/spanien/barcelona/forum/6256.aspx/spanien/barcelona/forum/6256.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:03
@Diar Shekha:


Sälja spelare får de väl ändå inte göra? Alla transfers är helt förbjudna som jag fattat det.


Klopp? Han som hellre kollade på tennis än såg Barca spela fotboll? :D
Seriöst, han har ett långtidskontrakt hos Dortmund och verkar stormtrivas. Jag kan inte se honom lämna redan denna sommar. Är ni medvetna vad det hade kostat att få honom bryta kontraktet med Dortmund? Ja, såvida han inte har någon klausul i sitt kontrakt men det blir ju bara gissningar.

Vår fotbollsfilosofi skiljer sig alldeles för mycket jämfört med Klopps. Snacka om kulturkrock för honom dessutom. Det kan bli ett fiasko. Jag tror mer på en Luis Enrique. Huruvida det är en bra lösning låter jag andra bedöma. :)
Neymar11
2014-04-15 19:56
Tycker att folk sätter en defensiv stämpel på klopp för fort Enda gångerna han har spelat defensiv är mot riktigt stora lag, med all rätt då lag är som svagast vid omställningar i emot sig. Och han Dortmund är ju trots allt en underdog när det gäller spelare och kapital Men när väl ser hur dom spelar så ser man hur passnings skickliga dom är. Oftast 1-2 touch med mycket rörelse, och riktigt fantasirika i sista tredjedelen. Så finns inget som säger att klopp inte skulle kunna få till "tiki-taka". Då det ska spelas fort med få touch på bollen och bollen alltid i rörelse. Tror att Klopp skulle kunna fixa det utmärkt, tiki-taka + kontringsfotboll. Vi behöver verkligen bli mer varierade. Han kunde med dussin lirare på mitten spela ut real Madrid och det säger en hel del Vårt problem är att vi inte har spelare i rörelse och för bollkära lirare (Alves) Men den jag vill hänga ut allra mest som JAG tycker gör vårt spel långsammare är Serigo. Han ska alltid hålla i bollen för länge och alltid försöka göra någon seg dragning. När vi var som bäst använde han Max 2 touch oavsett situation
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 19:42
the cameroonians Ja, Barcelona får värva tränare, ta hem utlånade spelare samt sälja spelare om nu FIFA inte tar bort sin dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-04-15 19:38
Om ny Martino inte skulle fortsätta hoppas jag att ledningen tar in en tränare som har stark anknytning till klubben och som med sin passion kan avkräva hårt jobb från spelarna.

Mannen för detta tror jag kan vara Lucho Enrique.

Dels för att han har attributen som jag nämner, men också för att han gillar mer fysiskt spel (vilket vi inte minst såg när han coachade B-laget) och dessutom föredrar 4-3-3 som spelidé.

Med det sagt så hoppas jag ändå att Tata stannar och att han får utrymme att coacha laget på sitt sätt och gehör för de värvningar han vill göra. Om vi nu får värva alltså.

Och det är ju i sig en intressant tanke, får klubben värva en ny tränare om FIFAs dom står fast?
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 19:18
Jurgen Klopp är en fantastisk tränare men jag tycker att inte att han är rätt man för oss. Klopp's stora framgångar med Dortmund har varit snabba omställningar och inte så mycket bollinnehav, lite mer som tolken's filosofi. Saken är bara att Klopp är mer sympatisk och tränar ett underbart lag med underbara supportrar. Jag är inte lika "hypad" över dessa rykten om Klopp för att jag är inte säker på att han kan spela vår filosofi. Stora tränare brukar inte betyda pokaler och champange-fotboll per automatik, sen har han kontrakt till 2018 och skulle vara mycket dyr att lösa ut. För mig finns det två tränare som jag gärna ser här om Tata Martino lämnar och det är De Boer och Laudrup. De Boer har varit fantastisk med sitt Ajax och de spelar nästan likadant som oss. Det jag gillar mest med honom är att han har temperament och vi behöver en sån här som kan stå upp mot spelarna för just nu känns det som att spelarna har mer roller än Tata i laget. Här har vi en kille som har handplockats av Johan Cruyff och det är aldrig fel att värva såna. Laudrup gjorde magiska saker med Swansea, han slog nästan alla topplag på bortaplan och vann en titel med de med ett ganska bra possesionspel och en svag trupp. Precis som De Boer och Guardiola så har han spelat i klubben och kan en hel del vilket är ett stort plus. Den stora frågan är om han kan handskas med stora stjärnor med tanke på att han bara har tränat mittenlag i sin karriär.. För mig personligen så borde han iallafall vara en stark kandidat. Jag hade gärna sett Roberto Martinez här men tyvärr, han har många år kvar på sitt kontrakt och har precis "landat" i Everton.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-04-15 19:18
Jag värderar faktiskt inte "tiki-takan" så högt om jag får vara ärlig. Anledningen till varför jag lockades till Barça var synen om en offensiv fotboll där det handlade om att underhålla och göra mål.
För mig är essensen i fotbollen (vare sig Barca eller ngt annat lag spelar) att publiken ska få se på en "show". Supportrar betalar inte dyra pengar för att åka till Camp Nou och börja gäspa. Jag förstår givetvis att tiki-takan kan ha ett värde i sig rent taktiskt, men jag har alltid föredragit när spelarna väljer att spela mer direkt och riskfyllt. Öka farten, intensiteten och ge oss fans en anledning att återvända till arenan.
Barcelona petersays
2014-04-15 19:06
@Heywood Jablome - Andrés:


Faktiskt en ganska bra liknelse. Det känns mer som vi haft caretakers än coachar efter Pep. Det känns viktigt att vi har en tränare som utstrålar långvarighet, där vi redan från början kan tänka att den här personen kommer att stanna i många år. Hittills har reaktionen vid utnämningarna snarare varit att man spekulerat i vem som kommer när ta över när denna personen slutar. Jag kan tänka mig att det kan finnas en uppgivenhet, medveten eller omedveten, bland spelarna när det är rätt tydligt att det inte finns en klar plan från ledningen varken när det gäller tränare, spelare eller värvningsstrategi. Det saknas en kapten såväl på planen som vid sidlinjen och i styrelserummet. Ingen styr skutan.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-15 18:58
Folk pratar om svåra omklädningsrummet. Barcelonas omklädningsrummet just nu måste vara en omöjlig uppgift för tränare utan personlighet.

Zlatan kallar våra spelare för skolpojkar. 'I'd already got the impression that Barcelona was a little like being back at Ajax, it was like being back at school. None of the lads acted like superstars, which was strange. Messi, Xavi, Iniesta, the whole gang - they were like schoolboys. The best footballers in the world stood there with their heads bowed, and I didn't understand any of it. It was ridiculous.'

Förstår inte hans resonemang. Säger inte det mer om deras personlighet? Att tre av världens bästa spelare (på den tiden) var villiga att förbättras och lyssnade noggrant på tränaren? Jag vet inte vad han förväntade sig, men det bevisar att Barcelona var ett för stort hopp för Ibrahimovic.

Men han har helt rätt att våra spelare var som skolpojkar under Guardiola för att efter att Pep valde att lämna har klassrummet styrts av vikarier och vi alla vet vad som sker i ett klassrum när läraren är borta.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-15 18:52
Intressant diskussion ni har om spelsystem och filosofi och framför allt om tiki-taka.

Min åsikt kommer alltid att vara att tiki-taka är vägen för Barcelona för att nå verklig framgång. Det är vad klubben ska stå för och vad den alltid ska försöka att uppnå.

Sedan är frågan vad är ens tiki-taka? Har vi alltid spelat tiki-taka? Jag har följt klubben sedan 98-99 och vad jag kan minnas blev jag medveten om vad tiki-taka var när Guardiola var tränare för klubben.

Tiki-taka är en utveckling av den holländska total fotbollen som blev katalansk. Guardiola kunde predika för att tiki-taka var den rätta vägen för klubben, för spelare och fansen. Han har det tillräckligt mycket ethos för att göra det.

Martino kan inte det. Dels för att hans bakgrund inte tillåter det, men också för att spelarna är annorlunda nu än vad de var under Pep. Därför behöver han utveckla tiki-taka. Och om man tillför mer vertikalt spel och 'rakare spel' (ett uttryck som jag hatar då Barcelona under Pep kunde spela lika rakt som vilket annat lag som helst) så går man inte ifrån tiki-taka.

För vissa är nog tiki-taka en form som är bestämd och fast, men som Guardiola uttryckte det, lite för enkelt, att laget spelar tiki-taka 'för att det är det bästa sättet vi kan vinna matcher'.

Nu gäller de att hitta ett spelsätt som gör att vi på bästa sätt kan vinna matcher. Tiki-taka är inte död för att en idé kan aldrig dö ut, men den kan ignoreras och glömmas bort. Det var nära 2008 när vi var ett ja från Joan Laporta att få in Mourinho i klubben.

För att knyta ihop säcken: Barcelona måste förändras. Peps version av tiki-taka fungerar inte utan honom. Tata Martino/Klopp eller vem det nu blir nästa säsong ska uppmuntras till att spela tiki-taka, men ska ha idéer starka nog för att övertyga spelarna till att den utvecklade versionen av tiki-taka är vägen framåt nu. Om det blir mer vertikalt, en anfallare i spelet, mittbackar som i grunden är mittbackar så är det upp till honom.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-15 18:52
Lion24 Bra inlägg. Klopp hade varit intressant om nu Tata lämnar men han är bra på att implementera en underdogmentalitet i sina spelare. Den uppgiften lär bli svår i Barca om vi nu inte byter ut 75 procent av startelvan med nya spelare som inte vunnit ett skvatt och är hungriga och gärna i början av sina karriärer. Men om karaktärer som Messi, Iniesta, Pique, Alves, Busquets, Xavi m fl. stannar så blir det svårt för Klopp att göra de han är bäst på tror jag. Med det sagt, är man beredd att satsa långsiktligt med honom och fansen gärna tar ett mellanår (United fansens tålamod med Moyes visar hur svårt ett sådant senario är) så kan han slussa ut fönster för fönster och bygga en slagkraftig trupp lagom till 2016 då jag gärna vill tro att Barcelona återuppstår. För tillfället är det dimmigt och vad styrelsen än säger utåt i media så känner iaf jag att dom sportsliga ambitionerna verkar väldigt luddigt för tillfället och jag undrar om det skulle passa Klopp. Allt detta under förutsättningen att Tata lämnar förstås.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sir Alexis
2014-04-15 18:47
HAHAHA!
Barcelona Gio Style
2014-04-15 18:43
zick9 Fast å andra sidan har Puyol vart slut enligt alla i 2 år nu men likväl motbevisar han oss gång på gång. Självklart är han ingen starter men jag tror att det kan bli ett genidrag i ett El Clasico. Vem kan på rakt arm komma ihåg när Puyol gjorde det dåligt i en El Clasico senast? Han steppar alltid upp i just dem matcherna. Jag förstår mycket väl att det är en chansning men det är en minst lika stor chansning att starta med Busi ju. Min röst går till Puyi om han är spelklar.
Barcelona petersays
2014-04-15 18:42
Barcelonistas Vilket misogynt lite ärketroll du är! Delar du tiden mellan att skriva här och på Avpixlat eller? Precis som att hålla rasistiskt skitsnack borta från forumet så bör vi hålla kvinnohat på samma avstånd. Det här handlar om fotboll, inget annat. Tror du på allvar att Shakira förhäxat Pique så sök hjälp. Jourhavande Medmänniska finns i telefonkatalogen. Dina inlägg balanserar ständigt på gränsen mellan idioti och regelbrott och det är ett under att du inte fått syna rött ännu. Skärp dig nu och diskutera på ett normalt och medmänskligt sätt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-04-15 18:26
Om Puyol spelar så kan det bara sluta illa. Han har varit dålig de gångerna han har blivit satt på prov. När han dessutom inte har spelat match på 1,5 månader samtidigt som han överhuvudtaget inte deltar på lagets generella träningar så kan man inte göra annat än att önska att han finns utanför startelvan imorgon. Jag älskar Puyol men just nu kan han inte spela en så pass svår match.
Barcelona Neymar N11
2014-04-15 18:21
Är nervös inför CDR-finalen, med tanke på vi är i dålig form och det är osäkert vem som får spela mittback. Vill absolut inte se Mascherano-Busquets där bak.

Vet nån om Pique kommer kunna spela eller Puyol?

Barcelona Lion24
2014-04-15 18:01
Angående Klopp om han kommer hit och vad han ska göra med våran spelfilosofi om han nu kommer. Innan en klubb som vår dignitet anlitar en tränare så har man precis som på alla andra arbetsplatser, en anställningsintervju. Nu vet jag inte om klubben har gjort det med Klopp men om nu Tata lämnar laget så är det allmänt känt att Klopp är ett av de hetaste namnet. Till arbetsintervjun, det är många som har spekulerat ifall Klopp passar vår spelstil o.s.v. I den arbetsintervjun så kommer den nya tränaren (om det blir en ny tränare så att säga) att berätta för klubben vilka idéer han har och vilka spelare tränaren vill ha och släppa, vem som ska vara stjärnan i klubben o.s.v. Arbetsintervjuaren säger åt, i det här fallet Klopp: ''Du, vi har en spelfilosofi som vi tror på och vi vill fortsätta hålla oss till den. Vi är stolta över våran ungdomsakademi och vi vill fortsätta använda den, detta är vår värdegrund och detta måste respekteras. De senaste åren har det gått lite si och så där, därför vill vi nu ha en ny tränare med nya idéer samtidigt som den använder sig av spelfilosofin, sen om bollinnehavet är på 60% eller 75%, det får tränare avgöra men vi använder oss av spel med boll. Vad har du för idéer?'' Ungefär så, detta är helt normalt och det är ingenting annat än skandal om detta inte sker.

Sedan kommer tränaren (Klopp) komma med sina förslag och hur han vill att våran klubb ska spela o.s.v men samtidigt hålla sig till klubbens ''grundregler''. Fullt normalt. Jag tror att med en tränartyp som Klopp så skulle vi trassla mycket mindre boll samtidigt som vi kan kontrollera matcher. Vårt spel har gått till överdrift om man jämför med Guardiolas 3 första säsonger. Vi behöver en rakare och aggressivare stil med flera olika variationer samtidigt som vi behöver en tränare som inte faller lätt för pressen och som kan skrika ut spelarna om det behövs. En tränare som helt enkelt väcker spelarna. Men ingen ska få ta våran spel med boll ifrån oss och det ska vi stå fast för vem det än nu blir.

OBS. Jag utgår nu från att Tata lämnar laget vilket är troligt i det här läget.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-04-15 18:00
@Barca007:Några möten utan mål vs alla gångerna han varit avgörande, jag låter dig fundera och reflektera så får du gärna återkomma
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-15 17:58
@Barcelonistas:
Haha what??? Har jag missat nåt nu? Hur har Shakira skadat oss?
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-15 17:56
@Barca007:


Visa lite ödmjukhet. Om jag ska påminna dig: CdR-finalen 2011. Vem gjorde det enda målet? Vem var det som fick Adriano utvisad? Ja, där har du svaret.
Barcelona Sir Alexis
2014-04-15 17:56
@Barca007:


lite skämmig kommentar ärligt talat..han har ju trots allt gjort 13 mål mot oss-.-
Barcelona DM1982
2014-04-15 17:54
One_LionelMessi (Barcelona) Valdes skulle inte ha spelat hur som helst men jag håller med om att det är för många skador. Frågan är hur mycket Real satsar på finalen, snart är det CL för dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca007
2014-04-15 17:38
Det är alltså bekräftat att Ronaldo missar el classico men frågan är har han någon gång ens varit med? hahahhahah
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-04-15 17:37
@Vampíro:


Kunde inte sagt det bättre själv! Ryser varje gång jag ser honom ta en plats på mittfältet. Han får visserligen inte allt för många speltillfällen, men i ärlighetens namn så är Song för kass för att spela som ensam defensiv mittfältare i dagens Barca.
Förhoppningsvis skeppas han iväg utan problem (förutsett att förbudet hävs) till första köpare. Frågan är ju även vem vi skulle värva som ersättare?
Man kan ju inte direkt säga att marknaden rosas av spelskickliga mittfältare som trivs att utsättas för press så som Busquets gör..
Barcelona One_LionelMessi
2014-04-15 16:58
vet inte om det är bara för mig, men den här el classicon känns inte som en riktig el classico då många spelare är skadad..Ronaldo för deras del då han är den bäste..och sen oss med våra mittbackar o Valdes... hoppas hur som helst vi vinner!! VISCA
Barcelona Vampíro
2014-04-15 16:56
Jag undrar verkligen vad Song tänkte när han valde att skriva på för Barcelona. Han hade en fast plats i ett PL lag som spelar Champions League varje år men väljer hellre att spendera två år av sin prime på en bänk. Det säger väl en del om vilka ambitioner han har som fotbollsspelare för inte trodde han för en endaste minut att han skulle ta en plats i Barças lag, så dum hoppas jag inte han är. När man tänkter efter så är det en av de sämsta värvningarna Barça gjort och det säger en hel del. Vi var i desperat behov av en stark mittback och vi värvade en medioker mittfältare som är usel som back. Vi såg ju fan det first hand när han spelade mittback mot oss i CL kvarten 2010 på emirates. Han stod och sov på båda målen. De flesta lagen värvar spelare efter att de dominerat mot de, Barça gör tvärtom. Hoppas Song är först att lämna så fort fönstret öppnar, han har ingenting att göra i FC Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2014-04-15 16:53
Alla får väl fan tycka vad dom vill om hur laget ska spela. Spelet utvecklas hela tiden och lagen lär sig om hur andra lag spelar. Möter du Bilbao eller Osasuna så petar du in en Song, Essien i sina bästa dar eller Yaya Toure för att du vet att dessa lag spelar fysiskt och det är mycket kamp.

När lag sen möter oss så vet dom om att vi rullar i sidled mer och mer för varje år och ställer upp med en 5-3-2 och så är vi körda. Visst vi kan dra till med en 5-0, 6-0 och även 7-0 vinst ibland men alltför ofta så läser även dom små lagen sönder oss nuförtiden.

Se på Liverpool bara. Helt nytt från grunden och till slut ger det (troligen) titel och säkert titlar framöver. Tiki Taka sista tredjedelen men i övrigt mer rätt fram!


Samma sak när Guardiola kom. Alla lag spelade offensivt mot oss medans vi började med tiki taka och DÅ va det något nytt och jävligt effektivt. Nu kan man komma på något helt annat istället då alla lag vet att vi lirar så.

Säger bara ge Martino en till säsong MEN att han får handplocka spelare han vill ha in i laget och får ett OK att peta dom som inte spelar på det sätt som han önskar.

Funkar in skiten så in med ny tränare och nya spelare som i så fall fått alltför många chanser på sig att visa något men som mest lallar runt nuförtiden!
Barcelona Blaugrana91
2014-04-15 16:49
Barcelonistas Ja vi skulle väl kanske kunna värva Shakira som mittback?
Postat via SvenskaFans-appen
viccc
2014-04-15 16:48
Sälja Song? innebär att vi får se mer av Roberto, vet inte om jag ska tycker det är mer positivt eller negativt
Barcelona Barca Barca
2014-04-15 16:47
Jag måste bara få flika in lite angående ny spelide och nytt blod och allt vad vi önskar. Jag minns under säsongen 01/02 när Barcelona mötte liverpool på borta plan och hade slagit typ 28-30 pass innan Xavi tillslut friställde Overmars som senad rundade målvakten och skjöt i mål, man fick gåshud när hela viasat studion tokhyllade barca just för det målet. Det är de som Barca står för och det är det som gör mig förvirrad att många här inne är tokförbannade på att vi har reklam på tröjan men är för en ny spelide i laget? Det är inte bara att vi inte har reklam på tröjan utan att vi har en spelide som vi aldrig sviker, håll bollen inom laget punkt slut, ingen massa high chaparral fotboll där vi slår passningar bara för att den kanske går fram. Vi får inte glömma att den fotbollen vi egentligen spelar är effektiv. Alla vi här i forumet sitter och tokberömmer Koke, Gabi, Raul Garcia, Villa för att dom sprang sönder oss men vårat spel tvinga dom springa ihjäl sig, det är inget fel på vårat spel/bollinnehavet, det är effektivt och tröttar ut motståndarna. Men här har vi problemet, när vi väl ska börja leta oss in i straffområdet är det helt tomt i mitten, lägg märke till det, Messi är typ 3 meter utanförstraff området, Neymar fast klistrad på en kant och Pedro/Alexis på den andra. När Cesc spelar som falsk 9 är han inte mycket bättre, för Cesc är central mittfältare som gillar att slå på löpande anfallare och inte vara den som själv agerar löpande anfallare. Pep må ha haft ett geni drag med att ha Messi som falsk 9 men det betyder inte att det funkar i ALLA matcher och speciellt inte när bussen är parkerad, utan då krävs det en renodlat 9 där som är en renrasig målskytt.

Jag lovar er att det blir mycket bättre när vi får in två stabila mittbackar och möjligen en riktig 9 som sitter på bänken. Under trippel säsongen hade vi, Henry, Eto'o och Messi i anfallet dom gjorde 72 mål sammanlagt i ligan och det är lika mycket som Atl Madrid har gjort den här säsongen. Som sagt vi får inte underskatta att även vårat anfall är svagt. Mot atl madrid lyckades vi göra ETT enda mål, mot Betis tre mål varav två på straff och ett självmål, mot Espanyol ett på straff och mot Real Madrid två på straff. Utan straffarna hade vi nog legat riktigt illa till i tabellen.

Om vi har reklam på tröjan och ska spela som andra lag i Europa, hur mycket finns det kvar av den Barca som jag föll för ?
Barcelona Barcelonistas
2014-04-15 16:43
Shakira: "Jag vill bli den första kvinnan i FC Barcelona."

Håll dig bara borta från vårt lag du har skadad oss tillräckligt.
Annons: