/spanien/barcelona/forum/6176.aspx/spanien/barcelona/forum/6176.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NoGo™
2014-05-03 19:54
Deulo in för Everton!
Barcelona Vampíro
2014-05-03 19:42
Zubi fick sparken från Athletic Club, kolla bara hur det låter. De har typ 5 spelare att välja mellan varje säsong och ändå kunde han inte övertyga. Han misslyckades i klubben som endast får värva baskiska spelare och nu han sportchef för en av världens största klubbar. Barça logic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-03 19:38
Får er som vill se Yaya briljera så har ni länken här.
Så saknad!
Barcelona filosofen21
2014-05-03 19:38
Jag vet inte om jag håller med om att vi behöver göra några större förändringar. Snarare att vi gjort förändringar till det sämre (i jämförelse med hur det såg ut 09-11). Vårt press spel existerar inte, detta plus det faktum att vi spelar med en renodlad mittback (Pique eller Bartra) leder till ett bristande försvarsspel OCH ett bristande anfallsspel! Iochmed att vår erövringsprocess ändrats från en direkt återerövring till en mer passiv erövring påverkas vi både offensivt och defensivt. Detta då vi oftast vinner boll långt ner på plan och därför har väldigt många motståndare mellan vår bollhållare och motståndarnas mål. Jobbar vi istället med den höga pressen som vi tidigare såg kommer vi vinna boll tidigare och därmed få större ytor att spela på då färre motståndare är runt bollen. Detta är dock omöjligt så länge vår spets, och personen som ska sätta första press, är Lionel Messi. I försvar är vi en man mindre på plan då Messi sällan jobbar i defensiven, vilket leder till att motståndarna får det enklare att spela sig in bakom vårt anfall. Det leder i sin tur till att mittfältet måste trycka upp och hamnar på mellan hand och detsamma gäller backlinjen. Som jag ser på det är det vårt kollektiva försvarsspel som är vårt största problem och det första vi måste jobba på. Anfallsspelet kommer bli annorlunda då vi har ett fungerande kollektivt försvarsspel, då man har större tillit till sitt lag och därmed vågar göra det lilla extra offensivt och "chansa" med en dribbling eller en svårare pass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-03 19:37
the cameroonians (Barcelona) Hoppas vi får mer härligt spel från ungdomarna idag och att Adama och Munir får göra inhopp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-03 19:36
Missade matchen pga familje ärenden, men såg resultatet och jag skakar på huvudet återigen. Om det inte var klart innan så kan vi med all säkerhet kapitulera ligan då det står mellan Madrista lagen. Vad mer kan sägas som inte sagts, det saknas viljan och orken som inte finns där.

Bara att hoppas Atletico tar detta...
Barcelona Nemesis 10
2014-05-03 19:36
@One_LionelMessi:
Jo men precis som jag skrev så behövs det värvas en del och samtidigt måste vi ta upp några talanger från La Masia. Bara vi förstärker defensiven har vi redan där vunnit mycket. Skulle jag varit Zubi hade jag sålt Dani Alves, sagt till Xavi att hans tid som startspelare i Barca är över, sålt Song, Pedro och kanske Masherano om man fick bra erbjudande. Sen hade jag värvat, 2 mittbackar, 1 högerback, 1 mittfältare och 1 anfallare. Målvakt verkar vara klart sen behövs nog en ersättare till Pinto. Utöver det hade jag tagit hem Rafinha och tagit upp ett par spelare från B laget som Adama och Munir typ. Det är ungefär 10 spelare sammanlagt som kommer in till laget och det borde vara väldigt uppfriskande!
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-05-03 19:36
Nu när vi ändå är igång med Zubi...
Barcelona the cameroonians
2014-05-03 19:35
Klockan 20.00 spelar Barcelona B hemmamatch mot Córdoba.

Startelvan;

Masip
Patric, S. Gomez, Edgar Ié, Grimaldo
Edu Bedia, Samper, Espinosa
Sandro, Dongou, D. Suarez

Notera att Patric är tillbaka i startelvan vilket gör att Edgar Ié går in i mitten och förpassar Bagnack till en plats utanför truppen.

Bänken;
Bañuz, Ilie, Babunski, D. Nieto, Lucas, Adama och Munir

Motståndarna parkerar för närvarande på en 9:e plats 7 poäng efter Barca, och kämpar för att nå en kvalplats.

Stream finns här nedanför.
Barcelona J.Gamper
2014-05-03 19:33
Man blir frustrerad och ledsen. Man vågar knappt hoppas längre.. Ser inte ljust ut den kommande säsongen. Man hoppas ju på en effektiv renovering och utveckling utav spelet men hur stor är chansen till det?

Hoppas att vi alla har fel och att någonting gott händer under sommaren
Barcelona NoGo™
2014-05-03 19:26
@Rambla~

Skrämmande..

#JuntaDimision
Barcelona Barcelona!!
2014-05-03 19:25
Nemesis 10: Du nämner att real har ändrat lite i sitt sätt att spela, detta kommer dock aldrig hända i Barca då dom vägrar ändra någonting i sin filosofi. Jag tycker inte att Barca ska sluta spela possesionspel men man måste utveckla det. Alla andra lag har fattat hur man ska göra för att stoppa denna typen av spel, det såg man även på Bayern i Champions League.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona One_LionelMessi
2014-05-03 19:24
Nemesis10.. du kan inte jämföra oss med real madrid, real har haft hungern hela tiden eftersom dom vill vinna den där 10:nde CL , medans våra spelare är mätta.. dom har ingen motivation längre.. nytt blod måste in så enkelt är det!!! ta in vilken tränare som helst, med det här truppen så kommer dom inte komma långt , bra 11 men svag bänk!! man tar in sergio roberto i en kvartsfinal bara det säger sitt!
Barcelona Rambla~
2014-05-03 19:18
Visste ni att Zubi även misslyckades i Mallorca som sportchef? Det är alltså denna man alla världens cules ställer sitt hopp till inför nästa säsong.
Barcelona Nemesis 10
2014-05-03 19:16
Vafan grabbar lugna er, visst vi gör vår sämsta säsong på länge och det är uppenbart att många spelare måste höja sig medans vissa måste ersättas. För mindre än ett år sen vann vi ligan med rekord övertag mot Real medans dom gjorde deras sämsta säsong på länge, Mourinho sa till och med att det var den sämsta säsongen i hans karriär. Vad gjorde Real? Jo dom hittade en tränare som spelarna har fullt förtroende för och skaka om truppen lite och gjorde dom värvningar som behövdes plus att dom ändrade lite i sättet dom spela på och vips nu är dom i CL final. Vi är just nu där Real var förra säsongen, 0 titlar bara att Atletico Madrid har gjort en dunder säsong. Vi har ändå visat att vi kan spela mot topplagen men det är fortfarande mycket som saknas i vårat lag, vi har ingen renodlad forward vilket vi alltid har haft när vi har vunnit CL t.ex och sen har vi haft ett mycket stabilare försvar och bättre alternativ på bänken. Det jag vill säga är att visst vi gör en skit säsong men när man gör en sån här säsong som drabbar alla topp lag förr eller senare är det ett tecken på att motivationen inte finns och att äldre spelare måste lämna plats för yngre talangfulla och HUNGRIGA spelare som verkligen vill vinna. Jag tycker att spelare som Xavi, Pedro, Dani Alves, Song ska säljas medans Messi, Iniesta, Pique, Fabregas, Sanchez och Busquets behöver hårdare konkurrens på deras positioner så att dom fattar att presterar man inte blir det bänken mot en hungrigare spelare punkt slut! Den här sommaren kommer bli otroligt viktigt och rätt beslut måste verkligen tas. Väldigt viktigt att vi får in en tränare med pondus som verkligen kan få spelarna att tro på sig själva igen och bli motiverade. Vi måste göra oss av med spelare som knappt spelar längre som Affelay, Cuenca, Dos Santos, Tello och Roberto och ta hem Rafinha plus ta upp ett par nya talanger från la masia. Det är inte omöjligt att resa sig men problemet är våran ledning. Jag tror att dom känner pressen och att det är verkligen nu dom måste bevisa sig själva. Vi får se vad Zubi har att säga på måndag men det är bara att hoppas på det bästa mer kan man inte göra just nu.
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-05-03 19:04
Tycker inte heller man kan klandra Martino för allt för mycket. Jag hade visserligen också önskat att han kunnat stå på sig mera när det gällde stjärnspelarna och deras status. Den absolut största skillnaden mellan dagens Barca och det lag vi bevittnade kamma hem seger efter seger är ju intensiteten enligt mig. Vi behövde en tränare som kunde tända eld i baken på även spelare som Messi, men det verkade inte som Tata var förmögen att till att åstadkomma detta. Sedan är det jäkligt svårt som utstående att dra slutsatser och skuldbelägga när man inte har en aning om vad som försigår bakom kulisserna. Om det skedde någon slags "tyst revolt" från Xavi och andra spelare i mitten av säsongen så bär de det största ansvaret för lagets krash senaste månaderna. Vidare får man väl även konstatera att Messi inte hade Barça som prioritet denna säsong då det snarare handlade om att förbli skadefri fram till VM. Detta är ju (mer eller mindre) hans sista chans att kamma hem denna titel och jag tror han värderar VM aningen högre än ännu i Ligatitel/CL.
Barcelona Neymessi
2014-05-03 19:04
Varför är Tata den enda som är man nog att kunna ta på sig skulden?
Spelarna är minst lika ansvariga men det enda man hör från dom är typ " vi ska lära oss av det här och kämpa vidare." Lika tomma ord som löftet om att varje kvarvarande match skulle spelas som en final. Jo, men tjena.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-03 19:02
Kan de inte be om ett nyval nu? Jag längtar tills Laporta kommer tillbaka. Hoppas att de kan stämma Zubi och sätta honom bakom galler och raderar hans namn från historie böckerna i Barcelona. Vad ska en avdankad ex målvakt veta om att bygga ett lag? Menar han allvar? Han liknar en bagare i Baskien som raggar upp turister med muffins.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-05-03 19:00
@Luigi & Barca, no Mario:Ja, eller så höjer Pique sitt spel markant tack vare konkurrensen. För så dålig är han inte när han spelar med sin fulla potential.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-03 18:57
Pique är skadad och masken är en mittfältare som tvingas av sadister spela mittback för att de finner en inre njutning som är allt för ondskefullt. Vi har bara en mittback och det är Bartra som har fått ta allt för stort ansvar själv då Pique inte är någon ledare. Han är Shakiras följare. Puyol på tränarbänken, Xavi får agera bänkspelare och lugna ner matcher vid behov. Cesc och Iniesta på mitten med Rafinha som tredje val bakom de två. Köp in Pogba eller Vidal. Ta in Hummels och Mangala eller Laporte. Vad som kommer vara riktigt rolig är att Pique kommer bli petat och man kommer se hur medelmåttig han är när han får äntligen jämföras med två ordentliga backar. Nu kan vi inte göra det då det är bara han som spelar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-05-03 18:56
Det är ju tydligt att Tata kom in med bakbunda händer. Då finns det inte mycket mer han kan göra. När det tom gnys bland hans egna spelare om spelsystem då vet man att det inte kommer fungera.

Vad är vitsen att ta in en tränare som inte får fullt mandat från början? Ni minns väl Pep, han fick göra som han ville från starta. Han bestämde vilka spelare som lämnade eller stannade. Ronaldinho och Deco blev de två första offren.

Nu behövs det en tränare som vågar peta spelare som tex Xavi och Alves. Ja även Messi när han är på sitt skithumör.
Barcelona LeoMessi
2014-05-03 18:56
Skräll att Aguero skadar sig igen:/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-05-03 18:54
Helt seriöst, är inte detta sorgligt?
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-03 18:54
@Barcelonistas:


Korrekt.
Barcelona roheart
2014-05-03 18:53
Trist att läsa att så många, bokstavligt talat hatar klubben jag älskar. Förstår inte varför ni sitter och spyr ur er all ilska här?! Låg nivå på forumet med ständig sarkasm och tråkiga kommentarer.. Givetvis är det tråkigt att förlora och det är trist när man ibland kan känna på sig att inte spelarna tar sitt ansvar men allvarligt talat.. Varför inte komma med nåt konstruktivt?! Bort med honom, hoppas han dör, hoppas han skadar sig..?! Någon form av tacksamhet och stolthet borde finnas över de här spelarna som gett oss så mycket under en så lång period..?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-05-03 18:52
Martino saknade det viktigaste som en tränare ska ha nämligen balls och ska jag vara ärlig så är jag lite besviken på Tata. Jag trodde han var en sådan tränare som vågade gapa lite, som vågade bänka spelare när dom underpresterade, jag trodde han var mr loco.

Tyvärr så stirrade vi blint på något som inte fanns.
Barcelona Rambla~
2014-05-03 18:52
Wembley 2011 slutsignal och allt är på topp. Hur kan denna ledning på knappt 3 säsonger rasera precis allt? Vi var överlägsna de två madridklubbarna. Nu är det de som slåss om ligantiteln och samtidigt är de i CL-final. Hur kan detta ske och på kort tid?

Det är fan en stor bedrift att gå ner sig så totalt som denna klubb gjort under denna period. Helt makalöst!

Jävla Kun, kan du inte välja att vara bra i en annan match än denna.
Barcelona Vampíro
2014-05-03 18:51
Tata Martino är definitivt en bra tränare men vad förväntar man sig när han får noll hjälp med att bygga laget? För ingen kan vara så dum och naiv och ta över ett lag som under två år sugit defensivt och får stryk med sammanlagt 7-0 i en semifinal i CL och sen strunta i att förstärka laget.

Nej stackars Tata blev helt blåst när han bestämde sig för att ta över i Barcelona, han fick ingenting att jobba med. Tror ni att han går från att lira med stora starka mittbackar i sina tidigare lag till att vara nöjd med Mascherano och en skadad Puyol i backlinjen? Det är knappast hans beslut, ledningen ville att allt skulle se ut som under Peps tid. Det var ju samma spelare så hur svårt kan det vara, det är nog så mötet såg ut mellan Sandro, Zubi och resten av idioterna.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-03 18:47
Martino kan lämna. Tack men nej tack. Han förknippas med allt dåligt och då måste han bort. Han har inte fansens stöd från alla håll = hejdå.
Barcelona Rambla~
2014-05-03 18:47
@KarmaIsAKaranka:


Jag kan väl hålla med om det mesta, menade bara att det är trist när personer som supportar samma klubb ska bråka så fort resultaten inte går vår väg. Olika åsikter det har alla och bara bra, det är kanske hur man för fram dom som är problemet?
Annons: