/spanien/barcelona/forum/61.aspx/spanien/barcelona/forum/61.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Davids3
2018-11-12 11:57
@Godino83:


På följande hemsida kan man se att den visas på biograferna i GB. Kommer alltså dröja ett tag innan man kan streama.
Barcelona Katalano
2018-11-12 09:47
Ribohn Fan

Jag missade första halvlek igår, så detta inlägg blir hel utifrån hur du beskriver den.
Hur kan du kan tycka att Messis och Malcoms bredd på planen skulle vara något negativt. Detta om något borde ju sära på motståndarnas försvar så att det finns ytor för övriga spelare att spela runt på. Om de dessutom spelade man man på våra anfallare så borde det finnas ett hav av ytor offensivt att utnyttja. Arthur och Rakitic borde ha tagit ytan du beskriver mellan motståndarnas mittfält och försvar i så fall. Jag får det inte riktigt att gå ihop, kan du utveckla?

Just bredden på anfallarna är något jag saknat. Sen måste de dessutom ta djupledslöpningar förstås.
Barcelona Katalano
2018-11-12 09:37
Soko

Håller med dig. Defensiven är för närvarande ett stort problem. Att vi förlorar mot Real Betis trots 3 gjorda mål framåt är riktigt illa.

MaTS gjorde en tavla denna matchen, men så som han lirat senaste året så tänker jag inte ens lägg någon skuld på honom. Laget tillät Betis anfalla i våg efter våg. En riktigt bra utförd match från deras sida, absolut. Men hade Barca klivit ut med rätt inställning och haft ett tryggare grundspel så hade vi vunnit matchen ändå. Sen ska jag tillägga att trots den dåliga defensiven overall så lade jag märke till några riktigt bra ingripanden från Lenglet under matchen. Detta om något visar hur många farliga anfall de lyckades skapa.
Barcelona Ribohn Fan
2018-11-12 09:37
Min oro i mitt tidigare inlägg hur vi skulle spela när Messi är tillbaks, blev sann. I Messi frånvaro spelade vi med många mittfältare och centralt i plan. Första halvlek igår gick båda lagen initialt högt upp i plan för att störa uppspelen. Båda lagen har svårt att ta sig förbi första pressen, men vi blir mest lidande av att inte ha kontroll på matchen som vi brukar. Anledningen enligt mig att vi har svårt att kontrollera matchen är att Messi och Malcom ligger för högt upp i plan och för mycket bredd. Betis riskar något enormt som har tre mittbackar som spelar man mot man mot Malcom, Suarez och Messi. Men vi kan inte utnyttja den ytan som finns mellan deras mittfält och försvar, så som vi har gjort tidigare matcher, när dem sätter press på oss. Ideligen tappar Messi och Suarez boll och Malcom gömmer sig bakom sin mittback. I andra halvlek spelar Betis på resultat då blir deras backlinje en 5-manna och då har vi alltid svårt att skapa målchanser, så det är första halvlek som blir fel. Vi gör ändå mål på dem få målchanser vi skapar, det är starkt, men vi släpper till alldeles för mycket i omställningarna bakåt. Busquets, Rakitic och Arthur defensiva spel är under all kritik, det är för segt och långsamt agerande både i ben och huvud.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-12 08:49
Det tog en match för allt som skedde under den ”svåra” perioden skulle glömmas bort. Sevilla, Tottenham, Inter, real Madrid och Inter igen... Tydligen ska vi bänka Messi och fortsätta lira ;). Åh nej den vita vålnaden har vaknat igen, nu har dom nye nye pep på bänken den förre gick det inte bra för men nu jävlar tar det fart. :) Psg får först se till att ta sig vidare från gruppen. Liverpool? Då tar vi hjälp av röda stjärnan. Juventus? Då får valverde visa sina Mourinho kvaliteter så löser det sig. La masia talang fick chansen, vi gör 3 mål och försvaret är kalabalik detta är ju det Barcelona man blev förälskad i. Någon skandal vid sidan av plan med så åker man på en jävla nostalgitripp. Aja snart börjar snacket om balon d’or
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Godino83
2018-11-12 07:52
Vart kan man se dokumentären take the ball, pass the ball?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-11-12 07:24
18 insläppta på 12 inledande matcherna måste var rekord för Barcelona ? Och då har Ter räddat lika många till även om han gjorde tavlan mot Betis..  Om inget görs i januari och inte förstärks framför allt på högerbackposition kommer vi ha det svårt att konkurrera om titlarna..  Att vi gör massor med mål framåt är ingen garanti då vi som sagt släpper massor bakåt..  Mellan våra lagdelar är det okeaner.. Vad har vi att sätta emot när Liverpool, City,  PSG eller Juve anfaller ?! Vad ska Pique, Busquets  och Roberto kunna göra? Något måste göras ! Nu har vi släppt in Real och Atletico i kampen om ligan.. Trots att Real börjat katastrofalt dåligt är nu bara 4 poäng bakom.. Jag är övertygad om att de kommer förstärka i januari och satsa allt på ligan då de är mätta på CL.. Vi å andra sidan kastar bort poäng mot bottenlag och satsar alla kort på CL där tur , domare och marginaler till slut avgör vinnaren.. En stor chansning med andra ord .. Det är skrämmande hur vi kan spela en match för att sjunka i nästa.. Det är berg och dalbana...
Barcelona Katalano
2018-11-12 07:09
Passa_Bollen

Ta på dig offerkoftan om du vill. Jag behövde ingripa för att ditt inlägg höll en låg nivå och passade på att förtydliga något som borde vara uppenbart redan i Xaviestas inlägg. Jag känner verkligen inte något behöv av att skydda vissa skribenter. Xaviesta om någon kan tala för sig själv.
Barcelona Barca4life98
2018-11-12 02:28
[QUOTE=DizzLow]Det var någon som skrev att anledningen till att Roberto prioriteras före Semedo, har med etnicitet att göra.. Jag håller inte med riktigt. - Mestadels för att klubben styrs av ekonomer, som enbart är intresserade av vinstmarginaler. Semedo var en eftertraktad spelare när vi visade intresse, och klubben var villiga och betala en hel del. Dealen landade på 30 m € 25 m €, baserad på antal matcher spelade. Dessa vampyrer till styrelse vill alltså begränsa Semedo till ca 25 matcher per säsong (ca 100 matcher = 25 m €), och betala dessa 25 m € över en fyra års period. Det är den främsta anledningen till att Semedo får nöta bänk. [/QUOTE] Intressant teori och kan förstå din poäng men då kan man fråga sig varför man "slösar" Semedo mot div.3-lag i Copa Del Rey? Logiskt sätt så borde man försöka spela honom mot de bästa lagen om man egentligen tycker att han borde vara första valet, men samtidigt bara vill att ska spela 25 matcher per säsong. Men helt klart en intressant teori som du kommer med, har personligen inte tänkt på det. Allt bottnar sig i ledningen och en bristande röd tråd, vilken de flesta härinne är väl medvetna om också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
2018-11-12 01:07
Det var någon som skrev att anledningen till att Roberto prioriteras före Semedo, har med etnicitet att göra..
Jag håller inte med riktigt.
- Mestadels för att klubben styrs av ekonomer, som enbart är intresserade av vinstmarginaler.
Semedo var en eftertraktad spelare när vi visade intresse, och klubben var villiga och betala en hel del. Dealen landade på 30 m € + 25 m €, baserad på antal matcher spelade.
Dessa vampyrer till styrelse vill alltså begränsa Semedo till ca 25 matcher per säsong (ca 100 matcher = 25 m €), och betala dessa 25 m € över en fyra års period.
Det är den främsta anledningen till att Semedo får nöta bänk.
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-12 00:42
Katalano. Man kan tolka vissa delar av hans inlägg som jag skrev bland annat men Ett annat exempel är att han drar in city. Hans säger bland annat att dem spelar intensivt och det spelar ingen roll när dem spelar för dem spelar lika intensivt under säsongen. Men då undrar jag vart alla cl vinster city hat skördat? Han kunde svarat på det själv istället för att en gammal vapendragare ska behöva svara åt han men vem vet han kanske svarar nu när du har blandat dig in och förtydligat inlägget. När man svarar och som argument att nån ska byta nick så ser jag det som nåt barnsligt. Är det nånting jag har lärt mig från dit inlägg är att jag är fullt medveten om att vissa äldre skribenter som är vän/någorlunda vän med xaviesta kommer slakta mig och mina inlägg i framtiden. Ps. Det är redan i rullning. En annan äldre skribent har blandat sig i mina inlägg med pikar och aldrig svarat riktigt förutom sist då han refererade mig i 3 person när jag redan hade svarat innan. Eller vem vet kanske till och med är konspirationsteorier.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2018-11-12 00:40
Setien är första tränaren att vinna på både Camp nou och Bernabeu på 10 år..
Barcelona Katalano
2018-11-12 00:01
Passa_Bollen Om du försökte förstå dig på Xaviestas inlägg, något som det är uppenbart att du inte gör, så hade du aldrig skrivit som du gör. Ha menar att ledning och coach är det stora problemet, inte vilka spelare som startar och är på bänken. Hans kommentar till a good coach is everything är därför också en uppenbar kommentar till att man ska börja med just coachen i det fallet och inte laget. Edit: PS. Raderade ditt inlägg då det var låg nivå. Ett innehållslöst inlägg med endast provokation.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-11-11 23:24
Inte nog med det så kom han även försent till andra halvlek haha! Man vill att killen skall lyckas men han gör det inte enkelt för sig samtidigt som media ska slakta honom varje vecka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona astrid
2018-11-11 23:17
för en gångs skull kan vi inte skylla på dembele för han spelade inte. men han kom faktiskt försent till matchen...
Barcelona Infinit8Don
2018-11-11 23:09
Andreas fcb Same alltså.... känns fan som det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2018-11-11 22:54
Vi hade alltså hela 42 matcher utan förlust hemma och så åker vi dit mot Betis .. "Barcas hemmasvit bruten av Betis Barcelona hade 42 raka hemmamatcher utan förlust, och Lionel Messi gjorde comeback med dunder och brak. Ändå förlorade de spanska serieledarna mot Betis med 4-3. Trots att Messi slog till med två mål i sin comeback, föll serieledaren med 4-3 på hemmaplan. En förlust som innebar slutet på en 42 matcher, 792 dagar, lång förlustfri svit på hemmaplan för Barca. "Problemet var att vi inte spelade bra, vi kontrollerade inte matchen och vi fortsatte att göra misstag", säger Barcelonatränaren Ernesto Valverde" svt.se/sport
Barcelona Andreas FCB
2018-11-11 22:48
Angående Real så bör vi, för vårt eget bästa inte slappna av för risken finns att de kommer starkt nu. Har det på känn. De har ett ganska behagligt spelschema framöver och kommer pumpa upp med självförtroende i laget när vinsterna sköljer in så vi borde passa upp.
Barcelona Andreas FCB
2018-11-11 22:44
@zigazaga:
Riktig otur, Bajen gjorde ju 3-3 i 90:e minuten. :( Jag hade rätt otur med utdelningen. 12 rätt hade betalt rätt okej om Wolves gjort 2-0 på superläget de hade precis innan Arsenal gjorde 1-1.. Sen gjorde Sevilla 2-1 i 89:e minuten. Annars hade man nog kunnat få 4-6.000 istället för som nu, ca 2.000kr tillbaka (11:or inräknat). Hade dock aldrig en tanke på att Betis skulle vinna idag så aldrig nära 13, inte ens i tanken. Nåväl, nog om detta! :)
Barcelona Damon2022
2018-11-11 22:41
real har alltså klarat av Celta,sevilla, samt atletico borta och är endast 4 p bakom. De gäller att vi vaknar till nu mot atletico, Vi har raktic och coutinho borta. Kanske cou hinner tbx men vi bör klara oss utan han.
Barcelona zigazaga
2018-11-11 22:31
Andreas Samma här, men Hammarby matchen hade man 1 2, vart x. Surt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2018-11-11 22:29
Kul att Barca gör att man missar 13 rätt på Europatipset. :))

Det hade man inte kunnat tro. Inte mycket som talade för Betis idag.
Barcelona Xaviesta
2018-11-11 22:15
Då föreslår jag att du byter nick till A good bench is everything.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2018-11-11 21:58
Xaviesta // Man kan inte få allt i livet men någonstans kan man börja. Ååå vi föreslår att börja på bänken VV är så långt ifrån vårt sätt att spela så det skriker om det !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-11-11 21:17
@Mido:


Det där är såklart bara Marca som jävlas. :)
Barcelona Mido
2018-11-11 21:08
Enligt Marca så har Quique Setien lämnat sina papper till vår ledning efter matchen, om dom är intresserade av honom till nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Passa_Bollen
2018-11-11 21:07
Xaviesta. Med ditt argument så hade det sett ut som förra säsongen som bäst, skulle förstå argumentet om vi spelade tikitaka som vi gjorde förr och inte behövde slösas lika mycket energi på grund av att vi alltid hade bollen. Nu när vi har en bra bänk för en gång skulle så är det viktigaste att använda sig av hela truppen och så vi inte sliter ut oss som vi gjort sen 2016 tills förra säsongen. omöjligt att spela med samma startelva i princip som vi gjort förra och denna säsongen och Tro att vi ska hålla hela säsongen där vi kämpar om allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-11-11 20:46
Xaviesta Antar att du menade mig. Och om du läser igen är det inte alls nån ursäkt, snarare en gardering att bara för man är under isen nu så är man inte helt borta från att slåss om cl titeln. Mkt hinner ändras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2018-11-11 20:40
Vad är det för förlorarmentalitet? Floskel efter floskel ursäkt efter ursäkt. "Det är inte nu vi ska vara bra bla bla bla", jag har hört den klyschan varje år sedan Tito gick bort. Nej. Vi ska vara 100 procent taggade och fokuserade i match efter match, 38 omgångar i rad. Vi ska genuint och gemensamt tro på tränarens spelidé, både fans och spelare och hela laget ska vara inblandad i nästan varenda mål vi gör och vi ska alltid gå efter 3 poäng, såväl hemma som borta oavsett motstånd, väder eller månad i almanackan. Vi ska äta rätt, träna hårt, välkomna konkurrens, involvera hela truppen utan att frysa ut någon, vi ska inte bli sura och kaxa tillbaka mot motståndare som försöker få oss ur balans, vi ska pressa som ett kollektiv och bollen ska göra jobbet åt oss i varje match utan att vi tjurrusar och tokspringer huvudlöst och utan tanke. Vi ska alltid spela vårt eget spel, aldrig anpassa oss efter motstånd och vi ska vara ödmjuka och vi ska erbjuda en vacker produkt framför en cynisk. Vi ska anställa tränare som är på samma våglängd som den röda tråden som en gång genomsyrade hela klubben och han ska i sin tur, tillsammans med ledningen, göra rätt värvningar för att få fram rätt slutprodukt. Vi ska ha pigga, tekniska spelare och vi ska pränta in vad Mes que un club innebär i den här klubben i vartenda nyförvärv och vi ska alltid uppträda som den anrika klubben vi är. Men vi är inte längre NÅGOT av det jag beskrivit precis. Vi var det en gång i tiden men vi är inte det längre. Våra problem är större än vem som får starta och vem som borde bänkas. Vill man ens vinna ligan och CL på det här viset? Någon som växlade över till City - United efter vår match? Såg ni trianglarna, samhörigheten mellan publik, tränare och spelare? Noggrannheten i passningarna och dom knivskarpa avsluten? Dom spelar så i match efter match och skiter fullständigt i om det är april eller november. Tar man upp den gemensamma nämnaren så får man på huvudet direkt härinne med "Glöm Pep han är historia", men det här är så mycket större än Pep. Vi borde spunnit vidare på allt det han och Riijkard byggde upp men istället har vi fullkomligt seglat ifrån allt det där utan karta och kompass. Så jag förstår inte chocken här, vad är det som har chockat er med dagens 3-4 resultat mot ett briljant Betis? Varför dessa sura miner? Första gången jag blev chockad på riktigt var när Bayern klädde av oss på riktigt i 0-7 dubbelmötet för ett halvt deccenium sedan. Jag var helt mållös på riktigt för första gången sedan tidigt 2000-tal. Efter det har vi fått sådana här resultat med jämna mellanrum oavsett tränare och spelare och man rycker knappt på axlarna längre, och skälet är ju kristallklart för den som har förmågan att se helhetsbilden. Men istället läser vi samma skit här varje dag om vem som ska starta och vem som ska slängas på bänken eller tom förpassas till läktaren och slutligen säljas. Tror ni verkligen det kommer bli bättre när era önske-ändringar sker? Or maybe, just maaaybe, the problem lies fucking deeper than that. But hey, what do I know.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Infinit8Don
2018-11-11 20:37
Va händer i Boca-river. Målexplosion.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: