/spanien/barcelona/forum/5912.aspx/spanien/barcelona/forum/5912.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Neymar11
2014-06-11 11:31
socccerfan1; Den glädjen som uppstår efter det målet är helt otroligt. Alla verkligen springer fram till Sanchez. Sanchez och neymar tycks dessutom har kommit varandra nära och haft stundtals ett underbart samspel. Neymar-Sanchez-Messi hade jag lätt kunnat se framåt nästa säsong men då ska Messi hålla sig till kanten
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2014-06-11 11:19
Bara det är 30m £
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2014-06-11 11:19
Bara det är 30m £
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-06-11 11:10
Rambla; Gick snack om att klubben erbjöd han det veckan efter han skadade sig. Sen dess har inget mer blivit sagt angående det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-06-11 11:03
En tanke som slog mig. Varför inte erbjuda Valdes ett 1-årskontrakt nu när han är skadad och lär bli klubblös? Om vi gissar på att han kan bli spelklar någon gång i november, det är ca 5 månaders rehab han behöver. Det kan han göra i lugn och ro i Barcelona utan någon stress. Under tiden har vi Jordi Masip som reservmålvakt. Det borde funka, eller? När Valdes är tillbaka, kan han få spela lite matcher, rotera lite med ter Stegen som kan få en nyttig erfarenhet att jobba med Valdes. Nästa säsong kan Victor dra igen då kontraktet går ut. Alla nöjda och belåtna? Vi sparar dessutom en massa pengar på den onödigt dyra värvningen av Bravo.
Barcelona Mido
2014-06-11 10:30
Nu finns det en ny uppdatering för svenskafans appen. De har inkluderat tiden inläggen skrivs och länktips. enjoy :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-06-11 10:18
Jag har aldrig ropat efter en försäljning av Cesc.
Han var stundtals bra hos oss och son Xaviesta påpekar så passade han väldigt bra i Tatas rakare spel.
I det spelet är han faktiskt bland dem bästa i världen med sina otroliga bollar bakom motståndarnas backlinje.

Jag tvekar inte heller en sekund på att 9 av 10 elittränare lägger märke till detta.
LE lär helt enkelt satsa på ett spel där Cesc inte kommer att nå sin fulla potential och gör därför en förändring.

Som sagt, jag personligen hade gett Cesc ett år till men är samtidigt nöjd med bytet Cesc-Rakitic.
Barcelona barca!54
2014-06-11 09:51
Rakitic (Sevilla): "Barça? I'm very happy, it's a dream come true." [sport]
Barcelona barca!54
2014-06-11 09:51
Rakitic (Sevilla): "Barça? I'm very happy, it's a dream come true." [sport]
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-06-11 09:46
När man ser det klippet slås man även av att pepe inte är så jäkla stor - egentligen. Hans vidriga fasoner jag ju fått en att tro att han också är riktigt storvuxen, men han har antagligen bara valt de riktigt små Barcaspelarna, som en feg mobbare i mellanstadiet typ... För han är ju inte mycket större än rakitic?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-06-11 09:22
Haha, det klippet är fantastisk Barcadinho, kan se det hur många gånger som helst. Med vilken enkelhet han gör bort Pepe som efter det i hela anfallet är på efterkälken och hinner heller inte upp Bacca som till slut får passningen. Bästa sättet att göra bort Pepe som gillar att gå in i ryggen på folk och stöta utan att tänka sig för vilket gap han lämnar bakom sig vilket och Bacca utnyttjade i sin löpning. Ett fantastiskt mål och anfall.
Barcelona Barcadinho.
2014-06-11 08:47
Håller med mycket av kritiken om Cesc. Väldigt seg – har blivit värre med tiden. Jag klagar här också på tränarstabben. Behövs hårdare träningar. Hur kan en kille som kunde tåla fysiken o tempot i Pl hamna i så låg fysisk form? Men det är också hans fel. Det krävs fokus och inställning av en spelare för att få ut det mesta av ett träningspass. Tränaren behöver inte tjata som en fröken hela tiden. Cesc o Pique hade förmodligen mycket skoj men lite spring. Inte så konstigt att ryktena berättade att Pep ville kicka ut dem. Bollkontroll/teknik – inte som jag trodde från början när han var i Arsenal. Man blir lite fartblind. Han är fortfarande grym på det relativt men inte tillräckligt jämfört med de spelare som finns i Barca med samma uppgift. Men ! Att han har varit en poäng spelare var en viktig fördel i dagens Barca. Vi har i truppen bara en kille som kan konsten att göra mål. De andra är långtifrån tillfredsställande. Vi har blivit lätt sönderläst och ensidiga pga att mittfältet bestått av tekniska lirare men som inte kan göra mål och egentligen inte heller så många assister med tanke på bollinnehavet. För mycket tikitaka och för lite effektivt spel som leder till något annat än bollinnehav. Allt hängde på Messi. Cesc känns som ett slut kapitel mentalt i vår klubb. Och därför tar jag gärna emot en ändring. Rakitic är ungefär samma typ av spelare men han kommer bli mer hungrig och därmed energisk. Vi behöver såna som tänder till dem andra. Raktic nya tändning kan tom hjälpa till att tagga till Neymar extra. Neymar har inte visat än all explosivitet som han har inom sig. Dessutom det som Rakitic gjorde mot Pepe ger honom massor med bonus :-) Ancelotti tröstade sig med en snabbis...
Barcelona Rambla~
2014-06-11 08:36
Jag tänker inte lägga mer ved på brasan i Cesc-diskussionen. Folk är trötta på det. För egen del har jag tröttna för länge sedan och nu struntar jag i om han lämnar eller inte. Det enda som stör mig är att vi viker oss så lätt när det gäller priset. Detta gör mig rent ut sagt förbannad. Jag vet att min privata ekonomi inte har något att göra med klubbens och jag borde strunta i hur mycket vi får eller betalar för spelare. Om det ändå hade varit så enkelt för en supporter. Jag engagerar mig för mycket i klubben och vill då självklart att ledningen inte ska göra bort sig i allt de tar sig för, speciellt det eknonomiska angående spelare ut/in.

Sen är jag den första att hålla med Kith. när det gäller att sälja honom till Chelsea av alla jävla klubbar. Det borde vara förbjudet för någon representant i klubben att förhandla om och sälja spelare till Mourinho. Se barra hur han behandlar Barca när de är intresserade av någon av deras spelare.
Neymar11
2014-06-11 07:32
Xaviesta; outstanding var han inte utan han var okej. Och spelet hackade enormt under hösten, blev nästan som Hawaii fotboll och smålag kunde t om kontrollera bollen på mittfältet. Underhållande? Javisst men hjärtat i halsgropen varje match. Där är problemet, Cesc kan inte KONTROLLERA matchen och det är ju trots allt det han värvades för. Cesc siffror är rätt så vilseledande i vår typ av fotboll. Till nästa säsong tror jag faktiskt Iniesta kommer få axla Xavis roll som spelmotor och Rakitic kommer att användas som playmaker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-06-11 04:32
Gabriel Det finns en anledning till att Fabregas var helt outstanding under hösten för att sedan tyna bort igen lagom till våren, och den anledningen stavas Tatas detaljförändringar i vårt spel som öppnade upp lite mer ytor för oss samt spelare som hotade i djupet i form av Pedro, Neymar och Alexis när Messi var borta stup i kvarten innan jul. Det är först då Fabregas kvalitéer visar sig från sin bästa sida då han får lov att diktera tempot på sitt sätt och slå drömpassningar från 40 meter, både längst gräset och genom luften in bakom backlinjen. Det spelet Barca spelar idag, som vi allihop är överens om behöver utvecklas, passar inte grabben särskilt bra. Då får man fråga sig, vill vi fortfarande utveckla vårt spel och modifiera den så vi spelar på lite mer kontringar och lite mindre bollinnehav? Om svaret på den frågan är ja så tycker man att Fabregas bör behållas då han behärskar den sortens spel alldeles utmärkt efter bl a åren i England. Ett sådant vapen på plan är enligt mig att föredra iaf då lite annorlunda egenskaper alltid behövs i ett lagbygge. Jag tycker, simpelt och uttjatat nog, att vi har en fantastisk spelare i Fabregas men använder honom helt fel. Ska vi sträva efter att spela samma sorts fotboll igen som dom senaste säsongerna kommer han inte vara mycket att hänga i julgranen, den punkten håller jag med dig om. Men det verkar blåsa nya sköna vindar iom Luchos intåg och med det i åtanke kan Fabregas visa sig vara guld värd att behålla. Luchos mer fysiska tiki taka kommer att passa honom bättre så för min del tycker jag att han ska behållas. Jag vet att du gärna vill trycka in Pogba i ekvationen och det respekterar jag, men jag tycker att Rafinha som box-till-box räcker som mittfälts-modifikation i Barca 14/15. Lucho kommer förhoppningsvis att tillföra vårt kollektiv lite stjärnstoft med sin spelidé och sin auktoritet och jag hoppas vi behåller alla våra mittfältare till nästa säsong och då menar jag självklart inte Roberto (som tyvärr utnyttjat sitt sista extraliv) och glidarn Dos Santos.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-06-11 03:43
Jag förstår verkligen inte tårarna här inne från vissa när det kommer till Fabregas. Låt oss vara ärliga nu, vad har han gett oss? Tror jag gick igenom hans statistik för några dagar sen och om jag minns rätt så har han stått för 44 mål och 48 assist på 3 år i alla turneringar för oss. Statistiskt sett är det svårt att kritisera honom, men det är just det Fabregas är, en poängsspelare. Är det tillräckligt i mina böcker för att få vara en startspelare i FC Barcelona? Inte på långa vägar. Sånt kanske fungerar i en klubb som Arsenal eller i en klubb där han kan få fria tyglar till att röra på sig hur han vill och där han har en mittfältare bredvid sig som städar upp efter hans misstag (för han står för en hel del sånna), men inte i Barcelona där kollektivet är det viktigaste. Mitt största problem med Fabregas rent spelmässigt när vi pratar om hur han är som fotbollsspelare och hans egenskaper osv är hans seghet. Han är så otroligt seg, en av de segaste och långsammaste proffsspelarna jag kan komma att tänka på faktiskt. Allvarligt nu, en sköldpadda hade sprintat förbi honom. Och alla dessa jämförelser med Xavi, menar ni allvar? Xavi må ha gått ner sig på sistone men det Xavi har gjort för klubben som mittfältare har ingen annan mittfältare i klubbens historia mäktat med. Att Xavi blev bra först under EM 2008 är så fel som det bara kan bli. Xavi var outstanding redan under den andra halvan av säsongen 03/04 efter det att vi köpte in Davids. Sen har han varit bra enda sens dess, visst, det kanske stämmer att Deco var "stjärnan" på mittfältet, men det innebär inte att Xavi inte höll en jävligt hög klass redan då. Tyvärr så missade han finalen 2006 mot Arsenal pga en skada, annars hade han varit given i den finalen. Xavi (och Iniesta) har två egenskaper som Fabregas 2 saknar; finess och mycket (!) bättre boll kontroll. Dessa två egenskaper är som svart ink på papper för Barcelonas mittfält, det krävs en extra ordinär talang för att behärska vårat mittfältsspel, och inga djupledsbollar i världen kan rädda dig om du är slarvig i din bolltouch och klumpig på det sättet som Fabregas är. Bortsett från det så är han också alldeles för slö och seg i sitt beslutsfattande, han drar ner på tempot något otroligt varje gång han befinner sig på planen vilket påverkar flytet i spelet. Jag personligen är helt övertygad om att med Fabregas i laget så kommer vi aldrig att bli världens bästa fotbollslag igen. HAN ÄR INTE TILLRÄCKLIGT BRA! Och innan alla ni fanboys klassar mig som en 'idiot' så ber jag er att granska hans spel i Barcelona, det finns bevis för att allt jag säger stämmer. Han är för seg, han har för dålig bollkontroll, han är inte tillräckligt kvick och han har inte den finessen som krävs. Vad är det Xavi, Busquets och Iniesta alla har som gjort/gjorde det mittfältet så överlägset? - En överlägsen teknik gentemot motståndarna. - En överlägsen bollkänsla/bolltouch gentemot motståndarna. - En överlägsen finess (förmågan att kunna vrida in och ut på tre pressande spelare) gentemot motståndarna. Det är främst dessa 3 egenskaper som har gjort vårat guld-mitfällt så oerhört överlägset alla andras lag. Det här är 3 egenskaper som Fabregas inte besitter ens i närheten av på samma sätt. Fabregas är en riktigt bra mittfältare när man inte spelar den typen av fotboll som Barcelona spelar. Det stämmer inte alls att han, i Arsenal, spelade samma fotboll som man gör i Barcelona. I Arsenal använder de sig av bollen och bollinnehav, men deras anfall går mycket snabbare. Det är en svängigare fotboll. Det krävs inte lika mycket teknisk förmåga och kunskap att spela en snabb fotboll som det gör att spela en fotboll med bollinnehav, kombinationsspel, öppnande av ytor - ett spel där minsta lilla pass kan vara skillnaden mellan 1-0 eller 0-1 i baken - framför allt eftersom varje passning är så ofantligt viktigt för flytet i spelet. Barcelonas fotboll har stora fördelar, men också stora nackdelar när man försöker övertyga sig själva om att den typen av fotboll fungerar för alla fotbollsspelare. Barcelonas fotboll fungerar enbart för ett dussin handplockade, exceptionellt överdrivet överlägsna tekniker. Det gäller att vara snabb i både hjärna och ben. Vi har med Fabregas under dessa 3 år vunnit 1 CdR titel och en La Liga titel, vi har gått miste om vår största mittfältstalang (Thiago) och Fabregas har nästan enbart varit bra mot dåligt motstånd. För en som mig, som var emot köpet från första början försvann tålamodet jävligt snabbt. Jag har varit kritisk så det bara skriker om det gällande Fabregas. Dels anser jag inte att han håller och dels anser jag att de pengarna man la på honom hade och borde ha spenderats smartare på andra positioner. Vi borde aldrig ha köpt honom men jag är glad att Lucho inser att han inte håller ifall vi vill satsa på att bli nummer 1 igen. Om han nu slutligen lämnar, vilket det också verkar som, är jag fullt övertygad om att ytterligare en mittfältare värvas in. Då hoppas jag bara att man väljer någon som kan behärska vårat spel. Det öppnas så många intressanta möjligheter för oss om Fabregas lämnar, möjligheter som han hade blockat om han stannade kvar. Desto snabbare han försvinner, desto bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-06-11 02:54
Jag personligen tycker att Kith skrev en riktigt bra grej som många inte tänker på:

''Jag är helt säker på att Fabregas hade varit enorm om han fått känna att mittfältet är hans. Han har det i sig men rädslan för Xavi och bristen på förtroende för honom har dödat honom som fotbollsspelare.''

Jag tror att det ligger mycket mer än bara fotbollskvaliteer i själva ämnet. Det handlar väldigt mycket om psykologi. Det finns vissa saker som hindrar Cesc från att ta för sig och jag tror att Xavi är en av anledningarna. Hoppa inte på mig nu, jag menar inget illa om vår klubblegendar. Det är absolut inte Xavis fel. Men Cesc ser upp till Xavi så mycket (fotbollsmässigt) att han inte vågar ta för sig lika mycket. Xavi var den som stannade kvar och krigade om en plats medans Cesc var den som stack som 15-16 åring. Det här sitter lite i bakhuvudet tror jag. Cesc känner sig kanske mindre värd och kanske ibland orättvist behandlad. Jag tror att det finns tider då Cesc ska ha tyckt att han förtjänar platsen mer än Xavi men att Xavi har gått före p.g.a namnet på baktröjan eller för att den ena stannade kvar. Vi har sett många gånger i våran klubb att när 2 spelare konkurrerar om 1 position så väger namnet tungt när det gäller startelvan, alltså den som har bäst form får inte spela.

Det känns som om det var likadant när en ung Xavi och en ganska ålderstigen Pep konkurrerade om en plats i startelvan. Ni vet alla de jämförelserna som var mellan dom, Xavi var för blek och blyg för att ta för sig. Men Cesc-Xavi situationen är värre eftersom Cesc stack i ung ålder, det gjorde inte Xavi då. För att Cesc ska prestera så måste den respekten och undergivenheten han har för Xavi gå bort och det kommer endast ske när Xavi lämnar. Då kan Cesc ta för sig. Men det kan dyka upp problem. Vad säger fansen om att göra sig av med Xavi för Cesc? Hur kommer en klubblegendar som Xavi ta det? O.s.v. Jag personligen tror inte att Cesc kommer hålla Xavis nivå (när han var som best), någonsin. Men det finns inte många spelare som kommer att göra det. Det kan bli en chansning men nu verkar det som att Cesc lämnar och kanske är det de bästa för allas skull.
Barcelona AndreD
2014-06-11 02:47
Glöm inte fixa ert fantasylag till VM :)
Barcelona Gio Style
2014-06-11 02:10
Kith Du kan ju börja med att käka lite valium eller något. Kan du inte föra en diskussion utan att vara hetsig och nedvärderande? Cesc har varit för ojämn och vårt spel behöver en förändring. Han är självklart rätt person att åka ut ur vårt mittfält. Iniesta och Busquets är untouchables och Xavi kommer agera rotation såvida han inte får en nytändning a la Pirlo. Din personliga åsikt gällandes Rakitic delar inte många alls med dig så du kanske bara ska acceptera att vissa är nöjda över det bytet.
Barcelona B.BOSS
2014-06-11 02:09
Istället för att gråta efter Cesc eller vara glad för att han lämnar borde vi tänka på det goda med honom. Det sorger mig att Cescs dröm inte blev vad vi alla drömde om. Att den förlorade sonen skulle komma tillbaka och avsluta karriären som en legend i Barca. Det här är en kille som verkligen älskade Barca från barnsben. En kille som älskar Barca mer än någon annan här inne. Nu får han inte samma anknytning till klubben som Xavi till exempel. Som han hade önskat. Jag säger det igen, ingen mittfältare slår bättre djupledsbollar bättre än Cesc när han ser luckan och anfallaren sticker på djupet. Han gick ner i lön och klagade aldrig för att få spela på camp Nou. och Det kommer jag respektera honom för.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2014-06-11 01:31
Kith.

Grejen är att du har noll koll på Barcelona och inte "alla andra" som du vill få det till. Xavi blev inte bra efter 2008 som du säger. Xavis stora genombrott kom säsongen 03/04 i samband med Davids ankomst till klubben. Det är jävligt korkat att tro att en spelare som typ spelat 700 matcher för Barcelona (majoriteten från start då han inte är en typisk inhoppare) och ca 130 landskamper för Spanien under en 15-årsperiod blivit bra de senaste 5-6 åren. Man samlar inte på sig såna siffror genom att vara medioker fram till 2008.

Sen förstår jag mig inte på det enorma Cesc-älskandet. Killen har fått mycket speltid och dessutom fått spela som mittfältare så bespara oss skitsnacket om att han inte fått spela på sin riktiga position. Så som vissa pratar om Cesc så kan man tro att det är en Barcalegend som vunnit oss åtskilliga titlar och dominerat stormatcher. Han har under sin tid i Barca inte dominerat en enda stormatch.

Ingen av Aragones, Del Bosque, Pep, Tito och Tata gjorde Cesc till sin motor. Sluta försöka få det till att det är någon annans fel än Cescs.
Barcelona Barclasico
2014-06-11 01:10
Atletico Madrid centre back Miranda (29) has asked his club to allow him to join Barcelona or Man United this summer. [sport]
Barcelona nemo
2014-06-11 01:04
Monaco have decided not to sign Barcelona goalkeeper Victor Valdes (32), who decided not to renew his expiring Barcelona contract. [lequipe]

Vad tror ni händer med Valdes nu?
Real Madrid Kith.
2014-06-11 00:59
@Romario11:


Sarkasm din skojare, lär dig det.
Barcelona Vampíro
2014-06-11 00:54
Släng Cesc så långt bort det går, han har den svagaste mentaliteten i hela truppen. Inte så konstigt då han kommer från loserklubben nummer ett Arsenal. Noll cojones på den grabben, sälj honom så slipper man allt gnäll.
Barcelona J.Gamper
2014-06-11 00:53
Isåfall borde man inte haft värvat Cesc. Överflödig. Ledningen gjorde katastrafola val redan från början. Istället för att bredda med nödvändiga spelare köper vi in Cesc som mittfältare när man redan har Iniesta och Xavi som var givna.. med Thiago mflera bakom. Hade vart en annan sak ifall han kom för en billig summa. För de pengarna kunde vi ha breddat och värvat in framtida spelare.
Barcelona Cule4life
2014-06-11 00:47
Cesc är Xavi 2.0. Att vissa inte inser det är synd. Men det är Xavis skugga som tynger Cesc. Hade Xavi lämnat i år hade ni sett den riktiga Cesc.
Barcelona Vampíro
2014-06-11 00:30
Oh herregud kan folk sluta hitta på ursäkter för varför Fàbregas vart så jävla usel i Barcelona. Han har spelat på mitten bredvid Xavi, Andrés och Thiago och han har vart seg, tappat boll och vart allmänt kass. Man ser skillnaden på hans bolltouch och de andra, han är ett par snäpp efter.

Han hat spelat som central mittfältare, han har spelat som falsk nia/trequartisa och han har för fan t.o.m. fått hela laget format efter sig och fått en skräddarsydd roll i ett 3-4-3 system. Gemensam nämnare? Han har sugit i alla roller så get off his nuts och inse att den "förlorade sonen" som kostat klubben så mycket kraft, tid och pengar har misslyckats brutalt.

Efter tre år i ett spel han tydligen skulle vara bekväm vid, så har han endast kunnat leverera under ett par månader i början av säsongerna mot några mittenklubbar. Efter nyår är han pinsam svag och han är ALLTID den första som gömmer sig i motgång. Så sluta försök försvara honom, klubben har gjort sitt, Fàbregas not so much.
Barcelona Romario11
2014-06-11 00:26
Jag tycker att det är lite oroväckande att det dyker upp färskingar på forumet som kallar Mou för den "gode" och våra tränare för fega utan att någon reagerar över det :/
Barcelona LeoMessi
2014-06-10 23:57
Soccerfan1--- Om jag ska vara ärlig så vet jag inte varför dom ersatte Gomez med mandzukic! Gomez öste ju in med mål, han var riktigt jäkla bra då. Mandzukic är inte dålig, men att köpa in honom för att ersätta Mario är lika logiskt som att köpa cuadrado för att ersätta sanchez. Absolut inte nödvändigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: