/spanien/barcelona/forum/703.aspx/spanien/barcelona/forum/703.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-20 14:16
Gabriel Jag tror att du kan ha haft problem med läsförståelsen. Jag viftade simpelt bort situationen med goodiebags samt poängterade att äckliga PR firmor är vanliga numera bland stora företag och organisationer. Vart finner du någonstans om något annat jag sagt? Om något så är jag redan medveten om den situationen som råder gällande korruptionen. Men det känns som att inte är värt att sparka på samma sten hela tiden utan nu kanske det är läge att undersöka situationer på ett djupare plan. Lite som att undersöka varför vargen kommer, ist för att bara ropa att vargen kommer. Förstår du? Det känns som att du njuter utav offerkoftan allt för mycket, ta av den så kanske vi kan börja fokusera på bättre saker. Ska återgå till att läsa länkarna du skickade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-20 14:08
Zaviolah *Catalunyan Freedom* Men förstår du inte eller? Det går inte att vifta bort Florentinos Perez påverkan när det kommer till den spanska fotbollen, domarna, fotbollsförbundet eller vad det nu än har och göra med. Varför fastnar du just vid händelsen av goodiebagsen? Förklara för mig istället varför Morata och Ramos inte blev avstängda efter att ha applåderat efter ett domslut på samma sätt som Neymar blev? Förklara för mig varför man tillkallade ett krismöte så att man skulle hinna ta bort Nachos avstängning medans man i Neymars fall väntade i över 1 vecka? Förklara för mig varför statsåklagaren Marta Silva inte tar sig ann fallet Ronaldo och hans 150M€ skattebedrägeri när hon lett en häxjakt på Messi och Neymar i flera år? Förklara för mig vad Rejoy, Marta Silva, och Aznar alltid gjort på Real Madrids hedersläktare? Politiker, regeringschefar och statsåklagare. Förklara för mig vad Florentino Perez gör tillsammans med chefen för Twitter i Spanien och varför videor som "missgynnar" Real Madrid på twitter tas bort? Förklara för mig varför VAR (video assistant referee) med allra största sannolikhet kommer att komma till Champions League, Premier League, FA-cupen och bundesliga men diskussionen knappt ens tas upp i Spanien? Det är redan bekräftat att det kommer till VM 2018. Förklara till mig hur det är okej och inte alls suspekt att presidenten för La Liga, Javier Tebas, kan tillåtas gå ut med att han blev ledsen och besviken efter Messis vinstmål mot Real Madrid. I vilken annan liga tillåts sånt här utan att det sker något? Och företaget du försvarar å Madrids vägar är inblandade i en hög korruption värt 250M€ där domaren dessutom ifrågasätter Florentono Perez ärlighet och menar på att det finns en stor chans att Florentinos affärer med Eico endast är en cover-up för något större. Det är alltså okej enligt dig? Kom igen. Förklara dessa saker istället, känns mer som att du försöker hitta kryphål att använda dig utav för att försvara Real Madrid.
Barcelona Nesto
2017-05-20 14:07
Tjena har en snabb fråga.

Är i Barcelonas och ska köpa biljetter för första gången på plats. Vart köper jag?
Borde inte priserna vara billigare nu, en dag innan match?
Var visa någon infodisk vis pl. Catalunya nyss och då var det samma priser somt tidigare. I fcb affären här så var systemet nere för tillfället men priserna var samma där med.

Tack på förhand
Barcelona Rieiro
2017-05-20 14:06
Kära cules, Jag är inte jätteaktiv på forumet men är i princip inne och läser varje dag och har gjort det i många år. Måste säga att vare sig det är befogat eller ej (lägger mig inte i den diskussionen) så börjar de bli väldigt tjötigt att läsa alla teorier kring korruption och Madrids domarfördelar etc. Kan vi inte bara foka på gott snack kring vårt Barca, spekulationer kring värvningar, dela videos och sprida glädje istället? Känns som att detta ämnet är lika söndertjatat som Messi vs Ronaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-20 13:58
Stora*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-20 13:57
Gabriel Länktips gällande goodiebags. Det snacket var uppe på tapeten men är inte längre aktuellt när det kom fram till att i princip alla lag ger ut goodiebags till motståndare och domare. Det är som sagt tradition i Spanien, precis som jag skrev tidigare. Dessutom du menar att om jag förvånad att nuförtiden, 2017, så anlitar företag en PR firma vars jobb är att förbättra ryktet och dess image genom att använda alla tillåtna medel? Inte ett dugg förvånad, men inte någon jag heller gillar alls men alla störs företag anlitar dessa fula PR Firmor för sådant. Dom spärrar ju inte själva konton utan dom mass rapporterar in konton och bedöms dom gjort något fel blir dom avstängda av vilket nätverk dom nu än tillhör. Sak samma, ska titta igenom på länkarna du skickade blir otroligt intressant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-20 13:33
Zaviolah *Catalunyan Freedom* Jag känner mig inte speciellt "rättad" om jag ska vara ärlig! - Så du tycker inte att det verkar suspekt när Jesús Gil Manzano går ut från el Madrigal med en Real Madrid påse efter att ha delat ut en helt galet felaktig straff till Real Madrids fördel? - Så du säger alltså att det är vanligt att man anlitar företag som fabricerar lögner och spärrar konton på sociala medier för att bättra en klubbs image? Det är inte heller suspekt alls att företaget man anställt idag utreds för hög korruption för deras inblandning i fallet 'Operacion Púnica'? Jaha, bra då vet jag det. Inget konstigt alls. Ja självfallet, finns massa källor dessvärre på spanska. I länktips hittar du även ett ljudklipp från samtalet mellan Florentino Peréz och Velasco där den där konversationen äger rum. http://www.elconfidencial.com/deportes/futbol/2016-01-14/querella-florentino-perez-operacion-punica-juez-real-madrid-alejandro-de-pedro-llorca-eloy-velasco_1120362/ http://www.elconfidencial.com/deportes/2015-03-02/florentino-perez-declara-ante-el-juez-por-la-relacion-del-madrid-con-la-operacion-punica_720437/ http://www.elconfidencial.com/deportes/futbol/2015-03-02/la-punica-salpica-al-real-madrid-florentino-testifica-ante-el-juez_720098/ http://www.publico.es/politica/florentino-perez-al-preguntado-juez.html http://www.vozpopuli.com/actualidad/nacional/Florentino_Perez-Caso_Punica-Francisco_Granados-juez_Eloy_Velasco-Operacion_Punica-conseguidor-ACS-Real_Madrid_0_802419804.html
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-20 13:21
Truppen till Spaniens U21 kom ut och ser att förutom Denis Suarez och Deulofeu så finns Sandro och Grimaldo med. Känns väl sådär faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-20 13:19
Gabriel Måste bara få rätta dig på ett par punkter; - Goodiebags delar 19/20 lag i La Liga ut till både domare och motståndare, även vi delar ut dessa och det är rätt traditionellt i Spanien historiskt sett. - Företaget Eico du talar om är rätt vanligt att det existerar och flera multinationella företag anlitar dessa, lite mer förklädda PR Byråer. Det är vanligt och jag tror nog att alla stora företag anlitar dessa för att hålla rent framför dörren, inget konstigt för mig. DÄREMOT! Allt det andra du skriver, det låter ju absolut hemskt och äckligt. Hur kan man komma undan med sådant? Katalonien och Barca är och kommer alltid att vara samma symbol, dessvärre kommer vi alltid att vara under attack på både politiska som på sportsliga nivåer. Men nu har det väl ändå gått för långt? Har du källa så man kan referera till nu när allt man säger viftas bort som fairytales som du sa..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-20 13:06
Ser att en rätt så omtalad händelse i Spanien gått förbi totalt oadresserad här inne så jag tar mig tiden till att uppmärksamma det till de som kanske inte riktigt har koll på det politiska spel som Florentino Perez medverkar i Spanien. Domaren, Eloy Velasco, har haft Florentino Perez som ett vittne i fallet 'Operación Púnica' som handlar om hög politisk korruption där mer än 51 politiker, tjänstemän och företagare arresterades 2014 där det delats ut ca 250M€ i olagliga kommissionsbetalningar under loppet av 2 år, och där nu ca 7 personer suttit fängslade sedan dess, bland annat den före detta generalsekreteraren för det politiska partiet PP, (Partido Popular) Fransisco Granados. (Partido Popular är också kända för att ha haft deras partiledare och statsministrar José María Aznar och Mariano Rajoy inbjudna till Bernabéus hedersläktare vid flera tillfällen sedan början av 2000-talet) Det har kommit fram att Florentino Peréz, under åren 2013-2014 anlitat, den idag påstådda korrupta firman 'Eico Online Reputation Management' som specialiserar sig på Internet rykten och erbjuder ett sätt att manipulera nyheter och fabricera lögner för att ge deras klienter en bättre image. Florentino Peréz anlitade Eico för att få information om både Real Madrid samt om sig själv som president och betalade ca 300.000€ till Eico för det här. Under den här 2-års perioden ska Eico ha sett till att tysta de mest skadliga nyheterna gällande Real Madrid och Florentino Peréz och fabricerade istället propaganda där man uppfann historier för att bättra klubbens och Florentino Peréz image och rykte, man såg även till att de mest kritiska nyheterna på sociala (Twitter etc) medier tystades genom att kontona bakom nyheterna antingen spärrades eller att nyheterna helt enkelt raderades. Presidenten för Eico, Alejandro de Pedro Llorca, är en av de som är under utredning för fallet 'Operación Púnica' för bland annat Eicos affärer med Partido Popular (PP) där Francisco Granados varit inblandad. Under ett vittnesförhör mellan domaren Eloy Velasco och Florentino Peréz ska domaren ha frågat Peréz om han givit pengar till Partido Popular på Alejandro de Pedros begäran. Konversationen mellan Velasco och Perez gick till så här: - Velasco: "Har du gett pengar till Partido Popular på Alejandro de Pedros begäran?" - ..... (tystnad i några sekunder) -Velasco: "Ja eller nej?" -Peréz: "Jag tycker inte om den där frågan!" Velasco: "Vad vill du jag ska göra, jag måste fråga dig, det är mitt arbete" Perez: "Hur vågar du? De som känner mig väl hade inte vågat fråga mig de där!" Ja, ni läser det helt rätt. Florentino Peréz praktiskt taget hotar en domare på rena mafia manér. Nu är då min fråga, och ni tror på fullaste allvar att Florentino Peréz inte är inblandad i korruption inom den spanska fotbollen när han är det inom inom politiken? Vad är fotboll i jämförelse med det och att komma undan med att hota en domare? Har läst väldigt mycket här inne de senaste dagarna där man viftar bort korruptionen i La Liga som inget annat än bortförklaringar och fairytales, och det har irriterat mig rejält eftersom det med allra största sannolikhet rör sig om personer som inte är speciellt insatta i varken spansk historia eller det nuvarande läget som landet befinner sig i (och har befunnit sig i under en längre tid) rent politiskt. Korruptionen inom Spanien är lika verklig som luften du andas, vattnet du dricker och maten du äter under dina dagar. När man får reda på sånna här saker som höjer man inte på ögonbrynen när man tänker på detaljer som att Neymar åkte på en 3 matchavstängning samtidigt som Ramos och Morata kommer undan för liknande händelser, eller som att Nacho får sin avstängning uophävd. Inte heller blir man förvånad när man tänker på Real Madrids bortamatch som slutade 3-3 efter en helt felaktigt utdelad straff till Real Madrid där domaren efter matchen går ut med en Real Madrid påse med massa "goddies". Och då har jag inte ens nämnt till er andra om hur Cristobal Soria (stort Twitter konto och en av de som medverkar i programmet "El Chiringuito") som är Sevilla fan och kritiskt inställd gällande Real Madrid som klubb fick sitt Twitter konto spärrat efter att ha skrivit åttaliga kritiska tweets om Real Madrid. Tror ni att det här är en tillfällighet? Nej knappast, för nog tusan har Florentino Peréz även setts tillsammans med chefen för Twitter i Spanien på Real Madrids hedersläktare. Exempelvis togs även massa videobevis bort från flera stora Twitter konton från när Ronaldo boxade Sevilla spelaren. Varför tas dessa videos bort? Och det finns folk som ifrågasätter Piqué när han sa att det är Real Madrid hedersläktare som flyttar på stenar och tar beslut? Vifta inte bort den spanska korruptionen, vare sig det handlar om fotboll eller politik som något påhitt. Det gör mig förbannad! EDIT: Glömde att tilläga att Eloy Velasco även ska ha ifrågasatt Florentino Perez affärer och relationer med Eico och sagt: "Det verkar inte rimligt att ha kontrakterat den där mannen (de Pedro) som inte hade någon staff, som inte är ifrån Madrid... Ursäkta mig men jag tycker det låter konstigt. Jag får intrycket att den lilla relation du haft med honom är för en annan anledning och att det här enbart är en cover-up". Ja ni!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-20 12:15
Bollinnehavet Helt enig med dig att inte värva talanger som har lämnat/fått lämna. Deulofeu som ett exempel har inte ens utvecklat utan är den samme som han var när han lämnade. Hade hellre gett Mboula chansen som extra ytter än värva tillbaka Deulofeu. Visst är han ung och oprövad men lika stor risk som deulofeu att han kommer lyckas/misslyckas. Dags att sända rätt signaler till talangerna som vi bifogar över. Bellerin är hypad ända ut till fingerspetsarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-05-20 11:39
Det är så jäkla skadat egentligen när man tänker efter. Men vi kan faktiskt vinna ligan imorgon. Jag har ju vart en av dom som tydligast sagt att Malaga inte kommer lyfta en fot för att vinna imorgon och det är inte så att jag hux flux bytt åsikt. Men det "kan" hända! Och ändå sitter vi och fokuserar på U17 EM haha. Det säger en del om hur sargade vi har blivit under denna säsongen.

Själv satt jag precis och avnjöt en långsam lördagskaffe i sommarvärmen och läste era inlägg om drömmarna om Ruiz, Cucurella och Morey när det plötsligt slog mig. Vi kan vinna ligan imorgon haha. Om Real står för en choke värre än PSG den 8e mars så vinner vi.

Jag hoppas inte att jag väckte någons förhoppningar nu, det var inte meningen. Det var mest skönt att skriva om vår minimala chans för att bryta av lite av mina egna drömmar om en coach nästa säsong som får igång mittfältet, satsar på talanger och övertygar ledningen om att göra sig av med dököttet och får in lite nytt, som tex Seri som känns spännande, Dembele istället för Arda, Sidibe som behövs på högerbacken osv.

Drömmarna om lite spänning nästa år är starka. Valverde, Bellerin och Deulofeu känns inte direkt spännande (även om jag är positiv till Deulofeu). Hellre att vi då går för nya stjärnskott som jag nämnde ovan och egna talanger som kan utvecklas till nya Yaya's, Abidal's och Busquets än att gå efter gamla egna produkter som inte varit tålmodiga nog att kämpa om en A-lagsplats.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-20 08:26
Jean Michael Seri (Nice) "If Barça comes to sign you, you can’t say no. No way." [MD]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-20 02:45
Rumors that Barça members will try to do push for a motion of censure to remove Bartomeu and his board from Barça next week - RafaelH på Twitter. Vad som krävs är 16.000 signaturer på 14 dagar. Jävligt tufft.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-20 02:38
37 domslut som varit felaktiga har Real Madrid fått med sig i både Cl och La Liga. Jag skriver det här och jag skriver det nu. Aldrig, aldrig, aldrig ska ni Madridistas snacka om domslut aldrig mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-05-20 02:33
Bättre vinkel från situationen när Ronaldo plockar ned Sevilla's Lenglet på Bernabeu.

Mateu Lahoz står ca 10 meter bakom situationen men sträcker ut armarna och menar på att Sevilla har fördel som har bollen. Vid nästa avblåsning får Ronaldo inget gult kort (vilket hade inneburit avstängning i Celta Vigo-matchen).
Barcelona DM1982
2017-05-19 23:32
[QUOTE=the cameroonians]Matchen visas på Esports 3 (oftast bara tillgänglig i Spanien) och Barça TV (payperwiev). Lär dock dyka upp nån fulstream nån timme innan avspark som sker 19.00. [/QUOTE] Om man kör ett program som lurar länken att tro att man är i Spanien så kan man se Esports 3. Hola är ett sådant program; finns andra också. Hoppas grabbarna fixar att gå upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-19 23:22
Matchen visas på Esports 3 (oftast bara tillgänglig i Spanien) och Barça TV (payperwiev). Lär dock dyka upp nån fulstream nån timme innan avspark som sker 19.00.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-05-19 22:55
the Cameroonians

Jo, snubblat på tangenterna det har man väl gjort mest hela tiden det senaste året:)
Och en finwhiskey det blev det:) Tar alla chanser jag får denna säsong:)

Var kan man se Barca B imorgon? Nåt tips?
Barcelona the cameroonians
2017-05-19 22:46
Iniesta70 Smuttat på finwhiskyn ikväll kanske... Lätt att snubbla på tangenterna... Först. Angående Mateu. Påminner om en yngre version av Alves tycker jag! Sen. U17-VM spelas i Indien, mer än så vet jag inte. Långt dit. Både till Indien och tidsmässigt. Sist. I morgon spelar Barça B den första playoff-matchen. Inte lika många Masia-spelare på plan då som idag. Men ändå. Och apropå Puyol så finns det ju alltid Cucurella att spana efter. Om man nu vill leta liknelser :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta.70
2017-05-19 22:24
Visst lever La Masia. Fem ljuvliga Barca lirare som både är mer tekniska och klokare än övriga tvåfotare i detta EM. Morey är ju nån märklig fusion av Puyol o Pedro. Vafan, han var ju all over the place! Ruiz assist till kvitteringen är fanimig Tki-taka på hög nivå. Den passningen såg ingen komma....förutom Morey:) Om vi/Spanien kunde sluta att starta matcherna så jäkla avvaktande och dra igång direkt så skulle träbens England sluppit krokodiltårarna i 86:e min. Såg ni Englands 2-1 mål? Grabben gjorde en "Ronaldo". Flax skott genom två motspelare, dubbel tunnel. Jisses, trodde kronärkerivalen hade patent på de avsluten. The Cameroonians VM för U-17 i höst? Var, när och hur? Har du koll på detta? Släng gärna ut lite info om det när du har tid eller lust. Edit: Höll på och fibblade med min Nic. Så det slutade med att jag avregistrerad mig:) OM nån har skickat ett PM o jag inte har svarat så vet ni varför. Men nu är jag här igen...på gott & ont:) Dubbel Edit: Rambla, klockren analys av Englans U-17 lag:. Co signar det rakt av.!
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-19 22:23
Morey, Palencia, Cucurella, Grimaldo... Fina ytterbackar La Masia skapar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-19 22:08
"Asi, asi, asi gana el Madrid!"
Allt fler utländska medier har förstått vad citatet ovan betyder och börjat skriva om hur Real ständigt får hjälp från domarna . Senaste exemplet är mot Celta där Aspas fick rött kort medan Ronaldo slapp gult och Casemiro slapp rött.
Juan Andújar Oliver som är domar expert på Marca har själv skrivit att domaren gjorde fel som visade ut Aspas, att han istället skulle fått straff.

Det sägs att ingeting har förändrats sedan 1979 i Gijon där publike inte kunde tåla att se vad Reals 12 spelare gör mot dem. Då började man sjunga "Asi, asi, asi gana el Madrid!" och som det sjungers även idag 38 år senare.
Fuerza
2017-05-19 21:55
Juan Miranda! Vilken vinnarskalle! Han firar som en dåre och knuffar iväg engelsmän som maskar vid byte. Sånt behöver vi.

Vi har väldigt fina spelare i ungdomsleden. Tror Abel Ruiz och Juan Miranda kommer bli Barca-legendarer.
Barcelona Rambla~
2017-05-19 21:54
Katalano Ja du såg ju missarna. Bara ren råstyrka och klippa till förmkung och fosterland som gäller. Ja, eller för drottning och ... i deras fall. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-19 21:52
Den där mittbacken alltså, kylig som fan vid sista straffen. Briljerade även i slutet av matchen när han gjorde några räder framåt, bra passningsspel också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-19 21:52
Grattis Spanien! Tänk att England alltid är och har varit så dåliga på straffar.
Barcelona the cameroonians
2017-05-19 21:52
Gött med EM-guld! Trist med straffläggning men visst vann det bättre laget till slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-19 21:51
Morey, är det nästa ytterback Wenger snor från Barca efter att ha lurat på oss Bellerin till överpris? Skulle fan inte förvåna mig alls.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-19 21:50
2 missar i rad av England nu. Spanien får inte tappa detta övertag nu!
Annons: