi
2014-01-03 20:20
Är det någon som vet om Barca kommer spela fler fredagsmatcher i vår.Vet man det redan nu eller bestäms det i samband när matchtid och dag spikas.Tänkte se Barca mot Almeria helgen 1-2 mars.Eftersom vi tänkte åka tidigt på lördag är lite orolig om de skulle lägga matchen på en fredag.
Undrar oxå om någon har erfarenhet av Europatravel sports.Tacksam för svar om någon vet.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-03 20:04
koeman92 Du gav ett simpelt svar på en komplex fråga där. Man måste förstå att "bäst" är en väldigt nyanserad titel, att Atletico slog Chelsea och att Bilbao slog Man U säger väldigt lite om ligornas kvalitet sinsemellan. För att få en rättvis bedömning tycker jag att man ska sluta stirra sig blind på ligornas respektive topplag och istället titta på hur det ser ut från lag 8-20 rent kvalitetsmässigt. Där hittar man den största mängden inhemska spelare som även fått träningen på hemlandets mark och det ger oss tittare en bättre bild av vilken liga som är "träben" och vilken som är skicklig. Topplagen köper och byter i varje fönster som öppnas och det resulterar i att statistiken ljuger lite. Vidare finns det dom som tycker PL är bättre för dom har bättre sändningar, bättre studio, mer eftersnack och bättre analytiker av spelet. Samtidigt finns det dom som älskar La Liga för att där finns en tanke bakom spelet i varje match till skillnad från PL där det oftast spelas på chans som i sin tur istället bjuder på underhållning pga just chansspelet i både offensiven och defensiven. Man kan vrida och vända i timmar men att kalla en liga för BÄST känns fel eftersom alla tittare suktar efter olika saker för att underhållas i 90 minuter. Sedan finns det andra faktorer som spelar in, tex att United hade, som ligamästare, åkt ut redan i gruppspelet av CL och var lite mindre motiverade än ett galet springandes och pressandes Atletico under Loco Bielsa. Vad som händer när du inte orkar springa mot ett lag som är motiverat till max kan du ju fråga vårt eget Barca i våras.. tycker inte att någon av dina exempel rättfärdigar påståendet att La Liga på något sätt skulle vara bättre än PL för att ett topplag slog ett annat topplag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2014-01-03 20:03
På tal om bästa ligan, England saknar giganter som Barcelona o Real. Det är därför de har flera lag som slås om guldet där, men tror någon på allvar att spanska ligan hade varit "bättre" om Barca och Real hade varit sämre?
Valencia, Bilbao, Atletico, Sevilla, de har svårt att mäta sig mot Barca och Real i längden men de kan stå bra emot vilket engelsk lag som helst, då bör folk fundera varför...
Barcelona fc__Barça
2014-01-03 19:40
Ronaldinho the original
2014-01-03 19:00
Bara jag som hoppas att nu när Valencia håller på att fixa en ny rik ägare att dom värvar flera spanska spelare från premier League tillbaka. Då får vi se vilken liga som är "bäst". Cazorla blev Arsenals bästa spelare förra säsongen, Mata blev Chelseas bästa spelare förra säsongen och Yaya blev citys bästa spelare förra säsongen. Alla dom tre kom från La liga. Hoppas bara att Atletico kommer kunna stå emot dessa sugar daddy som vill rensa hela Atl.Madrids trupp nästa transfers fönster.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-01-03 18:50
( Xaviesta) Behövs väl inte så mycket till en diskussion, säger väl en hel del när "PL mästarna" inte ens kunde vinna mot ett lag som Ath Bilbao, eller när CL mästarna Chel$ea torskade stort mot Atl Madrid som gångna säsongen slutade 5a. Eller ta förra säsongen? När inget lag från PL lyckades ta sig längre än åttondelsfinal i CL medan ett lag som Málaga (det sjunkande skeppet) nästan tog sig till semifinal. Slutsatsen kan ni dra själva.
Barcelona LeoMessi
2014-01-03 18:46
Ä( Xaviesta ) (Barcelona) Nej vår liga är bäst! PUNKT SLUT! Haha nej men jag förstår vad du menar. Jag vågar inte föreställa mig hur jävla grym spanska ligan hade varit om dom hade haft råd att hålla kvar sina stjärnor! Då vågar jag påstå att man faktiskt garanterat hade kunnat säga att la liga är bättre! Man märkte att Fabregas hade lite problem att anpassa sig, han hade inte lika mycket yra och tid i Spanien som i PL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-03 18:37
"Våra", "deras" :) Jag förstår om man identifierar sig med sitt lag, jag känner att det är min klubb och mitt Barca. Men att identifiera sig med en hel liga känns lite avigt. Alla ligor har sin charm och dom tillhör fotbollen i helhet. Varför räcker det inte där? Man kan inte säga att La Liga är bättre än PL. Bättre på vad? Däremot kan man förtydliga, den är mer teknisk tex. Å andra sidan är PL rikare och har bättre konkurrens internt. Å andra sidan är La Liga mer spelskickligt. Fast PL har bättre domare. Men La Liga är... osv. Den eviga liga-diskussionen som aldrig dör ut - en "bäst" måste utses annars får folk abstinens.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KristoferDelija
2014-01-03 18:26
Alla underskattar La Ligas taktiska och defensiva förmåga. Trots att spanska lagen på flera utav de senaste säsongerna har släppt in MINST mål i europaspel.

Det alla verkar tröga och fatta är att det är just det taktiska och defensiva spelet Sapnien utvecklat fantastiskt bra och gjort La Liga till världens bästa liga.
La Liga och spansk fotboll har alltid haft den bästa offensiven i världen men hade problem att hitta en lika bar defensiv men nu har man hittat det och spanska tränararna har lärt sig det och det har gjort att La Liga är världens bästa liga idag.

Kolla bara vad Juan Mata och Cazorla säger, båda har sagt att det är klart mycket mindre taktik i Premier League och att La Liga är en svårare liga.

Kolla bara alla spanjorer som spelar i Premier League, Serie A och Bundesliga. Dom är stjärnorna i dessa ligor och dominerar TOTALT.

De säger ju att Serie A så mycket mer taktisk än alla andra ligor men det är den själva verket inte.
Callejon, Borja Valero, Obiang, Joaquin, Llorrente är dominanta offensiva stjärnor i Serie A.
Barcelona LeoMessi
2014-01-03 18:25
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat (Barcelona) Det enda dom är möjligtvis bättre på är fasta situationer. Men jag tycker att dom chansbryter väldigt ofta i PL, i la liga så brukar försvararna försöka sno bollen först och tackla som sista utväg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2014-01-03 18:18
Räcker med att säga att våra anfallare och offensiva mittfältare käkar upp deras också
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-01-03 17:52
@LeoMessi:


Spanska ligans dåliga försvar är en bortförklaring för att vifta bort Messis och Cristianos omänsklighet. Vi har alla sett vad de före detta la liga-spelarna gör i England... tyvärr kan man inte säga samma sak om de engelska i Spanien.
Barcelona LeoMessi
2014-01-03 17:25
Någon mer än jag som tror att det kommer att bli krig om Costa i sommar? Varenda PL klubb kommer att jaga honom och det kommer att komma bud som Atletico kommer få svårt att tacka nej till. Enda anledningen jag ser att Costa kan dea är för pengarna för det är inte så många lag han kan byta upp sig till med tanke på hur bra Atletico är nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-03 17:16
Är PL-lagens försvar bättre? Jag läste lite statistik på matchcenter (app) och såg följande: Laget som har släppt in minst mål i la liga har släppt in 11 mål och dom som har släppt in först har släppt in 40. I PL så så är det 18 mål och 42 mål. Statistik kanske inte alltid talar sanning men det känna som att många lag där släpper in minst lika många mål som lagen i la liga om inte fler.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2014-01-03 16:29
B-Guden

Bra där, då finns chans att Messi ändå är med i truppen mot Elche och redo att hoppa in runt 70 minut ..
Barcelona B-Guden
2014-01-03 16:25
@enkos:


Ja minst 1 imorgon men förmodligen både idag och imorgon
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-01-03 16:24
LeoMessi Jag tycker allmänt att Sanches och Pedro lyft sig när det är rätt balans. Det vore tjänstefel att lira Alves när vi har en hemmamatch mot Elche, inget illa mot Elche som säkert kommer stå upp bra men vi behöver Alves mot Atm och deras omställningar. Sen glädjs jag otroligt åt Pedros utvecklingen, han ska ta för sig för när han gör det är han fan ett orosmoment där han skapar kaos med sitt rörelsemönster. Men för att detta ska hålla i sig krävs det att bollarna kommer fram, att Fabbe forsätter spela på mittfältet så att balansen inte rubbas. Bästa nyheten på länge måste ju vara Messis comeback bilder! Nya året har börjat bra!
Barcelona LeoMessi
2014-01-03 16:09
Är det bara jag som tycker att Alexis har presterat bättre sedan han började spela på högerkanten? Känns som att han har spelat där oftare den här säsongen än förra, pedro börjar hålla sig mer till vänster. Nu byter ju dom så klart positioner under matchens gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2014-01-03 16:08
Har Barcelona fler träningar innan Elche matchen?
Ronaldinho the original
2014-01-03 16:03
Visste ni att Pedro har skjutit 14 skott på mål i ligan och 10 av dom har resulterat i mål. Unbelievable! Vår bästa avslutare den här säsongen Messi har 8 mål på 27 skott på mål Neymar har 6 mål på 18 skott på mål Alexis har 8 mål på 16 skott på mål Fabregas har 7 mål på 15 skott på mål Källa: Barcelonas officiella hemsida. Ska också sägas att Messi har varit urform den här säsongen pga skador annars så vet vi vem som är effektivast.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2014-01-03 15:40
Hoppas Messi nu slipper fler skador och gör massa mål och assist. Jag skulle inte klara av en skada till av honom...
Barcelona NoGo™
2014-01-03 15:36
Japp Alves står på 4 gula, kanske läge att spela Montoya mot Elche. Onödigt att riskera imo.
Barcelona the cameroonians
2014-01-03 15:29
Alves har väl 4 gula tror jag.
Annons: