/spanien/barcelona/forum/628.aspx/spanien/barcelona/forum/628.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Thierry Henry
2017-06-09 03:14
@Reymar:Spy på. Vi är inne i en period nu där vi inte har råd att dalta med spelare eller vara sentimentala. Ingen har sagt att vi ska jaga iväg Iniesta från klubben. Men Jag ser honom hellre såld än genomlider ett ännu större förfall av vår gamla hjälte. Jag brukar inte döma ut spelare efter någon dålig säsong. Men Iniesta visade för mig oroande tecken förra säsongen. För vissa spelare sker åldrande väldigt fort. För andra märker man inte någon skillnad fören dom är 40. Iniesta har visat tydliga tecken på att han tillhör den första skaran. Hoppas jag har fel. Men hade det vart upp till mig så.hade jag sålt
Barcelona Reymar
2017-06-09 03:01
Thierry Henry

Spydde lite i munnen när jag läste ditt inlägg.. Hela dit inlägg är så fel som de kan bli, tror inte det finns en enda person härinne som håller med dig angående en försäljning av kaptenen och legenden Don Andres.
Barcelona Thierry Henry
2017-06-09 02:54
@koeman92:
Han är förmodligen den mest rutinerade spelaren i dagens Barca. Men spelet var för honom förvirrande? Men det va inte förvirrande för övriga spelare? För av alla spelare denna säsong va det han so hade den grövsta formdippen. Förvirrande? Snälla tillåt mig skratta.... Och nej vi ska inte "av prinsipskäl" låta spelare bestämma ett juttA. Klubben går först. Stannar han så hoppas jag att han bevisar mig fel och höjer sig flera nivåer. Men som jag ser det så är han slut. Farten är borta och fysiken rejält nedsatt. Med det här hans teknik till synes försvunnit då han förlitat sig mycket på rappa rörelser sidledsförflytningar etc. Saker som är borta numera där han känns trög och slö.
Barcelona koeman92
2017-06-09 02:16
Iniesta säljer man inte. Punkt. Och att han är slut är bara struntprat. Bortsett från att i princip hela laget har underpresterat hela säsongen, har Luchos system varit förvirrande för vår vampyr. Han kanske inte har samma fart som förr eller håller under en hel säsong, men nog finns det fortfarande lite fotboll i honom. Även när han är slut, ska man av principiella skäl låta honom själv bestämma sitt eget öde.
Barcelona Thierry Henry
2017-06-09 02:03
@DizzLow:
Håller man inte så håller man inte. Iniesta prestationer på senare lämnar mycket i övrigt att önska och han sitter på en gigantisk lönepost. Sälj av honom till pep i city säger jag och satsa dom frigjorda pengarna på en dubbelvärvning av Seri och Verrstti på mittfältet i sommar. Barca är.inget pensionärshem. Vi skall föreställa världens bästa klubb. Då blir det tyvärr rått ibland när en legend som Iniesta går ner sig. När pep kom som tränare rensade han truppen på spelare som va på väg ner. Ronaldinho och Seco båda legender fick lämna. Detsamma borde ske med Iniesta nu
Barcelona Reymar
2017-06-09 01:37
El flaco

Frågan är snarare varför Jordi Crujff associerar sig med den här ledningen med tanke på all smutskastning mot hans fader?
Barcelona Barcelonistas
2017-06-09 00:56
Iniesta har fortfarande boll i sig. Att han va kass i år är tack vare Lucho som inte ens själv visste vad han gjorde. Jag tror fortfarande Iniesta kan leverera. Men det är ingen spelare som pallar en hel säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2017-06-09 00:39
@Soko:
Först vill jag börja med att skriva att det är tråkigt att läsa såna rykten, särskilt när d kommer till en spelare, som inrett sitt hus i barcas färger ;) Är man förvånad? Tyvärr inte.. Det finns flera exempel på spelare (icke katalaner) som nått legendstatus i klubben, men ändå fått lämna via köksvägen.. Listan är lång.. Rivaldo, Kluivert, Ronaldinho, Luis Enrique, Eto'o Nu säger jag inte attt det skulle hända Iniesta, men det kan hända tyvärr..
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-09 00:04
Jag måste ändå försvara förra sommarens värvningar lite. När Barcadinho radar upp dom så där så minns jag ändå tydligt hur glad jag var över dom. Visst att Gomes kändes lite överflödig och att Paco var onödig när Munir kändes på gång men jag var ändå nöjd med satsningen av alla 22-åringar, vilket inte var svårt efter alla köp av Ardas, Mathieus, Vermaelens osv runt 30. Cillessen - Fullt duglig reservmålvakt Umtiti - Gammal FM-favorit som var bättre än jag någonsin kunde ana. Blivande legendar om denna nivån hålls Digne - Bittert med tanke på Grimaldo men ändå skönt att få in en 22-åring som reserv där än ett se Mathieu husera på vänsterbacken Gomes - Något överflödig som sagt men ändå tons of potential. Floppade sin första säsong men jag vill ge honom åtminstone en säsong till Denis - Var liksom redan våran spelare och kändes och känns fortfarande rätt Paco - Överflödig och dyr som sagt. Målsumpare av rang första 200 inhoppen (nåja) men kom igång nu på slutet och såg lovande ut Så om bara Gomes når sin potential under en tränare som iallafall säger att mittfältet är viktigt och att Paco kommer igång ännu mer så är förra årets sommarfönster riktigt jävla godkänt. Lägg där till Denis som borde ha mycket mer i sig än han fick ut förra säsongen. Herregud vad jag hoppas att mycket av problemen vi såg förra säsongen var en tränarfråga och inte brist på kvalité. Tänk om Valverde kan få igång Rakitic som han var i Sevilla tex. Då ser det riktigt bra ut helt plötsligt :D
Barcelona el Flaco
2017-06-08 23:42
Detta har säkert diskuterats här inne tidigare, men är det inte bara ett desperat och patetiskt försök från Bartomeus sida att få in Jordi Cruyff i klubben bara för att kunna på så sätt blir associerad med cruyffismen? Känns ganska falsk och något som en 10- årig hade kunnat se igenom. Försöker verkligen denna juntan att omfamna namnet Cruyff så här pass sent in i matchen?! Gimme a fucking break!
Barcelona Barcadinho.
2017-06-08 23:29
På tal om Jordi Cruyff. Det har cirkulerat en del rykten de senaste två tre månaderna om att Jordi skulle ersätta Robert Fernandez som sportchef. En del rykten påstår att Jordi var tveksam. Han trivs tydligen i Maccabi, där han har fria händer och långsiktiga projekt. Han skulle däremot tjäna bättre hos oss.

Kanske inte så dumt att byta ut Robert, han var väl aktiv o värvade en del unga spelare, Gomes, Paco, Denis. Digne, Cillissen, Umtiti. Svårt att veta i förväg om Jordi kan göra det bättre, men visst skulle det låta saftigt att anställa en cruyffare...
FCB- Culé master
2017-06-08 23:28
Vilket sjukt år/ säsong Messi haft hitills individuellt. 54 mål sammanlagt och 18 assist i ett förvånansvärt svagt Barca är riktigt starkt. Messi har helt klart varit den bästa spelaren 2017. Guldbollen startar igång dock under den perioden Ronaldo når sin form och det är från där dem räknar till årets slut. Så det blir då väldigt svårt för Messi att vinna i såna förhållanden. Som Superman mot Doomsday typ.
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 23:22
Eller så vänder man på det och säger att Iniesta ska sluta precis som Totti. Ni såg väl avtackningen? Bland det finaste och mest känsliga jag sett på en stadion någonsin. Ett sånt avslut förtjänar Iniesta efter att ha avslutat karriären i Barcelona. Inte att säljas för skit och ingenting bara för att han har en naturlig fysisk nedgång i 33 års ålder. Någon jävla måtta får det ändå vara.
Barcelona Pep - El Míster
2017-06-08 22:27
Sluta diskutera vampyren nu. Det är som att diskutera luft, dvs. helt meningslöst. Iniesta bestämmer själv när han slutar spela fotboll. Men, nej, han kommer inte sluta som Totti. Herregud. Iniesta kan fortsätta bidra med sina unika kvalitéer men han måste matchas varsamt - något som enbart går med en eller två mittfältare in i truppen för avlastning och för så lite kvalitetssänkning som möjligt. End of disussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 22:26
the cameroonians

"Varför är den här sommaren så viktig? "

Du svarar ju ganska bra på det själv iof, men felet ligger knappast enbart hos ledningen, både tränare och spelare bär ett stort ansvar för den dåliga säsongen.
Klubbledningen har ju trots allt gett Enrique i princip allt han velat ha för att bygga sitt lag.


"Varför gnällde de?
Kanske för att det fanns anledning till det?"

Må vara så att dem hade anledningar, men alla som följt diverse valkampanjer vet att man sällan vinner något på att ENBART fokusera på att snacka skit om sin motståndare (Undantaget Trump kanske...), folk vill inte höra vad den andra gör dåligt för det kan man isåfall se på egen hand, utan man vill veta vad personen själv vill göra. Här misslyckades både Benedito och Laporta, båda två kändes som oseriösa jämfört med Bartomeu, vilket 55% väljarna också ansåg.


"Vad skiljer Qatar, Trippeln, tridenten och €1000M i omsätttning mot Catalunya, Cruiyff, Cantera och Unicef?"

Hmm, det ena behöver ju inte utesluta det andra, en kombination av dessa (minus Qatar) hade ju varit det mest lyckade.

Men på rak arm låter ju dem tre sistnämnda klart mer lockande, men samtidigt är dem mer en illusion, med tanke på hur fottbollsvärlden faktiskt ser ut idag och med dem sinnessjuka krav som Barca har på sig varje säsong så är ju dem förstnämnda faktiskt mer realistiska.


"Vad är omsättning om du inte investerar på rätt saker?"

Om du syftar till spelarvärvningar så har man ju köpt dem spelare som tränaren önskar, vad gäller priser och löner så anpassar man sig bara utifrån hur marknaden ser ut, därför är det så viktigt att vi fortsätter öka intäkterna så att vi kan lägga dem belopp som krävs även för en spelare vars roll är att bredda truppen....

I övrigt så investerar man ju en hel del pengar i arenabygget och allt som tillkommer där, (Blir nog av ska du se), det ser allafall jag som en riktigt lyckad investering. Sedan är ju heller ej La Masia gratis att driva.

"Och vad tjänar globalisering för syfte om klubben samtidigt smutskastas i media pga Rosell och andra åtal?"

Nåja, Barca är fortfarande en av världens mest populära klubbar och beundras av miljoner människor, klubbens supporterskara har ju knappast minskat dem senaste åren om vi säger så.

Dessutom släppte ansedda Forbes sin lista nyligen över fotbollsvärldens mest värdefulla klubbar och Barca är nu tvåa före Real Madrid, enbart United är före oss, så ja Bartomeus globalisering tycks ändå gå åt rätt håll.


"Återigen - de har glömt vad som gjort oss framgångsrika"

Det tror inte jag, men som sagt tiderna förändras det går inte att agera exakt så som man alltid gjort, med det sagt innebär ju inte det att vi helt ska överge La Masia, modellen ska ju vara egna spelare samt krydda med spelarvärvningar.

Men när La Masia inte levererar, vilket varit fallet dem senaste åren så måste vi helt enkelt värva mer och då är det ju en fördel med ett välfyllt bankkonto.

Hur som helst jag respekterar din åsikt, men vi tycker helt enkelt olika, eller snarare hela forumet håller inte med mig, men som sagt gör mig inget.


Nu är jag trött, god natt. ;)

Barcelona Soko
2017-06-08 22:07
”Barcelonas styrelse vill sälja Iniesta” "Barcelonas styrelse vill sälja AndresIniesta. Det smått sensationella påståendet kommer från spanska radiostationen Cadena SER. Planen ska dock ha stoppats av nye tränaren Ernesto Valverde. Kanske förstod spanjoren att det inte hade varit den bästa starten för honom att omedelbart skicka iväg den 33-årige klubbikonen." AB Ok, Iniesta är en ikon och som han spelade i sina bästa dar går bara inte att ersätta. Nu är han 33 år och det har varit synligt senaste åren att han tappat mycket inte minst fysiskt. Ska vi då behålla honom och riskera att han blir förnedrad som Totti genom att värma bänken , även om Iniesta kan spela mera, men kan inte spela varje match, eller ska han avsluta i Barca med flaggan i topp ? Vad är bäst för Iniesta själv?
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-08 22:03
@Blaugrana91:


Ja fy! Det där låter nästan kriminellt... oh wait!

Asså klart att det där inte är bra om det är sant. Men s.e.r.i.ö.s.t. Sätt det mot att kriminalisera hela klubben för skit man själv har gjort, enbart för att rädda sig själv. Nä men usch! Den där Benedito kan vi ju inte ha. Han verkar ju vara lite skum när det kommer till pengar, typ.
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 21:32
[QUOTE=Rambla~]Lite förvånande att det var MD som snabbt var ute med den nyheten. Ja, eller inte. :) [/QUOTE] Eller hur! Måste vara slumpen att det var precis idag som klubben ville håva in skulden... I morgon kommer de att visa bilder på en leende Bartomeu som skakar hand med Jordi Cruyff eller Valverde. "It’s all good"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-06-08 21:28
"Ska klubben introduceras på aktiemarknaden likt United? Inte mig emot iof..."

Omg.....
Barcelona Barcelonistas
2017-06-08 21:27
Tar Benedito alla dagar i veckan före Bartomeu. Jag gillar inte heller att man tar pengar från Barca visst det är småpengar för klubben men för oss vanliga så är 1M sjukt mycket pengar. Det blir 10 miljoner svenska kronor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-06-08 21:27
Lite förvånande att det var MD som snabbt var ute med den nyheten. Ja, eller inte. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 21:12
Enligt MD är Benedito skyldig klubben pengar sedan valet 2015, beloppet är på 10 000 euro och dessa var för diverse material under valkampanjen, detta har han alltså inte betalat tillbaka... Det är ej heller första gången han är skyldig klubben pengar för liknande orsaker samma sak hände efter valet 2010, då var beloppet istället lite mer än 23 000 euro...
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-06-08 20:54
@Blaugrana91:


Beautiful, men fortfarande den här ledningen är crocks. Ljuger i onödan för ofta, inget fel med att ha egna idéer och ambitioner men gäller göra det på rätt sätt ibland.
Barcelona the cameroonians
2017-06-08 20:52
Blaugrana91

"Som sagt klubben har viktiga projekt på gång, vidare är den här sommaren extremt viktig och vi har varken råd eller tid att lägga fokus på massa annat"

Varför är den här sommaren så viktig?
Kan det bero på det sportsliga misslyckandet inom samtliga sportgrenar?
Kan det bero på att den sportsliga planeringen inte varit så bra?
Eller varför? Och vems ansvar är detta i så fall? Och ska de få ytterligare chanser?

"Har tidigare sagt att i samband med senaste valet så tyckte jag faktiskt det var spännande och jag var öppen för förändringar, men varken Benedito eller Laporta hade något att komma med, man kom inte med några detaljer om hur man skulle gå till väga eller hur deras styre skulle se ut, man fokuserade enbart på att gnälla på nuvarande ledning.
Bartomeu däremot var rak, tydlig och har klara visioner för Barca."

Varför gnällde de?
Kanske för att det fanns anledning till det?
Och var Bartomeu så tydlig egentligen?
Vad skiljer Qatar, Trippeln, tridenten och €1000M i omsätttning mot Catalunya, Cruiyff, Cantera och Unicef?
Hade det kanske med att göra att de andra kandidaterna inte tilläts kampanja medan Cardoner och Bartomeu åkte runt till varenda medlem i hela Katalonien och lovade guld och gröna skogar? Lite skillnad på förutsättningar eller?

"Bartomeus mål är att Barca senast 2021 ska bli första klubben att nå €1000M i omsättning, sedan har vi Espai Barca samt ett större fokus globalt, många tycker säkert det är tråkigt, men det är nödvändigt"

Vad är omsättning om du inte investerar på rätt saker?
Bra med mer pengar till advokatkostnader och skadestånd kanske?
För det lär behövas.
Och Espai Barca lär ju inte hände nu när Qatar blivit en så het sten att ingen vill ta i dem. Vem ska nu sponsra projektet?
Och vad tjänar globalisering för syfte om klubben samtidigt smutskastas i media pga Rosell och andra åtal? Baromeu står anklagad för misstankar om brott i TRE olika fall, två i Spanien och ett i Brasilien. Är det hans vision att klubben ska synas i dessa sammanhang snarare än på posierna med pokaler?

"Tycker även det är komiskt att man tror att en ev. ny president skulle göra så mycket annorlunda, för att kunna utmana övriga toppklubbar hade den nya presidenten varit tvungen att sälja ut klubben (som många så fint säger) på exakt samma sätt som nuvarande ledning, för tro det eller ej pengarna måste in oavsett vem som styr klubben."

Det är inte vadet, det är huret. När ska du förstå?
Medan vår ledning har fullt upp i domstolarna springer andra om oss för att Bartomeu har glömt vad som gjort klubben framgångsrik - nämligen HUR den röda tråden löper genom varje process och handling.
Allt det som Laporta OCH Bartomeu byggde upp 2003-2008 är borta pga att Rosell ville ha hämnd. Titta vad det kostat oss!

"Jag anser heller inte att ledningen skiter i La Masia, det är upp till den sittande tränaren att avgöra vilka spelare som ska få chansen i a laget och dem senaste åren har inte La Masia levererat tillräckligt, därav har få spelare flyttats upp och klubben har valt att sälja dessa vidare för att samtidigt tjäna på det."

Återigen - de har glömt vad som gjort oss framgångsrika.
På grund av transferbanen (som Bartomeu faktiskt satt på som ansvarig), blev fokus att köpa in en massa dökött till A-laget och samtidigt tilläts Eusebio att fokusera på resultat istället för utveckling. Dessa två faktorer tillsammans med Pep Seguras miserabla syn på tiki-taka har gjort att man tappat den röda tråden - igen.

Sorry, men dina argument håller inte.
Barcelona Xaviesta
2017-06-08 20:40
@Rambla~:

Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 19:56
Se nedan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-06-08 19:56
Oj det var ju ett par kommentarer som jag fått... Har varken ork eller lust att sitta och svara på samtliga.... Men ber om ursäkt om någon tog illa vid sig för att jag kallade det trams, var väl att ta i, MEN jag vidhåller att det här är onödigt, åtminstone nu. Som sagt klubben har viktiga projekt på gång, vidare är den här sommaren extremt viktig och vi har varken råd eller tid att lägga fokus på massa annat. Har tidigare sagt att i samband med senaste valet så tyckte jag faktiskt det var spännande och jag var öppen för förändringar, men varken Benedito eller Laporta hade något att komma med, man kom inte med några detaljer om hur man skulle gå till väga eller hur deras styre skulle se ut, man fokuserade enbart på att gnälla på nuvarande ledning. Bartomeu däremot var rak, tydlig och har klara visioner för Barca. Bartomeus mål är att Barca senast 2021 ska bli första klubben att nå €1000M i omsättning, sedan har vi Espai Barca samt ett större fokus globalt, många tycker säkert det är tråkigt, men det är nödvändigt. Jag menar Bartomeu gör knappast det för "förstöra klubben" utan för att ge Barca verktygen för att även i framtiden vara i toppen. Tycker även det är komiskt att man tror att en ev. ny president skulle göra så mycket annorlunda, för att kunna utmana övriga toppklubbar hade den nya presidenten varit tvungen att sälja ut klubben (som många så fint säger) på exakt samma sätt som nuvarande ledning, för tro det eller ej pengarna måste in oavsett vem som styr klubben. Och berätta gärna vilka andra inkomstmöjligheter vi har utöver att det som ledningen idag fokuserar på? Ska vi kanske chockhöja biljettpriserna och sänka spelarnas löner? Ja vilka ska då komma på matcherna och vilka vill då spela för oss? Ska klubben introduceras på aktiemarknaden likt United? Inte mig emot iof... Som sagt finns inte så många valmöjligheter. Jag anser heller inte att ledningen skiter i La Masia, det är upp till den sittande tränaren att avgöra vilka spelare som ska få chansen i a laget och dem senaste åren har inte La Masia levererat tillräckligt, därav har få spelare flyttats upp och klubben har valt att sälja dessa vidare för att samtidigt tjäna på det. Däremot har jag aldrig försvarat ledningen när det kommer till exempelvis Neymar-affären eller deras attityd mot några av våra legendarer. Men det känns knappast tillräckligt för att dem ska behöva avgå som läget är nu. Det finns dessutom inte heller några alternativ som är kapabla att styra Barca så som fotbollsvärlden ser ut idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-06-08 19:05
Hoppas han släpper NZonzi till oss. Finns det någon mer från Sevilla som skulle kunna spela hos oss ?
Barcelona Déu és Culé
2017-06-08 18:42
Nyheten om Messis hotellköp i Sitges.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-06-08 18:38
Bellerin skriver på sin twitter "don't believe everything you read..." Hmm..?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: