/spanien/barcelona/forum/6580.aspx/spanien/barcelona/forum/6580.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Valdés
2014-03-20 21:32
Rambla; tycker du att det är fina killar som sitter i Bayerns ledning? Skulle du känna dig trygg med dem?

Tycker att det är läskigt att så många väljer och skapa sina egna sanningar istället för att utgå från fakta. Verkligen jättekul att ni refererar till Einstein som utgick från fakta, det finns helt andra historiska personer som ni borde använda er av för att motivera alla konspirationsteorier och egenpåhittade sanningar. Finns det någon som har tvingat Pep att säga att det framförallt var motivationsproblem som fick honom att lämna? Påstår ni att Pep ljuger? Vet vissa av er mer om anledningen till att han lämnade än vad han själv vet?

Det finns en massa saker som man har rätt att vara kritisk till gällande nuvarande (Rosell mfl), såväl som förra(Laporta mfl), ledningen. Intressant är dock att ställa sig frågan om eventuella problem är strukturella eller om de är kulturella. Pep talar om svårigheter att motivera spelarna eller med andra ord att få dem och prestera som han vill och Tata har stora problem att få kulturbärande spelare såsom Xavi och Busquets att följa intränad taktik. Hur löser man det?
Barcelona Rambla~
2014-03-20 21:32
Bartomeu är rätt stavning. Fast det är ju bättre att han sträcker ut en hand istället för att vara likgiltig? Han kanske är ångerfull? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-20 21:30
Diar Shekha - inte tillräckligt bra om du frågar mig kolla det spelmässiga så ser du hur mycket vi tappade under Tito. Att vi vann ligan med 100 poäng handlade inte bara om själva motivationen, den individuella kvaliten i Barca är enorm och så länge du har Iniesta och Messi som presterar så klarar du dig ganska bra.Pep var redan klar innan Bayern vann sin trippel jag tror inte ens Pep trodde på att Bayern skulle vinna allt med Jupp.


"Jag tror att mycket av Guardiola's beslut var på grund av ledningen. Rosell kastade ut Johan Cruyff, samma Cruyff som Guardiola avgudar av hela sitt hjärta. Rosell hånade Joan Laporta gång på gång, samma Laporta som skulle kunna dö för Guardiola. Lägg till världens sämsta tränare i B-Laget, så man behöver inte vara Albert Einstein för att lista ut resten."


Nej det där är strunt mycket tydde på att 11/12 säsongen skulle bli hans sista säsong. Så länge laget spelade som han ville så var det ok men om laget under tid skulle tappa så var det bäst för laget att börja om och den orken tror inte jag Pep hade. Hans ett års kontrakt är något man inte kan blunda för jag tycker det säger en hel del.


Tror ni det Pep tänkte på 08/09 var " shit jag måste förlänga mitt kontrakt med 1 år då Rosell kommer få makten i klubben" det är lite så många tänker.
Barcelona Rambla~
2014-03-20 21:28
Fan vad han gör mål hela tiden J Soriano.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-03-20 21:28
Som sagt rosell är en råtta. En man utan ryggrad och en man utan värderingar. Han lämnade som en råtta också, han dukade för median på sin presskonferens och efter det verkar han vara spårlöst försvunnen. Under hösten gick laget som tåget, så fort anklagelserna började mot råttan så började laget spela ännu sämre. Den här bartomeu eller hur han stavas är också en råtta. När rosell var president och attackerade Laporta/Cruyff gång på gång som var han knäpp tyst nu när rosell är borta så försöker han sträcka ut handen till Cruyff/Guardiola. Jag hoppas att både Cruyff & Guardiola spottar honom rakt i ansiktet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-03-20 21:25
Samma ledning som inte höll sitt löfte till Abidal. För att inte glömma alla de duktiga assisterande tränare och sjukgymnaster som förknippas med Pep och som fick lämna troligtvis pga kopplingen till honom. Som sagt, man behöver inte vara någon Einstein.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-03-20 21:20
Att Pep Guardiola lämnade har många anledningar. Jag tror inte mer på det där med motivation för att laget vann ju ligan säsongen efter med ett hundra poäng! Vi kom till semifinal i bägge cuperna samma säsong. Så, så illa var det inte trots allt. Sen att gå till Bayern München när de precis vunnit trippeln borde vara mer komplicerad när det kommer till motivation. Så jag faller inte riktigt för det där. Jag tror att mycket av Guardiola's beslut var på grund av ledningen. Rosell kastade ut Johan Cruyff, samma Cruyff som Guardiola avgudar av hela sitt hjärta. Rosell hånade Joan Laporta gång på gång, samma Laporta som skulle kunna dö för Guardiola. Lägg till världens sämsta tränare i B-Laget, så man behöver inte vara Albert Einstein för att lista ut resten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-03-20 21:11
Ni tror inte det är lika krävande att träna Bayerns stjärnor? Stora egon precis som i Barca. Varför ska det vara svårare att motivera sig själv och spelarna i Barca jämfört med de i Bayern? Kärleken till Barca lär ju vara desto större också. Då ska vi se, vad är det som skiljer klubbarna då? Kan det vara så att Bayerns ledning vet vad de sysslar med och framför allt är professionella? De får Barcas motsvarighet att framställas som amatörer vid en liknelse. Dessutom har de suttit på sina positioner väldigt länge och lär även göra det framöver oavsett Hoeneß snedsteg. Det kan visst vara så att Pep känner sig mer trygg att jobba i en sådan miljö och därför går med på att skriva lite längre kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-03-20 21:10
( Xaviesta ) /

Vore episkt att se Puyol som tränare i framtiden, men kortklipp?! Där gick du får långt! :P
Barcelona el Flaco
2014-03-20 21:06
Barcadinho/

För det första så skrev jag ordagrant att Peps beef med Rosell var "en av orsakerna" till att han valde att lämna. Och anledningen till att jag fokuserar på det är för att det är uppenbart att det fanns friktioner mellan Pep och ledningen att döma av Guardiolas presskonferens i Italien.

Och som sagt, jag nämnde att det var en av orsakerna. Men oavsett vad mer det kan ha berott på så kan ingen förneka att Pep lämnade inte klubben på god fot med Rosell och det är oförlåtligt. Att behandla någon som både som spelare och tränare hade gett allt och som gav oss så mycket på det sättet som Sandrusco och hans junta gjorde var ovärdigt och äcklande. Även om Pep kände att han inte orkade mer, att han behövde ta en paus, så borde det ha skötts bättre.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-20 21:03
LeoMessi Med risk för att låta som en präst, hav förtröstan min vän! Vi kanske redan sitter på en ny Pep i form av Puyol. Kanske han inom snar framtid blir så rastlös att han bestämmer sig för att glidtackla den obligatoriska utbildningen och skalla sig fram för att bli en ny historisk Barcatränare och vinna 17 titlar på ett år och slå Guardiolas rekord! Jag kan se honom i nyklippt kort hår i kostym vid sidlinjen med en intensitet som fått Simone att se ut som ett lamm. Allt är möjligt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-20 20:55
( Xaviesta ) (Barcelona) Självklart ska ni kunna diskutera såna saker här. Antar att vissa här inne är lite som jag, dvs pessimistiska och lever med övertygelsen om att varken Pep eller thiago kommer aldrig att ha något med Barcelona att göra igen och den tanken är läskig:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-03-20 20:53
Pirlos frispark, helvete vilken träff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-20 20:46
Nu var ju Pep bara ett sidospår och ett exempel där roten till diskussionen var klubbens nuvarande situation vilket i allra högsta grad är aktuellt. Dessutom älskar jag personligen diskussioner som rör nostalgin, kuriosan och legenderna i klubben. Men fair enough, om det blir tjatigt för folk så respekterar jag väl det då :) sen var det väl lite mitt fel då jag lade mig i ett inlägg som Barcelonistas riktade till el Flaco och för det ber jag om ursäkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-20 20:44
Xaviesat - du är för naiv du väljer helt enkelt den teorin som passar dig själv bäst, så länge Rosell är skurken så är alla nöjda. Att säga att Peps ett års kontrakt bara berodde på Rosells tillkommande är skitsnack.

Pep ville leda ett hungrigt Barcelona därav att det bara blev 1 års kontrakt, det var för lagets bästa ansåg han. Det har absolut ingenting att göra med Rosell, det där är bara massa strunt.

Barcelona LeoMessi
2014-03-20 20:40
Barca King - Xavi spindeln i nätet (Barcelona) Håller med dig fullt ut och jag tycker det är dags att vi släpper thiago också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-20 20:36
varför kam vi inte begrava pep och gå vidare helt och hållet. Pep var en legend och det han gjorde tackar jag för. Vi är olycklig kära och kan inte gå vidare.

Pep hade aldrig stannat i Barcelona sol furgerson. Han pratade alltid om att träna den spanska landslaget och att vara en sejour i Italien. Oavsett vad hade Pep lämnat oss och det gjorde han. Nu är det dags att vi lämnar honom för det har han redan gjort med oss.

När pep sa att han vill stanna tills honess kommer ur fängelset vilket är om 3-4 år förstod jag att det är dags att gå vidare.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-20 20:34
Barcelonistas Det är ju det jag menar. När Pep skrev på redan från början visste han att förändringens vindar är på väg in i klubben. Då vill man inte binda upp sig för länge, utan man vill känna sig fram. Så resonerar en klok man, vilket Pep för mig är. Nästa kapitel blev sedermera i Bayern för vår legend med den välpolerade flinten. Hur många års kontrakt skrev han på den här gången? Yep. För övrigt, har man sett videon där han håller i Bayern träningen och glasklart ser passionen och orken i honom så räknar man ganska snabbt ut att sabbatsåret från fotbollen tog han förmodligen för att låta oss fans göra en mjuklandning av besvikelsen och tomheten och saknaden efter honom innan han gav sig på nästa projekt - inte för att han inte hade orken att fortsätta. Så resonerar en stor människa, vilket Pep för mig är.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-03-20 20:34
el Flaco -

Jag håller med Barcelonitas. Du ger en smal bild av en mer komplicerad situation.
Vi kan tom koppla det till det som Pep sa senast igår om varför han har lämnar Barca.
Sorgen efter förlusten mot Chelsea och känslan efter att han inte visste hur han skulle kunna motivera laget. Citat - "Då kände jag att jag inte kunde återvända och lyfta laget igen. Om du inte längre kan motivera dina spelare vet du att det är dags att lämna."

Han tar också upp svårigheten som han hade med att att sätta Messi på bänken. Mycket press från fansen, median och säkert inte minst av spelaren själv.
Inte lätt att hantera ett gäng stjärnor när alla vill spela (plus det oskrivna kravet att utveckla talangerna från reservlaget).

Sammanlagt kan man märka att Pep kände att han inte hade motivationen och det rätta medlet att tända till laget igen.

Det finns säkert flera orsaker än det men som Pep inte vill ta upp i median.
Det du el Flaco brukar ta upp. Friktioner med ledningen, hanteringen av Cruyff mm. Men det är bara en sida av det hela.

Jag personligt, till skillnad från dig, tror mer på att den första faktorn (att motivera laget) var mer avgörande.
Jag tror det eftersom hans konstanta ett års kontrakt under helan hans era ALLTID indikerat detta. Redan från första början. Vi visste att han skulle lämna så fort lagets motivation och hans egen skulle ta slut.

Jag gillade egentligen inte hans sätt att skriva kontrakt eftersom jag betraktade det hela tiden mer så att han skulle lämna så fort motgångarna kommer ikapp laget.
Jag gillar inte att man lämnar allt som man älskar så fort det krävs nya krafter.

Och det sättet stressade också båda spelarna o ledningen, Stressigt när man inte kan planera lite mer långsiktigt och tänka kontinuitet.
Jag vet också att det var hans sätt att motivera laget men det gav inte lika mycket effekt senare som i början


Till hans försvar - jag förstår hans beslut med tanke på hans hälsa. Ingen mening att tappa mer hår. Ingen skulle önska att han skulle få hjärtinfart som Cruyff fick i en annan tid.

Barcelona Neymessi
2014-03-20 20:33
En Crackovia favorit från förra El Clasico; Ramos lär Bale vilken taktik man ska använda sig av. ( engelsk text) :)
Barcelona Barcelonistas
2014-03-20 20:25
Xaviesta - Peps ett års kontrakt hade ingeting med den nya ledningen att göra. Pep körde den här strategin redan första året med Laporta. Han vann 6/6 men valde att bara förlänga sitt kontrakt med 1 år. Även andra säsongen med Laporta blev det bara 1 år för Pep... Han gick tom ut med att han aldrig kan tänka sig att bli den nya SAF för Barcelona.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-20 20:16
Barcelonistas Du tror inte att ett års-kontrakten berodde på sviktande tillit för den nya ledningen? Osäkerheten över den nya klubbledningen? Varken du, jag eller el Flaco har pratat med Pep Guardiola personligen, men vissa av oss går efter sunt förnuft och läser dom subliminala signalerna medan andra väljer att läsa diplomatiska citat från tidningar. Lär dig prioritera dina val istället för att att påstå att det är bullshit. Det kan vara så att Pep lämnade pga laget inte presterade längre, det kan även vara så att det berodde på Rosell and friends. Jag vet vad jag tror iaf.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-20 20:05
( Xaviesta ) (Barcelona) Det verkar kvitta Barca spelar bra och real dåligt, dom tippas alltid vara större favoriter än oss. Förra året så hade dom en sämre säsongen än vi hade och ändå var dom större favoriter. Med det sagt så vet jag att vi har inlett 2014 sämre än real. Sen tycker jag om något så överglorifierar folk PSG. Helt ärligt så skulle jag hellre att vi möter PSG än Atletico, Bayern, Chelsea, real och Dortmund. Folk verkar ju tro att att leda franska ligan är lika starkt som att leda PL, spanska, italienska eller tyska ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-20 20:00
el Flaco - Gringo vrf tror du Pep löste ett års kontrakt hela tiden under sin tid i Barca?. Det där med att han lämnade Barca bara på grund av Rosell är ren bullshit det vet du och det vet jag. Pep sa tom att han kommer fortsätta träna Barca så länge han ser att laget presterar på den höga nivån.


Lägg därtill att han säkert kände sig sliten, och hade inte orken för att fortsätta.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-20 19:58
Nu glorifierar ni oss lite väl mycket grabbar. "Experterna" utgår från den nuvarande säsongen som bas, inte dom senaste fem årens historia. Den här säsongen har Real efter en trög inledning ångat på rejält i resterande matcher hittills, två fantastiska målvakter samt en bred trupp, Bale och Ronaldo i högform, Modric som varit ett konstant utropstecken hela säsongen och en di Maria som gått från en virrpanna och galloperande häst på yttern till en stabil pjäs i mittfältet i samband med sin nya roll och en Benzema som gått från insomna till att faktiskt börja spela fotboll igen och det är väl inget konstigt med att Real hålls som en större titelkandidat än oss. Barca å andra sidan har efter en fantastisk höst (poängmässigt) gått ner sig fullständigt efter nyårsskiftet och även om vi visat oss från vår vackraste sida i stormatcherna har våra brister varit fult blottade gång på gång. Att det råder oroliga moln över Barcahimlen rent allmänt häller också mer ved till kritikbrasan. Jag gillar inte Real Madrid mer än näste man, men att inte kunna se att dom är mycket stabilare för tillfället jämfört med oss är att ljuga för sig själv. Rätt ska vara rätt. Med det sagt så hoppas jag vi kan motbevisa alla genom att höja oss nu när vi behöver göra det som mest! Målrakan nu liksom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-20 19:28
Leo Messi Ögonen lurar de. De ser Madrid spelarna som är 180 cm långa och jämför de med de små Barca spelarna samtidigt som de glömmer bort hur mycket mer fotboll finns i våra spelares fötter och hjärna. Det var precis som 5-0 matchen då alla räknade att peps Barca skulle nu äntligen förlora mot Madrid. Istället fick de en show som de inte glömmer på länge. Det handlar inte om storleken utan om tekniken och talangen som vi har gott om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-20 19:11
Cl-semi*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-20 19:09
Alltså jag fattar inte hur "experterna" alltid tippar på att real är större favoriter än oss till att vinna cl? Dom tippar fan alltid på att real har större chans trots att vi typ har ägt ligan dom senaste 5 åren och tagit oss till åtminstone cl varje jävla gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-20 19:07
Benfica har typ släppt in 2 mål på dom 15 senaste hemmamatcherna. Är portugisiska ligan så ojämn eller är det snarare så att porto och Benfica är riktigt starka hemmalag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-03-20 18:55
Detta är min ordning på vad jag vill ha i lottningen imorgon:

1. Dortmund
2. Man Utd
3. Chelsea
4.Atletico Madrid
5. PSG
6. Real Madrid
7. Bayern München

Men Dortmund eller United hade suttit mumma!
Annons: