/spanien/barcelona/forum/6511.aspx/spanien/barcelona/forum/6511.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2014-03-25 18:33
Äsch köp Aguero och behåll Sanchez och Pedro. Neymar ska självklart vara kvar. Lite bredd i truppen är aldrig fel. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-25 18:31
@Essienesque:


Stora personligheter eller svåra personligheter? Jag tror inte det handlade om att Pep inte kunde, han ville helt enkelt inte. Eto'o var en grundpelare i Rejkaards bygge som Pep var tvungen att få bort, Zlatan var en prestigevärvning från styrelsen. Zlatan förväntar sig att bli uppassad, som den bil-incidenten, säger väl allt om hans attityd, hans gris till agent som han bussade till media. Pep är smartare än så, han vet när han har egoister i laget.

Kolla Messi till exempel, han mådde inte särskilt bra när Ronnie och Deco stack, men Pep löste det, han löste han skadeproblem och 4 Balon d'or senare..........
Barcelona Amo.38
2014-03-25 18:28
Heisenberg

Håller med dig!

Tycker ändå Neymar visar upp sin potential emellanåt, tillskilland från träbenet Sanchez, han har en helt värdelös balans och är inkapabel till att göra sina motståndare 1 mot 1. nej det är en kontringsspelare som behöver stora ytor och då är Barca helt klart fel lag!
Barcelona Heisenberg
2014-03-25 18:24
Det känns som att folk gnäller på Neymar bara för att gnälla. Jag tycker han var grym mot real och har gjort mer än vad statistiken visar. Glöm inte att motståndarna måste sätta en extra försvarare på honom vilket bara där öppnar upp för andra. Dessutom snackar vi om killen som i framtiden ska göra det som Messi gör (så gott det går) när han är skadad/ur form/måste vilas. Skulle Aguero klara det? Nej.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-03-25 18:11
Som uppladdning inför El Clásico så kollade jag i söndags på 5-0-matchen, den enligt mig absolut bästa insats jag någonsin sett ett lag göra. Jag försökte hitta taktiska ändringar vi gjort sedan dess och jämförde samtliga lagdelar. För det första var vi mer stabila bakåt, Puyol var i toppform, Piqué spelade riktigt bra och till vänster hade vi dessutom en Abidal som defensivt sett var hur stabil som helst. Mittfältet var i stora lag detsamma men det jag verkligen tyckte var intressant var hur vi ställde upp anfallsslinjen. Vi hade alltså en Pedro som var riktigt pigg och löpvillig, mycket viktig i det aggresiva återerövandet men framförallt i hur han breddar spelet.
Vi hade även en David Villa som trots sin utgångsposition till vänster i princip varje anfall låg på hugget, antingen i boxen redo att svara på ett inlägg eller i linje med Reals försvar, i väntan på rätt tillfälle att hugga på djupet.
Detta är något jag kan tycka vi saknar i dagens lag, den där riktiga killern vars enda uppgift på fotbollssplanen är att ständigt söka målet.

Jag hade varit för ett sådant här köp i somras, innan vi köpte en viss brasse. Nu blev det inte av, och vi fick istället Neymar. Det finns flera stora fördelar med detta, kanske väger de över för nackdelarna men hur som helst så passar en renodlad striker i dagsläget inte in i en Barca-uppställning, inte med både Messi och Neymar i startelvan. Neymar är målskytt och har gjort väldigt många under sin karriär men vi alla vet att hans register är betydligt bredare än så, och att han inte är spelaren som ständigt erbjuder ett alternativ i boxen eller på djupet utan spelaren som älskar att flytta runt i anfallen med många positionsbyten per match för att komma rättvänd mot sin försvarare.

Neymar har hjälpt oss en hel del den här säsongen och på det stora hela tycker jag han gör en bra debutsäsong men frågan som vi måste ställa oss är om det inte hade varit smartare med en Kun Aguero, eller en liknande typ, i vårt anfall snarare än en showande brasse. Jag är kluven, för fördelen med Neymar är ju att han trots allt bara är 22 år och han därmed med rätt guidance från tränarstaben kan växa in i flera olika roller, bland annat kan man utveckla honom till att bli mer utav en effektiv striker. Kommer han kunna bli det? Ja, det tror jag, och det hoppas jag på. För jag anser att vi behöver en sådan typ, och medan det inte hade funkat med en sådan spelare plus Neymar och Messi så tror jag också att Neymar är här för att stanna, och han kommer knappast lämna inom de närmaste åren. Jag tycker det här blir mycket intressant att följa och se hur Tata hanterar. Prio 1 och 2 är naturligtvis målvakt och mittback men därefter tycker jag man ska hitta en lösning till vår anfallssituation.
Barcelona Diar Shekha
2014-03-25 18:03
Och vi kommer aldrig få en som Aguero, vi hade kunnat köpa honom i somras istället för Neymar och lite billigare till & med. Aguero och Messi i samma lag vore som Al Pacino & De Niro i samma film.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-25 18:03
Essienesque Du snackar i nattmössan min vän. När Pep Guardiola kom till rodret började han skeppa iväg nyckelspelare som blivit alldeles för bekväma. Han gav istället Iniesta och Xavi nyckelrollerna och handplockade ihop resten av kuggarna och byggde ett historiskt starkt och sammansvetsat lag. Han ville ha bort Eto'o också men på något vänster lyckades kameruniern övertyga honom att få stanna och han gavs sedermera ytterligare en säsong. Han ingick alltså inte i Peps vision eller plan och det var inget personligt utan snarare för gruppens bästa. Det är så Guardiola alltid resonerar och detta vet man om man kan sin Pep. Han bryr sig om hur du påverkar kollektivet. Vad du bidrar med. Hur väl du anpassar dig till hans sätt att spela fotboll. Hur väl du går ihop med övriga i omklädningsrummet. Peps vision var att bygga spelet runt Messi och ge honom en helt ny roll i mitten för att få talangen han besatt att explodera fullständigt och det fanns således inte plats för Sami i laget längre. Om något borde Eto'o istället vara tacksam för att han fick vara med och och vinna en historisk trippel innan han lämnade Katalonien. Inte gå ut och dela ut bittra jabbar mot en tränare som förtjänar största möjliga respekt. Att det sedan fungerade ännu bättre med Eto'o borta ur laget och att ingen saknade honom rent spelmässigt då Messi i sin nya roll dubblade målskörden Eto'o brukade stå för motsäger totalt det du påstår - att kritiken är befogad. Den är inte befogad på något sätt alls eftersom laget bevisligen inte gick under för att den store Samuel fick se sig om efter en ny klubb. Nu fanns det såklart många fler aspekter att belysa av hans plötsliga utspel i media men jag valde att fokusera på just detta eftersom jag anser att det är roten och grundskälet till Eto'os problem med Pep Guardiola. Bitterhet och oförståelse i sin "ädlaste" form.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-03-25 18:00
Jag säljer hellre Neymar än Alexis Sanchwz. Jag förstår inte ens hur folk kan vilja sälja Alexis med tanke på allt han har gjort, att han ens kan vara uppe på tapeten är en stor gåta för mig, men antagligen ser vi inte samma matcher. Det är dags att Neymar petas enligt mig, hur många bra matcher har han gjort under 2014, alltså efter sin skada? Nonchalant, lägger sig och har helt enkelt inte varit bra. Sanchez och Pedro har varit grymma både vad det gäller poängmässigt samt spelmässigt. De bästa spelarna som är i form bör spela helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-03-25 17:56
Är det någon som ska säljas så är det ju pedro han vek ju ner sig helt efter guardiola lämna! Han går. Inte att känna igen längre!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2014-03-25 17:55
Alexis är ett perfekt komplement till truppen! Han kan få ha en roll som "super-sub" eller liknande, faktum kvarstår att hans kvalitér inte riktigt räcker till för att cementera sin plats permanent i elvan. Jag tycker dessutom att Pedro är ett bättre alternativ med sin rutin och killerinstinkt.

Sen är det ju makalöst hur inkompetenta vi verkar vara på transfermarknaden, andra storklubbar gör fynd stup i kvarten medans vi står passiva och kollar på!
Barcelona Andreas-
2014-03-25 17:37
Migueli: I stormatcher är vi i behov av det där lilla extra, kolla bara på matchen mot Real Madrid. Det är Iniesta o Messi som gör skillnaden. En Kun lr Suarez hade garanterat kunna göra skillnaden också. Edit: Jag sitter o säger att vi måste sälja Alexis o köpa in Kun/Suarez. Jag säger bara att jag förväntar mig mer av chilenaren. Kravet var att han skulle bli en världsstjärna som kan göra mycket på egen hand. Det kan han inte o kommer aldrig kunna heller. I första hand behöver vi en ny mittback.
Barcelona Migueli
2014-03-25 17:17
Gabriel

Vart ska Aguero och Suarez spela i sådana fall tänker du? Dem är båda 9:or och på den positionen har vi redan Messi. De lär nog inte gilla att spela på kanten. De två kommer båda att kosta minst 60 miljoner € om inte mer. Särskilt Suarez som jag har svårt att se lämna Liverpool nu när dem med all sannolikhet kommer spela CL och utmanar om ligatiteln. Vad vi behöver är en mittback. Punkt slut. Inget mer särskilt nu när det ser ut som att vi säkrat Ter stegen.
Barcelona Migueli
2014-03-25 17:13
Andreas Vem bryr sig mål som mål. I slutändan så spelar det ingen roll om du slalomar dig genom försvaret eller om du snubblar in ett mål. Alla mål har lika stor betydelse. Jag tar hellre en Alexis som gör 16 st tap-in mål än någon som gör 6 st "världsklass mål".
Barcelona LeoMessi
2014-03-25 17:06
Gabriel (Barcelona) Ja men tror du att suarez eller Aguero skulle älska att spela på en kant och rotera varannan match? Eller vill du att pedro eller Neymar ska bänkas permanent? Dessutom så skulle dom kosta dubbelt så mycket som sanchez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-25 16:58
Heeeeeeeeela tiden! Ni får det att låta som att jag är Alexis största hatare, haha for real ge er. Hur mycket ska jag behöva förklara mig. Jag har inte glömt hans mål mot Real Madrid. Majoriteten av Alexis mål har varit enkla. Säger det en gång till och det är det sista inlägget jag skriver om det; 1. Jag tycker om Alexis och jag har varit en av hans största försvarare här inne. 2. Jag har INTE glömt hans chipp mål mot Real Madrid. 3. Jag anser att det finns plats för förbättring på just den anfallspositionerna OM man kan köpa en av Agüero eller Suarez. 4. Det handlar inte om att jag verkligen vill få honom såld, det handlar mer om att jag eftersträvar en riktig världsklass anfallare där. 5. Han får mer än gärna stanna gör min del, han är långt ifrån den första jag hade gjort mig av med - men om det uppstår en möjlighet på marknaden att köpa Agüero eller Suarez så hade jag gjort det och offrat Alexis. Det är det sista jag säger om saken. Haha, sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-25 16:55
Migueli (Barcelona) Han har väl till och med gjort 18 mål i ligan om jag inte missminner mig. Det är ingen idé att diskutera för största anledningen till att folk vill ha honom såld är för att dom inte tycker om honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-25 16:53
Migueli Du behöver inte berätta för mig om Alexis värde eller vad han tillfört den här säsongen, jag är mer än medveten om det och jag har också varit en av Alexis största försvarare här inne. Jag säger det en gång till, jag tycker om killen. MEN, jag anser att det finns framför allt 2 anfallare där ute som kan göra oss bättre, en är Agüero och den andra är Suarez. Hade man kunnat värva någon av dessa så hade jag gjort det även om det innebar att man hade varit tvungna att sälja Alexis. Så det handlar inte så mycket om att jag verkligen vill få Alexis såld, det handlar mer om att jag ser att det finns rum för förbättring rent kvalitetsmässigt på hans position. Sen försökte jag inte heller underminera Alexis prestationer i år, han har gjort 16 mål vilket är väldigt bra men ja, majoriteten av dem har varit "enkla". Nej, tap-ins mål är inte helt enkelt det har jag inte påstått men det är långt ifrån det svåraste slaget heller. Jag gillar Alexis, tycker om honom och vet att han kämpar och sliter nästan mer än någon annan men jag eftersträvar en riktig killer anfallare bredvid Messi. Hoppas du förstår nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-03-25 16:53
Barcelonistas:

Dessvärre är det för lite av den varan, det är klass på det målet. Världsklass dessutom.

Problemet för Alexis är att gör på tok för få mål av absoluta världsklass, har vi någonsin sett Alexis dra tre gubbar o bomba upp den i x:et?
Barcelona Barcelonistas
2014-03-25 16:50
Gabriel - sa du att Alexis gör enkla taps? Tycker du målet mot Real på CN var ett enkelt tap?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Migueli
2014-03-25 16:42
@Gabriel:
@ Gabriel Hur kan du vilja sälja Alexis? Låt mig påminna dig om att han har gjort hela 16 mål denna säsongen. Det är riktigt bra för en ytter som inte direkt har som uppgift att vara en stor målskytt. Du säger att han bara gör så kallade enkla tap-ins. Men har du i själva verket tänkt på vad som krävs för att ens göra ett sådant tap-in mål? Man måste tajma löpningen rätt för att komma fri mot målvakten vilket är ganska svårt. Det är inte enkelt att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Fråga bara Pippo Inzaghi. Du verkar ha glömt hans chip över Diego Lopez i el Clasico eller hans hattrick mot Elche där han även satte en frispark eller hans avgörande 3-2 mål mot Sevilla i 93:e. Han har varit en stor del av vår framgång denna säsongen. Han gnäller heller aldrig över att bli petad som i söndags. Dessutom så kämpar han i defensiven mer än någon annan spelare i laget. Varje match så ger han allt. Ärligt talat tycker jag han varit bättre än Neymar denna säsongen.
Barcelona Júnior.
2014-03-25 16:37
Essienesque Jag förstår vad du menar, jag syftade främst på nedanstående uttalande angående attityden: "Jag påminde honom om att han aldrig varit en stor spelare. Han var en bra spelare, det är sant. Jag sa åt honom att, som tränare, hade han inte bevisat någonting." Jag förstår bara inte meningen med detta. Varför liksom? Vad vill han få ut genom denna attack? Sedan kan dessa stora personligheter vara alltför mycket för både ens eget bästa och lagets. Du kan inte spela för ett lag som FC Barcelona och tro att "träningen börjar när du säger till att den börjar". Jag håller dock med dig angående Zlatan mot Eto'o bytet. Det var något som kanske inte borde skett. Men varken den ena eller den andre hade varit en långvarig striker i Barcelona efter 2009 då Messi sattes i en centrerad position.
Barcelona Liatzo
2014-03-25 16:23
Essienesque: Jag är inte beredd att hålla med. Även om det är tidigt inne på hans Bayern-sejour, så har han exempelvis inte haft några problem med att hantera två spelare som Ribéry och Robben. Två spelare som länge har dragits med ryktet om att de skall vara väldigt svårhanterliga.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-25 16:21
Martino: "I talked with Javier about his game against Madrid. I like to discuss football with him. He's always very self-critical."

Jag känner också samma sak. Mascherano verkar verkligen vara självkritisk och jag tror inte att han har några problem med att ta på sig skulden för dom första två målen vi släpper in mot Real Madrid.

Han verkar också vara en sån typ som ger 110% pä träningarna och försöker alltid att utföra en match på ett perfekt sätt.

Men han har tyvärr visat att han inte kan spela mittback. Oavsett hur mycket han tränar på det, och oavsett hur självkritisk han är efter sina misstag.
Barcelona fc__Barça
2014-03-25 16:17
Barca o Mort! Pellegrini sa ju saker i stil med "domaren avgjorde matchen" "han kanske ville kompensera för misstaget mot Milan". Mesans Ronaldo och Ramos anklagar hela domarkåren och påstår att deras mål är att försöka förstöra för Madrid. Det anser jag i alla fall vara värre än det som Pellegrini sa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Essienesque
2014-03-25 16:17
Júnior.

Tycker inte Eto'o har några attitydproblem p.g.a. hans åsikt om Guardiola. Enligt mgi har han helt rätt och kritiken är befogad. Eto'o skulle stannat i Barca, inget snack om saken. Guardiola är världens bästa tränare men om det är något han är dålig på så är det att hantera spelare med stora personligheter, vilket både Etoo och Zlatan har.
Barcelona Júnior.
2014-03-25 16:13
LeoMessi Exakt. Att dessa stjärnor, med en 14-årings mentalitet, än idag klagar över Peps beslut är förvånande. Han byggde förmodligen upp det bästa laget genom tiderna och för att nå den kapaciteten så var man tvungen att göra vissa förändringar. Det kanske är en bitterhet både Zlatan och Eto'o känner då de inte fick ta del utav all triumf under Pep , vad vet jag. Ibland önskar man att fler kunde vara som Yaya Toure.
Barcelona Barca o Mort!
2014-03-25 16:01
basaric

Tycker nog Pellegrinig var minst lika kritisk om inte mer.
Barcelona Heisenberg
2014-03-25 15:49
Det är för att UEFA tillämpar regler och att spanska fotbollsförbundet är ett skämt.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-25 15:47
Enligt AS så kommer Cristiano och Ramos endast få böter för uttalandet mot domaren Alberto Undiano.

Väldigt konstigt om det stämmer eftersom Pellegrini blev avstängd ett par matcher, och han var inte alls lika kritisk mot Jonas Eriksson.
Barcelona LeoMessi
2014-03-25 15:45
Júnior. (Barcelona) Många av dessa spelare har redan en väldig speciell attityd. Tycker det är väldigt lågt av eto'o att komma med såna uttalanden. Det var inte så att Pep bänkade honom en säsong och gjorde sig av med honom. Ibland får man helt enkelt acceptera att man inte ingår i tränaren planer, oavsett hur bra man är.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: