/spanien/barcelona/forum/6457.aspx/spanien/barcelona/forum/6457.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona :Chez
2014-04-02 18:15
"Vi lär ut att respektera FAIRPLAY både på plan och utanför planen"

Hahahaha.
Barcelona No Busi - No Party
2014-04-02 18:04
Diar Shekha

Mourinho är i farten igen..
Barcelona Diar Shekha
2014-04-02 17:58
Varför raderades mitt inlägg?
Neymar11
2014-04-02 17:53
Reflektera lite över om hur FIFA tänker Dom vill straffa Barcelona för några ungdomar som självmant vill till Barcelona Vi ger ungdomar chansen till en ljusare framtid, vi ger dom en riktig utbildning (som dom kanske aldrig hade fått). Vi lär ut att respektera FAIRPLAY både på plan och utanför planen. Vi ger ungdomar en chans till att utvecklas och att bli det bästa dom kan bli inom det dom älskar som mest. Vi ger dom tak över huvudet, mat på bordet och en skolutbildning. Vi låter dom träna på ett av världens bästa akademier. Vi ger dom inte falska löften, vi frestar inte dom med en påse pengar. Utan vi ger dom en chans att utvecklas, med spelare från runt omkring i världen. Vi låter dom tävla på lika villkor Men det är okej att använda EU- pengar Okej att hålla på med ekonomisk dopning Okej att ta emot mutor av oljeschejker Okej att locka över talanger med pengar Okej att hålla undan tonåringar på öar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca!54
2014-04-02 17:52
Diar Shekha Jag håller med dig 100 procent. Det är mycket märkligt att straffet kommer nu, eftersom jag har förstått det som att barca har respekterat fifas varning. Därför förstår inte jag fifas beslut att straffa barca.
Barcelona -SAMI-
2014-04-02 17:33
Ingen back igen då fan. Trist
Jeffson
2014-04-02 17:32
Tänk er så många kvartsfinaler, så många CL-gruppspel, så många åttondelar och semifinaler supportrar till andra lag har fått sina drömmar krossade när FC Barcelona enkelt och komfortabelt har slagit ut deras lag. Lägg till alla utklassningar i både liga och cuper, alla rekord som slagits av både våra spelare och vårt lag, överlägsenheten, snacket om världens bästa lag i historien, spelare som Messi, Iniesta och Xavi som gång efter annan har sagt att de inte vill spela någonstans för någon annan klubb eller några andra supportrar.

Tänk lite på detta. Alla förstörda drömmar.

Låt nu förlorarna glädjas en dag som denna. För väldigt många supportrar är detta deras enda chans att någonsin glädjas när FC Barcelona kommer på tal. Något som händer utanför planen, något som våra spelare inte kan påverka. Detta var mångas enda chans till glädje vad gäller oss. En trött och unken skadeglädje. Vi bjuder på det.

Visca!
Barcelona Lion24
2014-04-02 17:18
Angående matchen igår så måste jag säga att jag är enormt besviken på resultatet och spelet innan Neymars mål. Jag är också mycket besviken på att Tata använde 4 mittfältare. Mot City höll jag med Tata eftersom vi inte visste riktigt hur City skulle spela och att City är i grund och botten ett bollförande lag. Så vi var tvungna att ta bollen ifrån dom, då var det klockrent. Men igår kväll så hade vunnit bollinnehavet INNAN matchens ens hade sparkat igång. Atléti spelade mycket centrerad igår och vi behövde verkligen bredd i anfallet.

Jag var inne på det innan matchen igår kväll och jag tyckte att Xavi var överflödig i går. Men är det inte dags att Cesc börjar bänkas? Han har sett alltför stel ut på sistone och det är inte samma Cesc som vi ser nu än det vi såg i höstas. Kanske är Cesc en aning utmattad för han måste vara en av de spelare som har spelat mest den här säsongen. Vi hade kunnat spela med 4 mittfältare i returen men på hemmaplan så borde vi ha hotat mer innan Neymars mål. Vi behöver inte spela med 4 mittfältare på hemmaplan, vi har redan vunnit bollen i de flesta matcherna innan de sparkas igång.
Barcelona Sir Alexis
2014-04-02 17:11
Den där Simone kallar Neymar för skådespelare.. han måste glömma att han har en minst lika stor filmare, Costa
Barcelona Andresito
2014-04-02 16:59
Federer

Det är tillåtet att värva EU-spelare som Kakuta, vad som var problemet var att Lens ansåg att han hade kontrakt, vilket inte Chelsea gjorde utan värvade honom utan att betala till Lens.

Lens anmälde Chelsea - FIFA införde transferförbud - Chelsea kom överens om kompensationssumma till Lens som i sin tur blev nöjda och la ner åtalet.
Barcelona barca!54
2014-04-02 16:58
Det som jag tycker barca ska göra är att trycka på att klubben har respekterat fifas varning 2013. Sedan varningen har ingen av dessa utländska spelare spelat officiella matcher för Barca. Det jag vet är att akademins sydkoreanska spelare inte har spelat i ligan på över ett år, utan endast träningsmatcher och turneringar. Dessutom har barca inte värvat någon spelare utanför EU på ett tag. Någon som har bättre koll på får gärna inflika.
Barcelona done
2014-04-02 16:57
Barcelona NoGo™
2014-04-02 16:57
Zubi..lol

Ter Stegen o Halilovic berörs inte av denna avstängning och deras övergångar kommer gå igenom om nu beslutet står sig. Det är iaf vad som skrivs på Twitter. Vi har också rätt att värva en målvakt inom Spanien i o med V.Vs skada.
Barcelona Federer - köp en back, tack
2014-04-02 16:56
Lugna er. Minns ni inte Chelsea 2009 när dom fick ett liknande transferförbud? Chelsea överklagade och fick färva.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2014-04-02 16:47
Regeln att inte få värva utanför EU är bara en av EU:s rasistiska lagar. Inte för att jag gillar när lagen köper småbarn, men varför är det ok att köpa en europeisk unge och inte en afrikansk? Samma sak gäller jordbruket, över 70 % av Afrikas befolkning är beroende av jordbruk och EU sätter massiva resurser på att inte handla med dessa länder. Istället vill man ha europeisk jordbruk. Dublinförordningen är en annan mycket äcklig lag inom EU som verkligen hindrar folk att få leva ett bättre liv. Jag kan hålla på hela dagen med olika politiska åtgärder som EU har tagit där resultatet förstör för människor. Så ingen av er borde känna sig dålig över detta, och man behöver verkligen inte skämmas! Ska man skämmas för att några idioter på andra forum kallar ens lag för ena eller det andra? De borde läsa på, sätta sig in i den politiska situationen, och istället ifrågasätta dessa lagar. Istället sitter några obildade grabbar och spyr galla över vår klubb och inte över en politisk organisation som systematiskt gör livet värre för icke-vita som inte lever i västvärlden. Okunskap gör en mörkrädd! Här tar man bort chansen ifrån någon som kanske aldrig får en unik möjlighet att leva ett bättre liv, och i Sverige sitter folk som hyllar FIFA för det, bara för att deras hat till Barca är större än deras medmänsklighet.
Barcelona Barca007
2014-04-02 16:47
@barca!54:

aa men tack för infot:) Men har Barca fortsatt med det efter varningen eller? för ifall Barca har respekterat varningen så kan dem väl inte bli avstängda.
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-04-02 16:43
Får vi inte värva i sommar så kan vi säga hejdå till nästa års titlar. FIFA och Uefa vill att Barca ska ha respekt med värvningar och pojkar som är under 18 år. Barca har säkert fått någon varning tidigare men Barca har säkert gått över den gränsen så det skulle inte förvåna mig om Barca inte får värva i två transfersperioder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2014-04-02 16:40
B-Guden

Som jag förstått det:
Fullt tillåtet att värva från ålder 16 och uppåt från EU-länder, som Arsenal med Cesc, Toral osv.

Däremot är det inte tillåtet på samma sätt utanför EU. Man måste kunna ordna jobb åt föräldrar, boende till familjen och en riktig utbildning till spelaren.
För annars så drar man antingen in folk som blir arbetslösa (föräldrarna), eller så "köper" man barnet där föräldrarna stannar kvar i hemlandet. Det är alltså barnhandel som är det FIFA trycker på mest.

Och om föräldrarna flyttar till Europa av en annan anledning än fotbollen (t.ex jobb) så är det tillåtet att signa deras barn till klubben. Dock är detta som det första jag skrev, familjen är ju bosatt i EU, även om barnet inte är EU-medlem.

Övergången måste godkännas utifrån punkterna, vilket jag tror är det som "glömts" då även Spanska Förbundet blir straffade.


Spekuleras om att det gäller Lee från Sydkorea samt afrikanerna som spelar i ungdomslagen.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-02 16:38
Att det sker nu direkt efter en Cl kvartsfinal känns rätt skumt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona done
2014-04-02 16:36
Alltså, vad är det egentligen för negativt med detta? Jag ser bara postivit på allt med tanke på att jag är för egna produkter. Ge yngre spelarna chansen nu.

Rafinha tillbaka från Celta? Bartra bör kunna få en ärlig chans.
Valdes kritar på ett år till?

Det löser sig. Ser inga som helst problem med detta straff?
Barcelona barca!54
2014-04-02 16:35
Felet som barca har gjort är att värva spelare under arton år utanför eu.s gränser. Det som krävs för att hämta spelare utanför eu är att barnens föräldrar följer med och bosätter sig i barcelona. Till exempel har lee kommit till barca utan sina föräldrar, medan den unga japanen takefusos mamma bor i barcelona.

Tydligen har Barca fått en varning 2013 vilket försvårar överklagandet mot fifa. Dock finns ett kryphål mot fifas dom, när barca fick varningen 2013 så tilläts inte dessa ogiltiga övergångsspelare delta i officiella matcher, utan endast träningsmatcher. Till exempel har lee inte spelat en liga match på ett år. Alltså kan man säga att Barca har respekterat fifas varning.
Barcelona CuleAK
2014-04-02 16:30
Det sägs tydligen att det är Real och Valencia som är bakom detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
2014-04-02 16:28
Grabbar det är nån som vill sätta ditt oss fråga är bara vem, shejkerna, ryssarna lr Perez?? För varför skulle FIFA reagera på sånt nu och framförallt mot oss?? För det är inte så att vi har kidnappat spelare, UTAN dem kommer självmant till oss för att dem älskar klubben!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona done
2014-04-02 16:25
Haha, det roliga är ju Real Madrid forumet. Pojkarna som skriver där kan inte vara speciellt insatta. Har ju ingen som helst aning om vad den egna klubben pysslar med och har pysslat med.

Det finns ingen storklubb i Europa, absolut INGEN som inte har några tveksamma ärenden på tapeten. Vissa lag döljer det kanske bättre än andra men fotbollen är extremt smutsig överallt vilket har fått mig att tappa lite intresse faktiskt.
Barcelona B-Guden
2014-04-02 16:19
Kan någon insatt förklara från början vad det är för fel vi gjort ? signat folk under 18 år ? isåfall läre dom stänga av alla klubbar.
Jeffson
2014-04-02 16:19
Ingen är gladare än Jonathan Dos Santos =)
Barcelona påfågeln
2014-04-02 16:11
Sir Alexis: Masip är b-lagets förstamålvakt denna säsong efter att Oier flyttades upp. Han har gjort det riktigt bra i år och förtjänar någon chans i a-laget. Bakom honom finns några andra riktigt talangfulla målvakter som till exempel Adrián Ortolá och Fabrice Ondoa (förstamålvakt i Juvenil A).
Barcelona Barca007
2014-04-02 16:07
förvånad att just vi blir avstängda? inte alls
Barcelona Sir Alexis
2014-04-02 16:03
[QUOTE=påfågeln]Ska man se positivt på det så är det skönt att Bartra äntligen kommer få en ärlig chans. Står det här kvar så kommer vi till våren -15 har en Bartra som är en av världens bästa mittbackar och en given startspelare. Mascherano, Pique och Bartra räcker nästan om de är skadefria. Bagnack kanske kan få chansen nu då? Adriano och Busquets kan täcka på mittbacken om det behövs, inte optimalt men det funkar.

Anfallet och mittfältet klarar sig fint, hem med Deulofeu och Rafinha bara. Får bara hoppas att Valdes och Pinto förlänger. Masip har gjort det bra i år, redo för att få chansen? Det finns ju faktiskt många bra målvakter på uppgång i klubben just nu, så på längre sikt så kan detta ge en ny Valdes. Om nu inte Ter Stegen-affären redan är klar som det ryktas om.

Ser inte så mycket negativt med att Haliovic får spela kvar/på lån och ansluta 2015 istället, och därigenom slippa Eusebio. Kanske i Celta?

Bara inte ledningen får för sig att sälja iväg någon viktig rollspelare så klaras nog detta av.[/QUOTE

Vem är Masip?
Barcelona Acrobat
2014-04-02 15:58
Hahaha på Arsenals forum var det någon som skrev att deras spelare är säkra ett år framöver för att vi inte får värva! Tillåt mig att skratta! Vem skulle vi vilja ha från Arsenal annat än möjligtvis Özil... Källström eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: