/spanien/barcelona/forum/6673.aspx/spanien/barcelona/forum/6673.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Leo y Cesc
2014-06-16 14:34
Leo Messi . Ja det är sjukt irriterande och jag har iallafall slutat skriva här nu efter alla missade inlägg, undra om detta kommer fram nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-06-16 14:30
@Leo y Cesc:


Sjukt jäkla irriterande, händer oftast när jag skriver ett lite längre inlägg. Även när jag skriver genom datorn.

Sen måste jag även ge den nya appen en känga. När man uppdaterar en app så brukar det oftast bli bättre men i detta fall så har dom gjort appen ännu sämre! Låter ju nästan omöjligt. Det går inte att kopiera hela inlägg som det gick förut, går inte att kopiera nick och man kan inte ens dela in sina texter i stycken.

Barcelona Leo y Cesc
2014-06-16 14:27
Leo Messi Hänt mig flera gånger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-06-16 14:23
någon mer vars inlägg inte skickas stundtals? Dom senaste dagarna har jag skrivit ett par inlägg som aldrig har dykt upp efter jag har skickat.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-06-16 13:50
-----------Ter Stegen----------
--Alves---Piqué----?----Alba
---------------Sergio-----------
-----Rakitic-------------Iniesta
------Messi----------Neymar
-------------Higuain------------

Tror att det här med Higuain kan bli verklighet.
Av den anledningen tror jag att Alexis säljs för att Enrique vill hota mer i djupled Samtidigt tror jag att vi får ut mer av både Neymar och Messi, Ytterbackarna anfaller efter kanterna och neymar och messi spelar mer centralt och kombinerar med varandra och ytterbackarna. Med andra ord fria roller på både Neymar och messi med utgångsposition som i min elva.

Alexis har varit bättre än Pedro men Alexis har man betalat mycket pengar för samtidigt som Pedro är från de egna ledet och kan i långa loppet acceptera bänken i större utsträckning. Därför tror jag Alexis kan säljas.

Men det här är bara spekulationer....Det är bra om 5% av det tidningarna skriver är sant...Men i det här fallet känns det logiskt.
Barcelona FC Tiki-Taka
2014-06-16 13:36
Barcelona will in the coming days again talk with Valencia on defender Jeremy Mathieu (30). They want to pay less than 20M buyout fee. [as]

Fyfan......
Barcelona petersays
2014-06-16 13:27
"Yes han var på lån. Är tillbaka i Valencia nu tror jag, verkar ryktas en del om honom så det verkar som att de inte vill ha honom.
Men jag kan ha fel =) "

Går rykten om Milan och flera PL-lag (Tottenham, Everton, Sunderland). Men troligast kanske är Marseille eftersom Bielsa verkar vilja ha honom.

Samper och Banega är inte samma typ av spelare så där se rjag ingen konflikt.

Det finns många OM i en ekvation med Banega. Men han är fortfarande en erfaren spelare som i sina bästa stunder spelar enormt kreativt. Och kreativitet är precis det som saknas på vår mitt. Dessutom har han ett år kvar på kontraktet och kostar 8-10M (eller byten?). Skulle vara värt gamblingen för att få en bred trupp i min bok. Men en sådan risky värvning skulle såklart föregås av att Lucho och Ever träffas inte bara en utan flera gånger. Väldigt viktigt med motivation och känsla där.
Barcelona Gabriel
2014-06-16 13:22
Måste säga att jag blir riktigt besviken på Xavi om han bestämmer sig för att lämna. Är hans ego verkligen så stort att han hellre drar till Qatar än att acceptera en mindre roll i laget, det trodde jag faktiskt inte om honom.

Vi behöver honom fortfarande, och ännu mer nu när Fabregas lämnat. Xavi måste förstå att han har gått ned sig rejält, men det innebär inte att han inte fortfarande behövs både på och utanför planen. Han kommer att få speltid, visst kanske inte som när han var en Guldbollen-kandidat, men han kommer fortfarande att få speltid. Dessutom har redan Puyol och Valdes lämnat, ska även Xavi nu då lämna.

Kolla på Schooles och Giggs, dessa hade inga som helst problem med att acceptera en rotationsroll och pappa-roll i United, jag trodde alltid att Xavi skulle acceptera en sån roll också, men förmodligen är hans vilja att spela in och ut från start varje match såpass stor att han inte klarar av det. Men samtidigt så tycker jag isf att det är lustigt att han drar till Qatar när det fortfarande isånnafall hade funnits en drös med klubbar som jag vet hade kämpat om Xavis namnteckning (trots att han gått ner sig). Går han till Qatar så är det liksom för pengarna.

Jag blir väldigt besviken på Xavi när jag läser det här.
Barcelona Napao
2014-06-16 13:13
Neymar11 han spelar i São Paulo.
Barcelona Sir Alexis,Pak Fa # Eterno Tito
2014-06-16 13:01
@BRC:


Det priset är inte en katastrof, men på gränsen. Han ska kosta runt 40-45 atleast..enligt mig
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-06-16 12:38
Varför ska vi acceptera ett bud på 30 miljoner för Sánchez undrar jag? Alexis är en spelare som i rätt miljö hade kunnat gå för långt över 50 med tanke på de sjuka priserna runtom i Europa. Roma vill tydligen ha 60 miljoner för Benatia, och det snackas om ett liknande pris för en hypad Pogba, så varför förhandlar vi ens med snåla Juventus som maximalt verkar vara villiga att ge 20-25? Jag ser gärna att Sánchez stannar i klubben men ska man sälja honom ska det vara för en fet summa pengar. Det är egentligen dumt att ens förhandla ett piss nu under VM då Chile förmodligen lär fortsätta med sitt offensiva spel och där Alexis också förmodligen lär fortsätta prestera en mycket bra fotboll. Ska man sälja honom ska man avvakta tills efter VM för då kan man få en rejäl ersättning för en spelare som faktiskt är värd det.
Barcelona BRC
2014-06-16 12:32
@Gabriel:


Bara tacka och ta emot i så fall =)
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-06-16 12:29
Kändes som att målet Messi gör igår förändrade allt. Pressen var enorm och han såg väldigt tagen och faktiskt extremt nervös ut i den första halvleken. Som att han vid varje aktion var tvungen att bevisa sin storhet istället för att bara släppa bollen, ta ny yta och vänta på ett bättre tillfälle, precis som en Messi med sjävförtroende gör. Efter 2-0 var det betydligt bättre, och man kan nästan enbart kolla på hans glädje efter målet för att se betydelsen. Efter det hade han mer tro på sitt spel och fattade istället rätt beslut i de flesta situationerna. Denna psykologiska del, samt naturligtvis formationsförndringen gjorde att Messi var en helt annan spelare i andra halvlek. Var det bara jag som la märke till alla defensiva löpningar också? Det är verkligen inget fel på motivationen, om det är någon som vill vinna detta VM är det Messi, men ibland så låser det sig när pressen är för stor. Jag hoppas verkligen han smäller dit 2-3 mål i de nästkommande gruppmatcherna och tar med sig ett stort självförtroende hanlär behöva mot bättre motstånd.

Vad gäller Argentina som lag så höll jag dem väldigt högt inför detta slutspel, och jag anser fortfarande att de har kvalité för att gå minst till semifinal men de behöver slipa på extremt många detaljer. För det första så hoppas jag aldrig att fembackslinjen används igen och att man hädanefter alltid spelar med minst två naturliga innermittfältare för att få någorlunda struktur på sitt anfallsspel. De fyra stjärnorna längst fram är såklart de som ska göra det, och där behöver man egentligen bara ett bra självförtroende på samtliga och ett fungerande rörelsemönster så kommer det skapas chanser. Det är försvaret som är svagheten och som kan bli väldigt avgörande mot exempelvis Portugal i en kvartsfinal. På tok för mycket slarv från både backarna men även Mascherano, och sådant kommer straffas hårdare längre fram i turneringen. De offensiva spelarna måste även delta i försvarspressen, de funkar inte med två block som gör varsin uppgift. Di María pressar bra och Aguero tar de viktiga löpningarna, viktigt att Messi fortsätter med samma sak han också.

Argentina imponerade inte igår men vi har sett många gånger hur en mästare börjar knackigt för att sedan växa in i turneringen. Sen tycker jag inte att någon av stornationerna imponerat så värst mycket hittils, utan det är ett öppet VM där de mindre lagen verkligen tagit för sig, även om de inte alltid får med sig resultatet. Holland har spelat allra bäst utav de som på förhand har en liten chans på guld, men jag tvivlar på att de kan nå hela vägen. Frankrike kan även de bli farliga då de har en relativt enkel grupp samt åttondel. Ska bli oerhört intressant att se både Tyskland och Portugal ikväll, jag är väldigt spänd på att se hur Tyskland hanterar det här snacket om att de förvandlats till ett förlorargäng och om de återigen kan växla upp ett snäpp när det behövs. För Portugals del så behöver naturligtvis Ronaldo vara både frisk och i toppform, annars lär VM sluta relativt tidigt för deras del. Förmodligen Belgien i en åttondel kan redan där bli för svåra, men klaras det hindret av så väntar troligen en mycket spännande kvartsfinal mot Argentina. Jag är såhär långt väldigt nöjd över hur VM har startat, och redan efter fyra dagar finns det otroligt mycket att spekulera om. Lär bli en mycket intressant fortsättning.
Neymar11
2014-06-16 12:26
Påtal om talanger som inte har lyckats, vad har hänt med Ganso?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-06-16 12:23
@Jesper:


Först skriver du: "Men herregud, nu är du väldigt intellektuellt ohederlig med ditt inlägg..."

1. Men vänta nu: varför i hela världen skulle Luis Enrique behöva bli övertygad av Alexis vara eller icke vara i klubben nu när chilenaren redan har varit så jävla bra och gjort sin bästa säsong i klubben? Nu när han blivit sönderhyllad i detta forum. Alla kan ju se att Alexis är en nyckelspelare! Att han är en magiker! (sarkasm)
Jag litar på Lucho's kompetens mer än någon annan självutnämnd forumexpert här. Om det är så pass illa att Alexis måste övertyga för att stanna kvar så duger han inte i FC Barcelona helt enkelt. Vi är inte West Ham.

2. Att Alexis pris höjs eller sänks 5-10 miljoner euro efter VM-turneringen är lika betydligt som en fis i rymden för FC Barcelona. Börja inte tro att hans pris stiger till 70 miljoner eller så. Med andra ord är hans insatser ganska irrelevanta sett till det stora perspektivet. Blir Alexis såld för 25 miljoner eller 35 miljoner euro påverkar inte klubbens framtid - alls. I bästa fall blir det extra klirr i kassan men å andra sidan blir det även så för många andra klubbar. Inget stort vunnet (förutom att vi blir av med honom).

Visserligen tillhör Alexis klubben men återigen motbevisar du din tes om att Alexis skulle vara bra med att påståendet att Lucho ska behöva bli övertygad. Freudian slip, eller? Alexis spelar alltså INTE för FC Barcelona under VM utan för Chile. Hans prestationer går under landslagströjan. Inte klubbtröjan. Hans prestationer transformeras inte på magiskt vis in i klubbtröjan med det sagt förutom genom eventuellt höjt ekonomiskt värde. Därför var det helt onödigt att dra upp "Vad ska Alexis-hataren KarmaIsAKaranka säga nu?" efter att Alexis gjort en hyfsad insats i landslaget.

I slutet skriver du: "Det är inte direkt jag som idiotstämplar mig själv utav oss två utan snarare DU!"

Så: hur var det med den intellektuella ohederligheten nu igen? ;)
Barcelona Rambla~
2014-06-16 12:16
Pep - El Mister

Det är hela juntan som styr klubben och Zubi som är orosmomentet bland spelarna, det börjar bli rätt så uppenbart.


När det gäller Banega så funderade jag på honom och då menar jag en väldigt motiverad och koncentrerad Banega. Jag är dock rädd för att ta den riskenför något säger mig att han i längden inte pallar trycket och faller in i gamla synder. Dessutom så undrar jag om hans ego fixar att ha en mer undanskymd roll i vårt lag, alltså vara backup och rotationsspelare. Risken är lite för stor att ta. Han kan nog fås till reapris fast om Barca hade visat sitt intresse så hade säkerligen Valencia helt plötsligt ökat hans pris med 200-300%.

Nej, försvinner Xavi så står vi väldigt tunna på mittfältet helt plötsligt. Frågan är vem man ska gå efter? Glöm Koke, Pogba eller Vidal. Pjanic kanske? Blir svårt att få loss även honom, Roma tar galet med betalt nu för tiden.
Barcelona Pep - El Míster
2014-06-16 12:08
Om Xavi lämnar har vi alldeles för tunn mittfältsuppsättning. Visst, inte mig emot med lite nytt blod i laget men vad hände med dom som skulle avsluta sina karriärer i Barca? Puyol gjorde det som en riktig man. Valdes den svikaren förtjänar inte nån jävla tribute i Gamper-matchen. Lämna sina lagkamrater inför sista matchen där man hade chans att vinna ligan? Hade han inte tänkt fira det med laget isåfall? Trodde Xavi(om han nu lämnar) skulle spela kvar, agera lärare åt dom nya och åt dom unga. Dessutom skulle han vara magisk att sätta in i matcher där man behöver kontrollera och lugna ner matchrytmen. Men egot är väl för stort hos honom. Börjar synas nu. Får lite känslan av att Xavi gillar makten hans roll på planen ger. Får han sitta på bänken så lämnar han hellre kanske. Tråkigt om det skulle vara så. Helt klart att något i klubben stör vissa av spelarna. Rensa ut den skiten annars är jag inte så säker på att Messi, Neymar osv. kommer vara kvar i klubben mer en 1-2 säsonger till.
Neymar11
2014-06-16 12:01
Vad är det för jävla tjöt om Banega, den överskattade talangen. Han ska aldrig bära Barcas färger
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-06-16 11:50
Banega är inte tillräckligt bra just för att han ens ska sitta på vår bänk. Visst om det var Banega för typ 2-3 säsonger sen, innan han körde över sin egen fot med bilen. Då kan vi lika gärna flytta upp samper.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-06-16 11:31
Om xavi lämnar och de stora spelarna som Pogba, Koke etc inte är möjliga
Att värva..vad hade ni tyckt om att värva Banega? Är en spelmotor av rang i sina bästa stunder.

Mittfältare: Iniesta, Rakitic, Banega, Rafinha, Sergi roberto, Sergio, Mascherano.


Ska tilläggas att jag inte vill att xavi lämnar..Absolut inte när nu Cesc är borta. Även fast xavi stannar hade man kunnat värva banega som backup..(Till ett bra pris såklart)
Barcelona Gabriel
2014-06-16 11:27
Enligt SPORT och EMD är Liverpool beredda att lägga runt 33-34M€ för Sanchez. Haha, Juve gå och släng er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-06-16 10:50
@Treyh:


Kolla länktips.
Barcelona Barcadinho.
2014-06-16 10:41
Neymar11 - jag skulle njuta av konsten om det var mycket högre upp på plan.
Jag är mycket mer konservativ när det kommer till sånt i straffområdet..
Rensningen var tom åt fel håll.
Neymar11
2014-06-16 10:29
Barcadinho. Vad snackar du om den rensningen var klockren, varför använda sin dåliga fot i eget straffområde om man inte förlitar sig på den? Hylla killen som kom på en sådan snabb kreativ lösning istället
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-06-16 09:11
Matchen var en stor besvikelse, även om Arg hade en bättre andra halvlek.
Det som slog mig mest var hur lite kant spel de hade. Så mycket gick centralt ifrån Messi o Di Maria och Kun o Hig försökte knappt breda.
Jag lovar att bättre motstånd kommer stänga mitten helt på ett rätt enkelt sätt.

Arg kommer stå eller falla på försvarsspelet trots.
Att tränaren byter Campagnaro så tidigt i matchen ger ett tecken på att tränaren inte känner sig så säker på hur försvaret kommer att se ut i turneringen. Det skulle han behöver vara hundra procent säker nu.

En liten händelse symboliserar hur Hawaii försvaret kan se ut - när Rojo rensade bollen med ett "bakom stödben skott" a la Di Maria. Och detta i straffområdet ! Herregud, skojar han. Sånt gör man i Hawaii eller på stranden i Copacabana. Jag skulle bli jäkla orolig.
Barcelona Gio Style
2014-06-16 08:38
@Rambla~:

Yes han var på lån. Är tillbaka i Valencia nu tror jag, verkar ryktas en del om honom så det verkar som att de inte vill ha honom.
Men jag kan ha fel =)
Barcelona Rambla~
2014-06-16 07:38
Gio

Så Banega är tillbaka i Argentina och spelar i Newells? Det var mer än jag visste, har helt missat det. Ville inte Valencia ha kvar honom? Lån?
Barcelona Rambla~
2014-06-16 07:37
Roma, Juve, och hör och häpna Milan slåss om Juan Iturbe (Hellas Verona). Han kostar €30m enligt Verona. Alexis, landslagstjärna och mitt uppe i karriären, Iturbe är fortfarande en talang bara, är alltså värd bara €18m enligt vissa? Skrämmande logik.
Barcelona Gio Style
2014-06-16 03:59
Till er som kritiserar uttagningen av Maxi Rodriguez och i samma mening efterfrågar Banega.
Jag antar att ni noterat att han fått mindre och mindre speltid och spelat sämre och sämre?
Maxi och Banega spelar förövrigt i samma klubblag och där har Maxi överglänst Banega.
Maxi har dessutom varit bättre än Banega i dem sista landskamperna i VM-kvalet. Han spelade på en ovan position idag men förtjänar sin plats minst lika mycket som Banega hade gjort om han blivit uttagen.

Är inte nån Maxi-fanboy men I'm just sayin...

I övrigt så håller jag med dem flesta när det kommer till Sabella.
Hur Fazio, Musachio, Tevez m.fl saknas är ett stort frågetecken för mig.
Barcelona B.BOSS
2014-06-16 03:37
Argentina hade kunnat på pappret ta med sig inte bara på pappret men på riktigt mycket bättre landslag med sig. Nu har de gago, målvakten och jag visste inte ens att maxi spelade fotboll längre och de där backarna skrämmer mig också.
Annons: