/spanien/barcelona/forum/574.aspx/spanien/barcelona/forum/574.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjff
2018-05-16 14:58
@jerkasss:
När språkvårdande inslag på forumet som detta dyker upp, kommer jag själv med automatik att tänka på att det inte längre görs någon skillnad på de respektive dem, i många inlägg. De som skriver så till dem det berör, skulle ju kunna göra det enkelt för sig genom att använda talspråkets dom istället, så blir det alltid rätt. "Dem" eller rättare sagt de d v s dom bästa spelarna i Barca, är Messi och....? En petitess kan tyckas. Men i mina ögon och inte desto mindre, viktigare än att avsluta med punkt
Barcelona Trio el Mágico
2018-05-16 02:12
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]Fattas bara att Messi bryter benet i den här menlösa skitmatchen i Sydafrika och missar VM. Vad är det som pågår egentligen? Sydafrika mitt i säsongen..? [/QUOTE] Det är en tribut match för Nelson Mandela. Barça trots allt, mes que un club.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-05-16 00:29
@JUSSI BJÖRLING:
Ordet menlös verkar vara på modet. Ser det användas ofta. Vet folk att det inte är synonymt med meningslös?
Barcelona FCB-1899
2018-05-16 00:16
Den här säsongen har varit mer än godkänd. Att vinna dubbeln och förnedra real 2 gånger om finns inget att klaga över. De som vill ha mer och inte är nöjda är helt enkelt bortskämda. Att vinna ligan med endast en förlust är en bragd. Barca i mitt hjärta med eller utan titlar! obeskrivlig kärlek oss emallan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2018-05-16 00:12
Fattas bara att Messi bryter benet i den här menlösa skitmatchen i Sydafrika och missar VM. Vad är det som pågår egentligen? Sydafrika mitt i säsongen..?
Barcelona Balu
2018-05-15 23:51
meh vi borde lära oss att spela utan messi. snubben är förfan 31 och om han följer i xavis o iniestas steg så har han max 3 år till. med andra ord en ren o skär nedräkning. valverde grejar inte övergången. nästa år trippel.....nää vi får va nöjda med en sketen cdr buckla..på sin höjd. i år är det dessutom messis sista chans på vm bucklan. kammar han inte hem den, har jag svårt se han prestera som han tidigare gjort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-05-15 23:12
Kan nån förklara vad det för jävla skit de håller på med å åker till Sydafrika?? När bestämdes det? Tänk om ligan hade varit jämnare... Messi vilas alltså mot Levante o tränar självständigt. Men nog fan ska han ta sitt pick å pack, sätta på stödstrumporna å dra ned till Johannesburg. Snyggt....Snyggt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ardimessi
2018-05-15 22:54
Enligt cadena ser så har neymar pratat med en Barcelona direktör och sagt att han ångar att han lämnade barca och han nu vill tillbaka,vad säger ni är detta bara ett spel från honom för han vet att vi egentligen inte kan värva han?
Barcelona Soko
2018-05-15 20:56
Messi tränade alltså på egen hand. För att ursäkta sin frånvaro mot Levante ?!

Before heading to the airport, the players worked out on the Tito Vilanova field at the Ciutat Esportiva Joan Gamper, with Leo Messi working out in isolation and the three aforesaid reserves plus David Costas joining in too.

The session also included a hearty round of applause for Ousmane Dembélé, who is celebrating his 21st birthday today.

fcb

Barcelona JakWah
2018-05-15 20:50
Någon som vet vad som har hänt med Twitterkontot "Barcastuff"? Det verkar vara nedlagt?
Barcelona Kröjjff
2018-05-15 19:33
P.S. Om nu någon reagerar över att jag tar till "rödpennan" i nära nog alla mina inlägg, så beror det på en smärre personlighetsstörning. Raka marginaler är ett "måste" och därför tvingas jag ändra genom att omformulera mig för att uppfylla kravet. D.S.
Barcelona Kröjjff
2018-05-15 19:06
L.A.M Nr 10 Kanske var det en kombination av otydlighet från din sida och ett missförstånd från min. Men när du framhöll att de nya spelarnas anpassningssvårigheter utöver den speciella anda i klubben som i och för sig också tycks höra till det förgångna, pekade på FC Barcelonas speciella spelstil som den andra negativt inverkande faktorn, så fann jag själv all anledning att ta fasta på sistnämnda, eftersom den enligt mitt eget förmenade helt saknar relevans som "förklaringsmodell" sedan ett antal säsonger tillbaka. Men mot sista stycket i ditt förgående inlägg och ditt uppföljande förtydligande nyss, har jag inte särskilt mycket att invända, om ens något. Inte nu i alla fall. Så: Fridens liljor!
Barcelona L.A.M Nr 10
2018-05-15 18:42
Kröjjff

Jag tror du missförstod mig en aning alternativt att jag var otydlig. När jag menar att vi är en speciell klubb och svårare än andra för spelare att komma till menar jag inte nödvändigtvis spelstilen. Det är en av aspekterna och var som du inne mer utmärkande för några år sen. På det planet är vi idag inte längre så annorlunda jämfört med tidigare.

Som nyförvärv är det emellertid inte bara på planen man behöver anpassa sig utan den största anpassningen skulle jag säga sker utanför densamma. Där vill jag mena på att få klubbar har en stomme spelare som är så otroligt sammansvetsade och känner varandra lika bra som hos oss. Piqué, Busquets, Iniesta och Messi har spelat med varandra tio år eller mer. Tidigare har som bekant Xavi, Valdés, Puyol med flera haft en plats i elvan under många år. Inte bara det, "utfyllnadsspelare", som kanke inte direkt ses som stomme men däremot viktiga spelare, tenderar att starta under ganska många år. Alba, Rakitic, Suárez för att nämna några nuvarande. Abidal, Eto'o, Dani Alves(får nog nästan räknas som stomme) har varit sådana spelare förut. Det finns säkerligen en del namn jag glömt.

Detta återspeglar sig även på planen. Låt vara att vi gått ifrån en speciell spelstil som kräver långsiktighet, tålamod och samspelta spelare. Dock är fortfarande en av våra stora styrkor vår grund vi alltjämt kan gå tillbaka till när annat går sämre. Detta inte pga en tränare som infört en röd tråd i spelet utan snarare pga att spelarna är otroligt trygga i varandra. Detta tror jag är en av anledningarna till att vi, även när vi gör sämre säsonger, fortfarande är väldigt starka i ligaspelet där en stark grund ofta kan räcka till tre poäng.

För att återgå till det jag tidigare skrev om nya spelare så leder det jag nu gått in på till att nya spelare ofta har en längre inkörningsperiod än spelare som går till andra storklubbar. Om de sedan har den rätta spelförståelsen och är beredda att ta jobbet kan det å andra sidan bli väldigt bra i längden. Detta skulle även förklara vårt rätt usla facit på transfermarknaden. Det beror till viss del på dålig socuting men även att man kanske i Barcelona måste kolla på andra egenskaper än de vanliga när man letar nya spelare.


Gällande spelarna du nämner. Zlatan var en dålig värvning och felscoutad. Det betyder inte att han inte hade blivit bättre under säsongerna som följde den första. Självklart är det en förutsättning att man inte ska vara ett as vid sidan av planen och det går hand i hand med det sportsliga, men jag tror ändå du förstår vad jag menar. Spelmässigt fanns det potentialtill förbättring. Angående Suárez är jag medveten om att han var avstängd men även efter denna tog det ett tag för uruguayanen att börja leverera. Kolla statsen från hans första månader så kommer du se vad jag menar. I Neymars fall hänvisar jag återigen till det som sker vid sidan av planen. Att som ung, otroligt uppsnackad, otroligt talangfull brasse korsa Atlanten och gå in bredvid Messi när han i tidigare lag varit den stora stjärnan tar naturligtvis tid att anpassa sig till.

Apropå dessa offensiva namn ska jag lägga till ännu en sak och det är att som anfallare spela med Messi. Att som världsstjärna veta att det inte finns en chans i helvetet att bli nummer ett kan vara svårt att ta in. Det är en sak att komma till ett lag och i början vara längre ner i rangordningen för att sedan klättra är en sak, men i Barcelona vet alla att det som sagt inte finns någon som helst procent till chans att någon ska vara större än Messi. Först då man accepterat detta, och därefter anpassat sitt spel för att förhålla sig till detta, kan man börja bidra på allvar.

Jag hoppas du fått en bättre förklaring på vad jag menade.

Barcelona II Barça II
2018-05-15 18:32
@Lion 24 Vi ser helt enkelt olika på saken, personligen så tycker jag inte att Iniesta varit våran bästa mittfältare i år. Och jag tror inte heller på argumentet att de hade fungerat bättre i ett ”tiki-taka” mittfält. De hade förmodligen fungerat bättre än i Valverdes 4-4-2 system. Men, jag tror inte att Iniesta eller Busi, är så pass begränsade som fotbollspelare att de endast klarar av ett spelsystem och en formation. Det är världsklass spelare som hade fungerat i de allra flesta spelsystem, men det handlar snarare om att de har kommit upp i åren och helt enkelt gått ner sig. Det är vanligt och händer de allra flesta, även de bästa. Om vi återgår till din lista på alla spelare som inte passar in Barca, jag håller som sagt med det mesta. Men, faktum kvarstår, de allra flesta på den listan satt på läktaren eller i bänken, eller så var de inte ens inköpta, när vi torska stort borta mot Juve, PSG och Roma. Varför flytta fokus från de som faktiskt deltog i matchen och koncentrera oss på de som inte ens fick en chans att bidra? Även om Digne aldrig borde värvas, så förstår inte jag varför han ska få skulden för att vi inte spelar bra fotboll? Hur kan problemet vara Digne när han knappt får spela? Det är lite som att jag skulle skylla misstag jag gör på jobbet på en kollega som är sjukskriven och motivera det med argumentet, kollegan aldrig borde blivit anställd. 2/3 av vårt mittfält på senare år har besått av Iniesta och Busi när det har varit stormatcher, hur kan då problemet ligga i värvningen av Paulinho? Han har varit här ett år och var inte ens med i matchen mot Roma eller Levante? Absolut är jag med dig i att vi borde ha gått efter en annan spelartyp, men det är fortfarande inte Paulinho eller hans spelsätt som är problemet. Ja, många spelare i din lista borde aldrig ha värvats, jag är med dig på den punkten, men jag tycker att vi lyfter fokus från det riktiga problem ifall vi fokuserar på spelare som sitter på läktaren. Vårt problem ligger snarare på de som spelar, de har inte levt upp till förväntningarna och många i startelvan bör ersättas. Med det sagt önskar jag dig en fortsatt trevlig eftermiddag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2018-05-15 16:37
Treyh

Jag önskar att jag gjorde det :).
Barcelona yeezus
2018-05-15 16:26
Har dock svårt att se Suarez lämnar då jag märker hur klubben verkligen särbehandlar honom som om han vore oersättlig. Kan det vara hans nära relation till Messi?
Barcelona yeezus
2018-05-15 16:24
@09Triplete15:


Det var faktiskt rent utsagt vidrigt av Suarez. Dembele bara kollade på honom och tänkte antagligen "Vad fan är det med snubben?". Suarez måste bort från den här klubben, han har gjort sitt och han har väl säkert insett det själv därav hans sjuka beteende gentemot lagkamraterna. Jag välkomnar Griezmann med öppna armar.
Barcelona Romelu Umtiti
2018-05-15 15:51
Vermaelen and Mina will not continue at the club next season. [sport]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2018-05-15 15:36
@Davids3:


Tja...om du hade tänkt köpa något från en affär som ständigt går med på stora rabatter till sina kunder så hade du väl också försökt få ned priset?
Antar att samma gäller här, Barcelona brukar till slut sälja sina spelare jävligt billigt, man vore ju, som sportchef, en idiot om man inte försöker få ned priset när man ska köpa en spelare från Barcelona. :)
Barcelona Davids3
2018-05-15 14:09
Inters sportchef bekräftar att man gärna vill behålla Rafinga men att det helt och hållet avgörs av ekonomin nu. Man vill förhandla ner de 35+3.
Förstår inte, har de verkligen inte råd med 35M? Det är ändå en startspelare på mittfältspositionen, en medioker sådan brukar gå för minst 40M nu för tiden. Vad föeväntar de sig?
Barcelona Kröjjff
2018-05-15 13:40
@L.A.M Nr 10:
Jag har alltid haft full respekt för ditt sakliga förhållningssätt som skribent på forumet. Men med just ovanstående inlägg, tvingas jag till en travesti på din egen fråga: Vad vill du ha sagt med detta? Att FC Barcelona har en speciell spelstil, som nytillkomna inköp måste ha tid att anpassa sig till så som du hävdar, stämmer ju inte längre. Tänker du på tiki – taka med ett tillslag i trianglar och total dominans vad bollinnehav anbelangar samt hög press med mer eller mindre omedelbara bollerövringar, så är det knappast det som varit hämsko för nytillskotten i miljardklassen. Helt enkelt därför att Barca inte spelar så längre. Vad gäller Zlatan så kan jag svårligen tro att det sportsligt hade blivit ”bättre och bättre” med tiden, om han fått stanna. I all fall inte om Barca hade hållit fast vid sin speciella spelstil, som innebar högt liggande lag med ständig press och blixtsnabba bollåtererövringar. Han saknade helt enkelt den kvalitet som det spelsättet krävde av en anfallare, nämligen en hårt arbetande och djupledslöpande striker, typ Eto´o. För längre ned i planen där Zlatan vill behandla boll, hade han inte mycket att hämta. För där fanns redan Iniesta m fl mittfältare högt upp i plan och ständigt på hugget. Zlatan kom att fastna i offside både bildligt och bokstavligt talat. Och hade förmodligen fått invänta Valverdes ”speciella spelstil”, för att lyckas. Vidare verkar du glömma bort att Suárez tröga start, i huvudsak berodde på att uruguayanen hade varit avstängd från allt vad organiserad fotboll heter i flera månader, innan det var dags för debut. Men när han väl blev varm i kläderna, visade han sig i mångt och mycket kunna ersätta Eto´o i dennes roll på ett mer än godkänt sätt. Att han sedan idag och efter flera års erfarenhet av Barcas "speciella spelstil" alltmer börjar likna just Zlatan under dennes säsong i FCB, med många mål men i övrigt undermåliga insatser överlag och tilltagande frustration, hör också till saken. Och när du nämner Neymar som ett exempel på vad du verkar vilja få fram med din diskussion, finns det också minnesluckor. Du hävdar att brassens insatser säsongen 13-14 inte var mer än okej, varpå han därefter ”exploderade” enligt dig. Och det skulle alltså bero på att Barca har en ”speciell spelstil” som han behövde skolas in i först. Rätta mig om jag har fel, men berodde inte denna av dig påstådda explosion på att Barcas speciella spelstil övergavs alltmer, till förmån för ett sätt som bättre passade honom? För vad som inte bör glömmas bort är att säsongen 2013/2014 var den sista där Titos efterträdare Tata, med föga framgång försökte hålla fast vid de flesta byggstenarna i det åtminstone jag ser som Barcas speciella spelstil. Och jag tror inte det var någon tillfällighet att Neymars mer framträdande roll, sammanföll med att ”Lucho” tog över tränarposten och påbörjade avvecklingen av den spelstil som Valverde raserat.
Barcelona Treyh
2018-05-15 13:38
@Lion24:


Tack! Intressant inlägg! Jobbar du som chef/personalansvarig? =)
Barcelona Xavi #6
2018-05-15 13:10
Att spela fyra matcher på tio dagar och dessutom flyga flera timmar för att spela i Sydafrika är onödigt specieltt när man inte har något att spela för förutom något rekord. Messi har ju haft skadekänningar så var varför riskera skada eler att bli utbränd inför VM?
Barcelona Barcadinho.
2018-05-15 09:08
Plöjmatch är inte en anledning att slippa spela en tävlings (viktig) match. Spelarna är vana att spela tre matcher i veckan o flyga/åka runt. Fel av Valverde - det är han som bestämmer. Fel av Messi om han tryckte på det - han gillar ju aldrig sitta på bänken, ännu värre att missa en hel match, inte ens som backup på bänken. Fel av ledningen om de har lagt sig i - man lägger sig inte i i uttagningarna. Om jippomatch går förre en tävlingsmatch då är det jävla illa.
Barcelona Katalano
2018-05-15 08:52
@ || #5 sergiobusquets:


Jag vet att du inte riktar inlägget till mig men känner ändå att jag vill ge ett svar utifrån mitt perspektiv.
Jag känner att jag ältat vissa saker här i forumet i evigheter. Jag har inte haft något nytt att skriva om där jag inte känner att jag upprepar mig ständigt och har därför i många fall avstått från att skriva.
Sedan tycker jag för den delen inte att det gått bra resultaten till trots, men det beror på den inriktning som Barca tagit under Bartomeu vilket speglar av sig i allt som har med klubben att göra, som spelet på planen, La Masia, värvningar och i vilken tränare vi har. Jag är inte nöjd med något av detta.

2 titlar döljer inte dessa svarta moln även om jag gläds över dem. Titlarna är inte det absolut viktigaste för mig.
Barcelona Katalano
2018-05-15 08:34
Rivaldo=Gud

Visst har Messi mer makt än övriga spelare, men det är tränarens ord som väger tyngst. Sen har ju Messi tydligen en plojmatch i Syd Afrika på gång som han istället ska spela. Detta verkar vara huvudanledningen till att han vilade. En match mot Levante där ligan redan är avgjord är ju egentligen inte viktig, men självklart hade vi alla velat haft det där rekordet. Jag hade gärna sett honom spela, men ledningen anser att en uppvisningsmatch är viktigare eftersom de får mer cash när Messi deltar.

Återigen så anser jag att din kritik mot Messi blir felriktad, oavsett hur mycket du tycker att jag "spelar dum".
Barcelona Ribohn Fan
2018-05-15 02:15
En grej till! Det här med lagandan och klubbkänslan är det jag sätter som Barcas spelarnas högsta kvalité den här säsongen. Spelarna har verkligen gett allt och kommit tillbaks i matcher, som har sett helt körda ut. Sedan har man sett spelare som inte har tyckt det varit så kul alltid spelmässigt med Valverdes dödgrävar fotboll, men dem har bitit ihop och bara kört.
Barcelona Ribohn Fan
2018-05-15 01:33
Helt klart att vi har fel spelartyper eller rättare sakt för många likasinnade spelare. Vi har alldeles för många smarta spelare, med hög fotbollsintelekt, men som saknar snabbhet i fötterna och explosivitet. Rakitic exempelvis hade aldrig spelat på den här nivån om han inte hade varit smart, men sen fattas resten. Busquets otrolig bollspelare och spelinteligens, hade han varit snabb och explosiv hade han varit världens bästa offensiva mittfältare genom tiderna(för offensiv det är vad han är, han blir defensiv på grund av sin långsamhet). Nu hänger Busquets på en töm, som man brukar säga i trav och det ser bara pinsamt ut. Det vi saknar igen är snabba och explosiva spelare som kan flytta boll. Ett exempel på en sådan mittfältare är Keita i Leipzig(Liverpool nästa säsong).
Barcelona Jarlma
2018-05-14 23:46
Håller med om att stommen och dom som ska vara de rutinerade, verkligen underpresterat i de större matcherna. Varken Don Andres, Messi , Busi eller Pique besitter den dära riktiga ledar egenskapen. Alltså med facit i hand så var ju att göra av sig med Masken det sämsta beslutet. Vi hade behövt en spelare och ledare av hans kaliber, även om han hade suttit på bänken. För när det väl vankades CL och man måste vara på tårna så föll vi jävligt kort.
Barcelona Lion24
2018-05-14 23:17
@ || #5 sergiobusquets:Jag vet inte om du menade mig med det där. Men om du gjorde, så säg det. Istället för att indirekt prata om någon annan är det bättre att man gör det direkt, om det var riktad mot mig alltså.

II Barça II

Det är helt klart att Busi och Iniesta inte varit lika framgångsrika som man var tidigare. Men om jag ska vara helt ärlig är jag fortfarande trygga med dom. Jag är trygg när Busi har bollen, även om han de senaste matcherna varit riktigt bedrövlig. Jag är trygg när Iniesta har bollen. Paulinho bättre än Iniesta den här säsongen? Det får du tycka om du vill, men jag tycker tvärtom att Iniesta varit våran bästa mittfältare den här säsongen. Tittar vi på siffror så leder Iniesta förmodligen inte någon liga, men i ett lag som vill spela fotboll på motståndarens planhalva har Iniesta gjort det bäst.

För mig är inte allting siffror. Det tror jag inte det är för dig heller. Men jag tittar på hur Busi eller Iniesta rör sig i spelet, hur dom tänker, hur dom använder huvet. Hittar dom lösningar på problem? Låter dom bollen jobba? Tappar dom bollen? I det avseendet så är Busi och Iniesta högst upp, utan att det säkert finns någon statistik i det. Paulinho är en box-to-box spelare och då är det en självklarhet att han har bättre statistik än Iniesta. För om man säger att Paulinho har varit bättre än Iniesta så utgår jag från att man tittar på statistiken, för i själva spelet har Paulinho inte varit någon höjdare alls.

Iniesta eller Busi hade fungerat i ett ''tiki-taka'' baserad lag. Och jag tycker att dom fungerar helt OK nu. Skillnaden mellan dom två och Paulinho, Rakitic och dom andra är att de sistnämnda inte fungerar överhuvudtaget i FC Barcelona. Sen är jag väl den enda och mest högljudda kritiken av Gerard Pique. Du vet han som är en egen produkt, vart med sen Pep och är cule ända ut i fingerspetsarna.

Angående kaptensrollen så har jag aldrig tyckt att Iniesta varit kaptensmaterial, inte Leo och inte Busi heller för den delen. Det har jag skrivit om tidigare också, bristen på ledare. Men att vara kapten i dagens Barca är svårare än någonsin då det finns oerhört mycket divisioner bland spelarna och där spelarstatus är viktigare än den någonsin har varit. Så var det aldrig i Barca för några år sen. Så jag tror till och med Puyol hade haft det svårt som kapten idag. Men då går vi in på gruppskapande och allt det där. Och då har du varit väldigt kritisk (vilket du naturligtvis får vara) till varför jag vill ha mer spanjorer/katalaner i gruppen. Då tror jag också att det blir lättare att vara kapten, oavsett om man heter Iniesta eller Puyol.
Annons: