/spanien/barcelona/forum/6874.aspx/spanien/barcelona/forum/6874.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-02-06 11:57
El Flaco Självklart är det riktigt klantigt uttalande av Alves och som spelare så ska man aldrig klaga på fansen. Men helt ärligt så har pubilsiffrorna varit pinsamma, det ser ut som getafes läktare typ. Och om läktaren börjar fyllas ordentligt när laget spelar bra igen och tar imponerande vinster så tycker jag att det hade varit pinsamt, nästan lite medgångarvarning på fansen där. Självklart så ligger en del av skulden på biljettpriserna, men det hindrade dom inte innan och bernabeu och calderon är typ fulla varje match. Vår arena ekar tomt där. Kanske Kan mer humana priser och tider få folk att komma till arenan. Det är i tider som dessa som publiken ska heja fram laget och stötta dom, för just nu så känner dom inget stöd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2014-02-06 11:43
EDIT: Inlägget kan raderas då allt försvann efter man ändrat!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-06 11:38
Jag är rädd att vi ska möta City och Real. Så som laget spelar just nu så tycker jag att laget borde bli utan lön i två månader.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2014-02-06 11:37
Sitter och kollar igenom några imponerande matcher från vår sida.
Skillnaden är så jävla enkel, Motivationen.
Jag kollade in 5-0 matchen nu, men snälla kolla Iniesta och Xavi dom är inte rädd för fem öre att gå in hårt i närkampen när dom stressar spelaren, Messi springer hur mycket som helst, farten bollen sjukt imponerande Real spelarna får aldrig stå still i en position innan den flyttas vidare.
Det enda som kan göra oss bäst igen, är att nån visar upp dom här matcherna för spelarna och sedan visar skillnaden på dagens, hela 5 spelare på offensiv sista tredjedel när Ramos valde att spela hem till Casillias, vad hade han för alternativ ? jo skjuta iväg den. Kolla bara hu nära dom är varann i pressen

Barcelona Gio Style
2014-02-06 11:28
Jahapp. 2-0 vinst och mindre bra spel, nu ska vi återigen sälja halva startelvan.
Jo men det blir jättestabilt! Lagmoralen lär inte sänkas alls och alla nyförvärv kommer att gå in som perfekta pusselbitar i vårt felande spelsystem!

Seriöst nu, det är fan inte hållbart att kräva spelarförsäljningar i den grad som väldigt många gör efter en mindre bra match. Har ni så pass dålig koll att ni inte förstår att kvalitémässigt så har vi en sjukt stark trupp?
Vi trummade på, återigen, rätt bra i första halvlek.
Vi hade kunnat ha både 2,3 och 4-0 i HT (Cesc, Messi, Alexis).
Hade vi fått in 1 eller 2 av dessa lägen hade väl folk inte grinat lika jävla illa, eller hur?

Missförstå mig inte, det finns bra många kritiska inlägg som fokuserar på det rätta. Analyserar problemen och försöker komma till underfund med hur vi ska lösa det. Men snälla kan vi sluta kräva försäljningar var och varannan match? Ena matchen hyllas en spelare och nästa så krävs det en försäljning.
Det funkar inte så i vår klubb, möjligtvis i City, PSG, Chelsea eller Real. Men vi vet nog alla innerst inne att sälja 5 spelare ur startelvan och handla in 5 nya inte är bra någonstans.

Som jag ser det så har vi 2 problem. Dels lyckas inte laget bibehålla samma intensitet/koncentrationen i 90 minuter och dels så har vi en mycket högre felprocent i passningsspelet kontra guld-eran.
Dessa två problem kombinerade med varandra kan ge katastrofala utgångar.

När spelarna inte är "in the zone" blir det förståeligt ännu fler felpass = farliga kontringslägen för motståndarna.
När intensiteten har sjunkit så rör sig inte våra spelare lika mycket, varken med eller utan boll. Detta leder till mindre anfallsmöjligheter och, återigen, en ökad risk för felpass.
Vi blir för sårbara vid varje bolltapp.
Jag tycker dessutom att passningskvalitén har sjunkit otroligt mycket sedans Pep-tiden, då kunde vi passa oss ur helt omöjliga situationer och man satt på soffan och förundrades match efter match hur det var möjligt att vara så otroligt tekniska och passningssäkra.

Jag har tyvärr ingen lösning till det JAG anser vara dem största problemen, men jag vet for sure att 5 spelare ut och 5 spelare in är inte den rätta vägen att gå. Det är det aldrig.

In med en försvarare, sälj Song.
Mascherano får agera backup/rotation till Busquets (som faktiskt behöver känna flåset i nacken av någon just nu) i mittfältet.
Jag ser gärna att man flyttar ner Messi bakom firma Pedro - Neymar - Alexis.
Förändringar krävs helt enkelt och jag kan se framför mig hur Messi kommer bakifrån med fart, väggspelar med Neymar och skruvar in bollen i bortre krysset.

Nåväl, Visca el Barca.
Barcelona casinou1
2014-02-06 11:22
Pep - El Míster TACK! Som jag sa, ibland undrar man varför barca anställer en ny tränare ens..
Barcelona B-Guden
2014-02-06 11:15
Tata Tata Tata Tata Tata och Tata och Lite Xavi så låter det, det är 1 tränare, 11 spelare på plan.
Vart är farten på bollen ? Varje spelare håller den i 5 sekunder eller slår en passning som inte hotar, ingen tar en ny position efter dom passat iväg bollen för att hota. Slår xavi en passning till Iniesta och tar en löpning då får han uppmärksamhet, då kan Iniesta ex passa Busquet och ta en löpning, då blir förvarna upptagna med 2 spelare också gäller det att ha lite TEMPO PÅ BOLLEN, vi läre få bussen att röra på sig och till slut får den motorstopp

Och Messi tappar bollen och spelaren är 5 meter från han, då ska Messi löpa allt han har dit, för då kan inte den spelaren precisera sin långboll en passning till motståndaren, Messi är inte Pedro eller Alexis, han ska inte ta en 50 meterslöpning och pressa målvakten/försvararen, men kan han stressa en spelare som har bollen och förmodligen kommer lägga en långboll ska han göra det för då kommer den bli mycket sämre och vi kan eventuellt vinna tillbaks den, jag tycker det är respektlöst av Messi faktiskt, så fort han tappar bollen så kollar han ner i marken och går likt Zlatan
Barcelona el Flaco
2014-02-06 10:52
Dani Alves: "De som inte kommer till arenan är inte lika stora culés som de själva tror".

Ärligt talat, vem fan gav Alves rätten att avgöra vem som är och inte är culé? Bara för att man inte har råd att gå på en hemma match varje vecka betyder det inte att man inte brinner för klubben. Det är kanske möjligt för honom att begripa sig på de ekonomiska svårigheterna då han knappast lever i samma värld som de flesta andra och då ska han bara hålla käften och istället inrikta sig på att förbättra sina egna prestationer på planen. Blir äcklad av hans uttalanden, överbetalda diva. Med tanke på priserna och hur laget spelar för tillfället är det mer än förståeligt att fansen väljer att stanna hemma.
Barcelona Pep - El Míster
2014-02-06 10:49
Vår klubb är alldeles för instängda och stolta i många avseenden! Kalla det rädda! Whatever! Tata kommer från Argentina och tar över laget. Men han är bara en nertryckt kille som skall träna laget. Klubben är alldeles för stolt, passiv och egocentrisk för att låta en utomstående tränare komma och bestämma över laget och låtas göra de förändringar, petningar och inköp som behövs. Därför lämnade Pep tillslut också. Vi behöver ny ledning som inte är rädda för att förändra klubben på ett sportsligt sätt men ändå behålla våra värderingar. Men det är hårfin balansgång och nu känns det som om spelare som Xavi t.ex. bestämmer över laget mer än Tata. Varför kan inte Xavi vara lika ödmjuk som Puyol och överge lite ansvar till andra spelare. Neymar som exempel. Stör mig på Xavi. Det här med frisparkar och hörnor t.ex. Visst, kanske en pissdetalj för er men den säger så mycket. Tata vågar ju fan inte ens gå in och bestämma? Det är så talande. Vad hände med omställningsspelet vi såg i början av säsongen? Höga pressen? Viljan? Aggressiviteten? Helt bortblåst ju. Sen är faktiskt våran trupp alldeles för tunn på kvalitét. Det är ledningens fel. Vi sätter in spelare som S. Roberto och Tello? Det är ju för fan pinsamt. Hela klubben behöver en uppryckning och faktiskt inte vara rädda för att tänka utanför den katalanska boxen.
Barcelona ElTriplete
2014-02-06 10:41
Ton Fyfan, sjukt alltså.. Trodde aldrig att det var så grovt. Fyfan vad Rosell och hela ledningen förstört vår fina klubb med sina äckliga sponsorer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-02-06 10:40
Barcadinho. Jag tror definitivt att Tata har mer att erbjuda. Tror dock att han inte får chansen till det på grund av ledningen och pressen utifrån.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-02-06 10:39
Tyvärr har inte Tata den digniteten som jag hoppades på. Att våga ändra på saker, hitta på lite nytt i spelet, knacka på dörren hos ledningen och kräva spelare. Våga bänka, förnya.
Det är därför publiken sviker. De vill se något nytt.
Och visst är det politik, svårt att få allt man vill. Men jag undrar om Tata ens har försökt. Han saknar nog idéer.
Att se Barca idag är som att se Barca under 2008-2012, allt är nästan samma men med betydligt sämre kvalité, mest på grund av ålder men också andra faktorer.

Man är också besviken på ledningen som inte gett tillräckligt stöd i det sportliga. Inga idéer, inga förslag. Jag tror inte att jag har hört en enda gång att Zubi är efter en viss spelare på allvar.
Den förra ledningen jagade Cesc, jagade Villa, jagade Alves, jagade Zlatan. Visst misslyckades man med vissa, men man hade idéer och man kämpade för dem på allvar.
Dagens ledning har tänkt bara på ekonomin. Och huvudpersonen har hoppat av dessutom.

Det är ytterst ohälsosamt för en förening om det börjar stinka och förfalla båda på plan och i organisationen.

Milan har haft samma problem med generationsskiftet, byta ut det gamla i det sportsliga. Och organisationen är inte så stabil heller pga alla politiska problem som Berlusconi har haft på sistone. Nu är tränaren sparkad. Och ni ser hur det fungerar för dem. Inter har samma problem i det sportsliga men lite bättre situation i organisationen så det finns hopp.

Barca befinner sig i ett vägval, men det känns inte att det finns en enda person eller en grupp personer som kan styra klubben in i framtiden. Ohälsosamt och farligt.

Tråkigt på ett sätt att publiken inte stödjer när det behövs som mest. Som Alves sa efter matchen mot Valencia - "Det kändes som att vi spelade på bortaplan". Men så är det i Barcelona. Publiken har höga krav. Funkar det inte så visslar dem eller stannar hemma.
Barcelona Ton
2014-02-06 10:02
Ta en stund och läs om vilken tröjsponsor vi har
Barcelona Sir Alexis
2014-02-06 09:29
Man blir så trött på att spelarna inte kan prestera hela tiden utan det är vart tredje match typ och då syftar mest på fabe, alexis, pedro.. dem är så fantastiska spelare med enorma kvaliteér, annars skulle dem aldrig spela i en klubb som Barca. Det känns som det är lite av Tatas fel att han inte kan få ut max av dem , speciellt Fabregas. nu pratar jag om tre av våra viktigaste spelare och fabe, alexis har varit grymma poängmässigt och senare tid Pedro men det känns som de aldrig kan prestera två matcher irad.
Barcelona Rambla~
2014-02-06 09:15
Jag instämmer verkligen med ( Xaviesta ), stäng forumet under match. Har aldrig förstått poängen med att det är öppet under en match. Jag själv har dessvärre också syndat och skrivit under match, det erkänner jag fast jag hade verkligen inte saknat det om det stängdes i framtiden.

Ju mer jag tänkt på det ( Xaviesta ) skrev desto tydligare blir det. Det finns verkligen ingen mening med att ha det öppet under match. Det är mest en massa oneliners och frustation som skrivs ändå.
Barcelona casinou1
2014-02-06 08:35
ibland undrar man varför barca anställer en tränare om tränaren ändå inte får köra något annat än 80 % bollinnehavsspel.

Barcelona Canaletes
2014-02-06 07:54
Alla målen från båda matcherna igår.

Det finns intervjuer, presskonferens etc på kanalen om ni är intresserade.
Barcelona Neymar N11
2014-02-06 07:39
@barcastuff: Surpassing Real Madrid's Raul, Xavi is now the player with most wins (430) for a single club in the history of Spanish football [via mrchip]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-06 05:23
Helt otroligt vilket jävla dagis det är härinne dessa dagar. Jag har ett antal punkter jag vill ta upp, vissa är retoriska och andra är öppna för feedback: På vilket sätt är KarmaIsAKaranka "störtskön" som någon skrev här? Aggressiv mot andra i forumet och alltid en hemskt dålig ton när han diskuterar, googlar upp en massa "fakta" konstant men är i fotbollstänk lika intelligent som en hjärncell i rullstol. Jag hoppas innerligt att du blir spärrad en vacker dag eftersom jag är fruktansvärt trött på ditt fula nick som inte ens har med Barcelona att göra och för att du älskar att prata om Real Madrid i vårt forum - även en timme innan VÅR match och framförallt för dina ständiga påhopp av våra spelare och klubbens legendarer. Hur dåligt Xavi eller Iniesta eller Alexis eller Fabregas eller Pedro än spelar ger det dig inte rätten att behandla dom som clowner med AIDS. Du har inget här att göra, dina åsikter gör dig till en pajas och att du skryter om dina likes är bara så tragiskt att jag tycker synd om dig. Hoppas MOD tar och går igenom din historik nån gång och ser nivån på i stort sett alla dina inlägg någonsin och beslutar sig för att äntligen sanera det här stället så vi kan njuta av andras inlägg som ständigt levereras med kvalité, såsom cameroonians, LAM Nr 10, Coach Pep, hjärta Puyis krull, Capitan, Jeffson, Vampiro bara för att nämna några. Jag har aldrig räknat dig som Barcafan och kommer aldrig att göra och det är bara en tidsfråga innan du förpassas från forumet. Dags att avskaffa like-funktionen här på SF så vi får möjligheten att sålla bort en del snorungar, fiskare och andra nollor som bara är ute efter att få sina wisecracks smekta medhårs av andra likasinnade nollor. Det skapar en onödig fetisch hos vissa som tyvärr inte kan hålla sig normala efter en kick av 40 likes eller 70 likes eller vad fan det nu än var. Ingen önskan denna gång utan en vädjan! Hade uppskattats om MOD ser detta och verkligen ser till att något händer på den fronten även om frågan måste hela vägen upp till dom huvudansvariga för hela SF. Tror inte att det existerar en enda atom hos någon normal medlem som inte håller med om detta - väck med likes. Tom själva uttrycket är löjligt, jävla Zuckerberg.. Gör som Uniteds forum och stäng ner stället under match. Finns inte en enda intelligent kommentar härinne då utan istället är det hån, svordomar och domedagsprofetior som avlöser varandra. En tydlig tendens är även såna som kryper ut ur sina hål endast under matchtid då man ser en helvetes massa okända nicknames helt plötsligt som bara spyr ut sin galla. "Meeeeeesssiiii" "MÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL" "jaadåå!!!!!!" "passa där Xaviii" "Alexiiiiiss vad fan gör duuuuu". Jag förstår inte grejen riktigt, tror du att spelarna hör dig? Varför kollar man inte på matchen bara? Vad är vitsen med att hänga här mitt under en match? Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Stäng forumet under matchtid så man slipper bli irriterad när man går igenom inläggen retroaktivt. Håll en omröstning och utse en MOD bland våra forumsmedlemmar, någon som har talang i sunt förnuft och är väldigt aktiv och ständigt härinne. På så sätt kommer inga troll undan i framtiden, onödiga kommentarer plockas bort omedelbums och spärrar delas ut på momangen om dom är befogade! För att få till det där trivsamma forumet vi alla suktar efter måste Les Rambles reformeras. Jag tror knappast att jag är ensam att ha tröttnat på den förbannat låga nivån som uppstår här stundtals. Dags att agera med kraft och röja upp det här MOD, det räcker verkligen nu. Slutligen måste jag klämma in något som inte är forumsrelaterat utan Barcarelaterat och som mitt öga inte kunde blunda för: Självklart har han relativt fria tyglar, men den som tror att Tata Martino har 100-procentig fullmakt att formera, bänka eller bestämma över truppen exakt så som han själv vill utan hänsyn till den filosofi som är synonym med klubben är väldigt naiv. Politik, politik, politik. Jag vet att detta blev ett förbannat långt inlägg men jag känner att det var nödvändigt. Det är punkter som inte kan ignoreras längre om vi strävar efter ett forum av hög kvalité. Det ska vara en njutning att komma in här, inte pest och kolera. Oroa er inte, Barca har överlevt mycket värre saker än den period vi nu, trist nog, går igenom - håll huvudet högt. Nu blir det en hallonsoda och lite flamenco på min nya gitarr!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-02-06 04:39
Valencia har gjort klart med Otamendi från Porto. Prislappen rapporteras ligga kring €12M. Everybody but Barça...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-02-06 04:08
-
Barcelona Messooo
2014-02-06 03:57
Replay Match
Länktips: goo.gl/dn0cZi
Barcelona Andreas-
2014-02-06 03:50
@Bästelona:
Och han har helt rätt i det han skriver. Jag vet inte vad ni tror att Barcelona är just nu, men i dagsläget är det en förening som går på pyspunka. Allt brakar samman snart, som ett korthus. 1. Idioter som styr fotbollsföreningen. 2. Mätta, trött fotbollsspelare som vunnit allt som går att vinna på både klubb o landslagsnivån (stommen av dem viktiga spelarna). Ingen ger allt nu, utan man går in på halvfart. Dessvärre, så är Barcelona så pass bra att man vinner mot 99 % av alla fotbollslag i världen på halvfart. Så sjuk är dagens fotboll. Så överlägsna är topplagen i alla ligor. Vi slår alla lag som är placerade 4 till 20e plats i alla europeiska toppligor på Camp Nou genom att lalla igenom matchen på halvfart. Så ja, Barcelona är ett av världens bästa klubblag. Allt frid o fröjd? Knappast. 3. Europas tråkigaste, men ack så effektiv poängmässigt, fotboll spelas av Barcelona. Det leder till att publiksnittet bara sjunker, i kombination med dyrare biljetter för varje år som går och ekonomiska bekymmer bland spanska medborgare. Den falska fasad ni bygger upp om att vi har dåliga matchtider, det är bara skitsnack. Viktiga punkter som gör att publiken sviker på Camp Nou, o jag kan inte säga att dem gör fel. Vem vill betala sanslösa pengar för en match där mätta spelare joggar runt, samtidigt som man måste prioritera bort andra saker med familjen t ex? Exakt, ingen. 4. En ungdomsakademi som tydligen ska leverera fram alla spelare, o alla ska spela likadant. Vi har inte talangerna bakom våra trötta superstjärnor som kan axla dessa roller kommande år. Som den världsförening Barcelona är så får man helt enkelt börja dissa spelarna o ta in andra spelare, för det finns MÅNGA som är extremt bra på fotboll o drömmer om att spela för Barcelona. 5. Den listan han drog upp på alla spelare, är dessvärre ingen skämtlista. Det är spelare som man borde göra sig av med. Iniesta, Xavi, Puyol, Pique, Alves, Fabregas, Alexis o Mascherano är exempel på spelare som är för trötta alternativt för dåliga för att spela i ett Barcelona där trippeln ska vinnas. Lägg på att dem spelar ett DÖTRIST spel som är en av anledningarna till att publiken slutat komma till Camp Nou. Jag är väldigt medveten om att många av dessa herrar är navet i Barcelona, centralpunkt i våra hjärtan dem senaste åren t om. Men vi älskar inte individerna, vi älskar FC Barcelona. Xavi o Iniesta spelar inte Barcelona hela sitt liv, det betyder inte att klubben dör, det betyder inte att såna herrar ska spela tills den dagen dem knappt kan stå på sina egna ben. Dem presterar inte, dem är ett av alla problemen vi har i årets spelartrupp. 6. Hade årets Barcelona elva varit byggt på spelartyper som t ex, Kun, Messi, Özil, Yaya, Busquets, David Silva, Bartra, Montoya o Thiago Silva så hade vi spelat roligare fotboll kontra den elva vi ställer på benen idag. Är det en bättre startelva än den vi har nu, genererar den fler titlar? Inte nödvändigtvis. Men det hade varit rolig fotboll, det är allt annat än vad FC Barcelona 2013/2014 står för. En jävla skandal.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-06 02:44
Jag hoppas att allt är spekulationer och att Tata vet vad han gör men det svårt att tro att Tata ligger bakom det här då vi slog Madrid på omställningar och förlorade nästan bollinnehavet. Som det känns just nu kommer det bli tufft borta mot Sevilla och vi ska ha tur att komma därifrån med full pott. City i horisonten känns inte betryggande heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-06 02:36
Lill master Det du är inne på är väldigt många också från alla olika håll. Vad jag mest förundras över är att vad har hänt med Barca! Vi vann alla matcher innan med 5-0 även om det var uppenbart så njöt man för att det var konst! Något som många kommentatorer referera till och det var vår signum! Fantasin, rörelsen och de ständiga positions bytena. Det var vad Barca handlade om. Nu är vi mer låsta i våra positioner mer än någonsin. Alla vet vad Messi ska göra på mitten och vad som förväntas av honom. Xavi & Iniesta samt Pedro och Alexis på kanterna ska antingen slava eller bredda. Det här blivit tråkigt uppenbart att kolla på. Under Reijkard tiden och de 3 bästa åren under Pep var det alltid en ny mönsteranfall med olika utfal med en touch, nu tar bollen 5-6 Touch på varje spelare. Jag hatar Ronaldo men jämfört med Messi är han värsta Gattuso i defensiven. Jag trodde verkligen att Tata skulle komma med något nytt och det gjorde han, han tvinga ut Messi på högerkanten och spelade Alexis centralt samt lågt djupt med laget och vi spelade vårt bästa fotboll under honom. Nu ser dött, ointressant och lamt ut. Det känns värre än under Tito tiden då Roura tränade laget. Som du är inne på så behöver mittfältet struktureras om och backlinjen behöver en riktig klippa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2014-02-06 02:26
Problemet med dagens Barcelona är att man förlitar sig alldeles för mycket på vår ungdoms akademi. Jag menar låt oss inse fakta, Tello är ingen ny Messi och håller inte Barcelona klass, S. Roberto kommer troligtvis inte blomma ut till någon ny Xavi. Absolut, vi ska ge våra ungdomar chansen, men vi måste även satsa på att hämta in spelare från andra klubbar. De som vi hämtar in från andra klubbar behöver inte vara spelare som tidigare har spelat/blivit fostrade i Barcelona!! Den här besattheten av att samtliga spelare måste vara antingen katalansk eller från det egna leden kommer inte att hålla i långa loppet. Visst, absolut det är alltid kul när en från ungdomslaget blommar ut i A-laget, men ärligt talat, när var det sist det hände? Jag tror, att problemet ligger i att vi har en kass styrelse, jag menar till och med ett barn inser att vi är i behov av en mittback och en central forward. Det enda positiva är att man lyckades värva Neymar, men även då lyckades de fiffla samt skada klubbens rykte. Under Laportas tid hade vi en mycket bättre trupp än den vi har idag. Och nej, detta är ingenting jag bara baserar på dagens match, dessa åsikter har haft ett bra tag nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-06 02:19
Eltriplete Jag tror verkligen det ligger något i det, därför ryktades det i samma veva att Martino vill lämna efter säsongen något klubben och Tata har förnekat. I början av säsongen var Tata väldigt öppen om sina idéer men hamnade på kant med den katalanska median. Han fick ta mycket skit för sina förändringar och Messi på kanten var en riktig bra idé men helt plötsligt har Tata gjort en 360. Karamelsanka Du är stört skön!!! LOL!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona little_master
2014-02-06 01:26
Brukar sällan skriva här men följer forumet dagligen. Efter dagens match känner man sig mer eller mindre tvungen att dela sina åsikter. Precis som många nämnt tidigare är det väldigt oroande att se ett sådant lojt Barcelona som vi har fått se. Visst kan alla lag göra plattmatcher, men jag är väldigt oroad eftersom man har sett tendenserna till det här loja spelet i väldigt många matcher.

Om man kollar på vårt lag på pappret har vi ett av de bästa i världen men, hur är det möjligt att vi är så låsta i vårt spel som vi är i vissa typer av matcher. Dessutom släpper vi till målchanser(kontringar framförallt) otroligt lätt, jag får nästan panik varje gång motståndarna kommer rättvända mot oss, kvittar vilket lag det än må vara.

Nu till frågan varför skapas dessa farliga kontringar mot oss? Svaret som många säkert klurat ut är att vi inte har tillräckligt med hög press mot bollhållaren. Denne kan i sin tur pricka in rätt yta för sina medspelare.
Vi har tappat allt som har med hög press att göra. Just nu känns de som vi står högt men pressar inte, det är väldigt halvdant.Vi har även klagat mycket på våra försvarspelare främst Mascherano och Pique. Även om jag håller med att de har blandat och gett är det otroligt svårt för de att hamna i löpdueller mot rättvända anfallare som är oftast snabbare än de. Det beror mer på att laget är uselt på att försvara än vad de 2 är individuellt.

Om vi nu ska komma försöka komma på rätt spår igen så måste vi enligt mig gå tillbaka till grunderna som vi hade runt 2008-2009. Säger inte att vi kommer lyckas lika bra men det är säkert lite mer lyckat än den taktiken vi använder oss utav idag. Ibland kanske måste man ta ett steg tillbaka för att ta 2 framåt. Vi måste återigen pressa med hela laget och det gäller även Messi. Räcker inte med att Sanchez och Neymar ska göra det åt honom. Drömmen hade varit att flytta ut Messi på kanten med fri roll och värva in en hårt jobbande anfallare.

På mittfältet gör det väldigt ont att säga men Xavi har gått ner sig, och det är dags för en yngre och friskare fläkt. Drömmen var ju Thiago men den sprack. Fabregas i all ära men han är inte den som kontrollerar matcher och "styr" tempot. Gundugan i sommar hade varit rena drömmen. Med det sagt så innebär det inte att Xavi ska säljas. Det ska roteras för att få in Gundogan på ett bra sätt samtidigt som Xavi "varvar ner" för att sedan lägga skorna på hyllan. Ge Rafinha chansen i truppen och låt även han rotera för att på sikt slussas in och bli en viktig del i a-laget. På så sätt har vi i stort sett gjort en generationsskifte på mittfältet.
För mittfältet har alltid varit Barcas signum och det är otroligt viktigt att vi har ett otroligt starkt mittfält som gjort oss så framgångsrika.

Backlinjen tycker jag är hyfsat i nuläget. Det enda som behövs är egentligen en mittback som behöver värvas in. Alves tror jag fortfarande på om han får tillbaka sin lekkamrat Messi på kanten. Mascherano,Bartra och även Puyol(om han inte lägger skorna på hyllan) duger bra som backup.

Måste även lyfta fram det här med bollinnehavet. Det känns som det gått till överdrift. Missförstå mig rätt, jag är en sådan som kräver kontroll på matcherna. Men just nu känns det som att laget har fokuserat bara på bollinnehav och glömt bort att man ska även göra mål. VI spelar utan anfallare. Rullar runt från sida till sida och har ingen i boxen. Vet inte om ni märkt det men det går betydligt långsammare på mittfältet också. När vi var som allra vassast så spelade vi med otroligt få tillslag. Oftast var det 2 tillslag på i stort sett varenda mittfältare. Idag är det väldigt mycket kladd på bollen. Det gör att luckorna till insticken inte finns och på så sätt kan vi inte lirka upp försvaret. Dessutom spelades matcherna i olika "vågor". Alltså man lugnade ner och spelade kontrollerat för att sedan höja tempot osv och för att sedan kontrollera. Nu är det bara kontrollera som gäller. Det måste det bli en ändring på.

Känns som det kommer bli en jobbig vår för våran del, men jag ber till högre makter att jag har fel och laget visar sig från sin bästa sida.

Sry för långt och kanske virrigt inlägg (pga sena tiden)men kände att jag var tvungen att få dessa tankar ur mig.
Väl möt.
Barcelona Bästelona
2014-02-06 01:23
@KarmaIsAKaranka:


This my friends, is called, Football Manager 2014
Barcelona Barcelonistas
2014-02-06 01:21
Cesc: "We created many chances, but the ball didn't go in as easy as in other games. The day we score more, every debate will end."
Annons: