/spanien/barcelona/forum/6467.aspx/spanien/barcelona/forum/6467.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messidinho_10
2014-04-01 19:14
Börjar bli nervös grabbar. Det här är en oerhört viktig match ett misstag och vi kan vara ute från världens bästa turnering!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona IlTriplete
2014-04-01 18:57
Intressant klipp från förra matchen, 0-0 i januari på Calderon. De lyser upp Mascheranos insats och lite av Arda Turan men även Atletico rent allmänt.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-04-01 18:27
Jag är för fyra mittfältare med Iniesta i en friare roll men det enda jag absolut vill undvika är Neymar på högerkanten. Likt Gabriel skulle jag inte ha några problem med att man spelar Alexis eller Pedro, men om brassen startar så borde det vara antingen till vänster, med Iniesta som högerytter med frihet att röra sig överallt på offensiv planhalva, alternativt att man spelar honom som striker med uppgift att alltid ligga och hugga på djupet, och att Messi får den fria rollen till höger med Iniesta till vänster. Det enda jag begär är att man inte låser fast brassen på högerkanten då han är totalt handikappad där. Det är annorlunda med Iniesta, båda spelarna har sina styrkor i utmanandet men Neymar måste ha farten där han kan vika in och gå på avslut där däremot Iniesta är mer flexibel och enligt mig också skulle göra det mycket bra på en högerkant.

Jag är annars inne lite på att kanske spela Alexis som forward, och i så fall peta Neymar, vilket allvarligt talat knappast skulle vara orättvist sett till hans senaste prestationer. Alexis har styrkan att brottas med Atléticos bryska försvarare och även skickligheten på huvudet, vår klart bästa offensiva huvudspelare, och det enda målet vi har gjort mot Atlético i år kom dessutom till på inlägg och nick.

Nyckeln blir att Iniesta och Messi, återigen, presterar nu när det är dags för stormatch och att mittbackarna håller koll på Costa. Det krävs ständigt understöd, där Mascherano trots sin längd gärna med sin aggresivitet och ettrighet får ta duellerna med Costa där Piqué tar djupet bakom. Sen räknar jag med att Alba och Dani tänker på defensiven idag då Atlétis kantspel håller hög klass. Gäller att vi inte blir indragna i deras kamp och brottarfotboll där tempot och de snabba spelvändningarna lär vara till deras fördel utan att vi i rätt lägen väljer att vila med bollen och inte gå bort oss i onödan, men samtidigt väljer rätt tillfälle att trissa upp tempot och spela oss igenom deras försvar. Denna backlinje är en av de bästa i Europa och det krävs att vi fortsätter tro på vår spelidé, men även att vi varierar anfallen. Skott utifrån lockar upp backlinjen och med Alexis samt Cesc på planen har vi hot vid inlägg.

Och till sist, det allra viktigaste. Pinto får fan inte börja dribbla i eget straffområde idag, rensa upp bolljäveln när du utsetts för press!
Barcelona fc__Barça
2014-04-01 18:25
IlTriplete Det man måste tänka på när man jämför Tata/Guardiolas första säsong är att Giardiola tog över ett Barcelona som hade det väldigt tungt medans Tata fick ta över ett lag som dominerat totalt de senaste åren. Med det sagt så tycker jag inte Tata ska ha någon skit för han har ändå fått det kämpigt eftersom vi med mittbacksfrågan m.m. inte är det bästa laget i världen som vissa förväntar sig efter dessa framgångsrika år. Som sagt så är det ett ganska otacksamt uppdrag Tata har men jag tycker han klarat av det riktgt bra! Önskar bara att han skulle våga göra lite mer förändringar i spelet men det kommer säkert.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2014-04-01 18:20
@Ronaldinho the original:

Varför ?
Barcelona IlTriplete
2014-04-01 17:54
Det var någon härinne som nämnde att Tata gjort ett väldigt bra jobb och får mycket oförtjänt skit. Det fick mig att vilja kolla upp statistik från Guardiolas första säsong jämfört med Tatas första säsong här i Barcelona.

LA LIGA (efter 31 omgångar)

Guardiola: 78 poäng, 88-24 i målskillnad
Martino: 75 poäng, 89-25 i målskillnad

COPA DEL REY (innan finalen)

Guardiola: 6-2-0, 13-5 i målskillnad
Martino: 7-1-0, 25-4 i målskillnad

CHAMPIONS LEAGUE

Guardiola: 5-2-1, 24-11 i målskillnad
Martino: 6-1-1, 20-6 i målskillnad

TOTALT (alla 3 turneringarna):

Guardiola: 36-7-4, +85 i målskillnad
Martino: 37-5-5, +99 i målskillnad

Sammanfattning: allt i allt så är det nästan exakt samma sak. Guardiola tog 3 poäng fler vid omgång 31 och Martino har bättre målskillnad. Visst ska man inte stirra sig blint på statistik, som Real-fans brukar göra, men Martino har fått mycket oförtjänt skit. Han borde hyllas lite mer. Hoppas att han kan leda oss till en trippel!
Barcelona NoGo™
2014-04-01 17:35
@SUPERBUSQUETS:


Felix Brych, han är tysk.
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-04-01 17:26
Någon som vet vem som e huvud domare i kvällens match ??
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho the original
2014-04-01 17:14
Saknar Seydouu Keita :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-04-01 17:12
Tror å hoppas stenhårt på den här elvan:

------------------Pinto----------------
Alves--Pique--Masch--Alba-
------------------Sergio-----------------
------------Xavi---------Iniesta------
-------------------Messi-----------------
-------Alexis-------------Neymar----

Cesc såg seg ut sist medans xavi varit i toppform. På Camp Nou känns det onödigt med en extra mittfältare..Med tanke på atleticos troligtvis defensiva inställning.
Barcelona Gabriel
2014-04-01 17:01
Angående kvällens match så hoppas jag att Tata ställer upp som han alltid gjort när det varit stormatcher, förutom en enda skillnad - Neymar på bänken och Alexis från start.

Tycker inte Neymar har varit sådär supereffektiv och jätte bra på sistone och ett sånt här målsnålt möte (som det lär bli) gäller det att ta vara på chanserna. Visst nu är väl inte heller Alexis den mest effektivaste heller, då lär man förespråka Pedro istället. Men Atletico är ett sjukt starkt fysiskt lag, jag vill ha in Alexis pga hans styrka och fysik - just därför.
BARCA-més que un club
2014-04-01 16:56
@ElTriplete::D
Barcelona Gabriel
2014-04-01 16:56
Pep.G ° TAATATTATATTATATATA

Precis, en riktig fjant, aldrig att jag vill se en sån spelare i våran vackra tröja.

Angående Hummels VS Subotic så vet du, och säkert nästan alla här inne om att jag är svag för Hummels. Med det sagt så är han absolut inte världens bästa back, han har en del svagheter som han måste jobba med. Han kan vara lite oljig och nonchalant ibland men det är också den enda svagheten jag ser i honom. Jag vet ärligt talat inte varför det blivit en så stor sak av att han är "seg" för det tycker jag inte alls att han är, inte så att han är världens snabbaste men folk får ju honom att låta som en snigel. Jag älskar hans positions och huvudspel, han känns så klockren på det sättet. Och i ärlighetens namn tycker jag inte alls att vi åker på så många kontringsmål som folk försöker få det till, snarare är det så att vi åker på mål via inlägg/hörnör/frisparkar - Hummels hade varit ett svar för detta.

Att han dessutom är så bra på att spela upp bollarna till anfallarna och kan användas som ett vapen på det sättet rent offensivt gör det inte heller sämre. Men ja, Subotic är också bra. Men jag föredrar Hummels.

Tycker du inte vi behöver 2 mittbackar? Det tycker jag.
Barcelona ElTriplete
2014-04-01 16:53
Haha April april.. 20 mål på 94 matcher. Fantastiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
BARCA-més que un club
2014-04-01 16:53
Mascherano: "Alves är en väldigt viktig spelare för detta lag. Enligt mig så handlar det om den bästa högerbacken i Barcelonas historia.

Källa: MundoDeportivo
BARCA-més que un club
2014-04-01 16:52
OFFICIELLT:

Barcelona har gjort klart med den 24-årige franska anfallaren Sloan Privat ifrån den belgiska klubben KAA Gent.
Anfallaren har bl.a haft en fin karriär i den franska klubben Sochaux där han gjorde hela 20 mål på 96 framträdanden och sågs som en ny världsstjärna på den internationella scenen.

[Sport]

Tata har nu alltså fått sin centertank som han hela tiden frågat efter. Vad tror ni om Privat, kan han göra succé i Barcelona?
Barcelona B-Guden
2014-04-01 16:51
Om vi spelar med Xavi Bus Cesc Iniesta då hoppas jag verkligen inte neymar startar.
Barcelona B-Guden
2014-04-01 16:48
Lättnaden som kom när jag insåg att det var 1 april
Barcelona Júnior.
2014-04-01 16:19
Vi behöver inte både Xavi och Cesc för att behålla bollen idag. Atletico kommer backa hem och försöka täppa till mitten, att då spela med fyra mittfältare kommer bli överflödigt.
Idag tror jag vi skulle behöva spela med två yttrar i form av Neymar och Alexis. Vi behöver sära på Atletis försvar eller komma in genom kanterna.
Barcelona Krabban94
2014-04-01 15:41
Kommer bli samma uppställning som mot Real bara Pinto i mål.
Orsaken till dessa spelare:
Iniesta och Messi tror jag ingen behöver höra en motivation till, våra två klart bästa spelare.
Cesc och Xavi på grund av bollinnehavet, Xavi är den som kan styra och bestämma tempot, hoppas bara på lite bättre insats idag än under den senaste tiden, dvs mer avgörande passningar etc.
Neymar: för att han är en till offensivt alternativ och är bättre på att utmana än t.ex. Pedro. Ney var bra mot Espanyol men han kan även förbättra sitt spel. Han jobbar även helt bra ner i försvaret,så där förlorar han inte mot Pedro iaf. Ney är även en spelare som jag tror och tycker att kan avslu ta bättre än Pedro/Alexis, de sistnämnda kommer att hoppa in iaf en av dem. Då Atletis försvar tröttat ut sig...
Barcelona Lion24
2014-04-01 15:31
Vilken match ikväll. Jag kan knappt vänta. För varje minut som går så blir det mer nervöst. Det viktigaste som vi bör ha med oss ikväll är en ordentlig stor portion av motivation. Vi ska vara hungrigare än Atlético ikväll. Jag är ganska kluven till startelvan faktiskt. Behöver vi verkligen spela med 4 mittfältare? Atlético kommer med 95% säkerhet att parkera bussen på Camp Nou och de kommer ge oss bollen utan att försöka få till ett eget spel. Jag tror att man kommer vara oerhört försiktiga och försöka göra så få misstag som möjligt för att sedan gå ''all-in'' på Vicente Calderon. Så här hade jag startat:

Pinto
Dani - Piqué - Masch - Alba
Cesc - Busi - Iniesta
Pedro - Leo - Ney

Målvakt + backlinjen är given. Sen så tycker jag att Xavis spelstil inte behövs i denna match. Atlético kommer att ge oss bollen och vi kommer att få rulla fritt därför blir Xavi överflödig. Cesc är den mittfältare som slår mest avgörande passningar och djupledslöpningar. Iniesta kan göra lite vad som helst. Vi behöver spelare som slår direkta passningar emellanåt för att luckra upp bussen. Busi är given. Likaså Leo på anfallet. Jag föredrar Pedros explosivitet framför Alexis. Ney är lite upp och ner men han behövs i såna här matcher där han kan göra en eller två gubbar för att öppna upp yta och få till en målchans. Men Ney måste vara oerhörd försiktig idag. Inge onödiga bolltapp mitt på plan, helst inte nånstans men jag förstår att det kan hända då Neys spelstil är riskabelt. Atlético är livsfarliga på kontringar och därför måste Ney verkligen se upp. Har Ney en dålig kväll så ser jag gärna att han bytts ut tidigt, redan vid 60:e minuten för Alexis som kan komma in och bidra med djupledslöpningar och trötta ut försvararna ännu mer med sitt spring.

Jag tror på en enormt svår match där Atlético inte kommer ge nånting gratis. Spelarna måste verkligen vara på topp för jag ser gärna att vi avgör dubbelmötet redan nu även om det inte låter troligt. Jag vill se hunger och en krigarmentalitet hos spelarna. Vi ska vara aggressivare än Atlético ikväll.
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-04-01 14:37
Gabriel

Du påminde mig precis om den fjantens senaste intervju. Haha man tror verkligen han är en uteliggare. Grejen är den att marknaden erbjuder inte många backar dagar som dessa. Jag vet att du gillar Hummels, det gör jag med. Men frågan är om inte Subotic är ett bättre alternativ bredvid Pique?


Barcelomistas

Haha can you believe this guy!!
Barcelona LeoMessi
2014-04-01 14:34
Barca King - Xavi spindeln i nätet (Barcelona) Någon härinne la upp lite statistik och jämförde Tata och Pep. Jag tror dom hade exakt samma antal vunna matcher, förluster och kryss! Förutom att under Tata så har vi gjort fler mål och släppt in färre. Det enda man kan säga är sämre nu är att motståndarna kan utnyttja vår svagaste punkt mycket mer nu än under Pep. Och det är dessa höga bollar vi inte kan försvara oss mot. Lag som släpper in generellt fler mål än Barca kan ju täppa till bakåt i ett dubbelmöte eftersom man kan göra det taktiskt. Men att bli bättre på fasta är svårt när man har korta spelare, helt omöjligt typ. Man kanske placera sig bättre men det betyder inte att du vinner en nickduell med en spelare som är 10 cm längre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-04-01 14:30
Grejen är att han varken är katalan eller har "Barca-dna" vilket både Guardiola och Tito är. Det är just katalansk media som breakar Martinos balls
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-01 14:19
Vet ni om att Martino har exakt samma statistik som Pep när han tog trippeln? till och med mindre mål insläppta och fler gjorda mål. Om det här är den sämsta Barcelona och om Tata har lyckats så bra med en mätt lag och skadad backlinje, då vet jag inte vad Tata hade gjort med en föryngrad Barca och en ordentlig mittback. Vad behöver gubben göra för att få ett godkännande?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-01 14:13
Känner mig så jäkla nervös att jag knappt kommer att våga kolla matchen ikväll:/ Får nog bli att kolla den i efterhand haha! Det vi får akta oss för att är dom fasta situationerna och se till att inte ge bort en frispark relativt nära straffområdet där dom antingen kan skjuta rätt på mål eller göra inlägg. För dom gör så otroligt många mål på fasta. Vi får kontrollera matchen genom stort bollinnehav men samtidigt inte vara rädda för att gå på avslut. Kommer att bli oerhört svårt att spela sig igenom atleticos försvar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-04-01 13:19
@barcastuff: Possible line-up (vs Atletico): Pinto - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Cesc - Neymar Messi Iniesta #fcblive [sport]

Troligaste startelvan!
Barcelona LeoMessi
2014-04-01 10:40
Barcelonistas (Barcelona) Han ska alltid skada sig 1:a april;) haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-04-01 09:55
Messi skadad, han kommer missa resten av säsongen.. Fan ):
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-04-01 08:04
@Ronaldinho the original:


25€ miljoner har jag för mig att den ligger på i nuläget. Tror dock inte han kommer övertalas att flytta någonstans då det känns som att han trivs väldigt bra hos de vita.
Annons: