/spanien/barcelona/forum/6500.aspx/spanien/barcelona/forum/6500.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona malique
2014-04-10 21:35
det svider att läsa på dem flesta stora tidningar världen över att VILLA var bäst på plan, en spelare jag ville så gärna behålla men men...vi gav han till halvarea priset till en konkurrent
Atletico var bättre på allt igår bara att gratulera dem
sen man kan inte sälja köpa hur många som helst då blir truppen obalanserad
men en bra mittback är ett måste iaf
Barcelona Rambla~
2014-04-10 21:31
Härligt Sevilla, Vitolo 2-0. Nu är de vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-10 21:31
@Rambla~:

Jag önskar jag kunde ha samma tilltro som dig. Tycker personligen att han är långt ifrån lika smart och bollsäker som t.ex. Xavi för att kunna axla den rollen. Xavis rörelsemönster och geniala splitvison är ganska unik, han vet vart han ska passa långt innan han fått bollen. Fàbregas, not so much. Det är visserligen som du påpekar inte samma spelartyp men vi hade tappat ganska mycket defensivt med Cesc och Andrés som ordinarie mittfältspar.

Kanske är det jag som är för pessimistisk men jag är inte speciellt imponerad av Cesc när han fått spela som central mittfältare i Barca. Han har i sin karriär vart bäst när han spelat längre upp i banan likt Özil eller David Silva. Men den rollen existerar som bekant inte i Barcelona.

Vilken pickle vi är i som klubb. Nästan hälften av truppen har frågetecken över sig, ledningen ska jag inte ens nämna. Vi har de där jävla tidningarna som ständigt ska påverka laget och de tycks leva i en bubbla där allt ska vara som under Peps år. Sen har vi körsbäret på toppen med transferförbud. Det kommer bli en låååång sommar, tack gud att det är VM i alla fall.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-10 21:23
Rambla Du är helt rätt på det. Jag vet inte hur många härinne som spelat eller spelar fotboll själva men många glömmer att varje action där framme orsakar en reaction i bakre ledet. Jag förespråkar själv ett rakare spel men det kräver rätt balans i laget vilket vi i dagsläget inte har och som vi egentligen inte har haft sedan Pep lämnade. Det finns en anledning till att tex Xavi tar mindre risker i sitt spel nuförtiden jämfört med innan. Man måste förstå att spelarna däruppe är medvetna om hur svaga vi är bakåt dessa dagar och man tar gärna en säker pass framför en misslyckad macka som leder till en farlig kontring. Hade vi investerat i en mittback och kanske ersätter Alves med någon som kompletterar vår backlinje i större utsträckning och är klokare i sitt spel och vet när han ska upp och när han ska avvakta, ja då kanske resten av laget känner sig tryggare med att spela ett rakare spel. Iaf mittfältarna. Detta är en av förklaringarna till varför vi känns mer förutsägbara framåt och det är kat för att vi är så oförutsägbara bakåt. Vi måste förstärka vår defensiv om vi vill ha ett rakare spel, alla andra lagdelar och positioner är sekundärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-10 21:13
Jag är övertygad om att Cesc klarar axla Xavis position. Han har kunnandet och talangen. Grejen är att vi hade blivit mycket rakare i vårt spel. Kan någon här inne påstå att vi inte behöver bli rakare? Då menar jag inte att vi helt plötsligt ska bli ett kontringslag som lägger sig på försvar. Det behöver inte ändras så mycket, vi ska fortfarande behålla stora delar av vårt spel men det skulle inte skada att variera det lite. Jag tycker att vi fick se en antydan till det i början av säsongen. Efter ett tag så avtog det dessvärre helt av någon anledning.
Barcelona Lion24
2014-04-10 21:08
Vampíro

Det är precis som Barcelonistas säger. Jag personligen tror att Xavi styr mycket mer än vad vi tror/ser. Vissa spelare älskar att ta ansvar likt Cesc gjorde i Arsenal medans vissa blir en i mängden när spelaren är just en i mängden. Han ''vågar'' inte sticka ut. Låt mig inte bli missförstådd, jag är väldigt kritisk till Cescs 3 säsonger i Barcelona men det är p.g.a Cescs olika positioner, när han håller på och blir bekväm i en position så byts han till en annan. Jag kan minnas att Cesc t.o.m spelat som vänsterytter, Cesc som vänsterytter (!). Ge Cesc en klar position i laget, ge honom ansvar och motivera honom till 100%. Cescs klara position i dagens Barcelona är Xavis roll och då dyker det upp 2 frågor: 1. Är Xavi beredd att ge plats? 2. Har Tata balls att bänka Xavi? Knappast. När man har gett Cesc en klar roll i laget så ska tränaren ska vara som en svans på Cesc och höja rösten om det behövs, inget gullegull längre.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-10 21:00
Problemet med Fabregas är att han bara är en i mängden i Barca där han agerar som en liten hundvalp bredvid Iniesta och Xavi. I Arsenal så var den stora stjärnan som hade mittfältet för sig själv, det var han som styrde och ställde. Så länge Xavi är the big boss så kommer Cesc aldrig att kunna leverera de han kan. Han måste få det där ansvaret på sig och bara de ger enormt mycket motivation till en spelare. Vem minns inte under Frank när Ronaldinho spelade där, de klivet som Messi tar från Ronaldinhos sista säsong i Barca till säsongen då Pep blev tränare, de klivet var enormt. Man kan egentligen säga samma sak om situationen mellan Xavi och Deco där den förstnämnde just fick de ansvaret och förtroendet från tränaren precis när Deco lämnade klubben. Hur jävla mycket växte inte Xavi från 07/08 säsongen till 08/09?
Barcelona Rambla~
2014-04-10 20:58
Svara då på frågan hur Cesc klarar sig så fint i ett snabbt spelande Arsenal? Ni må ogilla det eller inte men var faktiskt dominant i PL under flera säsonger. Jag köper inte att han är för långsam med bollen. Det är inte enbart han som är långsam med boll dessutom. När bolltempot är så långsamt som det varit i vissa matcher.
Barcelona Himne del Barcelona
2014-04-10 20:55
Diar Shekha

Håller med dig fullt ut gällande Messi. Visst, Messi ska ha kritik för sin insats igår liksom hela laget. Men det får finnas gränser.

Tycker inte att vi ska bli så uppspelta över de som vill sälja Messi eller stora delar av laget. Den dagen när det är äkta Barcelonafans som vill sälja Messi kommer jag bli mörkrädd. Fram tills den dagen kan jag inte låta bli att se det komiska i det. Det är så långt ifrån supporterskap man överhuvudtaget kan komma.
Barcelona Vampíro
2014-04-10 20:54
För mig finns det en anledning till att Fàbregas fått flytta runt så mycket, han har ju inte vart särskilt bra på någon position. Hade han gjort succé som central mittfältare hade han spelat där men nu har han under sina år i Barca fått testa sig fram utan lycka om man ska vara ärlig.

Under debutsäsongen gjorde ju Pep om hela laget med en 3-4-3 uppställning för att få in Cesc i en skräddarsydd roll. Det såg ungefär likadant ut. Taskig bolltouch och allmänt långsam. Ni som skriver att ni vill se honom få en klar roll, vad innebär det? Barca kommer knappast byta spelsystem helt och hållet för att Cesc eventuellt ska kunna få ut max av sitt spel.
Barcelona Lion24
2014-04-10 20:52
En grej som många inte tänker på angående Cesc är att han värvades inte för att spela som en falsk 9:a. Om vi tar en tillbakablick på hans första säsong i klubben (Peps sista säsong) så spelade vi allt som oftast 3-4-3. Dani fick hela högerkanten för sig själv. Cesc hade en ''10:a'' roll där han var lite längre ner på plan än Messi. Det var typ Xavi-Iniesta centralt och det var Cesc-Messi lite längre fram. Men naturligtvis så kunde Cesc kliva fram, men bara om Messi sjönk lite djupt för att hämta boll och skapa spel. Kolla bara på Cescs första mål i klubben i Supercupen mot Porto. Cesc och Leo skulle med tiden få ihop ett fint samarbete men enligt rykten så var inte Pep nöjd med Cesc.

Den ända plats Cesc kan axla i dagens Barcelona är Xavis position. Xavi sa i en intervju inte alltför längesen att han känner sig piggare nu än på länge. Det ser ut som om Xavi blir kvar i klubben minst 2-3 år till. Vi kan inte spela med Cesc som falsk 9:a i 2-3 till. Alternativet är att han får rotera med Xavi men då undrar jag om Cesc vill vara en rotationsspelare och vänta 2-3 år för att ''få'' sin plats. Jag tycker precis som Xaviesta att Cesc har använts på fel positioner och därav inte fått ut sin maximala potential. Cesc är en bra fotbollsspelare som kan göra nytta i Barcas MITTFÄLT men enligt mig så står Xavi i vägen för Cesc, gilla det eller inte.
Coach Pep.
2014-04-10 20:47
Vampiro

Arsenal var helt klart Cescs miljö. Sky Sports hypar upp PL som världens bästa liga men ytorna i den ligan väldigt stora och det är lätt för tekniska sydländska spelare att glänsa. Varenda en som går dit presterar direkt. Cesc var bättre i PL eftersom det är en mer simpel liga att spela i. Det går bara framåt i linjär stil. Liverpool håller på att vinna PL med barnet Coutinho som mittfältsstrateg.

Sen kommer alla dessa idioter och kallar Barca för självspelande piano och gud vet vad.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-10 20:46
Kolla kvalitén som Fabregas hade i passningar när han var i Arsenal. Kanske är det så att dagens Barcelona är ett för stort steg för att det är för mig orimligt att en spelare förlorar en sådan viktig del av sitt spel.

Hade han erbjudit såna passningar så hade det varit enklare att ha tålamod med honom, men han känns mekanisk, fantasilös och trampar på fel ytor i varje match.

Det är inte helt och hållet hans fel heller. Han spelar på fler positioner än O'Shea gjorde i Manchester United. Ge honom en position och ge honom en roll i laget - just nu har han ingenting.
Barcelona kingrodrigues
2014-04-10 20:35
Gundogan hade kunnat axla xavis roll men hans rygg är helt pajad. Tvekar på om han någonsin kan komma tillbaka till samma nivå :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-10 20:35
Xaviesta

Jag faktiskt ''skrek'' efter att vi inte skulle spela med 4 mittfältare redan innan första på Camp Nou. Det behövdes inte, helt onödigt. När vi måste vinna och måste göra mål så har vi en formation som är bäst när det gäller att hålla boll inom laget. Detta är inte logik någonstans.

Jag hade spelat Pinto-Dani-Bartra-Masch-Alba - Cesc-Busi-Iniesta - Pedro-Leo-Ney. Cesc före Xavi? Som Xaviesta sa, vi behövde inte Xavis styrkor igår även om han gjorde en bra match. Men det räcker inte där, har man inte kunnat slå en rival på 4 matcher så måste man förstå att detta kanske inte funkar, man måste hitta andra idéer, andra alternativ. Man måste prova något nytt men ändå ha samma grund. Jag skulle ha lurat Atléti upp på plan. Jag hade offrat 10% bollinnehav för att sen slå till på en kontring. Men vi skulle ändå vara ett bollförande lag men kunnat ''ge'' bollen frivilligt till Atléti och backa hem.
Barcelona Vampíro
2014-04-10 20:32
Många som har tröttnat på Fàbregas härinne, tro mig för ett år sen var jag ledaren av hans hate club. Jag tycker trots allt att han gjort en bra säsong överlag men det finns fortfarande stora frågetecken kring honom. Den största är: vart på plan är det menat att han ska spela i framtiden?

Vi har sett honom på Messis position och det funkar väl hemma mot Mallorca och Levante men vi alla vet hur det går mot riktigt motstånd ute i Europa. Jag börjar mer och mer störa mig på det här med falsk nia. Messi klarar av den rollen 8/10 gånger men i hans frånvaro kan vi inte kasta in en mycket segare och mindre målfarlig spelare och tro att det kommer funka. Vi behöver en anfallare vars största egenskap är att göra mål.

Sen har Cesc testats på mitten bredvid Xavi/Andrés, hur många tycker det har vart lyckat? Man ser direkt att han inte är lika snabb med bollen som Xavi, Iniesta eller Thiago. Han är inte lika rapp i passningsspelet helt enkelt, man kan inte göra så mycket mer. Xavi spelar max ett par år till och vi har ingen ersättare där, vi hade en perfekt arvtagare men jag vill inte gå in på det.

Så för att summera: efter nästan tre säsonger med Fàbregas i laget, spelaren som kom från kubben och inte behövde anpassa sig, verkar inte passa in i laget. Det är ju ganska skumt faktiskt. Hans bästa period i Arsenal var när han spelade som nr 10 i ett 4-2-3-1 system och den rollen kommer han aldrig få i Barcelona, Han var ju en prestigevärvning en gång i tiden men det verkade som att Pep mot slutet inte var helt övertygad om Cesc verkligen var rätt spelare för oss.

Jag undrar då om det inte hade vart rätt att sälja honom när han fortfarande har ett starkt rykte i Europa, speciellt i PL. Kanske ta vara på det och bygga om när vi ändå har chansen. Som sagt jag tycker Cesc har vart godkänd i år men frågan är om han kommer bli sådär jättemycket bättre i Barca tröjan eller om det här är hans peak.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-10 20:23
Lion24 Håller med dig helt. Vi behövde knappast styra spelet igår och ändå spelar vi med Xavi, Iniesta och Fabregas samtidigt. Vi spelade som om vi bevakar en ledning mot ett bottenlag och det fanns ingen som helst intensitet i vårt spel och inga intentioner alls för att köra en ursinnig press och vaska fram kvalitativa målchanser sista 15-20 minuterna. Xavi var bra igår men vi behövde inte hans styrkor i gårdagens match. Vi borde startat med Fabregas och Iniesta på mitten (jag vet att det gått knackigt tidigare när dom fått vara vapendragare ihop) och sedan kört Neymar-Messi-Pedro där uppe. Nej, det är inte lätt att vara efterklok om man hade den här tanken redan innan startelvorna släpptes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-10 20:17
Coach Pep Jag känner precis som du, gällande allt du skrev. Framför allt det om "varför gör vi så hör mot oss själva?". Känns så typiskt Barcelona att vara sin egna största fiende. Vilken annan tränare som helst hade bänkat Fabregas igår och spelat med djupledslöpande spelare som hotar. Men nej, inte om man är tränare i Barcelona. Ger mig blanka fan på att Klopp, Mourinho (inte för att jag någonsin vill se det kräket i Barcelona) och alla andra tränare också hade startat med Fabregas igår om dem var Barça tränare. Det är precis så det känns. De blir något fel i hjärnan hos dem när dem kommer till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-10 20:08
Coach Pep.

Vad som är än mer obegripligt är att vi visste hur Atlético skulle spela. Vi behövde inte avvakta första 10 och se vad de ska göra. För 1 år sen visste vi att Atléti skulle spela som de gjorde igår (jag tar ingenting ifrån Atlético, aldrig). Ändå så förstår jag inte hur vi kunde göra det ÄNNU tightare. Istället för att spela med Pedro/Alexis så la vi till ännu en man på mittfältet. Vi kunde t.o.m spela 3-4-3 igår. Vissa verkar bara gå vidare och tänka positiva tankar men så länge vi inte tar itu med de problem vi har så kan vi aldrig förbättra oss. Vill man ha en revolution i laget så är man FM-lirare, kritiserar man en spelare så är man ekollon. Gör vi ingenting så blir det som det blir igår.
Coach Pep.
2014-04-10 19:47
Tycker Tata stod för tre fundamentala fel igår: Att starta med Cesc, att inte starta med Pedro och att inte inkludera Messi i speluppbyggnaden. Om jag inte visste vem Cesc var hade jag trott att det var en 34 åring som klampade omkring på planen. Vår riktiga 34-åring Xavi gjorde dock en bra match enligt mig. Han är fortfarande kvickare och har snabbare reflexer än Cesc. Jag vet inte vad vi ska göra med Cesc ärligt talat, han klarar inte av någon position i Barca. Det spelar ingen roll om han gör många poäng sett över en säsong, han är fortfarande kontraproduktiv i de stora matcherna. Hade vi haft Thiago istället för Cesc hade det inte slutat upp som igår. Hur som helst, Xavi täckte nästan 12 000 m yta igår, bara Koke som sprang mer. Det måste han få cred för. Xavi är också fortfarande en av de bästa passningspelarna i fotbollsvärlden. Han går alltid på säkerhet men utan honom så skulle vi inte kunna spela vårt spel. Av 100 passningar igår var 99 väldigt simpla, där den som stack ut ur mängden var den som skapade Barcas bästa chans där Neymar hade chans att runda Courtois. Han har fortfarande passningarna i sig, men han vet att om han passar fel så har han ingen chans att stoppa kontringen. Hade vi sedan startat med Pedro istället för Cesc hade vi fått betydligt mer rörlighet i anfallsspelet. Förstår inte hur man kan strunta i en spelare som varit så avgörande för oss tidigare. Istället fick vi dras med trög Cesc och en Messi som bara stod och väntade. Hur kan man be Messi stå och vänta uppe i straffområdet mot ett Atletico som har Europas bästa och mest fysiska försvarsspel? Jag menar, vi spelar mot ett überdefensivt lag, ställ upp ett anfall som kan springa och röra på sig för fan. Kolla på CL finalen 2011 t.ex; där finns Villa, Messi och Pedro. Villa och Pedro vet exakt hur man löper och öppnar upp för Messi som också går ner och hämtar boll. Jämför det med igår; en smällfet Cesc som fuckar upp hela anfallsdynamiken, en Neymar som blir alldeles för ensam och en Messi som står still och har prestationsångest bland en skog av stora Atleticoförsvarare. Varför gör vi såhär mot oss själva? Vi kunde vunnit mot Atletico redan på Camp Nou med rätt taktik. Vi har sett hur bra Iniesta kombinerar med Neymar på vänsterkanten under hela säsongen, men nej, Cesc måste vara med och förstöra allt. Allt kan såklart härledas tillbaka till ledningens inkompetens.
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:45
Barca King - octobusi

Du får det att låta som om Messis karrär är över. Lugna ner dig lite, han kommer tillbaka. Just nu är han inte i form eller speciellt motiverad. Då blir det tyvärr så här. Gillar vi det? Nej verkligen inte, men det är inte något vi kan göra någonting åt. Genier är komplexa personer, de är svåra att styra över. Låt han få begrunda sin taskiga inställning efter säsongen. Förhoppningsvis kommer han till insikt under eller efter VM att så här kan han inte fortsätta i klubben för då får han till slut fansen emot sig nere i Barcelona.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-04-10 19:43
Forumregler: Endast registrerade medlemmar tillåts skriva i detta forum. Inlägg med personangrepp, rasistiskt och/eller sexistiskt innehåll, provokationer, oseriöst beteende, skällsord, sms/msn-språk, reklam, spam, tippande, långa länkar, inklistrade artiklar, inklistrade inlägg från Puertan eller andra forum, omotiverade startelvor, drömelvor, one-liners, innehållslösa kommentarer eller icke-fotbollsrelaterade ämnen samt jublande över skador accepteras ej. Likaså inlägg utan skiljetecken. Bedöms övertrampet som grovt eller upprepas kan skribenten komma att spärras. Tips: Posta alltid webblänkar i länktips för att inte störa sidans design samt underlätta för andra användare.

/red
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:40
Nej, Messi var inte bra igår men man måste kunna se längre än så. Det hade inte hjälpt om han sprungit mest i laget, det är inte där det största problemet ligger. Självklart ska Messi prestera bättre än vad han gjorde men det jag försöker säga är att det hjälper inte att bara han skärper sig. Det handlar om så mycket mera, det handlar om inställning, att som lag vilja något så oerhört mycket att man är villig att tugga taggtråd och blöda på kuppen. Den inställningen och viljan fanns inte där igår. Skit samma om Messi, Cesc eller Xavi sög. Enskilda prestationer kanske hade kunnat hjälpt oss men det hjälper knappast sen till nästa match om man är tillbaka på ruta 1 igen. Hela laget måste vara villiga att offra allt och villiga att kämpa/springa under 90 min. Det fanns inte där igår, det är den bittra sanningen.
Barcelona Barca King - octobusi
2014-04-10 19:39
Problemet är inte hur mycket messi löper. Jag personligen ber inte om att Messi ska springa 10 kilometer per match. Problemet ligger i att han inte rör sig alls. Inga löpningar för andra eller för sig själv. Han försöker inte ens. Han bara väntar på bollen för att försöka med sina patenterade dribblingar som han inte kommer någonstans med längre. Speciellt mot lag som ställer upp med bussen.

Gamla Messi va över allt. Han gjorde sig spelbar helat tiden, Han va på språng för att testa alla möjliga vinklar. Han försökte vägga sig genom försvaret, han kombinera ihop passningar på alla möjliga håll.

Dagens Messi promenerar framför backlinjen och rakt ut sagt väntar på en öppen möjlighet från motståndarna för att utnyttja det. Det är inte som att han öppnar upp försvaret med lagkamraterna.

Säsongen med Tito och Pep, hur många anfall startade inte Messi för att ta en maxlöpning och avsluta den också?

Kolla på länktips det är Messis mål mot Zaragoza för fyra år sedan. Du ser hungern och viljan där som Messi inte har kvar.
Barcelona Diar Shekha
2014-04-10 19:34
Jag förstår inte varför det är Messi's fel varje gång vi förlorar. Det känns som att världen går under om han inte nätar en match. Hur många var bra igår? För mig var det bara Alba, Bartra och Pinto. Hela 8 spelare gjorde dåliga insatser men det är bara Messi som blir hånad längs fotknölarna. Xavi hade över 100 passningar igår, det var bara en passning som var farligt, det som blev Neymar's läge. Sen missade han öppet mål. Sen är det dags för honom att börja knipa igen, och börja prata på plan. Det är bara gräs jag hör från hans sida. Som professionell fotbollsspelare ska du kunna spela överallt, och lär dig att alla har sina egna val som Atletico och alla andra lag när de har hemmaplan, punkt slut. Fabregas-kommentarer överflödar. Dani Alves har tappat allt och bör säljas direkt. Det är farligt att ha mätta brassar i laget. Men nej förlusten är Messi's fel, alla andra var fläckfria. Tänk att ni hånar en spelare som gjort stora matcher mot tex Milan, Real Madrid, Sevilla, Manchester City, Valencia osv i år trots att han varit skadad i 3 månader. Det är bara mot Atletico Madrid han har varit osynlig och vissa vill till & med sälja(!) honom. Herregud. Jag älskade det här forumet för några år sen & det gör jag fortfarande när jag ser såna som Rambla och El Flaco. Det har gått över gränsen nu och jag funderar starkt på att radera mitt konto och ba försvinna från Svenskafans när folk på fullaste allvar vill sälja Messi eller straffa honom. Spelaren som varit den största faktorn i våra 15 pokaler från 2008 tills idag. Otacksamma clowner är vad ni är och inget annat. Jag skäms över att såna som Er håller på en sån fin klubb, Manchester City eller PSG hade varit ett bättre val för Er. Shame on you.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:30
Busquets är ett geni, men inte en han kan göra något när resten av laget inte är laddade och tillräckligt motiverade. Precis som Messi inte heller kan göra något på egen hand om resten av laget inte är med på noterna. Igår var det så tydligt, hela laget förutom 2-3 spelare kanske på sin höjd, var inte redo för kamp. Då hjälper det inte att efter matchen sitta och reta sig på, klanka ner på enskilda spelare. Det är inte där problemet ligger. Vi alla vet vad det här laget är kapabla till när allt stämmer och när framför allt viljan och beslutsamheten finns där.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-10 19:26
Diego Simeone nämner två spelare som han anser är perfekta. Franco Baresi och Sergio Busquets.

'Baresi because he understood everything with enormous simplicity. He didn't have any fear to resovle situations. Busquets because he reads everything. In the middle of the park he has the capacity to read the whole game and are a solution for teams'.
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:26
Hur mår ni idag grappar? Lika förbannade och frustrerade? :) Själv har jag släppt det mesta, var oerhört förbannad och besviken igår kväll men det mesta har redan runnit av mig nu. Istället har jag tänkt lite på hur dessa perioder i Barcelona ständigt återkommer. Många av er minns säkert Rijkaards sista vårsäsong, eller snarare hela den säsongen, hur laget uppträdde otroligt lojt och oinspirerat att man till slut tappade ligan. Jag tyckte så synd om Rijkaard för det var uppenbart där under våren att han hade gett upp redan. Han kunde inte motivera spelarna, han orkade/ville inte ryta till. Han är ju heller inte den typen av person. Frihet under ansvar ni vet, är hans filosofi. Det fungerade under 3 säsonger ungefär. Ni minns säkert problemen med Ronaldinho, Eto's frispel och uttalanden, en Thiago Motta som stod och hoppade mellan Ronaldinho och Samu under en träning då media filmade för att försöka lura i alla att allt var frid och fröjd i klubben. Min undran idag är denna. Varför lär sig aldrig denna klubb av sina tidigare misstag? Varför är man alltid sin egna största fiende? Efter Rijkaards och lagets kolaps kom Pep in som en frisk vind och resten är historia. Hur kommer det sig att sedan Pep lämnade är laget och klubben tillbaka i samma jälva självförstörande beteende? Jag fattar verkligen inte.
Barcelona LennyRomario
2014-04-10 19:20
@Sentuary:
Min gräns om bra sträcker sig i alla fall längre än till en match. Om du ska försöka ge exempel på matcher Neymar INTE varit med i så kan du välja på precis alla matcher Barcelona någonsin spelat innan denna säsong. Och du väljer alltså 7-0 till Bayern? Och dessa 7-0 till Bayern fick dig att tänka "Sju bollar i baken! Det vi behöver är...... Neymar!" Intressant.
Barcelona Rambla~
2014-04-10 19:19
@Barcelona_1899:


Tyvärr, men Mangala är så gott som klar för City. De har förhandlat några veckor redan. Inte för att han någonsin varit närma Barca och ännu mindre sedan Fifas ban.
Annons: