/spanien/barcelona/forum/645.aspx/spanien/barcelona/forum/645.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 22:03
@Blaugrana91:


Ja fy! Det där låter nästan kriminellt... oh wait!

Asså klart att det där inte är bra om det är sant. Men s.e.r.i.ö.s.t. Sätt det mot att kriminalisera hela klubben för skit man själv har gjort, enbart för att rädda sig själv. Nä men usch! Den där Benedito kan vi ju inte ha. Han verkar ju vara lite skum när det kommer till pengar, typ.
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 21:32
[QUOTE=Rambla~]Lite förvånande att det var MD som snabbt var ute med den nyheten. Ja, eller inte. :) [/QUOTE] Eller hur! Måste vara slumpen att det var precis idag som klubben ville håva in skulden... I morgon kommer de att visa bilder på en leende Bartomeu som skakar hand med Jordi Cruyff eller Valverde. "It’s all good"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-06-08 21:28
"Ska klubben introduceras på aktiemarknaden likt United? Inte mig emot iof..."

Omg.....
Barcelona Barcelonistas
2017-06-08 21:27
Tar Benedito alla dagar i veckan före Bartomeu. Jag gillar inte heller att man tar pengar från Barca visst det är småpengar för klubben men för oss vanliga så är 1M sjukt mycket pengar. Det blir 10 miljoner svenska kronor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-06-08 21:27
Lite förvånande att det var MD som snabbt var ute med den nyheten. Ja, eller inte. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 21:12
Enligt MD är Benedito skyldig klubben pengar sedan valet 2015, beloppet är på 10 000 euro och dessa var för diverse material under valkampanjen, detta har han alltså inte betalat tillbaka... Det är ej heller första gången han är skyldig klubben pengar för liknande orsaker samma sak hände efter valet 2010, då var beloppet istället lite mer än 23 000 euro...
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-06-08 20:54
@Blaugrana91:


Beautiful, men fortfarande den här ledningen är crocks. Ljuger i onödan för ofta, inget fel med att ha egna idéer och ambitioner men gäller göra det på rätt sätt ibland.
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 20:52
Blaugrana91

"Som sagt klubben har viktiga projekt på gång, vidare är den här sommaren extremt viktig och vi har varken råd eller tid att lägga fokus på massa annat"

Varför är den här sommaren så viktig?
Kan det bero på det sportsliga misslyckandet inom samtliga sportgrenar?
Kan det bero på att den sportsliga planeringen inte varit så bra?
Eller varför? Och vems ansvar är detta i så fall? Och ska de få ytterligare chanser?

"Har tidigare sagt att i samband med senaste valet så tyckte jag faktiskt det var spännande och jag var öppen för förändringar, men varken Benedito eller Laporta hade något att komma med, man kom inte med några detaljer om hur man skulle gå till väga eller hur deras styre skulle se ut, man fokuserade enbart på att gnälla på nuvarande ledning.
Bartomeu däremot var rak, tydlig och har klara visioner för Barca."

Varför gnällde de?
Kanske för att det fanns anledning till det?
Och var Bartomeu så tydlig egentligen?
Vad skiljer Qatar, Trippeln, tridenten och €1000M i omsätttning mot Catalunya, Cruiyff, Cantera och Unicef?
Hade det kanske med att göra att de andra kandidaterna inte tilläts kampanja medan Cardoner och Bartomeu åkte runt till varenda medlem i hela Katalonien och lovade guld och gröna skogar? Lite skillnad på förutsättningar eller?

"Bartomeus mål är att Barca senast 2021 ska bli första klubben att nå €1000M i omsättning, sedan har vi Espai Barca samt ett större fokus globalt, många tycker säkert det är tråkigt, men det är nödvändigt"

Vad är omsättning om du inte investerar på rätt saker?
Bra med mer pengar till advokatkostnader och skadestånd kanske?
För det lär behövas.
Och Espai Barca lär ju inte hände nu när Qatar blivit en så het sten att ingen vill ta i dem. Vem ska nu sponsra projektet?
Och vad tjänar globalisering för syfte om klubben samtidigt smutskastas i media pga Rosell och andra åtal? Baromeu står anklagad för misstankar om brott i TRE olika fall, två i Spanien och ett i Brasilien. Är det hans vision att klubben ska synas i dessa sammanhang snarare än på posierna med pokaler?

"Tycker även det är komiskt att man tror att en ev. ny president skulle göra så mycket annorlunda, för att kunna utmana övriga toppklubbar hade den nya presidenten varit tvungen att sälja ut klubben (som många så fint säger) på exakt samma sätt som nuvarande ledning, för tro det eller ej pengarna måste in oavsett vem som styr klubben."

Det är inte vadet, det är huret. När ska du förstå?
Medan vår ledning har fullt upp i domstolarna springer andra om oss för att Bartomeu har glömt vad som gjort klubben framgångsrik - nämligen HUR den röda tråden löper genom varje process och handling.
Allt det som Laporta OCH Bartomeu byggde upp 2003-2008 är borta pga att Rosell ville ha hämnd. Titta vad det kostat oss!

"Jag anser heller inte att ledningen skiter i La Masia, det är upp till den sittande tränaren att avgöra vilka spelare som ska få chansen i a laget och dem senaste åren har inte La Masia levererat tillräckligt, därav har få spelare flyttats upp och klubben har valt att sälja dessa vidare för att samtidigt tjäna på det."

Återigen - de har glömt vad som gjort oss framgångsrika.
På grund av transferbanen (som Bartomeu faktiskt satt på som ansvarig), blev fokus att köpa in en massa dökött till A-laget och samtidigt tilläts Eusebio att fokusera på resultat istället för utveckling. Dessa två faktorer tillsammans med Pep Seguras miserabla syn på tiki-taka har gjort att man tappat den röda tråden - igen.

Sorry, men dina argument håller inte.
Barcelona Xaviesta
2017-06-08 20:40
@Rambla~:

Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 19:56
Se nedan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 19:56
Oj det var ju ett par kommentarer som jag fått... Har varken ork eller lust att sitta och svara på samtliga.... Men ber om ursäkt om någon tog illa vid sig för att jag kallade det trams, var väl att ta i, MEN jag vidhåller att det här är onödigt, åtminstone nu. Som sagt klubben har viktiga projekt på gång, vidare är den här sommaren extremt viktig och vi har varken råd eller tid att lägga fokus på massa annat. Har tidigare sagt att i samband med senaste valet så tyckte jag faktiskt det var spännande och jag var öppen för förändringar, men varken Benedito eller Laporta hade något att komma med, man kom inte med några detaljer om hur man skulle gå till väga eller hur deras styre skulle se ut, man fokuserade enbart på att gnälla på nuvarande ledning. Bartomeu däremot var rak, tydlig och har klara visioner för Barca. Bartomeus mål är att Barca senast 2021 ska bli första klubben att nå €1000M i omsättning, sedan har vi Espai Barca samt ett större fokus globalt, många tycker säkert det är tråkigt, men det är nödvändigt. Jag menar Bartomeu gör knappast det för "förstöra klubben" utan för att ge Barca verktygen för att även i framtiden vara i toppen. Tycker även det är komiskt att man tror att en ev. ny president skulle göra så mycket annorlunda, för att kunna utmana övriga toppklubbar hade den nya presidenten varit tvungen att sälja ut klubben (som många så fint säger) på exakt samma sätt som nuvarande ledning, för tro det eller ej pengarna måste in oavsett vem som styr klubben. Och berätta gärna vilka andra inkomstmöjligheter vi har utöver att det som ledningen idag fokuserar på? Ska vi kanske chockhöja biljettpriserna och sänka spelarnas löner? Ja vilka ska då komma på matcherna och vilka vill då spela för oss? Ska klubben introduceras på aktiemarknaden likt United? Inte mig emot iof... Som sagt finns inte så många valmöjligheter. Jag anser heller inte att ledningen skiter i La Masia, det är upp till den sittande tränaren att avgöra vilka spelare som ska få chansen i a laget och dem senaste åren har inte La Masia levererat tillräckligt, därav har få spelare flyttats upp och klubben har valt att sälja dessa vidare för att samtidigt tjäna på det. Däremot har jag aldrig försvarat ledningen när det kommer till exempelvis Neymar-affären eller deras attityd mot några av våra legendarer. Men det känns knappast tillräckligt för att dem ska behöva avgå som läget är nu. Det finns dessutom inte heller några alternativ som är kapabla att styra Barca så som fotbollsvärlden ser ut idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-06-08 19:05
Hoppas han släpper NZonzi till oss. Finns det någon mer från Sevilla som skulle kunna spela hos oss ?
Barcelona Déu és Culé
2017-06-08 18:42
Nyheten om Messis hotellköp i Sitges.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-06-08 18:38
Bellerin skriver på sin twitter "don't believe everything you read..." Hmm..?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 18:35
Blaugrana91 Du har helt rätt. Bartomeu vann stort 2015. Men. Du glömmer en viktig sak. Detta misstroendevotum berör saker som hände/kommit feam 2016-17, alltså EFTER att Barto blev vald. En viss skillnad kan jag tycka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 18:28
trippel
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 18:27
dubbel
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 18:27
@Blaugrana91:
Du är ofta väldigt snabb med att påpeka att Bartomeu är demokratiskt vald av medlemmarna. Vilket du har rätt i. Men en del av den demokratin är att om 16500 medlemmar tycker att det ska bli omval så blir det omval. Men den delen av demokratin avfärdar du som trams. Är demokratin inte lika viktig när den går emot det du försvarar? Du har även rätt i att folk här drömmer om värvningar. Men du kan väl inte ha missat att folk här drömmer ännu mer om att råttan Bartomeu ska ut ur vår klubb med huvudet före? En rolig grej hade varit om vi kunde ha en omröstning här på sidan om vad vi helst vill ha. Nya värvningar eller en ny styrelse? Och då drar jag det ändå till sin spets med tanke på att en ny styrelse ändå kommer kunna köpa nya spelare, fast lite senare i sommar. Men prioritet 1 är att kasta hunden Barto så långt det bara går!
Barcelona Soko
2017-06-08 18:11
@neymar JR || Cillessen #1:

glöm inte att ange källa :)
FCB- Culé master
2017-06-08 18:08
Kollade på lite Jimmy Kimmel imorse och såg att Neymar med idag haha, han är i USA och gjorde en liten show där han skulle skjuta från ett till den andra där målet stod.

Btw varför är inte Enrique, Unzue och några andra från staff inbjudna till Messis bröllop?

blev lite Hollywood gossip nu vet, hehe. Men hade inget annat skriva just nu
Barcelona Bossquets
2017-06-08 17:58
Laporta var inte perfekt men han lyssnade och förde Barcelona med Cruyff filosofi . Det är vad som gör Barca till Barca. Det vi ser idag är en nedmontering av vår köra klubbs ideal och framgång. Därför har Madrid växt sig starkare. Den här juntan ersätter Xavi med gomes och Alves med Douglas etcetera.
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 17:44
El Flaco Freixa.... Kommer ihåg under valet när Laporta anklagade honom för att vara Bartomeus ubåt som smög under ytan och hade till uppgift att sno röster från de andra. Låg uppenbarligen en sanning i detta, eller..?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-08 17:25
Messi har köpt ett hotell i Barcelona området haha! Summan? 30 miljoner € snacka om att spendera lönen kvickt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-06-08 17:09
@Rambla~:


Det stämmer alldeles riktigt. Ännu ett fegt beslut de tog för att rädda sina skinn. Sen har den här styrelsen även infört en massa hinder för fans att kunna bli medlemmar. Anledningen till dessa ändringar i klubbens stadgar är uppenbara: begränsa antalet medlemmar och smörja de som redan är med hjälp av vicepresident Cardoner bl.a.

Då de vann stort i valet 2010 drog de säkerligen slutsatsen att det hade gynnat de att införa regleringar till att bli socio för att undvika en växande opposition bland medlemmarna och dessutom höja procentdelen från 5% till 15% för att få igenom en misstroendeförklaringen. Bara för säkerhetens skull.

Får mer Underwood-vibbar av den här juntan för varje dag som går. Man undrar hur det hela kommer sluta.
Barcelona Fcb88
2017-06-08 17:09
@Zibarca ~ MESMARizing:


Smörja? Negativt? Då har du knappast läst noga.. 90% av inläggen här har varit negativa sista tiden, vilket jag påpekade och fick en avstängning av mod för de.. och sen kommer du och påstår att jag är negativ för att vi inte har samma åsikter?

De är snarare du som tar illa upp för att alla inte är lika PRO Laporta härinne..
Barcelona Rambla~
2017-06-08 17:08
Resulterat det i uteblivna cracks-värvningar pga av att de lyckas avsatta sittande ledning, so be it. Jag personligen är beredd och betala det priset. Det hade varit så skönt med en fräsch nystart, typ hitta tillbaka till rötterna. I'm all for it. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2017-06-08 16:46
@Fcb88:


Well, jag har inte påstått att alla "fel-värvningar" varit Enrique/Bartomeus fel.
Det var du som tog upp dåliga värvningar.

-Zlatan, en av världens bästa striker. Pep ville ha en target-player-fick den bästa. Fel typ av spelare sen med facit i handen.

-Cáceres. Ligans bästa unga back (som dessutom kunde spela i hela backlinjen) säsongen innan han köptes. Detta för 16m. Intressant kap på förhand.

-Chigrinskiy. Helt klart Peps köp.

Vad tycker du annars att Laporta och Co. gjorde dåligt? Utveckla gärna.
Barcelona Rambla~
2017-06-08 16:38
Nesto Jag har för mig att Rosell/Barto höjde procenttalet för antalet underskrifter som behövs för att ens få till en omröstning, dock inte helt hundra på det. Däremot känner jag igen siffran 66,6% (2/3) majoritet för att avsätta ledningen. Det var samma siffror när Laportas junta fick utstå en misstroendeomröstning back in the days. Vill minnas att så många som 60% ville ha bort dåvarande ledning. De fick ändå sitta kvar för att inte 2/3 majoritet uppnåddes. Det resulterade dock i att flera tunga namn som tex Marc Ingla och Ferran Soriano avgick från styrelsen dagen efter just för att de kände att de inte kunde sitta kvar när det visade sig att ledningen hade så lågt förtroende. Laporta satt kvar och stuvade om med nya namn i styrelsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-06-08 16:28
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Måste säga att jag är förvånad över hur lite uppmärksamhet gironas bedrift att ta sig till högsta ligan har fått här inne. Kul ett med ett mer kärleksfylld derby nästa säsong. Låna/ge bort någon spelare så att dom ger Espanyol en match. [/QUOTE] Girona kommer även Man City som samarbetsklubb. Lite intressant med de katalanska kopplingarna med Pep.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-06-08 16:15
[QUOTE=Fcb88]Förlåt inte varför så pass många av er härinne så gärna försvarar Laporta.. hans tid som president var knappast felfri den heller.. konstiga värvningar, styrelsemedlemmar som avgick etc.. ni lyfter fram honom som om han vore ett helgon.. De är lätt att glömma verkar de som.. [/QUOTE] Du verkar ha lätt för det och även kasta ur dig annan skit. Har du skrivit något positivt, konstruktivt eller bidragit med något annat här inne? Enda jag har läst från dig har bara varit negativ smörja. Laporta må ha gjort något fel och de va inget av det han blev anklagad för Rosell/Bartomeu. Men han har inte gjort i närheten av lika mkt eller stora fel som nuvarande ledning gjort. Han har definitivt gjort mkt mer saker som va bra för våran klubb än vad som gjorts dem senaste åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: