/spanien/barcelona/forum/5857.aspx/spanien/barcelona/forum/5857.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-06-10 23:57
Soccerfan1--- Om jag ska vara ärlig så vet jag inte varför dom ersatte Gomez med mandzukic! Gomez öste ju in med mål, han var riktigt jäkla bra då. Mandzukic är inte dålig, men att köpa in honom för att ersätta Mario är lika logiskt som att köpa cuadrado för att ersätta sanchez. Absolut inte nödvändigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2014-06-10 23:54
Stör mig något enormt på madzukic hypen.. Nu när han lämnar byern kommer alla se hans riktiga jag.. Hälften så bra som han varit. Mark My words.
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-06-10 23:48
@zick9:


Spelar ingen roll, när han spelar mittfältare är det fortfarande Xavi som är referenspunkten, Fabregas är inget mer än en sidekick då vi haft fega tränare som lagt all sin tillit på en gammal Xavi. Bara för att han startar på mitten betyder inte det att han får förtroendet. När du utvecklar ditt fotbollskunnande så kommer du förstå, tills dess får du förlita dig på vad diverse tweets har och säga.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-06-10 23:47
@petersays:


Fast tidigare har det ju stått 20M + incentives, nu står det 23M incl. incentives.
Barcelona zick9
2014-06-10 23:41
Cesc Fabregas har den här säsongen startat 42 matcher:
28 som offensiv mittfältare.
14 som central anfallare.

Referenser:
Barcastuff @twitter (via elp)


Det verkar som att vissa bör tänka efter en extra gång innan de yttrar sig om att Fabregas oftast spelar på fel position. Han har för helvete spelat som anfallare ett par gånger förutom de matcher då Messi inte varit tillgänglig.
Barcelona J.Gamper
2014-06-10 23:36
Aså.. shiet vilket engagemang Pep hade med Barca. Inte undra på varför vi spelade så bra som vi gjorde. Synd att han ej kunde fortsätta!
Neymar11
2014-06-10 23:25
Xavi kostade inte 35 miljoner £, och hade erbjudande från andra klubbar och stannade kvar. Fabregas ska inte betraktas som en egen talang utan som en legoknekt därav är förtroende/tålamodet mindre än vad det var med Xavi. Jag har svårt att se cesc någonsin göra det Xavi har gjort för klubben. Nu när du nämner Chelsea så är du inne på helt något annat, i Chelsea kan Fabregas vara bra men inte i Barcelona. Cesc gör sig som bäst en "fri" pivote roll tillsammans med en hårt jobbande defensiv mittfältare. Ska vi byta spelsystem för cesc? Absolut inte
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-06-10 23:19
Rakitic-dealen blir ju 3M dyrare och Suarez går på lån ytterligare ett år för varje dag. Imorgon är det 26 M och Suarez i 3 år. Hoppas det blir klart innan VM annars kommer han kosta 120M och Suarez till Sevilla i 35 år. Tough shit!
Real Madrid Kith.
2014-06-10 23:15
Grejen är att många här inne har noll koll på Barcelona för bara 10 år sedan. Som Nesto nämner så presterade faktiskt Xavi sämre än vad Fabregas gjort väldigt många säsonger innan han slog igenom. Den Xavi vi känner nu kom till efter EM 2008 och bärgade året efter trippeln där han var fantastisk. Det var inte länge sedan Xavi var ytterst medioker. Han gjorde inga mål, väldigt få assist och var allmänt bortkommen i Barca. Ni minns väl när Deco var vårt geni på mitten och inte Xavi. Så att säga att Fabregas fått 3 sketna säsonger där han allt som oftast varit petad och spelat på fel position då vi haft fegisar till tränare efter Pep som endast fortsatt köra på hans spår köper jag inte. Jag är helt säker på att Fabregas hade varit enorm om han fått känna att mittfältet är hans. Han har det i sig men rädslan för Xavi och bristen på förtroende för honom har dödat honom som fotbollsspelare. Trots detta är hans statistik magnifik för en "värdelös spelare" som vissa nötter här vill deklarerar honom som.

Jag lovar er att Fabregas kommer vinna CL med Chelsea innan vi vinner CL igen om han drar till Mourinho. Tänk er den revanschen Mou kommer inpränta i honom. Den gode José kommer hjärntvätta skiten av Fabregas till den grad att han kommer bli en top 3 bästa spelare i Chelsea. Han är även EXAKT vad Chelsea behöver, smart kreativitet på mitten. Galet att vi förstärker en så pass stark CL konkurrent som Chelsea när man istället kan tvinga honom till United eller Arsenal till exempel.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-06-10 23:15
Barcelona could pay a maximum of 23M (incl incentives) for Sevilla midfielder Rakitic. Denis Suarez joins Sevilla on 2-year loan. [elcorreo]

2-year loan.. Okej för mig, så länge det inte ingår köpoption. Kommer bli jätteintressant att följa Denis kommande säsong.
Barcelona Barclasico
2014-06-10 23:09
Barcelona could pay a maximum of 23M (incl incentives) for Sevilla midfielder Rakitic. Denis Suarez joins Sevilla on 2-year loan. [elcorreo]
Barcelona Culé - Messi y Alexis [BIENVENIDO NEYMAR]
2014-06-10 23:09
Neymar11

Dina inlägg är så klockrena, love u man! (Y)
Barcelona Barclasico
2014-06-10 23:08
The agent of Fiorentina player Juan Cuadrado (26) will in the coming days meet with Barcelona to discuss a possible transfer. [sky]
Barcelona Nesto
2014-06-10 23:06
Visst har Fabregas blandat och gett på de olika positionerna han har spelat men faktum kvarstår att han har fått tre år av förtroende och har inte skiljt speciellt mycket i prestationsnivå. Han var tänkt att avlasta vår mittfältsgeneral Xavi. Styra tempot, slå genialiska genomskärare, öppnande crossbollar och hålla uppe det snabba passninsspelet. Han har varje säsong öppnat bra, oavsett position men sedan så har det slagit av efter någon månad och alla har hoppats att han ska hitta rätt i systemet. År efter år. Den där falska 9an som pep införde i tanke på att ständigt utveckla sin spelidé är något som gått i arv till både Tito sedan Tata. På gått och ont får man väl säga men vi sitter alla med facit och minnen på den förlorade sonens prestationer. Personlig tror jag att han skulle utvecklas mer om han fick ta över helt från xavi. Få större ansvar och styre mittfältet. Just nu står han i samma skugga som Xavi en gång gjorde. Men stannar de båda så gör Fabregas ännu en halvdan säsong.. Man måste samtidigt ha i åtanke att anpassa sig till Barcas system måste vara något av de svåraste. Tänk tillbaka hur många som har haft problem med acklimatiseringen. Fabregas var van vid större ytor och högre tempo i PL. Han hade en mästares sinne och välsignade fötter i Arsenal. Jag är helt övertygad om att han kommer tillhöra en av de bästa i PL och Chelsea om han går dit. Ut med Fabregas? Ja om vi kan skeppa hem Rakitic och Oliver Torres.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-06-10 22:57
Kith. Kan säga till dig att jag har aldrig hyllat Fabregas, aldrig vart för värvningen av honom! Jag har vart negativt inställd till Cesc sen dag 1, och det är mitt problem om jag inte ser hans "storhet". Han värvades som Xavis arvtagare och det är ett direkt misslyckande och det kan inte ens du säga något emot. Hela jävla kampanjen med att hämta den förlorade sonen var så jävla löjlig. Nu till faktan, statistiskt sätt har han levererat där har jag inget att säga till om. Men fotbollen kommer aldrig vara några siffror för mig, och rent spelmässigt har han floppat rejält. När vi har behövt han som mest har han vikt ner sig. Varken Pep, Tito eller Tata ansåg att cesc skulle starta istället för Xavi. Så om du inte kan ge Rakitic en säsong varför ska vi andra ge cesc en fjärde säsongen? Lite hycklar mentalitet?
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-06-10 22:50
@Neymar11:


Det ända caset som är closed är att jag vet att jag inte skall ta något du skriver på allvar igen. Typsik hycklare som hyllar spelare så länge dom tillhör Barca men är snabb på att skita på dom så fort dom är påväg bort eller redan sålts. Men vad vet vi, vi får väl ta dig på orden Rakitic är världens bästa mittfältare och Fabregas är värdelös.
Neymar11
2014-06-10 22:46
Där kommer den lama ursäkten, om Fabregas hade fått spela på sin vanliga position så jävlar vad bra han hade varit :) bortförklaringar och fler bortförklaringar. Han har fått gott om chanser som mittfältare och som falsk nia och som en fjärde mittfältare. Klubben och tränaren har gjort allt i sin makt för att få in honom i startelvan. Varför är det så svårt att erkänna Fabregas som en flopp? Det största bekymret är inte att han är långsam i benen utan att han är för långsam i tanken. Det tar alldeles för lång tid för honom att bestämma sig vad han ska göra med bollen. Finns en anledning till varför Pep ville bli av med honom redan efter första säsongen. Case closed!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
2014-06-10 22:38
@Mido:
Hur kan du vara så säker på att det är samma personer? Vilka användarnamn är det som väjer kappan efter vinden?
Barcelona Smogen
2014-06-10 22:33
Fabregas lyçkades inte i Barcelona för han spelades väldigt sällan rätt. De få gånger han fick chansen att spela i en ganska fri mittfältsroll med löpande anfallare framför sig var han outstanding. tyvärr var han ju alltid någon form av falsk nia eller mittfältare med helt stillastående anfallare framför sig. ett riktigt slöseri helt enkelt...
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-06-10 22:32
@Barieta:


Inte alls, Alves var en stjärna innan han värvades till Barca 30+ miljoner euro för en högerback säger allt. Yaya Toure är en spelare jag hade följt sedan Olympiakos tiden och visste att han skulle bli en succé, Abidal var en riktigt bra värvning i jämförelse med det vi hade, Sylvinho och GVB som fanns innan. Abidal var även en av Frankrikes bästa försvarare i ett Lyon som dominerade på den tiden.

Jag kvarstår vid min åsikt att Fabregas är en bättre spelare än Rakitic, ingen har hittills gett något som övertygar mig om det motsatta. Fabregas hade varit ett monster i Barca om han fått förtroende på sin RIKTIGA position och inte som en anfallare.
Barcelona Mido
2014-06-10 22:32
Alltså ni som gråter över cesc, var inte ni som tjatade i 3 år att han skulle skickas tillbaka till arsenal. varför är ni så dubbelmoraliga. ena dagen är han mer brun än en bajskorv nästa dag är han världens bästa mittfältare,,, samma sak med Xavi, vissa av er bombade sönder honom med kritik under senaste 2 åren, men när nån annan gör det då är man medgångsupporter. bestäm er å håll vid era åsikter men byt inte åsikt efter en kvart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J.Gamper
2014-06-10 22:32
Barcelona J.Gamper
2014-06-10 22:32
Kith har med all rätt höga krav på klubben. Förstår hans poäng. Men ärligt talat ska man vara glad att de ens lyckats köpa Rakitic för en rimlig summa med tanke på vilka som styr Barcelona.

Det är bara att acceptera.. drömmer man om att Barca ska ha världens bästa trupp får man vänta tills efter 2016.
Barcelona Júnior.
2014-06-10 22:30
Jag har faktiskt ingenting emot att Mathieu ryktas till oss. Han är både rutinerad, snabb och även väldigt stabil i defensiven såväl som i höjddueller. Det är om han däremot värvas in som vår "stjärnvärvning" till mittbacksposition jag kommer att ha negativa åsikter kring värvningen, men så verkar inte fallet vara.
Fransmannen känner till La Liga väl och han blir knappast någon långsiktigt lösning, vilket är anledningen till att man även har siktet inne på Marquinhos. Denna lösning ger oss bredd samtidigt som Marquinhos får den tid han behöver för att utvecklas. Vi kan inte både värva in en ung mittback i Marquinhos samtidigt som man är ute efter Benatia, Varane, Balanta etc. Det hade bara inte fungerat.

Värvas Mathieu och någon utav Marquinhos,Benatia, Doria eller Balanta så blir jag mer än nöjd.
Barcelona Barieta
2014-06-10 22:20
Kith. Tänkte du likadant när Alves, Yaya eller Abidal värvades? "det är ju inga stor spelare, kommer ju ifrån småklubbar" Jag tycker Rakitic är en bra värvning, en teknisk spelare som också sliter för laget vilket är precis det som behövs. Fabregas däremot lyckades ju inte i Barcelona, han var för seg helt enkelt, så varför gnälla att han lämnar?
Barcelona Smogen
2014-06-10 22:13
dom har till o med tagit bort tiden när inlägget skrevs i min android app, gör ju det om möjligt ännu sämre. jösses...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-06-10 22:12
hit vilken usel uppdatering av svenskafans appen. miljardföretaget stampen som äger sidan går visserligen dåligt, men inte nog med att fansen gör allt jobb åt dom gratis, nu är den helt förstörd av all reklam. uselt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2014-06-10 22:12
shit vilken usel uppdatering av svenskafans appen. miljardföretaget stampen som äger sidan går visserligen dåligt, men inte nog med att fansen gör allt jobb åt dom gratis, nu är den helt förstörd av all reklam. uselt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sir Alexis,Pak Fa # Eterno Tito
2014-06-10 22:09
@Kith.:


Jag kan inte hålla med dig om Rakitic som jämnbördig med Fabregas. Mycket bättre spelare enligt mig. Ganska komplett det också. Fast annars håller jag med, vi har blivit ett jävla skämt..
Barcelona Blaugrana91
2014-06-10 22:03
Kith Sen du började skriva här har du bara klagat, jag håller med dig till viss del gällande kritiken om vilka spelare som ryktas hit. Mathieu t.ex ska inte ens ryktas till oss. Men som sagt man behöver ju inte överdriva i kritiken, transferfönstret har knappt ens hunnit öppna. Bravo som 2a målvakt duger gott och väl. Han är bättre än Pinto, så vad är problemet? Att han är dyr, jaha är det era pengar klubben använder? Så länge vi får in dem spelare som behövs så skiter jag i vad det kostar rent utsagt. Vi har resurserna som krävs. Rakitic är en riktigt bra värvning för oss, även om jag gärna hade sett att Cesc blev kvar också så kommer Rakitic erbjuda oss nys möjligheter i spelet. Dessutom sägs ju det att vi vill ha en till mittfältare också. Så att du snackar om att vi inte blir starkare håller jag inte med om. Tycker bara det är onödigt att älta samma sak hela tiden, vänta tills fönstret stänger istället. Transferfönstret har varit uppe några dagar som sagt och Ter Stegen är klar, Rakitic är snart klar, Bravo är i princip klar. Marquinhos sägs trots allt vara nära och mer lär komma.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: