/spanien/barcelona/forum/693.aspx/spanien/barcelona/forum/693.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bosketts
2017-05-24 16:29
Barclasico

Källa, tack.
Barcelona Rambla~
2017-05-24 16:25
Reymar Absolut är det så, där är vi eniga. Tycker inte heller att de varit bästa laget, åtminstone inte övertygande. En hel del flyt, domslut och annat har varit deras melodi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-05-24 16:18
Andres Iniesta: “It’s possible that I won’t retire at Barcelona. I’m still thinking if I should renew my contract or not.”

Kommer från en spelare som alltid har drömt om att avsluta sin karriär i Barca. Men nu verkar det som att han inte vill stanna längre... Den här ledningen asså... Ingen vill ju stanna så länge Barto styr! blir lack av allt det här!!!!!
Barcelona Reymar
2017-05-24 16:14
Rambla

Visst, men dom är inte i Cl final två år I rad på grund av attdom är bra utan det är andra faktorer som bidragit till att dom tagit sig hela vägen.

El Pistolero

Mittfältare är dom som springer mest i ett lag men Kroos likt Özil tar inte det defensiva arbetet, sen är det väldigt sällan att han vinner boll. Messi ock Kroos på samma kant hade verkligen inte funkat defensivt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-24 16:08
Rambla Theo var nära oss men sen kom RM med ett lönerbjudande som är lika mycket som Piqué får av oss. Pengarna locka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-24 15:42
Det var han som twittrade något vidrigt om katalaner vill jag minnas. Minns inte exakt vad det var nu. Oavsett vilket, en vidrig personlighet tycks han ha. Fast där har ni en av de stora skillnaderna mellan klubbarna. Medan Barca är väldigt nöjda efter en säsong som inneburit titlar och dominans på planen. Man slår sig gärna för bröstet och vill berätta för hela världen om hur bra man och vilken prestation man utfört. Då sitter man nöjd i båten, betalar ut bonusar, vilket man så klart måste, förbättrar en och annan spelares kontrakt osv. Istället för att planera för framtiden, försöka göra laget ännu starkare. Visst, RM slår sig också för bröstet och talar om för alla som vill lyssna hur fantastiska de är. Det de och framför allt Perez inte gör, är att sitta nöjda och bara se på hur andra lag försöker förbättra sig, låter läget vara status quo. Nej fan, de ska ha den och den talangen. Visar tex Barca intresse för en spelare, vips är de där och blandar sig i och då sitter de inte och velar i veckor för att komma till skott. Ta det här med Theo, vad hände dör? Var inte han i stort sett klar för oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-24 15:40
[QUOTE=Reymar]Kroos är inget för Barca, visst en bra passningsspelare men oerhört lat i defensiven och slö i vändningarna som Fabregas. [/QUOTE] Lat? Han är en av dom som springer mest i RM. Topp 3 CM i världen denna säsong. Klassspelare som hade varit perfect hos oss. Tråkigt att vår ledning o Lucho föredrar löpstarka träfötter snarare än tekniska lirare som RM numera gör. Svängt har det!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-24 15:35
S.Eto'o

Får ändå ge det till Real, som verkar göra allt för att passa på att utnyttja vår nuvarande hopplösa inställning till talanger. Det dröjer länge (2021 som tidigast, om inte omvalet blir av) tills vi återigen kan skifta fokus tillbaka till La Masia, det vet nog Real om, med tanke på hur dom förstärker med unga talanger. Theo, Vallejo, Asensio, Ceballos betyder att de eventuellt kommer ha ett slagkraftigt lag lagom till vi kommer på fötter igen.
Barcelona S.Eto'o
2017-05-24 15:15
Nu ryktas Real att värva ceballos.... Enligt mig är han Spaniens hetaste talang utanför topp tre lagen. Han har vart grym två säsonger i rad nu, hoppas bara han inte hamnar där (han var extrem nära Real förra säsongen om minnet inte sviker).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-05-24 15:10
Reymar Allt det där om Kroos kanske stämmer, vad vet jag, men det tycks ju iaf funka hyfsat bra för RM. Det är de som är i sin andra raka CL-final och inte FC Barcelona. Rätt plats, rätt miljö och rätt tid och med en tränare som vet hur han ska skruva på bitar, ja då kan alla bitar falla på plats. Eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-24 14:59
Rakitic är inte bättre, dem är lika dåliga!
Barcelona Rambla~
2017-05-24 14:58
Kan vara instämma med Bsketts och Katalano. Junta Bartcneu, bort bort, ju fortare desto bättre. Sen är det ju självklart att efterträdarna kanske misslyckas de med, kan man aldrig veta, det är ju så klart en chansning när man byter till något nytt. Fast det som finns idag och då är det min personliga åsikt, funkar inte enligt mig. En sportslig ledning som inte kan bygga ett lag utan gör märkliga värvningar och för sådana otroliga överpriser att man blir mörkrädd. Frågan är, tar sportchef Robert egentligen de slutliga besluten eller är hans uppgift bara att scouta och presentera namn inför ledningen? Hur mycket inverkan har tränaren i värvningsfrågor osv? För att sammanfatta, de sportliga besluten är helt uppåt väggarna de senaste åren oavsett vad ni säger om hur ledningen sköter ekonomin, investeringar mm. Visste ni det att under de 5 senaste säsongerna så har Barca värvat spelare för ca 1,5 miljarder mer än vad RM gjort under samma tidsperiod? Vilken klubb var det nu igen, som bara rätt och slätt var en köpklubb?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-05-24 14:58
@El Pistolero #9:

Kroos är inget för Barca, visst en bra passningsspelare men oerhört lat i defensiven och slö i vändningarna som Fabregas.
Barcelona Bosketts
2017-05-24 14:45
Blaugrana91

Det är intressant, tycker jag, hur olika vi ser på saken. Jag respekterar dig som skribent och i synnerhet dina åsikter, även om jag anser att det är en approach som tar klubben i helt fel riktning. En riktning som redan tagit fart de senaste säsongerna, och som nu börjar skörda sina första frukter i uteblivna titlar och tappat spel.

Jag tror att det i grunden bottnar sig i att vi ser på klubben med helt olika ögon. Just därför skulle det vara spännande att höra hur det ser ut från ditt perspektiv.

Det som alltid charmat mig med Barcelona är hur vi lyckats vara en absolut toppklubb, utan att skötas på samma sätt som exempelvis Madrid. När värvningshetsen drogs igång för ett par år sedan och spelare köptes för miljardbelopp kunde jag luta mig tillbaka stolt och tänka på att Xavi, Iniesta, Messi, Busquets inte kostade ett smack, utan var ett lyckat projekt grundat av bland andra Cruyff. Samtidigt som dessa spelare var på sin topp fanns namn som Samper, Grimaldo, Munir och andra på tillväxt.

Man njöt liksom av att Madrid i ren panik värvade Kaka, Cannavaro och andra för miljard efter miljard, men aldrig nådde upp till den klass La Masia-produkterna huserade på. Mer än en klubb var det verkligen.
För även om ekonomi är en viktig aspekt av fotbollen idag, så spelar det på det sportsliga planet ingen som helst roll. När vi var som bäst startade Pep med 9 av 11 spelare från de egna leden. Du kan själv räkna på hur mycket det kostade klubben. Idag må vi vara rikare, men vi spelar sämre och tar färre titlar.

Jag tror att det är viktigt, i synnerhet i dessa pengakåta dagar, att skilja FOTBOLLSLAGET FC Barcelona från VARUMÄRKET FC Barcelona. Vi behöver verkligen inte bli ett globalt jättemärke, för på planen så spelar det ingen som helst roll. Det vi behöver är ett tänk som främjar fotbollen, en ledning som fortsätter det LÅNGA arbetet med att bygga upp La Masia. Och lita på talangerna och modellen.

Det kan låta drastiskt och dramatiskt, men för mig begår denna ledning ett stort tjänstefel när de sakta med säkert plockar isär det som vi byggt upp de senaste 30 åren. Det som när mig frustrerad är att vi om 10 år kommer titta tillbaka på alla beslut som tas idag och tänka; VARFÖR? Hur kunde vi bara röra oss bort från den modell som gjorde oss störst, bäst och vackrast i världen?
Barcelona Katalano
2017-05-24 14:29
@Blaugrana91:
Absolut är Espai barca ett superviktigt projekt för klubben. Men om en ledning med ett (i min åsikt) bättre fokus skulle sätta sin egen prägel på det så ser jag bara positivt på det hela. Du tycker att fokuset på ekonomi är helt rätt så som fotbollsvärlden ser ut medan jag även här ser tvärtom på det. Det har aldrig varit viktigare att värna om värderingar, utvecklingen av egna talanger osv. Att särskilja oss mot de andra jättarna och göra oss till en mer attraktiv klubb för både fans och spelare som är ute efter mer än bara pengar. Självklart krävs det en balans av de 2, men nuvarande junta är för extrema åt det ekonomiska. Edit: Som Bosketts ovan är inne på så tycker jag att du är ett värdefullt inslag här på forumet. Vissa skribenter tror att det är åsikterna som gör att vi mods måste dra till med spärrar ibland och att man inte får försvara nuvarande ledning osv. Men så är självklart inte fallet och då brukar jag vilja ta dig som exempel som alltid skriver på ett moget sätt med argument och motiverar dina åsikter på ett bra sätt. Våra skilda åsikter gör diskussionerna här inne mycket mer intressanta.
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 14:19
*Espai Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 14:19
[QUOTE=Katalano]Jag anser tvärtom. Ju längre vi väntar desto större "skada" hinner nuvarande ledning göra. Projekt som Espai Barca kommer att fortsätta ändå med ny ledning. Tyvärr är det långsiktiga tänkandet du nämner fokuserat på ekonomi och inte på det som jag värderar, dvs klubben rykte, värderingar, spelstil osv. Av denna anledning så ser jag att en ny ledning inte kan tillsättas tidigt nog. [/QUOTE] Ett projekt som Espsi Barca är superviktigt för klubben och även om projektet säkert hade fortlöppt med en ny ledning kan det bli så att dem vill sätta sin egen prägel på det. Fokuset på ekonomi är helt rätt med tanke på hur fotbollsvärlden ser ut idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-24 14:12
När det handlar om tränare för Barca så borde det finnas inskrivet som en del av arbetsbeskrivningen att denne måste gå på X antal matcher med B-laget per säsong för att följa utvecklingen av spelarna som knackar på dörren till a-laget.

På detta sätt blir B-laget alltid det första man tittar på gällande förstärkningar och breddning av truppen innan man tittar externt.

På detta sätt undviker vi den typen av tränare som tycker sig ha "viktigare" saker att göra med sin tid n att följa B-laget också, vilket i sin tur leder till att man inteh ar förtroende för vra spelare i nedre leden.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-24 14:12
Samtidigt ny ledning, men likt väl kan det även bli värre. Den ende jag litar på som president är benedito, han är nog den ende som vill vara Barcelona president och inte göra det för egen vinning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-24 14:07
@Blaugrana91:
Jag anser tvärtom. Ju längre vi väntar desto större "skada" hinner nuvarande ledning göra. Projekt som Espai Barca, som är ett jättebra initiativ, kommer att fortsätta ändå med ny ledning. Tyvärr är det långsiktiga tänkandet du nämner fokuserat på ekonomi och inte på det som jag värderar, dvs klubbens rykte, värderingar, spelstil, fokus på utveckling av talanger och att allt ska hänga ihop. Av denna anledning så ser jag att en ny ledning inte kan tillsättas tidigt nog.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-24 14:03
Xavi [ex Barça]: Kroos is Real Madrid's engine. He reminds me a lot of myself when he plays, he's almost my successor. [sport bild] Men folk här blir upprörda när man säger att Kroos är bättre än Rakitic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 14:00
[QUOTE=Bosketts]Fast. Det är ju precis det som händer med denna ledning. Är det inte transferförbud så är det tvivelaktiga spelarköp från Brasilien eller onödig mobbning av klubbens legender (läs: Cruyff). Håller i övrigt med om att vi behöver mindre trams kring klubben. Men att byta ledning är enligt mig det enda sättet att få bort just tramset. [/QUOTE] Transferförbudet var knappast enbart nuvarande lednings fel även om dem fick ta smällen, tvivelaktiga köp från Brasilien har vi även sett tidigare från andra ledningar, men visst i övrigt kan jag hålla med. Samtidigt behöver inte det betyda att en ev. ny ledning skulle göra något bättre. Nuvarande ledning har flera stora projekt på gång och ett långsiktigt tänkande för klubben, som sagt vore galenskap att ändra något i det här läget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-24 13:43
@Blaugrana91:


Fast. Det är ju precis det som händer med denna ledning. Är det inte transferförbud så är det tvivelaktiga spelarköp från Brasilien eller onödig mobbning av klubbens legender (läs: Cruyff).

Håller i övrigt med om att vi behöver mindre trams kring klubben. Men att byta ledning är enligt mig det enda sättet att få bort just tramset.
Barcelona Blaugrana91
2017-05-24 13:40
För klubbens skull ska vi alla nog hoppas på att det INTE blir något omval eller liknande. Den här sommaren är extremt viktig för klubben vad gäller det sportsliga, vi har alltså inte tid för massa annat trams som tar fokus och ställer till oroligheter... 100% fokus i sommar ska vara att få in en kompetent tränare och sedan förstärka till laget. Dessutom så har Bartomeu och nuvarande ledning många spännande projekt på gång , exempelvis Espai Barca och starka visioner om ett globalt starkt Barcelona, att då helt plötsligt byta ut ledningen skapar ytterligare oroligheter som sagt, vilket är det sista vi behöver just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-24 13:28
Det jag hoppas på är att ledningen går efter en tränare, som först och främst har en vision att spela en attraktiv och underhållande fotboll i Cruyff's anda. Hans(Xavi) första uppgift är att följa denna rödatråd som en gång Barca har skapat. Utvärde och hitta spelare som passar in i den modellen. Det får inte vara någon typ av Mourinho karaktär, som inger en sådan respekt att spelarna slaviskt ska följa honom enbart för att vinna bucklor. Hur det sedan ser ut det är oväsentligt. Det vill inte jag vara med om!
Barcelona Meneysuarez91011
2017-05-24 13:16
Se reglerna. inklistrade inlägg från Puertan (...) accepteras ej/ mod
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-24 12:18
@Rambla~:


Valverde ska nog inte vara i samma kategori som dem två trots allt. Nu kan man inte dra slutsatsen att han är en världklass tränare men jag har funderat och han har gjort det bra med bilbao, varför skulle han inte göra stordåd med en större klubb?

Anses Zidane som en bättre tränare om han inte stod i reals bänk nu? du förstår nog vart jag vill komma.
Barcelona Rambla~
2017-05-24 12:08
"Mysfarbrorn" som tränare måste väl då bäst representeras av tränare som Ancelotti och Ranieri? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-24 11:33
@Barcelonistas:


Du missar helt min poäng... för han är ju också en taktiker av rang.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-24 11:30
Bosketts - Conte hade dock aldrig slutat den snubben är hel galen..
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: