/spanien/barcelona/forum/6758.aspx/spanien/barcelona/forum/6758.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Neymessi
2014-02-21 20:00
Bartomeu (president): "Bartra will sign renewal in coming days. He's one of the best centre backs in Europe, he has a great future.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-21 19:04
Gabigol (Santos, player on whom Barcelona have first option): "I hope to become a Barça player one day, it's a dream since I was a kid" [et]
Barcelona NoGo™
2014-02-21 18:31
@BAGNACK & DONGOU:


De måste vinna med 2 mål, 3-1, 4-2 etc.
Barcelona B-Guden
2014-02-21 18:29
@Corro Cnorro:


Vi får knappast in 4 miljarder per år totalt så att vi skulle fådet av 2 sponsorer från Qatar är ju bara löjligt, vi hade kunnat fått några 100 miljoner mindre och tagit en annan sponsor, Qatar sponsor har inte ens betalat hela neymars övergångsumma trots att dom sponsrat oss i 2 år
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-02-21 18:28
Någon som vet vilka resultat som gäller för City att de ska slå ut oss förutom att de vinner med 0-3? Vad händer om Barca gör 1-0, hur många måste City göra?
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2014-02-21 18:10
Försöker vara så opartisk som jag kan, bara för att det är Barcelona som jag diskuterar så betyder inte det att jag skall blunda för de fel som klubben gör. Vi säger att Barca eller en liknande storklubb har raggat upp två sponsorer i Ooredoo (stenrik telecomjätte i Qatar) och Qatar Airways. Dessa sponsoravtal genererar fyra miljarder per år som skall gå till spelarköp, löner samt en liten del där man betalar av skulder.

Samtidigt någon annanstans har en shejk/oligark fått upp ögonen för ett gammalt klassiskt lag i någon utav de fyra största Europeiska ligorna. Läget är ett gammalt klassiskt lag och ligger och harvar i mitten av tabellen, shejken/oligarken köper därefter klubben och börjar "rusta". Efter tre säsonger så finns det bokföringsprotokoll där man kan läsa att sedan shejken/oligarken tog över så snittar man fyra miljarder per säsong i löner, övergångssummor och skulder. Dvs denna shejk/oligark har sponsrat med lika mycket pengar som klubben innan som fick sponsorkontrakt med Ooredoo och Qatar Airways.

Så min fråga är nu vad är skillnaden på dessa "oljelag" som har en shejk/oligark som ägare jämfört med ett lag som sponsras av företag som styrs av just en shejk/oligark. Nämner man Psg så tänker många härinne på Nasser Al-Khelafi och "ni har inte med fotboll att göra dumma shejker". Nämner man Barcelona så tänker folk däremot Qatar Airways "vadå ett företag vi bär på våran tröja problem eller?" Nja egentligen inte men snubben bakom det företaget heter Akbar Al Baker och hur hans bankkonto ser ut kan ni ju bara tänka er och det är ju trots hans pengar som Barcelona använder sig av många gånger.

Blev lite långrandig kanske men ett kul ämne att diskutera helt klart, om Barcas kris skulle bli djupare varpå en shejk/oligark skulle ta över skulle Barcelona då bli en "oljeklubb" på riktigt? Eller skulle folk försvara det genom att säga "vi producerar flest talanger i Europa" då med?

Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-02-21 17:38
Kolla bilden grabbar! Var e real? Hahahahahaha
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-02-21 16:38
Edit ca 1,5 miljarder på 4 år
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-02-21 16:28
Corro Cnorro Läs vad som hände i slutet av 90-talet och i början av 2000-talet. Så får du insyn på vilka skulder jag snackar om Att välja att ha sponsorer innebär, att man ser efter vad som är bäst för klubben. Hur kan det vara fel att sponsor? När man som klubb bara kan vinna på det? (Visst tröjan blir fulare) Att få 4 miljarder under 5 år för att bära en logo på tröjan är guldvärt. Bara en idiot hade inte insett det. Vi kan ju annars börja sälja klubben del för del likt Bayern gör men samtidigt har sponsorer Men när en oljemiljardär tar över en klubb, så är det bara nästan en hobby och ett sätt att spendera pengar tills man tröttnar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-02-21 16:23

Angående om de nya rubrikerna om Neymar affären!

Någon som har någon susning om vad det handlar om nu?
Jag har läst lite olika hemsidor men alla spekulerar..

Vad är det frågan om nu då??
Någon som är insatt i ämnet ?

Tack..
Barcelona Nr.9
2014-02-21 16:17
Corro Cnorro Om du verkligen är en Barcelonasupporter så ska du gå läsa om laget i hjärtat. Barcelona är den klubb som producerar flest spelare i världens största ligor. Det gör man nu och det har man alltid gjort. Barcelona hade knappt sponsorer innan men som Neymar11 säger, för att kunna hålla sig kvar bland topplagen så behövs sponsorer nu. Madrid, Chelsea, city och psg har förstört marknaden med sina överpriser, alla lagen måste följa strömmen för att hålla sig kvar. Du nämner Dortmund, det är ett lag som har 2-3 bra år men sedan faller dom tillbaka till ruta 1 igen, varför? Man har inte dom ekonomiska musklerna likt Barca, Real (staten), Bayern osv. Läs på innan du uttalar dig!
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2014-02-21 16:10
Neymar11 ja som du skrev själv "för att hålla sig kvar på toppen" samt detta med skulder, skulderna kommer väl knappast för att klubben under flera decennier skött allt prickfritt? Om man nu fått så mycket intjänade pengar varför har man då skulder och varför tar man inte alla dessa intjänade pengar och betalar av skulderna först likt Dortmund? Det har varit mycket fuffens i Barcelona genom alla år men så även i andra storklubbar såklart, att Barca enbart är uppbyggda på akademin och intjänade pengar stämmer tyvärr inte heller. Hade det stämt hade jag legat och badat i en fontän nu i valfri stad.
Neymar11
2014-02-21 15:50
Corro Cnorro Skillnaden är att Barcelona byggdes upp utan arab pengar och någon som helst stor sponsring. Utan byggdes upp från grunden, via Akademin, smarta värvningar och med intjänande pengar Arab pengarna kommer in för att betala av skulder, hålla oss kvar på toppen. Och för kunna matcha oljeklubbarnas löner, värvningsbudget. (Alla dessa orimliga priser på spelare, finns pga dom och Madrid) Inte så att vi tog oss till toppen med hjälp av araberna likt city och psg
Postat via SvenskaFans-appen
Corro Cnorro
2014-02-21 15:41
Vad trött jag blir på Neymarsoppan, sådant här kan skada klubben på sikt tyvärr. Sedan så blir det pinsamt när folk härinne snackar om oljelag osv, Barcelona hade idag inte varit mycket utan arabvärlden och alla dess pengar iom sponsring som mynnar ut i en hel del pengar till klubben. Den enda skillnaden är egentligen att det City/Psg officiellt har en shejk som ägare.

Så för att vi härinne inte skall uppfattas som oseriösa kan väl somliga läsa på lite innan man uttrycker sig iaf med all välmening :).
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 15:08
Z_Z (Barcelona) Ja de finns spelare som spelar för hjärtat och finns spelare som vill dra till större klubbar och pengarna lockar fråga bara Thiago Silva hahaha. Frågan är om Courtois är en spelare som vill ha mer lön och vill ha lämna verkligen lämna för en rival. De tvivlar jag också. Hoppas han stannar i At.Madrid där han får mest speltid då hans chans att visa hans potential är stor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-02-21 14:38
Carles Puyol 5:

Tror dock inte Courtois kommer gå till Real. Han känns faktiskt som en spelare som inte skulle vilja gå till en direkt rival även om det är ett steg upp. Tror han har fått för mycket känslor för Atletico för att bara kasta bort allt och göra en sådan övergång
Neymar11
2014-02-21 14:37
Test
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-02-21 14:32
[Carles Puyol 5] Håller med dig faktiskt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 14:30
¡Barca! - Crèma Catalana (Barcelona) I mina ögon såg är Courtios bättre "just nu" men han är mkt dyrare än Stegen. Stegen har framtiden för sig och man vet aldrig kanske Stegen är bättre om något år då stegen spelar för oss. Allt kan hända i framtiden. Hade vi kunnat värva Courtios 150-200 mille de hade jag inte tackat nej men nu är det andra tider. Courtios kommer kosta oss minst 300-350 mille då tycker jag att vi ska SATSA på Stegen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-02-21 14:24
Courtois betydligt mer rutinerad, men Stegen är en stor talang och kan utvecklas till en av de bästa. Dessutom är han billigare och lättare att köpa in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 14:24
LeoMessi (Barcelona) Bättre att vi värvar Thomas än att ha Mashe som mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-21 14:23
Ingen jäkla vermaelen, killen är sönderbänkad i arsenal och vi ska inte värva någon jäkla bänkspelare.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 14:22
¡Barca! - Crèma Catalana (Barcelona) Vem är bättre i dina ögon ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-02-21 14:21
Så*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-02-21 14:21
Då du tycker att vi ska satsa på Courtios istället och skita i ter Stegen, blir betydligt dyrare och svårare att ta in honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 14:18
Barcelonistas (Barcelona) För att Courtios är bättre än Stegen. Stegen är lite ojämn och Courtios har visat för alla att han är väldigt duktig. Stegen är bra men han behöver spela i bättre lag för att visa han fulla potential. Han har mkt mer att bevisa. Courtios har bevisat tillräckligt av hans potential.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-21 14:14
Här har vi en grym mittback Thomas Vermaelen. Han kommer lämna Arsenal i sommar för han får för lite speltid. Arsene har jo sina favoriter om han säger så och Thomas är inte någon favorit hos Arsene. Om vi inte lyckas köpa någon mittback i sommar så vet jag inte vad jag ska göra. Zubi bör avgå om han inte värvar någon mittback. Bartra är lite för ung för att ta över mittbacks positionen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-21 13:51
Who gives a shit? Vi ska ändå värva Stegen förstår inte Vrf vissa blir frustrerade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-21 13:16
Vem bryr sig om cortouis. Om man sätter sina chanser kan man göra mål på vilken målvakt som helst. Bara kolla på hur Madrid har sprängt honom varje gång nästan.
Barcelona LeoMessi
2014-02-21 11:54
Om vi värvar ter stegen, varför ska vi bry oss om Real värvar Courtois? Dom har Lopez och Casillas, och om dom skulle värva Courtois så hade dom fått sälja både lopez och casillas. Curte vill inte värma bänk, det vill inte lopez eller casillas, och Chelsea håller hårt i honom.
Annons: