/spanien/barcelona/forum/6672.aspx/spanien/barcelona/forum/6672.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Coach Pep,
2014-03-04 21:14
Om det är något man är stolt över som Barcelonasupporter så är det alla fantastiska människor som representerat den här klubben. I en fotbollssport som översvämmats av mediekåta hårbögar har Fc Barcelona mest av alla storklubbar karaktäriserats av respektabla och intelligenta spelare med fötterna på jorden. Valdes, Puyol, Abidal, Sylvinho, Marquez, Ronaldinho, Larsson, Giuly, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro, Messi, Pep Guardiola.. Listan kan göras lång. Dessa spelare har personifierat vår klubb och gjort att jag känt mig lyckligt lottad som culé, och till och med fått mig att växa som människa. Jag har kunnat identifiera mina egna värderingar med klubbens värderingar.

Ironiskt nog har Barca, trots våra ödmjuka spelarikoner, målats upp som en arrogant klubb som trott sig vara lite bättre. Jag har aldrig upplevt Barcelona som arroganta trots alla framgångar senaste åren, och därför pissar jag på alla som obefogat ljugit och förstört klubbens rykte bland många människor.

En dag som denna då den störste av dem alla annonserar sin avgång är det svårt att inte känna tomhet. Puyol står för så mycket mer än bara fotbollen. Han är en person som verkligen förtjänar den guda status fotbollsspelare har, just eftersom han i alla lägen föregått med gott exempel för miljontals människor. Med kändisskap följer ett ansvar, och det finns ingen som förtjänar mer respekt än Puyol ur den aspekten.

Jag blir mörkrädd när jag tänker på Barca i framtiden, i händerna på den här inkompetenta ledningen, men jag tänker njuta av varje match vi har kvar med Puyol. Han gjorde allt för att förverkliga sin dröm om att representera Barca, men tvekar inte en sekund på att lämna för klubbens bästa.

Jag hoppas att han kommer arbeta med Barcas ungdomar i framtiden för att lära dem rätt värderingar, både på och utanför planen. Det lär behövas.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2014-03-04 20:55
Yaya Toure (City): "I wouldn't celebrate if I score at Camp Nou, never. I'm a Barça fan, I couldn't, out of respect for the fans." [rac1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-04 20:52
viccc (Barcelona) Vi har mittfältare i b-laget som skulle göra det betydligt bättre i u-21 och i a-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
viccc
2014-03-04 20:46
Trots att Roberto är 1-2 är äldre än de flesta i U21 så överglänses han! Tråkigt, verkligen stannat i utv
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-04 20:12
Där! Erhåll och avnjut. Carles Puyol - el capitan de Barcelona!
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-04 20:06
Nu har jag ingen länk, men Puyol meets the queen är ju obetalbar haha :) PUYII PUYII !!! PUYII PUYII !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-03-04 20:02
@koeman92:


Flest mål i La Liga under 2014 dessutom!
Barcelona NoGo™
2014-03-04 19:59
1-2 målet i 2-6 matchen o målgesten. Oförglömligt!
Barcelona Andresito
2014-03-04 19:56
Vad sägs om att vi slänger upp några härliga moments med Puyol?

Jag kan börja:
"Jag har kollat igenom alla kläder jag har.. men jag mår bäst med Barca-märket vid mitt hjärta"
Barcelona koeman92
2014-03-04 19:52
@KarmaIsAKaranka:


Varför Alexis, som kämpar och ger allt varje match och för tillfället ligger 3:a i spanska skytteligan, bara 4 mål ifrån Diego Costa?? Förklara gärna!
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-04 19:36
Jag vet inte om vi någonsin kan ersätta Puyol. Det går säkert att köpa en utomordentligt back men vem kommer brinna för klubben, för tröjan och klubbmärket? Vem kommer leda laget och mana på när vi ligger illa till om inte Puyol? Vem ska få spelarna att dra sig i kragen efter en sjuk helsikes tackling av Puyol som leder till inspiration och eldar på Publiken i Camp nou.

Puyol kan ersättas men aldrig hans personlighet eller hans vilja att offra sig av någon fotbollsspelare.
Barcelona Deulofeu
2014-03-04 19:33
Finner inte ord för allt han gjort och den sorg han lämnar utan säger bara tack!
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-04 19:31
Jeffson Välskrivet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-03-04 19:28
Puyol, han som kämpar när alla andra gett upp. Han som skäller på någon som inte skött sitt jobb. Han som respekterar motståndaren. Han som visar sin respekt för ärkerivalen Real Madrid genom att applådera laget efter en bra första halvlek.
Han som stoppar Dani Alves och Thiago när de dansade efter att Thiago gjorde 0-5 målet mot Rayo, då Puyol ansåg detta som respektlöst mot motståndaren.

Tre ord som sammanfattar vår kapten. Vilja, respekt, lojalitet.
Tack för alla dessa år som vi kunnat njuta av dina insatser, både på och utanför planen.

#gràciespuyol
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-04 19:21
Det stinker råtta om klubben real. Ett köpelag som aldrig haft en spelare och tillika en gentleman som Puyol. Vem är raul? Aha han som fansen sålde för mouhoe. Haha! real har o kommer alltid vara ett skämt o köpeklubb. Dom snackar om la dacima när dom bara har 3 köpta cl titlar. Deras tidigare Europa League titlar på 50 talet finns inte ens på bild hahaha! Vi har världens bästa spelare som är uppfostrad i den egna leden! Dom köpte en flicka! Han som filmar o gråter o vaxar benen! Jag kommer sakna Puyol så oerhört mycket! Tycker han ska få spela lite oftare i och med att han slutar efter säsongen. Vår kapten, ett lejon! Legend! <3!
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-03-04 19:08
Men driver ni med mej??? En av våra största spelare någonsin lämnar klubben och "folk" här sitter och skriver om vad som skrivs inne på Real Madrids forum! Är ni helt från vettet eller?!?! Låt vårt forum för i helvete bli en enda stor hyllningsvägg istället! (som i den bästa av världar översätts till katalanska och sedan skickas till Puyol som en hyllning från oss)
Jeffson
2014-03-04 18:59
Först av allt så ska Puyol för evigt ha den respekt han förtjänar. Inte bara för att han har varit klubben lojal hela sitt liv eller vår bästa mittback de senaste 15 åren. Han ska ha respekt för att han har varit en gentleman, ett föredöme och en av de bästa förebilderna för fotbollen världen över. En sport som har insjuknat totalt i kapitalism och falskhet där spelare filmar, gnäller, bråkar, blåser upp sina egon och byter klubb oftare än kalsonger enbart för att kunna gnälla till sig ett så lukrativt kontrakt som möjligt. I samma sport har Puyol ständigt visat sportmanship, laganda, lojalitet och krigarhjärta. Han har tagit den långa, hårda vägen till den status han har nått idag, utan några genvägar eller försök att sätta sig själv först. Därför ska han ha respekt, inte bara av oss, utan av fotbollsälskare världen över, oavsett klubbtillhörighet. Vilken annan spelare i världen skulle gett Abidal bindeln efter CL-finalen? Vilken annan spelare har ni sett skydda en motståndare från sin medspelare omedelbart efter att ha fått en örfil av denne? Vilken annan spelare hade ens valt att stå upp på benen efter den situationen? Vilken annan spelare manar på sina medspelare i den grad att de inte ens får gnälla om en inkastad tändare på planen? Puyol är unik. Han är kanske inte den bästa mittbacken längre men när det kommer till inställning och hjärta så sticker han ut ur mängden i denna sjuka fotbollsvärld. Att se honom sitta där på sin presskonferens bakom en skylt där det står Qatar känns bara sorgligt och främmande. Lika sorgligt är det att karln känner att han inte kan bidra på planen till Barcelona längre. Vad han än tar sig för i framtiden så önskar jag honom all framgång. Blir det en ny klubb så kommer det bli en andraklubb för mig. Jag hoppas att han så snart som möjligt tar/får en roll inom klubben igen. Om det är som B-lagstränare, A-tränare, president eller bollkalle bryr jag mig inte om just nu. Huvudsaken är att han inom en snar framtid är tillbaka hos oss igen, för jag vet att han kommer att göra succé vad han än tar sig an med den inställningen han har. Grande Puyol!
Barcelona ZAK-117
2014-03-04 18:57
Indir Vill att det kommer hända men tvivlar verkligen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-04 18:57
Enligt Puertan har vi också bara en gentleman i laget. Vi har en åtminstone. Finns ingen gentleman i Real Madrid. Real Madrid som också påstår sig vara en gentlemannaklubb. Pfff ... hyckleriet.

Att jämföra Raul med Puyol är också hyckleri och skygglappar. Raul gjorde mål på Camp Nou och hyschade publiken. What a sportsman! What a gentleman!

Men det förvånar mig inte. De flesta Madrid-supportrarna är CR-dyrkare, metrosexuella 19-åriga pojkar som gått igenom puberteten under Barcas största fotbollsframgångar i historien. Det är klart att de hatar och blundar. Inte alla. Men väldigt många. Skönt att våra supportrar inte lider av hybris trots alla titlar de senaste 10 åren.
Barcelona Rambla~
2014-03-04 18:56
Nu struntar vi i Puertan och fokuserar på oss själva, okej?


el Flaco

Haha, tänka sig att Bogarde av alla jävlar var på planen när Puyol gjorde sin debut. :D

Det där är jubileumsäsongen (100år), det ser man på tröjorna. När klubben fyllde 100 år gjorde Puyi sin debut. Stort!
Barcelona Barcelonistas
2014-03-04 18:34
OT Pierre inne i Puertan pratar kaja igen, Puyi sa aldrig att han skulle raka av håret, det var Xavi som sa att han skulle färga håret om Spanien skulle vinna guld. Som vanligt rabblar du upp massa saker utan att veta hur det ligger till. Men va ska man göra du är trots allt 25 och tar ego bilder på dig själv haha...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-04 18:30
Aa men det Puyi gjorde 2011 visar bara vilken legend han är. Puyi the lion!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Indir
2014-03-04 18:26
Om några år kommer Puyol träna Barca, det ser jag fram emot!!
Neymar11
2014-03-04 17:48
Upp*
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-04 17:46
B-Guden Jo det vet jag! Ska jag vara ärlig så tror jag aldrig att han hade tagit bindeln från Xavi för att lyfta på bucklan. Han har för stort hjärta för det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-03-04 17:46
Funderar på att köpa en tröja med Puyol på, min idol och förebild inom fotboll. Kommer aldrig glömma honom!
Barcelona B-Guden
2014-03-04 17:44
@Neymar11:


Det han gjorde sist var fan mycket större han lät Abidal lyfta den, visar på ett stort hjärta och en 0% ego.
Barcelona B-Guden
2014-03-04 17:44
Älskar denna speciellt när han får en smäll och tvingar bort Ronaldinho och när han tar tändaren av PIque och ser till att han fokuserar på matchen istället.
Neymar11
2014-03-04 17:43
Barcelonistas Med tanke på att han inte lyfte den sist så förtjänar han verkligen det !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-04 17:39
Ett bra avslut på det hela vore om vi vann Cl för Puyol så han får lyfta den titeln igen. Tänk er sista säsongen för Puyol så lyfter han Cl titeln och vrålar som ett lejon.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: