/spanien/barcelona/forum/6656.aspx/spanien/barcelona/forum/6656.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
2014-02-28 21:13
Jag förstår inte varför man blir utpekad som FM/Fifa lirare så fort någon förespråkar nytt blod i laget. Jag menar, det är ju det vi behöver.
Barcelona Neymessi
2014-02-28 20:47
Sejad Halilovic (father Alen): "Alen is a big fan of Messi and Barça. It was the only club he wanted to join. It is a dream come true."
Barcelona koeman92
2014-02-28 20:20
Corro Cnorro

Det där var ju ett jätterelevant svar! Nu spelar inte jag något TV spel, jag har helt enkelt min egna åsikt och det får du respektera. Tack men jag tror jag redan har tillräckligt bra koll för att veta att vi behöver nytt blod i laget och att många andra lag i Europa är mycket hungriga än oss (läs Real Madrid, Atl Madrid, Bayern, Dortmund.. Listan kan göras längre). Motivera gärna ditt svar för varför du inte håller med mig istället för att komma med en så dryg kommentar. Vad vet du om hur bra koll jag har egentligen? Motiveringen till min åsikt hittar du längre ner i mitt senaste inlägg.
Barcelona casinou1
2014-02-28 20:12
satt och tänkte lite på den tiden vi hade puyol,pique,milito,marquez och abidal som mittbacksalternativ.....ni vet, riktiga mittbackar.
Corro Cnorro
2014-02-28 20:07
@koeman92:


Hade jag varit dig hade jag slutat spela tv-spel och istället läst på lite kring situationen i fotbollseuropa.
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:53
Edit: skriver från mobilen så ursäkta eventuella stav/grammatikfel.
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:50
FCB_Messi

För det första, tycker du alltså att Piqué ska vara immun mot all skit och fortsätta spela oavsett hur dålig han än är? Förklara gärna varför. För det andra, din plats i laget ska baserad på hur bra du presterar och hur hårt du kämpar samt din attityd i laget. Ingen, och jag menar INGEN i laget ska ha en säker/ordinarie plats, inte ens Messi. Det ska finnas minst två spelare vid varje position och det ska vara rejäl konkurrens. Ett bra exempel är Bayern Münchens mittfält. Kolla bara på vilket stjärnspäckat och starkt mittfält i bl.a Schweni, Martínez, Kroos, Gustavo, Thiago, Götze mm. Vissa tycket att detta är galenskap och att det blir ett överflöd av spelare i laget, jag tycker att det är helt rätt att det finns en så tuff konkurrens som får alla att känna att de måste kämpa hårt för sin plats i laget oavsett vilket namn du har på ryggen. Om det blir som jag (och säkert många andra) vill så lär det mer eller mindre se ut så här:

Ter Stegen/Reina

Alves/Montoya Hummels/Bartra Mangala/Bagnack Alba/Adriano

Sergio/Vidal
Cesc/Iniesta Xavi/Rafinha

Alexis/Deulofeu Messi/Dongou Pedro/Neymar
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-28 19:42
Vad pratar ni om? Pique tänker bli president 2022.

May god have Mercy on us:(
Barcelona FCB_Messi
2014-02-28 19:28
Koeman 1. Vi kommer aldrig sälja pique. Han kommer vara startspelare i Barca så länge han spelar. 2. Köper vi vidal så fattar väl du själv att han inte kommer bli bänkad !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-02-28 19:17
@Vampíro:Tyvärr.. Men så är det. Så länge du är Katalan i Barça känns det som att du är immun mot allt skit från både media och styrelsen och behandla bäst och går först som prioritering. Jag hoppas nästan att våran nästa ledning efter 2016 kommer att vara icke-Katalan, personer som faktiskt prioriterar klubbens bästa istället för att ge de katalanska spelarna frikort att stanna i klubben och spela hur de vill fram tills de tröttnar/lägger av. Spelare som Piqué hör tyvärr inte hemma i Barça längre, han har underpresterat i 3 år nu och även när han har en "bra dag" (vilket är väldigt sällan) så håller han inte Barça klass och de enda gångerna han spelar bra är oftast när han har en duktig mittback/ledare bredvid sig. Vi behöver en riktig ledare där bak som kan styra upp mittförsvaret, som är stark och stabil, har bra huvudspel men först och främst kämpar och sliter för varenda meter i varenda match för lagets skull, och i och med att Puyol och Mascherano också är på väg att lämna ser jag gärna att man köper 2 mittbackar.

In:

Ter Stegen
Reina (?)
Hummels
Mangala
Vidal (?)
Rafinha (lån)
Deulofeu (lån)

Ut:

Valdés
Piqué
Mascherano
Song
Puyol
S.Roberto
Tello
Afellay
Pinto

Dra upp:

Dongou
Bagnack
Hoppas gärna på att få se denna elva nästa säsong:

Ter Stegen
Alves Hummels Mangala Alba
Sergio
Cesc Iniesta
Alexis Messi Neymar

Bänk: Reina, Vidal, Bartra, Bagnack, Montoya, Deulofeu, Xavi, Pedro, Dongou
Barcelona Bästelona
2014-02-28 17:56
Imorse hade halilovic 9tusen följare på instagram, ett antal timmar senare ligger han på 19tusen. Bara en notis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-02-28 17:20
BarcaLaliga

Sett till startelvan idag så har vi två långa spelare i Piqué och Busi och det går ingen vidare, eller hur? Du säger att om vi säljer Song, flyttar upp Masch och köper in en lång back så kommer vi har 3 långa spelare. Ok men vad händer om Busi skadar sig i en Champions League semifinal eller kanske vilas? Då står vi där igen med 2 långa spelare. Jag vill inte gå igenom en säsong till där vi chansar och har falska förhoppningar om att Piqué ska återgå till sina tidiga glansdagar, att Puyi blir kvitt sina skadeproblem och att Bartra för större förtroende. Jag orkar inte mer med denna chansning när det gäller försvaret.

Neymar11

Som jag skrev: vi kan diskutera om Song håller för spel i Barcelona eller inte, det är en helt annan fråga. Bara vi inte står där med Masch som ska markera Ivanovic/Cahill (exempel) på en fast situation.
Barcelona Vampíro
2014-02-28 17:07
A deal on the renewal of centre back Gerard Pique (27) is close. One final meeting left. The Catalan player will renew until 2017. [md] Jag hoppas verkligen inte han får någon högre lön. Det är egentligen den sista spelaren som förtjänar ett nytt kontrakt för det kan knappast vara baserat på prestationer utan som vanligt handlar det om politik och välgörenhet från ledningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-28 16:59
@Neymar11:


De får 50-100 miljoner per år av klubben i fickan för sitt mentala välmående. Många arbetar året runt 40 timmar i veckan från 25 års ålder till 65 års ålder (40 år). Många av de människorna klarar sig alldeles utmärkt mentalt ... även de som inte byter jobb. Att spela fotboll blir först seriöst vid 18 års ålder och karriären är som oftast över vid 35 års ålder. Trust me: de kommer få sin mentala vila förr eller senare.
Barcelona grande jw
2014-02-28 16:58
Med tanke på ryktet om Vidal. Är det bara jag som hellre vill ha Gundogan?
Barcelona WalterWhite
2014-02-28 16:48
@FCBlaugrana:


Ter stegen är en mäktig värvning, kommer bli världens bästa på den positionen tids nog.
Mandzukic gör exakt hälften av sina mål med huvudet, vet inte hur mycket det passar in i detta laget och sen vill han inte komma för att vara reserv. En startplats kan han även kämpa om i Bayern då barcas erbjudande hade tvunget varit mer än en reservspelare.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-02-28 16:37
@Andresito:


Är det nåt man lärt sig av fotbollsklubbar och deras transfers är att alla siffror kan myglas. Kolla Bale affären, Neymar, Eto/Zlatan etc. "Köper en spelare för Y miljoner" - och ytterliggare x miljoner i form av bonusar som aldrig tas med, eller avtal som sluts tex "investera i fonder"
Barcelona barasfsdg
2014-02-28 16:24
Pellegrini stängs av
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-28 15:38
Messi har jag inga problem med men ibland får man en frispark på vänsterkanten och då är det väl bättre att en högerfot tar den eller? Xavi är en spelmotor och en kortpassningsspelare som får alla att röra på sig men han har ingen krut i dojan tyvärr. @påfågeln:
Barcelona Andresito
2014-02-28 15:24
Hittade en bild på hur mycket vi gått minus sedan Pep kom. Intressant att vi endast en gång gått över vår "tänkta" budget på €50-60m och att vi kunnat spendera mer pengar.
Barcelona Barca Barca
2014-02-28 15:13
Lion24 Under trippel säsongen hade vi även en frisk Puyol, Marquez, Yaya, Abidal och även Eto'o som kunde hjälpa till, skulle det behövas förstärkning fanns Keita också :) Vi hade alternativ nu har vi ingen...
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-02-28 15:12
Lion24 Bara för att han är längre så betyder inte att han vinner mer luftdueller. Sen skulle jag påstå att masche är en mer fysisk spelare än Song. Då han smäller på bra mycket mer än Song. Song känns en aning valpig och klumpig i sin spelstil Kolla in Song nästa match han spelar, han förlorar oftast nickduellen även mot mindre spelare. Och han utnyttjar inte sin fysik alls på plan, och när han väl gör det så blir det alltid frispark för han går in klumpigt i varje duell
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaLaliga
2014-02-28 15:11
Lion24

OM Song säljs och Masken flyttas upp som defensiv (andrahandsval efter Busquets) så kommer ju minst en mittback att köpas. Alltså en riktigt mittback (inte Gary Medel som ska skolas om) och då är den troligtvis längre än Mascherano.

Så då får vi istället Pique - Ny mittback som är längre än Macherano eller Bartra - och busquets som är dom längsta. Alltså är det mer längd och tyndg än tidigare (Pique, Macherano och Busquets).

Om Busquets är skadad och Macherano spelar defensiv så har vi ändå två långa mittbackar och en kort defensiv (Detta året 1 lång mittback en kort och en lång defensiv) så ser inte en försäljning av Song som ett problem endast en bra möjlighet till att stärka våran defensiv!

Pique (kanske Puyol) Bartra en ny mittback Busquets och Masherano känns stabilt enligt mig :-)
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-28 15:05
Matthias Ginter*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-28 15:05
Ginther ska in på listan där med över folk jag vill ha in i vår trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-02-28 15:03
Folk klagar på att vi har för korta spelare och att vi inte räcker till på fasta situationer vilket jag helt klart håller med om. Vi har en snittlängd på 174 cm som nån sa, ÄNDÅ så vill man sälja Song och flytta upp Masch. Alltså vilken logik är detta? Masch är en fantastisk defensiv mittfältare men när Busi saknas så vill jag se en större spelare på hans position. Sen om Song är den perfekta spelaren går att diskutera, absolut. Men helt seriöst, vi behöver lite tyngd och fysik. Våra spelare är alldeles för klena. Om vi ser till Tatas startelva så har vi 2 spelare som är över 180 och det är Piqué och Busi. Sen är Alexis viss på nickdueller. Under trippelsäsongen hade vi Abi och Henry som har en OK fysik, nu har vi ersatt dom med Alba och Neymar.
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-28 15:00
In: Ter Stegen, Mangala, Vidal + Mandzukic. Flytta upp Rafinha & Deulofeu. Ut: Afellay, Cuenca, Tello, Song, Sergi Roberto, Valdes, Puyol & JDS
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-02-28 14:35
påfågeln

Lite synd att han inte ger den till Alexis eller Neymar när frisparken hamnar på högerfoten..

Titta på C.R, han ger den till Bale när den hamnar på hans vänsterfot..
Vi behöver jobba på sånt..
Barcelona påfågeln
2014-02-28 13:58
Barca King - Messi & Neymar run the show (Barcelona): Xavi är kanske inte bäst i laget på frisparkar, men han har ändå en bra känsla i foten och jag har inget emot att han slår hörnor/inläggsfrisparkar. Att Messi ska lägga så många frisparkar som möjligt är väl självklart?
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-02-28 13:55
Fysiskt ja, men vissa behöver mentalt vila. Pique och Messi bl a behöver komma bort från fotbollen en kort stund
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: