/spanien/barcelona/forum/671.aspx/spanien/barcelona/forum/671.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2017-08-20 15:39
Coach Pep

Låt mig först som sist slå fast att du är en av de skribenter på detta forum vid sidan om två legender som cameroonians och Xaviesta, vilka jag respekterar mest. Inte minst för all den insikt du visat gång efter annan vad gäller den fotbollsmässiga biten. Men med det "sagt" så tycker jag mig ibland skönja en s k mörkerman mellan raderna och ibland till och med mitt i dessa. Du har bl a över tid visat en viss vurm för den mer eller mindre uttalat fascistiska skara fans som tagit över titeln från den tidigare vänsterorienterade supportergruppen Boixos Nois och som odlar sina rötter i den rasistiska skinheadsrörelsen. Senaste exemplet på en uttalad uppfattning som gör mig fundersam, är när du skriver:

"Katalonien har ett socialt ideal som är identiskt med de demokratiska folken här i norra Europa, och kännetecknas av självständighet, humanism, ödmjukhet, hög arbetsmoral, integritet m.m".

Skulle bra gärna vilja läsa mellan de rader du sammanfattar som "m.m". Men för att nu hålla mig till vad du faktiskt skriver, så luktar det lite SD och "lata latinos" när du framhåller "hög arbetsmoral" som ett kännetecknande drag för folken i norra Europas nationer. Det gör mig ont att behöva misstänka en sådan människosyn hos någon jag i så mångt och mycket känner mig som en själsfrände med. Så snälla du, skriv mig på näsan att jag är helt ute och cyklar i min slutsats. Och visar det sig att jag har helt fel, så förtjänar jag med rätta min första spärr på forumet för fans till den historiska klubben FC Barcelona.
Barcelona Soko
2017-08-20 15:14
Om nu Messi har bara ett år kvar av kontraktet så är det högst osannolikt att City skulle vara villiga att betala hela 3 miljarder för honom. Detta är bara ett rykte bland alla andra och saknar grund, alltså inget officiellt intresse från City.
City säga också vilja betala över 700 miljoner kr för Sanchez som också har bara ett år kvar.
Barcelona Blaugrana91
2017-08-20 15:09
Messi till City verkar vara falskt. En hemsida som har bra koll på City förnekar det av flera anledningar. Se länktips. Tråkigt för er som hoppades förstås. Jag personligen ser heller Messi kvar i klubben och att man tillsammans får Barcs på fötter igen, krävs inte mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep-
2017-08-20 15:04
@Soda Popinski:


Vi måste veta vad vi håller på, så att vi kan sjunga klubbens ramsor med innerlig stolthet, och veta att vi representerar mer än en klubb - en livsstil. Alla som inte ställer sig bakom de underliggande trossatserna och imperativen kan vänligen se sig om efter ny klubbadress.
Barcelona Boti Boti Boti
2017-08-20 15:01
Efter allt negativt efter matcherna mot Real Madrid så vill jag försöka fokusera på något positivt. Semedo. Gillade verkligen hans inhopp. Hur jävla snabb får man vara?

Det bästa med Semedo är inte att han är snabb dock (och således blir perfekt i en överlappande roll) utan det är för mig hans bollbehandling. Den är otroligt mjuk, även för en som skulle spela yttermittfältare. Han verkar vara duktig på att ta sig ur svåra och trängda situationer vilket är viktigt (Alves). Jättekul tycker jag och jag ser fram emot hans fortsatta utveckling hos oss.

Sedan får vi se om han startar ikväll men ett inhopp kan vi nog hoppas på i alla fall.

Messi till City? I believe it when I see it. Tänker inte ens kommentera det mer.
Barcelona Soda Popinski
2017-08-20 14:52
Coach Pep .. Word the fuck up!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maeestr0
2017-08-20 14:52
@Pep - El Míster:


Bottengäng? Har du sett vilka dem värvat i sommar? Runt 9-10 placering kommer Betis förmodligen hamna på, underskatta inte detta Betis! Tror det kommer bli en tuff match mot ett spelskickligt lag.
Barcelona Pep - El Míster
2017-08-20 14:47
Corazon Sen när behöver Messi hjälp att göra mål? I synnerhet i en premiärmatch hemma mot Betis som är ett förmodat mitten/bottengäng?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep-
2017-08-20 14:46
@Blaugrana91:


Jag tror du missförstår en sak - Messi ÄR Barca. Han representerar allt klubben står för. En cule måste i nuläget mer stå bakom Messi än "skalet" Barca, som berövats på allt meningsfullt innehåll. Just nu har vi ett status-quo-läge där klubbens medlemskärna i maskopi med ledningen förordar gruppens stabilitet istället för att få saker och ting gjort. Det är detta som är problemet med passiv konservatism. Samtidigt är de "konservativa" medlemmarna ett hån mot konservatismen, eftersom de inte lyckats konservera ett piss av värde, förutom sina VIP-platser på läktarn.

Ironiskt nog blir klubben mindre och mindre katalansk under dessa mossiga typer. En stor anledning varför jag håller på Barca är pga Kataloniens historiska frihetssträvan från en obsolet centralmakt. Katalonien har ett socialt ideal som är identiskt med de demokratiska folken här i norra Europa, och kännetecknas av självständighet, humanism, ödmjukhet, hög arbetsmoral, integritet m.m.

För att verkligen förstå katalanernas frihetliga regionalism kan man
blicka tillbaka i historien. Men det kanske vi inte ska göra här, pga religiös kontrovers.

Hur som helst är alla dessa faktorer essentiella för att förstå Barcas andemening och därför idiotin i när denna junta traditionsvidrigt går och gör affärer med Qatar, och därmed skamfläckar vår historia.

Nåväl, så varför håller du på "klubben Barca"?
Barcelona 100% AntiMadridista
2017-08-20 14:43
Messi är enda personen som kan få bort Bartomeu. Om han lämnar så kommer folk i Barcelona att slakta Bartomeu. Om Barca inte klarar av att köpa bra spelare så hoppas jag att han lämnar. Vore jävligt kul o se honom i City.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-08-20 14:31
Minns ni när Messi så frenetiskt ryktades till Chelsea efter han följt dem på insta? Då vann vi trippeln. Jag vet hur det här kommer sluta - Tre titlar i slutet av säsongen!


Dessutom: Barcelona kommer ikväll att mangla Betis med 20-0 och Paulinho och Messi gör 10 vardera. KOM IHÅG var ni läste det först!
Barcelona Barcadinho.
2017-08-20 14:30
Maradona hade inte heller så himla amayzing lagkamrater i Napoli. Han gjorde laget historiskt o fått en helgon status. Messi har gjort redan nu lika mycket i Barca, han behöver inte bevisa nåt ytterligare. Jag tror ändå att han är av samma stil som Puyol, Xavi mm. Stanna hela karriären och avslutar i Kina/ USA. Gör han inte det så är det absoluta tecken på att personliga framgångar är viktigare än klubbkänsla. Messi o Neymars på samma gång, snacka om kommers. Totti kommer bli den sista kejsaren. Men jag är inte orolig alls än så länge.
Barcelona Funeral Canticle
2017-08-20 14:28
Spelar vi med denna manskap ikväll?
Valverde ger Vidal flera chanser aja kul att se Roberto starta på mittfältet.
Barcelona MessiTheLivingLegend
2017-08-20 14:17


Messi spelar i ett lag som inte är bättre än Sevilla just nu. Ta bort Messi och Barca blir som bäst 5.a i ligan.

Går han till City så får han vinna CL igen och får en ny Guldboll.

Man kan lugnt säga att Messi älskar Barcelona.

Hur många tror att Ronaldo hade stannat i Real med dessa sopor och vinner inget plus att det inte görs några satsningar?
Barcelona MessiyoyO 10
2017-08-20 14:14
Fattar inte folk som skriver att Messi sticker så fort det stormar eller laget är större än alla spelare. Det är Messi vi pratar om, Messi! Messi har vunnit allt åt oss med hjälp av många skickliga medspelare under dessa år. Men ska vi vara helt ärliga så har det stormat kring laget de senaste åren. Att vi har haft MSN har hjälpt oss otroligt mycket. De andra bekymren har hamnat i skymundan, nu kommer allt fram. Messi har valt att stanna trots att ledningen/tränarna varit bedrövliga. Kolla vilka spelare som värvats och kolla vilka som lämnar. Det säger ganska mycket om vårt Barca. Jag känner inte som andra här inne som säger att han bör lämna för att vinna titlar sina sista år även om man har förståelse om han är på andra tankar. Vill att Messi stannar oavsett om det värvas eller inte. Han är vår ledare. Han ska visa vägen genom denna tunga tid. Avsluta karriären i Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2017-08-20 14:11
@3-5-2:


"När kommer nästa värvning tror ni?".
Tycker din frågeställning var minst lika tråkig. Som om vi inte har gissat nog i det här forumet. Men men.
Barcelona DM1982
2017-08-20 14:07
[QUOTE=Andreas FCB]Lämnar Messi kommer Barca sjunka som ett skepp.. kommer få kämpa hårt för att ens nå CL platserna. Herregud vilket lag City skulle ha med Messi i laget. Messi, De Bruyne, Gabriel Jesus, David Silva, Aguero, Sterling, Bernardo Silva, Sané m.fl. Hemska tanke. [/QUOTE] Och Pep som tränare. Skulle nog vara ett kul lag att titta på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jarod The Pretender
2017-08-20 14:02
Jag tror det ligger mycket i det som the cameroonians nämner angående Messi och kontraktsförlängningen. Han har under de senaste säsongerna fått se Ronaldo och Real vinna Ballon d'or och tunga titlar. Han avvaktar ledningens svar på detta. Istället fick han se Neymar sticka från laget. Vilka förstärkningar har gjorts? Paulinho och Semedo. Detta räcker ej för Messi som vill vinna med sitt lag igen.

Att ledningen dessutom är väldigt oprofessionella och bajsar på klubbens rykte är något som knappast hjälper Messi att skriva på en förlängning. Om ingen signifikant förändring sker denna sommar/höst, så är jag nog väldigt säker på att Messi lämnar nästa sommar. Jag tror att hans tålamod börjar ta slut. Om fansen blir galna på Barto och co, så kan du föreställa dig hur det är för de som spelar för klubben och har daglig kontakt med ledningen.
Barcelona Junta Dimision
2017-08-20 13:53
Ifall Messi får för sig att lämna klubben så är det för att klubben sviker honom och inte tvärtom. Killen brinner för Barcelona mer än vad någon kostymnisse i klubbledningen någonsin kommer göra. På tal om Watzkes kommentarer, det bekräftar ju bara ens misstankar om att Barcelona bett Dembele göra sig omöjlig för Dortmund och tvinga sig fram en transfer. Vidrigt beteende, men de kunde ju sparka ut en människa som överkom cancer två gånger om.
Barcelona Kröjjff
2017-08-20 13:53
Glöm heller aldrig i sammanhanget att den av juntan postumt helgonförklarade Johan Cruyff, en gång gjorde en "Figo" genom att lämna sin moderklubb Ajax för ärkefienden Feyenoord. Glömt och förlåtet av gatunamn och annat i Amsterdam att döma. Messi i City skulle kunna påskynda den process i rätt riktning som jag m fl efterlyser. Förvisso inte fotbollsmässigt, men ifråga om FCB:s frånvaro av sin egen identitet.
Barcelona Soko
2017-08-20 13:49
Guardiola har fått ordning på sitt City i år och byggt ett bra lag. Med Messi skulle City erövrat världen som ingen skulle kunnat stoppa.  City spelar underhållande fotboll, en blandning av Barca och Real, Barca med tiki taka och köra runt runt runt innan man går till anfall och Real som plötsligt och utan förvarning går till attack från alla håll så att marken skakar.  City är som handen i handsken för Messi. 

Men Barca kan fortfarande bli bäst med Messi, det krävs inte så hymla mycket,  bara några nya namn och att de gamla höjer sig.  

Barcelona Blaugrana91
2017-08-20 13:47
Bör även tilläggas att det INTE är Sky Sport som är källan till att City vill värva Messi utan det är Yahoo Sports France... Trovärdighet 0 alltså...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-08-20 13:43
[QUOTE=Funeral Canticle ]Att dem är bäst har inget gått obemärkt, men övriga lagen har ambition att bli bäst dem har en röd tråd i sina värvningar medan vår junta gör oss sämre som lag det för mig är inte ambition att bli bäst. Deras mentalitet påminner om Gasparts era där vi hade 3-4 otroliga offensiva spelare men mediokra försvarspelare, nu har vi inte riktigt samma mediokra försvar men du fattar vad jag menar med brist på ambition och saknad av röd tråd gällande värvningar. [/QUOTE] Skulle inte säga att det saknas ambition i Barca, vi tappade Neymar, men inte mycket man kunde göra i det fallet. Sedan dess har vi försökt få in spelare som Coutinho, Dembele, Seri och sedan innan Verratti bland annat. Klubbarna vill inte sälja och andra kräver astronomiska summor vilket försvårar hela situationen. Däremot har jag hela tiden sagt att vi ska betala vad som krävs men blivit attackerad i det här forumet för mina åsikter... Att det skulle vara ok av Messi att lämna bara för att det är tufft nu köper jag inte, står fast vid den åsikten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-08-20 13:38
@II Barça II:


Vad menar du (m fl ) med ledningen ? Har Barto el Robert F sagt offentligt summor o siffror om ena spelare el den andra? När ?

Jag foljer så klart inte alla nyheter natt o dag men de siffror jag sett dyker upp är spekulationer av journalister.

Räkna med att värvningar kommer komma väldigt sent om de kommer. Kanske sista kvällen. Barca viker inte ner sig och det är mycket bra. 80-100 milj euro för Liverpool o Dortmund är enormt mycket pengar. Tränarna har absolut inget att säga om här. Ägaren/delägana sitter med beslut runt ekonomin. De kommer sova dåligt om de inte kammar hem pengarna.
Barcelona the cameroonians
2017-08-20 13:38
Vi kan ju bara spekulera i varför Messi inte doppat pennan i bläckskålen och signerat sitt nya kontrakt. Personligen tror jag att han var överens med klubben om ett nytt kontrakt under förutsättning att ledningen såg till att stärka startelvan ich göra den konkurrenskraftig igen. När så inte skett utan den istället försvagats och dököttet är kvar, ja då kommer han inte att skriva under. Alla människor har en gräns för vad man tål och accepterar, när det gäller Messi och Barça är det svårt att säga var den gränsen går eftersom de två är så starkt förknippade med varandra. Men jag tror inte Bartomeu kan fortsätta ljuga i Messis namn om att kontraktet är undertecknat, för om det är nåt som Messi inte gillar så är det när hans namn dras i smutsen och används fel. Det var ju därför han redan förra sommaren övervägde att lämna pga skattehärvan. Men faktum återstår, Messi är fri att förhandla med andra klubbar om sisådär fyra månader. Det är en rätt stor grej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Koeman!!
2017-08-20 13:37
Jag måste säga att jag har otroligt usel koll på Seri.

Finns det någon som har sett han under nån säsong och inte bara youtubeklipp? Hur är han?
Barcelona Koeman!!
2017-08-20 13:36
Länk
Barcelona Cule4life
2017-08-20 13:34
Spelare och presidenter kommer och går men Barca består.

Låter kanske klyschigt men sant.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-08-20 13:33
Folk blev vansinne igår när det börja pratas om att Messi började följa City igår. Det stämmer inte, messi har följt City i flera år nu, kan vara värt att nämna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-08-20 13:33
Barcas ledning börjar visa musklerna. Man gav alltså ultimatum till Liverpool tills idag. I så fall är det helt rätt för cirkusen har pågått för länge och inte gynnat någon av de tre inblandade, framför allt Coutinho som kastats mellan två eld.
ps. Att Seri sägs skriva på redan imorgon är välkommet.
Annons: