/spanien/barcelona/forum/6817.aspx/spanien/barcelona/forum/6817.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-02-15 15:57
Hoppas inte att Barcelona slarvar bort rafinha och att dom verkligen försöker hålla kvar honom. Om dom inte kan lova honom ordentligt med speltid nästa säsong så set jag gärna att dom lånar ut honom en säsong till. Det som oroar mig mest är Mazinho, känns som att han är en riktigt jävlig person att göra med. Samtidigt så känns det mer och mer som att talangerna börjar bli mer och mer otacksamma mot klubben som fostrar dom. Vet inte om dom är giriga, eller om dom tror att dom är bättre än dom är eller om det är folket runt omkring dom som lurar i dom en massa skit. Slarva inte bort rafinha bara, han är alldeles för bra för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-02-15 15:53
Deulofeu Jag tror tyvärr att man inte kan satsa på båda dessa herrar under samma år, dels pga konkurrensen på de olika positionerna och dels för att Tata endast kan göra tre byten i varje match. Att Tata skulle utnyttja 2/3 byten för att låta både Deulofeu och Rafinha få sina minuter kommer inte hålla längden. Det blir väldigt svårt att ge båda den speltid de behöver och kanske t.o.m kräver. Med tanke på att vi redan i dagsläget har en god bredd på yttermittfältspositionerna så hade jag inte haft något emot om Deulofeu stannade ytterligare ett år i Everton. Han kommer förmodligen även få mer förtroende hos Martinez för varje match som går och jag kan t.o.m se honom få en startplats i Everton nästa säsong. Deulofeu behöver mer speltid för att utvecklas och jag ser inte hur han ska kunna konkurrera ut Pedro eller Sanchez i dagsläget. En förlängning på lånet av Deulofeu kan även resultera med att Adama får göra ett par extra inhopp i A-laget under nästa säsong. Rafinha bör vi däremot hämta tillbaka under sommaren. Sergi Roberto har inte riktigt levt upp till förväntningarna och jag tror att det hade gynnat båda med lite konkurrens. Xavi kommer förmodligen heller inte spela var och varannan match under nästa säsong så jag tror att Tata kan lyckas hitta en bra rotation för att hålla både Sergi Roberto och Rafinha belåtna, där jag hoppas den sistnämda får mer förtroende hos tränaren.
Barcelona Cule4life
2014-02-15 15:44
Match mellan München - Freiburg
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-02-15 15:35
Om man vill kolla en repris på Rojadirecta, visar de resultatet när man laddar ned matchen? Vill inte att det spoilar då jag inte vill veta resultatet!
Barcelona el Flaco
2014-02-15 15:02
Deulofeu/

Jag tror inte att Thiagos tålamod var det stora problemet. Han hade ju redan visat prov på stort tålamod och vilja att triumfera i Barça när han tackade nej till lukrativa erbjudande från främst Premier League under tiden i La Masia. Jag tror han lämnade främst pga av sportsliga anledningar, att han kanske inte kände att han hade något stöd från tränaren eller bland ledningen. När han sedan får ett samtal från Pep Guardiola att flytta till Bayern kan jag förstå att det måste varit ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.

Med det sagt hoppas jag inte att Rafinha också försvinner. Då matcherna jag har sett med honom i Celta tycker jag han har utvecklats och mognat i sitt spel. Tror definitivt att det kan finnas en plats för honom i truppen nästa säsong.

Enligt artikeln i Sport är speltid den främsta orsaken till att Rafinha funderar på att flytta till ett annat lag. Det står också att hans far, Mazinho, gärna ser sin yngste son fortsätta sin karriär i Barcelona men att han har samtidigt fört samtal med engelska klubbar.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2014-02-15 14:52
Barca - ¡el equipo mejor!

Mitt tips är att du håller dig borta från resultatet helt och hållet, på hemsidan i länken kan man ladda ner alla matcher från helgen. De lägger upp matcherna några timmar efter den är slut (det är inga spoilers, så var inte rädd att resultatet kommer att stå någonstans på hemsidan i länken). Sen kan du se matchen när du har tid. Så gjorde jag sist jag missade en Barca match.
Barcelona Deulofeu
2014-02-15 14:50
Jag vet att man inte längre ska prata om honom men jag kan verkligen inte låta bli.

Han var vår framtid han var som gjord för oss han hade allt utom tålamodet...Thiago pratar jag såklart om.

Han spelade förra säsongen 27 matcher hos oss inte illa alls han hade garanterat fått spela mer denna säsongen.

Kolla bara hur mycket S.Roberto fått lira hade vi haft kvar honom hade han garanterat fått starta en del svåra matcher också!

Han kommer inte komma upp i samma antal matcher som han gjorde hos oss även om han startar resten.

Så frågan är fortfarande om han gjorde rätt val...Nu till det riktigt jobbiga som dock ännu bara är spekulationer.

Det ryktas om att Mazinho alltså farsan till Thiago och Rafinha tydligen kollar lite åt PL hållet för sin yngsta son.Detta eftersom han inte riktigt tror att Rafinha kommer få spela så mycket som han vill redan nästa år.

Känns mönstret igen?

När det gäller min gunstling som jag följt sedan han var 14...ja jag vet det är sjukt...Deulo såklart så ryktas det om en förlängning eller kanske Italien där främst Milan är intresserade.

Om vi ska genomföra en större föryngringsprocess vilket vi måste nästa år vill jag se båda dessa herrar hos oss.

Visst de är unga men vet hur vi spelar.Båda skulle göra stor nytta hos oss som goda truppspelare helt klart.

En sak som jag tror styrelsen gjort rärr denna säsongen vilket jag var inne på rätt tidigt under säsongen är att både Tello ocg S.Roberto blev kvar av två anledningar nämligen Deulofeu samt Rafinha.

De två var aldrig riktigt tänkt att de skulle få så stora roller hos oss utan de skulle ta den sporadiska speltiden som blev över.

Samtidigt som vi lånar ut de två största talangerna som är närmast a-laget så det får ordentligt med speltid.

Jag både vill ha dem tillbaka redan nästa säsong samtidigt som jag kan tänka mig ett år lån till för att de ska vara riktiga superstars när de kommer hem.

Xavi kommer spela massor nästa år och det gäller även Pedro och Alexis så i värsta fall får vi vänta ett år till.

Vad tror tycker ni i fallet?
Barcelona Neymessi
2014-02-15 14:50
“I didn’t pay any attention to what Cappa said. I don’t know why he said it, I’m just thinking about getting to my best level.”

“As I play more games I feel better and better […] I only care about playing. When I wasn’t scoring I was happy with my performance. I don’t care what people say.”
- Messi
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-02-15 14:49
Fråga 10. Hur många gånger har Real Madrid varit i Champions League-final de senaste 10 åren? 1. 0 gånger. X. 0 gånger. 2. 0 gånger. Hahahahahahahhahahahahahahha!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-02-15 14:19
Ja, torrent. Gå in på Rojadirecta efter.
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-02-15 14:17
Kommer det att finnas repris efter matchen? Jobbar idag, så kommer tyvärr inte kunna se den...
Barcelona Gabriel
2014-02-15 14:04
Att sälja namnet på våran arena vore det mest tragiska och sorgliga som hade kunnat hända. Usch, får kalla kårar när jag tänker på det. Ser hellre att vi inte renoverar Camp Nou över huvud taget då. Dessa jävla pengar, förstör fotbollen. Det var så mycket bättre innan alla dessa oljeschejker kom med deras smutsiga pengar och ändrade spelreglerna för alla.
Postat via SvenskaFans-appen
ÄktaCulé
2014-02-15 13:52
el Flaco/

Nu är det inte direkt så att jag anser att man bör ta en tripp till Katalonien (Camp Nou) för att se sig själv som äkta Barca-fan. Men man bör tänka på att det är skillnad på supporter och supporter med anledning som jag har beskrivit tidigare som sagt. Det förändrar inte att du drar ditt stå till stacken ekonomiskt då medlemsavgiften innebär då till olika investeringar som Barca gör än vilket innebär att just den supportern är mer "värd". Sedan om personen ifråga väljer att utnyttja sitt medlemskap så är det hennes/hans val.
Barcelona the cameroonians
2014-02-15 13:15
En kvart senare tar City emot Chelsea i FA-cupen, så det blir att hålla ögonen på båda matcherna samtidigt.
Barcelona Deulofeu
2014-02-15 13:02
Påminner skaran som inte känner till det att det är "mini El Classico" ikväll kl 18.

Kolla på lfp.es det verkar som de sänder matchen!

Tuff match hoppas vi kan vinna så de blir kvar på jumboplatsen.Vi har ju visat fin form på sistone.

Lycka till mina favoriter.

Barcelona Z_Z
2014-02-15 11:18
@Barcelonistas:


Det är faktiskt fullt möjligt att man hade råd då. Spanien har inte haft denna typ av finanskris senaste 5-6 åren utan det är något som kommit nu sista åren. Klart att det i längden kommer synas och publiken kommer minska. Dock har det fortfarande inte varit speciellt dåligt publikmässigt i liga/CL. Det är endast i cupen som det varit väldigt glest på Camp Nou, vilket enligt mig är rätt förståligt då det inte varit några markanta prissänkningar i dessa matcher samt att vi alltid fått spela 22:00.
Jeffson
2014-02-15 10:50
Vi var typ det sista laget som skippade reklam på tröjan. Låt oss för guds skulle bli den sista klubben som säljer ut namnet på arenan, eller rättare sagt den enda klubben som inte gör det.

Jag börjar sakta men säkert acceptera att vi har tröjreklamen. Det är långt ifrån att jag gillar den men det är rätt skönt faktiskt att börja acceptera skiten så jag slipper att gå runt och vara arg och missnöjd. Och det slog mig nyss när jag vaknade att vi fortfarande har chansen att stå upp för något och göra ett riktigt statement (vilket känns väldigt längesen vår ledning gjorde) och det är att göra klart för alla att det är absolut omöjligt att köpa namnet på vår arena. Inom den närmsta framtiden tror jag inte det finns många arenor kvar utan sponsornamn och där har vi återigen chansen att vara unika.

Sen har jag en fråga till blaugrana91. Jag vet att du tänker helt annorlunda än mig i frågan om reklam och det är helt ok. Jag gillar när folk har skiljda åsikter och kan argumentera för dom. Men frågan är, var skulle din gräns gå? Skulle du tex acceptera ett litet tillägg i klubbnamnet? Eller i loggan! Ändra färger? Eller tillomed vad som hände wimbeldon, att det kommer in en ny ägare och byter stad, namn, logga och färger? (Nuvarande MK Dons). Jag ställer inte dessa frågor sarkastiskt eller nåt, hoppas inte du tar det så. Men jag tycker det är intressant att vi tänker så annorlunda i frågan och du är den enda culen jag har stött på som är så positiv till reklamen. Så det är intressant att se vart din gräns skulle gå.

Roligt med match mot Rayo, de är mitt andralag i Spanien. Tillsammans med Villareal.
Barcelona Krabban94
2014-02-15 10:17
Att Pinto skall stå i finalen kom knappast som nån överraskning till nån. Har varit så hur länge som helst! Personligen tycker jag det är helt rätt, har man sagt andra målisen står i cupen, så står han även i finalen om inte han är sjuk/skadad! O inte byta till en final föra tt det är final! Vi har möjlighet att vi na även fast vi har Pinto i mål!
Barcelona the cameroonians
2014-02-15 09:47
@Blaugrana91:


Jag pratade om en enskild sak, dvs det sviktande publikintresset, och relaterar detta till globaliseringen. Läs om, läs rätt.

Jag är inte emot en globalisering, däremot anser jag att man inte får glömma bort sina rötter, identitet och värderingar. Det måste finnas en balans och den tycker jag att Rosell saknat. Det har varit mycket fokus på affärerna (som förstås varit nödvändigt för en positiv utveckling) samtidigt som man inte brytt sig så mycket om medlemmarna, fansen och relationerna.
Barcelona Chileno
2014-02-15 09:41
Då har Tata bekräftat att det blir Pinto som står i cupfinalen mot Real.
ÄktaCulé
2014-02-15 00:10
Helvete vilket jävla mål av Balotelli!
Barcelona el Flaco
2014-02-15 00:03
Barcelonista/ Det stora skillnaden mellan då och nu är att med Pep var spelet oändligt mycket bättre än dagens Barcelona. Culés förväntar sig, nästan kräver, underhållande fotboll och jag har själv upplevt den känslan att man känner sig nästan rånad när man inte får champagnefotbollen serverad. Naturligtvis kan laget inte hålla den höga nivån i varje match, men med Pep var det ytterst få gånger då vi verkligen spelade dåligt Den här säsongen har spelet gått knackigt i stort sett från första dagen och det har funnits få tillfällen då man verkligen har fått njuta av spelet. Och som sagt, det handlar inte om att folk är medgångssupportrar eller att man är mindre culé för att man inte går på hemmamatcherna för den stora orsaken till att publiksnittet har dalat beror på spelet, inte resultaten. Alves uttryckte sig väldigt klumpigt och om han menade att fansen borde stötta laget mer kunde han ha gjort det på ett annat sätt. Att ifrågasätta folkets klubbkänsla var inte det rätta sättet.
Barcelona el Flaco
2014-02-14 23:48
ÄktaCulé/ "Enligt min synsätt så finns det bara en väg för att bli en fullvärdig supporter och det är att vara medlem för att räknas som en tvättäkta Barca-fan." Jag håller inte riktigt med dig. Det finns ju gott om socis som inte röstar när det är val och som inte heller går på varje hemmamatch, inte ens de som har en egen sittplats. Fast det är klart, inte alla medlemmar bor i Barcelona eller Katalonien för den delen så det är fullt logiskt att alla inte kan åka till Camp Nou varje helg. Jag tycker inte man kan säga att det finns något som en tvättäkta culé eller att man kan sätta en stämpel på det. Att vara en supporter har att göra med känslor och det känns fel att ifrågasätta någon annans känslor för klubben för man kan omöjligen veta hur den personen känner innerst inne. I mina ögon har ens klubbkänsla inte så mycket att göra med bur ofta man åker till Camp Nou. Jag har hållit på Barça sedan slutet av 90-talet och jag har bara varit på tre hemmamatcher. Att döma av Alves logik borde jag vara en ganska värdelös culé men så ser jag naturligtvis inte på saken. Alla brinner för klubben på sitt eget sätt och detsamma gäller för de som är medlemmar och de som inte är det, till de som sjunger hymnen från läktaren och de som gör det i sina vardagsrum.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 23:41
Barcelonistas Spelar inte så stor roll vad Alves menade, det viktiga i sammanhanget är hur det kommer att tolkas av fansen. Är Alves frustrerad över reaktionerna så är det knappast smart att få utlopp för det genom media. Han är så pass erfaren vid det här laget att hans spider-sense borde få honom att låta bli att pela i en så känslig fråga. Han borde veta att han kommer att bli citerad på ett vinklat sätt av tidningarna. Det var oerhört klantigt och det handlar inte om att du har rätt eller att el Flaco har fel. Det handlar om att Dani Alves stod för ett klumpigt olyckligt uttalande. Han har ingen rätt att definiera vem som är culé och vem som inte är det, punkt slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 23:31
el Flaco men tidigare säsonger när pep tränade tidernas bästa lag då hade man råd? När man vann alla matcher 5-0 då var det fullsatt. Nu när har varit i en riktig dip så är det tomt, då det inte är värt att se det dåliga spelet på plats utan man kan se det hemma.


Vi alla vet att jag har rätt här, och att Alves kritik stämmer.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 23:28
Xaviesta - Alves menade mer att de finns en del individer som inte kommer och stöttar laget när man befinner sig i en tillfällig dip. Det kan komma perioder där laget är nere och inte presterar 100 då tycker jag att man som supporter ska dra ner ditt och stötta dom. Att bara gå gå till matcherna bara för att Barca är i superform är vidrigt och då är man ingen riktig supporter enligt mig.


Det har varit mycket snack om att laget inte kämpar lika mycket, inte spelar lika roligt, den nya spelstilen är tråkig osv. Dessa negativa saker kombinerat med den låga publiksiffran har gjort Alves frustrerad. Det känns som det är någon jävla teater där man förväntar sig det bästa, men om det är dåligt så åker man inte ner..
Barcelona Neymar N11
2014-02-14 23:13
@barcastuff: Top-3 youngest players to reach 200 Liga goals: Messi 25y 217d - Zarra 29y 352d - Raul 30y 255d #fcblive [via as]
Postat via SvenskaFans-appen
ÄktaCulé
2014-02-14 23:12
Jag tror de flesta kan hålla med om att Alves utspel gällande om fansens närvaro i Camp Nou var ganska intetsägande, han får hålla sig till fotboll helt enkelt. Jag behöver inte gå igenom vilka anledningar varför vissa inte kan/vill ta sig då dessa redan har nämnts i forumet.

Enligt min synsätt så finns det bara en väg för att bli en fullvärdig supporter och det är att vara medlem för att räknas som en tvättäkta Barca-fan. Och det hela är faktiskt ganska logiskt ifall om man vidgar sin synfält lite.

På vilket sätt skulle man kunna påverka Barca nämnvärt ifall om man sitter och följer laget från fulstream/TV på sin höjd (menar inte att man skall vallfärda till Nou Camp för det)?

Svårare än så är det inte, där har ni svaret på vem som är en äkta supporter till Kataloniens stolthet!

/Thread
Barcelona el Flaco
2014-02-14 22:56
(Xaviesta)/

Verkar som att du tolkade Alves uttalande på samma sätt som jag. Onekligen var det klumpigt och ogenomtänkt vad han sa och att döma av omröstningen på Sports hemsida berodde de dåliga publiksiffrorna på om huruvida laget vann eller ej utan på spelet. Därmed handlade det inte om att folk var medgångssupportrar för att man inte gick till Camp Nou eller att man inte var lika hardcore culés bara för att man inte har råd att gå på varje hemmamatch.

Alves gjorde bort sig helt enkelt. Punkt slut.
Barcelona Blaugrana91
2014-02-14 22:40
the cameroonians Så var vi där igen då.... Om inte Barca hade globaliserat varumärket så att pengar kommer in hade man fått höja biljettpriserna ännu mer..... Återigen undrar jag om folk här fattar hur en klubb ska drivas? Den måste styras som ett globalt företag. Men visst låt oss säga att klubben struntat i att få ut varumärket i världen och satsat mer på det lokala... Hur fan ska klubben tjäna pengar? Som jag ser finns det 5 möjliga inkomstkällor idag. 1. Reklam och sponsorintäkter, den lättaste och smartaste vägen. Här finns mycket intäkter att hämta in och denna kategori kan man växa med. Även den kategori som dem flesta här vill se begränsas ironiskt nog... 2. TV och mediaintäkter, denna står helt still, vi och Real har plockat ut den största delen alla år, men snart är det ändring på det då nya avtal kommer. I princip omöjligt att växa stort här. 3. Sälja spelare och dra ner på löner, knappast något roligt. Men visst Messi stannar ju i Barca för en korg apelsiner.... 4. Höja biljettpriserna på CN, ny arena så att matchintäkterna höjs. Det förstnämnda känns inte aktuellt och det sistnämnda är på gång men räcker inte enbart det. 5. Prispengar, framgångar i CL ger pengar, men inga jättesummor. Så som ni ser finns bara en kategori som garanterar en stor ekonomisk tillväxt och det är reklam.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: