/spanien/barcelona/forum/5872.aspx/spanien/barcelona/forum/5872.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2014-12-19 23:26
Exakt fem år sen vi vann klubblags vm och tog vår 6e titel under 2009. Vilka minnen, kommer ihåg glädjen när den relativt okända Pedro sätter 1-1 i 89e och sen Messi bröstmål i förlängningen. Allt under Peps era kändes som en film. Önskar man kunde spola tillbaka tiden för en stund.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-12-19 23:15
Under Sydamerikanska mästerskapen för U20-lag kommer Barcelona enligt uppgift att ha flera representanter på plats för att hålla ett speciellt öga på Santos Gabriel "gabigol" Almeida och Corinthians Malcolm Silva.

Gabigol har Barcelona första tjing på sedan kpet av Neymar och nu ska bland annat Albert Valentin (han som sägs ha betalat överpris för Douglas) prata med 18-åringens agent då man ser att han har potentialen att kunna spela i Barcelona framöver.

Malcolm Silvas agent var tydligen i Barcelona och den vänsterfotade 17-åringen ska tydligen också vara på radarn. Visserligen inte redo för en flytt till Europa riktigt än, men absolut lovande. Lite skills finns i länken nedan. Inter har tydligen varit och nosat på denne talang och sägs kunna spendera mycket pengar för att knyta honom till sig.

https://www.youtube.com/watch?v=zxAgWUbAUqg

Mästerskapet går av stapeln 14:e januari och spelas under 3 veckor.
Kommer säkert finnas stream för de som vill kolla in matcherna närmare.
Barcelona Neymar11
2014-12-19 22:42
Potosi Denna är en favorit med
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Potosi
2014-12-19 22:37
Arjen's filmning alla dagar i veckan, därefter CR7.
Barcelona Neymar11
2014-12-19 22:28
Rambla~ Haha gravity!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-12-19 22:01
Ah, nu fattar jag. Trodde du syftade på spelarna eller vissa spelare. Lite trög där. :) Ja självklart borde de ryka hela högen men vi vet alla hur den här klubben inte alltid agera logiskt. Haha, Fallon d'Floor. Bra nomineringar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-19 21:49
Rambla Lämnar ledningen så lämnar esubio?! Inte tror du någon ny ledning behåller honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-12-19 21:40
Vilka dom? Vi spekulerade om Eusebios framtid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-19 21:37
Rambla~ Häver inte CAS beslutet eller åtminstone förkortar det så tror jag faktiskt dom alla lämnar efter den här säsongen. Enda som kan rädda dom är ett cl-guld
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-12-19 21:29
Eusebio lär försvinna efter säsongen. Förhoppningsvis säger jag, för inte kan han väl lura till sig ett 5:e år som tränare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-19 19:21
Martin Ödegard är i Barcelona. Han är för bra och för billig för att Barca ska tacka nej till och inte kunna övertyga att välja Barcelona. Förhoppningsvis kommer han.

Spela under Eusebio är problemet bara.
Barcelona messiooooxavii
2014-12-19 19:04
Martin odeegard Vilken talang.. VÄRVA Halilovic och martin framtidens xavi och iniesta tro mig!!
Barcelona Krabban94
2014-12-19 18:52
@Lion24:


Förstår hur du tänker men det är en "tvåsidig" fråga, kommer inte på om det är rätta ordet men whatever.

Fördelen med att låta spelarna veta vem som spelar 24h före gör ju att man hinner kolla in medspelarnas rörelser etc som du skriver.

Nackdelen är den att man genom att låta spelarna få reda på 11an 24h trycker övriga åt sidan vilket riskerar att man inte ens förbereder sig för en bänkplats om du förstår min poäng. Alla tvingas ju slåss för sin plats på den matchflrberedande träningen, detta gör att man automatiskt tvingas vara färdig psykiskt och fysiskt som spelare och bör vara det för att det inte ska gå åt skogen.

Jag misstänker att Lucho har sin elva klar dagen innan och tränar med den till stor del men meddelar inte spelarna före 1,5h kvar till match.

Sen att man haft 23 olika startelvor på lika många matcher är underligt, rotation är bra till viss del mennu hinner spelarna ju inte ens spela en match tillsammans innan de splittras åt så därför tappar man ju lagspel.

Kolla på Real och Chelsea, Mou o Ancelotti är mästare på att spela med samma elvor, hur många olika elvor har Real haft i år? Inte nära heller lika många som oss. Då ser vi också balansen och resultatet i deras LAGspel och spel överhuvudtaget, väldigt storskillnad i jämförelse med oss.

Detta var också den största orsaken till att vi förlorade Clasicot mot dem för att de spelade som ett lag medan vi såg ut som yra höns...
Barcelona Zyzz
2014-12-19 18:46
Vet någon om det går att streama Barcas ligamatcher på mobilen? Jag kommer varken att ha tillgång till TV eller dator imorgon nämligen, så jag hade gärna sett matchen på min iphone om det går.
Barcelona Neymar11
2014-12-19 18:42
Lion24 Inte alltid en fördel att tänka för mycket på hur man ska spela. Jag förstår din poäng och du har rätt men det känns oerhört kul att inte veta startelvan 6 dygn innan Men kommer nog bli mindre rotationen framöver och en spelad elva
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Baha - Pep G
2014-12-19 18:37
LION24 Jag har tänkt på samma sak. Hur fungerar det? Borde inte spelarna veta långt innan vem som ska starta så att de kan träna in formationen och taktiken innan matchen. förbereda sig mentalt på vad som ska komma. Luis: "1 timme innan matchen får ni 11a spela." Spelarna: "Hur ska vi spela Couch?" L:" 3 4 3, ut med er nu." Spelarna: "Men Couch vi vet inte vad du kräver av oss eller hur vi ska spela den här formationen. Vi har inte förberedd oss innan matchen." Fattar ni hur vilsna spelarna var mot PSG. Luis hade tur. Jag menar mytoligiska gudarna från Valhalla och Olympia var på sin sida. Pep åtminstone sa vem som ska starta och tränade med de spelarna som ska starta en vecka innan. Han sa bara startelvan halvtimme innan matchen till median. Men vad fan vet jag? Fan vet vi? Fan vet spelarna? Fan vet Lucho eller motståndarna! Allt jag vet är att Luis Enrique kommunicerar genom the force med grabbarna.
Barcelona Chrisicito
2014-12-19 18:33
Var tidigare i år uppe och hälsade på min familj i Norge och passade på att se Norge-Portugal U21. Såg då Ödegaard och killen var alltså FEMTON år och spelade där! Han imponerade på mig. Där är en riktigt stor talang!!!
Barcelona Lion24
2014-12-19 18:26
23 olika startelvor av 23 möjliga matcher. Alltså, jag kan knappt tro det jag skriver. Jag förstår inte, inte för att jag är en expert men jag ser inte detta hända nån annanstans än i FC Barcelona. Spelarna får veta vilka som startar 1.5 timme innan match? Ord, nån? Är det inte bättre att spelarna får veta 24 timmar innan så att man kan förbereda sig, inte bara fysiskt men psykiskt vilket är väldigt viktigt? Låt se, det är 23 olika startelvor av 23 möjliga och spelarna får veta vilka som startar 1.5 timme innan match. Vilken ekvation.. Alltså går detta ihop nånstans på nån sport överhuvudtaget?

Hur ska man spela ihop sig? Får du veta 24 timmar innan match att du ska starta så tänker du över matchen, du tänker på dina medspelares rörelser och hur du ska agera i vissa situationer. Pressen försvinner från psyket lättare och snabbare när det är 24 timmar kvar än 1.5.

Jag vet inte ens varför jag skriver detta om jag ska vara ärlig. Bara för att låta bitter liksom.
Barcelona grande jw
2014-12-19 16:53
Olympiacos har gjort en riktigt fin tributevideo till Abidal. Rekommenderar alla culés att se den. Hade gåshud nästan hela videon. Kung Abi!
Barcelona Gabriel
2014-12-19 16:29
Så här i efterhand så känner jag rent personligen inte riktigt att det är helt rättvist att kritisera Tata för hans säsong i Barcelona. Självklart fanns det vissa saker som han borde gjort bättre, som jag själv kunde irritera mig något enormt på, exempelvis dessa grillfester laget allt för ofta verkade ha. Spelarna såg inte alls vältränade och sett till det ska han självklart ha kritik för. Men i ärlighetens namn så fick han inte forma laget så som han själv ville. Under hösten låg vi på en delad 1:a plats i ligan där vi hade släppt våran tiki-taka lite och tog relativt enkla segar. Det såg bra ut och det borde ha utvecklats till att se ännu bättre ut efter nyår, men sen hände något, pressen i Barcelona och stora profiler som Xavi började beklaga sig över det minskade bollinnehavet och taktiken som Tata valt att införa. Samtidigt försökte han med det svåra konsstycket att behaga alla spelarna med speltid, vilket blev resultatet av att alla av Xavi - Iniesta - Fabregas och Busquets skulle få plats i startelvan samtidigt. Något som knappast var idealt för Barcelona som klubb rent spelmässigt med tanke på att Fabregas ofta fick placeras i anfallet. Vi har fortfarande inte fått det bekräftat men jag har i alla fall starka misstankar att Tata fick känna starka påtryckningar från både styrelsemedlemmar och kanske även vissa spelare som Piqué och han skulle starta med Fabregas, för hade han själv fått välja 11 tror jag att han hade valt att ha Sanchez i startuppställningen näst intill varje gång, på bekostnad av antingen Xavi eller Fabregas. Jag har en känsla av att det är väldigt mycket som skett bakom stängda dörrar som vi fansen inte är medvetna om. Tatas röst var inte tillräckligt stark för att stå emot den katalanska hierarkin, det är min personliga uppfattning. Rent taktiskt var Tata och faktiskt ÄR en väldigt bra tränare. Han förlorade 1 stormatch under hela säsongen och det var precis i slutet när laget mådde som sämst i cupfinalen. Jag tänker inte döma Tata för hans säsong med oss, jag är övertygad om att han är bättre än vad hans resultat hos oss säger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-12-19 16:27
@M.Laudrup:

Roligt det där, jag själv tyckte att många anfall förstördes av Etoo då han ibland var för egoistisk eller slog bort en passning. Han var en killer i boxen men spelmässigt var Henry bättre.
Barcelona LeoMessi
2014-12-19 16:19
Grande jw Det är juletider nu så jag försöker vara lite generös ju;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-12-19 16:09
@LeoMessi:
Svårt att ge Lucho någon credit för den fysiska aspekten när han efterträdde en tränare som var mer intresserad av BBQ-middagar än fotboll. Det är som att dra in lördagsgodiset från en 10 åring. Vad tror du kommer hända? :)
Barcelona LeoMessi
2014-12-19 15:42
Jag har trashat enrique en hel del på sistone och detta på grund av hans brist på fingertoppskänsla. Som att till exempel spela Mathieu på vänsterkanten i dom svåra matcherna eller att bänka rakitic när det gäller som mest. Men en sak ska han ha cred för och det är för att spelarna verkar orka betydligt mer numera. Energin verkar inte ta slut lika tidigt som det brukade göra. Nu gäller det bara att han utför den taktiska biten lika väl som den fysiska.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-19 14:45
Asså det börjar bli intressant i dem yngre lederna, dom håller på att förbereder sig för framtiden Om det vill sig riktigt väl kan vi ha en framtida mittfälts triangel med följande spelare . Samper Halilovic ödegaard Framför dom Adama Gabigol
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar11
2014-12-19 14:33
M.laudrop Gick ju bra för real när dom styrde spelet mot Henry :) Henry var inte i sina bästa form, men han var fruktansvärt bra 08/09, trodde du att Henry skulle få samma roll som i Arsenal?! Göra allt medan dom andra tittar på? En viss skillnad på arsenal och Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2014-12-19 14:28
Goals and assists in first 10 games with Barcelona: Neymar 2+5, Luis Suarez 2+6 #fcblive [via @barca19stats] Det är inte lätt att komma in i Barcas spelsätt och som ni ser så hade Neymar också det tufft i början. Snart exploderar Suarez, det är bara en tidsfråga!
Postat via SvenskaFans-appen
M.Laudrup
2014-12-19 14:23
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:

Snacka om att överglorifiera och det vet du. Det var faktiskt så att motståndarna styrde spelet så att vi till slut skulle ge bollen till Henry eftersom att de var väl medvetna att fransmannen råkade vara Barcelonas svagaste länk. Och som jag tidigare beskrev, Henry förstörde väldigt många utav våra anfall hos oss...
Barcelona Krabban94
2014-12-19 14:10
@Gabriel:


Nej, en dag har han varit klar för Real, en annan för Bayern o Liverpool osv. Hans far har nekat att han valt någon klubb.
Barcelona Neymar11
2014-12-19 14:06
Barclasico Han är för stor för att ta oss ut i ett lag!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: