/spanien/barcelona/forum/6475.aspx/spanien/barcelona/forum/6475.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 16:35
Rafinha och förhoppningsvis grimaldo snart.. Vi har Alba, adriano och montoya.


@Jeffson:

Neymar11
2014-03-31 16:34
LeoMessi Därför fotbollen har blivit så jävla tråkig nu. Alla går runt och tänker på statstik, alla har glömt att spela för publiken och spelar för sina siffror (kanske inte alla) Saknar dom showartisterna som bjöd på riktig fotboll/magi Ronaldinho Zidane Ronaldo Rivaldo Denilson Riquelme Jay-Jay Okocha Bergkamp Henry Cantona Listan kan göras hur lång som helst, men det var fan fotbollsspelare som fick mig att njuta av fotboll Finns bara några få såna spelare kvar tyvärr Inte fan njuter man av någon jävla atlet, som tävlar i höjdhopp. Ronaldo var riktigt jävla kul att följa förr, men nu är han lika tråkig som själva vita färgen
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-03-31 16:29
@Barca King - Xavi spindeln i nätet:


Och var är ersättarna för Abidal och Thiago då? Ursäkta mig men vilka jävla pissluffare det är som styr våran klubb.
Barcelona LeoMessi
2014-03-31 16:25
Coach Pep, (Barcelona) För att vara den mest atletiska spelaren i historien så faller han extremt lätt. Det är fysiskt omöjligt att falla av att någon smeker din handled. Ingen som har sett honom spela kan med handen på hjärtat säga att han inte är jävligt bra. Enligt mig så räcker det inte med att vara atletisk, filmare och extremt jävla högfärdig och egoistisk för att bli den bästa fotbollsspelaren. Tycker det finns spelare som behärskar många saker mycket bättre än Ronaldo gör och det enda som skiljer sig är att Ronaldo gör fler mål. Tycker det är orättvist mot spelare som iniesta, xavi (när han var som bäst), Ribery osv ska räknas som sämre bara för dom inte gör fler mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 16:05
@barcastuff: Bartomeu (president): "There won't be a revolution, but we'll sign at least a goalkeeper and a centre back, to replace Valdes and Puyol."
Coach Pep,
2014-03-31 15:55
@basaric - "el guaje":


I mina ögon är Cristiano Ronaldo bättre än någonsin. Han har nått sin fysiska peak och är den mest atletiska spelaren i historien samtidigt som han har utvecklats den här säsongen och blivit mer av en effektiv lagspelare. Han löper numer för laget och vet hur man sätter upp sina lagkamrater för målchanser. Även hans bollkontroll har förbättrats och han dribblar mer effektivt. Om det inte vore för att han är en sådan högfärdig jävla kärring så hade jag haft mer respekt för honom.
Neymar11
2014-03-31 15:36
Tror inte han tänkte på statistiken, utan rent spelmässigt. Då han har varit värdelös sen 2010:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-31 15:26
Krabban94 (Barcelona) Han har inte varit värdelös i samtliga matcher. Har bara inte spelat på nivån han brukar när det är stormatcher
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-31 15:23
Krabban94

Det ska stå stormatcher.
Barcelona Krabban94
2014-03-31 15:16
@basaric - "el guaje":


Han leder skytteligani CL med 3mål samt i ligan med några mål,, jag vill inte ens veta hur bra han är om han varit helt värdelös i samtliga matcher denna säsong...
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-31 14:57
Haha. Ancelotti kan försvara Cristiano hur mycket han vill, men fansen har rätt. Han har varit värdelös i samtliga stormatcher matcher den här säsongen.
Länktips: bit.ly/1jPlFrp
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 14:31
Alves är legend för vår klubb och det kommer ta ett bra tag tills en högerback för oss glömma honom. Han har karisma och pondus att få fansen lyssna på honom utan reagera. 2008 generationen och fram tills nu förtjänar alla att jobba med klubben på ett eller annat sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-31 14:18
José Carlos - Rayo Med underbar teknik på länken, i mötet mod Madrid. Fan vad läckert
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-31 14:08
Haha Alves e sån king. Känns som att han pratar för alla culés i världen. Love it!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2014-03-31 14:00
@!Sergio_ Busquets!:


Skäms du inte? En person som uppenbart lider av någonting, så sitter du här och hånar.

Barcelona NoGo™
2014-03-31 13:23
Alves är på hugget på presskonferensen haha :P Alves: "Rumurs about Barça looking for right back? Barça are looking for a right back for 3 years. The club decides, but I feel good here." Alves: "I admire Iniesta a lot, he deserves a Ballon d'Pr, for everything he gave to football. Same goes for Xavi." #fcblive #ballondor Alves: "After clasico, press were discussing about our penalties while they kept quiet about Madrid's penalty, the only one that wasn't one" Alves: "Sometimes you watch tv and you just hear the journalists are Madrid fans. It's as if they're wearing a Madrid shirt under the suit." Alves: "Figo always gets us the hottest ball in the draw. Let's see if he uses his left hand next time..." #fcblive #ucl
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 13:16
Trots allt skit Neymar får i les Rambles, har han hyllats i katalansk media för sina insatser.
Barcelona NoGo™
2014-03-31 13:12
Official: Valdes' knee surgery in Germany this morning went well, he will have to recover for 7 months #fcblive #animsvaldes

Skönt att det gick bra! Ànims Valdés
Barcelona DM1982
2014-03-31 12:48
@ElTriplete:


Han verkar må hur bra som helst, Real har ju precis gjort mål. Däremot är det uppenbart att han har någon hjärnskada som förhindrar honom att ha full kontroll på sin kropp.

Håller med om att det är lågt att anspela på hans handikapp, känns väldigt onödigt.
Barcelona Bentley King
2014-03-31 12:29
@barcastuff: Poll: "Who was the best Barça player against Espanyol?" Neymar 42% - Messi 27% - Pique 16% - Mascherano 5% #fcblive (1466 votes) [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-03-31 12:25
!Sergio_Busquets! Vafan, killen mår ju inte bra.. Lågt av dig att göra narr av honom. Du ser ju på han att han har nån sorts störning.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-31 11:53
Det optimala hade vart att spela S.b Xavi Iniesta Sanchez Messi neymar Kan hota dom som mest på kanterna, och för att Fabregas står i vägen bara för den magiska triangeln
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-31 11:50
Första halvlek kommer nog vara riktig jämn imorgon, men tror att vi tar över totalt till andra halvlek. Känner att A Madrid inte kommer orka, tror att dom går in helhjärtat i ligaspelet. Större chans för dom att vinna ligan än CL Imorgon tror jag att neymar bänkas och att Sanchez startar Kommer få se ett riktigt defensivt a Madrid som kommer försöka hålla dubbelmötet vid liv till deras hemmaborg. Men dom kommer brista i koncentrationen och kommer släppa in 2 bollar
Postat via SvenskaFans-appen
Kicks
2014-03-31 11:18
@Zamboza:

Barcelona daniel_malmo
2014-03-31 11:15
En fråga; är påväg ner till Barcelona nu till helgen. Mina tidigare resor så har jag alltid köpt matchbiljetter dagarna innan via fcbarcelona.com då säsongkorts-innevaharna "släpper" sina biljetter till försäljning. Nu när jag kollar på hemsidan ser systemet annorlunda ut och ville höra mig för här om någon av er vet om samma rutin gäller? Alltså, ökar antalet biljetter ju närmare matchstart är då säsongskorten släpps till försäljning? Thanx! /Daniel, Malmö.
Barcelona Zamboza
2014-03-31 08:56
@Cule4life:


Håller med helt. Sanningen är att Messi inte var i form en endaste gång vid dem tillfällen vi mött dem denna säsong pga att han hade kommit tillbaks från skada. En annan positiv nyhet är Iniesta som slagit in formen perfekt nu i slutet av säsongen. Han gjorde inte heller några bra insatser mot Athletico. Det tror jag kommer ändras imorgon. Hela barca känns i bra form och jag kan faktiskt inte se hur vi inte ska vinna hemma även om Athletico är riktigt starka defensivt.

2-0 hade varit en dröm resultat.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2014-03-31 04:57
Här kan du se den vardagliga Real Madrid supportern i sitt naturliga habitat.
Barcelona Sir Alexis
2014-03-31 00:49
[QUOTE=Krojf]NEYMAR "vs" PEDRO!!!! (split opinion)

En sak kan vi nu nog slå fast som ett faktum, efter alla ilskna kommentarer som skrevs i direkt anknytning till Barcas milt uttryckt undermåliga insats mot Espanyol.
Ty nu man kan svårligen ha missat att det med tiden uppstått två smått kompromisslösa fraktioner på vårt forum. Där den ena inte alls är nöjda med Neymars insatser under hans första säsong i FC Barcelona.
Den andra fraktionen däremot, känner sig i alla lägen föranledda att försvara Neymar till priset av Pedro, som pekas på som SÅ mycket sämre. Som om DET skulle göra Neymar bättre än vad han visat sig vara i "vårt" matchställ.

Ur mitt perspektiv personifierar Pedro det som Barca säger sig stå för som klubb. En lojal ödmjuk spelare med låg profil. Kan faktiskt inte påminna mig att jag sett honom ge uttryck för missnöje med sitt minspel och/eller kroppspråk, när han blivit utbytt gång efter annan under flera års tid. Vilket är mer än man kan säga om Neymar. Redan innan hans första säsong i FCB är till ända.
Vad viktigare är: Pedro har mig veterligen aldrig visat minsta tendens till att sätta sig över den stolta slogan som slår fast att LAGET är större än jaget. Han är kort sagt en sann lagpelare som sliter och verkar i skuggan av Messi m fl.
Men låt oss lägga förhållningssätt åt sidan en stund och istället flytta fokus till det strikt fotbollsmässiga. Och med stöd av statistik, ta en närmare titt på vad Pedro respektive Neymar faktiskt fått uträttat, när dom befunnit sig på plan i ligaspelet så här långt under pågående säsong.

Pedro har startat 21 matcher och börjat som avbytare 9 gånger. Gjort 14 mål på 52 avlossade skott och asssiterat till 8 mål.
Neymar som var borta en tid för skada, har startat 18 matcher, börjat som avbytare 5 gånger Gjort 9 mål på 62 avlosssade skott och assisterat till 8.
Pedro och Neymar synes alltså så långt relativt likvärdiga som spelare sett till antalet matchstarter och med ovanstående siffror i färskt minne.

Men dessa pekar ändå i en rikting som säger oss att Pedro gör fler mål på färre skott. Kort sagt, han verkar onekligen varit effektivare än Neymar vad gäller sitt skytte.
Vilket också verifieras av det faktum att Neymar träffat mål 28 gånger men "bara" nätat vid 9 tillfällen; cirka var tredje avlossat skott som hållit sig inom målramen, har alltså resluterat i mål; drygt 33 procent.

Pedro å sin sida har skjutit "on target" 21 gånger och fått fira mål med sina lagkamrater vid 14 av dessa tillfällen. Han sätter alltså bollen i nät 2 gånger av 3, när hans skott riktas mot målet: ca 66 procent av skotten får följaktligen avsedd effekt i hans fall. Dubbelt upp med andra ord, i jämförelse med Neymar.
Intressantare blir det dock faktiskt om man tittar på siffror som säger oss hur många frisparkar respektive spelare fått och hur många de orsakat. Inte minst som deras spelstil skiljer sig åt avsevärt, trots att båda i huvudsak används som offensiva "yttrar".
Neymar har fått hela 72 frisparkar med sig och orsakat 27. 5 gula kort har domarna sett sig föranledda att ge honom
Pedro har tilldelats frispark 39 gånger och orsakat 20. En enda gång har det viftats med gult kort i hans riktning.
Detta trots att Pedro är nästintill hyperaktiv i presspelet och gör mängder av maxlöpningar under en match, både framåt och bakåt. Han tar förhållandevis väldigt stort defensivt ansvar med tanke på utgångspositionen och erövrar boll och/eller sätter stopp för möjliga framstötar från motståndarspelares sida med sin intensitet.
Neymar däremot tar inget nämnvärt defensivt ansvar alls. Och när han springer bakåt i plan så rör det sig mestadels om alibi-löpningar, i väntan på att spelet ska vända framåt igen.
Alltså borde Neymar inte dra på sig alls lika många frisparkar som Pedro.Som ju jagar och går in nära på motståndare med boll, så fort tillfällle ges eller situatonen så kräver.
Neymar å sin sida tar ofta emot boll mer eller mindre stillastående. Men från skillnad till Messi agerar han inte då bollplank i ett snabbt väggspel, utan agerar snarare bromskloss. Och från skillnad till Pedro vill Neymar i såna situationer gärna känna på bollen först och ta några lättfotade sambasteg", innan han levererar den vidare.
Vilket inte så sällan leder till bolltapp och att spelet på Neymars kant förlorar i fart. Vilket i sin tur får till resultat att Jordi Alba tvingas hålla tillbaka eller avbryta sina långa linjelöpningar och eventuella genombrottförsök.

Just dessa bolltapp förklarar troligtvis flertalet av de frisparkar Neymar orsakar. Detta eftersom han samtidigt inte är den som finner sig i att bollen tas ifrån honom i första taget. Varför han är där och trampar den "skyldige" i hälarna mer eller mindre direkt.
En annan förklaring kan mycket väl vara att de gånger Neymar inte förlorar bollen när han väl fått den i sin ägo, ger han mestadels moståndaren den tid denne behöver för att stoppa honom med mer eller mindre ojusta medel.

De allra flesta frisparkar Neymar får med sig beror för övrigt inte på att han visat sig särskilt svårstoppad såvitt jag kunnat se. Utan att att han har för vana att falla minst lika lätt som en annan ökänd och överskattad anfallare, med portugisiska som sitt modersmål.
Frisparkarna som följer är hur som helst långt ifrån lika mycket värda som en sedvanlig väggspel - variant med fart.
Helt enkelt eftersom fasta situationer som allom bekant kanske är Barcas absolut största svaghet även offensivt sett. D v s om bollen i stillhet ska slås från en plats i närheten av sidlinjen: Frispark eller hörna kvittar lika, Den blir allt som oftast kort. Moståndarlsaget ges möllighet att samla sina styrkor.

Barcas offensiva uppspelsfas mot Espanyol, försiggick väl ensidigt mycket på vänsterkanten under framförallt första halvlek. Som om Iniesta befunnit sig där som ett rinnande vatten i vanlig ordning, fast han satt på bänken. I Iniestas frånvaro fick Neymar därför flera tillfällen att behandla boll. Vilket fick till konsekvens att flytet i spelet gick fullständigt förlorat.
Sällan har väl en spelare med sån stjärnstatus fått och haft boll i sin ägo så många gånger, utan att få nåt vettigt uträttat.
Inte desto mindre var det många som drog slutsatsen att Pedro var mycket sämre än Neymar och var den som borde bytas ut, eftersom han å sin sida knappt var i kontakt med bollen alls.
Men hur ska det gå till när han inte får några bollar att ta emot och leverera vidare? " Bollar att "arbeta" med är inte Pedros stil. Det är sånt som Neymar sysselsätter sig själv och motståndare med.

Resultat: Neymar fick hela 6 frisparkar med sig, vilket ingen annan kom i närheten av. Pedro? 2.
Och trots att somliga inte tyckte sig se Pedro vara involverad i spelet över huvud taget, så lyckades han ändå med konststycket att avlossa exakt lika många skott på mål som Neymar, nämligen 2 (på färre antal minuter)

Båda blev hur som helst utbytta i matchens slutskede. Så båda fraktionerna borde väl sa
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-31 00:26
Jeffson Sluta, du förstår väl att en "Bäst" måste utses annars kan folk inte fortsätta sina liv. Man får abstinens om inte någon är bättre eller sämre än den andre hela tiden. Självklart är det rättvist att jämföra spelare på olika positioner med olika funktioner och roller i laget också, Valdés är tio ggr bättre än Xavi! Idag är en fotbollsspelare antingen världsklass eller så suger han fullständigt. Något mellanting finns inte längre, gråzoner kommer inte på tal och alla andra har fel hela tiden om det strider mot den "sanningen" man själv googlat upp. Ålder, Internet och brist på sunt förnuft. Den första kan man inte hjälpa, den andra är man uppkopplad mot konstant och den är således den moderna Bibeln och den tredje går inte att lära ut i skolan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CarlesPuyol5
2014-03-31 00:26
Undrar faktiskt samma sak kring om finalen visas på tv12, vore grymt!
Annons: