/spanien/barcelona/forum/667.aspx/spanien/barcelona/forum/667.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Dûssel
2018-02-08 20:36
@ || Cillessen #1:

Fast nu kan det ligga något mer bakomliggande orsaker till att han inte startar.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-08 20:36
Frågan är hur folk har mage att klaga på valverde varje gång cou inte spelar. Bara för man kostar 1 miljard ska han inte spela varje minut. Valverde har allt mitt förtroende. (Så länge inte Vidal startar hehe)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2018-02-08 20:35
Är det femte matchen i rad som Iniesta startar? Valverde vill uppenbarligen kontrollera snarare än attackera i valet av Gomes framför Paulinho/Coutinho. Portugisen är mer dedikerad till positionsspel än brassarna som lämnar mer yta omkring sig. 0-0 i paus?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-02-08 20:34
Softa, han kanske har gjort ett genombrott på träningarna.
Lita på att V kommer göra rätt byten när det verkligen behövs.
Barcelona zigazaga
2018-02-08 20:33
Stor match ikväll! Nervös som fan! Hoppas spelarna är lika taggade bara! Nu kör vi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Piggy
2018-02-08 20:31
Tror ej på att spelarna kommer fixa det här asså det kommer koka inne på arenan tror ej Barca klarar av det här presset
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2018-02-08 20:30
Barcelona XI v Valencia: Cillessen - Sergi Pique Umtiti Alba - Rakitic Busquets Iniesta Andre Gomes - Messi Suarez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || Cillessen #1
2018-02-08 20:30
Men hur fel är det inte att bara börja starta coutinho varje match? Han får inte ens användas i cl, låt han anpassa sig till klubben och staden. Hans tid börjar nästa säsong!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2018-02-08 20:30
Cillessen
Roberto Pique Umtiti Alba
Busquets
Rakitic Gomes Iniesta
Messi Suarez

Intressant!
Coutinho in som en joker för att ersätta Iniesta och dödaf matchen.. de blir bra detta!!
Barcelona Barca4life98
2018-02-08 20:30
Obligatoriskt för Valverde, Gomes eller Vidal måste bara starta....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cúles
2018-02-08 20:29
Återigen, lugna er, vi fixar de är. Spelarna fixar det här!

Ligan och CL är väl viktigare eller hur?
Barcelona Piggy
2018-02-08 20:28
Vad händer ? Hur kan Gomes gå före Couthino eller Paulinho. Valverde måste verkligen tänka igenom det här
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2018-02-08 20:25
Hahaha andre gomes istället för brassarna Coutinho/ Paulinho....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2018-02-08 19:33
@Barcadinho.:

Barcelona Barcadinho.
2018-02-08 19:30
Kröjjff.

Det är också min dröm att se Sevillas derby. Synd att man inte är släkt med Wallenberg. Det är jätte intressant med politiken bakom vissa klubbar. Och engagemanget bland supportrarna. Inte allt är bara slump för den politiska identiteten spelar roll.
Det är klart att väldigt många bara faller för en klubb för fotbollen, en viss spelare eller en match. Men jag tror att i många fall det undermedvetna kontrollerar dina känslor o beslut.
I fallet Sevilla, klubben grundade i medelklassen anda men jag kan inte dölja att jag fallade för deras vänster orienterade ultras. Det var ett tag sen man såg flaggorna med Che Guevara på södra kortsidan men de ändå är kända att vara vänster marijuana rökare klack. Alltså faller mer i min smack än högerextrema.

Samma sak med t ex Ajax. Jag visste att klubben brukar spela Bob Marley - three little birds på deras hemma matcher. Det är inte klubbens hymn, utan supportrarnas. Jag fick gåshud på friends när jag var på United Ajax finalen och flera tusen stod upp och sjöng låten innan matchen. Det var det närmaste Marley upplevelse jag kunde få, för ikonen dog för tidigt. Marley o Amsterdam, det är kanon bra kombination. Och så klart lite politiskt.

Fotboll o politik går ofta ihop, det är vackert, bortse från huliganer. Vi får inte glömma att FCB fick spela en match utan publik p g a politiken på gatrona. Det ger mer djup för hela supporterskapet, ja om man gillar politik, det gör jag.

Barcelona Ribohn Fan
2018-02-08 19:14
Att vi har Cillissen är verkligen ett lyxproblem. Väldigt bra för oss att ha två så bra målvakter. Bara hoppas att han har höglön och är stolt över att spela i världens bästa klubb, gör att han vill stanna. Men undrar om det inte är en tidsfråga, när han kommer att dra från Barca. Ibland skulle man vilja ha en kamera i omklädningsrummet. Se vilka som hänger med varandra, vilka som är snälla och trevliga, vilka som har taskig attityd, vilka som är blyga och tysta, vilka som har auktoritet i omklädningsrummet. Men vad skulle vi då skriva om och hitta på undanflykter varför vissa spelar si och vissa spelar på det viset.
Barcelona Dreamteam09
2018-02-08 18:32
[QUOTE=Xavi #6]Inget större avbräck med andra ord. Men skulle Alba dra på sig en varning så blir det tufft, pallar inte med medelmåttan Digne i en final. [/QUOTE] Haha vilket skämt! Inget större avbräck? Vår bästa målskytt just nu senaste matcherna men heey sure "inget större avbräck"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-02-08 17:20
Angående responsen från Reina inlägget jag skrev om. Sitter på jobbet och kan inte citera var och en. Men samtidigt så upplever jag att rollen som en glädjespridare är väldigt underskattad bland många. Vem tar hand om en ung spelare när denne kommer upp? Vem får en ny spelare som är dödsnervös att känna sig bekväm? Ingen av våra lagkaptener har dom egenskaperna. Tänk vad skönt när du kommer till en megaklubb och du har en av de äldsta spelarna i truppen som välkomnar dig, tar hand om dig, får sig känna bekväm direkt. Tänk vad det innebär psykologiskt, eller prestationsmässigt.

Tycker att folk underskattar bildandet av en grupp. Det låter typ så här: "du är miljonär, du har kommit till Barca, ut och prestera". Bildandet av gruppen har glömts bort helt. Sanningen är att utan en harmonisk grupp så kan inte den gruppen nå framgångar. Nu menar jag inte att det finns spelare som bidrar till att sänka harmonin inom truppen, läs inte det du vill läsa, jag menar att man kan hitta spelare som utökar den harmoniska känslan inom truppen.

Nån sa: "då kan vi lika gärna ta tillbaka Alves". Du har missuppfattat helt mina inlägg. Du tänker enbart på positioner, inte roller. En andra målvakt spelar typ 10 matcher av 50+ möjliga. Om vi inte kan använda den positionen så frekvent så kan vi istället hitta en annan roll till den, samtidigt som dem har kvalité att utföra sin position också.
Barcelona Xavi #6
2018-02-08 17:09
@TIKITAKA1086:

Inget större avbräck med andra ord. Men skulle Alba dra på sig en varning så blir det tufft, pallar inte med medelmåttan Digne i en final.
Barcelona Treyh
2018-02-08 16:33
Semedo är en BEAST. Vi alla vet vad han har kvalité. Det är det viktigaste. Vänta tills nästa säsong han kommer döda högerkanten. Vi snackar inte om Andre Gomes här. Semedo har talang. Han har gjort sjukt bra matcher sedan han startade. Det är mest nu när Sergi Roberto verkar gå förre honom i rangordningen där han dalat lite. Men jag tror Sergi Roberto kommer ha en annan roll nästa säsong. Då kommer vi ser Semedo. Semedo har "the end product", inte som Digne som bara är en reserv och ska fylla upp när Jordi Alba behöver vila. Tror ni allvarligt talat att Neymar incident har nånting med här att göra? Neymar lämnade oss som en liten snårunge. Tror knappast nån i laget bryr som om Neymar nuförtiden, iaf på det sportliga planet. Jag hoppas vi möter PSG i CL. Spelarna kommmer vara taggade till tusen, pga Neymar. Vi har en spelartrupp som är vinnare, de har vunnit allt man kan vinna. Ger dem lite extra tändvätska och de kommer döda motståndarna. PSG we waiting for u!!!!!
Barcelona Bentley King
2018-02-08 16:29
[QUOTE=Josep "Pep" Guardiola Sala]Har också haft en känsla av att Semedo inte trivs. Tittar nu på lite klipp från hans debut och hans tid i benfica. Vilken pondus han hade. Men nu ser han bara tyvärr blyg ut. [/QUOTE] Det har knappt gått 1 år sedan han anlände. Det tog mig 2 år innan jag började följa med kollegorna på afterwork. Vissa människor behöver längre tid på sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2018-02-08 16:09
Har också haft en känsla av att Semedo inte trivs. Tittar nu på lite klipp från hans debut och hans tid i benfica. Vilken pondus han hade. Men nu ser han bara tyvärr blyg ut.
Barcelona Caz
2018-02-08 16:04
@Pep - El Míster:


Angående Neymar var det en snubbe på Twitter som hittade på några citat för att visa hur lättlurade människor är. Uppenbarligen fungerade det bra eftersom han fick massa retweets och det spreds runt överallt. Annars håller jag med dig om det du skriver om Semedo, tror helt enkelt han bara är tillbakadragen och lugn av sig.
Barcelona TIKITAKA1086
2018-02-08 15:50
Både suarez o Alba riskerar att missa finalen vid gult kort. Då kan vi alltså redan nu räkna med att det iår återigen blir en final utan suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mezziahs
2018-02-08 13:35
Jag gillar Semedo! Har inget emot att han är tillbakadragen osv. Tycker bara det är konstigt att tex. Messi och Suarez följer alla i truppen utom Semedo på instagram. Får intrycket av att även om han inte är utanför så har han inte många "vänner" i laget och tycker det märks sedan på planen när han knappt vågar göra något framåt med bollen för han inte känner sig trygg med alla medspelare. Måste väl få tycka och tänka som jag vill :)?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2018-02-08 13:21
[QUOTE=Alltid min legend , Puyol .]Kanske ligger något i det, men tänk också på att vi har vunnit trippeln fler gånger än någon annan storklubb de senaste 10 åren. Vi SKA gå fullt ut efter varje titel varje säsong enligt mig. [/QUOTE] Håller med dig! Go hard or go home!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2018-02-08 12:56
För att nu fullfölja den politiska aspekten av fotboll så finns de få om ens några lokala derbyn som är så känslofyllda, som de mellan Sevilla och Real Betis. Den känslan går att "ta på" och som tittare njuter man ofta mer av trycket på läktaren, än vad som sker på planen. Men för den som till äventyrs inte känner till bakgrunden, kan jag berätta om historiken som handlar om klasstillhöriget. Fotboll som brukar ses som en arbetarklassport och så är det visserligen i dag; sett till spelarnas ursprung snarare än den livsstil som följer med alla guldkantade kontrakt. Men så har det inte alltid varit. I England som i allmänhet brukar ses som fotbollens moderland, var det i huvudsak en sysselsättning för bättre bemedlade till en början, när sporten etablerade sig som en faktor att räkna med. Och i staden Sevilla bildades en klubb som i sin styrelses beslutsfattande förvägrade spelare med arbetarbakgrund, att komma in i denna herrklubb. Vilket fick till konsekvens att dessa så småningom bildade en egen förening som döptes till (Real) Betis. Samma sak i Skottland, om än annorlunda såtillvida att rivaliteten mellan Celtic och Glagow Rangers har sina rötter i etnicitet, eftersom katolikerna är av irländsk härkomst. Det är två derbyn som jag skulle vilja se på plats åtminstone en gång i livet, för att få uppleva hur historiens vindar sveper in över stadion och håller såväl spelare som publik i sitt grepp. Vilka jag skulle hålla på? Självklart skulle jag ställa mig på Real Betis respektive Celtics sida. Det vill säga de svagastes, sett till de omständigheter som "råkar" ligga till grund för fansens fanatism och som speglar sig både på och utanför planen. Och varför väljer jag då att se FC Barcelona och Athletic Bilbao istället för klassikern Barca kontra Real Madrid, när jag väl fått ändan ur vagnen och befunnit mig i Katalonien, för att bevittna hur historien återupprepar sig? Jo, bortsett från att tillgång och efterfrågan styr och ställer med biljettpriserna enligt marknadsekonomins lagar, så ser jag det som en landskamp mellan den kortlivade spanska republikens främsta härförare. Låt vara att FCB från skillnad till baskerna blivit alltmer av en främlingslegion för lycksökare. För ibland vill även jag få chansen att njuta av fotbollen som sådan och inte dras med i den virvelvind som följer i spåren av förtryck och diskriminering över tid. Att Baskien och Katalonien sedan med tiden kommit att bli bland de ekonomiskt sett mest välmående provinserna i Spanien, är en annan historia som kräver ett eget kapitel som inte hör hemma här.
Barcelona Alltid min legend , Puyol .
2018-02-08 11:58
@Nelson Umtiti:
Kanske ligger något i det, men tänk också på att vi har vunnit trippeln fler gånger än någon annan storklubb de senaste 10 åren. Vi SKA gå fullt ut efter varje titel varje säsong enligt mig.
Barcelona Katalano
2018-02-08 11:46
Som många redan är inne på. Spekulera inte alltför mycket i hur spelare framstår i sociala medier. En spelare kan framstå som utanför när denne egentligen bara är tillbakadragen eller rentav introvert. Att vara introvert är inte på något sätt negativt och behöver inte betyda att spelaren inte bidrar till bra stämning inom truppen heller.

Barcelona Nelson Umtiti
2018-02-08 11:42
En intressant artikel från Graham Hunter där han skriver om hur Barcas prioritering av den spanska cupen har kostat oss i CL och i Ligan tidigare säsonger. Jag håller med en hel del av det han säger om att vi har prioriterat cupen alldeles för högt ibland vilket har påverkat våra prestationer i både CL och La Liga.
Annons: