/spanien/barcelona/forum/6229.aspx/spanien/barcelona/forum/6229.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Zyzz
2014-04-17 15:06
@yeezus:


Ja det är skrämmande att alla ser problemen utom de själva. Hemskt att de blundar för problemen som finns.
Barcelona yeezus
2014-04-17 15:04
Xavi: "End of an era? I keep on hearing about the end of a cycle for five years now. This final slipped away because of details."

Det här är varför ni kan vänta er ett par titellösa år framöver.
Barcelona san_miguel
2014-04-17 15:04
jag förstår inte diskussionen som nästan alla här håller på med. Problemet är så mycket större en bara enskilda spelare och tränare. hela föreningen har gått ner sig, allt ifrån president till nästan alla spelare. det behövs en ganska stor förändring. lite nya spelare en ny tränare och ny president. jag tycker också att det måste till en viss förändring i spelsystemet, typ mer skott lite rakare spel och att kunna spela med lägre backlinje mot lag som Real och Bayern. jag tror i alla fall att Klopp skulle kunna vara en tränare som skulle klara av det. Tack för mig Hej!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-04-17 15:03
Messi verkar ju vara olycklig i Barca just nu. Det är tragiskt och ledsamt att se hur han totalt har tappat gnistan. Om det fortsätter såhär med samma ledning och skit runt omkring klubben så hoppas jag nästan att han lämnar Barca och byter till en klubb där han trivs. Självklart vill jag ha honom kvar i Barca egentligen, men inte till det priset att han förstörs som fotbollsspelare. Då ser jag honom hellre bli världens bästa igen i en annan klubb.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-04-17 15:03
@LeoMessi:
Alves var för några år sedan den spelare Alba är idag, tyvärr har han åldrats och tappat en hel del. Min tålamod med Alves har de senaste veckorna tagit slut helt. Jag har tröttnat på hans bolltapp, felbeslut, försvarsspel och inlägg. Han bör säljas. Antingen ger man Montoya chansen, eller så värvar man en redan färdig högerback i världsklass.
Barcelona påfågeln
2014-04-17 15:00
Löjlig diskussion, Bartra var en av de bättre på plan och förlorare enbart en duell, en löpduell mot en av Reals hundrameterslöpare. Kanske hade varit lite lättare med Montoya på plan istället för Alves, han är snabbare och bättre på alla sätt just nu. Typiskt att mittbackarna får skit för insläppta mål när varken ytterbackar, mittfältare eller anfallare spelar bra (Alba undantaget). I mina ögon vad Bartra riktigt bra, stod för många avgörande brytningar. Samma ska kan faktiskt sägas om Mascherano. Kanske man ska försöka hitta syndabockarna offensivt istället? Två insläppta mål får man räkna med mot Real om man inte alls kan spela ett kollektivt försvarsspel. Och Barca skapar inte alls tillräckligt för att vinna matchen, förlängning hade man kunnat nått med mera tur/skicklighet i försvaret, till exempel Pinto kunde kanske räddar något, men offensivt skapades inte tillräckligt. Mycket möjligt att Barca kunde vunnit på straffar, men det var ungefär chansen. Eller ett ögonblick av briljans från Neymar eller Messi, för ett kollektivt spel som kunde vinna Real fanns inte igår. Barca anno 2014 är beroende av att någon offensiv individuell insats för att bryta dödläget bristen på idé i offensiv tredjedel skapar eller av att Valdes spikar igen. Med Pinto i målet är ena vapnet borta (hyfsad målvakt, men inte i närheten av världens bästa målvakt) och när Messi inte levererar är större delen av det andra vapnet borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-17 14:59
Diar Shekha

Tack. Gick in på sidan nyss och såg att den var ganska seriös även om man inte förstår mycket.

Jag uppmanar alla culés här på forumet att stötta 'Manifest Blaugrana' på Twtitter. Även om man inte förstår så kanske det gör nånting även om chansen är 0.00001%. Jag ber ALLA att sprida den hemsidan så mycket det går. Inte bara inom Sveriges gränser utan överallt i hela världen. Det skulle vara skönt om någon kunde gör en på engelska också så att det blir mer internationellt. Vi måste göra nånting culés. Det är dags för som sitter här i Sverige bakom skärmarna att göra det minsta vi kan. Går det inte så kan vi i alla fall gå med huvudet högt.

VAMOS CULÉS!
Barcelona Baronen
2014-04-17 14:58
Och sen Messi.

Jag blir bara så ledsen. Det spelar ingen roll om han är vår överlägset bäste spelare, eller tidernas bäste spelare.
Hans beteende är fullständigt oacceptabelt. Och så ser jag hur många som helst här inne som ändock försvarar honom. Hur fan tänker ni?

Han tar tre-fyra ruscher på en hel match, springer knappt mer än VÅR MÅLVAKT och hjälper aldrig till i presspelet. Verkar det friskt? Är det sunt för ett lag tror ni?

Gång på gång får Xavi(34 år), Iniesta, Fabregas o t o m Busquets lämna sina mittfältssplatser för att pressa i stället för Messi.
Varför har ingen av våra tränare efter Pep reagerat på det? Det är sjukligt.
P g a det öppnas hav av ytor framför vår backlinje. Det var så tydligt i går när Real spelade förbi oss. De hade ju en planhalva att göra vad de ville på.

Så här kan det inte få fortsätta. Något måste hända med fallet Messi. Som det är nu förstör han massor för laget. Det är fakta. Självklart hjälper han oss, dock inte lika ofta som förr, men jag hävdar att han just nu skadar oss betydligt mer.

Det spelar ingen roll att han är vår bästa spelare. Den mest avgörande. Men dessa divatakter är vidriga. Genomvidriga och skadliga för vårt lag.
Barcelona jawwa
2014-04-17 14:48
Nu överanalyserar jag säkert men kan det vara så att messi mfl underpresterar för att få bort styrelsen? De finns ingen som helst anledning till varför man fullständigt gått ner sig sista tiden. Allt som har med VM köper jag inte för fem öre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-04-17 14:42
Lion24 Det finns på Twitter, Manifest Blaugrana.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-04-17 14:39
Nästan så att man tycker synd om Pinto. Han är ju en härlig typ
Barcelona LeoMessi
2014-04-17 14:39
Måste säga att ingen av målen var otagbara igår. Tycker att pinto kunde ha gjort det bättre. Men i ärlighetens namn så är han vårt minsta problem. Vårt mittfält och anfall har glömt hur man anfaller och försvarar. Vid båda målen så hade real en hel planhalva att löpa på och två mittbackar kan omöjligt täcka så mycket yta. Antingen får Alves lära sig att försvara och inte vara så offensiv eller så får vi ersätta honom med en som kan. Alba är så mycket bättre på alla sätt än Alves. Han är bättre offensivt, bättre defensivt, bättre inspel, mycket snabbare och är överlag bättre på allt. Alves får lära sig av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-17 14:37
ETT VIKTIGT MEDDELANDE, LÄS DETTA CULÉ!

Finns det någon här inne som kan dra en ''avgå styrelsen'' kampanj på facebook/twitter? Jag själv har inget av dom två. Den som kan tänka sig göra det, gör det på ett professionellt (!) sätt så att det ser fint och seriöst ut. Ett fint sätt, yani fint.
Barcelona Migueli
2014-04-17 14:28
Jag tycker att vi borde hålla hårt om Bartra för han är en karaktärsspelare. Han spelar för laget och märket på bröstet som vi såg igår. Han kämpar hårt för klubben och ger allt. Det är viktigt att ha sådana spelare i truppen som inte är mätta och som kämpar och är hungriga. Han må inte vara världens största talang på sin position men jag har hellre en spelare som honom som visar mer kämparvilja än tex Pique. Man kan komma en väldigt lång väg på bara krigarvilja. Kolla bara på Raul Garcia. Han var ju helt ratad förut av Atletico men se hur han spelar nu. Han kämpar och sliter och ger allt han har vilket har gett stora resultat. Som sagt alla i truppen behöver inte vara världsklass tekniskt sett. Men vi behöver folk som har Bartras inställning i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-04-17 14:26
De går ju inte ens att snacka med dig! Skit ner dig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NeymarMagic
2014-04-17 14:23
Högerbacken gör en jättemiss som stöter mot Bale. Kommer inte på när jag senast såg ett så stort misstag i en match på den här nivån. I slutminut. Men han kommer säkert igen. Vamos!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-04-17 14:16
Ni som klandrar Bartra för Bales mål, är ni helt fullkomligt (ursäkta språket) efterblivna? För det första tycker jag att Bartra gör allt korrekt i det läget. Bale petar och Bartra försöker få Bale ur balans och knuffar ut honom ur plan i en närkamp. Walesaren är dock inte Neymar och står kvar och krigar om bollen. Som alla fotbollskunniga redan vet är Bale kanske värre än Ronaldo i sådana löplägen. Ingen annan back i vår trupp skulle gjort något annat, inte ens Puyol! Det var helt enkelt för sent och riskabelt för att chansa med en glidtackling som med all chans skulle missa honom eller resultera i rött. Skulden ska läggas på Dani Alves och Messi. Tittar ni på målet igen, ser ni att Messi som vanligt joggar nonchalant bredvid Isco när han hur enkelt som helst kan stoppa honom från att passa Bale. Dani Alves... ja, vad ska man säga. Försvarsspelet från honom har varit bedrövligt och jag hatar när han ska leka Ronaldinho när han vet att det finns spelare bakom och framför som är redo att hugga till. Att lägga skulden på Bartra för att han inte är ett fysiskt monster som Bale är det löjligaste jag hört. Dessutom var han vår bästa spelare på plan tillsammans med Jordi Alba. Det var mer än rätt att han också fick göra vårt enda mål och när han kysste klubbmärket rös jag i hela kroppen. Tårarna vid bytet och avblåsningen visar vilket hjärta den grabben besitter. Att påstå att han inte kan bli en världsback är bara bisarrt. Få trodde på Puyol och få trodde på Bartra. Båda är fighters och deras hjärta pumpar blårött blod. Den ena blev den bästa backen i Barcas historia och den andre har potentialen att bli en av dem också. Visca el Barca y Marc Bartra!
Barcelona LennyRomario
2014-04-17 14:13
Superbusquets. Du sköter ju argumentationen åt mig. Som du säger, Masken är ju ganska kass. Och ÄNDÅ så väljer Tata Masken 99/100 gånger före Bartra. Så stor talang tycker Tata alltså att Bartra är. Så vem är du att döma Bartra att vara en större talang än tränaren?
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-04-17 14:09
vi får ta denna diskussion igen om två tre år ! bara meningslöst att tjafsa om det här nu! ja vet inte du kanske tycker att Mascherano är bättre ? där pratar vi brister!
Barcelona LennyRomario
2014-04-17 13:59
@SUPERBUSQUETS:
"Vilka är vi att döma Batra? Vilka är vi att döma genom TV och datorn?" Vi är väl fans? Om det inte vore vårt "jobb" att döma så hade vi väl lika bra kunna slå igen och lägga ned forumet med en gång? Det är väl en stor del av tjusningen som fan att tro att man vet bättre än tränaren? Och varför skulle det vara mer rätt att bedöma att någon är en jättetalang genom TV:n än att bedöma att han inte är en jättetalang genom samma medium? Och här är det snarare du som tror du vet bättre än tränaren, för vi vet ju alla att hade Pique varit frisk så hade inte Bartra fått spela många sekunder. Han är ju enda alternativet som finns kvar! Att Bartra får spela säger mer om bristen på alternativ än hans talang. Edit: Jag håller i stort med Júnior. Bartra är en rotationsspelare. No more, no less. Ingen jättetalang, ingen framtida kapten. En rotationsspelare. Det räcker så.
Barcelona Júnior - La Masia no es toca
2014-04-17 13:56
Qwerty Vad kräver du utav Bartra? Jag vet inte om du ännu har insett det men Bartra är endast en rotationsspelare, inte en startspelare. Han är snarare en tillgång till laget än en börda. Förutom hans inställning och hjärta, vilket många spelare i dagens trupp saknar, så besitter han kapaciteten till vara kvar i detta laget, även nästa säsong.
Barcelona Migueli
2014-04-17 13:51
Qwerty Varför ska han säljas? På grund av en misslyckad löpduell med en utav dem snabbaste spelarna på jorden när han precis återhämtat sig ifrån en lårskada Tror du det är enkelt att hänga med Bale? Såg du inte att han drog till baksida lår under löpduellen? Är det ens hans fel att han hamnade i den positionen? Har inte resten utav försvaret ett ansvar främst Dani Alves eftersom anfallet började vid hans kant? Men vart var han och resten av backlinjen. Hur kan du ens kalla dig själv för cule när du vill att vi ska sälja en spelare på grund av ett litet misstag som inte ens var hans fel? Jag blir så trött på alla som vill sälja spelare hit och dit efter små misstag.
Postat via SvenskaFans-appen
QWERTY
2014-04-17 13:46
Vilken jävla komedi från Bartra-sympatisörer på Les Rambles :D

Så brukar det låta när man försvarar dåliga spelare. "Han är kanske inte har snabbheten eller någon vidare närkampsspelare, men man måste även ta med andra saker i beräkningarna, e.g. hans skosnören är fina, han har fin hållning, hans sidledspassningar är precisa."

Känns jävligt desperat när ni ska försvara honom genom att påstå att han har endast hjärta, förvisso inget fel med det men man måste ha klass...
Tiki-Taka
2014-04-17 13:46
Gårdagens förlust är tränarens fel. Att han gång på gång spelar med Fabregas istället för antingen pedro/Alexis är ett mysterium för mig. Varje gång han har ställt upp med Fabregas, har han ändå bytts ut mot pedro eller Alexis. Så varför spela på något som inte fungerar och som ändå kommer att åtgärdas i andra halvlek. Tata måste bort, hans uppställningar dem senaste tre matcherna har resulterar i förlust, på grund av att han har spelar med sopan cesc. Med en pedro från start igår hade cupen vunnits !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2014-04-17 13:39
Bartra was the player who recovered most balls (12) in the Spanish Cup final yesterday. Real Madrid's Pepe recovered 11. [via elpais]

Konstigt att vissa inte har tron på Bartra, får han bara spela mer så kommer han bli riktigt stabil
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-04-17 13:37
LennyRomario

Vilka är vi att döma Bartra, vilka är vi att döma honom genom tv¨n eller datorn. just nu är det väldigt många som tror och hoppas på honom. Vad vet vi hur mkt han tränar på träningarna hur mkt han utvecklas! ´JAG är den som tror sjukt mkt på den killen det va längesedan vi fick se en sån här talang från La Masia som verkar ha hjärtat på rätt plats! motivation slår klass. är det något den killen verkar ha är det motivation viljan att Kämpa, att aldrig ge sig! visst han är ung han kommer lära sig med åren ingen föddes självlärd :D IN BARTRA I TRUST!
QWERTY
2014-04-17 13:33
Ride_The_Big_One(6) Huruvida om jag skapar (mitt första) konto på SF är tämligen irrelevant i debatten och således något som du kan ta via PM... Ärligt talat så hade jag några förhoppningar om att vår Bartra verkligen var redo för att spela på den allra högsta nivån i en klubb som har ambitioner att vara på framkanten under samtliga fronter (vanligtvis). Duellen med walesaren fick mig att komma till insikt om att han (hur ont det gör än att säga detta) INTE FAN håller måttet och bör säljas omgående! Jag står för åsikten skall det sägas
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-04-17 13:29
@QWERTY:

Så första posten sen du skapa kontot ska alltså vara att smutskasta en 23 åring?
Barcelona MessiyoyO 10
2014-04-17 13:27
När våra mittbackar inte vet hur de ska läsa av en situation där man ska falla istället för att rusa in i en kamp mot en dubbelt så snabb motståndare, ja då kommer man släppa in ett par bollar. Både Maschernao och Bartra gör det misstaget. När vi spelar som vi gör, med hög backlinje och få gubbar kvar på vår planhalva, så måste man utvärdera situationerna mycket bättre, speciellt mot lag som kontrar hela matchen. Real får två uffiga mål. Bollen rullar knappt över mållinjen.

Neymar missar återigen och det kostar oss en förlängning. Han är en sån spelare som behöver 10 frilägen för att göra 1 mål. Det verkar så om man ser till hela säsongen. Väldigt ineffektiv. Sen förstår jag inte varför man inte skjuter ett jävla skott när man står och rullar boll utanför Reals straffområde i 90 minuter. SKJUT!!! Xavi som älskar att ta frisparkar och hörnor, varför skjuter du inte när du får ett skottläge. Varför skjuter inte Messi?
QWERTY
2014-04-17 13:25
Helt jävla sjukt över att en populistiskt åsikt som att Grande Alves bör säljas illa kvickt, är någon spelare som man skall kasta skit på så är det vår medelmåtta Bartra!!!!!!
Annons: