/spanien/barcelona/forum/6367.aspx/spanien/barcelona/forum/6367.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2014-04-10 22:28
H.Alavi - Magico! Visca Cruyff rakt av!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2014-04-10 22:20
Cruyff: "Doesn't make any sense, after the Bernabéu match Messi was the best, and today some people are saying he's the worst." Cruyff: "It's hard for Martino, he has to command but he can't. This board has influenced it too much, it's getting worse as time passes." : Cruyff has spoken: "People can't be angry with the team or coach, they can be sad but the fault lies with those that control the club."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-10 22:16
Åker Sevilla ut ikväll så här dom den efterblivne Coke att tack! Hur helvete kan man gå in i en duell så där när man redan är varnad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2014-04-10 22:12
@Rambla~:
Samma här måste jag säga. Det gick ovanligt lätt att släppa ett uttåg ur CL denna gången. Det kändes rättvist på nått sätt, till skillnad mot när vi åkte ut mot Chelsea då man var förbannad efteråt.
Barcelona Canaletes
2014-04-10 22:10
Pep hade rätt när han ville sälja Cesc, Piqué, Alves etc men sen lämnade han pgaav lledningen.

Asså Alves. Han ger verkligen så dålig image av Barca med sitt jäkla instagram-konto. Snacka om att skämma ju sig gång på gång. Precis som våra uttalanden efter matchen.
Sen så jäkla trött hur medie/reklamkåta-fixerade Barca har blivit. Vem fan bryr sig om vi har 20 miljoners fans på facebook som man stolt prydde med just IDAG! Finns så många exempel.

Bra program av Jugones (Nya Punto Pelota) i natt som verkligen beskrev alla Barcas fel, problem oavsett.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2014-04-10 22:08
The league game against Athletic has been brought forward from 7 May to 20 April. People who had bought a ticket can get a refund. [fcb]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-10 22:06
Riktigt starkt av Sevilla måste jag säga. Kul, de spanska lagen fortsätter visa sin dominans!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-10 21:56
@grande jw:


Faaaaaaan, vad jag skäms när jag läser detta!!!!!!!!

Det är ingen snack om att Messi inte trivs i vår klubb längre.
Det här måste lösas.

Kommer den här ledningen förlora Messi också???
Jag svär jag skulle inte förvånad och Messi är bara 26 år..
Barcelona LeoMessi
2014-04-10 21:55
Canaletes (Barcelona) Synd att Valencia måste göra en monstermatch för att ta sig vidare. Dom sket ju på sig ordentligt sist mot Basel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-04-10 21:50
Sevilla 3-0 och Valencia 2-0 just nu (3-0 Basel i första matchen)

Vamoos!!!
Barcelona Vampíro
2014-04-10 21:48
@Lion24:

Fair enough. Vi får hoppas att det är fallet med Fàbregas för det hade vart otroligt surt att ha spenderat €30M på honom, skickat bort Thiago och ändå behövt lägga stora pengar på en ersättare till Xavi. Vi får hålla tummarna för att Cesc är den rätta spelaren och att Tata är den som kan göra the old switcheroo.
Barcelona Lion24
2014-04-10 21:41
Vampíro

Jag förstår din pessimism men vi måste också tänka på att Xavi också hade det förbannat svårt att prestera under Rijkaard men även innan Rijkaard. Sen fick han större ansvar i både klubblag och landslag och då explodera han.
Barcelona malique
2014-04-10 21:35
det svider att läsa på dem flesta stora tidningar världen över att VILLA var bäst på plan, en spelare jag ville så gärna behålla men men...vi gav han till halvarea priset till en konkurrent
Atletico var bättre på allt igår bara att gratulera dem
sen man kan inte sälja köpa hur många som helst då blir truppen obalanserad
men en bra mittback är ett måste iaf
Barcelona Rambla~
2014-04-10 21:31
Härligt Sevilla, Vitolo 2-0. Nu är de vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-10 21:31
@Rambla~:

Jag önskar jag kunde ha samma tilltro som dig. Tycker personligen att han är långt ifrån lika smart och bollsäker som t.ex. Xavi för att kunna axla den rollen. Xavis rörelsemönster och geniala splitvison är ganska unik, han vet vart han ska passa långt innan han fått bollen. Fàbregas, not so much. Det är visserligen som du påpekar inte samma spelartyp men vi hade tappat ganska mycket defensivt med Cesc och Andrés som ordinarie mittfältspar.

Kanske är det jag som är för pessimistisk men jag är inte speciellt imponerad av Cesc när han fått spela som central mittfältare i Barca. Han har i sin karriär vart bäst när han spelat längre upp i banan likt Özil eller David Silva. Men den rollen existerar som bekant inte i Barcelona.

Vilken pickle vi är i som klubb. Nästan hälften av truppen har frågetecken över sig, ledningen ska jag inte ens nämna. Vi har de där jävla tidningarna som ständigt ska påverka laget och de tycks leva i en bubbla där allt ska vara som under Peps år. Sen har vi körsbäret på toppen med transferförbud. Det kommer bli en låååång sommar, tack gud att det är VM i alla fall.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-10 21:23
Rambla Du är helt rätt på det. Jag vet inte hur många härinne som spelat eller spelar fotboll själva men många glömmer att varje action där framme orsakar en reaction i bakre ledet. Jag förespråkar själv ett rakare spel men det kräver rätt balans i laget vilket vi i dagsläget inte har och som vi egentligen inte har haft sedan Pep lämnade. Det finns en anledning till att tex Xavi tar mindre risker i sitt spel nuförtiden jämfört med innan. Man måste förstå att spelarna däruppe är medvetna om hur svaga vi är bakåt dessa dagar och man tar gärna en säker pass framför en misslyckad macka som leder till en farlig kontring. Hade vi investerat i en mittback och kanske ersätter Alves med någon som kompletterar vår backlinje i större utsträckning och är klokare i sitt spel och vet när han ska upp och när han ska avvakta, ja då kanske resten av laget känner sig tryggare med att spela ett rakare spel. Iaf mittfältarna. Detta är en av förklaringarna till varför vi känns mer förutsägbara framåt och det är kat för att vi är så oförutsägbara bakåt. Vi måste förstärka vår defensiv om vi vill ha ett rakare spel, alla andra lagdelar och positioner är sekundärt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-10 21:13
Jag är övertygad om att Cesc klarar axla Xavis position. Han har kunnandet och talangen. Grejen är att vi hade blivit mycket rakare i vårt spel. Kan någon här inne påstå att vi inte behöver bli rakare? Då menar jag inte att vi helt plötsligt ska bli ett kontringslag som lägger sig på försvar. Det behöver inte ändras så mycket, vi ska fortfarande behålla stora delar av vårt spel men det skulle inte skada att variera det lite. Jag tycker att vi fick se en antydan till det i början av säsongen. Efter ett tag så avtog det dessvärre helt av någon anledning.
Barcelona Lion24
2014-04-10 21:08
Vampíro

Det är precis som Barcelonistas säger. Jag personligen tror att Xavi styr mycket mer än vad vi tror/ser. Vissa spelare älskar att ta ansvar likt Cesc gjorde i Arsenal medans vissa blir en i mängden när spelaren är just en i mängden. Han ''vågar'' inte sticka ut. Låt mig inte bli missförstådd, jag är väldigt kritisk till Cescs 3 säsonger i Barcelona men det är p.g.a Cescs olika positioner, när han håller på och blir bekväm i en position så byts han till en annan. Jag kan minnas att Cesc t.o.m spelat som vänsterytter, Cesc som vänsterytter (!). Ge Cesc en klar position i laget, ge honom ansvar och motivera honom till 100%. Cescs klara position i dagens Barcelona är Xavis roll och då dyker det upp 2 frågor: 1. Är Xavi beredd att ge plats? 2. Har Tata balls att bänka Xavi? Knappast. När man har gett Cesc en klar roll i laget så ska tränaren ska vara som en svans på Cesc och höja rösten om det behövs, inget gullegull längre.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-10 21:00
Problemet med Fabregas är att han bara är en i mängden i Barca där han agerar som en liten hundvalp bredvid Iniesta och Xavi. I Arsenal så var den stora stjärnan som hade mittfältet för sig själv, det var han som styrde och ställde. Så länge Xavi är the big boss så kommer Cesc aldrig att kunna leverera de han kan. Han måste få det där ansvaret på sig och bara de ger enormt mycket motivation till en spelare. Vem minns inte under Frank när Ronaldinho spelade där, de klivet som Messi tar från Ronaldinhos sista säsong i Barca till säsongen då Pep blev tränare, de klivet var enormt. Man kan egentligen säga samma sak om situationen mellan Xavi och Deco där den förstnämnde just fick de ansvaret och förtroendet från tränaren precis när Deco lämnade klubben. Hur jävla mycket växte inte Xavi från 07/08 säsongen till 08/09?
Barcelona Rambla~
2014-04-10 20:58
Svara då på frågan hur Cesc klarar sig så fint i ett snabbt spelande Arsenal? Ni må ogilla det eller inte men var faktiskt dominant i PL under flera säsonger. Jag köper inte att han är för långsam med bollen. Det är inte enbart han som är långsam med boll dessutom. När bolltempot är så långsamt som det varit i vissa matcher.
Barcelona Himne del Barcelona
2014-04-10 20:55
Diar Shekha

Håller med dig fullt ut gällande Messi. Visst, Messi ska ha kritik för sin insats igår liksom hela laget. Men det får finnas gränser.

Tycker inte att vi ska bli så uppspelta över de som vill sälja Messi eller stora delar av laget. Den dagen när det är äkta Barcelonafans som vill sälja Messi kommer jag bli mörkrädd. Fram tills den dagen kan jag inte låta bli att se det komiska i det. Det är så långt ifrån supporterskap man överhuvudtaget kan komma.
Barcelona Vampíro
2014-04-10 20:54
För mig finns det en anledning till att Fàbregas fått flytta runt så mycket, han har ju inte vart särskilt bra på någon position. Hade han gjort succé som central mittfältare hade han spelat där men nu har han under sina år i Barca fått testa sig fram utan lycka om man ska vara ärlig.

Under debutsäsongen gjorde ju Pep om hela laget med en 3-4-3 uppställning för att få in Cesc i en skräddarsydd roll. Det såg ungefär likadant ut. Taskig bolltouch och allmänt långsam. Ni som skriver att ni vill se honom få en klar roll, vad innebär det? Barca kommer knappast byta spelsystem helt och hållet för att Cesc eventuellt ska kunna få ut max av sitt spel.
Barcelona Lion24
2014-04-10 20:52
En grej som många inte tänker på angående Cesc är att han värvades inte för att spela som en falsk 9:a. Om vi tar en tillbakablick på hans första säsong i klubben (Peps sista säsong) så spelade vi allt som oftast 3-4-3. Dani fick hela högerkanten för sig själv. Cesc hade en ''10:a'' roll där han var lite längre ner på plan än Messi. Det var typ Xavi-Iniesta centralt och det var Cesc-Messi lite längre fram. Men naturligtvis så kunde Cesc kliva fram, men bara om Messi sjönk lite djupt för att hämta boll och skapa spel. Kolla bara på Cescs första mål i klubben i Supercupen mot Porto. Cesc och Leo skulle med tiden få ihop ett fint samarbete men enligt rykten så var inte Pep nöjd med Cesc.

Den ända plats Cesc kan axla i dagens Barcelona är Xavis position. Xavi sa i en intervju inte alltför längesen att han känner sig piggare nu än på länge. Det ser ut som om Xavi blir kvar i klubben minst 2-3 år till. Vi kan inte spela med Cesc som falsk 9:a i 2-3 till. Alternativet är att han får rotera med Xavi men då undrar jag om Cesc vill vara en rotationsspelare och vänta 2-3 år för att ''få'' sin plats. Jag tycker precis som Xaviesta att Cesc har använts på fel positioner och därav inte fått ut sin maximala potential. Cesc är en bra fotbollsspelare som kan göra nytta i Barcas MITTFÄLT men enligt mig så står Xavi i vägen för Cesc, gilla det eller inte.
Coach Pep.
2014-04-10 20:47
Vampiro

Arsenal var helt klart Cescs miljö. Sky Sports hypar upp PL som världens bästa liga men ytorna i den ligan väldigt stora och det är lätt för tekniska sydländska spelare att glänsa. Varenda en som går dit presterar direkt. Cesc var bättre i PL eftersom det är en mer simpel liga att spela i. Det går bara framåt i linjär stil. Liverpool håller på att vinna PL med barnet Coutinho som mittfältsstrateg.

Sen kommer alla dessa idioter och kallar Barca för självspelande piano och gud vet vad.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-10 20:46
Kolla kvalitén som Fabregas hade i passningar när han var i Arsenal. Kanske är det så att dagens Barcelona är ett för stort steg för att det är för mig orimligt att en spelare förlorar en sådan viktig del av sitt spel.

Hade han erbjudit såna passningar så hade det varit enklare att ha tålamod med honom, men han känns mekanisk, fantasilös och trampar på fel ytor i varje match.

Det är inte helt och hållet hans fel heller. Han spelar på fler positioner än O'Shea gjorde i Manchester United. Ge honom en position och ge honom en roll i laget - just nu har han ingenting.
Barcelona kingrodrigues
2014-04-10 20:35
Gundogan hade kunnat axla xavis roll men hans rygg är helt pajad. Tvekar på om han någonsin kan komma tillbaka till samma nivå :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-10 20:35
Xaviesta

Jag faktiskt ''skrek'' efter att vi inte skulle spela med 4 mittfältare redan innan första på Camp Nou. Det behövdes inte, helt onödigt. När vi måste vinna och måste göra mål så har vi en formation som är bäst när det gäller att hålla boll inom laget. Detta är inte logik någonstans.

Jag hade spelat Pinto-Dani-Bartra-Masch-Alba - Cesc-Busi-Iniesta - Pedro-Leo-Ney. Cesc före Xavi? Som Xaviesta sa, vi behövde inte Xavis styrkor igår även om han gjorde en bra match. Men det räcker inte där, har man inte kunnat slå en rival på 4 matcher så måste man förstå att detta kanske inte funkar, man måste hitta andra idéer, andra alternativ. Man måste prova något nytt men ändå ha samma grund. Jag skulle ha lurat Atléti upp på plan. Jag hade offrat 10% bollinnehav för att sen slå till på en kontring. Men vi skulle ändå vara ett bollförande lag men kunnat ''ge'' bollen frivilligt till Atléti och backa hem.
Barcelona Vampíro
2014-04-10 20:32
Många som har tröttnat på Fàbregas härinne, tro mig för ett år sen var jag ledaren av hans hate club. Jag tycker trots allt att han gjort en bra säsong överlag men det finns fortfarande stora frågetecken kring honom. Den största är: vart på plan är det menat att han ska spela i framtiden?

Vi har sett honom på Messis position och det funkar väl hemma mot Mallorca och Levante men vi alla vet hur det går mot riktigt motstånd ute i Europa. Jag börjar mer och mer störa mig på det här med falsk nia. Messi klarar av den rollen 8/10 gånger men i hans frånvaro kan vi inte kasta in en mycket segare och mindre målfarlig spelare och tro att det kommer funka. Vi behöver en anfallare vars största egenskap är att göra mål.

Sen har Cesc testats på mitten bredvid Xavi/Andrés, hur många tycker det har vart lyckat? Man ser direkt att han inte är lika snabb med bollen som Xavi, Iniesta eller Thiago. Han är inte lika rapp i passningsspelet helt enkelt, man kan inte göra så mycket mer. Xavi spelar max ett par år till och vi har ingen ersättare där, vi hade en perfekt arvtagare men jag vill inte gå in på det.

Så för att summera: efter nästan tre säsonger med Fàbregas i laget, spelaren som kom från kubben och inte behövde anpassa sig, verkar inte passa in i laget. Det är ju ganska skumt faktiskt. Hans bästa period i Arsenal var när han spelade som nr 10 i ett 4-2-3-1 system och den rollen kommer han aldrig få i Barcelona, Han var ju en prestigevärvning en gång i tiden men det verkade som att Pep mot slutet inte var helt övertygad om Cesc verkligen var rätt spelare för oss.

Jag undrar då om det inte hade vart rätt att sälja honom när han fortfarande har ett starkt rykte i Europa, speciellt i PL. Kanske ta vara på det och bygga om när vi ändå har chansen. Som sagt jag tycker Cesc har vart godkänd i år men frågan är om han kommer bli sådär jättemycket bättre i Barca tröjan eller om det här är hans peak.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-10 20:23
Lion24 Håller med dig helt. Vi behövde knappast styra spelet igår och ändå spelar vi med Xavi, Iniesta och Fabregas samtidigt. Vi spelade som om vi bevakar en ledning mot ett bottenlag och det fanns ingen som helst intensitet i vårt spel och inga intentioner alls för att köra en ursinnig press och vaska fram kvalitativa målchanser sista 15-20 minuterna. Xavi var bra igår men vi behövde inte hans styrkor i gårdagens match. Vi borde startat med Fabregas och Iniesta på mitten (jag vet att det gått knackigt tidigare när dom fått vara vapendragare ihop) och sedan kört Neymar-Messi-Pedro där uppe. Nej, det är inte lätt att vara efterklok om man hade den här tanken redan innan startelvorna släpptes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-10 20:17
Coach Pep Jag känner precis som du, gällande allt du skrev. Framför allt det om "varför gör vi så hör mot oss själva?". Känns så typiskt Barcelona att vara sin egna största fiende. Vilken annan tränare som helst hade bänkat Fabregas igår och spelat med djupledslöpande spelare som hotar. Men nej, inte om man är tränare i Barcelona. Ger mig blanka fan på att Klopp, Mourinho (inte för att jag någonsin vill se det kräket i Barcelona) och alla andra tränare också hade startat med Fabregas igår om dem var Barça tränare. Det är precis så det känns. De blir något fel i hjärnan hos dem när dem kommer till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: