/spanien/barcelona/forum/5989.aspx/spanien/barcelona/forum/5989.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2014-05-29 22:43
Neymar11

Tro inte att jag dumförklarar dig nu. Men Xavi var inte alls bänkad under Rijkaards tid. Jag minns bara att första halv året med Rijkaard pendlade Xavi mellan bänken och startelvan, då Motta och Gerard/Cocu var givna defensiva mittfältare o ett 4-2-3-1 mittfällt och Dinho framför dom. Sen vände allt när Xavi tillsammans med Davids och Cocu bildade ett klassisk Barca tre manna mittfält. Där kom den riktige Xavi fram och när Van Bommel anlände till klubben petade han inte Xavi, Xavi och Deco var givna, pivote var då edmilson och Van Bommel fick gå in och rotera med Xavi eller Deco. Sen våren under säsongen 03/04 har Xavi varit given i startelvan tills idag. Men det stämmer, MÅNGA var kritiska till Xavi förut och såg han lite som en medioker spelare trots lovord från Pep och många andra.
Barcelona Gio Style
2014-05-29 22:38
Jag är nöjd med Bravo som andramålis, han är en etablerad målvakt i den spanska ligan med bättre fötter än Valdes.
Lär sätta bra press på MAtS (fick till det nu Ramla) och lär även kunna bidra med kunskap till sin konkurrant.
Bravo är trots allt lagkapten i landslaget och verkar vara ett fullblodsproffs.

Prislappen skiter jag i SÅVIDA det inte slutar med att vi "inte hade råd" med mittbackarna överst på vår önskelista.
Om det handlar om miljoner kunde vi lika gärna gått efter Navas för att spara deg.
Neymar11
2014-05-29 22:23
Korrektar mig själv Han lyfte sig under aragones (stavning)!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-05-29 22:22
Lol, LE tycker INTE att Sergi Roberto är bättre än Rafinha (Celtas bästa spelare förra sädongen)

Btw, Bravo skrev nedanstående på sin facebook:
"Si uno avanza confiadamente en la dirección de sus sueños, y se esfuerza por vivir la vida que ha imaginado, se encontrará con un éxito inesperado en algún momento”
Översatt: Om man med självförtroende drar åt sina drömmars håll och anstränger sig för att leva det livet man tänkt sig så kommee man förr eller senare att stötta på oförväntad framgång.

Han citerar någon Henry David Thoreu, lite väl bra tajming på det citatet. That should settle it...
Neymar11
2014-05-29 22:21
Det roliga är att samma snack som går nu, gick angående Xavi för :) Att vi cules aldrig lär oss Det var oerhört många som tvekade på Xavi och ville ha bort honom. Det var inte förrän under Pep som Xavi lyfte sig till den högsta nivån tänk på det innan ni kritiserar någon så stort Förr Xavi var en back-up (under rijkaards dagar). Då t om van bommel gick före, just sayin Det var oerhört många som hyllade Roberto förr, sen att alla vänder honom ryggen efter EN medioker säsong där han har fått ett fåtal minuter är fel. Och det är fan ingen slump att så många har hyllat honom! Inklusive varenda nöt som har hyllat honom här inne tidigare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-05-29 22:15
Skulle klubben tappa Rafinha skulle jag aldrig förlåta dem!
Barcelona LeoMessi
2014-05-29 22:15
1.70-ligan - köp en back, tack (Barcelona) Haha ingenting alls tyder på det men när dom överglorifierar Roberto så blir jag orolig:P jag litar på att Lucho låter dom bästa spela. Men numera kan man aldrig vara säker på att klubben gör rätt val angående något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-05-29 22:12
Ursäkta men vad tyder på att Lucho väljer Sergi Roberto före Rafinha? Var det inte Rafinha han plockade med sig till Celta förra säsongen? Vänta med era domedagsprofetior tills en bit in på säsongen åtminstone :)
Barcelona LeoMessi
2014-05-29 22:10
Jag kan här och nu lova att om dom satsar mer på Roberto än rafinha så kommer jag att sluta följa laget fram tills det blir nyval. Nu är det så att jag inte vet om dom föredrar Roberto över rafinha. Snarare så att dessa hyllningar skrämmer mig. Ingen i sitt sinnes fulla bruk kan mena på allvar att Roberto är xavis arvtagare. Tro mig, dos Santos är bättre än honom! Han har åtminstone ett bra kortpassningsspel och påminner mer om xavi även om han är tuffare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-29 22:04
Vad ska man säga. Jag vet inte vad de ser i Roberto. Killen är bajs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-29 21:58
Luigi & Barca, no Mario (Barcelona) Om Lucho rankar Roberto högre än Rafinha (känner på mig det) så kan jag här och nu påstå att det är rasism! Roberto är endast kvar för att han är katalan, och inget annat! Är bara rädd att dom kommer att satsa mer på Roberto än på rafinha. Hade iniesta varit från något annat land så hade dom väl antagligen tagit någon valfri medelmåtta som är katalan, före honom. Nu låter jag kanske väldigt kontroversiell när jag använder ordet rasism. Jag menar att dom favoriserar katalaner något brutalt. Hade Roberto varit belgare så garanterar jag att ingen hade sagt att han är xavis arvtagare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-29 21:50
Kith. (Barcelona) Det har du alldeles rätt! Han spelade där en halv säsong typ, innan real värvade honom. My bad!
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-05-29 21:49
@Bentley King:


Men sluta rationalisera. Det har inget med en titellös säsong och göra. Det är fel på fel som sker på alla nivåer i klubben. Sen är man inte mindre supporter för att man kritiserar sitt lag. Det gör dig inte till en bättre supporter för att du försöker sopa problemen under mattan så du slipper må dåligt, tvärtom det visar att du inte bryr dig speciellt mycket.

Detta är ett Barcelona forum där vi diskuterar allt som har med Barca och göra, vare sig det är negativt eller positivt.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-29 21:49
Vem behöver Thiago, Gabi, Rafinha, Di Maria, Isco, Pogba eller Zidane under sin tid. Vi har Sergio Fu**in Robertooooooooooooooo!!! "@LuchoStuff: Luis Enrique rates Sergi Roberto very highly. He counts on him to replace Xavi next season. [catradio]"
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-05-29 21:47
@LeoMessi:


Han värvades från Sevilla...
Neymar11
2014-05-29 21:46
Alla ville ha 2 målvakter nu verkar vi få det, då är en uppsättning klar och det är bra. Willy är rätt så överhypad målvakt gör en och annan spektakulär match men är ojämnheten själv Keylor Navas är 27 och vill ha speltid dock så är han riktigt bra. Och för bra för att sitta på en bänk Bravo är bra och stabil, överpris ja visst!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bentley King
2014-05-29 21:46
Rambla~ (Barcelona) Hjälper det när man klagar och mår dåligt över det? En supporter som älskar sin klubb "supportar" sin klubb även vid mörka tider. Fansen här nere i Barca är självklart besvikna över en titellös säsong men de är långt ifrån lika gnälliga som folk här inne. Inte hittills i alla fall
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-29 21:43
Tito Vilanova (Barcelona) Jag förstår din poäng men spelade inte Villarreal i segundan när dom köpte honom? Jag kan givetvis ha fel, för om det är så så det påverkade nog prislappen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tito Vilanova
2014-05-29 21:40
Real Madrid värvar Diego López för €3,5 miljoner och vi vill värva Claudio Bravo för €12 miljoner vår klubb i en nötskal.
Real Madrid Kith.
2014-05-29 21:35
Messi-Lover Bespara oss detta gnäll. Vår mittfältstalang var Thiago och han lät vi gå för en struntsumma i sammanhanget. Är personligen otroligt trött på culés som skall hylla egna talanger som inte förtjänar det. Vi ska inte bli som Real fansen som är alldeles för kritiska mot sina spelare, men man måste hitta en mellanväg. Det vill säga vara realistisk och sluta försköna talanger som inte håller måttet. Cuenca, Tello, Bojan och Roberto håller inte på denna nivån, inte i Barca i alla fall.
Messi-Lover
2014-05-29 21:28
SKÄMS PÅ ER SOM URINERAR PÅ SERGI ROBERTO!

Snarare så har Sergi varit väldigt bra när katalanen väl varit inne på planen under fåtals tillfällen.. Han besitter härliga dribblingar och förmåga att komma undan sin bevakning och driva bollen mot mål. Hans passningsspel är helt enligt standarden skall jag tillägga.

Visserligen så kan en utlåning en bra idé men jag är övertygad om att Sergi är redo att ta en nyckelroll redan under den kommande säsongen. Han har verkligen inte fått chansen att visa hur han presterar under en längre tid, vilket är det enda sättet att rättvis bedöma hur en spelare fungerar som startman. Man skall inte underskatta att självförtroende och prestation går hand i hand, särskild om en talangfull spelare som Sergi bara får 20 minuter att framträda vecka efter vecka....

Den enda "ynglingen" som har fått en ordentlig chans under föregående säsongen var Bartra, och det var oftast p.g.a. skador på våra mittbackar. Helt rätt beslut att Sergi får vara kvar ännu.
Real Madrid Kith.
2014-05-29 21:23
@Rambla~:


Jättebra inlägg som sätter saker och ting i perspektiv. Atletico ser även ut och ersätta Felipe Luis med Sisqueira. Spelaren som spelade i Granada, som Real ville ersätta Coentrao med men som gick till Benfica och gjorde det fantastiskt bra. Dom ser ut och bli riktigt starka nästa år också.

Rakitic är en spelare jag otroligt gärna hade sett i Barca, men han är inte katalan för då får han inte spela mittfältare hos oss. Sergio Roberto får förtroende istället. Känns som att Lucho inte vågar ta några svåra beslut what so ever hittills.
Barcelona Rambla~
2014-05-29 21:10
@Bentley King:


Överdriver? Bebis?

Är man en bebis för att man vill det bästa för den klubb man älskar och följer? Ja men då är vi väl alla bebisar då. Vi ser ju hela tiden alla misstag de har gjort under flera års tid nu.
Messi-Lover
2014-05-29 21:10
@Neymar11:

Det farliga med att ta in en utländsk tränare, vilket många verkar vilja, är att vi riskerar få in en tränare som tar ut lag baserat på vilka han mest känner igen sedan tidigare, dvs de mest kända spelarna. Våra "lokala" talanger riskerar att hamna ännu längre bak i ledet. Istället vill jag se en allsvensk tränare som förbundskapten....
Barcelona Bentley King
2014-05-29 21:08
Seriöst vilka små bebisar ni är. Visst, det är mycket som är fel med klubben just nu men fan vad ni överdriver! VM startar väldigt snart, är det ingen som längtar? :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-05-29 20:59
Vi låter Sergio Roberto stanna, Atletico får fri väg att gå efter Rakitic. :D

Altetico släpper Miranda, får bra betalt. De vill ta in Mangala som ersättare. Halva Europa har väl jagat honom?

De lär ta in Keylor Navas, vi tar in Claudio Bravo till överpris. Jag har inget emot Bravo, men till det priset blir jag upprörd.

Atletico har tydligen inga pengar. Trots det fixar de att värva en stortalang från Argentina och de behöver bara betala 60% av honom i något sorts delägarskap. Det är bra jobbat av en klubb som sägs vara pank.

Kanske vi också borde gå bankrupt och få hjälp av någon agent istället? För sämre än det går idag kan det ju knappast bli.
viccc
2014-05-29 20:50
Att S.Roberto får stanna i klubben ännu ett år, efter att ha varit en riktigt flopp visar bara på hur illa ställt det är i klubben .
Barcelona Rambla~
2014-05-29 20:48
Gio Style Jag kan iofs förstå la Real. Bravo har hur mycket rutin som helst, är etablerad och landslagsmålvakt och som har hållit en jämn och bra nivå i många säsonger i en tuff liga som la Liga. De gör helt rätt. Det innebär dock inte att vi måste nappa på det betet. Verkligen är en annan. Zubi, som har scoutat MAtS under 3 säsonger. Det tog honom över ett halvår att förhandla och till slut klara av en värvning. 12m för ter Stegen som har ett år kvar på kontraktet är ingen superbillig värvning det heller.
Barcelona Rambla~
2014-05-29 20:44
Kith.

Ja det är sant. Tidigare skrv både Sport och MD att Barca ville ha Willy eller Keylor Navas som reservmålvakt. Fast så fort det blev klart med Lucho som tränare dök istället Bravos namn upp. Han har en klausul på 30m men har blivit lovad av klubben att lämna billigare som tack för lång och trogen tjänst. Billiare i det här fallet är minst 15m. Skandal för en nr 2. Fast i Luchos ögon har ju ingen av våra 3 målvakter någon intern rankning när säsongen börjar. Han skiter väl i vad Bravo kostar. Zubi fixaren, tar ju hand om den värvningen.

Det sägs att det saknas pengar hit och dit. Varför i h-e slänger man ut sådana summor på en reservmålvakt då för när behovet är så akut på andra positioner. Man tror att det ska gå att värva två klassmittbackar för max 40m tillsammans. Vakna upp för fan, and smell the coffee. Ta reda på hur marknaden ser ut och vad spelare idag värderas till.
Barcelona Gio Style
2014-05-29 20:43
Sociedad resonerar som så att Bravo är en bättre målis än ATS enligt dem och ska därför ha minst lika mycket för honom.
Ledsen att ja inte har källa, inne med luren o läste det för några dagar sen.
Annons: