/spanien/barcelona/forum/6610.aspx/spanien/barcelona/forum/6610.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-15 11:40
Jag förstår inte Barca-median. Varför går man ut med 3 månader innan hur mycket man har att lägga på nya spelare och vilka spelare man vill ha????

Det här visar ju bara att Barca's ledning styr median. För tre säsonger sen skulle vi ha den och denna spelare för 2 säsonger för det samma show, för en säsong sen samma show och den här säsongen samma historia..

Är det här ett sätt att vinna över fansen och medlemmarna när de går ut med hur mycket pengar man har till sitt förfogande och vilka spelare man är kåt i, eller är de bara efterblivna??

Någon som hänger med svängarna?
Snälla förklara.
Barcelona Nemesis 10
2014-03-15 11:37
Jag vet att det nästan är omöjligt men fan vad jag skulle vilja ha Kompany i vår backlinje. En riktig ledare och han har storspelat under båda våra matcher mot City.

Min dröm är helt klart Kompany och Hummels i mittlåset, men det får nog förbli en dröm bara :)
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-15 11:13
Gabriel

Han har spelat högerback men på grund av sina offensiva kvaliteter som är otroliga har han fått spela allt mer som ytter och han sköter det galant. Han sinnes sjuk.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-15 11:12
Sport har Vidal på sin framsida och el mundo har benatia på sin framsida. Jag bryr mig inte om Vidal men om mehdi kommer så kommer jag dö lycklig.
Barcelona Yaya24
2014-03-15 11:07
Har sett Cuadrado flera gånger, han är ingen ytterback, han är mer en yttermittfältare/forward. Bra på att utmana i fart. Hjälper ganska mycket hem i defensiven med.
Barcelona Gabriel
2014-03-15 10:44
Kan någon hjälpa mig här för jag förstår inte riktigt hur Barça tänker. Det ryktas ju att Barcelona är sugna på att ersätta Alves med Cuadrado men utav det jag förstått så är inte ens Cuadrado en back, ytan en winger. Har de då tänkt att göra om honom till en ytterback i sånna fall. Har inte sett en endaste match av Cuadrado, vet bara att Pep är sugen på honom till Bayern också.
Barcelona Krabban94
2014-03-15 08:12
@Liatzo:


Givetvis tillåtet att drömma, förstår dock inte egentligen varför alla vill ha två backar som skulle kosta 70-80miljoner € tillsammans? Varifrån får vi pengar till andra spelare, förstås via försäljningar men Zubi o co är värdelösa på att få stora summor på försäljningar. Där borde man ta modell av Perez kolla Albiol, Callejon, Özil o Higuain ex. Hur mycket pengar de fick för dem!

Hursomhelst, ser gärna Benatia/Hummels/Kompany samma som de flesta här vill se en av dem, som hoppeligen lyfter Pique, sen har vi Bartra och sedan in med en ung försvarare ännu i form av Laporte. Det som Pique saknar är en ledare som ropar till honom att skärpa sig o vara på alerten trots 5-0 ex. Grande Puyi!
Barcelona Liatzo
2014-03-15 02:34
"Barcelona are following Roma centre back Mehdi Benatia (26). The Moroccan player joined the Italian club last summer on a 5-year deal. [md]"

Ja, jag vet att vi har Zubi i sportchefspositionen - men det är väl åtminstone tillåtet att få drömma om att vi till sommaren har förstärkt vår backlinje med både Hummels och denna fantastiska mittback.
Barcelona Lion24
2014-03-15 01:12
!Sergio_ Busquets!

''Vi släpper in hörnmål varannan match (vi släppte inte in ett enda hörnmål på 8 månader en säsong med Pep, mot Almeria 2 - 2 matchen). Jag vet inte vad Pep gjorde men vårt försvar höll en helt annan klass under honom.''

När Pep var tränare så var vår taktik gällande fasta situationer så att spelarna var positionerade. Alltså varje spelare hade en egen zon som man inte skulle lämna, alla skulle stå på ett ställe. Självklart kan man byta zon om man vet att man kan rensa bollen men det är väldigt sällan. Så var fallet även hos Tito. Men nu med Tata är det annat, vi försvarar man-mot-man markering på fasta situationer. Jag vet att spelarna ville ha det så istället för zon markering. Jag vet inte om Tata själv föredrar det men om han inte gör det men ändå går med på spelarnas krav så tycker jag att det är fegt. Han ska gå sin egen väg, det han tror på. Jag tycker att det finns många nackdelar med man-mot-man markering. När man försvarar på det sättet så kan man lätt ''sälja''. Motståndarna kan få ur spelarna ur sina positioner för att hitta en fri yta i straffområdet. T.ex att man tar bort de långa spelarna (Piqué och Busi) från mitten genom rörelser, samtidigt som det blir relativt fritt i mitten, om inte så kan det bli en duell med en motståndare och självaste Alves,Alba eller vem som helst av de korta spelarna. Och där förlorar vi 99/100.

Så vi blir mer utnyttjade och motståndarna kan luckra upp oss mycket enklare med varianter och det behöver inte vara avancerat. Som försvarare i man-mot-man markering så följer du nästan alltid efter din motståndare för att inte släppa honom fri och då bildas det massvis med ytor som de kan utnyttja. Men i zon-markering så kan man inte bli utnyttjade utan där måste motståndarna komma med en individuell prestation för att kunna göra mål på en fast situation. Där är anledningen till varför vi släpper in fler mål på fasta situationer i år.
Barcelona Z_Z
2014-03-15 00:22
@Capitan \(^.^)/:


http://www.footballtarget.com/

Där brukar de ha de flesta, och i klart godkänd kvalité med engelska kommentatorer.
Barcelona grande jw
2014-03-14 23:31
@420fcb:


Kortsidan bakom bänken? Jag antar att du menar långsidan? Kommer absolut vara som dyrast på långsidan längst ner. Kortsidan och högst upp är billigast. Men ingen aning vad priserna kommer ligga på. Tror de dyraste biljetterna inför City låg på 250 - 300 så lär väl ligga på ungefär samma.
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-14 23:27
Fråga 10. Hur många gånger har Real Madrid varit i Champions League-final de senaste 12 åren? 1. 0 gånger. X. 0 gånger. 2. 0 gånger. Nu ska jag ut o haffa guzzar! Kärlek till mina blaugrana bröder <3
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-03-14 22:45
Jag kommer att missa matchen nu på söndag mot Osasuna. Undrar ifall det finns någon hemsida där man kan se matchen i efterhand (utan att ladda ner). Tackar på förhand för svar.
Barcelona Barcelonistas
2014-03-14 22:28
"Kaljicista" Haha herregud trodde jag hade sett allt i laputa men tydligen inte.
Barcelona Bästelona
2014-03-14 22:18
@Mikheil:

Nej.
Barcelona Mikheil
2014-03-14 22:14
Barcelona Treyh
2014-03-14 21:37
@Gabriel:
Jag har tänkt tanken också. Jag är säker på att han såg matchen i förgår och drömde om att han spelade för oss haha... ;) Och vem fan vill inte spela för Barcelona? Kom igen... Det är en våt dröm för nästan alla fotbollspelare. Den här generationen Barcelona spelare kommer inte komma på många, många, många år... Det är jag säker på. Att få spela med Iniesta, Xavi, Messi etc är få förunnat. Hummels har ju flörtat med oss många gånger. Om Tata ger klarsignal i sommar - då är jag säker på att han kommer. Jag är 100% säker. Vi kommer ju få Ter Stegen också. Jag tror att man vill få in en till tysk till för de skulle kunna komma in i laget bättre, då de känner varandra från landslaget. Tänk er nytt land, ny arbetsplats, ny miljö och nya människor... Det kan vara skönt att ha en bekant som man känner sen tidigare. Såna saker är viktigare än man tror. När det gäller Hummels kvalitéer så har han allt som krävs för att spela för oss. Vi behöver huvudspelet, passningsfoten och hans grymma positionering. Och han är verkligen INTE långsam, som många försöker få det till. Han är i en bra ålder också. Med Hummels och Ter Stegen så kommer jag inte bita sönder naglarna varje gång vi får hörna mot oss heller... =)
Barcelona 420fcb
2014-03-14 21:25
grande jw, Äre där som är bäst, va kan en sån biljett ligga på på kortsidan bakom bänken , ca 300 euro lr?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-14 21:25
Vi får inte börja drömma om värvningar och jag tror inte att klubben kommer gå loss. Det här är vad som kommer ske. Ter stegen och en mittback kommer in samt Rafinha och Deulo. Jag hade sålt Song och köpt en mittback till samtidigt som jag hade flyttat upp masken till mittfältet. Om vi fortfarande vill ha en mittfältare till är det bara och plocka hem kondogbia för en billig peng. Han hade säkerligen spelat för Barca än att vara i Monaco.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-14 20:42
LeoMessi Håller absolut med dig i det du säger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-03-14 20:24
@420fcb:


Officiella hemsidan. Köp inget överpris paket från någon svensk aktör. Bara skit :)
Barcelona 420fcb
2014-03-14 19:38
Sho grabar , jag tänkte åka till barcelona o kolla på en kvartsfinal i camp nou, var kan jag hitta matchbiljetter, måste självklart vänta till lottningen. Men vill veta i förhand givetvis.
Tack på förhand!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-14 19:17
Sir Alexis

Hehe, jag förstår vad du menar.

Det är bara skicka PM.
Barcelona CuleAK
2014-03-14 19:14
Så vadå västvärlden var så mycket bättre då de invaderade deras länder, förstörde byar och städer, dödade MILJONTALS oskyldiga för att kunna vara där de är idag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sir Alexis
2014-03-14 19:09
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:
Det är dags att öppna ögonen. Världen måste se hur falska och smutsiga de här länderna är..Dem hade ingenting innan dem fann oljan och vipps så är dem rika och försöker skapa civilisation. Dem har ingen respekt för mänskliga rättigheter alls. dem sponrar i stort sett terrorister Dem är en puppet för USA och västvärden .. men jag ska inte snacka om det här mer är rädd att jag blir spärrad, det är ändå ett FC Barcelona forum och det ska snackas fotboll
Barcelona Barcadinho.
2014-03-14 18:39
Det var förresten ett kanon bra besök på CN. Bra stämning, mycket folk och en vinst.

Jag gillade samarbetet mellan Iniesta o Alba på vänsterkanten.
Messi behöver inte många minuter för att visa sin klass.

Bussvisslingar när speakern ropar på city-spelarna, men Yaya får applåder.
Han är omtycket fortfarande.

Kul att vandra ner o tillbaka på La Rambla kvällen innan matchen och massa med Ciry fans höjde stämningen redan då. De var flera tusen på matchen.

Det enda minuset - jag blev så arg när en del folk busvisslade Neymar.
Fan att folk inte kan ha tålamod. Han är ju ung.

Barcelona har annars de fem viktigaste bitarna som faller för min smak.
Fotboll/Strand/Berg/Kultur/Caféer.
Älskar den här platsen.
Barcelona LeoMessi
2014-03-14 18:34
Neymar11 (Barcelona) Håller med dig om allt. Jag tror att det är lätt att få för sig att Adriano är bättre defensivt eftersom han är inblandad i fler närkamper och oftare tacklar bort bollen. Det ser mer spektakulärt ut, medan Alba oftast inte behöver göra det med tanke på att han oftast redan är på rätt plats och att han alltid vinner löpduellen. Gabriel Alaba är en riktigt komplett vänsterback, lika stark offensivt som defensivt. Alba är starkare offensivt än defensivt, men sen kan det vara en smaksak också när det kommer till vilka ytterbackar som är bäst. Adriano bidrar med skott som kan förändra matchbilden totalt, även om jag önskar att han kunde sikta lite bättre stundtals. Men jag gillar Adriano och han är en perfekt truppspelare, mångsidig och en härlig attityd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-14 18:28
@Sir Alexis:SÅ du menar att företag som dumpar löner finns bara i Qatar i hela planeten.

Alla stora företag utnyttjar fattig människor utanför västvärlden. Säg, vilket företag du vill och du hittar de länder utanför EU/USA där barn får jobba för 2-5 kr timmen.

Du får det låta som en företeelse som bara sker i Qatar. Kunde du inte komma på någon annan förutom det?

Jag är inte övertygad än.
Barcelona Barcadinho.
2014-03-14 18:22
City befinner sig förmodligen på samma körsträcka som PSG gör och som t ex Chelsea gjorde förut när det gäller framgångar i CL.
Du behöver klättra in steg för steg på grund av seedingen.
Båda PSG o City har sämre rankning än exempelvis Bayern, Barca o Real.
City hamnade dessvärre i pot 3 medan PSG i pot 2
Det gör att de hamnar ofta i svårare grupper och få svårare motstånd senare i åttondels.
Chelsea hade samma situation i början på Abramoeran. Men de klättrade såsmåningom till pot 1. Dvs högsta.

Så det är en tidsfråga innan båda PSG o City slipper hamna i dödensgrupp.om de fortsätter ha kvar sina ekonomiska muskler.
Och jag kommer inte bli förvånad att de rätt snart vinner CL precis som Chelsea gjorde, även om det krävs också tur och flyt med lottningar, domare osv. för att gå hela vägen till titeln.

Jag gillar inte det som händer med "inköpta lag", men det finns en positiv sak.
Det gör att toppen i europisks fotboll är breddare.
Det är nyttigt att det kommer in nya aktörer och hotar de största 4/5 dominanta klubbarna. Nyttigt för tävlingen.
Det händer inte ofta att en klubb med mindre resurser som Dortmund kommer in o skräller. Kul när det händer men det händer inte ofta.
Det är för det mesta pengarna som styr framgångar.
Barcelona Gabriel
2014-03-14 18:18
Måste instämma angående Alba. I höstas tyckte jag att han var ute på hal is och föredrog Adriano. Alba såg ofokuserad ut i sitt spel men han har kommit tillbaka starkare än någonsin. Just nu är han odiskutabel nummer 1. Bara Alaba jag ser som en bättre vänsterback än Alba.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: