/spanien/barcelona/forum/7023.aspx/spanien/barcelona/forum/7023.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-01-18 23:17
FCBlaugrana (Barcelona) Dom kan inte ens namnet på spelare som spelare i högsta divisionen men dom kan rabla upp varenda startelva i championship.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-18 23:10
DM1982 Tack min vän! Brått lönar sig tydligen ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-01-18 23:08
the cameroonians

Fint skrivet. I mina ögon är det vad äkta supportskap handlar om, värderingar och en gedigen respekt för traditioner och historia. Jag håller helt med. Självklart vill jag att Barcelona ska vara i toppen alltid, men inte till vilket pris som helst.
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-18 23:07
Kokar när kommentatorn på Cmore säger: "Den tidigare Barcelona-produkten Raffael". Till Rafinha?! Lite koll bör man väl ha t.ex vad han heter?
Barcelona Acrobat
2014-01-18 23:02
The cameroonians: Det handlar inte om att vi ska anpassa oss efter någon annan... snarare tvärtom! Storlagen i Europa vet hur man ska försvara sig mot oss i dagsläget. Om vi då spelar som de har tänkt sig (tiki taka) så har vi ju indirekt anpassat oss efter hur de vill att vi ska spela! Genom att bryta mönstret kommer även motståndarna att få tänka om. Självklart kan vi fortfarande vinna matcher mot de största i Europa, men det har mycket att göra med att vi har så fruktansvärt duktiga indiviuella spelare! Jag tror dock att vi hade kunnat bli ännu bättre om vi hade lyckats spela en rakare anfallsfotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-01-18 22:58
@( Xaviesta ):


19:00
Barcelona the cameroonians
2014-01-18 22:56
Det är ofrånkomligt så att den typ av fotboll Barcelona spelar är den absolut svåraste att utföra - särskilt med tanke på hur det ser ut i dagens fotboll där fysiken värdesätts alltmer framför passningsspel och teknik.

Det är också därför många tror/vill att Barcelona ska anpassa sig efter alla andra i stället för att fortsätta tro på sin egen idé, en idé som för övrigt genomsyrat klubben sedan Cruyffs intåg då han införde 4-3-3 och totalfotbollen.

Och så är det ju, att ibland funkar det inte med tiki-takan just för att den kräver så mycket.
Men jag tar hellre en titellös säsong och fortsätter på inslagen väg (den vägen har ju varit rätt framgångsrik med Dream-team erorna som höjdpunkter) än att se en tränare som Mourinho med sin defensiva 4-2-3-1 taktik.

Jag är inte emot utveckling men det behöver inte betyda revolutionerande omvälvningar. Martino har gjort det bra hittills och kryddat spelidén med lite extra spice.
Barcelona Barcelonistas
2014-01-18 22:41
Acrobat - tiki takan har knappast blivit sönderläst, problemet är snarare att våra spelare inte har klarat av att prestera på topp och då har tiki takan fått lida enormt. Vi spelar världens svåraste typ av fotboll, det är som en maskin där varje del av maskinen måste fungera. Från Busquets som är DM till anfallarna, det räcker att Iniesta inte presterar i en match så ser man vilken skillnad det blir. Presspelet,löpningarna, måste fungera i tiki takan om vi ska vinna cl. Laget måste dessutom nå sin högsta nivå oftare i stormatcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-18 22:40
Brukar aldrig slänga upp såna här frågor men just nu har jag extremt brått och måste planera min morgondag innan jag sticker, någon som vet vilken tid matchen startar imorgon?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2014-01-18 22:38
Hellre en tränare som får kritik för ett förlorat bollinnehav, men ändå vinner, än en tränare som får kritik efter en förlust. Om inte medlemmarna tycker detsamma så är klubben dödsdömd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2014-01-18 22:31
Att medlemmarna inte vill se en förändring är bara naivt och ett sätt att försöka leva kvar i det som har varit. Frågan är hur långt de är villiga att gå innan de inser att det är för sent? Sedan är det såklart inte bara att ändra spelstil över en natt... men man borde nog på allvar försöka börja lite redan nu. Neymar var ett jättebra köp just av den anledningen. Han är inte inskolad i tiki taka och vill gå mycket i djupet. Han sköter sig utmärkt, men hämmas lite av det sidledsspel som framförallt mittfältarna kör med. Skulle en spelare som Reus komma in i laget och som har lite samma djupledstänk, så skulle det vara en bra bit på vägen i att bli mer oförutsägbara igen... för individuellt är det inget snack om saken.. vi skulle kunna vara bäst i världen! Problemet är återigen att alla strolag vet exakt hur vi spelar och då skapar vi inte mycket framåt.
Barcelona Rambla~
2014-01-18 22:18
Tja, jag säger knappast emot dig. Fast det är lättare sagt än gjort. Tata Martino har ju redan fått en jävla massa kritik för att han faktiskt infört lite rakare spel i Barca. Kritiken var som störst när bollinnehavet förlorades i en match, trots att man vann matchen med 4-0 (mot Rayo).

Supportrarna och framför allt medlemmarna, då menar jag de som bor nere i Barcelona, håller kvar vid det gamla. De vill inte att det ska förändras för mycket. Lycka till med att övertyga dem om motsatsen och försöka införa ett mer rakare spel. De gillar det inte.
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-18 22:17
Reus kan erbjuda bland annat fantastiska framspelning, rörlighet, djupledsspel, fantastiska frisparkar.
Barcelona Acrobat
2014-01-18 22:13
@Rambla~:
Tiki takan börjar bli sönderläst av storlagen ute i Europa och ska man se långsiktigt så måste man nog börja förnya sitt sätt att spela på. Sanningen svider, men den filosofi som varit så framgångsrik under många år börjar sjunga på sista refrängen. Xavi och Iniesta är inte 20 år längre. Enligt mig borde Barcelona stegvis börja spela en rakare typ av fotboll och då är en spelare som Reus en guldklimp! Jag vet att det är många här som inte håller med mig och som hellre vill se dem egna talangerna (t.ex Sergi Roberto) ta över. Givetvis ska dessa spelare också få plats i laget, men det måste förnyas på mittfältet om vi ska hålla de närmsta åren.
Barcelona Rambla~
2014-01-18 21:57
@Acrobat:
Ett rakare anfallsspel? Är du säker på det? Laget bygger ju spelet bakifrån och knappast från kanterna. Vi har redan spelare som är lämpade för ett rakare anfallsspel. Pedro, Alexis, Neymar och Tello. Trots det spelar Barca ändå först och främst possession-fotboll, ellar kalla det Tiki-Taka om du vill. Det är inte spelartypen på spelarna längst fram som bestämmer vårt spelsätt utan en sedan länge uttalad filosofi.
Barcelona Acrobat
2014-01-18 21:29
@Tvättäkta Culé:

Det är klart att vi har spelare som är svåra att konkurrera ut från startelvan, men Reus hade utan tvekan bidragit med ett betydligt rakare anfallsspel än det vi har idag. Det hade enbart varit positivt!
Barcelona BarcaLaliga
2014-01-18 20:40
Guardiola experimenterade verkligen i 3-0 förlusten som någon nämde. Laget: Neuer – Martinez, Dante, Boateng – Höjbjerg, Kroos - Shaqiri, Götze, Thiago, Alaba – Müller Alltså en trebackslinje, två defensiva mittfältare, fyra stycken framför där och en forward. Känns som det är så jag spelar på FM när man vill göra något galet, är nog bara Pep som kan göra något sånt, kanske var detta dock den sista gången med tanke på resultatet. Var det verkar så gick han över till en 4-backslinje efter 2-0 målet.
Barcelona Baronen
2014-01-18 20:39
Reus är helt fantastisk. Inte för att vi har något jättebehov av honom, men klart är att han skulle förstärka vårt lag. Milt uttryckt.
Barcelona Baronen
2014-01-18 20:39
Reus är helt fantastisk. Inte för att vi har något jättebehov av honom, men klart är att han skulle förstärka vårt lag. Milt uttryckt.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-01-18 20:18
Reus känns väldigt överflödig när vi redan har spelare som Neymar, Alexis och Pedro.
Tvättäkta Culé
2014-01-18 20:17
Förövrigt så förlorade Bayern Munchen mot Red Bull Salzburg med 3-0!
Tvättäkta Culé
2014-01-18 20:17
@Acrobat:
Och vem skall Reus peta i startelvan?
Barcelona LeoMessi
2014-01-18 20:13
Kan någon förklara vad som gör Reus så otroligt bra? Vad kan han erbjuda som ingen av våra andra spelare kan? Vad är hans styrkor och svagheter? Jag har sett för lite av honom för att kunna ge en bedömning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-01-18 20:09
Reus mot afellay plus pengar emellan? Om vi nu vill ha honom och för att tyskarna ens ska fundera på en försäljning, kanske detta vore en lösning. Afellay hade passat utmärkt i Dortmund tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2014-01-18 20:03
Reus är en drömspelare! Hade han kommit till Barca så hade jag blivit överlycklig!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-01-18 20:00
Reus (Dortmund): "Ter Stegen could join Barça? I don't know, but I think Barça would be the perfect team for Marc, he's a super goalkeeper." Reus (Dortmund): "Barça rumours? Won't deny I feel flattered, but I'm focused on my club. At end of season, anything can happen" [via sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BA
2014-01-18 18:35
oj imorgon menade jag skrev fel
Barcelona BA
2014-01-18 18:35
vill se messi på kanten idag, tycker att han bidrar med mer i spelet och ser ut att kämpa mer i defensiven än vad han gör i mitten.

valdes
montoya-pique-bartra-alba
busquets
xavi fabregas
messi sanchez pedro hoppas på denna elva mot levante
Barcelona Barcelonistas
2014-01-18 18:20
Barcaholic - fast tycker inte man ska dra några slutsatser över Milan eller Bayern matcherna. Det var så uppenbart att laget blev påverkade av titos frånvaro. Tom spelarna erkände att Titos frånvaro hade påverkat dom. 12 mål och det faktum att mer än hälften av dessa mål dom vi släppt in har varit via fasta situationer säger ganska mycket. Det är svårt att göra spelmål mot oss just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-01-18 18:17
westinho - Sergio #16

Jag håller med dig!
Det är helt sjukt att det är så mycket snack om C.Ronaldo och R. Madrid.
Det står mig uppe i halsen. Det är som att 80 % av forumet har fått mindervärdeskomplex gentemot R.Madrid.

När började ni sjunka så lågt???
Jag kan lova er det va inte så för ett år sen.

So what om Ronaldo gör mål 3-4 mål mot Betis i en samma match. So what om han gör mål eller straffar mot alla La-Liga lag. Vad spelar det för roll? Han gör bara sitt jobb.

Jag tycker att ni som lägger 99% av er tid på R.Madrid borde ta er en lång funderare om varför ni är så besatta ? Ja, jag förstår rivaliteten o.s.v. Men det ni håller på med går över alla gränser.
Annons: